Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
25.03.2017 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Belgie - Řecko 1:1

Belgičané nedokázali potvrdit úlohu jasného favorita proti konkurenčnímu Řecku a nakonec byli rádi, že alespoň v samém závěru vyrovnali proti oslabenému soupeři na konečných 1:1. V tabulce skupiny H zaznamenali svou premiérovou ztrátu, i tak se nacházejí na vedoucí pozici se třinácti body o dva body právě před Řeckem. To si i po pěti odehraných zápasech udrželo neporazitelnost a zatím předvádí skvělé výkony.

Úvodní půlhodina nebyla, co se týče diváckého pohledu, příliš zajímavá. První šance se zrodila ve 31. minutě, kdy po přízemním centru z levé strany zakončoval patičkou z rohu brankového území Fellaini a brankář Kapino fantastickým zákrokem jednoruč odvrátil balón na rohový kop. Řecko mělo naprosto skvostný vstup do druhého dějství a do vedení se dostalo ve 46. minutě, kdy se prosadil tradiční hostující kanonýr Konstantinos Mitroglou.

Ten po ukázkovém pasu za obranu od Panagiotise Tachtsidise zachoval ve stoprocentní gólové možnosti chladnou hlavu a zkušeně z deseti metrů zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Hosté od této chvíle vytvořili hluboký obranný blok, situaci si výrazněji zkomplikovali v 65. minutě. Tachtsidis totiž naprosto zbytečně došlápl přihrávajícího obránce Alderweirelda, německý rozhodčí Brych mu bez váhání udělil druhou žlutou a vzápětí červenou kartu.

Belgičané byli blízko k vyrovnání zhruba dvacet minut před koncem, kdy se po zablokované standardní situaci odrazil míč k Mertensovi a proti jeho tvrdé střele musel skvěle nohou zasáhnout Kapino. Řecko i v deseti až téměř do konce bránilo nejtěsnější náskok, ale nakonec inkasovalo v 89. minutě. Po pasu Mertense z levé strany si zpracoval balón na prsa forvard anglického Evertonu Romelu Lukaku a z první z otočky pálil přesně k bližší tyči.

V první nastavené minutě mohl současný nejlepší střelec Premier League otočit vývoj, proti jeho hlavičce ze sedmi metrů fantasticky zasahoval Kapino. V páté nastavené minutě se zrodil ještě jeden zajímavý moment, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Georgios Tzavellas a hosté tedy dohrávali duel v devíti, zisk bodu pro ně má cenu zlata.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Text k přípravě zápasu se věnuje pouze Belgii. Není to preview, ale jak to vidí Belgie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele