Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
25.03.2017 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Švédsko - Bělorusko 4:0

Další utkání kvalifikační skupiny A na mistrovství světa ve fotbale hostilo Švédsko. Ve Stockholmu přivítalo celek Běloruska a v zápase bylo jasným favoritem. To se ostatně začalo potvrzovat už od úvodních minut.

Už v osmnácté minutě se dostal do šestnáctky s míčem Berg a Šitov neměl jinou možnost, než domácího fotbalistu stáhnout k zemi. Tento střet posoudil sudí jako nedovolený a ukázal na značku pokutového kopu. Míč si k exekuci penalty postavil Emil Forsberg a poslal balon do levého horního rohu branky hostí.

Gólman Harbunow sice vystihl směr střely a dokonce si na balon sáhl, střela talentovaného křídelního hráče německého Lipska však byla natolik prudká, že proti ní brankář Běloruska nic nezmohl a domácí šli do vedení.

O sedm minut později mohl vedení Švédska navýšit Jimmy Durmaz, když velmi solidně pálil z přímého kopu. Jeho rána však skončila pouze na pravé tyči běloruské brány. Druhý gól Švédska tak přišel až po návratu z poločasové přestávky, na kterou se šlo za stavu 1:0.

Ve čtyřicáté deváté minutě přidal druhý gól Švédska stejný hráč, který proměnil i desítku - Emil Forsberg tentokrát vypálil z hranice vápna a balon nedokázal brankář hostí zachytit a ostudně mu prošel až do sítě.

Třetí gól přišel o sedm minut později. V souboji o balon mezi Markusem Bergem a běloruským gólmanem byl úspěšnější švédský hráč, který poslal míč do brány. Je ale otázkou, zda míč skutečně překročil v momentě, kdy ho hostující bek odkopával, brankovou čáru. Gól byl ale každopádně sudím uznán.

Čtvrtý hřebíček do běloruské rakve přišel v sedmdesáté osmé minutě, kdy Hiljemark našel přihrávkou Thelina a tento hráč, jenž na hřiště přišel coby střídající, pak tváří v tvář Harbunowovi uspěl.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1..2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele