Nizozemská Eredivisie - souhrn 11. kola

14.11.2008, 22:44, aktualizováno 16.11.2008, 16:35
Komentáře a souhrny
Ajax deklasoval ve šlágru kola PSV Eindhoven 4:1 a dostal se do čela před Bredu, která nezaváhala proti Herecles. Groningen si snadno poradil s De Graafschapem, v Enschede a Arnhemu se body dělily, Tilburg veze tři body z Den Haagu, Heerenveen porazil Utrecht, Sparta v závěru deklasovala poslední Volendam a Roda vysoko porazila NEC...

NAC Breda - Heracles Almelo 3:0

14.11.2008 20:45

Góly: 54. Ellery Cairo, 61. Edwin de Graaf, 73. Patrick Zwaanswijk (pen.)

NAC Breda, tým bojující o celkové prvenství v Eredivisie, znovu potvrdil svou výbornou formu, když porazil rozdílem třídy Heracles Almelo 3:0 a poskočil opět na první příčku.

Po čtvrt hodině hry se jako první do slibné šance dostali hosté, avšak domácí brankář Jelle ten Rouwelaar byl proti. Těsně před koncem prvního poločasu mohl vedení na stranu domácího celku strhnout Cairo, ale jeho střela letěla vysoce nad.

Po začátku druhého poločasu se domácí ujali iniciativy a tlačili se do útoku. V 51. minutě se ve slibné šanci ocitl Kees Kwakman, ale brankář Almela Martin Pieckenhagen skvěle zasáhl.

Do vedení se domácí dostali o tři minuty později, když aktivní Kwakman našel Caira a ten akrobaticky nůžkami zakončil. Svoji převahu potvrdil NAC i v 63. minutě, když znovu Kwakman podržel míč, našel výborně postaveného De Graafa a ten střelou do levého horního rohu Pieckenhagenovi branky zvýšil na 2:0.

V 73. minutě se znovu blýskl Kwakman, když parádní přihrávkou našel nabíhajícího Matthewa Amoaha. Střet útočícího hráče s brankářem Pieckenhagenem posoudil sudí jako penaltový. Pokutový kop s přehledem potvrdil Zwaanswijk a určil tak konečnou podobu výsledku.

V utkání naprosto dominovali domácí hráči a vítězstvím 3:0 si alespoň nachvíli zajistili vedoucí pozici před dvojicí AZ Alkmaar a AFC Ajax.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - Willem II 0:1

15.11.2008 18:45

Góly: 90+4. Frank Demouge

Willem II Tilburg ukořistil v Haagu tři body až doslova v posledních vteřinách hry, kdy se trefil Frank Demouge. Ten překonal brankáře Boye Watermana, jenže pár minut předtím musel vystřídat zraněného Roberta Zwinkelse. Willem II se posunul na osmou pozici, ADO Den Haag je těsně nad sestupem.

Přitom utkání se mohlo vyvíjet úplně jinak, kdyby se v úvodu po Knopperově tečovaném trestném kopu trefil Yuri Cornelisse. Jenomže jeho střelu zablokoval hostující Danny Schenkel. Další ránu si vzal pod svojí taktovku sám Knopper, jenž zakombinoval s Cornelissem, ale brankář Maikel Aerts střelu vyrazil.

Hosté svůj první útok rozjeli až po čtvrthodině hry a Boutaharovu střelu musel nohou vyrážet gólman Zwinkels. V další šanci se ocitl Ibad Muhamadu, ale v dobré pozici minul.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté z Tilburgu a domácí mohli děkovat skvělému Zwinkelsovi. Ten nejprve vyrazil Bouraharovu střelu a následně vyběhl proti rozjetému Dannymu Mathijssenovi, jenž poté v tísni pálil mimo. ADO následně zmařilo jednu ze svých mála šancí, nad břevno pálil střídající Hoogendorp. Na hráčích Willemu II bylo vidět, že chtějí vyhrát a devět minut před koncem byli blízko brance, jenže Boutaharův trestný kop ještě v síti neskončil. V 87. minutě musel hřiště po srážce se Schenkelem opustit nejlepší hráč domácích, brankář Zwinkels. Hosté se nakonec přeci jenom dočkali. Ve čtvrté minutě nastavení se zmocnil ve vápně míče dosud neviditelný Demouge a stanovil konečný výsledek utkání - 0:1.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Utrecht 3:2

15.11.2008 19:45

Góly: 7. Danijel Pranjić, 41. Roy Beerens, 45. Danijel Pranjić - 5. Ali Boussaboun, 44. Tim Cornelisse

V 11. kole holandské Eredivisie přivítal celek SC Heerenveen na domácí půdě FC Utrecht.

Heerenveen lpěl na tom, aby v domácím prostředí sebral všechny 3 body ambicióznímu Utrechtu. Hned z první vážnější akce otevřel skle hostující Ali Boussaboun, to se psala 6. minuta. O pár vteřin později však ke smůle hostů vyrovnal zkušeně Danijel Pranic.

Ke konci prvního poločasu se protrhl s brankami pytel a v 41. minutě poslal do vední domácí celek Roy Beerens. Hned do tři minuty později však hosté odpověděli a to vyrovnáním zásluhou Tima Cornelisse. K závěrečnému hvizdu prvního poločasu zbývalo jen pár vteřin, když se znovu trefil Danijel Pranic a domácí tým se dostal opět do vedení.

Pět minut po zahájení druhého poločasu se hostující tým tlačil do ofenzívy s cílem získat všechny tři body. Utrecht se stále vzpamatovával z výprasku 5:2 na hřišti Feyenoordu a právě nástup, jaký zažil tento celek v 6. minutě, měl být receptem jak uspět.

Avšak po necelé minutě, kdy se hosté dostali do silného tlaku, zaútočili domácí a postupně převzali kontrolu nad utkáním. Ke konci zápasu nám utkání nic nepřineslo. Domácí se mohli strachovat o výsledek těsně před koncem, ale brankář Kenny Steppe ukázal své kvality a udržel svůj tým ve vedení. Utkání posléze skončilo a domácí se mohli radovat z těsného vítězství 3:2.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - FC Volendam 4:0

15.11.2008 19:45

Góly: 72. Rydell Poepon, 80. Charles Dissels, 82. Ruud Knol (pen.), 89. Joey Godee

Domácí Sparta Rotterdam deklasovala v utkání jedenáctého kola nizozemské Eredivisie tápající FC Volendam 4:0 a odpoutala se od sestupových pozic.

FC Volendam uchopil tuto sezonu nejspíše za špatný konec. Jeho výsledky jsou zápas od zápasu horší a ne jinak tomu bylo v utkání se Spartou Rotterdam. Aktuálně poslední tým Eredivisie má na svém kontě pouze jediné vítězství a v 11 zápase si připsal pouhé 4 body.

Volendam měl velikou možnost v Rotterdamu bodovat, když se prakticky celé utkání hrálo bez brankových příležitostí. Šance na nadějný výsledek skončily v 72. minutě zásluhou Rydella Poepona, který otevřel skóre. O osm minut později přišla další velká šance domácích a Charles Diesele zvyšoval na 2:0.

Závěrečnou desetiminutovku hosté absolutně nezvládli, když v 82. minutě zvýšil již na 3:0 proměněnou penaltou Ruud Knol. Minutu před koncem upravil výsledek Joey Godee a stav utkání byl 4:0 ve prospěch Sparty.

Utkání mohli domácí rozhodnout již v prvním poločase, ale jejich útoky postrádaly přesnost a navíc proti nim stál brankář Jeroen Verhoeven, který v první půli podal dobrý výkon. Museli tedy čekat až do závěrečné dvacetiminutovky.

Nováček z Volendamu tak znovu vyšel bodově naprázdno a po senzačním vyřazení Ajaxu z KNVB Beker musel sklonit hlavu a odvést si výprask 4:0 od Sparty Rotterdam, která se díky zisku těchto tří bodů posunula v tabulce mimo sestupové pozice.

Více informací k zápasu

Roda JC - NEC Nijmegen 3:0

15.11.2008 20:45

Góly: 5. Sekou Cissé, 38. Willem Janssen, 46. Willem Janssen

Domácí Roda JC Kerkrade přivítala v rámci 11. kola nejvyšší holandské soutěže NEC Nijmegen, vítězstvím 3:0 získala cenné tři body.

Po úvodních 5. minutách a po první slibné šanci domácích se otevřel brankový účet zásluhou Sekoua Cissého, který skóroval po výborné přihrávce Willema Janssena. Do konce poločasu dokázali svou zvýšenou aktivitu domácích využít ke vstřelení druhé branky a postaral se o ní předtím nahrávající Willem Janssen.

Domácí se stále častěji dostávali do útočných akcí, avšak hostující brankář Gábor Babos byl ve většině soubojů úspěšnější a proto Nijmegen prohrával "pouze" 0:2.

Do druhého poločasu vlétli domácí s vervou a hned ve 46. minutě se po centru prosadil znovu Janssen, když si na přihrávku vyskočil nejvýše a hlavičkou zavěsil do levého horního rohu.

Malou naději na návrat do utkání měl Lasse Schøne, ale ve své velké šanci ztroskotal na připraveném Bramu Castrovi.

Ke konci utkání se dostal ještě domácí Cissé do slibné pozice, ze které ovšem mířil vysoko nad. Hned na to z protiútoku málem udeřil Schøne, když svou hlavičkou orazítkoval břevno.

Utkání i přes vyrovnaný druhý poločas skončilo vítězstvím domácích.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - PSV Eindhoven 4:1

16.11.2008 12:30

Góly: 26. Luis Suárez, 74. Miralem Sulejmani, 77. Erik Pieters (vl.), 90. Leonardo - 56. Ibrahim Afellay

V 11. kole holandské Eredivisie přivítal v Amsterdam Areně domácí Ajax hosty z Eidhovenu. Atraktivní utkání a šlágr celého kola přinesl pět branek a dobrý fotbal.

Do utkání vstoupil lépe domácí tým a vypracoval si hned několik šancí. Žádná z nich se neujala, a proto diváci museli na první branku čekat až do 27. minuty, kdy se krásně trefil Luis Suárez.

Těsně před koncem prvního poločasu se znova ozvali domácí, konkrétně Gregory van der Wiel, ale svou šanci nevyužil a tak možnost vstřelit vyrovnávací branku dostali hosté. Ibrahim Afellay se dostal do slibné příležitosti, ale jeho střelu bez problémů lapil brankář Kenneth Vermeer.

Do druhé půle vstoupil lépe hostující PSV Eidhoven a Inrahim Afellay se polepšil a vyrovnal. Ovšem hned po vyrovnávací brance přešel Ajax do silného tlaku. V 74. minutě se domácí dočkali odměny, když střídající Miralem Sulejmani nekompromisně prostřelil Andreasa Isakssona a opět poslal Ajax do vedení.

Utkání jasně diktoval domácí celek a vše nasvědčovalo tomu, že si 3 body za vítězství vzít nenechají. Navíc v 78. minutě přišla smolná chvíle Erika Pieterse, který si srazil míč za vlastní brankovou čáru a daroval domácím dvougólového vedení 3:1. Konečnou podobu výsledku dal Leonardo, když v nastaveném čase zvýšil na 4:1.

Ajax deklasoval Eidhoven a přeskočil NAC Bredu na čele tabulky.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - AZ Alkmaar 1:1

16.11.2008 14:30

Góly: 50. Santi Kolk - 17. Ari Ferreira

Zajímavé střetnutí mezi Vitesse Arnhem a AZ Alkmaar přinesl víkendové 11. kolo Eredivisie.

Do zápasu vtrhli hosté jako uragán a hned začali určovat tempo hry. Přesto však svou převahu nedokázali gólově vyjádřit dříve než v 18. minutě, když se zásluhou Ariho dostal AZ do vedení.

Během prvního poločasu se pomaličku hra vyvážila a do hry se dostával i domácí tým. Po šanci Santiho Kolka se blýsknul perfektním reflexivním zákrokem brankář AZ Sergio Romeo.

Romeo musel znovu zasahovat, když se po rohovém kopu domácích dostal do brankové příležitosti Rogier Molhoek. Ten však zbrkle zakončoval a brankáři ulehčil situaci.

Domácí se přesto dočkali vytouženého vyrovnání, když zodpovědnost na sebe vzal Kolkka a svou střelou překonal brankáře AZ Alkmaar.

Utkání se poté dohrávalo v klidném tempu bez vážnějších akcí. Alkmaar však usiloval o získání plného počtu bodů. Nakonec se však oba celky muselz smířit s remízou 1:1 a body si rozdělili.

Více informací k zápasu

FC Twente - Feyenoord Rotterdam 1:1

16.11.2008 14:30

Góly: 12. Blaise N'Kufo (pen.) - 52. Roy Makaay (pen.)

Twente nedokázalo přetavit svou dominanci v zápase s Feyenoordem Rotterdam ve více než jednu branku a nakonec pouze remizovalo 1:1. Obě branky padly z pokutových kopů. Twente tak již potřetí za sebou nedokázalo zvítězit a klesá tabulkou, Feyenoord naopak přerušil vítěznou sérii.

Twente se ujalo rychlého vedení, když se po třinácti minutách trefil ze značky pokutového kopu Blaise N'Kufo a poslal domácí do vedení. O minutu později mohl stejný hráč zdvojnásobit vedení, ale střela z 20 metrů jen těsně minula branku. Největší šanci hostů v prvním poločase měl v soutěži debutující Luis Pedro, jenž zpoza pokutového území prověřil Sandera Boschkera.

Také druhý poločas začalo Twente dobře, jenomže vše překazil Makaay, jenž se v 53. minutě postavil k druhé penaltě v utkání a stejně jako jeho protějšek v prvním poločase ji proměnil. Po zbytek utkání byl v akci především brankář hostů Henk Timmer, kterého se snažili domácí fotbalisté překonat za účelem vstřelení vítězné branky. Krátce po vyrovnávací brance strhnout vedení opět na domácí stranu Theo Janssen, ale jeho střela z trestného kopu orazítkovala břevno. Žádnou další větší šanci si už ale domácí nedokázali vytvořit a pokračují v bídné sérii.

Více informací k zápasu

FC Groningen - BV De Graafschap 3:0

16.11.2008 14:30

Góly: 29. Danny Holla, 76. Andreas Granqvist, 89. Marcus Berg

Groningen zaslouženě porazil De Graafschap a udržel kontakt s čelem tabulky. O tři branky domácích se postarali Danny Holla, Andreas Granqvist a Marcus Berg. De Graafschap je díky prohře na předposlední pozici.

Groningen potvrzoval roli favorita od úvodních minut a zápasu nakonec dominoval celých devadesát. V první minutě zahrozil z trestného kopu Berry Powel, jenž o chvilku později z levé strany připravil dobrou pozici pro Fredrika Stenmana. Ten ovšem mířil vedle. Po pár minutách bylo jasné, že Erik Heijblok si dnes v hostující brance příliš neodpočine. Poprvé nakonec kapituloval po půlhodině hry. Ondřej Švejdík připravil míč Dannymu Hollaovi, jenž poslal Groningen do vedení.

Ani po přestávce toho hosté příliš nepředvedli a 'odměnou' jim za to byl v 77. minutě druhý inkasovaný gól. Po faulu na Anderssona zahrával Holla volný přímý kop, který přistál na hlavě Granqvista, jenž zvýšil na 2:0. V poslední minutě ještě pojistil hladké vítězství domácích Marcus Berg a zpečetil výsledek utkání.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AFC Ajax1181226:1325
2.NAC Breda1181222:1025
3.FC Groningen1172226:623
4.AZ Alkmaar1172227:1123
5.SC Heerenveen1154225:2219
6.PSV Eindhoven1160518:1218
7.NEC Nijmegen1153315:1218
8.FC Twente1153313:1218
9.Willem II1153316:1618
10.FC Utrecht1142513:1614
11.Heracles Almelo1134413:1613
12.Feyenoord Rotterdam1133522:1812
13.Sparta Rotterdam1132614:2611
14.ADO Den Haag1131712:1710
15.SBV Vitesse1124510:1810
16.Roda JC1123612:219
17.BV De Graafschap112185:217
18.FC Volendam1111910:324

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Let's go forza AFC Ajax

- - - PSV

Reagovat
smazaný uživatel

AJAX!

Reagovat
stas87

vyborne heerenveen vydrete vitazstvo

Reagovat
stas87

vyborne heerenveen vydrete vitazstvo

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Eindhoven opět utřel, jestli to tak půjde dál, tak budou rádi za UEFU

Reagovat
Tomanatura

Výborně Ajax. Breda opět začíná nabírat dech, útlum trval opravdu jen malou chvíli

Reagovat
GEGE

Ajax konecne tam kde ma byt

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že si pohoršili kreténi zEindovenu tím, že prodali 2 klíčové hráče idiots !!

- -

Jeferson Farfán a brankář GOMES - mno kdo by je prodal, to je jako prodat z Ajaxu Huntelaara a Stekelenburka !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že tuto sezónu bude mít PSV hooodně nevydařenou, hlavně v Eredivisie, v LM stejně ihned spadnou. To je tutáč - jestli takhle půjdou dál, tak neutáhnou ani UEFU

- -

Ajax má dobrou skupinu, podle mé prognózy se udrží o boj na postup ze skupiny v UEFA CUP. FORZA AFCA

Reagovat
smazaný uživatel

Urbi Emanuelsson

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele