Primera Division - preview 10. kola

08.11.2008, 08:54, aktualizováno 09.11.2008, 10:11
Previews
Po sobotní střelbě Realu a Barcelony dnes zasáhnou do akce i další týmy z čela španělské ligy. Sevilla hostí Huelvu a Villarreal Almeríi. Špičce se touží přiblížit i Atlético, které jede na hřiště Osasuny. Numancia hraje s Betisem, Mallorca s Bilbaem a La Coruňa s Espanyolem.
Real Madrid - Málaga CF  (sobota 20:00)
Podzim španělské La Ligy se přehoupl do své druhé poloviny a v prvním zápase 10. kola hostí Real Madrid andaluskou Málagu. Bílý balet se bude snažit zažehnat výsledkovou a herní krizi a jeho soupeř jí naopak využít.

V Realu už pomalu zapomínají na poslední výhru v soutěžním zápase. Úřadující šampion ztrácí na všech frontách, naposledy podlehl před domácím publikem v Lize mistrů Juventusu. V pěti posledních zápasech zvítězil pouze jednou a v zákulisí se začíná mluvit o krizi. Do karet může hrát domácím pouze to, že jejich soupeř na stadionu Santiago Bernabéu ani jednou v historii nevyhrál.

Málaga je na tom momentálně o trochu lépe, ač podlehla v posledním ligovém zápase doma vysoko suverénní Barceloně, nicméně z pěti předchozích utkání čtyřikrát zvítězila a jednou remízovala. V tabulce jí patří lichotivé osmé místo.

Trenér Schuster čelí nejen krizi, ale i zaplňující se marodce. Zranění jsou Van Nistelrooy, který možná bude muset na operaci kolena, a jeho krajan Arjen Robben. Otazník visí rovněž nad startem Pepeho a Sergia Ramose. Své zranění léčí rovněž Torres a na diagnózu čeká De la Red.

Kouč Málagy Tapia Flores naproti tomu příliš sestavou míchat nebude a v jeho nominaci se objeví stejní hráči jako v zápase s Barcelonou.

Upravená sestava Realu bude mít tradičního strážce branky v Casillasovi, obrana bude tvořena stoperskou dvojicí Heinze – Cannavaro a po krajích Marcelem a patrně nakonec Ramosem. Středová řada bude mít podobu Gago – Sneijder – Guti a Van der Vaart. Na špici budou hrát Raúl a Higuaín.

"Los boquerones" z Málagy vyběhnou na madridský trávník v sestavě s Arnauem v brance, před ním bude účinkovat obrana Calleja – Weligton – Rosário – Gómez. Do zálohy nastoupí čtveřice Duda – Apoňo – Ángel – Eliseu a v útoku se objeví duo Adrián – Baha.

Utkání mezi Realem a Málagou začíná ve 20.00 CET a bude ho řídit Iturralde González.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Real Valladolid  (sobota 22:00)
Vedoucí Barcelona se střetne na domácím stadiónu s Valladolidem a karty jsou před utkáním rozdány jasně – kdo si vsadí na Valladolid, bude mnohými považován za šílence. Barca však v posledním domácím utkání nevyhrála a právě to by mohlo působit jako hlavní motivační faktor pro Pucelu, která udělá pro bod vše.

Katalánci nedokázali v úterý porazit outsidera z Basileje a po matném výkonu pouze remizovali 1:1, což jim navíc utnulo sérii výher, která se nakonec zastavila na čísle 11. Začne série nová, nebo je neúspěch z LM známkou počínajícího pádu?

O tom nám leccos prozradí právě utkání s Valladolidem. V něm podle všeho nasadí kouč Guardiola svou potenciálně nejsilnější sestavu, tedy krom hráčů, kteří jsou zranění. Mezi ně bohužel patří i Andrés Iniesta, bez něhož se Blaugranas musí obejít následujících šest týdnů. Právě Iniesta přitom patřil k nejlepším hráčům v letošní sezóně a jeho absence rozhodně bude citelná, záleží jen na kolik.

Útok by měl být ve složení Messi, Eto’o, Henry, v záloze se objeví Xavi, Touré a Busquets, zatímco v obraně nebude chybět Alvés a nalevo pravděpodobně Sylvinho (Abidal je na tři týdny mimo hru), i když se nabízí i alternativa v podobě Puyola či Cácerese. Všechno však může být úplně jinak, v případě Guardioly je možné cokoli.

Valladolid cestuje do Katalánska s poněkud nehezkou statistikou – letos ještě venku nejenže nevyhrál, ale dokonce nezískal ani bod! A Camp Nou rozhodně není ideálním místem pro přerušení podobných sérií... Ale Pucela nemá důvod se vzdávat předem, domácí zápasy ukazují, že v ní rozhodně je slušný potenciál a s trochou štěstí může přijít úspěch. Zajímavá je statistika Valladolidu na Nou Campu – vyhrál zde pouze dvakrát. Poprvé před dvaceti lety, podruhé před deseti lety, bude pokračovat v desetiletých intervalech?

Statistiky stranou, Valladolid prožívá docela úspěšné období. Poslední dva zápasy vyhrál, četně jasné výhry nad Hérculesem v poháru a úžasného obratu na domácí půdě proti Seville. Právě proti Andalusanům odehrál výborný zápas Canobbio a odměnou by mu mělo být místo v základní sestavě, lavičkou to odnese Escudero. Zbytek by měl být stejný, jaký nastoupil minule. A to četně Pedra Leóna, jehož trápilo během týdne zranění.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - UD Almería  (neděle 17:00)
Villarreal hostí v desátém kole Primera Divison na svém stadionu El Madrigal Almeriu, půjde o souboj druhého s jedenáctým.

Druhý je v tabulce zatím Villarreal, jenž v devítí odehraných kolech jako jediný celek La Ligy zatím ani jednou neprohrál. Body ztratil jen za remízy s Osasunou, Espanyolem a Atlétikem Madrid. V tabulce tak z možných čtyřiadvaceti bodů získal jednadvacet bodů, což je velmi dobrý počin, lepší je jen Barcelona, která má na svém kontě o bod více.

V posledním devátem kole dokázal vyhrát Villarreal na kdysi obávaném stadionu San Mamés nad Bilbaem 4:1, když ve druhém poločase vyběhl na trávník vyměněný tým trenéra Manuela Pellegriniho a třemi brankami vymazali ze hřiště hráče Athleticu, kteří byli v prvním poločase lepším mužstvem. V týdnu pak východošpanělsky klub odcestoval do dánska, kde se utkal v rámci čtvrtého kola základních skupin Ligy mistrů s Aalborgem, utkání nakonec skončilo remízou 2:2.

Villarreal se díky této remíze přiblížil postupu do další fáze milionářské soutěže. Trenérovi Pellegrinimu bude v utkání postrádat tureckého záložníka Nihata Kahveciho, jenž je stále zraněný, zatímco volno dostali Edmilson, Altidore a Fuentes.

Vyrovnanou bilanci v lize má zatím Almeria, jenž zatím v letošní sezoně třikrát vyhrála, třikrát remizovala a také třikrát prohrála. Nováčkovi minulé sezony se dařilo hlavně na začátku sezony, kdy se v tabulce pohyboval okolo šestého místa, ovšem z posledních čtyřech zápasů vytěžili hráči Gonzala Arconady pouze dva body.

Sebevědomí hráčů muselo jít dolů hlavně po domácí těsné porážce se Sevillou a následné další porážce 5:0 na hřišti Barcelony v předposledním kole, náladu si pak alespoň trochu zlepšili v posledním kole, kdy na svém stadionu remizovali 1:1 s Realem Madrid. V tabulec pak patří Almerii jedenáctá pozice a do nedělního utkání nastoupí s kompletním kádrem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.75 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Numancia - Real Betis  (neděle 17:00)
Desáté kolo španělské Primera División nás zavede na trávník stadionu Nuevo Estadio Los Pajaritos, kde hrají svá domácí utkání hráči celku CD Numancia. Domácí přivítají v tomto kole hráče Realu Betis.

Minulé kolo zavítalo mužstvo Sergije Krešiče CD Numancia na půdu Sportingu Gijón a odvezlo si z duelu nováčků prohru 1:3. Vítěz Segunda División hájí 17. pozici a je jen krůček od sestupových pozic. Po devíti utkáních má na svém kontě sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu. Šestkrát se celek Numancie musel sklonit před svým soupeřem. Domácí doufají, že právě duel s oslabeným Betisem by je mohl vrátit do hry.

Real Betis na tom není o nic lépe. Aktuální 16. pozice a pouze jednobodový náskok na svého soupeře, to není opravdu nic uspokojivého. V minulém kole podlehl na domácí půdě Deportivu La Coruňa. Navíc lavičku Betisu trápí rozsáhlá zranění, kvůli kterým je vedení nuceno sáhnout i do řad své rezervy. Na utkání s Numancií mají omluvenku kvůli zranění Edú, Xisco, David Odonkor a Mark González. Do utkání nezasáhne ani Sergio García, který právě v duelu s La Coruňou obdržel po dvou žlutých kartách kartu červenou. Naopak hosté vítají návrat zadáka Juanita.

Naposledy se tyto celky střetly v sezóně 2004/2005, v Numancii se hrálo 1:1 a v odvetě pak Betis soupeře rozstřílel 4:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.15 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
RCD Mallorca - Athletic Bilbao  (neděle 17:00)
Mallorca se utká s Bilbaem a oba týmy potřebují zvítězit. Mallorca se totiž stále nedokázala vyhoupnou k evropským příčkám a Athletic se dokonce nachází v pozicích, které vedou do druhé ligy, což by byla pro celý klub naprostá tragédie...

Svěřenci Gregoria Manzana jsou v tabulce na rozcestí – ani dole ani nahoře, ale všude blízko. Konkrétně pak dva body od pozic zaručujících účast v evropských pohárech a čtyři body od sestupu... Mallorca naposledy nestačila na Atlético Madrida hlavní změnou v sestavě oproti zmiňovanému duelu bude brankářský post – zraněného Miguela Ángel Moyu nahradí Germán Lux. V obraně by se mohl objevit Nunes na úkor Davida Navarra, střed hřiště bude ve složení Jurado – Santana. Hlavní událostí však bude soubo jútočníka Aritze Adurize proti svým bývalým spoluhráčům...

Athletic prožívá jedno z nejhorších období ve své historii – pět ligových porážek za sebou, to se v Baskicku už dlouho nepamatuje. Je proto logické, že se trenér Joaquín Caparrós pustí do určitých změn v sestavě. Ta nejvýraznější je ovšem vynucená – obránce Amorebieta je zraněný a nahradí ho Ustaritz Aldeokoaotalora. Další změnou bude nasazení Javi Martíneze na úkor Frana Yesteho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - Atlético Madrid  (neděle 17:00)
Osasuna Pamplona hraje v jednom z nedělních utkání proti Atlétiku Madrid.

Domácí se zatím velmi trápí, v lize jim patří poslední příčka, když mají na kontě jen čtyři body. A těžko očekávat, že se Los Rojillos podaří naplno bodovat právě proti opět se rozjíždějícímu Atlétiku. Po šesti kolech byl letos odvolán kouč Ziganda, jeho nástupce José Antonio Camacho ale toho zatím moc nevylepšil. Alespoň výsledkově ne.

Nejvíce frustrující je zatím počet vstřelených gólů, jen tři za devět kol je hodně špatná statistika. Možná že by konečně více času na hřišti měl dostat český záložník Jaroslav Plašil. V posledním zápase Osasuna prohrála na hřišti Espanyolu 1:0. Najisto nemohou hrát Monreal, Margairaz, Eduardo Fernandes a Dady, zpět ve zdraví jsou ale zkušení Delporte a Pandiani.

Atlétiko přišlo v souboji v Lize mistrů na Liverpoolu o výhru až v samotném závěru po kontroverzní penaltě, kterou si vymodlil kapitán domácích Gerrard. Atlétiko je v té soutěži blízko postupu do další fáze. V Primera Division je to o něco horší, dosavadní šestou příčku je ještě potřeba vylepšit. Los Colchoneros vstřelené góly netrápí, zejména Aguero ukazuje svou extratřídu.

Spíše jsou problémy v obraně, i když třeba na Liverpoolu si vedla dobře. V lize už ale inkasovala devatenáctkrát! Ale Madridští už absolvovali sérii s těžkými soupeři a kvality jejich obránců by se měly projevit, třeba už hned proti Osasuně. Jediným hráčem, jehož start je v neděli nejistý je Seitaridis. Celý zápas by už ale měl odehrát Sergio Aguero.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Roberto – Azpilicueta, Miguel Flaño, Roversio, Oier – Nekounam, Juanfran, Ezquerro, Plašil, Vadocz - Portillo
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Leo Franco – Perea, Ujfalusi, Heitinga, López – Maxi Rodríguez, Raúl García, Assuncao, Simao – Agüero, Forlán
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.30 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Racing Santander - Sporting Gijón  (neděle 17:00)
Výborně hrající Gijón cestuje do Santanderu, aby se v desátém kole nejvyšší španělské soutěže utkal na Estadio El Sardinero utkal s domácím Racingem.

Hostující Sporting Gijón má momentálně skvělou formu, nováček soutěže, který v prvních pěti kolech nedokázal získat ani bod, se zvedl a jeho útočná hra začala nést ovoce. Gijón se zlepšil v defenzivě a výsledkem jsou čtyři vítězství v řadě, naposledy odnesl formu Sportingu další nováček letošní sezony Numancie, jenž prohrála 3:1.

Bylo to druhé utkání těchto dvou soupeřů behěm čtyř dnů, minulou středu totiž na sebe narazili ve čtvrtém kole Copa del Rey, z vítězství se také radoval Gijón. V tabulce pak patří svěřencům kouče Preciada dvanáctá pozice.

Santander je v tabulce o tři příčky za svým nedělním soupeřem, tedy na patnáctém místě. V posledním devátém kole však předvedl velmi dobrý výkon, když dokázal porazit na Mestalle do té doby neporaženou Valencii 4:2, hattrickem se blýskl Mohamed Tchite. V týdnu pak pak nastoupili svěřenci kouče Muňize ve druhém kole základních skupin Poháru UEFA proti Schalke 04 a nakonec si na své konto připsali bod za remízu 1:1.

Kouč Muňiz na tiskové konferenci před duelem řekl: "Bude to určitě dobrý zápas, oba týmy budou chtít vyhrát." Jeho protějšek Manuel Preciado souhlasil: "Je to pravda, máme dobrou formu ale potřebujeme zůstat nohama na zemi. Racing nyní chytl také formu, ale my se víme co musíme udělat a jak máme hrát."

Gijón nastoupí do utkání bez Carmela Gonzaleze a Tatiho Maldonada. Naopak do sestavy Santanderu by se mohla vrátit po dlouhodobém zranění jedna z velkých opor - obránce Ezequiel Garay.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.15 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo La Coruña - Espanyol Barcelona  (neděle 17:00)
La Coruňa se střetne s Espanyolem o lepší střed tabulky, momentálně jsou celky devátý a desátý.

Depor se dá označit za typický tým středu tabulky. Má dostatečně kvalitní hráčský materiál, ale zase ne natolik, aby mohl pomýšlet na nějakou trofej. Jen občas, když týmu přeje i štěstí, může pomýšlet například na Pohár UEFA. Typickým znakem je také nevyrovnanost výkonů, také běžná pro mladý Depor. I bilance je vyrovnaná, tým má zatím na kontě tři výhry, tři remízy a tři prohry. V minulém kole psala La Coruňa tu lepší stránku, když z brejků zničila Betis a vyhrála na jeho hřišti 3:0. Deporu chybějí Pablo Amo, Tomás a De Guzmán.

I Espanyol má zatím bilanci 3-3-3. Už ale absolvoval hororový los, kdy během pár dnů hrál s Realem Madrid, Barcelonou, Sevillou a Villarrealem. V posledním utkání Espanyol uspěl, porazil na domácím hřišti Osasunu Pamplona 1:0. Ani Espanyol zatím není přeborníkem ve střílení gólů, pokud má něco dokázat v této sezoně, musí se v této bilanci zlepšit. Alespoň by se měli více rozstřílet osvědčení střelci Raúl Tamudo a Luis García. Toto utkání může klidně rozhodnout i jediný vstřelený gól. Los Pericos mají problémy v obraně. Zranění jsou stopeři Jarque a Torrejon, a také krajní Finnan a Chica. Mimo hru je též De la Peňa.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Aranzubia - Manuel Pablo, Lopo, Colotto, Filipe - Lafita, Sergio, Verdu, Guardado, Juan Rodriguez - Riki
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Kameni - Sergio Sanchez, Lacruz, Beranger, Pareja - Moises, Lolo, Nene - Coro, Luis Garcia, Tamudo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Recreativo Huelva  (neděle 19:00)
V desátém kole Primera División nás čeká také jedno andaluské derby. Bude to zápas mezi Sevillou a Recreativem Huelva a každý ze soupeřů do něj vstupuje v hodně špatné situaci – Sevilla zaváhala několikrát v lize a nedaří se jí ani v Poháru UEFA a Copa del Rey, Recreativo je v současnosti na sestupových příčkách...

Sevilla ani zdaleka nepřipomíná ten silný celek z posledních sezón a odchody některých klíčových hráčů se zdají být hodně citelné. Trenér Manolo Jiménez navíc postrádá mnoho dalších hráčů z různých důvodů, i když Kanouté a Capel se stihli dát dohromady a mohli by se objevit v základní sestavě. Zvláště zlepšený zdravotní stav Kanoutého je hodně důležitý, neboť Luis Fabiano bude chybět kvůli červené kartě z minulého kola.

Přes nepřesvědčivé výkony se nedá Sevilla předem zavrhovat, ztráta na čelo zatím není nikterak velká a jedno vítězství spojené se zaváháním některých soupeřů může Andalusany vrátit zpátky do hry, i když v případě porážky může nastat opak...

Huelva se sedmi body na kontě okupuje osmnáctou, tedy sestupovou, pozici a na kontě má zatím jedno jediné vítězství. Je však stále ještě úvod sezóny a odstup ostatních soupeřů není velký, tři body by mohly vrhnout Huelvu do prozatimního bezpečí.

Stejně jako Sevilla se i Recre musí obejít bez několika hráčů - citelnými absencemi jsou hlavně ty Camuňase (zranění) a Iaga Bouzóna (karetní trest). Iaga nahradí buď Morris nebo Aitor, Sisi se přesune na levou stranu a v útoku se objeví Ersen Martin, který si minulé kolo odpykával trest za karty.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.30 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Valencia CF  (neděle 21:00)
Poslední duel desátého kola se odehraje na stadionu Alfonsa Pereze, kde se utká Getafe s Valencii.

Getafe zatím hraje v letošní sezoně velice vyrovnaně a třináct získaných bodů mu stačí na velice sympatickou sedmou pozici v tabulce. V posledním kole uhrál madridský celek remízu na hřišti Recreativa Heulvy, když bod pro Azulones zajistil šest minut před koncem svoji brakou Albín.

I přesto, že Getafe je v tabulce na předních příčkách, tak je kouč Muňoz kritizovaný za herní styl, fanoušci malého madridského celku jsou zvyklí na atraktivní fotbal z minulé sezony, kdy vedl Azulones kouč Laudrup. Getafe bude v nedělním duelu chybět obránce David Cortes a záložník Mario Cotelo, naopak do sestavy se vrací Mario Alvarez a Ikechukwu Uche.

Valencie po skvělém začátku sezony prochází v posledních dnech poklesem formy, po remíze nad Huelvou přišla první porážka v sezoně od Santanderu 4:2. V tabulce následoval propad z prvního na čtvrtou pozici. Vyhrát nedokázali svěřenci kouče Emeryho ani v týdnu, kdy se utkali v základní skupině Poháru UEFA s FC Kodaň a na Mestalle uhráli pouze remízu 1:1.

Trenér Emery před duelem řekl: "V posledních dvou zápasech jsme udělali moc chyb a také určitý krok zpět. Musíme rychle zlepšit jisté věci a splnit očekávání, která do sebe vkládáme. Jsme stále v dobré pozici a v týmu vládne pohoda, také proto bychom si měli stále důvěřovat." Do utkání nastoupí netopýři bez zraněného Davida Silvy a Curra Torrese.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.30 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona971128:822
2.Villarreal CF963017:821
3.Real Madrid962124:1320
4.Valencia CF962120:920
5.Sevilla FC952215:817
6.Atlético Madrid941419:1613
7.Getafe CF934210:913
8.Málaga CF941410:1313
9.Deportivo La Coruña93338:912
10.Espanyol Barcelona93337:1012
11.UD Almería933310:1412
12.Sporting Gijón940516:2212
13.RCD Mallorca93248:1211
14.Real Valladolid93159:1110
15.Racing Santander92349:129
16.Real Betis92259:118
17.CD Numancia92168:177
18.Recreativo Huelva91445:147
19.Athletic Bilbao91267:175
20.CA Osasuna90453:94

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (233)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnes:

Real 1:2 Malága

Barca 5:0 Vall

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Eto´oův dres na fotce je velmi pěkný Jinak dnes titupuji dvě jedničky

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že není o čem - dvě jednotky

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

jinak už se těším na Málagu, mají fakt pěkné dresy, podobné jako Porto, prostě krása. Zato ty dresy Realu letos se mi vůbec nelíbí. Atlétiko má taky pěkné, Barca má lepší tu tmavou kombinaci červenomodré

Reagovat
smazaný uživatel

mě se hrozně líbily ty loňské. Ty letošní mi k srdci nijak nepřirostli, ale zvyknul jsem si. Mě se hrozně líbí (a není to jen tím, že jsem Sparťan) dresy Sparty ročník tuším 2006 - rudý od štulpen, přes trenky až po tryčko. Parádní. Ty letošní s bílejma nebo černejma trenkama už to není ono.

Jinak se mi líbí dresy Arsenalu (nakonec právě z nich vznikly dresy Sparty ), líbí se mi Ajax, a hrozně se mi líbí kombinace černé a modré, takže se mi líbí dresy Interu Milán (hlavně v kombinaci s černýma trenkama), dále třeba dresy PSG jsou pěkný. Je jich moc

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Inter to je pastva pro oči . Ty dresy ke století Intzer u jsou fakt úchvatné, a to jak tzy modročerné, tak ty bílé s červeným křížem - znak Milána. Fakt krása a originální nápad. Ty zlaté výšivky na prsou ke století to jen podtrhují

Reagovat
smazaný uživatel

já si pamatuju, že ty bílé s červeným křížem se staly terčem posměchu tady, ale mě se taky líbí (ač Interu nefandím, i jsem vám přál, ale ten škaredej účelnej fotbal poslední roky se mi nelíbí)

Reagovat
smazaný uživatel

Inter potřeboval trofeje, a to se povedlo

Reagovat
smazaný uživatel

nevím proč by se měly stát terčem posměchu, jsou originální, pěkné a oslavující hrdost města a klubu. Nádherná kombinace a pěkné sladění, ale samozřejmě, že nic nemá na nerazzurri dresy

Reagovat
smazaný uživatel

Ruud na dva měsíce mimo, anebo řečeno slovy jednoho francouzského klasika: "Jsme v prdeli, monsignore..."

Reagovat
smazaný uživatel

co se mu stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem to četl. Ale díky za upozornění.

Reagovat
Gazza.8

jestli real nevyhraje tak by se schuster mel docela obavat...ale je to hruza, zraneni, hraci od branky az po utok absolutne bez formy...kdyz sem videl ramose ve stredu v lm tak se mi chtelo brecet

Reagovat
smazaný uživatel

barcelona-valadolid -1

real madrid-malaga 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

No BARCA snad nezklame a budou to 3 body...záleži jen na tom jestli super výkonem (5:0) nebo se bude trápit (1:0 nebo 2:1)..uvidíme..ale hlavní sou ty 3 body...jinak nejsem si jistý jestli to večer uvidím..nevite kdy je zaznam ?

Reagovat
smazaný uživatel

v pondělí, v 11.45 ráno

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm tak to nic..tak když tak až ve čtvrtek na Nova sport....

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že to je dneska až v 22.00, nevím jestli se budu dívat, možná už budu znaven, chystám se totiž na Palermo a Real, takže uvidím jestli ještě budu OK..

Reagovat
smazaný uživatel

Já se chystám koukat na Palermo, Real, Barcelonu a AS Řím, takže až do 2 hodin u Sport 1.

Reagovat
smazaný uživatel

mám stejnej plán

Reagovat
smazaný uživatel

bude zapotřebí hodně piva a kuřecích křidýlek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se dívam akorát na LM přes týden a o víkendu na BARCU a náke derby anglické ligy( jako třeba dnes)...a když je čas tak na další zápasy anglické a španělské ligy, jinak mě to moc nebere...výjmečne se dívam třeba na italskou nebo tak..a pak taky někdy česka liga( hlavně Baník) nebo třeba pohár UEFA..ale to jen někdy....

Reagovat
madridcan

aj napriek marodke nesmieme zavahat.A dufam vo vysoku vyhru a najma v spamatanie sa Raula.Dufam,ze da aspon dva goly

Reagovat
smazaný uživatel

Raúl dá dva góly a má na dalších deset zápasů od kritiků vystaráno - základ jistý.

Reagovat
madridcan

On ma zaklad isty preto,aby mal schuster istu trenersku stolicku

Reagovat
smazaný uživatel

Od kritiků vystaráno nemá, spíš mají na 10 zápasů argument jeho obdivovatelé.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak je to lépe řečeno, pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Malaga by se mohla proti Realu vytáhnout. Baletky na tom nejsou vůbec dobře, zvláště po zranění Ruuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Kua jeste ze jsme tak brzo vyrovnali, jinak nase obrana v zime stahnout z hostovani Garaye. Wesley dneska neuveritelne platny strelami z dalky, Arnau vyrazi, ted by to chtelo typickeho bijce, ktery by dorazel. Ó jak chybí Ruud

Reagovat
smazaný uživatel

GAray stáhnout nemůžete...

Reagovat
smazaný uživatel

on tom musi byt az do konce sezony?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dohoda je, že zůstane rok na hostování a pak přijde. Ono většinou ani z klasického hostování nelze hráče jen tak stáhnout.

Reagovat
smazaný uživatel

njn, ja uprimne nechapu, proc jsme ho tam nechavali, v tehle situaci by se urcite hodil dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím výborný zápas, Málaga hraje velmi dobře a hlavně aktivně, což je dobře. Při tom prvním gólu si je ten Eliceo (nejsem si jist, zda to píši správně) pěkně vykoupal. Heinze hraje jako školák

Reagovat
smazaný uživatel

Eliseu

Reagovat
smazaný uživatel

jj, při druhém gólu neuhlídal hráče

Reagovat
Tomanatura

Heinze nehraje jak školák. Heinze hraje tak, jak "člověk" s jeho schopnostmi umí.

Reagovat
smazaný uživatel

umí určitě líp. Pamatuju na MS 06 kde s Ayalou vytvořili neprostupnou zeď...

Reagovat
Jarek252

Co je letos s tím Ikerem ? Viděl jsem v této sezoně všechny utkání Realu vyjma duelu se Zenitem a pohárového zápasu. Dostává na jeho poměry branky, které ve své top formě chytil... Tak se mi zdá, že je poněkud v útlumu. Co vy na to ?

Reagovat
smazaný uživatel

tak moc chyb nedela (skoro zadne), akorat nechyti proste nic navic. Jinak tyhle branky co dostal ted by nechytil ani ve sve TOP forme. Skoda ze jsi nevidel utkani se zenitem, bylo to asi jeho nejlepsi v tehle sezone. Jinak duvod pro neni v tom forme je to, ze se nevenuje tolik fotbalu, prave proto jsem si moc nepral aby se stal hvezdou EURA

Reagovat
smazaný uživatel

přesně - nechytí nic navíc, ale to dřív uměl...

Reagovat
smazaný uživatel

ale driv to umel , on to porad umi, je to golmanksa extratrida jenom je proste v utlumu . Jaký zažíval třeba Buffon po MS 2006, někde to psal Mere: ,, ze s nim mame pocitat az na jaro, to se konecne zacne venovat hlavne fotbalu". Ja s nim souhlasim, az kolem neho trochu opadne zajem, tak to bude snad zase ten "stary" dobry Iker

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta Ale Higuain měl velké štěstí, kopl to dost špatně...Jinak Málaga hraje velmi sympatický fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta spíše nebyla, alekdo by to nezapískal za situace, kdy z každé strany rozhodčí slyší jak se Realu ubližuje... to je to, o čem jsem nedávno mluvil.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Heinze je zralý na střídání

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to kopl? A přehledem ?

Reagovat
smazaný uživatel

S*

Reagovat
madridcan

s prehladom zavrel oci a napalil bombu.Uz druhykrat na to iste miesto...aj v atleticu tak kopol.Mal by to trosku obmienat

Reagovat
smazaný uživatel

jj díky, já viděl první půl hodinu a byla to zase tragédie. Kombinace žadná. VdV v utoku

Reagovat
madridcan

uz ani nepozeraj...o 10 to bude tazke

Reagovat
smazaný uživatel

tak doprostřed pravé strany z pohledu gólmana, měl štěstí, gólmanovi to prošlo pod tělem...

Reagovat
smazaný uživatel

penalta to byt nemala, maximalne primak z hranice pokutoveho uzemi. Jinak kopl to hrozne, sice to bylo prudke (to ho nakonec zachranilo), ale spatne umistene (pozemi tak mezi tyc a prstredek brany- lepe to popsat neumim)

Reagovat
smazaný uživatel

neměla bylo to na čáře, celým objemem jistě ne

Reagovat
madridcan

Ramos korunuje svoje blbost...to je taky debil.Hovoril som,ze radsej Salgado...Vyborne ty debil.Fakt vyborne.Uz je majster europy ma byt naco namysleny

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Salgada mám rád, legenda klubu, navíc umí dopředu i dozadu, Ramos ať se jde léčit

Reagovat
smazaný uživatel

tak Ramos je sileny magor. Pamatuju si na jeho zakrok v El Ckasicu na Ronaldinha, nebo ta jeho cervena proti Mallorce

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak nekde jsme to probirali s yardou a on byl zastance Ramose (to jsem nepochopil jeste doted), zlaty Salgado, ktery se na tom hristi aspon snazi

Reagovat
smazaný uživatel

Yarda je Ramosův zastánce dotedka...

Reagovat
smazaný uživatel

tak Yarda je v pohode, akorat jak se zastava Ramose fakt nepochopim (asi je to jeho oblibeny hrac, jinak fakt nevim)

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jeho oblíbený hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu, Salgado maká, Ramose to evidentně nebaví, teda alespoň letos. Přijde mi nějak namachrovaný

Reagovat
smazaný uživatel

ono se na vetsine spanelskych hracu Realu podepsalo to, ze vyhrali ME negativne

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to tak

Reagovat
smazaný uživatel

On oto není jen to ME, ale v lize vyhráli poslední dva tituly, určitá ztráta motivace je logická...

Jinak si ale myslím, že to vyloučení může Realu prospět - i v deseti může Málagu, která se pohrne dopředu, porazit - udělá se z toho epické vítězství a zapomene se na tu tragickou hru z prvního poločasu.

Reagovat
madridcan

Keby hral Robben tak strach nemam...takto v klude nesom

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že Real nevyhraje. Málaga je ve formě, dnes hraje velmi dobře a koncentrovaně, myslím, že aspoň bod si odvezou. Jinak ale výboirný zápas, hodně gólů, dobré tempo...

Reagovat
smazaný uživatel

njn kolikrat jsem az divil co deniky marca, ale hlavne AS dokazaly vyprodukovat za clanky. Hlavne nektere jejich nadpisy mi udkveli v hlave.

Reagovat
smazaný uživatel

Uklidni se .

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je názor většiny fanoušků Realu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně .

Reagovat
smazaný uživatel

Věř tomu že ano. Možná vybírají slabší slova, ale o tom že má jít na lavku si sednou dokud se neprobere a že má hrát Salgado, který pro Real dělá nesrovnatelně více.... o tom má jasno takřka každý, krom "ramosovců".

Reagovat
madridcan

Este doteraz mam pred ocami ako proti bilbau aj napriek zraneniu hral dalej az do konca pricom sa mu prihodilo asi 15 minut pred koncom a real este mohol striedat.Ten fakt vypluje aj dusu na travniku a hra pre tim.Ramos je sice obranca ale akoby sa opicil po Ronaldovi v tych solach a kluckach.Mal som ho rad,ale momentalne dakujem neprosim.Ked sa spamata,tak budem velmi spokojny

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, Roberto a Michel to byly kraje, jaké se už nesejdou hezky dlouho a třeba vůbec?

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja sem byl jeste maly kdyz Carlos nejvice zaril, ale i jako malemu mi zsutal v pameti jeho gol proti Tenerife a oslavne tanecky meho otce

Reagovat
smazaný uživatel

*meho otce pred televizorem

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak Salgado je proste madridista , i kdyz i on ma nekdy svoje dny . Ve srvnanim s Ramosem, bych ale jasne volil ho

Reagovat
smazaný uživatel

Salgado je vzhledem k věku samozřejmě výkonnostně omezen, ale nechová se jak Ramos.

Reagovat
smazaný uživatel

To si nevybereš, v poháru se sám zařízl. Problém je taky v tom, že oba hrají zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebavím se o formě, ale o určité formě respektu. Nemusí hned klesat na úroveň např. fc-béčka.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, mere, kdo je na jaké provni. Můžu Ti s klidem říct, že ani o Tobě si lidé nemyslí nic valného

Reagovat
madridcan

nebudem kludny...

Reagovat
smazaný uživatel

Kua ten Ramos je prase, co dela na hristi. Opravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos je vůl, ale ten druhý měl dostat aspoň žlutou za simulování.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, souhlas

Reagovat
madridcan

Ramosov tyzden.Najprv zahodi nezahoditelne proti juve a teraz nam zase pomohol

Reagovat
Tomanatura

Já bych mu možná i věřil, že to udělat nechtěl. Ale v tom případě by musel být opravdu neohrabaný.

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych mu to veril, kdyby udelal neco podobneho poprve, ale on to dela skoro porad

Reagovat
smazaný uživatel

Schválně tam tu nohu podržel, tak jaké nechtěl...

Reagovat
Tomanatura

Šak říkám, že by musel být neohrabaný. Uvědomil si to až přílíš pozdě

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že to moc dobře věděl, nato ho až moc dobře známe, že...

Reagovat
Tomanatura

Já ho neznám vůbec, vidím ho tak po 7. v životě

Reagovat
smazaný uživatel

roberto sa snim pozna osobne asi...

ale tiez ten skok bol taky, umysel tam mozno nebol ale nohu tam podrzal dost dlho...

Reagovat
smazaný uživatel

to ne,ale zápasy Realu sleduju pravidelně, takže ho znám

Reagovat
smazaný uživatel

sak aj ja... no ramos zbiera kopec kariet, to je znama vec... ale to vylucenie bolo take no, sa mu zlazil pod nohy ale vsimol si to az ked nanho slapol...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to tu zase máme, po dvou letech, ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

to bude reci o zapase realu zasa ramos uplny vtak, heinze traged penalta taka no ziaden pohlad nepreukazal ci mala byt alebo ne(osobne ale myslim ze mala byt podla dopadu odrazenej lopty...) to este bude druhy polcas

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam slov.. Obrana zase otrasna, hlavne Heinze, ktory moze kludne ist hrat Corgon ligu... Inak Ramos to podla mna nechcel spravit ale ten rozhodca je prinajmensom divny...

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodca je rozhodca no... ale neni mu zasa az moc co vytknut

Reagovat
Tomanatura

Jojo, když odpískal penaltu, tak si musel nějak polepšit u Malagy, nemyslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodca piska na obe strany, takze mu neni co vytknut... o 11 rozhodol postrany...

Reagovat
smazaný uživatel

červená karta zaslouženě, nevím co se divís. Rozohodčí nám spíše přidal, navíc můj názor je, že tam byl úmysl

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna tam ale umysel nebol, si ho nevsimol ako mu padol pod nohy... ale suhlasim ze cervena jasna

Reagovat
smazaný uživatel

tak na to ho znam az moc dobre, abych si myslel, ze v tom nebyl umysl

Reagovat
madridcan

to bolo skoro to iste co spravil Zidane na MS98...jasna cervena

Reagovat
smazaný uživatel

Heinze este hra ?

Reagovat
madridcan

do obrany moc nahrad nemame a radsej si tam ani Metzeldera nechcem predstavit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Salgado na hřišti - sláva!

Reagovat
smazaný uživatel

no zatim to zadna slava v jeho podani neni, Eliseu mu bude poradne komplikovat zivot, na druhou stranu ma sanci se ukazat. Co uz ukazal je ale charakter (kokretne ted myslim, kdyz fauloval jiz zminovaneho Portugalce)

Reagovat
smazaný uživatel

bojuje, jezdí...Nemůžeš čekat, že dá dva góly...Své si odehraje bezchybně, dle mne lepší varianta než Ramos

Reagovat
smazaný uživatel

tak to opravdu necekam, a to ze ted je lepsi varinta nez Ramos, si myslim vi opravdu vsichni (nekde hluboko i "Ramosovci)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Škoda, mohlo to být 2:3

Reagovat
Xavi8

napis aku mali sancu

Reagovat
smazaný uživatel

nalad si to na netu. Jinak centr ze strany po faulu Salgada, neuveritelne zmatky v obrane na hrane maleho vapna si obhodil Miguel Angel Gutiho a z prvni vypalil vedle

Reagovat
Xavi8

fuuuha skoda teda a no a uvidim, ale ja hlavne cakam na 22:00

Reagovat
smazaný uživatel

snad Valladolid prekvapi

Reagovat
Xavi8

dufam, ze az tak ako Malaga nie

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak neporadite mi nekdo, hledam nejake forum o Realu.

podminky: at tam chodi rozumni lide, se kterymi se da diskutovat

Reagovat
madridcan

eurofotbal.cz sekcia primera division

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Guti je nějak slabý...

Reagovat
smazaný uživatel

Drenthe ven sakraaa

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsem zrovna chtěl napsat, ať tam dá místo Gaga Djilu .

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to nebyla chyba Gaga nebo jo? Myslím tím že tam byl úplně volný hráč...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyla, ale přimotal se no. Chci Djilu hlavně kvůli standardkám, máme tam samé trpaslíky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Pipita se jen hasil ale přehasil...

Reagovat
smazaný uživatel

Pipitaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Málaga

Reagovat
madridcan

PIPITAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
Tomanatura

Hezký zápas celkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Higuain!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO JE PLAYER

Reagovat
smazaný uživatel

Higuain

Reagovat
Tomanatura

Ještě lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně toho mopa vystřídal.

Reagovat
smazaný uživatel

Třetí penalta neuvěřitelné, snad ji kopne Pipita a dá si čtvrtý

Reagovat
smazaný uživatel

tak z dorážky, ale hlavně je tam!

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát by se mohl naučit kopat i do jiného místa.

Reagovat
smazaný uživatel

to je taky pravda, tak ted mu to malem nevyslo tak se snad pouci

Reagovat
smazaný uživatel

Higuain neskutocny vykon !!!

Reagovat
Tomanatura

Neskutečné. Dívám se po internetu, tak neobjektivního komentátora už jsem dlouho neslyšel

Reagovat
smazaný uživatel

Mám k tomu raději puštěnýho Gladiátora.

Reagovat
smazaný uživatel

Gladiátor to je klasa, vůbec se mi filmy od Ridleyho Scotta líbí

Reagovat
smazaný uživatel

"Stojí vůběc Řím za lidský život ? Kdysi tomu tak bylo..., ať je tak tomu i dnes !"

Reagovat
smazaný uživatel

jjj, mne hlavne zaujal skvely herecky vykon Phoenixe (nebo jak se to pise ) a Crowa a hlavne scena, ktera ted bezela a rekonstrukce bitvy s karatgem (byla tam urcite jmeno te bitvy ale ted si nevzpomenu)

Reagovat
smazaný uživatel

Joaquin Phoenix, dost dobrej herec. líbil se mi ještě v U-Turn a 8mm (hodně zajímavé filmy). jinak to byla Bitva u Zamy (202 př.n.l., severní Afrika) - první, jediná a zároveň rozhodující porážka Hannibala v Druhé punské válce. Scipio Africanus byl tím přemožitelem...

Reagovat
smazaný uživatel

nj ale skoda ze Phoenix nedavno ukoncil herecku karieru..

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ty se vyznas, jinak Punské války- tohle bylo moje oblibene tema v dejepise. Stejne jako spanelske dobyvani stredni a jizni Ameriky (takove stesti v dejinach nikdo dlouho nemel). Bratri Pizzarove a hlavne Cortéz to byli dobrodruzi

Reagovat
Kapřík

Joaquin tam byl naprosto dokonalej. Při jeho monologu o pilných včeličkách mi jde vždycky mráz po zádech...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no, teď chce seknout s herectvím a dát se na zpěv.

Reagovat
smazaný uživatel

Což je samozřejmě škoda.

Reagovat
Kapřík

Já tomu moc nevěřím. I když teď přestane, tak tipuju že se po nějaký době vrátí...vždyť bez něj by to bylo smutný minimálně tak, jako když ho oddělali ve filmu 8mm.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen nevím, proč tam používají skutečná historická jména, když to se skutečností nemá nic společného.

Reagovat
smazaný uživatel

Americký způsob vykládání historie, není se čemu divit u národa, který skoro žádnou nemá...

Reagovat
smazaný uživatel

A přesto jsou mnohem úspěšnější než tvůj národ.

Reagovat
smazaný uživatel

je tam spoustu historických nepřesností a výmyslů no. Marcus Aurelius nebyl zavražděn, Commodus nezemřel v aréně, žádnej Maximus Decimus Meridius (což je mimochodem absolutně nesmyslný jméno) neexistoval a našlo by se toho daleko, daleko víc. například nenápadna konverzace: "kde táboříte ?" "v Ostii" přitom za pozdní republiky a poté za císařství byl armádám zakázan vstup do Itálie..., nebo třeba Maximova přezdívka "Španěl", přičemž v té době slovo španěl, Španělsko apod. ještě vůbec neexistovalo..., atd., atd.

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavně Marcus Aurelius nikdy republiku nechtěl...

Reagovat
smazaný uživatel

tak on byl hlavně dost inteligentní na to, aby věděl, že už by nic takovýho ani neprosadil...

Reagovat
smazaný uživatel

ono by se mu melo spravne prezdivat Hispanec, kdyz uz by autor na nejakem spojenim s densnim Spanelskem trval.

Reagovat
smazaný uživatel

tak, tak...

Reagovat
Kapřík

Já jsem sice historik, ale tenhle film naprosto miluju. Beru to tak, že když není na začátku napsáno "Film byl natočen podle skutečných událostí", tak nijak zvlášť nekritizuju historické reálie...i když oslovení "Španěli" mě taky docela vytáčí, ale samozřejmě chápu, že jméno "Hispánec" by třeba nemuselo dělat dobrotu vzhledem k těm americkým hispáncům dnešních dní . A film je to úchvatnej...už jen ta hudba .

Reagovat
smazaný uživatel

Historik?

Reagovat
smazaný uživatel

jsi nečetl náš dialog o antickém Římu ?

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem četl a byll jsem v údivu, jaké že to mají fanoušci Serie A fundované příspěvky.

Reagovat
smazaný uživatel

krásné téma je Napoleonská doba

Reagovat
smazaný uživatel

To bezesporu, mně ovšem vždy nejvíce přitahovalo 20. století.

Reagovat
Kapřík

Já dokonce jednu dobu dělal v jednom historickém kroužku francouzského ranně napoleonského vojáka...bylo to holt levnější než shánět v čechách Loricu segmenatu(pásový pancíř římských legionářů) nebo pilum(jejich vrhací oštěp). Ovšem to byl jen takový flirt . Ovšem doba je to vážně zajímavá. Třeba když jsem si pročítal bitvu u Borodina, tak to byly šílený jatka na dobu, kdy se donedávna(až do fr. revoluce) válčilo téměř gentlemansky a v rukavičkách.

Reagovat
smazaný uživatel

bitva u Borodina je skvěle popsána ve Vojně a mír od Tolstého

Reagovat
Kapřík

Díky za tip. Ale já na takový bichle nemám nervy .

Reagovat
smazaný uživatel

já to právě miluju . Nejlepší kniha - Bídníci

Reagovat
Kapřík

Ten byl vážně výživnej . Zajímalo by mě, jestli jsme tím v někom podnítili zájem o antiku .

Reagovat
smazaný uživatel

kdoví..., možná jsme tou tisíciletou porcí informací někomu antickej Řím naopak zhnusili , ale to snad né. takový krásný téma .

Reagovat
Kapřík

Pche! Když mě ho nezhnusilo ani stěhování národů a nářek mého otce, že nemůže ten Řím najít na mapě Jižní Ameriky, tak už tahle látka musí pořádně táhnout .

Reagovat
Kapřík

Jojo. Ale občas mám pocit, že je to spíš diagnósa, než nějaký poslání .

Reagovat
smazaný uživatel

A jaké máš zaměření? Nebo spíš na co se specializuješ?

Reagovat
Kapřík

No, vzhledem k tomu že neumím latinsky víc než pár citátů, tak na novodobý dějiny(19. a začátek 20. století) - hlavně hospodárský a sociální vývoj. Ovšem poslední dobou to díky mojí lásce k antice a rannému středověku nějak zanedbávám .

Reagovat
smazaný uživatel

To je zajímavé téma, začátek demografické revoluce a tak. Mě vždycky bavila historie vojenství a od toho jsem se odpíchnul a začal se zajímat i to, co se dělo všeobecně. Chtěl jsem to také studovat, ale fin. ohodnocení mě odradilo.

Reagovat
Kapřík

Tak to máme úplně stejnej vývoj...akorát u mě nadšení převládlo nad fin. ohodnocením . Holt vojenství v historii je okouzlující záležitost. O to víc mě překvapilo, že když jsem měl na univerzitě referát o středověké zbroji, tak mi profesorka která dělá středověk už 30 let řekla, že jí můžu vývoj plátové zbroje popisovat jak chci, ale že ona nemá celkově o nějakým tom brnění nejmenší páru...vlastně jsem byl jedinej z kurzu, který nějak to vojenství řešil. To mě vážně vyděsilo .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to klobouk dolů. Mým snem vždy bylo být jednou zaměstnán na VHÚ a vést s doc. E. Stehlíkem rozličné debaty na téma Němci u Moskvy apod. Obecně dámy tuto tematiku moc nemusí, což je škoda.

Reagovat
Kapřík

tak to je škoda že ti to nevyšlo. A pravda je, že debaty na téma: "Proč to němci nakonec projeli" nebo "To Hitlerovi totálně přeskočilo, když uprostřed války se SSSR vyhlásil válku Američanům?" jsou velmi výživné . Ještě jsme se na ničem neshodli .

Reagovat
smazaný uživatel

No já to mám poprvé stáhlé v okně kvůli kvalitě, jinak bych tady nepsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle penalta nebyla v žádném případě. NEchtěl jsme to tu psát, ale píšou to i na marce...

Reagovat
smazaný uživatel

nebyla tam se ho nikdo ani nedotkl

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, to by měl uznat každý objektivní fans.

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo neříka, že byla

Reagovat
madridcan

sakraaaaaaaaaa toto Vaart mal premenit...Ked to dneska moje srdce vydrzi tak budem spokojny

Reagovat
smazaný uživatel

Rafa je prostě total z formy, otázka je jestli nějakou měl, krom prvních zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to chce panáka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ufff, skvělý zápas, který nám bohužel (bohudík) vyhrál rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

To je přesně ono - hra blbá ale nějak se to ukope a furt jsou u čela...

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale dneska klobouček za bojovnost. Viděls ty Gutiho skluzy ve 32 letech, ten kluk to tmelí .

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že tak nehraje aspoň co druhý zápas. Asi mu Bernd vysvětlil, že má stejnej zájem jako on

Reagovat
madridcan

A sme prvyyyyyyyyyy aspon na dve hodinky.Podla dnesneho zapasu to nebude casty jav

Reagovat
smazaný uživatel

Epické vítězství Realu Madrid !

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro ma heblo, mal som to na tikete ale inak des a hroza

Reagovat
smazaný uživatel

tak dnes nam to rozhodcovia vratili aj s urokmi za minule zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom take smiesne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

si v poriadku? a bez smile reaguj

Reagovat
smazaný uživatel

kazdy slovo

Reagovat
smazaný uživatel

Fuj, to je smrad

Reagovat
smazaný uživatel

Že jsi měl k obědu fazole, nikoho nezajímá...

Reagovat
smazaný uživatel

Hala Madrid! Hala Higuaín!

Reagovat
smazaný uživatel

Takové dvě penalty ... Malaga měla vyhrat..nebo aspon bod by si zasloužila ...ale Real

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Higuin hrál skvěle. Není to tak dálno, co jsem psal, že je neskutečný kopyto, ale onúplně vykvetl

Reagovat
madridcan

Presunte diskusiu do suhrnu mozno bude rekord

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý či sa Berndík dneska vyjadrí k rozhodcovi ktorí daroval Realu dve penalty

Reagovat
madridcan

uz sa o rozhodcovi nevyjadroval dost dlho...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

Etooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Netřeba neexistujících penalt, aby kanonýr nasázel čtyři branky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No keby bol Real tiez vo forme tak da Higuain aj 6 golov..

Reagovat
smazaný uživatel

Barca se začíná přibližovat fotbalovému nebi. Je jen otázkou času, kdy Real odpadne, protože takovéštěstí jako včera nebudou mít věčně. Na druhou stranu nezpochybnuju bojovný výkon. Higuain Eto´o

Reagovat
smazaný uživatel

jenze oni maj stesti uz 3 sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pipita Guti od 50 min.

Reagovat
smazaný uživatel

200 pro Barcu

Reagovat
smazaný uživatel

09:58 Ramos je rekordmanem Realu

Sergio Ramos drží rekord Realu Madrid, na který nemůže být moc pyšný. Mladý obránce byl včera proti Málaze už poosmé v bílém dresu vyloučen, a to je v klubu teprve čtvrtým rokem, má tak nekvyšší průměr vyloučení za sezónu. Co se týče počtu červených karet, rekordmanem Realu je s deseti vyloučeními Fernando Hierro, ten ale za klub hrál přes čtrnáct roků. S Ramosem se může měřit jedině Hugo Sánchez (10 vyloučení za deset let), ze současných hráčů je kromě Ramose "nejlepší" Guti (7 červených za čtrnáct let).

to je panečku bek

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
GEGE

Reagovat
One-Real

Ach jo ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to budou 3 bodíky.

Reagovat
stas87

pekne betis dva goly v 45 minute tomu s poveda gol do satne

Reagovat
Kapřík

Jinak, opravdu klobouk dolů před Barcou .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele