Primera Division preview - 4. kolo

24.09.2008, 08:57, aktualizováno 25.09.2008, 09:48
Previews
Čtyči zápasy dnes večer zakončí čtvrté kolo Primera Division. Z kandidátů na titul se představí pouze Valencia, která cestuje do Malagy. Almeria zavítá na hřiště Valladolidu, Mallorka přivítá Numancii a Huelva hostí Bilbao...
CA Osasuna - Deportivo La Coruña  (středa 20:00)
Osasuna Pamplona hostí v derby severu La Coruňu. Oba celky potřebují pro zvýšení sebevědomí vyhrát, či alespoň vstřelit gól.

Na Estadio Reyno de Navarra se očekává spíše defenzivní bitva. Domácím se zatím v lize moc nedaří, mají problémy dávat branky, v minulém kole stačila domácí Valencii jediná branka k tomu, aby si připsala vítězství. Nutno ale dodat, že Osasuna se do ofenzivy příliš nehrnula, a to by se nyní mohlo proti Deporu změnit. V létě přišlo do navarského týmu dost nových hráčů, prvořadý úkol kouče Zigandy je poskládat tým dohromady. Kromě prohry s Valencií má Osasuna už na kontě dvě remízy, a to s Mallorkou a Villarrealem. V duelu s Valencií byl vyloučen bek César Azpilicueta a bude chybět. Český záložník Jaroslav Plašil by se mohl postavit na pravé křídlo, a být tak jedním z hráčů, kteří by měli podporovat osamoceného útočníka Portilla.

Depor si připsal v prvním kole velmi cennou výhru nad Realem Madrid, ale v dalších kolech polevil a prohrál s Villarrealem a remizoval s Mallorkou. Navíc už ale tři týdny neskóroval, a to ani v duelu s Brannem Bergen v Poháru UEFA. I Lotinův tým preferuje defenzivní styl hry a je za to kritizován i ve španělském tisku. Největším problémem se zatím zdá nalezení vhodného útočníka pro rozestavení 4-5-1. Posledních pár dní v Galicii prší, déšť by mohl přinést i nějaké branky a hlavně body. Útočník Omar Bravo viděl v posledním utkání červenou kartu a hrát nebude, v útoku by se tak měl představit Riki.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Ezquerro, Roversio, M.Flaňo, Monreal - Plašil, Font, Nekounam, Esparza, Vadocz - Portillo
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Aranzubía - Laure, Castro, Lopo, F. Luis - P. Alvarez, A. Tomás, De Guzmán, Verdú, Guardado - Riki
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.15 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Villarreal CF - Racing Santander  (středa 20:00)
Ve středu od 20:00 CET hraje Villarreal s Racingem Santander. Domácí zatím potvrzují svou příslušnost k špičce La Ligy, Racing naopak tápe.

Průběžná tabulka ligy se začíná vyjasňovat a Villarreal stejně jako loni bojuje o nejvyšší příčky. Už v minulé sezoně hrála žlutá ponorka výborně zejména na domácím stadionu El Madrigal a letos začíná prokazovat úspěšnost i na hřištích soupeřů. Dobrý start do sezony je ale opakem toho, co se dělo před sezonou, to Villarreal například prohrál 1:5 s Valladolidem. V domácí soutěži přišla nejdřív remíza s Osasunou, pak výhry nad Deportivem a Numancií, v Lize mistrů zase remíza s Manchesterem. Po dvou a půl měsících se vrací do týmu dlouho zraněný Nihat Kahveci, aby zvýšil konkurenci v útoku, blízko návratu na trávník je i další forward Guiseppe Rossi.

Santander zatím dost trpí těžkým losem. Loňský postrach soupeřů má zatím na kontě remízy se Sevillou a Barcelonou a prohru s Realem Madrid, což ale není vůbec špatná vizitka. Kouč Muňiz se navíc může opřít o dobré výkony v těchto utkáních. Racing je kompaktní v defenzivě, kde stále hraje Ezequiel Garay, útoku velí zkušený Munitis. Garay může oproti minulému kolu znovu hrt, kvůli dohodě klubů totiž proti Realu Madrid odpočíval. V útoku se poperou o místo Jonathan Pereira a Mohamed Tchité. Stejně jako Villarreal má i Santander prakticky prázdnou marodku.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
D. López - J. Venta, Godín, Gonzalo, Capdevila - Cazorla, Eguren, Senna, Ibagaza - Llorente, G. Franco
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Toňo - Pinillos, Garay, C. Navas, Christian - Valera, Luccin, Colsa, Serrano - Lacen, Juanjo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Real Betis  (středa 20:00)
Po vítězství z minulého kola se Barcelona střetne na domácím hřišti s Betisem Sevilla. Los Beticos mají zatím na svém kontě pouhé dva body, Barcelona o dva více.

Katalánci v posledním kole získali tři body na hřišti Gijónu, ale proti Betisu to nebudou mít snadné. Oproti neděli se v nominaci trenéra Josepa Guardioly objevuje Thierry Henry (místo Pedrita), naopak Sylvinho se do sestavy opět nevešel. Obrana vedená Carlesem Puyolem bude mít za cíl poprvé v tomto ligovém ročníku udržet čisté konto.

A naopak Los Verdiblancos touží konečně protrhnout střeleckou smůlu, tuto sezónu totiž ještě nedali gól – jedna série tedy určitě skončí. Věci se pro Andalusany ještě více zkomplikovaly zraněním Xisca, který se tak na marodce připojil k Edúovi.

Trenér Chaparro se tak více než na cokoli jiného bude spoléhat na obranu, jež zatím inkasovala jeden jediný gól. Podle předběžných zpráv by se v defenzivní linii měli objevit Nélson, Arzu, Juanito a Vega. Útočnou referencí bude Pavone, gólově by se mohl prosadit případně i Sergio García, bývalý hráč a odchovanec Blaugranas.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 5.40 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Atlético Madrid  (středa 21:00)
Getafe hostí ve čtvrtém kole španělské nejvyšší soutěže na Coliseum Alfonsa Pereze Atlético Madrid. Domácí celek sice v letošní sezoně ještě nepohrál, ovšem i přesto je v tabulce o bod za Atlétikem, které už porážku na svém kontě má.

Azulones po úvodním vítězství na hřišti Sportingu Gijón dvakrát remizovali, a to 0:0 doma s Betisem a naposledy 1:1 v Barceloně s tamním Espanyolem. Pět bodů stačí svěřencům Victora Muňoze na osmé místo. Muňoz sice na začátku ligové sezony přišel o argentinskou brankářskou dvojici Abbondanzieri, Ustari, ovšem třetí brankař Jacobo Sanz si zatím vede výborně.

Tentokráte ale čeká Sanze velká zkouška, neboť se postaví proti jednomu z nejlepších útočníků světa - Sergiu Aguerovi. "Neměli bychom se zaměřit jen na jednoho hráče (Aguera), i když on možná převyšuje zbytek kádru. K tomu, abyste ho zastavili, potřebujete mít dobrý den a naopak on špatný," řekl obránce Getafe David Cortes, který dále pokračoval:"Ovšem oni mají skvělý celý kádr a mnoho hráčů může rozhodnout duel. My jsme začali letos mnohem lépe než minulý rok, ovšem oni mají formu také. To bude velmi vypjatý zápas." Záložníka Estebana Granera a obránce Davida Belenguera ze hry vyřadilo zranění.

Atlétiko v minulém kole potvrdilo svoji sílu, když na domácím stadionu rozdrtilo 4:0 Recreativo. Pro klub z hlavního města španělska to byla již třetí výhra 4:0 v řadě na domácím hřišti, před Huelvou to na stadionu Vicente Calderona odnesla Malága a také Schalke. Na cizím stadionu to však taková sláva alespoň prozatím není, svěřenci Javiera Aguirreho prohráli ve druhém kole na hřišti Valladolidu 2:1, a tak si Rojiblancos určitě budou chtít spravit chuť s Getafe. V tabulce pak je Atlétiko na páté pozici, na první Valencii ztrácí jen jediný bod. Kouč Aguiirre se bude muset obejít bez kanonýra Diega Forlana, ovšem může být v klidu, neboť jeho náhradník Sinama Pongolle má výbornou formu. Nad startem obránce Heitingy zůstává otazník.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Jacobo - Cortes, Díaz, Mario, Licht – Guerrón, Celestini, Casquero, Gavilan – Soldado, Albin.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Coupet – Seitaridis, Ujfalusi, Perea, Lopéz – Maxi, Maniche, Raúl García, Simão – Agüero, Sinama-Pongolle.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Espanyol Barcelona  (středa 22:00)
Ve středu od 22:00 se na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána ve čtvrtém kole Primera Division utká Sevilla s Espanyolem. Ani jeden z týmu v úvodních třech kolech nepoznal hořkost porážky, a tak se určitě bude jednat o zajímavé utkání.

Sevilla na sedmé pozici ztrácí dva body na svého středečního soupeře Espanyol, domácí celek zatím nasbíral do tabulky pět bodů za remízu se Santanderem, vítězství nad Sportingem Gijón a v posledním kole za remízu s Betisem. Sevillské derby bylo šlágrem minulého kola, ovšem svojí kvalitou trochu zklamalo. Sevilla se do útoku přiliš nehrnula a Betis se trápil v zakončení, utkání nakonec skončilo bezbrankovou remízou.

K dobru se Seville dá přičíst únava po čtvrtečním utkání prvního kola Poháru UEFA, v němž tým trenéra Manuela Jimeneze vyhrál nad Salzburgem. Andaluský tým má v těchto dnech velice náročný program, a tak se snaží kouč Jimenez točit se sestavou. Do obrany by se měla vrátit trojice Konko, Navarro a Squillaci. Oproti utkání s Betisem by měli nastoupit i Maresca, Capel a Navas

Espanyol v minulém kole přišel o vedoucí pozici, když jen remizoval na domácím stadionu s Getafe. Byla to první bodová ztráta Los Pericos v sezoně. V tabulce se barcelonský tým propadl na čtvrté místo, ovšem na vedoucí Valencii neztrácí ani bod a doplací jen na špatné skóre. Kouči Tintinovi Marquezovi bude v utkání i nadále chybět De la Peňa, Lacruz a Rufete. Odpočívat pak bude na víkendové derby s FC Barcelonou kapitán Tamudo. Steve Finnan by mohl poprvé od přestupu z Liverpoolu nastoupit do utkání od začátku.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Palop - Konko, Squillaci, Fazio/Prieto, Navarro - Jesus Navas, Duscher, Maresca, Diego Capel/Acosta - Kanoute, Luis Fabiano
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Kameni, Finnan/Beranger, Jarque, Pareja, Sanchez – Moises, Roman, Nene/Coro- Cristian/Valdo, Luis Garcia - Tamudo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.47 - 3.70 - 6.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Sporting Gijón  (středa 22:00)
Relativně snadná kořist čeká Real Madrid ve 4. kole La Ligy. Úřadující mistr se střetne se Sportingem Gijón, který v minulém kole utržil na domácím hřišti výprask od Barcelony. Přes řadu zranění budou chtít domácí rozšířit řadu výher z posledních dnů.

Šampion hostí nováčka a fanoušci Realu očekávají jediné: tři body, spoustu gólů a rovněž zlepšení hry, které přes tři výhry v řadě Bílému baletu chybělo. Gijón v prvních třech zápasech i přes sympatický herní projev nebodoval a určitě se bude chtít pokusit tuto skutečnost napravit, zvláště po kruté prohře 1:6 na vlastním hřišti od Barcelony.

Trenér Schuster nicméně nebude mít lehkou úlohu zejména pro řadu absencí v záložní řadě. Zranění jsou Guti, Gago a Sneijder, tudíž střed bude mít naprosto jinou podobu. V brance bude úřadovat tradičně Casillas, před ním se poskládají Torres, Pepe, Cannavaro a Heinze. Diskutovaná záložní řada bude mít podobu Diarra – De la Red a Van der Vaart. Do útoku nastoupí Robben, Raúl a Higuaín.

Hosté zareagovali na prohru proti Barceloně a kouč Preciado vyřadil z nominace defenzivní hráče Jorgeho, Sastreho a Matabuenu. Na stadion Santiago Bernabéu proto vyběhne sestava ve složení S. Sánchez v brance, obranná čtveřice Camacho, Colin, Hernández a Cámara, středová řada ve složení Castro – Canella – Andreu – Maldonado. V útoku budou působit Carmelo a Bilič.

Utkání mezi Realem a Gijónem začíná ve 22.00 CET pod vedením rozhodčího Rodrígueze Santiaga.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Torres, Pepe, Cannavaro, Heinze - Diarra, De la Red, Van der Vaart - Higuaín, Raúl, Robben
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
S.Sánchez - Cámara, Hernández, Colin, Camacho - Maldonado, Andreu, Canella, Castro - Carmelo, Bilič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Valencia CF  (čtvrtek 20:00)
Ve čtvrtek od 20:00 se na stadionu La Rosaleda představí domácí Malága proti Valencii, bude to souboj předposledního celku tabulky s prvním.

Fanoušci Valencie můžou být po dlouhé době spokojení, v klubu s netopýrem ve znaku vládne pohoda a dostavují se výsledky. O víkendu Los Ches vydřeli výhru 1:0 na domácím stadionu nad dobře bránící Osasunou, v tabulce to znamenalo posun na vedoucí příčku, ovšem jen o skóre před Almerii, Villarreal a Espanyol. Náladu v týmu zvedlo určitě také čtvrteční vítězství 1:0 v úvodním kole Poháru UEFA na hřišti CS Marítimo.

Trenér netopýrů Unai Emery bude ve čtvrtečním utkání postrádat stále zraněné Marchenu a Vicenteho (oba již trenují), dále pak Silvu a Madura. Klasicky již chybí v nominaci Timo Hildebrand. Otázkou pak zůstává zda bude ambiciozní kouč Valencie šetřit v utkání s nováčkem soutěže klíčového hráče Davida Villu, který oproti všem předpokladům v nedělním zápase proti Osasuně nastoupil. Oproti duelu s Pamplonou by se měl do sestavy vrátit David Albelda, který nahradí ofenzivnějšího Edua. Šanci by mohl dostat i levý bek Del Horno.

Malága se zatím v soutěži trápí, po úvodní vysoké prohře 0:4 na hřišti Atlétika přišla bezbranková remíza s Bilbaem a víkendová prohra v Almerii 0:1. Jediný získaný bod, předposlední místo v tabulce a skóre 0:5, to je vizitka nováčka soutěže po odehraných třech kolech. "Musíme zůstat optimističtí, porážka s Almerií nám hodně přitížila, ovšem nyní máme před sebou dva domácí zápasy, které budou velmi důležité. Tým má hodně prostoru ke zlepšení a nemůžeme dělat soudy po třech hrách," řekl útočník Malágy Fernando. Záložník Miguel Angel je vykartovaný a do utkání proti Valencii nezasáhne.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Arnau - Gamez, Cuadrado, Robson, Nacho - Pablo, Calleja, Cheli/Eliseu, Duda - Baha, Luque
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Renan – Miguel, Albiol, Alexis, Del Horno/Moretti – Joaquin, Fernandes, Albelda, Mata - Angulo - Morientes/Villa
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.95 - 3.30 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Recreativo Huelva - Athletic Bilbao  (čtvrtek 20:00)
Athletic Bilbao se ve čtvrtém kole pokusí navázat na dobrý výkon z posledního utkání a proti Recreativu Huelva má za cíl tři body. Domácí se naopak budou snažit co nejrychleji zapomenout na minulé vystoupení, když od Atlética Madrid inkasovali čtyři góly.

Baskičtí lvi začali špatně, ale zvedli se a zmiňovaný úspěch bude, pokud se nestane nic mimořádného, mít zajímavý následek – trenér Joaquín Caparrós se totiž poprvé za své působení v Bilbau chystá zopakovat stejnou základní jedenáctku dvě kola posobě. Sám Caparrós to sice podle svých slov nepovažuje za nic důležitého, ovšem fakt, že Balenziaga znovu nastoupí v základu, je velmi zajímavý a důležitý, právě levá strana totiž byla dost nejasná před začátkem sezóny.

V sestavě Los Rojiblancos naopak nefigurují Lafuente, Casas, Koikili, Iňigo Vélez a Muňoz, kteří se nevešli z čistě taktických důvodů, a Murillo s Garmendiou, jež jsou zranění.

Huelva začala ligu výborně, když zvítězila nad Betisem, jenže to bylo vše. Následovaly porážky od Espanyolu a Atlética Madrid, hlavně obrana je pod palbou kritiky. Kouč Zambrano si je dobře vědom, že má na čem pracovat, zvláště když úvodní góly v předešlých zápasech padly po standardních situacích.

Chybět Zambranovi budou zranění Iago Bouzón a Beto, naopak zpět je Rafa Barber. Změnami v základní jedenáctce by mohlo být nasazení Sisiho s Akalém na úkor Camuňase a Aitora.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.20 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RCD Mallorca - CD Numancia  (čtvrtek 20:00)
Mallorca hostí Numancii a o cíli nemůže být pochyb – zisk prvního vítězství v zatím neúspěšné sezóně. To soupeř už jedno vítězství má, i když tři body proti Barceloně žádnými dalšími doplněny nebyly.

Kouč Gregorio Manzano má šanci dosáhnout dvou zajímavých met najednou. Pokud totiž ostrované zvítězí, bude to pro zkušeného lodivoda znamenat 50. triumf na lavičce Mallorcy a celkově dokonce stý v v Primera División.

Překážkami krom soupeře jsou zranění Davida Navarra a Ayoze Díaze, které nahradí Iván Ramis s Josemim. Ti by se měli postarat o to, aby se ziskem tří bodů odrazila Mallorca ze sestupových pozic. Je sice začátek sezóny, ale pro klub z Baleárksých ostrovů je důležité, aby se ihned v úvodu usadil v poklidných částech tabulky.

Numancia zaskočila celý fotbalový svět, když v úvodním kole porazila Barcelonu, pak ale forma opadla a nyní ji čeká další těžká zkouška – na Mallorce totiž hrála zatím třikrát a vždy prohrála, bude to pro ni tedy i souboj s historií.

Kouč Kresic navíc nemůže počítat se zraněným Antonio Guayrem, jenž byl v poslendích kolech členem základní jedenáctky. Nejzajímavějšm prvek sestavy by měl být Javier Del Pino, který znovu nechá Tochého mimo nominaci.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - UD Almería  (čtvrtek 20:00)
Ve čtvrtém kole se odehraje další z četných derby z Andalusie, tentokrát mezi Valladolidem a Almerií.

Valladolid zatím v rozehrané sezoně spíše tápe, na kontě má 3 body a v tabulce je třináctý. Zatímco v přípravě svěřenci kouče Mendilibara své soupeře drtili, když například zdolali vysoko 5:1 Villarreal či 5:2 Bilbao, zápasy o body zatím týmu moc nevycházejí. Real Valladolid sice zdolal silné Atlético Madrid, ale pak prohrál s Bilbaem i Espanyolem. V minulé sezoně se celek zachránil až na poslední chvíli, v létě ztratil střelce Josebu Llorenteho, a tak i letos bude cílem jen záchrana v soutěži.

Je ale potřeba najít nového střelce, Ogbeche ani Goitom doposud neskórovali ani jednou. Valladolid ale hodně spoléhá na tvořivé schopnosti Jonathana Sesmy, jenž patří v této sezoně zatím k oporám. Proti Bilbau si odseděl trest pravý bek Pedro López a měl by opět nastoupit. Post útočníka je nejistý, Mendilibar se rozhoduje mezi Ogbechem a Goitomem.

Almeríi se letos daří ještě více než loni, zatím okupuje druhou příčku tabulky. Tým kouče Arconady vstřelil šest branek ve třech utkáních. Almería porazila Bilbao a Málagu, o body neúspěšně bojovala jen ve Valencii. V letošné sezoně se zdá, že silnou stránkou týmu bude ofenziva. Alvaro Negredo góly dávat nezapoměl, na křídlech se daří novým posilám Solarimu a především Argentinci Pablo Piattimu z Estudiantes. Za vyloučení bude v tomto zápase pykat José Ortiz, do základní sestavy by se tak mohl dostat další forward Uche.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Asenjo – Lopéz, Baraja, Prieto, Marcos – Aguirre, Borja, Alvaro, Sesma – Dorado - Goitom
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Alves – Bruno, Chico, Pellerano, Acasiete – Uche, Juanito, Corona, Mosquera – Negredo, Piatti
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Valencia CF32106:27
2.UD Almería32106:37
3.Villarreal CF32104:27
4.Espanyol Barcelona32103:17
5.Atlético Madrid32019:26
6.Real Madrid32017:56
7.Sevilla FC31205:45
8.Getafe CF31203:25
9.FC Barcelona31117:34
10.Athletic Bilbao31113:34
11.Deportivo La Coruña31112:24
12.CD Numancia31025:63
13.Real Valladolid31022:43
14.Recreativo Huelva31021:53
15.CA Osasuna30212:32
16.Real Betis30210:12
17.Racing Santander30212:42
18.RCD Mallorca30211:42
19.Málaga CF30120:51
20.Sporting Gijón30035:120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (106)

Přidat komentář
Xavi

Nelíbí se mi systém, že Real Madrid má všechny soupeře hned po nás, ještě lépe je natom Villareal, který je mým černým koněm a to že má soupeře po nás a po Realu mu situaci podle mě ulehčuje.

Reagovat
smazaný uživatel

A vy zase máte po Seville, takový vražedný čtyřboj . Letos je to snad poprvé, co mi čk pro soupeře Barcy nebudou vadit .

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, zvyhodneni to urcite je. I kdyz mnohem vetsim zvyhodnenim je to, ze Real hraje diky ruznym klauzulim proti slabsim souperum nez vetsina ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, chudaci vy ste taki znevyhodneni

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se nechces bqvit normalne, tak prosim nereaguj.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu vědět jaké máš na mysli klauzule? Já jen vím,že když někoho dáme na hostování tak nemůže proti nám hrát. To je ale chytrá věc.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, přesně ty klauzule mylsím. Potom hrajete ligu proti slabším celkům než ostatní mužstva. Například loni to žádnou roli nehrálo, náskok byl velký a dostatečný, ale jindy to může hrát klíčovou roli a podle mě by se to mělo zakázat, ať má každý tým stejné podmínky.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom ale něco je...

Reagovat
smazaný uživatel

Jistěže ano. Zrovna v posledním kole byl ukázkový případ - je rozdíl hrát proti Racingu s Garayem a proti Racingu bez Garaye.

Reagovat
Radin

Máte mít taky tolik dobrých hráčů a nestěžovali by jste si...

Reagovat
smazaný uživatel

O tom to není.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím no, ale tohle mi příjde jen o šikovnosti Realu...

Reagovat
smazaný uživatel

Mělo by se to zakázat, je to vlastně placení klubům aby proti nm nehráli určití hráči. Rozhodovat se má na hřišti, 11 hráčů proti 11 a ne si různě po lize dát svoje hráče s tím, že proti mně hrát nemůžou.

Reagovat
smazaný uživatel

zakázat by se to nejspíš mělo, taky se mi to moc nelíbí, ale jde mi spíš o to, že momentálně je to povolený, Real toho tudíž využívá (proč taky ne) a jak jsem pochopil třeba z toho příkladu Santanderu - šikovně...

Reagovat
smazaný uživatel

Malý moment. Zeptám se, zahrnovat klauzule ve smlouvách může jen Real Madrid?

Reagovat
smazaný uživatel

Blb á otázka vycházející z nepochopení mého postoje.

Já přece neříkám, že je to nelegální nebo že to dělá/může dělat jen Real (i když dělá to halvně on, ostatní se tak nechovají). Cesta k řešení ale není v tom, aby to tak dělal každý (to by to dopadlo), ale aby to tak nedělal nikdo. Nebo pokud bys radši, aby si velké kluby dělaly z menších své béčka...

Reagovat
smazaný uživatel

Já ale chápu a sdílím tvůj postoj.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně šlo jen o to, jak to bylo napsané. Vypadalo to jako stěžování.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč v sestavě Realu nejni Ramos a Ruud?

Reagovat
smazaný uživatel

taky se diivim

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo ich asi necha trener odpocivat..

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos je unavený, a chce ho šetřit. Ruud nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Schuster ho chce šetřit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ossasuna - la Coruňa 2:1

Villarreal - Santander 2:1

Barcelona - Betis 2:0

Getafe - Atlético 1:3

SEVILLA - Espanyol 2:1

REAL MADRID - Gijón 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

,,na první Valencii ztrácí jen jediný bod.´´ to se tak krásně čte Amunt Valencia!!!

omlouvám se všem, které můj příspěvek pobouří, ale nemohl jsem si pomoct

Reagovat
smazaný uživatel

Užívejte si posledních pár hodin

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, vím až zase zítra

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je velmi nepravěpodobné, že po dnešním kole první nebudete.

Reagovat
smazaný uživatel

třeba jo ale zítra určo zase budem a na konci sezony pochopitelně taky

Reagovat
smazaný uživatel

V Malaze bude remíza, tipuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Vilareal už asi vyhraje...

Malaga? Necháme se překvapit ale Netopýry nevyděsíš

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde mi o vyděšení, je to můj názor, myslím si to, tipuju.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

barca,dnes pokračujeme v kanonade,katalanska mašina sa rozbehla

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés; Dani Alves, Cáceres, Márquez, Abidal; Touré, Xavi, Keita; Messi, Eto'o e Iniesta

Reagovat
Tomanatura

Barca gol

Reagovat
smazaný uživatel

Eto'o!!.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cáceres.

Reagovat
smazaný uživatel

Abidal mě dneska překvapuje, dobrý výkon, konečně něco udělal směrem dopředu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, je aktivnější než obvykle, snad mu to vydrží. Zdá se, že se koenčně trochu zvedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten naprosto odfláklý úvod zaslouženě vyrovnáno.

Reagovat
Xavi8

uz len 20 min

Reagovat
herbage

Goly Eto'a pěkný, ale Barca mi přijde bezzubá. Krásně tam pořád krouží, ale nmít Messiho s Eto'oem, tak nevim, nevim, jakej by byl stav. Druhej poločas se nekoukám a docela šok, že Betis srovnal, řekal jsme, že si to už pohlídaj.

Reagovat
smazaný uživatel

"Nemít Messiho a Eto'oa." Bezzubá Barca rozhodně první poločas nebyla.

Reagovat
smazaný uživatel

Jono, to je taky dobrá hláška.

Reagovat
herbage

Ok, pár závarů ze stran, ale žádný akce středem, nějaká kolmice, nic. Začátek první půle aktivní, ale pak vysoce předvídatelná hra. Xavi na tvoření nemá, Iniesta se víc válí než hraje, Yaya i Keita dobrý dozadu. Jedinej, kdo umí vytvořit moment překvapení je Messi a Eto'o je zase velmi efektivní. Neřikám, že y nevedal zaslouženě, ale čakl byhc ten tlak větší a víc to zkoušet středem, z těch křídel lepší tými nepřekvapíte.

Reagovat
smazaný uživatel

Tos kde vzal, že se to má zkoušet středem, když byl zahuštěný? Defenzivní blok Betisu se právě má roztahovat pomocí křídel, cpát to do středu je nesmysl. Barca hrála velmi dobře, koneckonců poločasové vedení 2:0 o tom vypovídá.

Reagovat
herbage

Výsledek není vše, hra byla po vstřelení druhého gólu jalová a statická. Jasný, křídla se využívat musí, co jiného taky zbývá, ale ty vaše centry obránci zblokují a žádného hlavičkáře tam nemáte. Středem můžete zkusit narážečku, nějakou kolmici. Nebo když vedete, tak čekat na soupeře, co udělá a hrát na breaky, který by vám šli skvěle. Tohle obléhání není pro mne moc záživné, pokud se jen posouvá míč z jedné strany hřiště na druhou a ťukaj si to stopeři.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je snad jasné, že při dvoubrankovém vedení se hráči nikam hrnout nebudou. Přeci jenom Betis musel být zoufalý, když se dlouhé minuty nepotkal s míčem. Nevidím nic špatného na tom, že si s nima Barca začala hrát bago.

Reagovat
herbage

Když to diváky baví, proč ne, jen řikám, mě tohle nvyhovuje, Arsenal k tomu často rovněž sklouzává, ale ne tak často a zkusí sem tam kolmici. Je to rovněž dánou horší taktickou vyspělostí protivníků v lize, s Betisem by měli asi větší problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči nejsou roboti. Tímto způsobem se prostě skvěle šetří síly a naopak vysiluje soupeř. A jsem rád, že se to v závěru potvrdilo, dostali vedení zpět na svou stranu a opět dominovali.

Reagovat
herbage

Nj, ale Španělé na Euru nejen vysílili soupeře, ale byli i nebezpeční.

Reagovat
smazaný uživatel

A Barca nebezpečná nebyla? Vždyť před branku Betisu posílali jednu nebezpečnou přihrávku za druhou.

Reagovat
smazaný uživatel

Pochop, že tři tutovky za poločas zkrátka ukazují jasnou bezzubost.

Reagovat
herbage

Nebyt genialniho Messiho, tak su tu hru po křídlech nedokážu nějak představit. Když se dostala Barca do vedení, měla nechat hrát soupeře, líbí se mi fotbal nahoru dolů. Ale jde hrát i na držení míče, jen se musí nechat soupeře vytáhnout z valu. Real dal teď třeba gól středem hřiště, pravda slabý soupeř, ale jde to. A soupeře níní úplně zakopaný, takže více šancí na kolmice.

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta na tom křídle taky válí.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc tam vůbec nebylo hlavní, jestli tam je hlavičkář nebo není. Křídla se dostávaly s míčem do situací, že přihrávky do ohně byla adresné a po zemi.

Reagovat
afc

ta ich obrana je katastrofalna

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavé

Reagovat
smazaný uživatel

Ufff.

První poločas fantastický, první část druhého katastrofální. Pak opět super, tým zabral a když potřeboval, strhl vítězství na svou stranu, tak to má být.

Visca el Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, hodně mi to připomělo lonský zápas s Betisem, jenže tam jsme prohráli 3:2. Dneska jsme to skvěle zvládli a vyhráli 3:2 a to je SAKRA VELKÝ rozdíl!!! Já mám takovou radost.

Reagovat
smazaný uživatel

To mi povídej.

Reagovat
smazaný uživatel

Visca el Barça y Visca Catalunya!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, jaký rozdíl oproti minulé sezóně, kdy hráči po podobném zvratu neměli psychické ani fyzické síly to otočit.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že Bojan nedal gól, jednak by mu to prospělo psychicky a jednak to pak byly docela nervy, přece jenom nějaká ta náhodná standardka a je zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojan šel na tu placírku až moc okatě, přál jsem mu to. Ale musím říct, že on a Guddy přinesli velké oživení a hodně přispěli ke třem bodům.

Reagovat
smazaný uživatel

No přestože zhruba půl hodiny celého zápasu Barca hrála na půl plynu, tak vítězství zasloužené. Zklamal mě Yaya, dnes mu to nesedlo, když za něj nastoupil Basquets, tak jsem byl mnohem klidnější.

Reagovat
smazaný uživatel

9 gólov z dvoch zápasoch,slušna vizitka

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je ten nápoj fandící Manchesteru?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Hmm... Ale v dalších 2 zápasech padli 2 branky

Reagovat
Tomanatura

I v Italské to padá líp

Reagovat
smazaný uživatel

Sneijder už je na lavičce? ( )

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě dotaz: jak se správně čte ten "Gijón"? Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Chichón

Reagovat
smazaný uživatel

Jakto že se šte i ,,G,, i ,,J,, jako ,,CH"??

Reagovat
rufus

J se čte vždy jako CH, u G záleží na určitým slově. Spojení G + I nebo G + E se čte jako CHI (Gijón), CHE (Getafe).

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas som zatial nevidel, ale inkasovat dva goly za vedenia 2:0 je des. Kazdopadne som si isty, ze posledne dva roky by sme 9 z 10tich zapasov uz na vitaznu stranu neotocili.

Reagovat
fantomas

Real.

Reagovat
smazaný uživatel

já jen koukám, jak Arsenalovci lezou realovcům do zadku. To je nějaký trend neco jste jenom nevydejchali, že šel Henry do většího klubu?

Reagovat
madridcan

kde vsak caka na uspechy ake mal v arsenale

Reagovat
smazaný uživatel

o tom ale diskuse není, že ...?

Ne, pravdou je to, že fandové Arsenalu (většinou ti mladší ročníky neznalé hystorie ani jednoho klubu) fandí i Realu. Je to zvláštní trend, ale doufám, že je to z nástupem do plnosetosti přejde

Reagovat
madridcan

ja len podotykam

Reagovat
smazaný uživatel

Tak někteří bývalí arsenalovci už nejsou arsenalovci ale nyn ífandí Realu.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

když jsi byl mladej fik, taks taky nevěděl, kde je tvoje pravé místo. Musel jsi vyzkoušet více variant a pak sis vybral, co ti nejvíce sedlo (akorát nevím, proč ti mladí dneska vymetají zrovna takovýhle díry ... )

Reagovat
smazaný uživatel

No tak já měl jasno od začátku.

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím jen fotbalově. Pravdou je, že v mládí zkoušíš všechno možný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Nemužu s Madridem sympatizovat, demagogu? Obyčejně sem usoudil, že to, že zvítězili 7:1 (ten zápas sem neviděl) je aspon na ten jeden palec nahoru. Příště si ho teda odpustim. Minulé kolo jsem chválil Barcelonu, ted Real...to stranění je vskutku přímo evidentní.

Reagovat
Tomanatura

On asi myslel Herbageho

Reagovat
fantomas

Reagoval na mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš pochopit, že když je zde jedna krysa, podezření na další je očividné. Zvláště když tvé včerejší příspěvky zde působily přesně tak, jak fcbéčko popisoval.

Reagovat
fantomas

Jak působily? Jen jsem uvedl, že mi je fotbal Realu sympatičtější, to je obyčejný názor.Líbit se vám nemusí, což chápu, ale hned mě za to takhle odsuzovat mi taky nepřijde správné.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak co, že to Bernd od Raúla chtěl ??? goly? hmm má je mít :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Van der Vaart je proste zabijak

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Guardiolu.

Reagovat
plechi

A borec na konec: rafael van der vaart

Reagovat
smazaný uživatel

i i i HALA RAFAEL ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele