Primera División preview - 18. kolo

05.01.2008, 12:14, aktualizováno 06.01.2008, 08:09
Previews
V sobotním programu španělské nejvyšší soutěže se představí oba barcelonské kluby. Slavnější FC zalétá na Mallorku, Espanyol pak doma hostí Villarreal. V neděli se bude snažit svůj náskok v čele tabulky minimálně udržet Real Madrid, který doma hostí Zaragozu, velkou pozornost bude poutat sevillské derby...
Real Mallorca - FC Barcelona  (sobota 20:00)
Barca cestuje na Mallorcu s cílem zisku tří bodů. Již nyní je totiž ztráta na první místo sedmibodová a každé další zaváhání posouvá možný zisk titulu dál a dál. Domácí taktéž potřebují bodovat – jsou sice na výborné desáté příčce, nicméně momentálně sestupující Betis Sevilla ztrácí pouhopouhé tři body, svěřenci Gregoria Manzana tedy rozhodně nemají nic v kapse.

Blaugranas sice stále věří v možný zisk titulu, jistou přitom v současnosti nemají ani druhou pozici. Espanyol ztrácí bod, Villarreal dva a páté Atlético Madrid jen tři, případná porážka tedy nemusí znamenat jen další odskok Realu Madrid, ale také výrazný tabulkový propad. A rozhodně se nejedná o nic nemožného, vždyť Barca v lize venku vyhrála jen dva z osmi možných zápasů.

Frank Rijkaard poprvé v sezóně mohl nominovat dlouhodobě zraněného Brazilce Edmílsona, svou premiéru v ligové nominaci si v nepřítomnosti zraněného Jorquery užije náhradní brankář Oier. Nejvýraznější absencí v katalánském kádru je Ronaldinho, jehož nahradí další hvězda v nepříliš ideální formě – Thierry Henry. Jestli se však objeví v základní sestavě, to je otázkou. Post středního útočníka bezpochyby zaujme Samuel Eto’o, kolegou v útoku mu bude Andrés Iniesta a jeden z trojice Giovani Dos Santos, Bojan Krkic a právě Henry. Jistou dávku optimismu Barceloně dává fakt, že na Ono Estadi již sedm let neprohrála.

Co víc, Mallorca nebyla schopna vytěžit z domácího prostředí tři body od sedmého října. Ostrované na druhou stranu uspěli ve španělském poháru Copa del Rey, kde svedli úspěšný boj s Osasunou Pamplona a postupují do další fáze (tam na ně čeká Real Madrid). Trenér Gregorio Manzano si je dobře vědom potenciálu svých svěřenců a dá se očekávat, že vsadí na stejný blok hráčů, který v poháru odvedl tak dobrou práci. Vše by se pochopitelně mělo znovu točit okolo největší hvězdy týmu – Ariela Ibagazy.
Real Mallorca - pravděpodobná sestava:
Lux - Varela, Ballesteros, Nunes, Navarro - Valero, Pereyra, Ibagaza, Jonás - Arango, Guiza
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Puyol, Márquez, Milito, Abidal - Xavi, Yaya, Deco - Giovani, Eto'o, Iniesta
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.05 - 3.15 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - Villarreal CF  (sobota 22:00)
Velice zajímavé utkání bude k vidění na Estadio Olímpico, kde se střetne domácí Espanyol s Villarrealem.

Katalánský klub je milým překvapením této sezony, ambiciózní tým pod vedením skvěle pracujícího trenéra Valverdeho se pohyboval takřka po celou podzimní část v první polovině tabulky a díky dobrému finiši se vyšvihl dokonce na třetí místo. Espanyol drží sérii třinácti zápasů bez porážky, v posledních dvou duelech získal šest bodů, navíc v posledním zápase roku 2007 porazil velmi silné Altético v poměru 2:1. Další radostnou zprávou pro fanoušky Los Pericos je fakt, že jejich hrdinové postoupili do osmifinále Copa del Rey přes Deportivo La Coruňa.

"Zápas bude mít speciální náboj, kvůli postavení obou týmů v tabulce. Bude to jistě zajímavé utkání, a my si v něm chceme upevnit naši pozici. Je to jeden z našich pronásledovatelů, budeme se snažit zůstat na třetím místě, a proto potřebujeme porazit Villarreal," řekl trenér Valverde, který dále pokračoval slovy: "Villarreal má velkou hráčkou kvalitu. Přestože jim bude chybět Nihat, tak stejně mají v kádru plno dalších dobrých fotbalistů. Doufáme v hojnou návštěvu, fanoušci chtějí, abychom hráli na čele, tak snad přijdou a podpoří nás."

Úspěšný podzim mají za sebou i ve Villarrealu. Klub z valencijského regionu prožil historicky nejlepší vstup do sezony a dlouho se držel na druhém místě, torpéda došla žluté ponorce až v závěru roku, kdy z posledních pěti zápasů vytěžila jen pět bodů. Mrzet může svěřence trenéra Pellegriniho zejména tři zbytečné zaváhání v řadě na domácím stadionu (remíza s Almerií, prohra s Betisem a remíza s Huelvou). Na druhou stranu se čtvrtým místem jsou na El Madrigalu spokojeni. Navíc se Villarrealu podařilo lehce postoupit do další fáze Poháru UEFA, a také do osmifinále Copa del Rey.

Espanyolu bude v utkání chybět stoper Jarque a záložník Rufete, stoprocentně v pořádku už by měl být Ivan de la Pena. V sestavě Villarrealu nebudou zranění útočníci Nihat a Tomasson, zatímco nad startem Guillerma Franca visí otazník. V obraně bude trenéru Pellegrinimu chybět Josico a Gonzalo Rodriguez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.05 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Real Valladolid  (neděle 17:00)
Getafe hostí v neděli Valladolid. Menší madridský tým je s 21 body jedenáctý, Valladolid potřebuje body více, patří mu poslední nesestupová příčka, ale má jen o tři body méně, než jeho soupeř. Oba celky jsou pozitivně naladěny, oba postoupily dále v Copa del Rey. Vůbec domácí tým vedený koučem Laudrupem se po horším začátku sezony zvedl a v pohodě dokráčel do klidného středu tabulky. Oproti minulé veleúspěšné sezoně není tak pevná obrana, loni inkasovala za celý ročník jen 33 branek, v průběhu té dosavadní už 21. Dobrou formu Getafe potvrdilo i na přelomu roku - 22. prosince vyhrálo v lize na Almeríi, 2. ledna v poháru 4:1 nad Burgosem. Pro trest nemůže proti Valladolidu nastoupit De la Red, v nominaci není ani mladý gólman Ustari, který možná v lednovém přestupním termínu změní dres. Naopak se čeká start levého záložníka Jaimeho Gavilána, který přišel na hostování z Valencie.

Šampioni loňské Segunda Division podávají zatím nevyrovnané výkony, často ztráceli body kvůli karetním trestům a nedisciplinovanosti. Na střed průběžné tabulky ale mají malou ztrátu. Svěřence kouče Mendilibara dělí od sestupových míst jen lepší skóre, než jaké má Real Betis. Po překvapivé výhře v prvním kole na Espanyolu přišel útlum a tým čekal dlouho na další tříbodový zisk. K lepšímu umístění v tabulce by Valladolid potřeboval lepší formu loni elitních útočníků Llorenteho a Víctora. Zklamání přišlo v posledních dvou ligových kolech, kdy Real doma jen dvakrát bezbrankově remizoval s oběma sevillskými kluby. 2. ledna pak zvítězil v poháru v Murcii. K dispozici nejsou gólman Butelle a obránce Pedro López. Do branky se tak zřejmě opět postaví mladý gólman Sergio Asenjo, který je žádaný kluby v Premier League.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Abbondanzieri - Cortes, Diaz, Belenguer, Contra - Casquero, Pablo Hernandez, Galivan, Granero - Moral, Braulio
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Cifuentes, Rafa, Alexis, Rey - Rubio, Dorado, Sisi, Fernandez, Sesma - Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.15 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Santander - Athletic Bilbao  (neděle 17:00)
Souboj šestého Racingu se čtrnáctým Athleticem uvidí diváci na stadionu El Sardinero.

V Santanderu jsou se šestým místem po podzimní části určitě spokojeni. Mohlo být však ještě lépe, nebýt špatných výsledků v prosinci, kdy Racing prohrál tři ze čtyř zápasů. Doma se ovšem svěřencům trenéra Marcelina daří, z osmi utkání na stadionu El Sardinero prohráli jediné. V týdnu se povedlo Santanderu porazit Malagu 2:0, a postoupit tak do dalšího kola španělského poháru, kde se utká se Zaragozou. Koučovi Marcelinovi bude chybět suspendovaný stoper Ezeguiel Garay, zatímco Jonatan, Sarmiento a Jose Moraton jsou zranění.

Athletic zažívá průměrnou sezonu, ovšem oproti dvou minulým sezonám je na tom lépe. Bilbao brzdí především zbytečné ztráty na domácím hřišti, kde za devět utkání nasbíralo devět bodů, naproti tomu mimo domácí stadion vytěžilo z osmi utkání deset bodů. Stejně jako Racingu, tak i Baskům se podařilo postoupit do osmifinále Copa del Rey, v němž se střetnou s Espanyolem. "Racing je velmi silný tým, někteří lidé o Racingu pochybovali po odchodu Žigiče, ovšem oni všem dali jasnou odpověď. Bude to důležité utkání, potřebujeme získat body a posunout se v tabulce do klidného středu," řekl záložník Bilbaa Igor Gabilondo. Trenéru Caparrosovi bude chybět brankářská jednička Gorka Iraizoz, v nominaci není ani veterán Joseba Etxeberria.
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Tono - Pinillos, Oriol, C. Navas, Fernández - Jorge López, Duscher, Colsa, Serrano - Munitis, Smolarek
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Aranzubía - Expósito, A. Ocio, Amorebieta, Koikili - D. López, Orbaiz, Yeste, Gabilondo - Aduriz, Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.05 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Recreativo Huelva - UD Almería  (neděle 17:00)
Recreativo Huelva hostí Almerii, třináctý celek hraje s patnáctým, v tabulce je dělí jen jediný bod. Domácím se daří, v posledních osmi ligových a pohárových zápasech prohráli jen jednou, a to s Barcelonou na Nou Campu. Svěřenci kouče Victora Muňoze se tak dostali na třináctou ligovou příčku. I tak jsou ale Andalusané jen dva body nad sestupovými příčkami. Pro zápas s Almeríí jsou opět připraveni opět nastoupit José Ignacio, Zahinos, Dani Bautista a Gerrard. Otazník pro lehká zranění visí nad útočníkem Laurentiem Rosuem, záložníkem Marquitosem a obráncem Quiquem Alvarezem. V poháru s Xerezem byl vyloučen Beto a má stop.

I Almeríi čeká na jaře 2008 boj o záchranu, zatím má k dobru jen jediný bod. Z Copa del Rey už je celek venku, když v týdnu vypadl s Levante s celkovým skóre dvojzápasu 2:3. Porážkou skončila i poslední dvě ligová utkání s Getafe a Betisem a prezident Alfonso García se snaži tým vyburcovat. Kouč Unai Emery může po trestu opět počítat s gólmanem Davidem Cobeňem a obráncem Santiagem Acasietem, disciplinární stopku má naopak křídelník Albert Crusat.
Recreativo Huelva - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - G. Calvo, Bouzon, Caceres, Poli - Martins, J. Vazquez , Aitor, Camuňas, Marquitos - Sinama-Pongolle
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Cobeňo - Cisma, Pulido, C. García, Bruno - Corona, Juanito, Soriano - Mané, Negredo, Ortiz
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.05 - 3.47
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruňa - Atlético Madrid  (neděle 17:00)
Deportivo La Coruňa hostí Atlétiko Madrid a nad Galicijci po dlouhých letech vážně visí hrozba sestupu. Celek je předposlední se 17 nasbíranými body. Těšit ho může jen dosavadní domácí bilance s Rojibalancos. Atlétiko nezískalo na Riazoru žádné body od dubna 1999. V této sezoně ale domácí stadion Deporu ani zdaleka není nedobytnou tvrzí. Tým má nejhorší domácí bilanci ze všech ligových klubů. La Coruňa zatím doma vstřelila jen šest branek a získala pět bodů z možných čtyřiadvaceti. Navíc byl Depor vyřazen Espanyolem z Copa del Rey.

Atlétiko zatím letos zažívá renesanci, po letech má zase šanci vybojovat titul. Zatím je páté, na vedoucí Real Madrid ztrácí deset bodů. V poháru se Rojiblancos dařilo, i když Granadu vyřadili Madridisté jen těsně s celkovým skóre 3:2. V lize ale na sklonku roku přišel útlum, Atlétiko jednou remizovalo a jednou prohrálo. Dobrou zprávou je, že po trestu bude mít kouč Aguirre opět k dispozici Aguera, který doplní v útoku Forlána, v záloze se opět objeví uzdravený Maxi Rodríguez. Chybí opět Maniche, který na začátku sezony hrál pravidelně, ale nyní není v nominaci již čtvrtý zápas v řadě a zřejmě bude prodán. Právě v zápase s Granadou Maniche nafilmoval zranění a kouč Aguirre už ho v týmu nechce. V sestavě by se tak opět měl objevit Brazilec Cleber Santana. V trestu je levý bek Pernía, zranění jsou Leo Franco, Seitaridis a Motta.
Deportivo La Coruňa - pravděpodobná sestava:
Aouate - M. Pablo, Coloccini, Adrián, Barragan - Guardado, Verdú, Sergio, De Guzman - Cristian, Riki
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Abbiati - A. Lopez, Pablo, Perea, Eller- Maxi Rodríguez, Cleber Santana , Raúl García, Luis García - Forlán, Aguero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.10 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Levante UD  (neděle 17:00)
Valencijské derby uvidí diváci na Mestalle. Jak domácí Valencie, tak i hostující Levante procházejí krizí. Pro oba kluby tak bude toto utkání velice důležité.

Valencia je prozatím asi největším zklamáním této sezony, před začátkem jeden z favoritů na titul má za sebou strastiplnou podzimní část, po které je až na sedmém místě tabulky s obrovitou ztrátou patnácti bodů na vedoucí Real Madrid. Los Ches pět utkání v řadě nevyhráli, tristní je bilance na domácím stadionu, kde Valencie prohrála čtyři zápasy z posledních pěti a v tabulce domácích zápasů je třetí nejhorší. Náladu si fotbalisté Valencie zlepšili alespoň ve čtvrtek, kdy porazili Real Union 3:0 a zajistili si postup do osmifinále Copa del Rey, kde se střetnou s Betisem. Do nového roku odstartují Netopýři s novou posilou, na Mestallu si tvrdě vládnoucí trenér Ronald Koeman přivedl Evera Banegu, za argentinského záložníka zaplatila Valencie sedmnáct milionu euro. V nominaci na utkání s Levante chybí Manuel Fernandes, jenž je na odchodu z klubu, dále pak nechtěná trojice ve složení Albelda, Angulo a Canizares. Do pořádku se po čtrnáctidenní přestávce dali brankář Hildebrand, stoper Albiol, záložník Edu a útočník Villa. Do hry nezasáhne zraněný Morientes.

Jestli se Levante zachrání, bude to tak trochu zázrak. Klub z province Valencie je na posledním místě tabulky s desetibodovou ztrátou na devatenácté Deportivo. Svěřenci trenéra Gianniho de Biasiho prohráli všech osm utkání mimo domácí stadion, navíc doma získali jen sedm bodů, a tak jsou v tabulce beznadějně poslední. "Hodně lidí nám nedůvěřuje, ale my se můžeme dokázat ještě vyhnout sestupu. Já se rozhodně nevzdávám. Sice máme malou šanci, ale šance tam je," věří trenér De Biasi, kterému bude chybět kvarteto zraněných hráčů – Javi Fuego, Manuel Rubiales, Angel Lozano a Christian Rigano.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Lombán, Albiol, Marchena, Moretti - Montoro, Baraja - Joaquín, Silva, Mata - Villa/Žigić
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Storari - Descarga, Cirillo, Alvaro, Serrano - Juanma, Tommasi, Fuego, Courtois/Sávio - Riga, Riganò
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Real Zaragoza  (neděle 17:00)
Po vánoční přestávce se opět rozbíhá La Liga. V jejím 18. kole hostí lídr tabulky Real Madrid aragonskou Zaragozu. Bílý balet má na celek z východu Španělska příjemné vzpomínky z minulého ročníku, kdy po remíze na jeho hřišti měl takřka volnou cestou ke kýženému titulu. V současné době se Zaragoze nedaří tak, jak by si přála, od konce října nevyhrála, patří jí deváté místo a na Real ztrácí dvacet bodů. Zápasy obou týmů se však vyznačují velikým nasazením, takže se diváci na Santiago Bernabéu i u televizních obrazovek budou jistě dobře bavit. Papírovým favoritem je domácí mužstvo, které na vlastní půdě neztratilo v této sezóně ani bod, zatímco bilance Zaragozy venku je spíše tristní, nachází v tomto ohledu na předposledním místě tabulky. Zdání ovšem může klamat...

Real Madrid odehrál letos odvetu Španělského poháru, kdy horko těžko zdolal Alicante, proti Zaragoze by však měl nastoupit v plné sestavě. Jedinou výjimkou bude stoper Pepe, který se potýkal v týdnu s chřipkou a i přesto, že se vyléčil, trenér Schuster ho bude šetřit na úvodní utkání osmifinále Copa del Rey proti Mallorce. Jeho místo ve středu obrany před Ikerem Casillasem zaujme uzdravený Gabriel Heinze, jeho parťákem bude Fabio Cannavaro. Na krajích obrany se představí Sergio Ramos a Marcelo. Další otazník visí nad složením zálohy, konkrétně nasazením Gutiho, nicméně vše nasvědčuje tomu, že složení zůstane stejné jako v zápase proti Barceloně. Tedy s defenzivním štítem Diarrou, který bude krýt záda Baptistovi a Sneijderovi, zatímco zleva bude zkoušet svá kouzla Robinho. Osvědčenou dvojicí v útoku bude pak Raúl a Van Nistelrooy. Do nominace na zápas se nevešel zraněný Metzelder a rovněž Codina, Salgado, Drenthe, Balboa a Soldado.

Hostující trenér Víctor Fernández má naopak důvod k radosti, protože může počítat se svým elitním zakončovatelem Diegem Militem. Ten byl sice vyloučen v posledním pohárovém utkání proti týmu z Pontevedry, nicméně ligový výbor mu trest zrušil. Tuto zprávu jistě neuvítá Iker Casillas, kterému právě Milito vstřelil v posledním měření sil dva góly. Chybět budou naproti tomu dlouhodobě zranění záložník Matuzalem a brankář César, dále Cuartero, Generelo a na poslední chvíli i Pablo Aimar. Nenastoupí ani záložník D'Alessandro, který má spory s koučem Fernándezem.

Otazník v základní jedenáctce Zaragozy visí nad postem brankáře. Buď nastoupí zkušenější López Vallejo, nebo mladý Miguel. Stoperskou dvojici vytvoří Ayala a Sergio, po stranách jim budou vypomáhat Juanfran a bývalý hráč Realu Diogo. Spíše silové bude složení zálohy ve formaci Zapater – Luccin – Gabi. A trenér Fernández navíc zřejmě vsadí na útočný trojzubec ve složení Sergio García – Diego Milito – Oliveira.

Zápas na Santiago Bernabéu začíná v 19.00 CET a řídit ho bude Iturralde González.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Ramos, Cannavaro, Heinze, Marcelo - Diarra, Baptista, Sneijder, Robinho - Raúl, Van Nistelrooy
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
L.Vallejo - Diego, Ayala, Sergio, Juanfran - Gabi, Luccin, Zapater - Oliveira, D.Milito, S.García
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Real Murcia - Osasuna Pamplona  (neděle 19:00)
Real Murcia hraje s Osasunou Pamplona, oba týmy hrají v horším středu tabulky nedaleko sestupových příček. Týmy dělí v průběžném pořadí jen jediný bod, ve středečním programu Copa del Rey oba prohrály. Nováček z Murcie se do Primera Division vrátil po čtyřleté odmlce, naposledy hrál první ligu v ročníku 2003-04. První kola byla úspěšná, pak se ale tým stal remízovým specialistou a bude bojovat o holou záchranu. Murcia remizovala již sedmkrát. Více se čeká od střelce Fernanda Baiana, který přišel z Celty Vigo a dal zatím jen pět gólů. V posledním kole remizovala Murcia na půdě Athletiku Bilbao, v pohárovém utkání ale podlehla Valladolidu. Kouči Alcarazovi chybí zranění Curro Torres a Pignol, na odchodu je Maraňon. V trestu je útočník Ivan Alonso.

Před dvěma sezonami skončila Osasuna v lize čtvrtá, loni porážela soupeře v Poháru UEFA, letos se ale vrátila zpátky na zem, která je pro malý baskický klub dostatečně pevná. Mladému kouči Zigandovi ale pomáhá i střelecky disponovaný Čech Jaroslav Plašil, stejně jako často osamocený bývalý útočník Belenenses Dady. Výsledky by mohlo zlepšit také konečně uzdravení levého křídla Ludovica Delporteho, playmakera Huga Viany či dalšího forwarda Waltera Pandianiho. V posledním ligovém kole porazila Osasuna Mallorku 3:1, v týdnu ale stejnému soupeři podlehla v poháru 0:4. V tomto utkání bude chybět distancovaný obránce Josetxo, dále zranění Cruchaga, Nakounam a Portillo.
Real Murcia - pravděpodobná sestava:
Notario - De Coz, Ochoa, Meija, Peňa - Abel, Movilla, Pablo Garcia, Regueiro - Baiano, Vélez
Osasuna Pamplona - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Azpilicueta, M.Flano, J.Flano, Monreal - Plašil, Font, Vela, Punal, Margairaz - Dady
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Real Betis  (neděle 21:00)
Poslední zápas 18. kola La Ligy otřese základy andaluské metropole Sevilly. Na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuana se uskuteční další z řady bouřlivých sevillských derby.

Nedělní zápas mít i punc derby i na obou lavičkách. Obě mužstva totiž v současné době koučují trenéři pocházející přímo ze Sevilly, což se nestalo od roku 1940. Domácí Sevilla se po velice slabém začátku sezóny a odchodu trenéra Ramose dostává do původní formy a dere se vzhůru. Betis se potácí na samém konci tabulky na 18. místě. Paradoxně mu však prospělo odvolání trenéra Cúpera, neboť pod jeho nástupcem Chaparrem zelenobílí v lize ještě nepoznali hořkost porážky, ze tří zápasů získali sedm bodů a dokázali zvítězit i na hřišti Villarrealu. Tipovat výsledek sevillského derby je však velmi ošidné a výsledky bývají velmi těsné.

Dá se očekávat jistě vypjatá atmosféra, nicméně toto derby se má nést ve znamení smíru obou táborů. Smrt mladého Antonia Puerty loni v srpnu sbratřila celé hlavní město Andalusie a vedení obou klubů se shoduje, že by tomu mělo být i nadále. "Zápas by měl být oslavou sevillského fotbalu," prohlásil prezident FC Sevilla Del Nido. Nebudou se tak opakovat incidenty z minulých let, z nichž v čerstvé paměti zůstává zasažení tehdejšího trenéra Sevilly Juandeho Ramose lahví do hlavy.

Kouč domácích Manolo Jiménez vyšle do boje o krále Sevilly to nejlepší, co má. Branku nebude hájit zkušený Palop, který je zraněný, místo něj se mezi tyče postaví De Sanctis. Potíže mohou nastat na levém kraji obrany, kde se zcela ještě nezotavil Crespo, takže vy úvahu přichází Adriano nebo Dragutinovič, který však spíše nastoupí na místě stopera, jelikož nemůže hrát ani Navarro. Druhým stoperem bude Francouz Escudé. Na pravé straně bude moci nastoupit Daniel Alves. Ve středu zálohy bude operovat kompaktní blok Keita – Poulsen, po křídlech se budou vpřed hnát Jesús Navas a Diego Capel. Zakončení obstarají Kanouté a nejlepší střelec Sevilly Luis Fabiano, který určitě bude chtít proti Betisu poprvé skórovat.

Hostující kormidelník Paco Chaparro se potýká s rozsáhlou marodkou, proto jeho sestava bude více okleštěná. Sevillským střelám bude odolávat buď portugalský gólman Ricardo nebo mladý Španěl Casto. Betis má problémy zejména s kraji obrany při zranění Babiče a Fernanda Vegy, takže obranná čtyřka by měla mít složení Melli – Rivas – Juanito – Damiá. Arzu a Rivera budou tvořit hru ve středu zálohy a protože Chaparro nehodlá nechat své hráče zalezlé v obranné ulitě, nasadí do hry čtyři útočné hráče. Na křídlech to budou Mark González a Rafael Sobís, do útoku pak zamíří Edú a Pavone.

Sevillské derby začíná v 21.00 CET pod taktovkou Undiano Mallenca.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
D.Sanctis - Alves, Escudé, Dragutinovic, Adriano - J.Navas, Keita, Poulsen, D.Capel - Kanouté, L.Fabiano
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Damiá,Juanito, Rivas, Melli - Arzu, Rivera, Sobís, Edú, M.González - Pavone
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.25 - 6.40
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid17132237:1441
2.FC Barcelona17104332:1334
3.Espanyol Barcelona1796226:1933
4.Villarreal CF17102530:2432
5.Atlético Madrid1794431:1931
6.Racing Santander1775517:1926
7.Valencia CF1782722:2826
8.Sevilla FC1772832:2323
9.Real Zaragoza1756627:2821
10.Real Mallorca1756626:2721
11.Getafe CF1763819:2121
12.Osasuna Pamplona1755720:2120
13.Recreativo Huelva1755713:2020
14.Athletic Bilbao1747616:1819
15.Real Murcia1747614:2019
UD Almería1754814:2019
17.Real Valladolid1746721:2718
18.Real Betis1746717:2318
19.Deportivo La Coruňa1745816:2417
20.Levante UD17211411:337

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pochybuju ze barca vyhraje na te malorce

Reagovat
2miguel1

O nadějného mladíka Barcelony Giovaniho Dos Santose usilují dva anglické kluby: Manchester United a Chelsea. Vedení obou celků údajně nabízí katalánskému klubu 10 milionů liber. --- 10 mil. libier ?? to si asi robia srandu za 18rocneho TALENTOVANEHO chlapika 50mil libier bude o 2-3 roky malo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak strašné eso to zatím taky není...

Reagovat
-Kopy-

Být Barcelonou tak bych ho za ty prachy prodal. Má mnohem méně talentu než Bojan, a celkově se mi nelibí.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak moje slova

Reagovat
2miguel1

Bojan ma mozno toho talentu viac ale Dos Santos je tiez super hrac a hlavne mlady

Reagovat
smazaný uživatel

Neviete kde by som mohol pozerat na nete free zápas Valencia-Levante? Na myp2p.eu to nedávajú.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele