Serie A souhrn - 24. kolo

23.02.2008, 19:58, aktualizováno 24.02.2008, 22:29
Komentáře a souhrny
Inter si veze bod ze hřiště Sampdorie a jeho náskok na čele tabulky se ztenčil na devět bodů poté, co AS Řím brankou Cicinha porazilo Sampdorii. Nedařilo se Juventusu, Laziu a prohrálo rovněž Udinese. Zlepšenou formu potvrdilo Empoli, gólové hody viděli diváci v Turíně...

Turín FC - Parma FC 4:4

23.02.2008 18:00

Góly: 11. Roberto Stellone, 45. Cesare Natali, 69. Roberto Stellone, 82. David Di Michele - 29. Andrea Gasbarroni, 32. Andrea Gasbarroni, 42. Stefano Morrone, 43. Igor Budan

V předehrávce 24. kola viděli diváci na Olympijském stadionu v Turíně celkem osm branek. Parma držela ještě osm minut před koncem vedení. V 82. minutě rozhodl o dělbě bodů David Di Michele. V utkání se blýskl dvěma brankami domácí Roberto Stellone, dva zasáhy si taktéž připsal hráč Parmy Andrea Gasbarroni.

O remíze 4:4 rozhodly dva naprosto odlišné poločasy. Už v 11. minutě otevřel účet utkání Roberto Stellone. Hosté s vyrováním neotáleli a za sedmnáct minut vyrovnal Andrea Gasbarroni. Tentýž hráč se prosadil i za čtyři minuty a Parma se tak dostala do vedení. Turínští v tuto chvíli předváděli katastrofální hru a Parma si dělala z domácích "dobrý den". Ve 42. minutě byl výsledek už 3:1 pro hosty, tentokrát se prosadil Stefano Morrone. Pro domácí fanoušky to byl zlý sen. O 30 sekund později zvyšoval Igor Budan a bylo to 4:1. Divoký první poločas uzavřel domácí obránce Cesare Natali, který snižoval v nastaveném čase. Do šaten se šlo za stavu 4:2 pro hosty z Parmy.

Ani po změně stran se diváci na Olympijském stadionu nenudili. Do druhého poločasu vstoupili Turínští s Davidem Di Michelem, jenž nahradil Nicolu Lazetiče. Domácí byli v úvodu druhé půle lepším týmem. Kontaktní branku na 4:3 z pohledu hostí vstřelil v 68. minutě opět Roberto Stellone. Turín vrhl všecky síly do útoku a odměnou mu bylo vyrovnání z kopačky Davida Di Micheleho. V poslední minutě utkání mohl Turín dokonce zvítězit, ovšem Nicola Ventila trefil břevno a tak se oba týmy rozešly smírně 4:4.

Pro Turín to byla již patnáctá remíza, což je absolutně nejvíc z celé soutěže. Bodově se tak dotáhla na jedenáctou Neapol. Parma srovnala krok s Catanií a Livornem. Všechny tři celky mají nedělní utkání k dobru.

Více informací k zápasu

Reggina Calcio - Juventus FC 2:1

23.02.2008 20:30

Góly: 32. Franco Brienza, 90. Nicola Amoruso (pen.) - 71. Alessandro Del Piero

Juventus prohrál v Reggině a nevyužil tak možnost posunout se na druhou příčku před AS Řím. O výhře domácího týmu rozhodl až v nastaveném čase z penalty Amoruso.

Za Regginu zahrozil již v páté minutě Amoruso, jehož střelu srazil Legrottaglie. Na druhé straně pronikl Molinaro a jeho přihrávku v dobré pozici netrefil Del Piero. Následně byl v akci Belardi, který skvěle vyrazil pokus Modesta. Ve 27. minutě zahrával trestný kop Del Piero a jeho centr poslal nad Sissoko. Ten byl vidět i na druhé straně a sám by se asi nejraději neviděl. Po Sissokově nepovedeném odvrácení vypálil Cirillo, míč přistál na kopačce Brienzy a ten poslal domácí do vedení - 1:0.

Pavel Nedvěd se marně dožadoval penalty poté, co ho v pokutovém území objal okolo krku Valdez. Český záložník na sebe potom upozornil i na začátku druhého poločasu, jeho rána ovšem postrádala přesnost. Valdez spáchal další faul v pokutovém území a postiženým tentokráte byl Sissoko, ani v tomto případě se ale pokutový kop nepískal. Juventus po změně stran hodně přidal a byl jasně lepším týmem. Vrcholem jeho tlaku byla nejprve v 66. minutě rána Nedvěda, kterou z pod břevna skvěle vyškrábl Campagnolo. Domácí brankář se v 71. minutě předvedl v opačném světle. Del Piero zkusil štěstí levačkou, Campagnolo zaspal a míč překvapivě skončil v síti - 1:1.

O chvíli později si Del Piero s Campagnolem svůj souboj zopakovali a domácí brankář už byl pečlivější. Campagnolo si poradil i s ránou Zanettiho, na druhé straně vyzkoušel Belardiho pozornost Amoruso. Pět minut před koncem hlavičkoval Camoranesi a míč neskončil v síti pouze zásluhou ruky, kterou zahrál Aronica. Ruka ovšem byla u těla a tak se ani do třetice Juventus pokutového kopu nedočkal.

Jedna penalta se nakonec přece jenom zahrávala, byla hodně přísná a její výhodu dostali domácí. V poslední minutě se Sissoko snažil přes hlavu odkopnout míč do bezpečí a do ramene zasáhl blížícího se Amorusa. Hosté dlouho protestovali, rozhodčí Dondarini však názor nezměnil a Amoruso zajistil domácím tři body.

V samém závěru byl ještě vyloučen Zanetti.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Calcio Catania 2:0

24.02.2008 15:00

Góly: 36. Sebastian Giovinco, 78. Alessandro Budel

FC Empoli brankami Giovinka a Budela porazilo Calcio Catania a v tabulce poskočilo na čtrnáctou příčku. Catania naopak klesla až za svého soupeře a je patnáctá. Navíc se Catania přiblížila k sestupovému pásmu na rozdíl pouhého jednoho bodu.

Silvio Baldini, trenér Catanie, vedl Empoli v letech 1999 až 2003, a navrátil se tak do svého bývalého domova. Návrat však pro něj nedopadl moc dobře, jelikož odjížděl jako poražený. Domácí začali velmi svižně. Luca Saudati prozkoušel pozornost Cira Polita hned třikrát v úvodních osmi minutách. Zhruba po čtvrthodině hry vytáhl Ciro Polito ze svého arsenálu skvělý zákrok proti střele Sebastiana Giovinka z blízkosti.

Catania se poprvé dostala do útoku v 23. minutě, když Davide Baiocco vybojoval míč, avšak ani Martinez, ani Spinesi nedokázali dotáhnout do konce Mascarou založený protiútok. Nicméně ve 33. minutě dostal domácí do zaslouženého vedení italský reprezentant do 21 let Sebastian Giovinco. Mladý Ital obešel Christiana Terlizziho a poté nadvakrát překonal Polita. Poté na druhé straně zahrozil Giuseppe Mascara, jehož hlavička se zastavila až o břevno domácí branky.

Několik minut poté se do obrovské šance řítil opět Sebastian Giovinco. Nesprávně odmávaný ofsajd jej však zastavil v postupování na osamoceného Polita. Catania měla ještě jednou obrovské štěstí. Vittorio Tosto hlavičkou překonal Cira Polita, avšak Gianatha Spinesi zachránil hostující celek odkopem z brankové čáry. V 65. minutě se Catanii naskytla příležitost ke srovnání. Francesco Pratali zfauloval pronikajícího Martineze jen za cenu faulu a sudí Brighi nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Spinesi, ale Davide Bassi jej výborně vychytal.

"Nedáš dostaneš" – toto úsloví platí téměř pravidelně. Zhruba deset minut po zpackané penaltě vypustil Alessandro Budel dělovku ze své levačky z dvaceti metrů a div neprotrhl síť. V závěru utkání mohli domácí navýšit na rozdíl třídy, ale Sebastian Giovinco přestřelil prázdnou bránu po skvělé přihrávce Buscèho.

Více informací k zápasu

AS Řím - ACF Fiorentina 1:0

24.02.2008 15:00

Góly: 54. Cicinho

AS Řím si připsal veledůležitou domácí výhru nad Fiorentinou. Vítězství 1:0 zařídil pro Giallorossi pravý bek Cicinho, který v závěru utkání dostal také červenou kartu po druhém žlutém faulu.

AS Řím stáhl náskok Interu na devět bodů. Nerazzurri totiž pouze remizovali na půdě janovské Sampdorie a ukázali, že i "nezastavitelný" Inter může klopýtnout. Kromě toho si Římané pojistili svou druhou pozici, když třetímu Juventusu odskočili na rozdíl čtyřech bodů.

Ikona AS Řím, kapitán Francesco Totti, zlomila klubový rekord. Tento zápas byl pro něj 386. v dresu AS Řím a pokořil tak v počtu startů za AS klubovou legendu Giacoma Losiho, který byl doposud držitelem rekordu.

Nyní již k zápasu. Lépe odstartovali hosté. Alessandro Gamberini zakončoval v perfektní pozici hlavou na zadní tyč, avšak Doni jej panteřím skokem vychytal. Několik minut poté Franco Semioli naservíroval Adrianu Mutuovi míč do pozice, ve které se mohl Doniho zeptat: "Kam to chceš?" Mutu však svou příležitost trestuhodně zahodil. Na druhé straně měl příležitost Mirko Vučinič, ale netrefil ideálně.

Domácí se začali již více tlačit do útoku a v zadáci Violy měli o zábavu postaráno. Nejprve Alessandro Gamberini skvělým obranným zákrokem zastavil pronikajícího Tottiho a poté Sebastien Frey zlikvidoval Cicinhovu dělovku mířící pod břevno. Chvíli nato obelstil Adrian Mutu ofsajdovou past domácích a uháněl sám na Doniho. Brazilský brankář však rumunského kanonýra výtečně vychytal. Doni při zákroku zranil soupeřova útočníka a Mutu musel střídat. Na hřiště se dostala nová lednová posila Violy Ndiaye Papa Sajgo.

Deset minut po startu druhého poločasu domácí konečně rozjásali téměř plné Stadio Olimpico. Velkou měrou se na brance podílel Mirko Vučinič, který se dostal s balónem až do pokutového území hostí a jeho následnou tvrdou střelu vyrazil Frey pouze k Cicinhovi. Brazilec měl pozici jednoduchou a s přehledem skóroval. Nicméně Francesco Totti stál ve sporné pozici a možná se jednalo o ofsajd. Viola se z branky okamžitě oklepala. Zdravko Kuzmanovič napřáhl z dvaceti metrů a Donimu se nad hlavou jen zaklepalo břevno. Výborný zákrok si připsal Sebastien Frey, jenž vychytal Tottiho v souboji jeden na jednoho. V závěru utkání již viděl jen hrdina zápasu, brazilec Cicinho, žlutou kartu, bohužel pro Giallorossi již druhou a odcházel do kabin o několik sekund před ostatními.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - AC Siena 2:2

24.02.2008 15:00

Góly: 42. Sergio Floccari, 45. Sergio Floccari - 32. Valerio Bertotto, 40. Tomas Locatelli

Atalanta v závěru prvního poločasu dotáhla dvoubrankové manko, když se dvakrát v rozmezí třech minut trefil Sergio Floccari a vybojoval pro svůj tým cenný bod.

Domácí Atalanta do utkání vstupovala s vědomím špatné bilance a potřebovala získat body. Na druhé straně proti nim stála Siena, která se v posledních zápasech zlepšenými výkony prodrala tabulkou na příčky, ze kterých se již nesestupuje. Domácí začali poměrně zostra, ale slibnou příležitost z hranice pokutového území zahodil Tissone.

Na druhé straně bylo nebezpečí ještě větší, ale nakonec také zažehnáno. Z brankové čáry musel míč vykopávat Vergassola, když nebezpečně po rohovém kopu hlavičkoval Doni. Dlouho potom se nic nedělo. Zato si průběh utkání připravil určitě pro nejednoho fanouška menší překvapení, když se ve 32. minutě zásluhou Bertotta ujala Siena vedení. Branka padla po volném přímém kopu, po kterém míč do vápna vrátil Rigano a Bertotto se z blízkosti nemýlil.

A aby toho nebylo málo, tak se Siena ve 40. minutě radovala podruhé. Tentokrát to ale byl opravdu komický gól. Domácí odkopávali od branky. Do toho odkopu se ale vložil Rigano, který ho tečoval. Manfredini následně obrovskou defenzivní chybou překonal vlastního brankáře a Locatelli mohl doklepnout do prázdné branky.

Domácí se ale o dvě minuty později vrátili brankou Sergia Floccariho zpět do zápasu a o dalších pár minut později, v samém závěru prvního dějství, se opět po nepřesném vyražení brankáře Manningera radoval z branky Floccari.

Ve druhém poločase se již po strhujícím závěru prvního poločasu žádný tým neodhodlal k žádnému většímu tlaku a branka již nepadla. Za zmínku snad stojí jen dobrá kombinace Doniho s Floccarim, po které mohl druhý jmenovaný zkompletovat hattrick, ale tentokrát brankář Manninger předvedl vynikající výkon.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Janov CFC 3:5

24.02.2008 15:00

Góly: 28. Antonio Di Natale (pen.), 39. Antonio Di Natale (pen.), 72. Antonio Floro Flores - 9. Julio César de León, 43. Giuseppe Sculli, 54. Marco Borriello, 78. Marco Borriello, 85. Marco Borriello

Když Janov narazí na Udinese, má pomalu jisté tři body. Tedy pokud hraje Marco Borriello. Na podzim tohoto soupeře odstřelil hattrickem a stejným kouskem se prezentoval i dnes, čímž se podílel na překvapivém a divokém výsledku 3:5 z pohledu domácího Udinese.

Aktivitou zpočátku hýřil hlavně domácí Antonio Di Natale. Hned v prvních minutách měl šanci, jeho hlavička olízla tyč. Hosté hned odpověděli gólem. Už v deváté minutě napřáhl Julio Cesar Leon a parádní ranou zaskočil Handanoviče - 0:1. Udinese chtělo co nejdříve odpovědět, branka Di Nataleho neplatila pro ofsajd, Quagliarella pálil příliš vysoko. Druhá změna skóre tak přišla až ve 28. minutě. Obránce Santos ve vápně fauloval domácího Inlera a Di Natale se z penalty nemýlil - 1:1.

Odpovědět za Janov mohl Sculli, ale Handanovič si s jeho ranou poradil a domácí tak mohli jít ve 39. minutě do vedení. Bovo hloupě zahrál rukou ve vápně a Di Natale i druhou penaltu s přehledem proměnil - 2:1. Bylo to však naposled, a ne na dlouho, co si Udinese užívalo vedení. Do kabin se totiž šlo už za stavu 2:2, dvě minuty před přestávkou srovnal Giuseppe Sculli, byť byl pravděpodobně v ofsajdu.

První příležitost druhé půle měl Quagliarella, ale z gólu se opět radovali hosté. A gól to byl parádní. Marco Borriello zády k brance zpracoval centr, rychle se otočil a z voleje vyhnal pavouky z horního rohu Handanovičovy branky - 2:3.

Udinese sice ještě dokázalo jednou odpovědět, po centru Inlera se hlavou trefil Floro Flores a srovnal na 3:3, na druhé straně však řádil Marco Borriello. V 78. minutě domácí odvrátili roh jen k nohám ex-milánského střelce a ten trochu se štěstím propálil houšť nohou ve vápně - 3:4.

Ani to ještě nebyl konec. Blízko vyrovnání byl Di Natale, poslední slovo však měl znovu Borriello v 85. minutě. Odpoutal se od svého strážce, položil se do hlavičky a mezi nohama Handanoviče upravil na konečných 5:3 pro Janov. Hosté se tak posunuli na osmé místo v tabulce, Udinese zůstává šesté.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Inter Milán 1:1

24.02.2008 15:00

Góly: 65. Antonio Cassano - 76. Hernán Crespo

Na stadiónu Marassi v Janově ztratil vedoucí Inter body po remíze 1:1 se Sampdorií. Janovanům zajistil vedení Antonio Cassano a Hernán Crespo poté zajistil Interu alespoň bod. Po jednoznačné prohře na půdě Liverpoolu je to v podání Nerazzurri další nepřesvědčivý výsledek tento týden.

Trenér milánského celku Roberto Mancini se vrací na Marassi, kde strávil patnáct let jako hráč. Ve své trenérské kariéře zde však ještě nikdy neprohrál a série se prodloužila. Inter v prohraném klání na Anfield Road ztratil obránce Ivana Cordobu, který je mimo do konce sezóny. Zlatan Ibrahimovič a Julio Ricardo Cruz dostali volno na odpočinek.

V úvodních devadesáti sekundách se toho seběhlo hodně. Nejprve se dral vpřed Crespo po přihrávce Stankoviče, avšak Argentinec ztroskotal na Lukovi Castellazzim. Na druhé straně mohla hned skórovat Doria. Claudio Bellucci vyslal na zteč Christiana Maggia, jehož vychytal výborným zákrokem Julio Cesar. Nakonec ještě Antonio Cassano obral o míč Patricka Vieiru a tvrdě vystřelil. Míč si však cestu do brány nenašel.

Inter byl zatažen na své polovině a byl zaskočen ofenzivní hrou Sampdorie. Roberto Mancini na to reagoval změnou rozestavení na 4-4-2, kde se Dejan Stankovič postavil na pravou zálohu a hra Interu se rázem zefektivněla.

Bellucci kombinoval s Cassanem, avšak jejich akci chyběla přesná koncovka. Po chvíli byl David Suazo sražen ve vápně, avšak hra byla přerušena již moment před tímto zákrokem po faulu pronikajícího Suaza. Antonio Cassano poté dělovkou vyprášil Julio Cesarovi rukavice a na druhé straně musel zasahovat Castellazzi proti Suazovi. Ještě před přestávkou se zranil kanonýr domácích Claudio Bellucci a do hry naskočil Emiliano Bonazzoli.

Vystřídavší Bonazzoli byl pár minut na hřišti a skóroval. Nicméně branka byla neplatná pro ofsajdové postavení nahrávače Cassana. Patrick Vieira poté dal loket Salvatoremu Accardimu a mohl být rád, že nedostal od sudího Rocchiho druhou žlutou kartu. V 65. minutě však již domácí rozjásali stadión Marassi. Samarkův odkop si našel cestu rovnou ke Cassanovi, který se nerozpakoval a propálil Julia Cesara. Po několika minutách měl Inter skvělou příležitost vyrovnat, ale Cambiassův útok odkopávali zadáci Blucerchiati téměř z brankové čáry.

Nerazzurri však přeci jenom vyrovnali. Stankovičův centr našel na zadní tyči Crespa, který výtečně hlavou překonal Castellazziho. Patrick Vieira byl v 81. minutě střídán a předvedl pěknou scénu. Odmítl Mancinimu podat ruku a ještě k tomu nakopl několik lahví. O tři minuty později střídal také Dejan Stankovič, který se zranil. V závěru ještě zachránil Julio Cesar Interu bod, když vychytal Bonazzoliho hlavičku.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - SS Lazio 1:0

24.02.2008 15:00

Góly: 88. Alessandro Matri

Na stadionu Sant‘ Elia si diváci museli na první branku počkat až do osmdesáté sedmé minuty. Utkání rozhodl jedinou trefou střídající Alessandro Matri a to i přesto, že hostující Lazio Řím mělo od šedesáte druhé minuty výhodu jednoho muže v poli.

Oba týmy potřebovaly bodovat. Cagliari především kvůli nelichotivému postavení v tabulce. Domácí jsou totiž v soutěži na posledním místě. Lazio chtělo navázat na poslední úspěšné představení proti Atalantě Bergamo, ovšem zápas se jim vůbec nepovedl. Příčky zaručující evropské poháry i pro příští sezonu se fotbalistům Biancocelesti hodně vzdálily.

První vážnou šanci si vytvořili hosté. Po přihrávce Aleksandra Kolarova hlavičkoval Tomasso Rocchi, jeho pokus skvěle zlikvidoval brankář Marco Storari. Zanedlouho se do další šance probojoval znovu Tommaso Rocchi, ovšem jeho lob přeletěl branku. Hosté v aktivitě pokračovali. Po přihrávce Gorana Panděva se v další velké příležitosti objevil Tommaso Rocchi, ale opět minul.

Na druhé straně si Marco Ballota poradil s pokusem Michela Finiho.

Po změně stran obdržel druhou žlutou kartu Michel Fini a musel předčasně do sprch. Závěrečnou půlhodinu Lazio nevyužilo, naopak překvapivě udeřili domácí. Útočníka Joaquina Larriveyho nahradil čtvrthodiny před koncem Alessandro Matri, který hlavou překonal veterána v brance Lazia Marca Ballotu a rozhodl o tom, že všechny tři body zůstanou na Sardinii.

Cagliari získalo potřebné tři body, a bude velice zajimavé, jak si povede v dalších utkání. Lazio i přes větší aktivitu a územní převahu v zápase prohrálo a stále nemá jistotu startu v příštím ročníku Serie A. Za hosty zůstal po celou dobu na lavičce náhradníků český obránce David Rozehnal.

Více informací k zápasu

AS Livorno - SSC Neapol 1:2

24.02.2008 15:00

Góly: 74. Alessandro Diamanti - 58. Emanuele Calaió, 90. Emanuele Calaió

AS Livorno Calcio doma prohrálo s SSC Neapol a přiblížilo se k sestupovému pásmu již na rozdíl jednoho bodu. V současnosti jsou domácí šestnáctí. Neapol zůstává na své jedenácté pozici. Utkání rozhodl až v poslední minutě nastaveného času svou druhou brankou v utkání neapolský střelec Emanuele Calaiò.

Oba celky nastoupily bez svých největších ofenzivních hvězd. Domácím chyběl nejlepší střelec Francesco Tavano, hosté postrádali nemocného Argentince Ezequiela Lavezziho a suspendovaného Marcela Zalayetu. Celé Neapoli spadl kámen ze srdce, jelikož po šokující domácí prohře s Empoli minulý týden byl na trenéra Edy Reju vyvinut tlak, který porážkou Livorna lehce klesne. Nicméně Azzurri zdaleka nepředvádějí tak dobré výkony, jako v první polovině sezóny.

Hned zkraje utkání se dožadoval Diego Tristán penalty po neohrabaném zákroku Santacroreho, sudí Saccani však nechal pokračovat ve hře. V prvním poločase se však nic moc nedělo. Přímé kopy Manniho a Pasqualeho byly polapeny gólmany a vše důležité si hráči obou týmů schovali na druhý poločas.

Krátce po změně stran se dral do šance José Luis Vidigal, avšak byl ve vápně zatahán za dres Manuelem Blasim. Sudí ovšem nic neviděl a Vidigal se vztekal a dožadoval pokutového kopu marně. Hra se oproti první půli výrazně oživila. Marco Amelia velmi dobře vyrazil nebezpečnou hlavičku Roberta Sosy. Chvíli na to však již Amelia lovil míč ze sítě. Emanuele Calaiò zůstal při standardní situaci nehlídaný a v klidu hlavičkou překonal Marka Ameliu.

Livorno dokázalo srovnat o dvacet minut později. Alessandro Diamanti vsítil svůj první gól v Serii A, když přímý kop zakroutil rovnou do pravého horního rohu Gianellovy branky. Vše již nasvědčovalo dělbě bodů, avšak Calaiò udeřil znovu v 93. minutě. Branka byla téměř totožná s tou první. Calaiò zůstal opět nehlídaný a hlavou uklidil Bogliacinovo centr za Ameliova záda.

Více informací k zápasu

AC Milán - Città di Palermo 2:1

24.02.2008 20:30

Góly: 24. Massimo Ambrosini, 90. Filippo Inzaghi - 9. Mark Bresciano

Fotbalisté AC Milán využili zaváhání Fiorentiny na hřišti AS Řím, a po výhře nad Palermem se posunuli na čtvrté místo tabulky. O vítězství rozhodla branka Fillipa Inzaghiho až v první minutě nastaveného času.

Utkání pro Rossoneri nezačalo vůbec dobře. V deváté minutě totiž vstřelil první branku utkání Marco Bresciano a Palermo vedlo 1:0

Milán se snažil co nejrychleji odpovědět a Palermo se ocitlo pod tlakem. Vyrovnání přišlo ve čtyřiadvacáté minutě, trefil se aktivní Massimo Ambrosini. Nebezpečí pro hostující branku znamenal Andrea Pirlo. Jeho první přímý kop fantastickým zákrokem Alberto Fontana vyrazil a stejně si počínal ve dvaatřicáté minutě, kdy po faulu na Marka Jankulovského znovu pálil Andrea Pirlo.

O tři minuty později převzal poblíž pokutového území míč Marek Jankulovski ale jeho pokus byl nepřesný. Na druhé straně si podobně vedl střelec první branky Marco Bresciano. Čtyři minuty před odchodem do šaten, Milánští zahrávali rohový kop. Po zmatku v pokutovém území se k míči dostal Marek Jankulovski, naštěstí pro Palermo přestřelil. V samotném závěru prvního poločasu byl na pravé straně faulován Massimo Oddo, lehký centr vyprodukoval Andrea Pirlo a hlavička Massima Ambrosiniho skončila nad brankou Alberta Fontany. Poločas tedy skončil remízou 1:1.

V úvodu druhé půle se hrálo především před brankou Palerma. Sicilský klub hrozil převážně z breakových situací, kdy se vepředu statečně pral s obranou domácích brazilský střelec Amauri. Vážnější pokus si ve druhém poločase Rossoneri vytvořil v šedesáté druhé minutě, když Alexandre Pato vyslal dalekonosný pokus, který brankář Alberto Fontana konečky prstů vytáhl na rohový kop. Dvě minuty nato měli velkou příležitost hosté. Volný přímý kop Cavaniho propadl až k Zeljko Kalacovi a ten odvrátil pohromu na rohový kop.

V sedmdesáté třetí minutě Carlo Ancelotti vystřídal Alberta Gilardina a do hry poslal Fillipa Inzaghiho. Oba týmy jakoby se spokojili s remizou 1:1. V závěru utkání se očekávaný tlak domácí nekonal. V nastaveném čase nenápadně vybojoval u levé postraní čary míč Francouz Yoann Gourcouff, odcentroval a na hranici ofsajdového postavení vystartoval Inzaghi a hlavou uklidil míč k levé tyči Fontanovi branky.

Milán si tedy připsal tři body za vítězství 2:1, a vrátil tak porážku svému soupeři stejným poměrem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán24186049:1460
2.AS Řím24156341:2351
3.Juventus Turín24138344:2147
4.AC Milán24118536:1841
5.ACF Fiorentina24118536:2341
6.Udinese Calcio24106831:3336
7.Sampdoria Janov24105931:2735
8.FC Janov2488828:3332
9.Atalanta Bergamo24710736:3731
10.Citta di Palermo2487932:4031
11.Neapol SSC24861036:3830
12.FC Turín24414627:3026
13.Lazio Řím24681027:3226
14.Empoli FC24671121:3025
15.Calcio Catania24581120:3023
16.AS Livorno24581126:3823
17.AC Siena244101027:3422
18.FC Parma244101029:3722
19.Reggina Calcio24491121:3821
20.Cagliari Calcio24461419:4118

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
Shevchenko

Serie A je strasne defenzivni liga.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Vyjímka potvrzující pravidlo...

Reagovat
M11

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou názory těch, co ji vůbec nesledujou. Jsou tam hnusné stadiony, to beru, ale že se tam nějak přehnaně brání ? To ne, PD je možná defenzivnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkujeme všem ve vedení v italském fotbale,v první řadě rozhodčí!!Někomu se asik nelíbí že to Juventusu tak šlape tak nás místama zaříznou.Bohužel musíme hrát aji proti rozhodčím, každém zápase hrajem praktick yproti 12.No pěkně nám to dávají sežrat.Juventus už si svůj díl odplaty vybral,tak proč nás rozhodčí letos pořád okrádají o body,už sme snad trpěli dost.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak ! už mne to unavuje jak jsou v italii jednostrani rozhodci a neustale Juventus zařezávají,holt někdo stále nemůže přenést přes srdce,že je Juventus tak brzy zpět a že by snad mohl skončit dokonce 2. před AS a možna i trochu znervóznět Inter,tak se to pojistí,aby se to nemohlo stát....

Reagovat
smazaný uživatel

"V poslední minutě se Sissoko snažil přes hlavu odkopnout míč do bezpečí a do ramene zasáhl Amorusa."

Tak jestli za tohle kopala Reggina penaltu, tak se tvému nářku nedivím .

Reagovat
smazaný uživatel

M11: zakřikl sto... tu penaltu sem obrečel...

Reagovat
smazaný uživatel

Aj tak krivdia Juventusu dalsia vymyslena penlta

Reagovat
smazaný uživatel

Ale 3 penalty nodpiskali JUVE! to je drze!

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

neni co dodat, 2 jasny pro Juventus nefouk, ta jedna byla sporná

Reagovat
M11

tak tak...

Reagovat
M11

tak jestli tohle byla pentla budiz...ale v tom pripade my meli kopat 2... uz me to unavuje...je to stale dokola... stale dokola ovlivnuji celou sezonu zkurveni rozhodci... stale dokola vetsinou proti nam... je to humus..

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé je, že dřív jste to netvrdili...

Reagovat
M11

srovnavej situaci kdy se podplacelo a situaci nyni

Reagovat
Slejdy

Cicinhoooo

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Liga se nám trošku zdramatizovala, to je dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

v tomhle kole hodně gólů! zatím průměr víc než 3,5 na zápas

Reagovat
smazaný uživatel

*padá

Reagovat
M11

nevite nekdo co davaji v utery za match?? snad turinske derby...

Reagovat
smazaný uživatel

Trefa. A ve středu je Inter-AS.

Reagovat
M11

mazec na obe se tesim jako maly kluk miluju vlozene kola pres tyden.. aspon neni nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

Forza ROMA .. rozkopeme Inter v tejdnu !!!

Reagovat
Slejdy

doufam ve vitezstvi

Reagovat
smazaný uživatel

já taky .. a bylo by to už jen 6 bodů,,, můžeme to Scudetto ještě udělat, věřim tomu

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ten Rozehnal si nezahraje ani v tom Laziu nebo co? nebo je zraněn?

Reagovat
M11

nevim covece... mohl by to nekdo zjistit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako dneska to zase proseděl..

Reagovat
rufus

Ani na lavičce nebyl.. Možná zranění

Reagovat
GEGE

dobre Roma dobre Janov ted jeste Milan a je to

Reagovat
GEGE

SuperPippo

Reagovat
M11

no jsem moc zvedavej na ten gol... cekam nejakou dorazku do prazdne

Reagovat
GEGE

krasne si nasel misto ve vapne a Gourcuff mu tam poslal luxusni centr hlavou to posunul do proti pohybu Fontany

Reagovat
M11

Gourcuff

Reagovat
M11

Piposek nas

Reagovat
Slejdy

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
GEGE

díky Pippo hned se mi bude lip spat Forza MIlan!

Reagovat
Slejdy

za to me klóóbrc

Reagovat
-PeCa_08-

lool

Reagovat
M11

Reagovat
Kapřík

Tak Borriello už dal 18 gólů...V tom Janově kluk docela prokouknul .

Reagovat
M11

no to cumim taky jako

Reagovat
GEGE

a v AC se ne a ne prosadit

Reagovat
Radin

90 minuta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele