Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
25.03.2017 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Portugalsko - Maďarsko 3:0

Reprezentanti Portugalska potvrdili úlohu jasného favorita proti Maďarsku a přehráli ho celkem hladce 3:0. Úhlavní postavou byl opět hvězdný Cristiano Ronaldo, který skóroval dvakrát. Domácí výběr tak má po polovině soutěže na kontě jen jednu porážku se Švýcarskem a hned čtyři vítězství, v tabulce je na druhé pozici s dvanácti body o tři právě za Švýcarskem. Maďaři se udrželi na třetí příčce se sedmi body, účast na MS se jim ale vzdálila.

Domácí rozhodli o svém tříbodovém zisku v prvním poločase, kde skórovali během pěti minut hned dvakrát. Po úvodní seznamovací půlhodině zužitkovali první vážnější příležitost, do listiny střelců se zapsal André Silva. Ten využil přímočaré kombinace a finální přihrávky Raphaëla Guerreira z levé strany, před poloprázdnou brankou nezaváhal a z pěti metrů dopravil balón snadno po zemi do sítě.

Za necelých pět minut zvýšil vedení favorita již zmiňovaný Ronaldo. Třicetiletý špílmachr španělského Realu Madrid napřáhl po přihrávce od Silvy z hranice pokutového území a jeho tvrdá, zároveň naprosto přesná střela, zapadla k bližší tyči mimo dosah skákajícího brankáře Gulácsiho. Stejný hráč se pokusil o elegantní zakončení zhruba pět minut před přestávkou, nicméně po jeho vystřižených nůžkách dobře zasáhl připravený Gulácsi.

Po změně stran Portugalci stále režírovali hru, soupeře nepouštěli ke svému brankáři a definitivní pojistku přidali v 65. minutě. Svůj čtyřiapadesátý gól v reprezentačním áčku vsítil právě Ronaldo, jenž se postavil k přímému volnému kopu před levým rohem pokutového území a jeho skákavý pokus z dvaceti metrů zapadl přímo ke vzdálenější tyči, Gulácsi neměl ani tentokráte žádnou šanci na úspěch.

Ve zbývajících minutách se duel z obou stran spíše dohrával. Houževnaté Maďarsko se sice snažilo výsledek alespoň korigovat, jenomže k brankáři Patríciovi se ani nepřiblížilo. V červnovém zápase bude plnit úlohu jasného favorita na půdě outsidera z Andorry a může oživit naději na postup. Portugalsko zavítá do Lotyšska a nic jiného než jeho tříbodový zisk se očekávat nedá.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
veikko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

pripada to jenom me... ze Ronaldo v posledn idobe hraje lip za repre jak za Real?

Reagovat
smazaný uživatel

v poslední dobře hraje dobře za kohokoliv

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

Ronaldo neskutečný oba góly krásný, jak střela slabší nohou, tak přimak, +1 gól díky němu

Reagovat
roberos

Ronaldo hraje v repre líp ? Podívejte se na soupeře Portugalska v kvalifikacích. Portugalsko má pokaždé snadnou skupinu a jistý postup a to samá třeba poslední Euro a snadný soupeři . Ronaldo má jen díky takovým soupeřům jako jsou Maďaři a celá řada slabších týmů tolik branek . Chtěl bych ho vidět proti Němcům , Nizizemcům,Španělům, Italům apod, které třeba nafasovala naše repre !

Reagovat
Benfica

Tak v kvalifikacii asi tazko

Portugalsko je prvy kos ne piaty..

Reagovat
kattos

Tak proč ma třeba takový Grezmann jen 2 goly a to hrál proti Belorusuům, Bulharům a Lucembrusku?

Reagovat
smazaný uživatel

je ovšem pravdou, že Portugalci tam teď maj 3 sranda týmy, kdežto většina skupin má 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele