Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
25.03.2017 20:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Lucembursko - Francie 1:3

Stříbrný tým z domácího mistrovství Evropy Francie zavítala do Lucemburska, aby sehrála další duel kvalifikace na ruské mistrovství světa s místním outsiderem, jenž zatím získal jediný bod. Naopak galští kohouti jsou na čele skupiny před druhým Švédskem.

První branku zápas přinesl ve dvacáté osmé minutě, když se v šestnátce prosadil forvard londýnského Arsenalu Olivier Giroud. Vedení však favoritovi z Pyrenejského poloostrova moc dlouho nevydrželo, už o šest minut později bylo zásluhou lucemburské branky srovnáno.

O gól na 1:1 se postaral Aurélien Joachim, jenž proměnil pokutový kop, který byl odpískání ve prospěch Lucemburska po faulu Blaise Matudiho na da Motu. Ten poslal míč na opačnou stranu, než kam se vydal Hugo Lloris, a fanoušci místního mužstva tak mohli propuknout v nadšení.

To však domácím vydrželo pouhé tři minuty. Pak se stal tentokráte smutným hrdinou okamžiku ten, jenž svému týmu před malou chvílí penaltu zařídil - nyní ale da Mota naopak ve svém pokutovém území fauloval Sidibého a rozhodčí byl stejně nekompromisní, jako o tři minuty dříve na druhé straně hřiště.

Míč si na penaltu postavil Griezmann a byť gólman domácích jeho střelu vystihl, proti razantní střele útočníka Atlétika Madrid neměl nárok. Na poločas tak šly oba týmy za stavu 2:1 pro hosty z Francie.

Definitivně o vítězství favorita rozhodl v sedmdesáté sedmé minutě Benjamin Mendy. Ten dostal parádní balon od Kantého a poslal před bránu parádní centr. Na ten si naskočil obvyklý podezřelý Olivier Giroud a druhým gólem v utkání završil skóre na 3:1.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:5

Reagovat
veikko

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele