24. kolo
24.02.2008 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

AC Milán - Citta di Palermo 2:1

Fotbalisté AC Milán využili zaváhání Fiorentiny na hřišti AS Řím, a po výhře nad Palermem se posunuli na čtvrté místo tabulky. O vítězství rozhodla branka Fillipa Inzaghiho až v první minutě nastaveného času.

Utkání pro Rossoneri nezačalo vůbec dobře. V deváté minutě totiž vstřelil první branku utkání Marco Bresciano a Palermo vedlo 1:0

Milán se snažil co nejrychleji odpovědět a Palermo se ocitlo pod tlakem. Vyrovnání přišlo ve čtyřiadvacáté minutě, trefil se aktivní Massimo Ambrosini. Nebezpečí pro hostující branku znamenal Andrea Pirlo. Jeho první přímý kop fantastickým zákrokem Alberto Fontana vyrazil a stejně si počínal ve dvaatřicáté minutě, kdy po faulu na Marka Jankulovského znovu pálil Andrea Pirlo.

O tři minuty později převzal poblíž pokutového území míč Marek Jankulovski ale jeho pokus byl nepřesný. Na druhé straně si podobně vedl střelec první branky Marco Bresciano. Čtyři minuty před odchodem do šaten, Milánští zahrávali rohový kop. Po zmatku v pokutovém území se k míči dostal Marek Jankulovski, naštěstí pro Palermo přestřelil. V samotném závěru prvního poločasu byl na pravé straně faulován Massimo Oddo, lehký centr vyprodukoval Andrea Pirlo a hlavička Massima Ambrosiniho skončila nad brankou Alberta Fontany. Poločas tedy skončil remízou 1:1.

V úvodu druhé půle se hrálo především před brankou Palerma. Sicilský klub hrozil převážně z breakových situací, kdy se vepředu statečně pral s obranou domácích brazilský střelec Amauri. Vážnější pokus si ve druhém poločase Rossoneri vytvořil v šedesáté druhé minutě, když Alexandre Pato vyslal dalekonosný pokus, který brankář Alberto Fontana konečky prstů vytáhl na rohový kop. Dvě minuty nato měli velkou příležitost hosté. Volný přímý kop Cavaniho propadl až k Zeljko Kalacovi a ten odvrátil pohromu na rohový kop.

V sedmdesáté třetí minutě Carlo Ancelotti vystřídal Alberta Gilardina a do hry poslal Fillipa Inzaghiho. Oba týmy jakoby se spokojili s remizou 1:1. V závěru utkání se očekávaný tlak domácí nekonal. V nastaveném čase nenápadně vybojoval u levé postraní čary míč Francouz Yoann Gourcouff, odcentroval a na hranici ofsajdového postavení vystartoval Inzaghi a hlavou uklidil míč k levé tyči Fontanovi branky.

Milán si tedy připsal tři body za vítězství 2:1, a vrátil tak porážku svému soupeři stejným poměrem.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AC už musí!!!

Reagovat
smazaný uživatel

AC už mělo namále, ale zachránil je štírek "Pippo".

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele