Preview kvalifikace o postup na MS 2018 - sobota 25.3.

25.03.2017, 08:48, aktualizováno 25.03.2017, 08:48
Previews
Podvečerní kvalifikační zápasy nenabízí na evropské scéně nikterak atraktivní duely - Bosna a Hercegovina, Kypr, Švédsko i Švýcarsko jsou jednoznačnými favority. Belgie si to o prvenství ve skupině H rozdá s Řeckem, Nizozemsko zajíždí na nevyzpytatelnou bulharskou půdu, Francie se představí v Lucembursku a Portugalsko následně poměří síly s Maďarskem...
Skupina A
Švédsko - Bělorusko  (sobota 18:00)
Hráči Švédska bojují v těžké skupině A o postup na MS 2018 v Rusku a zatím jsou na tom podle předpokladů, nyní budou plnit úlohu jasného favorita proti Bělorusku. Domácí celek v dosavadních čtyřech zápasech získal sedm bodů a za vedoucí Francií zaostává o body tři, společně s ní a Nizozemskem by měl bojovat o přímý postup či dodatečnou baráž. Hosté naopak ještě ani jednou nevyhráli a mají na kontě dva body.

Švédsko vstoupilo do tohoto kvalifikačního cyklu nerozhodným výsledkem 1:1 s Nizozemskem, poté vyhrálo v Lucembursku 1:0 a doma přehrálo konkurenční Bulharsko celkem snadno 3:0. Naposledy se představilo na půdě Francie a jeden z klíčových duelů nezvládlo, když svému protivníkovi podlehlo v poměru 1:2. V listopadovém přátelském střetnutí pak zvítězilo 2:0 na půdě Maďarska.

"Bělorusko se vyznačuje velmi dobrou obranou a musíme od něho očekávat zodpovědný výkon. Naše situace je v tuto chvíli hodně nejasná a nemůžeme říci, na co bude stačit. Pokud se však chceme prát o postup, tak musíme bezpodmínečně získat tři body. Potřebovali bychom předvést naší hru a pokusíme se vstřelit co nejdříve první gól, který by soupeři nadělal spoustu starostí," uvedl na předzápasové tiskové konferenci kouč Švédska Janne Andersson.

Bělorusové se hned v úvodu postarali o velké překvapení, v domácím prostředí totiž způsobili jedinou dosavadní ztrátu Francie po bezbrankovém výsledku. Pak ale jasně prohráli v Nizozemsku (1:4), pouze bod uhráli s největším outsiderem skupiny z Lucemburska (1:1) a minule nezvládli ani souboj v Bulharsku (0:1). Oba dva sobotní výběry na sebe naposledy narazily v přátelském utkání v roce 2010 a Seveřané zvítězili 1:0.

"V žádném případě se nedají očekávat nějaké gólové hody. O vítězi může rozhodovat jediný moment a jsem si jist, že Bělorusko by z naší půdy bralo i bod. My musíme hrát od samého začátku nátlakově s aktivním napadáním a pozor si budeme dávat na rychlé protiútoky soupeře. Máme za sebou skvělé fanoušky a nechceme je zklamat," dodal závěrem čtyřiapadesátiletý Andersson.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.20 - 7.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bulharsko - Nizozemsko  (sobota 20:45)
Nizozemci v této kvalifikaci chtějí zapomenout hlavně na hodně neúspěšný předcházející cyklus a vybojovat si alespoň barážovou pozici, jež je v tuhle chvíli reálnější než přímá postupová příčka, kterou po čtyřech kolech drží Francie. Tentokráte zavítají na půdu Bulharska, to přitom před vlastními fanoušky ještě neztratilo bod.

Pochopitelně že Oranjes v žádném případě nevzdávají souboj o umístění nejvyšší, říjnová porážka s Francií ovšem jejich šance v tomhle ohledu notně oslabila. Zatím to nemají rozehrané vůbec špatně, získali sedm bodů ze čtyř utkání a o skóre jsou před Švédskem, na jehož půdě hned na úvod uhráli cennou remízu.

Ve zbylých dvou duelech mužstvo kouče Dannyho Blinda nezaváhalo a skolilo jak Bělorusko, tak venku Lucembursko. "Musíme respektovat našeho soupeře, ale strach z něho nemáme," říkal záložník Georginio Wijnaldum, jenž by se ve tříčlenné záloze měl objevit vedle Kevina Strootmana a Davyho Klaassena.

Ten se na hřišti možná potká se svým bývalým spoluhráčem Stanislavem Manolevem, s nímž si zahrál v dresu PSV. Oba už nyní oblékají dresy jiných klubů. "Jsem s ním pravidelně v kontaktu. A mluvil jsem s ním před tímto utkáním. On musí hrát nejlépe, jak umí. My se musíme ujistit, že tam vyhrajeme," dodával Wijnaldum.

Nakonec Blind nebude mít k dispozici Vincenta Janssena a pravděpodobně nebude hrát od začátku Wesley Sneijder, protože upřednostněný by měl být Quincy Promes. "Víme, co musíme dělat. Nezáleží na tom kdo, i když ztráty jsou někdy nepříjemné. Musí se porvat ostatní. Neměli bychom zklamat," zakončil Wijnaldum.

Bulhaři nekladli příliš velký odpor na hřištích favorizovaného Švédska a Francie, nicméně se jim podařilo skolit Bělorusko i Lucembursko, ostatně jako jejich aktuálnímu protivníkovi. A to je pochopitelně dobrý základ pro zaútočení na postupové pozice. Každopádně teď už by konečně potřebovali zabrat i proti papírově silnějšímu.

Domácí nebudou moci počítat hned s trojicí důležitých hráčů, a to ve složení Svetoslav Djakov, Vladislav Stojanov a Georgi Milanov. "Musíme najít řešení," nehledal výmluvy trenér Petar Hubčev, který ví, že jeho tým čeká velmi těžká práce. "Známe sílu Nizozemska. Jak pro něj, tak pro nás je tohle střetnutí velmi důležité," uvědomoval si.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.20 - 4.40 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lucembursko - Francie  (sobota 20:45)
Na Stade Josy Barthel přivítají domácí hráči Lucemburska hvězdy z Francie. Duel prvního týmu z posledním má jasného favorita, ale to neznamená, že by hosté mohli svého soupeře podcenit.

Jen málo utkání, která jsou o víkendu na programu, má před utkáním tak jasné prognózy. Lucembursko je posledním týmem v tabulce skupiny A, přičemž ještě ani jednou v této kvalifikaci nedokázalo vyhrát. Na kontě má pouhý bod za remízu proti Bělorusku, ale ve všech duelech hodně bojovalo. Teď jej čeká první tým tabulky z Francie, který je přeplněn potenciálem a hvězdami té nejvyšší úrovně.

Na první pohled by se mohlo zdát, že Lucembursko bude jasným otloukánkem, od něhož si všichni budou brát body po bezproblémovém utkání. První část je možná pravdivá a Lucembursko na první výhru stále čeká, ale nelze si nevšimnout jeho obrovské vůle a velmi houževnatých výkonů, které podává. Hned na úvod kvalifikačních bojů dokázalo vstřelit tři branky domácím Bulharům, kteří otáčeli utkání až v samém závěru. A podobný výkon podávali prakticky pokaždé. Proti Švédsku je zradila jedna chyba a početní oslabení, Nizozemci zase měli svůj den.

Lucembursko hraje hodně tvrdě a velkou měrou mu pomáhá také dobrá organizovanost, kterou hráči nahrazují absenci velkých jmen. Na body to ale stačí málokdy. Teď čeká domácí hráče neoblíbená Francie, která je přesným opakem. Navíc se Lucembursku nikdy nepovedlo Francouze porazit a naopak mu velmi často nasázela vyšší číslo branek. A Francie podává velmi dobré výkony rovněž v této kvalifikaci.

Tým trenéra Didiera Deschampse prochází generační obměnou a spoléhá na dravé mládí. Do výběru trenéra Deschampse se dostávají také mladíci z Monaka, kterému se poslední dobou velmi daří. Jedním z takových hráčů, kteří by měli táhnout reprezentaci Francie ještě hodně dlouho, je univerzál Tiémoué Bakayoko.

Hráč Monaka před utkáním s Lucemburskem poznamenal: "Čeká nás hodně náročné utkání možná právě proto, že se na první pohled zdá jako snadné. Dobře ale víme, že na této úrovni není žádný zápas snadný. Osobně musím říct, že na mě reprezentace velmi zapůsobila a každý tady pomáhá ostatním. Jsem hrdý na to, že tu můžu být a doufám, že si připíšu nějaké minuty,” přeje si mladík.

Francie zatím kraluje poměrně těžké skupině, v níž jsou například Nizozemci nebo Švédové. Od svých pronásledovatelů si udržuje odstup tří bodů, který by ráda navýšila. Hned na úvod sice Les Bleus remizovali s Běloruskem, ale od té doby se jim daří vyhrávat utkání a k tomu jako nadstavbu přidávat oku lahodící hru. V minulém utkání Francie díky trefám Pogby s Payetem otočila zápas proti Švédsku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 54.00 - 19.50 - 1.04
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Francie43107:210
2.Nizozemsko42118:47
3.Švédsko42116:37
4.Bulharsko42026:106
5.Bělorusko40222:62
6.Lucembursko40135:91
Skupina B
Andorra - Faerské ostrovy  (sobota 18:00)
Andorra i Faerské ostrovy jsou dlouhodobě považováni za největší outsidery celé kvalifikace, ovšem především hosté již několikrát ukázali, že dokážou hodně překvapit. O tom vypovídá také současná tabulka skupiny B, ve které domácí výběr nezískal ani jeden bod a vstřelil jediný gól. To hosté ve čtyřech duelech dosáhli již na čtyři body a prozatím jim patří čtvrtá příčka, v tomto souboji tak budou považováni za mírné favority.

Reprezentační výběr Andorry na úvod kvalifikace přivítal Lotyšsko a v domácím prostředí mu podlehl nejtěsnějším poměrem 0:1. Pak neměl nárok měřit se s vysoce favorizovaným Portugalskem a z jeho půdy si odvezl velký debakl 0:6. Vzápětí po bojovném výkonu podlehl Švýcarsku 1:2 a svůj jediný dosavadní gól vsítil v nastaveném čase. Naposledy měl daleko k bodům v Maďarsku, kterému podlehl hladce 0:4.

Faerské ostrovy způsobily šok fotbalovému světu v prvním střetnutí s Maďarskem, se kterým se rozešly smírně po bezbrankovém poměru. Pak dosáhly ještě na větší úspěch v Lotyšsku po výhře 0:2, jenomže v následujících dvou vystoupeních osmkrát inkasovaly a ani jednou neskórovaly. Nejprve před vlastními fanoušky utrpěly obrovský debakl 0:6 od Portugalska a pak nepřekvapily ani Švýcarsko po porážce 0:2.

Co se týče vzájemných zápasů, tak oba protivníci se spolu utkají vůbec poprvé v historii a zpočátku se dá očekávat vyrovnaná bitva. Andorra spoléhá především na hráče z domácí ligy a na pár krajánků z nižších španělských soutěží. Faerské ostrovy mají na soupisce taktéž hráče především z vlastní soutěže, zbytek kádru působí především v Dánsku, na Islandu a výjimečně i v Norsku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.90 - 3.75 - 1.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Švýcarsko - Lotyšsko  (sobota 18:00)
Kvalifikace mistrovství světa pokračuje sobotními zápasy, jejichž nedílnou součástí bude střetnutí Švýcarska s Lotyšskem. Jednoznačným favoritem budou první jmenovaní, kteří doposud neztratili po čtyřech odehraných kolech ani bod a zaslouženě tak kralují skupině B. To Lotyši se naopak doposud potýkají s mimořádně nepovedenou kvalifikací...

Pobaltská země totiž od úvodní umolousané výhry nad fotbalovým trpaslíkem z Andorry (1:0) posbírali v kláních s Faerskými ostrovy, Maďarskem a Portugalskem samé porážky a se skóre 2:8 se tak krčí až na předposledním místě. Se svým nadcházejícím soupeřem mají Lotyši navíc negativní bilanci dvou proher a jediné remízy. Kouč Marian Pahars se v sobotu bude muset obejít bez vykartovaného Vitalijse Maksimenka.

To v národním týmu Švýcarska panuje o poznání lepší atmosféra. Země Helvétského kříže si hned na úvod kvalifikace vyšlápla na čerstvé mistry Evropy z Portugalska a nečekanou výhru 2:0 pak korunovala i třemi dalšími triumfy. Celek Vladimira Petkovice tak prozatím drží první místo zaručující přímý postup na ruský šampionát a hodlá v této pozici vydržet i po zápase s Lotyšskem. Trenér Petkovic se musí vypořádat s absencí zraněného Valona Behramiho, a přestože na tiskové konferenci prohlásil, že náhradu za záložníka Watfordu vybere až po posledním tréninku, vzápětí naznačil, že se nejspíše rozhodne mezi Remem Freulerem a Gelsonem Fernandesem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 11.00 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Portugalsko - Maďarsko  (sobota 20:45)
Jestli chce aktuální vítěz evropského šampionátu proklouznout přímo na turnaj do Ruska, neměl by v tomhle duelu určitě jakkoli zaváhat. Dohánět dosud stoprocentní Švýcarsko zcela určitě nebude jednoduchý oříšek, obzvláště ne za situace, kdy Portugalsko právě na jeho půdě hned na úvod kvalifikace prohrálo. Maďarsko chce každopádně soupeře znovu potrápit.

Od roku 1966 domácí svého protivníka skolili hned v pěti případech v řadě, jejich pozitivní bilance byla však ukončena právě na EURO 2016 ve Francii. Svěřenci Fernanda Santose přitom měli v základní skupině velké problémy, aby uhráli alespoň bod. Maďaři věří, že Portugalce dokážou překvapit i nyní.

Celek z Pyrenejského poloostrova se bude muset vypořádat s absencí hned třech hráčů. Úplně citelné nejsou ztráty gólmana Anthonyho Lopese a záložníka Adriena Silvy, každopádně zranění Naniho je určitě tím nejnepříjemnějším zjištěním. "Očekáváme těžký zápas. Chceme ale vyhrát, abychom si plnili naše ambice," říkal obránce Bruno Alves.

Portugalsko od porážky na půdě Švýcarska bez větších problémů smetlo Andorru, Faerské ostrovy i Lotyšsko, nasázelo během těchto tří utkání hned šestnáct branek, a řadí s k nejofenzivnějším celkům této kvalifikace. "Musíme hlavně bránit organizovaně. Maďarsko má silný kádr," upozorňoval portugalský stoper.

Rozhodně by domácí nechtěli opakovat právě výkon z evropského mistrovství. Tehdy inkasovali od svého soupeře hned tři branky. "Chceme vyhrát jednoduše a ne abychom trpěli," vytyčil jasné ambice Bruno Alves. "Máme veškerou motivaci, protože hrajeme doma. Všichni jsme zvyklí hrát zápasy takového významu."

Po dvou odehraných duelech mělo Maďarsko na svém kontě jen jeden bod, překvapivě nedokázalo vyhrát na Faerských ostrovech a doma padlo i se Švýcarskem, pak ale proti Lotyšsku i Andoře bez problémů uspělo. V nominaci trenéra Bernda Storcka nedošlo k nějakému výraznému překvapení, měl by mít k dispozici nejlepší možné složení.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.70 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Švýcarsko44009:312
2.Portugalsko430116:39
3.Maďarsko42118:37
4.Faerské ostrovy41122:84
5.Lotyšsko41032:83
6.Andorra40041:130
Skupina H
Kypr - Estonsko  (sobota 18:00)
Kypr ještě chová šanci na postup, třebaže jen teoretickou. Další překážku v cestě pro něj znamená duel s Estonskem, které je jeho sousedem v tabulce a má stejný počet bodů. Hosty zase trápí především obrana, protože jen v této kvalifikaci zatím po čtyřech utkáních inkasovali už 15 branek!

Kyperský fotbal nepatří zrovna v Evropě mezi zásadní pojmy. Do Nikósie se v sobotu večer sjedou dva týmy, jejichž jediné dva soutěžní duely pokaždé skončily stejně - remízou 2:2. Remíza by ale nyní neprospěla ani jednomu a domácí celek bude doufat, že se mu povede konečně nad Estonci zvítězit. Rád by totiž navázal na utkání, které zde hrál coby reprezentační tým naposled.

Bylo to přátelské utkání s Kazachstánem, kterým se Kypr chtěl připravit na klíčový zápas s Estonskem. A nevedl si špatně, protože se mu povedlo otočit nepříznivé skóre a nakonec se domácí tým radoval z výhry 3:1. Domácí Kypr aktuálně obsazuje průběžnou 4. příčku skupiny H a na jeho kontě jsou jen tři body. Stejný počet bodů má také páté Estonsko, které sem jede v naději na body.

Poslední soutěžní zápas domácím vyšel skvěle, protože si nakonec poradili s oslabeným Gibraltarem a vyhráli nad ním 3:1, i když se deset minut po změně stran podařilo hostům brankou Casciara srovnat. To Estonci naopak na minulé vystoupení budou vzpomínat jen neradi, neboť utrpěli hořkou porážku od Belgie. Ta je vůbec nešetřila a Estonsku nasázela rovnou osm branek!

Do utkání, které bude mít na starosti sudí Ville Nevalainen, půjdou hosté jako outsideři, neboť Kypr je na domácí půdě mnohem silnější. Jeho jedinou absencí bude Jason Demetriou, který bude pykat za karetní trest. Hosté naopak nebudou mít na Neo GSP Stadium ani jednu absenci, takže se upínají ke třem bodům. Dokáže Estonsko zapomenout na drtivou porážku od Belgie a poradí si s domácím Kyprem?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.20 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bosna a Hercegovina - Gibraltar  (sobota 18:00)
Bosna a Hercegovina má před sebou další domácí duel, ve kterém by si měla poradit bez větších potíží. Po minulém zklamání proti Řekům se domácí budou chtít ukázat proti Gibraltaru, který ještě nezískal ani bod a je poslední.

Zenica se stane v sobotu večer dějištěm zápasu, který má před svým začátkem poměrně jasné prognózy. Domácí Bosna a Hercegovina se totiž utká s Gibraltarem, nejslabším týmem Evropy. Tým trenéra Mehmeda Baždareviće už sedm soutěžních duelů na domácím poli neprohrál a není moc pravděpodobné, že by svou statistiku měnil právě proti Gibraltaru. Ten naopak 14 soutěžních duelů, které zatím hrál, prohrál.

Velké problémy se dají očekávat zejména pro hostující obranu, která inkasovala už 17 branek jen za tyto čtyři zápasy. Menší úlevou by pro ni měla být ale absence kanonýra AS Řím Edina Džeka, který v minulém klání viděl červenou kartu a byl tudíž vyloučen. Džeko nebude jedinou ztrátou, se kterou se domácí potýkají. Chybět jim bude také Senad Lulić, Mato Jajalo a Ognjen Vranješ, všichni navíc kvůli kartám.

Bosna a Hercegovina si po porážce od Belgie napravila chuť proti Kypru, ale zase přišla o další naději na druhé místo proti Řekům. Hosté sice šli po vlastní brance Maniatise do vedení, jenže po drtivém tlaku domácích z konce utkání nakonec inkasovali. Krásnou ranou se v 95. minutě prosadil Tzavellas a srovnal.

Teď tým kolem Edina Džeka a Miralema Pjaniće doufá, že se mu nakonec podaří zajistit si alespoň druhé místo s co nejvyšším počtem bodů, neboť první Belgie je na všechny ostatní soupeře v tabulce příliš velkým soustem. Utkání proti jasnému outsiderovi nechtějí domácí v žádném případě podcenit, jak vyplývá ze slov trenéra Baždareviće.

"Víme, že hrajeme proti týmu, který nemá velké zkušenosti a je v Evropě krátce. Ale i kdybychom nastoupili proti jakékoli rezervě, je naší povinností odevzdat maximum a odehrát zápas hodný našeho dresu. Každý hráč chce ukázat, co umí. Máme sice mnoho absencí, ale ani to pro nás nebude důvodem k laxnosti. Naopak, šanci dostanou noví hráči, kteří budou hladoví. Doufám, že potěšíme naše fanoušky a nic nepodceníme.”

V to naopak doufají hráči Gibraltaru, pro něž je každé utkání spíše kulturní událostí. Na první body stále čekají a naposledy se domů vraceli taktéž bez bodů. Chvíli to sice na Kypru vypadalo nadějne, když se po změně stran trefil Lee Casciaro, ale nakonec domácí vyhráli 3:1. Přispělo k tomu rovněž vyloučení Jayce Olivera deset minut před koncem, který tak nebude pro zápas s Bosnou k dispozici.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.00 - 35.00 - 50.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Belgie - Řecko  (sobota 20:45)
Skupinu H čeká v sobotu večer šlágr, neboť do belgického Bruselu zavítají Řekové. Domácí lídr vede před svým soupeřem o dva body a v kvalifikaci ještě body neztratil, zatímco řecký tým už si jednu remízu připsal.

Favorizovaný domácí celek usiluje na King Baudouin Stadium o cenné tři body a prodloužení své skvělé formy. Belgičané za čtyři kvalifikační duely neztratili body ještě ani jednou a zatím se jim velmi daří. S Řeky se navíc v historii utkali už čtyřikrát a ani jednou s nimi neprohráli. Teď mají šanci nakročit správnou nohou k postupu ze skupiny.

Řekové si musí dávat pozor především na ofenzivní složku Belgie, protože největší síla jejího výběru se ukrývá právě v ofenzívě. Belgická reprezentace už stihla nasázet 21 branek za čtyři zápasy a udržuje si průměr více než pěti branek na utkání. Navíc ani vzadu není úplně nejistá, což dokazuje jen jediná inkasovaná branka a tři čistá konta.

Belgie dostala jediný gól v minulém soutěžním klání, když se utkala s Estonskem. Pamatovat si ale bude především kanonádu, kterou spustila, protože konto svého soupeře zatížila dokonce osmi góly! Teď však bude ofenzivní stránka Belgie oslabena o hvězdného záložníka Edena Hazarda, který byl sice původně povolán, ale pro zranění musel být nahrazen. O příjmení Hazard ale Belgie nepřijde, protože na místo Edena byl jmenován jeho mladší bratr Thorgan.

Zraněn je také zkušený stoper a kapitán Manchesteru City Vincent Kompany, který bude hodně chybět. Do výběru se ale zpět dostal záložník Radja Nainggolan, který byl delší dobu v nepřízni trenéra Martineze. Ten nehrál kvůli zranění v kvalifikačních duelech s Bosnou a Hercegovinou a rovněž s Gibraltarem. Především absence obránce Kompanyho je pro tým hodně citelnou ztrátou, což potvrzují i slova trenéra Martineze.

"Všichni víme, že se jedná o velmi důležitého hráče, který je symbolem jedné éry. Klíčová osobnost je to především pro svou oddanost týmu, protože na sraz by dorazil klidně i jen s jednou nohou. Pokud ho ale chceme využít správně a v těch klíčových duelech, musíme ho chránit. Povoláme ho, až si budeme jistí, že zvládne celé utkání a že je opravdu v pořádku. Samozřejmě mu tehdy dáme dostatek prostoru,” dodává Martinez na adresu zkušeného obránce.

Řekové budou pro Belgičany zřejmě hodně těžkým soupeřem, protože jsou zatím ve výborné formě. Od začátku kvalifikace na MS vyhráli první tři duely a ztratili body až v minulém kole. I v něm dokázali vstřelit dvě branky, jenže potíž tkvěla v tom, že jen jednu z nich do té správné brány. Deset minut před koncem navíc musel ze hřiště vyloučení Edin Džeko, což Řekům pomohlo ke vstřelení klíčové vyrovnávací branky. Právě Bosna a Hercegovina je třetí a na druhé Řeky ztrácí jen tři body.

Belgie se vyprofilovala v jeden z nejofenzivnějších a nejnebezpečnějších týmů v Evropě, takže i bez Edena Hazarda by si s řeckým sokem měla poradit. Ten se spoléhá na zkušeného trenéra Michaela Skibbeho, který před duelem zmínil: ”Belgie je jasným favoritem celé skupiny, ale tohle by mohlo být rozhodující utkání. Rozhodně nemůžeme jen bránit, to by byla sebevražda. Jedeme však do Bruselu namotivovaní,” těší se Skibbe.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.10 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Belgie440021:112
2.Řecko43109:210
3.Bosna a Hercegovina42118:57
4.Kypr41033:83
5.Estonsko41035:153
6.Gibraltar40042:170

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (90)

Přidat komentář
kylo ren

Kéž by něco bulhaři s nizozemskem něco uhráli

Reagovat
Seydou Doumbia

To radši San Maríno s Českem

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho jak jsou naši v předzápasových článcích připosraní, tak bych se tomu ani nedivil.

Reagovat
Liquid

Dámy a pánové, jak to bude s baráží, že nejslabší tým na 2.místě utře to vím, ale ty ostatní zas budou dementně nasazený/nenasazený, či to bude podle pořadí na 2.místech, kde by se nejlepší utkal s druhým nejslabším či to bude čistě los, bylo by dobré, aby proti sobě šli např. Italové a Portugalci ať je MS bez jednoho z těch neoblíbených reprezentací

Reagovat
smazaný uživatel

bude to podle žebříčku FIFA

Reagovat
smazaný uživatel

Hellas aspon remiza je to slusne rozjety

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, můžu vás poprosit o vyplnění dotazníku na téma Značka zaměstnavatele? Týká se především vašich priorit ohledně volby zaměstnání. Prosím o vyplnění především studenty. Moc děkuju!

https://goo.gl/forms/qdUbKzfzjgbJbOr63

Reagovat
smazaný uživatel

a čil že čo z toho hodiť na lupeň

Reagovat
Shevchenko

Švédy

Reagovat
adalbertus

Ria Ria Hungária

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adalbertus

Reagovat
veikko

Škoda, že chybí Bulharům tolik hráčů. Jinak by mohli Nizozemce i porazit.

Reagovat
Shevchenko

Kypr je jednoznačný favorit jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Boze to su kecy tie vyhlasenia trenerov a hracov. Keby takto trepali v 80 rokoch ked boli sportove media v plienkach tak nehovorim, ale dnes? I ked mozno ze je to prave tym.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento repre vikend hrozna nuda, dneska s vynimkou zapasu POR-HUN nic extra

Reagovat
Spalovač šancí

Belgie Řecko

Reagovat
smazaný uživatel

Zatial i Svedsko Bielorusko slusne stretnutie

Reagovat
pepinho2

De Ligt

Reagovat
REPLIKATOR

Pěkně hoří

Reagovat
pepinho2

jak ten zápas vypadá? koukám na Francii a neskutečná nuda

Reagovat
REPLIKATOR

Nizozemí prohrává 0:2

Reagovat
Kaspar

kolik svycaru hraje za svycarsko?

Reagovat
smazaný uživatel

Za strizlivy vykresleni soucasnych Holandanu

Reagovat
madridcan

Madari jdou do vedeni, gol dava Andre Silva

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooooooooooooooooooooooool Cristianooo Ronaldoooooooooooooooo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

zalez

Reagovat
Coutinho10

Ronaldo dobra strela levackou

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně to nabombil.

Reagovat
Coutinho10

jj + ten Silva nebo kdo to byl pred nim, jak mu to patickou sklepnul

Reagovat
Coutinho10

joj skodaaa ty nuzticky nadherna akce

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že to nevyšlo. Cris myslím ještě nikdy v kariéře nedal gol nůžkami, loni se o to pořád pokoušel, ale ne a ne mu to vyjít.

Reagovat
madridcan

Dal...a dokonca za Portugalsko

Reagovat
madridcan

Hoc pravda...boli to take polonoznicky

Reagovat
CR7RONALDO
Reagovat
smazaný uživatel

ko*ot rozhodca.

Reagovat
Coutinho10

j hodne hezky zahrany...tohle by byl luxusni gol..skoda, ze to lip nesedlo

Reagovat
CR7RONALDO

Túto sezónu Ronaldo v každom zápase za Portugalsko dal minimálne 1 gólov a podal v ňom dobrý výkon, stačí sa pozrieť na tabuľku strelcov v kvalifikácii na MS 2018 a to ešte nehral prvý zápas proti Švajčiarsku, ktorý prehrali. Myslím si, že si momentálne oveľa viac užíva jeho zápasy za Portugalsko, než za Real. Myslím si, že stále nič nezabudol, budúcu sezónu môže mať kľudne možno aj najlepšiu v živote.

Reagovat
madridcan

Tesim sa na konfederaciu. Tam moze sefovat vo velkom style

Reagovat
CR7RONALDO

Jj, proti tým súperom môže mať priemer kľudne aj 2 góly na zápas, ale hlavne aby to vyhral. Podľa mňa túto sezónu má slabšiu hlavne kvôli slabšej letnej príprave, kvôli zraneniu. Posledné slovo ešte rozhodne nepovedal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono hlavně tuhle sezónu neproměňuje šance, které v minulých letech dával. Letos mohl mít o 10 gólů víc, jenže ve 100% šancích prostě nedal gól. Jako kdyby měl nějaký psychický blok. Ale už to vypadá, že se mu vrací střelecký instinkt.

Reagovat
CR7RONALDO

Hlavne v lige majstrov túto sezónu len 2 góly, čomu vôbec nechápem, pretože tam mu to práveže išlo každú sezónu lepšie a lepšie a teraz sa zrazu vrátil niekde na úroveň 10 rokov dozadu, ale ešte je v LM pár zápasov, tak nejaké góly hádam ešte dá.

Reagovat
smazaný uživatel

jj tam mu to túto sezonu vobec nejde. Pritom by človek čakal, že Legii Varšava dá nejaky ten hattrick. Myslím, že toto mu najviac može uškodit v boji o Zlatú loptu. Pokial bude mat len 2 goly v LM, tak ju tazko ziska.

Reagovat
madridcan

Mna tesi, ze ma uspech s repre. Uz je absolutna legenda a kazdy pochybovac mu moze vyliezt na hrb

Reagovat
Kixi Syhimour

Vyhoďte toho Blinda

Reagovat
Seydou Doumbia

De Ligt katastrofa za tohle by ho už někde v Kolumbii a podobných zemích ostřelili...

Reagovat
smazaný uživatel

ten Ronaldo to ma v Portugalskej repre ovela jednoduchsie jak Leo v argentinskej, argentina ma hviezdy na papieri , ale dojdu na ihrisko a daju na polke loptu leovi a cakaju co zrobi, bez neho by sa nedostali ani na MS tuto kvaldu...bez neho 7 zapasov 7 bodov s nim 6 zapasov 15 bodov...tam to je na jednom hraci..portugalci maju system , tam to ide jasne ze lahsie

Reagovat
CR7RONALDO

Ale v septembri prvý zápas kvalifikácie na MS proti Švajčiarsku Ronaldo nehral ešte kvôli zraneniu z finále Eura a prehrali 2-0. A tiež nehral aj Pepe.

Reagovat
smazaný uživatel

To hej, ale mi dojde ze vedia co maju hrat, maju lepsi system jak argentina, mozno je to trenermi, ktorý vedia nahodit tu spravnu taktiku

Reagovat
CR7RONALDO

S tým trénerom máš možno pravdu, pretože Portugalsko sa od príchodu Santosa(po MS 2014) o dosť zlepšilo.

Reagovat
smazaný uživatel

PRosím ťa, za Argentinu tam za celú zálohu maká Di María, bez neho by nič nevyhrali. Dokazom budiž to, že Di María bol myslím minulý rok zvolený za najlepšie argentínského hráča.

Reagovat
smazaný uživatel

Di maria ?? to vazne , tak asi moc nepozeravas zapasy argntiny, tam je di maria tragicky..co nespravi leo to nemaju, bez neho su priemerný tím :)

Reagovat
madridcan

Gomes z reprezentacie ma cenu, ktoru zanho vyplula Barca. Za Gomesa z Barcy by som nedal ani Billa body

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna Gomés se mi dnes moc nelíbí, v té záloze skoro nic nedělá, všechny přihrávky dává Joao Marío. Místo Gomese mohl raději hrát Moutinho nebo Sanches.

Reagovat
Fairplay

Sanches ať dotrápí sezonu na lávce a v létě to začne řešit. Bavoři mleli cosi o tom, že by měl nahradit Xabiho, tak snad dostane šanci. V repre má tu výhodu, že na jeho pozici zrovna tolik wonderkidů není, v útoku je to nabitější

Reagovat
REPLIKATOR

De Ligt a Wijnaldum staženej o poločase. Ten šašek na lavičce Blind solidně nezvládá

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Gréci si idú kvalifikačnú klasiku Som rád, že sú späť vo forme.

Reagovat
smazaný uživatel

Guerreira bych bral do Realu. Levého obránce potřebujeme jako sůl a Guerreiro by tam parádně zapadl.

Reagovat
Kixi Syhimour

Co?? Však tam máte Marcela?

Reagovat
smazaný uživatel

Marcelo ale není obránce, toho obejde i hráč 3. ligy. Potřebujeme nutně levého obránce a Marcelo ať se posune do zálohy.

Reagovat
Kixi Syhimour

Souhlasim s tou zálohou tam by se hodil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vilp

Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastně jen kvůli tomu, že by to byl velký nákup na pozici záskoku. Přijde mi to zbytečný. Jinak proti Guerreirovi nic nemám, spíš naopak.

Reagovat
vilp

Tak tohle je trochu jiné než třeba Danilo nebo Coentrão, Marcelo má v červnu 29.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 2-3 roky ještě v sobě má. Neříkám, že není třeba myslet na budoucnost, ale imho je ještě čas.

Reagovat
vilp

Tak s tím bych souhlasil, viděl bych to ideálně na léto příštího roku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký záskok, Guerreiro by hrál základ a Marcelo by hrál levého záložníka. Vždyť to přeci musíš vidt, že Marcelo je fantastický do útoku, ale tragický do obrany. Každý zápas levý kraj obrany hoří.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže sestava není nafukovací a někdo by musel z kola ven. Což se nestane. BBC je nedoknutelný a záloha víceméně taky.

Reagovat
smazaný uživatel

To už je druhá věc, že Zidane má svojí základní jedenáctku a nikdo jiný se do základu nedostane. Ale když myslí, že to je takhle správné... Přesně na tohle dojel Ancelotti ve své druhé sezoně a byl vyhozen.

Reagovat
smazaný uživatel

Král

Reagovat
CR7RONALDO

Kráľ, už 4. priamy túto sezónu, minulú dal 3, predminulú 2, takže v tomto sa zlepšuje a niektorý naňho ešte stále nadávajú, čo sa týka priamych, tomu trošku nechápem, pretože túto sezónu ich zle nekope.

Reagovat
smazaný uživatel

Náááááádherný góóóóóól Cristiana Ronaldaaaaaaaaaa! A pak že prý neumí kopat přímáky.

Reagovat
Coutinho10

a ja ho zrovna nevidel, protoze sem prepl na tragedy oranzovy

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak to rychle přepni zpátky neboť to vidět nechceš

Reagovat
Coutinho10

uz sem prepl a zrovna krasna akce Ronaldo, Quaresma a Ronaldo, jak si je vychutnali ty paticky, centr sajtly..nadhera

Reagovat
Kixi Syhimour

Alespoň někomu se daří

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Coutinho10

diky hezka skakava na vzdalenejsi tyc

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak to jsme úplně v háji

Blind VEN

Reagovat
Kixi Syhimour

No nic gratuluji Bulharům dobrý výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Mylsím, že Robben si to své rozhodnutí setrvat v repre, hnedka rozmyslí.

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie...

Nejpřeceňovanější tým ever.

Reagovat
raduinho

Reagovat
pingla

Samozřejmě,akorát to málokdo dokáže uznat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele