24. kolo
24.02.2008 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

AS Livorno - Neapol SSC 1:2

AS Livorno Calcio doma prohrálo s SSC Neapol a přiblížilo se k sestupovému pásmu již na rozdíl jednoho bodu. V současnosti jsou domácí šestnáctí. Neapol zůstává na své jedenácté pozici. Utkání rozhodl až v poslední minutě nastaveného času svou druhou brankou v utkání neapolský střelec Emanuele Calaiò.

Oba celky nastoupily bez svých největších ofenzivních hvězd. Domácím chyběl nejlepší střelec Francesco Tavano, hosté postrádali nemocného Argentince Ezequiela Lavezziho a suspendovaného Marcela Zalayetu. Celé Neapoli spadl kámen ze srdce, jelikož po šokující domácí prohře s Empoli minulý týden byl na trenéra Edy Reju vyvinut tlak, který porážkou Livorna lehce klesne. Nicméně Azzurri zdaleka nepředvádějí tak dobré výkony, jako v první polovině sezóny.

Hned zkraje utkání se dožadoval Diego Tristán penalty po neohrabaném zákroku Santacroreho, sudí Saccani však nechal pokračovat ve hře. V prvním poločase se však nic moc nedělo. Přímé kopy Manniho a Pasqualeho byly polapeny gólmany a vše důležité si hráči obou týmů schovali na druhý poločas.

Krátce po změně stran se dral do šance José Luis Vidigal, avšak byl ve vápně zatahán za dres Manuelem Blasim. Sudí ovšem nic neviděl a Vidigal se vztekal a dožadoval pokutového kopu marně. Hra se oproti první půli výrazně oživila. Marco Amelia velmi dobře vyrazil nebezpečnou hlavičku Roberta Sosy. Chvíli na to však již Amelia lovil míč ze sítě. Emanuele Calaiò zůstal při standardní situaci nehlídaný a v klidu hlavičkou překonal Marka Ameliu.

Livorno dokázalo srovnat o dvacet minut později. Alessandro Diamanti vsítil svůj první gól v Serii A, když přímý kop zakroutil rovnou do pravého horního rohu Gianellovy branky. Vše již nasvědčovalo dělbě bodů, avšak Calaiò udeřil znovu v 93. minutě. Branka byla téměř totožná s tou první. Calaiò zůstal opět nehlídaný a hlavou uklidil Bogliacinovo centr za Ameliova záda.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele