Primera Division - preview 21. kola

31.01.2009, 09:22, aktualizováno 01.02.2009, 08:57
Previews
Barcelona cestuje do Santanderu a potřebuje zareagovat na výhru Realu Madrid z Numancie. Valencia se chce na vítěznou vlnu vrátit domácím duelem s Almeríí, Sevilla zase jede krást do Gijonu. Villarreal zavítá na hřiště Deportiva, Atletiko Madrid doma změří síly s Valladolidem...
Athletic Bilbao - Málaga CF  (sobota 20:00)
Athletic Bilbao hostí v jednom ze dvou sobotních zápasů celek Málagy. Oba týmy pokukují po evropských pohárech, domácím se navíc letos na San Mamés daří.

Do sezony oba kluby vstupovaly spíše s opatrnými ambicemi, s přáním klidné záchrany, dobré výsledky je ale vynesly téměř až do horní poloviny tabulky. A k boji o Pohár UEFA. Athletic ztrácí na Málagu šest bodů a je desátý. Baskové dávají připomenout na slavný časy, navíc v posledních kolech porazili Atlétiko Madrid a Valencii. Ve středu navíc postoupil v poháru dále přes Sporting Gijon. Domácí kouč Caparrós ale očekává těžký zápas, i Tapiova Málaga hraje dobře. Mimo hru je Ander Murillo, po disciplinárním trestu ale už budou připraveni Javi Martínez a Aitor Ocio.

Zvláště překvapivé je umístění u nováčka z Málagy, který je nyní sedmý. Na čtvrtou Valencii ztrácí dokonce jen dva body. Krajní bek Nacho ale slibuje, že Málaga bude nadále tvrdě pracovat, aby si své pozice udržela. Bilbao považuje za těžkého soupeře, který se navíc nyní ještě kvalifikoval do semifinále Copa del Rey. Nacho by měl v tomto zápase nahradit suspendovaného Eliseu Pereiru. Po drobných zraněních jsou zpět i Iban Cuardado a Fernando Fernandez.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, Ustaritz, Amorebieta, Koikili - David López, Orbaiz, Javi Martínez, Gabilondo - Vélez, Llorente
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Goitia - J.Gámez, Rosário, Weligton, Calleja - Nacho, Lolo, Apoňo, Baha, Duda - A.Luque
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.02 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Numancia - Real Madrid  (sobota 22:00)
Zima, možná sníh a rozhodně urputný soupeř čekají na Real Madrid ve 21. kole španělské La Ligy. Numancia je jediný tým, který v tomto ročníku porazil Barcelonu a jistě si bude chtít připsat i skalp dalšího slavného soupeře.

Obyvatelé vesnice Numancie se kdysi postavili na odpor i římskému impériu. Město Soria, jehož fotbalový klub nese název Numancia, bude hostit královský tým z Madridu a nepochybně se pokusí o totéž. Speciální příchuť bude mít zápas pro kapitána Bílého baletu Raúla, který stojí krůček od vyrovnání střeleckého rekordu legendy Di Stéfana.

Souboje Realu a Numancie končili v minulosti vždy těsným výsledkem, z posledních čtyřech utkání odešel jako vítěz úřadující šampión. Real drží šňůru vítězství pěti zápasů v řadě, naproti tomu Numancia, na hranici sestupu, zase porazila na svém hřišti jako jediná letos suverénní Barcelonu a na svém stadionu Los Pajaritos získala 17 bodů z 20.

Spojencem domácích bude chlad a pravděpodobné sněžení. Trenér Kresič vyrukuje na Real s defenzívním rozestavením 5-4-1. Chorvatský kouč tak napodobí herní systém, který využil v minulém kole na hřišti Barcelony, která se Numancii "odvděčila" na Nou Campu za jedinou letošní porážku přídělem 4:1.

Před brankářem Pablem by měla operovat defenzívní pětice Juanra, Boris, Cisma, Ortega a Barkero. Záložní řadu vytvoří patrně čtveřice Pino, Dimas, Nagore, Aranda. Jediným útočníkem bude Goiria.

Na soupisce nejsou dlouhodobě zranění Van Nistelrooy, Diarra a De la Red. Mimo budou rovněž Guti, Dudek, Parejo a Metzelder pro různé zdravotní potíže. Z trenérského rozhodnutí do Sorie nepojedou ani Drenthe a Torres.

Real nastoupí proti Numancii s Casillasem v brance, před ním stane osvědčená obrana ve složení Ramos, Pepe, Cannavaro a Heinze. Střed zálohy zajistí tradiční dvojice Lass - Gago, na krajích tak jako v předchozích zápasech budou hrát Sneijder a Robben. Útok bude mít na starosti Higuaín s Raúlem, kterému do Di Stéfanovy mety 307 gólů chybí jediný zásah. Proti Numancii skóroval však jen jednou a to ještě Madrid tehdy prohrál 1:3.

Utkání na stadionu Los Pajaritos začne hvizd sudího Delgado Ferreiry ve 22.00 SEČ.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.35 - 3.50 - 1.52
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
CA Osasuna - RCD Mallorca  (neděle 17:00)
Pamplonu čeká veledůležitý souboj. Domácí Osasuna se pokusí rozjet cestu za záchranou proti dalšímu sestupem ohroženému týmu - Mallorce. Ta je nejhůře střílejícím klubem na hřištích soupeřů a honba za body bude složitá.

Obě mužstva spojuje obtížnost posledních zápasů. Ostrované narazili na kompletní první pětku, body získaly za bezbrankovou remízu se Sevillou a v posledním kole porazili Valencii. Osasunu čeká tento tým až v dalším kole, už ovšem stihla remízovat se Sevillou a Villarrealem a velmi dobré výkony odvedla i proti vedoucí Barceloně a Realu.

Na Estadio Reyno de Navarra se tyto týmy potkaly od roku 2000 v osmi ligových střetnutích a Mallorca sem rozhodně nepřijíždí ráda. Hned pětkrát totiž slavili vítězství domácí fanoušci, třikrát se body dělily a momentálně sedmnáctý tým tabulky si výhru ještě nikdy neodvezl. V minulém roce se hned třikrát hrálo na Mallorce, ta si zlepšila bilanci díky dvěma výhrám a remíze, která přišla ve druhém kole letošního ročníku.

"Hrajeme dobře, ale vše, co teď potřebujeme, jsou tři body. Musíme vyhrát, ať se stane cokoliv," jde do zápasu sebevědomě domácí kapitán Punal. Domácí lodivod Camacho nebude mít k dispozici dvojici Sola, Roversio a jistý start nemají ani Ricardo s Romerem. To hostující Manzano může být o něco šťastnější, na marodceje pouze Moya.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Recreativo Huelva  (neděle 17:00)
Pro Espanyol je tato sezóna bouřlivější, než by si sám přál a po sérii špatných výsledků je momentálně v sestupových vodách. A to do Barcelony v neděli přijede v pohodě hrající Huelva.

Svou krizi prokázal katalánský celek i ve Španělském poháru, kde v čtvrtfinále vypadl se svým městským souputníkem FC. O dost horší je to však na ligové půdě. Jedenáct zápasů bez výhry znamená na psychiku opravdu velký tlak. Nový trenér Pochettino alespoň ve svém prvním zápase uhrál remízu. To Recreativo má v poslední době diametrálně odlišnou formu. Za posledních sedm zápasů zápasů totiž zvedající se klub uhrál 16 bodů - tolik uhrál jeho nedělní soupeř za celou sezónu.

Ve vzájemných soubojích si oba týmy nic nedarují. Každý vyhrál třikrát, z toho dvakrát na soupeřově hřišti a pouze jedinkrát se zrodila remíza. Také pouze jednou skončil zápas více než gólovým rozdílem, když ještě v roce 2002 vyhrál domácí Espanyol 2:0. Předposlední tým tabulky dokázal urvat tři body i v letošní sezóně. Hned ve druhém kole rozhodl o vítězství šest minut před koncem Luís García.

Komplikace pro domácí při získávání důležitých tří bodů nastávají kvůli absenci klíčových ofenzivních hráčů. Tamudo s De La Penou jsou vyřazeni kvůli zranění, Sanchez, střelec z minulého ligového utkání, zase bude pykat za příliš žlutých karet. Otazníky poletují i nad Rufetem a Davidem Garciou. Na druhé straně jsou suspendováni Bouzon a Fuego, což dává prostor debutu Nefa a Maidany.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Racing Santander - FC Barcelona  (neděle 17:00)
Sedmizápasová série Santanderu bez ligové prohry dostane ten nejtvrdší test v neděli. Na Estadio El Sardinero totiž přijede absolutní lídr španělské ligy - FC Barcelona.

Barcelona se jinak zajímavé formě Racingu může jen smát. Ona sama totiž neprohrála již devatenáct zápasů a během posledních osmnácti hned sedmnáckrát zvítězila. I přes velké nasazení v lize navíc postoupila i do semifinále Copa del Rey přes městského soka Espanyol. Svěřenci trenéra Munize ovšem určitě psychicky nabudila vítězství v Getafe a Seville bez inkasovaného gólu.

Právě defenzíva Barcelony dělá týmu z klidného středu tabulky velké potíže. Během posledních pěti vzájemných zápasů dokázal skórovat jedinkrát, když v letošní sezóně uhrál překvapivý bod. Jinak ovšem při střetnutí těchto dvou týmů dominuje katalánský velkoklub. Z devatenácti zápasů vyhrál hned dvanáckrát a poslední porážka se datuje do ledna roku 2004, kdy dostala Barcelona třígólový příděl.

Pep Guardiola může být po sobotě alespoň o trochu klidnější ve skládání obrany. V pohárovém zápase se sice poranil Puyol a do nedělního střetnutí určitě nezasáhne, v sobotu ovšem Barcelona ohlásila zlepšení stavu mexického obránce Marqueze. Dlouhodobě zraněný Milito zase dostal pozitivní zprávu od klubového lékaře Cugata, který si pochvaloval dramatické zlepšení a čas návratu na hřiště upřesnil na druhou polovinu března.

I domácí kouč Muniz se dočkal příznivé zprávy. Útočník Mohamed Tchite je totiž po měsíci opět schopen hrát. Naopak Serrano si odpyká trest za červenou kartu ze Sevilly. Vrásky pak může Munizovi nadělat nechvalná bilance z vlastního stadionu, když během devíti zápasů vyhrál jeho tým pouze dvakrát. Barca je pak pravým protikladem, když za stejný počet zápasů si z cizích trávníků osmkrát odvážela plný počet bodů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.75 - 3.45 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Getafe CF  (neděle 17:00)
Real Betis hraje s Getafe a pod tíhou posledních zápasů se ocitá pod velkým tlakem kouč Paco Chaparro. Betis je šestnáctý a na první sestupovou příčku Mallorky má k dobru jen čtyři body. Getafe je jedenácté.

Tlak na Chaparrovu osobu se ještě zvýšil po vypadnutí z Copa del Rey s nevýraznou Mallorkou. V obou zápasech s ostrovany nedal Betis ani branku a vypadl po celkovém skóre 0:1. V La Lize je zase Betis už tři zápasy bez vítězství. Lokální média už spekulují o odvolání kouče. Na zdech stadionu se zase objevily nápisy hanící hráče. Nazývají je jen lidmi, co se snaží vydělávat peníze, ale neprokazující dostatečnou oddanost barvám jejich zaměstanvatele - Betisu. Útočník Xisco se ale snaží soustředit jen na následující zápas s Getafe. Horší věcí je pro domácí ale spíše to, že je v následujících kolech navíc čeká velmi těžký los. Během krátké doby je čekají Sevilla, Barcelona, Real Madrid a Villarreal. Betis se snaží také získat zpět bývalého útočníka Ricarda Oliveiru, ale do neděle už to asi nestihne. V trestu je obránce Vega, fyzický test rozhodne o startu dalšího beka Nelsona.

Getafe zakončilo sérii čtyř proher vysokou výhrou nad Gijonem, když si tři branky připsal Roberto Soldado. Tato výhra posunula celek o tři body právě před Betis. Kouč Víctor Muňoz spekuluje o psychické stabilitě soupeře i o možném negativním naladění domácích fans. Ale také dodává, že tyto faktory také třeba mohou pomoci Betisu k lepšímu výkonu. Klub získal nově srbského gólmana Vladimira Stojkoviče, který je náhradou za odcházejícího veterána Roberta Abbondanzieriho. Trenér ale jako jadničku pro následující zápas bere opět Jacoba Sanze. V trestu jsou záložník Gavilán a obránce Cortés.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.15 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Villarreal CF  (neděle 17:00)
Deportivo ani Villarreal v posledních týdnech neoplývající vynikající formou, nastartovat vítěznou šňůru nyní mohou ve vzájemném zápase. Na stadionu Riazor bude k vidění souboj o evropské poháry...

Domácí nezvládají sérii proti těžkým soupeřům, po domácí porážce se Sevillou a debaklu na hřišti Barcelony neuspěli ani proti Realu Madrid, o jejich porážce na Santiago Bernabeu rozhodla jediná branka. Nyní na Deportivo čeká další klub hrající evropské poháry.

"Musíme být stoprocentně motivovaní. Teď potřebujeme vyhrát více než jindy. Doma příliš často neprohráváme. Výhra nad Villarrealem by nám dala šanci bojovat o přední příčky," ví moc dobře záložník Angel Lafita.

Ani Villarreal nezvládl sérii zápasů proti silným soupeřům. Vše se mělo zpět v dobré obrátit po remíze ve Valencii a výhře nad Mallorkou, svěřence Manuela Pellegriniho ale v minulém kole zastavila Osasuna, která si z El Madrigal odvezla překvapivý bod.

"Z remízy s Osasunou by nikdo neměl dělat drama. Nejsme zvyklí odehrát tolik zápasů bez výhry a jsem si jistý, že výhra nad Deportivem by nás znovu nakopla. Depor má hodně nebezpečné hráče, musíme být maximálně soustředění," uvědomuje si Gonzalo, který hlásí návrat po zranění.

Hosté přijedou bez Giuseppe Rossiho, jehož na hřiště nepustí poraněný kotník. Vykartovaný je Bruno Soriano, otazník se vznáší nad startem Pascala Cygana.

Do domácí sestavy se vrací Lafita, po karetním trestu je zpět i brankář Aranzubia. Mimo hru naopak jsou Rodolfo Bodipo, Pablo Amo a Andres Guardado.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.00 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Real Valladolid  (neděle 17:00)
Atlético nevyhrálo již čtyři zápasy v řadě, Valladolid se ze tří bodů neradoval ještě o zápas déle. Kdo prolomí černou sérii?

Atlético Madrid v posledních dvou zápasech pouze remizovalo. V zápasech, ve kterých bylo jednoznačným favoritem. Nejdříve nestačilo na Almeríi, poté ztratilo i s Málagou. S oběma celky shodně remizovalo 1:1. Svěřenci trenéra Aguirreho se tak naposledy radovali z výhry v šestnáctém kole, kdy po dramatickém závěru udolali Espanyol 3:2.

Kvůli špatným výkonům klesl madridský celek v tabulce až na šesté místo, ačkoliv nedávno okupoval ještě příčku druhou. Za jednoho z viníků špatných výsledků je považován obránce John Heitinga, který do Španělska zamířil před touto sezonou z Ajaxu Amsterdam. "Nesleduji, co o mně píšou v novinách. Nechci si číst o tom, jaký jsem hrozný. To se ve fotbale prostě stává," odvětil na nařčení mnoha novinářů i fanoušků. "Bylo skvělé vstřelit gól proti Málaze. Cítím se teď silný, věřím si. Jsem připravený odevzdat svému týmu všechno. Naším cíllem je skončit do čtvrtého místa, což vás vždy dostává pod tlak. Ale několik let jsem hrál v Ajaxu, kde byly cíle také vysoké. Jsem na to zvyklý," prohlásil. "Fanoušci jsou stále při nás a my je nechceme zradit dalším špatným výsledkem."

Atlético Madrid ještě na domácím stadionu neremizovalo - obrana Madridských doma pracuje mnohem lépe než na hřišti soupeřů. Na stadionu Vicente Calderón obdrželi pouze osm branek, lépe je na tom pouze vedoucí Barcelona.

Přes nepříliš dobré výkony zatím nezískalo Atlético žádnou posilu. Mluvilo se především o příchodu útočníka Freda z Lyonu a brankáře Artura Boruce, který působí v Celticu. Dalšími hráči, o které má španělský celek zájem, jsou například obránci Ebondo a Boenisch z Toulouse, respektive Werderu Brémy. Červenobílí nepustili žádného svého hráče.

Stejně jako Atlético, potácí se v krizi i Valladolid. Nevyhrál již pět zápasů v řadě a klesl na momentální dvanáctou příčku. Přesto došlo v týmu ke zlepšení, v minulém kole vedl až do 79. minuty nad Espanyolem, nakonec ale pouze remizoval 1:1. Kouč Jose Luis Mendilibar ale nepochybuje o tom, že jeho tým opět nabere formu a dokáže porazit papírově silnější týmy, jako se mu to povedlo loni v prosinci, když porazili Real Madrid či Villarreal. "Atlético hraje takřka v rozestavení 4-1-1-4 s hodně ofenzivními hráči. To způsobuje, že mají problémy s držením míče. Je důležité, abychom příliš neotevřeli prostor před naší bránou," kalkuloval před zápasem Mendilibar. "Styl Atlética dává soupeři mnoho šancí ke vstřelení gólu, zároveň ale způsobuje jeho převahu v ofenzivě."

Valladolid patří k vůbec nejhorším venkovním týmům. Mimo svůj stadion dokázal získat pouze 4 body. Navíc inkasoval 21 gólů. Valladolid zvolil v přestupovém okně podobnou taktiku jako Atlético; do španělského klubu zatím nepřišla jediná posila, zároveň ale klub nikoho nepustil. Zájem byl především o talentovaného gólmana Sergia Asenja, který je momentálně zraněný.

Atlético se v nedělním zápase bude muset obejít bez českého stopera Tomáše Ujfalušiho. Je suspendovaný. Ve stoperské dvojici s Heitingou ho tak pravděpodobně nahradí Pablo Ibanez. Kvůli kartám si nezahraje ani Maniche, místo něj nejspíš nastoupí mladý Argentinec Ever Banega.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 3.55 - 6.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - UD Almería  (neděle 19:00)
Valencia hostí Almeríi a musí hodně rychle zapomenout na nepodařený zápas Copa del Rey se Sevillou, který ztratila gólem v poslední minutě hry.

Kapitán Los Che Carlos Marchena vyzývá svůj tým k obezřetnosti. Zvláště když Valencia prohrála čtyři z posledních pěti zápasů. Ostudou byla například prohra v minulém kole s Mallorkou, v té době posledním týmem tabulky, kterému se do té doby nedařilo. Nálada v kabině je podle něj ale dobrá, tým má chuť pracovat a jediné, co chybí, jsou právě jen výsledky. Proti Almeríi je dobrá příležitost nepříznivou sérii zlomit.

Velkou vzpruhou by měl být i návrat Davida Villy na trávník, hráče, který se zranil v úvodních zápase čtvrtfinále Španělského poháru se Sevillou. Zraněný je ale stále gólman Renan Brito, svůj ligový debut ve valencijském dresu si tak může připsat zkušený gólman César, nová posila z Tottenhamu. Problémy jsou stále se složením obrany, dlouhodobě je mimo hru Alexis, problémy mají Miguel, Albiol a Maduro. Páteční trénink nedokončil útočník Fernando Morientes.

Almería pod novým koučem Hugo Sanchezem v tabulce jen stoupá. Zatím dovedl svůj tým ke dvěma výhrám a dvěma remízám. Je třináctá se sedmibodovým náskokem na sestupové pozice. A mexický kouč doufá v import bodů i z Mestally. Doufá zejména v mentální disharmonii soupeře po smolném vypadnutí v poháru. Současně ale ví, že se Almería utká se silným celkem a ordinuje svým hráčům maximální pracovitost. Z gastroenteritidy se vylečil Julio Alvarez a může nastoupit, Sanchez má tak k dispozici kompletní kádr.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 5.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting Gijón - Sevilla FC  (neděle 21:00)
V nedělní večer hostí Sporting Gijon Sevillu, třetí celek průběžné tabulky hraje se čtrnáctým. Statistiky napovídají tomu, že budou padat góly, a že na remízu by se sázet nemělo.

Nováček z Asturie zatím v lize jen jedinkrát remizoval. To dokládá snahu hrát divácky atraktivní fotbal s cílem vyhrávat. Do duelu se Sevillou ale vstupuje po dvou porážkách. V posledním kole prohrál Sporting 1:5 v Getafe. Navíc v týdnu tým vypadl i z Copa del Rey, a to s Athleticem Bilbao. Gijon dokáže hodně gólů vstřelit (27), ale také hodně inkasovat (44), takto hojná gólová statistika je blízká i Seville. V průměru padá v zápasech Gijonu 3.55 gólu na zápas. A to z něj dělá jeden z nejzajímavějších týmů Primera Division. Mimo hru je Rafael Sastre, start Gerarda je nejistý.

Sevilla je v této sezoně pod vedením Manola Jimeneze zaměřená více na efektivitu, třetí místo je prozatím dobrou odměnou. Její defenziva je po Barceloně druhá nejlepší. Zakolísání přišlo minulý víkend, kdy celek doma zaváhal 0:2 s Racingem Santander. Chuť si ale Sevilla spravila v Copa del Rey, kdy v boji o postup do semifinále skórovala v poslední minutě utkání a připravila tak o další boje Valencii. Týmový duch tak jistě dostal pozitivní vzpruhu. Pro dlouhodobá zranění nemohou hrát Lautaro Acosta a Federico Fazio, nejistý je start Abdoulaye Konka.
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Lafuente - Canella, Neru, Jorge, Camara - Pedro, Camacho, Matabuena, Kike Mateo - Carmelo, David Barral
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Palop - Squillaci, Escude, Mosquera, Navarro - Jesus Navas, Duscher, Romarič, Adriano - Luis Fabiano, Kanoute
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 2.95 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona20172163:1453
2.Real Madrid20132542:2741
3.Sevilla FC20115428:1838
4.Valencia CF20104639:3034
5.Villarreal CF2097433:2634
6.Atlético Madrid2095643:3132
7.Málaga CF2095632:2832
8.Deportivo La Coruña2093823:2830
9.Racing Santander2077623:2328
10.Athletic Bilbao2075828:3126
11.Getafe CF2066829:3124
12.Real Valladolid20731028:3124
13.UD Almería2066822:2924
14.Sporting Gijón20801227:4424
15.Recreativo Huelva2065918:2823
16.Real Betis20631125:2721
17.CD Numancia20621225:4120
18.RCD Mallorca20451121:3817
19.Espanyol Barcelona20371018:3316
20.CA Osasuna20281021:3014

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (117)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barcelona by už od tohoto kola měla začít hrát s velkými baťohy na zádech a v nich aspoň tři kila nějakého železa, aby si zvykla na tu zátěž, až si poveze domů ze stadionu Realu Madrid ten příděl, aby se jim tam vlezli všechny góly, co dostanou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě zajímalo, od koho ten příděl na stadionu Realu Madrid dostanou, protože od Realu asi těžko

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám, že takhle "vtipný" budeš i po dnešku a zítřku, kdy se Madridu oddálí titul o další tři body

Reagovat
smazaný uživatel

vážně dobrý. Pobavil jsem se

Reagovat
smazaný uživatel

Dík, mělo to být jen takový odlehčení, a čekal jsem že se někdo chytne a začne nadávat, snad to přijde

Reagovat
smazaný uživatel

ee, z tohohle provokace přímo čiší. Musíš vědět, kdy z něčím takovýmhle přijít - když jsou zjitřené emoce a rozjetá diskuse, tak by to mohlo výborně zafungovat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja si to chystám už od neděle, nebo od pondělí, kdy mě to napadlo. Šak není všem dnům konec, třeba něco vymyslím ještě.

Reagovat
Kily

no jenom aby to nakonec nedopadlo tak, že Barcelona si tu šišku z Madridu opravdu odveze, ale s tím, že jí hráči Realu před zápasem na vlastním stadionu jako novopečenému mistrovi vystaví průchod to by byla geniální odplata za loňskou sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Real vyhra v pohode, tipujem ze to skonci 0-3.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bracelunu nemám rád ale teď hraje dobrej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z toho nebuď tak smutnej, a kochej se !

Reagovat
smazaný uživatel

dneska dvě 1

Reagovat
Xavi

All stars PD po polovině sezóny podle mě:

Brankáři: Valdés (Palop)

Obránci: Alvés (Iraola), Puyol (Godín), Lopo (Squillaci), Felipe (Capdevila)

Záloha: Xavi (Eguren), Romaric (Busquets), Renato (Mata) Útok : Messi (Higuaín) , Eto´o (Villa), Henry (Robben)

Nej trenér: Guardiola

Nej překvapení: Busquets

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm to jo no, možná bych dal na pravýho beka jako nahradnika S.Ramose.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak jako asi trochu barcelonista no ale jinak vcelku soulasim akorat Valdes zadny all stars veze se s barcou...napravo S. Ramos a jako nalevo zadnej Henry ale Robben...ale jinak musim bohuzel souhlasit barca hraje peknej fotbal no...

Reagovat
smazaný uživatel

robben? kolko dal robben golov 5? henry dal 12. valdes dostal 14 golov iker 27. ale s tym ramosom suhlasim mal by ist do tej zatvorky

Reagovat
smazaný uživatel

ale robben ma zase viac prihravok za obranu

Reagovat
Xavi

Tak o Valdésovi se asi nemá cenu bavit... Robben byl věčně zraněný, dokonce jsem uvažoval o Adrianovi, stačí se podívat kolik dal Henry z pozice křídla gólů a Ramos to by byl asi taky zbytečný rozhovor podobně jako o Valdésovi, ale Alvése v základu musí uznat každý...

Reagovat
smazaný uživatel

Na střídačku Ramos proč ne?

Reagovat
Xavi

Iraola hrál a hraje parádně, to byla pro mě jasná volba číslo dvě, spíš jsem přemýšlel delší dobu o jiných postech, tady jsem měl jasno, dal dokonce pět gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

jo tvuj nazor ja ti ho neberu ale abys byl objektivni nemel bys to brat z pohledu fanouska...v hodne vecech mas pravdu ale treba Robben hraje proste lip nez Henry...a nechapu jak muzes brat v potaz pocet obdrzenejch golu kdyz porovnavas golmany kdyt oba tymy preferujou jiny styly hry ale jak rikam je to tvuj nazor Xavi...

Reagovat
smazaný uživatel

No podle toho cos rek preferuje real madrid styl hry dostavat vic golu , jinak s robbenem souhlasim...

Reagovat
Xavi

Já jsem ale nebral jen vpotaz počet obdržených gólů u brankářů, to byl jen jeden z faktorů. A co se týče Robbena, tak jeho smůla byly zranění, možná kdyby odehrál celou půlku sezóny, jeho šance na základ by se rozhodně zvědšily. Jinak na Robbena podle mě sedí, že není vše zlato, co se třpytí, je to hráč co jde hodně vidět, tahá balón neúnavně dopředu, ale finální nahrávka je špatná nebo ve vědšině případu neúspěšná, takže to že přesprintuje celé hřiště, ale pak to neuvěřitelně zadrbe mu taky hodně sráží, to Henry byl rozhodně platnější a taky toho samozřejmě víc nahrál.

Reagovat
smazaný uživatel

ale jsou to all stars tyhle sezony...proste ja bych tam radsi videl Robbena.

Reagovat
smazaný uživatel

Robben hraje líp než Henry?

Reagovat
smazaný uživatel

Tady někomu stoupl úspěch do hlavy.

Reagovat
smazaný uživatel

M tam chybí Pique, Abidal, Gudjohnses, Iniesta, Keita, Bojan a Iniesta a bude to OK

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hezky vtip...me tam chybi vic realistickej nazor...

Reagovat
božský John

to jo REAListickej názor by se ti do krámu hodil co..náhodou sou¨piska celkem odpovídá..až na toho Iraolu,kde měl bejt výše zmíněnej Ramos

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten byl slabsi..

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou, mně pobavil

Reagovat
smazaný uživatel

uz si ani nepametam kedy dal tip eurofotbal na cistu vyhru Realu,, pritom vyhrali poslednych 6 zapasov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Numancia dneska náké body urve

Reagovat
smazaný uživatel

to rikate u kazdeho zapasu od clasica

Reagovat
smazaný uživatel

A vy zase každé kolo říkáte jak Real sníží na BARCU náskok

Reagovat
smazaný uživatel

nějak si nevzpomínám kdo to tu pořád píše?

Reagovat
madridcan

ja som to ako prvy napisal po minulom kole,ze po tomto kole bude naskok mensi...a za tym si stojim.barca dnes nevyhra som sa rozhodol

Reagovat
Xavi

Llorente

Reagovat
smazaný uživatel

BARCA dneksa vyhraje 2:1 ! A goly : Zigic - Eto'o, Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Já tak skromný nebudu, 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Žigic ti zatím vychází.

Reagovat
smazaný uživatel

Musím se pochválit všechno vyšlo akorát Sammy se netrefil ale to vubec nevadí BARCA IS TE BEST!! MESSI IS THE BEST!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To bude dneska remizka To stesti z poslednich zapasu nemuzu vydrzet vecne

Reagovat
Xavi8

o jakom stasti hovoris?

Reagovat
smazaný uživatel

O tom vasem z predchozich zapasu

Reagovat
Xavi8

ale nehovor

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

FC Barca- Lyon,Lyon

Reagovat
madridcan

KARIM GO

Reagovat
smazaný uživatel

Až v létě pujde

Reagovat
smazaný uživatel

nj do Realu

Reagovat
smazaný uživatel

To se uvidí...ale snad není blbej a pujde do BARCY

Reagovat
smazaný uživatel

Jo taky už se těším BARCA

Reagovat
smazaný uživatel

zostava: Valdés-Alvés,Piqué,Rafa,Abidal-Yaya,Xavi,Busquets-Henry,Etoo,Iniesta

tak celkom dobre to poskladal pep som zvedavý na titiho výkon na pravom krídle a hlavne dúfam, že rafa bude po zranení stíhať pretože s rýchlosťou mal rpoblémy už predtým ale je správne, že pep konečne nechal messiho odpočívať.

Reagovat
smazaný uživatel

messi neni clovek ... mesi je bůůůůh

Reagovat
smazaný uživatel

LIONEL je bůh

Reagovat
Tomanatura

Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

Copak se ti nezdá ?

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester nevím čemu se směješ ale zamyslel bych se nad těmi vysledky United tolikrát 1:0

Reagovat
Tomanatura

To, že se směju červeným, ti tak vadí? By mě zajímalo, proč mi tu vytahuješ Manchester. Zápas si neviděl, nevíš o něm vůbec nic a stejně tu na mě vytahuješ nějaké výhry 1:0. Taková výhra stačila i na Barcelonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli ses smál těm červeným, tak to potom jo sory myslel sem že se směješ něčemu jinému ok

Reagovat
smazaný uživatel

Meeeeessiiiiii, Meeeeeessiiiii, Meeeeeessiiiii....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Reagovat
smazaný uživatel

nekecej, dal jen dva ...

Reagovat
herbage

Je to blázen. Dal někdy už za zápas dva góly pravačkou?

Reagovat
smazaný uživatel

haled muzu se zeptat proc messi nehral dneska od zakladu ? ....sem koukal ze oproti xavimu ma o 280 minut min odehrano ......

Reagovat
smazaný uživatel

Protože hrál v poháru od začátku.

Reagovat
smazaný uživatel

jo dik ...

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš jsem zvědavej kdo bude hrat priste stopery

Reagovat
smazaný uživatel

Abidal a Caceres

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bych tipl Sáncheze.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho se bojím a tak jsem to raději ani neuvedl

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dlouho bude Puyol mimo?

Reagovat
smazaný uživatel

10-14 dní

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Bůh s náma - nejlepší tři stopeři v trapu. Máme štěstí, že je to Gijon doma

Reagovat
smazaný uživatel

Zasa to otočili

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě sis nezvykl?

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastne sorry, zasa to otočil

Reagovat
smazaný uživatel

Messi? Kdo to je Messi?

Zase nás spasil. Pokolikáté už?

25 gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

5000 golu

Reagovat
smazaný uživatel

Až někdo zraní Messiho, tak to ještě může být hukot. On převyšuje ostatní o třídu

Reagovat
smazaný uživatel

O 2

Reagovat
smazaný uživatel

Spam!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Myslím že Espanoyl v poháru ukázal, kudy vede cesta. Santader dnes neměl k bodům daleko, Alvés mělů být vyloučen, i když úmysl tam doufám nebyl, ošklivý zákrok

Reagovat
smazaný uživatel

ale čistý

Reagovat
herbage

Jako že vzal první míč? Když ho vezmeš i s nohou, tak samozřejmě faul

Reagovat
smazaný uživatel

kdepak spravne to nebylo piskly.

Reagovat
herbage

Měl být vyloučen za nebezpečnou hru. Co je potom faul, když zlomení nohy ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zlomení nohy poté, co čistě odebereš míč, je smůla.

Reagovat
smazaný uživatel

nebud smesnej

Reagovat
herbage

Směšní jste vy, stát se to Messimu, tak tu řvete. Zkrátka nemohlo to být čistě, když jeho noha následně zlomila jeho nohu, hráč je zodpovědný za svůj pohyb a mohl nohu alespoň pokrčit a ne do něj tak zaject, navíc na stojnou nohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Když první bereš míč a pak následně srazíš i protiháče, tak to faul není, protože to je jeden zákrok, nikoliv dvě různé situace!

Reagovat
herbage

Pamatuješ na zákrok Hunta na Poláka? Chceš říct, že kdyby Hunt trefil míče, tak že by ot nebyl faul? Viděl jsem spoustu takových situacích a naprosté většině to rozhodčí pískal jako faul. Vem si třeba faul, když hráč stojí jedno nohou na míči, protihráč mu ho skluzem vypíchne a stojící hráč přes něj padá. Běžně se to píská jako faul, i když podle tvé logiky by to mělo být čisté.

Reagovat
smazaný uživatel

Nelze to zobecňovat. Alves tam nijak nebezpečně nešel, narozdíl do toho Hunta.

Reagovat
herbage

Tak jak vidíš, nebezpečný to nakonec bylo. Ne že by to třeba karta řešila, ale faul to podle mého mínění byl, to je celé.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl ač to dopadlo špatně... to je prostě smůla.

Reagovat
herbage

Jasný, vím co myslíš, třeba zákrok Xabi Alonsa na Fabregase, to je taky smůla, ale Alvés tomu vydatně pomohl.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak...

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro BArcu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

Reagovat
Xavi8

Meeeeeeessi Meeeeeeesi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele