MS do 20 let - semifinálový den

10.07.2013, 19:07, aktualizováno 10.07.2013, 23:08
Komentáře a souhrny
Ve finále mistrovství světa dvacetiletých proti sobě nastoupí celky Francie a Uruguaye. Francouzi v semifinále přehráli Ghanu těsně 2:1, když o výsledku rozhodl dvougólový Thauvin. Uruguay se nadřela ještě více, přes Irák postoupila až díky penaltovému rozstřelu...

Irák - Uruguay 1:2p

10.07.2013 20:00

Góly: 34. Ali Adnan - 87. Gonzalo Bueno

Francii ve finále světového šampionátu dvacítek doplní Uruguay. Ta zvládla další nervydrásající koncovku, po penaltovém rozstřelu porazila Irák a zahraje si o světové zlato. Už v normální hrací době měli Uruguayci namále, na gól Adnana však tři minuty před koncem odpověděl Bueno. Po bezbrankovém prodloužení pak rozhodující penaltu proměnil kapitán Gaston Silva.

Uruguay mohla udeřit jako první, když už po pár minutách hry musel Hameed vytasit kvalitní zákrok proti zakončení De Arrascaety. Odpovědět mohl prakticky ihned Abdulrahim, jenže o čistou gólovou příležitost se připravil nepodařeným zpracováním. Cristoforo se opřel do míče s pořádnou dávkou razance, ovšem vysoko přestřelil, Adnan zase po skvělém uvolnění mířil těsně mimo.

Ve dvacáté minutě měli Iráčané příležitost zahrávat standardní situaci z necelých čtyřiceti metrů, ani to však neodradilo Faeze od střeleckého pokusu a De Amores měl nečekané problémy, nakonec však dokázal dalekonosný pokus vyrazit na roh. V pětadvacáté minutě si Uruguayci vytvořili obrovský tlak před soupeřovou svatyní, když nejprve Lópezovu gólovku vychytal Hameed, následnou dorážku zase zastavil jeden z obránců a třetí zakončení v rychlém sledu šlo vedle branky.

Jako první ovšem udeřil Irák. A stihl to ještě do poločasu - Shakor v první možnosti ještě neuspěl, třicátá čtvrtá minuta už ale úvodní trefu přinesla, když se z přímého kopu z velkého úhlu neuvěřitelně prosadil Ali Adnan a poslal svůj tým do vedení. Závěr poločasu pak patřil vedoucímu celku, další gól už ale nepadl.

Do druhého dějství však už Uruguayci vstoupili opět aktivně a obrovskou šanci na vyrovnání měl López, v samostatném úniku ovšem Hameeda přehodit nedokázal. Irácký brankář pak perfektně zasáhl také proti další šanci největší uruguayské hvězdy a byl to hlavně on, kdo udržoval Irák v roli favorita. Třináct minut před kocnem už to vypadalo, že bude Hameed překonán, po hlavičce Cristofora mu však vydatně pomohlo břevno.

Uruguay se ale zaslouženého vyrovnání nakonec dočkala. Běžela osmdesátá sedmá minuta, když dlouhý nákop do šestnáctky sklepl hlavou Avenatti přímo k nabíhajícímu Buenovi, ten z voleje překonal Hameeda a poslal zápas do prodloužení. To ještě mohli v závěru odvrátit Iráčané, Adnanovu ránu ale De Amores výtečně vyrazil a následná hlavička Natiqa po rohovém kopu šla vedle.

V prodloužení měli obě největší hvězdy na trávníku po jedné šanci, ani López, ani Adnan ovšem neuspěli. A tak o druhém finalistovi musely rozhodnout až penalty. V nich hned v první sérii zaváhali oba střelci, Rodrígueze vychytal Hameed a Faez napálil balón jen do tyče, dalších šest sérií už však nalezlo exekutory v dobré pohodě. Až za stavu 6:6 nejprve proměnil uruguayský kapitán Gaston Silva, Salman na druhé straně přestřelil a poslal do boje o zlato Uruguay.

Více informací k zápasu

Francie - Ghana 2:1

10.07.2013 17:00

Góly: 43. Florian Thauvin, 74. Florian Thauvin - 47. Ebenezer Assifuah

První semifinálové klání na mistrovství světa do dvaceti let nabídlo podle očekávání výborný fotbal, přeci jen po zásluze se však nakonec radují Francouzi, kteří měli hlavně během první půle nad Ghanou obrovskou převahu.

Reprezentace galského kohouta prochází vyřazovací částí doslova jako pověstný nůž máslem (Turci a Uzbeci si shodně odnesli čtyři góly) a ve stejném duchu se Francie prezentovala i proti africkému protivníkovi. Jako první to z dálky zkusil Thauvin a po chvíli i kapitán Pogba, ani jednomu se však branku nalézt nepodařilo. Antwiho poté nedokázal překonat Digné.

Jeden z nejúspěšnějších celků černého kontinentu se však z této situace nepoučil a hned vzápětí mohl krutě pykat. Tentokráte dostal skvělý balón za defenzivní linii Bahebeck, ovšem tváří v tvář proti Antwimu si nedokázal poradit! Také s přibývajícím časem měli Evropané územní převahu a ruku v ruce s tím logicky přicházely šance. Další obrovskou příležitost měl z ničeho nic ve třinácté minutě Sanogo, jeden z nejlepších střelců na turnaji však nevybral ideální zakončení a ghanský strážce branky jeho přízemní a nepříliš razantní pokus za svá záda nepustil!

Hostující ekipa se musela mít neustále na pozoru. Těsně za vápnem natáhl Thauvin a povedenou dělovkou Antwiho řádně zaměstnal! Ten samý hráč se však za dalších pár minut neuvedl dvakrát vzorně, když ve vápně upadl, rozhodčí Shukralla ale jeho snahu o odpískání penalty správně neakceptoval a bez váhání udělil čerstvé posile Lille žluté napomenutí.

Další průběh už tolik zajímavých situací nenabídl a kulatý nesmysl se většinou pohyboval ve středu zeleného pažitu. Ojedinělou střeleckou příležitost měl až po půlhodině hry Sanogo, ovšem z těžké pozice branku nenašel. Dvě minuty před pauzou se ale Francouzi radovali: Thauvin si narazil s Bahebeckem, jenž mu mičudu vrátil, letošní opora Bastie obešla i brankáře a rázem to bylo 1:0! Na opačné straně pak jen těsně nad branku hlavičkoval Acheampong.

Eric Antwi, jenž musel být během prvních čtyřiceti pěti minut se zraněnou nohou ošetřován, už se po obrátce na trávníku neukázal a jeho místo tak zaujal Michael Sai. Jinak se však pokračovalo ve stejném duchu z konce prvního poločasu, kdy bylo z ničeho nic málem srovnáno. To se ale podařilo vzápětí: Assifuah udržel míč proti přesile, následně si udělal prostor ke střele a fantastickým pokusem, za pomoci tyče, nekompromisně vyrovnal na průběžných 1:1.

To ale nebylo z pohledu reprezentace The Black Stars zdaleka všechno. Zvýšenou aktivitu mohl v 53. minutě po standardce korunovat Acheampong, ovšem pozorný Aréola jeho pokus z úhlu dokázal zneškodnit! Na následný rohový kop si navíc vyskočil Anaba a francouzský strážce branky měl opět co dělat, aby svůj celek zachránil od dalšího inkasovaného gólu!

Také ve druhém dějství se dostala na řadu zhruba čtvrthodinová "oddechovka", avšak hned potom ofenzivní podívaná nadále pokračovala. Další střelecký pokus si na své konto připsal Thauvin, jeho dělovka ale těsně minula pravou šibenici Saiho branky. Hned z protiútoku hledal Acheampong na zadní tyči svého útočného kolegu Assifuaha, ten však těsně tři tyče netrefil.

Hrálo se nahoru - dolu a jedna šance střídala tu druhou. Z rychlého kontru to po otočce zkusil Sanogo, ale z obtížné pozice nedokázal přesně zacílit. Hned po další kombinační akci však z úhlu vypálil nezastavitelný Thauvin a přízemní střelou opětovně poslal svoji družinu do vedení - 2:1! Ani tento stav ovšem nemusel mít dlouhého trvání, když prakticky hned z další akce na opačné straně pálil Assifuah, jeho ránu z akrobatické pozice ale francouzský brankář za svá záda nepustil! Po této situaci to už vypadalo, že si Francouzi svoje vedení bez potíží uhlídají...

...dramatická zápletka na sebe ale nenechala dlouho čekat. Deset minut před závěrečným hvizdem neudržel Umtiti proti dotírajícímu Assifuahovi nervy na uzdě a po hodně rozporuplné druhé žluté kartě svůj tým citelně oslabil! Při největší šanci však Assifuah branku přestřelil.

Více informací k zápasu
Tři hvězdy dne: Florian Thauvin, Alphonse Aréola (oba Francie), Ebenezer Assifuah (Ghana)

Autor: Jiří Vojík, Michal Hruška

Komentáře (104)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Thauvin vyzerá byť skvelý hráč, ale aj celkom zmrdeček.

Reagovat
smazaný uživatel

zmdeček

Reagovat
Stankovic

kokot od pohledu, v hlave nasrano, jednou kopne a je znej hvezda, beztak vyhori jak jiny primadony

Reagovat
havrys99

Zápasu by to nepomohlo, ale kdyby Thauvin dostal druhou žlutou za tu oslavu gólu, tak by nemoch říct ani slovo. Celkem z něj roste silnej frajer, ale fotbalista super.

Reagovat
bruchy

za tu simulaci toho ghaňana zaslouženě pro Frantíky

Reagovat
Godwinson

Strašně zvláštní zápas. Po první půli mělo být rozhodnuto a nakonec tohle ...

Každopádně neskutečně mizerný rozhodčí. Toho sebrali na poslední chvíli z nejbližší mešity, pravděpodobně. Připravil Umtitiho o finále úplně zbytečně.

A pokud se na to díval nějaký činovník PSG, hned by měl kopnout Siriga do prdele.

Reagovat
Miguel19

Jj, ten rozhodčí byl vtip. Ale ten postranní tomu taky nepomohl..

Reagovat
10

Jak zatím na turnaji hraje Pogba?

Reagovat
Godwinson

Fenomenálně

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
10

díky...on tuhle kategorii přerostl už dávno, tam už to není moc měřítko

Reagovat
jv

Reagovat
Pettirosso

Jak je na tom v porovnání s Kondogbiou? Vím, že to není úplně ideální srovnání, ale i tak.. Spolu jsou asi výborná dvojce, co?

Reagovat
smazaný uživatel

neskutecne!

Reagovat
smazaný uživatel

Nový Pirlo pro Juve!

Reagovat
Spasitel

Má na viac ako korupčný klub

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hribco

Strasne ma mrzi, ze Areola asi nikdy nedostane sancu... To iste Bahebeck strasne ho zeriem. Tradicne najlepsi hrac Pogba on by snad mohol hrat v zalohe sam a aj tak by tam dominoval. A Zouma za to divadlo na konci

Reagovat
Spasitel

Inak to predstavenie pred zápasom teraz je fakt pekné

Reagovat
Spasitel

Sekol som sa to pred ženským futbalom ME

Reagovat
Godwinson

Irák

Reagovat
OVi.77

IRÁK

Reagovat
Miguel19

Dobře ho posral

Reagovat
frankiefcb

Tak musím uznat, že Irák hraje velmi sympaticky a mají tam opravdu zajímaví mladé talenty.

Reagovat
smazaný uživatel

Irák hraje dobře - chytře, zato Uru jak kdyby spolu hráli poprvé.

Reagovat
FC Porto FC

Mohl by Areola dělat v PSG dvojku?

Reagovat
Godwinson

Nemohl, chce chytat.

Reagovat
FC Porto FC

takže ještě letos odchod jo?

Reagovat
Godwinson

Minimálně hostování podle mě určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš by mělo dělat jedničku

Reagovat
FC Porto FC

no v PSG asi těžko :D

Reagovat
db18

...propásl jsem asi 10 minut - co se tam stalo, že je tolik hráčů "zabalených"?

Reagovat
bruchy

Ten golman je fakt jak vytažený z války

Reagovat
Godwinson

Super

Reagovat
Miguel19

Nádherná akce.

Reagovat
Godwinson

Avenatti je hodně dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

snad přestoupí do toho Cagliari.

Reagovat
Miguel19

Ten golman je hrozný..

Reagovat
Fernando_Torres

ten Ali Adnan je famózní skvělá technika...

Reagovat
smazaný uživatel

na pohled vypadá jako hajzl ale hraje fakt dobře no

Reagovat
Godwinson

López je strašně ošklivej ...

Reagovat
10

http://www.asromanews.net/wp-content/uploads/2012/07/C_3_Media_1400027_immagine_obig.jpg

Ronaldinho mixnutej s Mariangelou z Fantozziho...bohužel pro něj hodně mixnutej

Reagovat
Godwinson

Oj

Reagovat
smazaný uživatel

musí být bohatej no...jinak nemá u bab šanci

Reagovat
smazaný uživatel

ten Lopez strašne hrou pripomína Ozila, som zvedavy, ako sa vyvinie

Reagovat
smazaný uživatel

Pééépa Csaplár

Reagovat
bruchy

co má Csaplár společného s tímhle turnajem?

Reagovat
Godwinson

Spolukomentuje na čt

Reagovat
bruchy

oni to dávaj na čt? no to jsou kjeténi Eurosport najlepší

Reagovat
Miguel19

Dneska má dobré tipy

Reagovat
smazaný uživatel

eden z naj spolukomentátorov, jeho myšlienky majú hlavu aj pätu

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se líbí jak zaníceně mluví

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Vlášek

Reagovat
bruchy

Honza Homolka

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

king

Reagovat
Shevchenko

Jak někdo může sledovat ČT

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou pořád lepší než čapek

Reagovat
Shevchenko

Vlášek??? Tak to vůbec, to je asi nejhorší komentátor ve vesmíru, Čapek je oproti němu excelentní komentátor.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň je to prdel.. on mele páty přes devátý. ale Čapek fotbal nechápe a ani mu nerozumí a k tomu se snaží chovat strašně vážně. hrozná kombinace

Reagovat
smazaný uživatel

...u nás na SR berieme ČT Sport ako diamant, vy si ju moc nevážite, často čítam veĺa negatív....pritom u nás nič podobné nemáme, ČT Sport robí fantatickú prácu pre český šport, podľa mňa ani v zahraničí neni moc takýchto kvalitných kanáloch ktorý sa snažia propagovať pomerne široké spektrum domácich športov, či už individuálnych alebo kolektívnych....proste dlhá debatka, vážte si toho !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

kanálov*

Reagovat
Shevchenko

Holt s jídlem roste chuť

Reagovat
smazaný uživatel

njn, ale něco jinýho je ČT sport a ČT fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

mame SlovakSport...a futbal uz radsej pozeram s Merciakom, ten uz je davno aj pred Bosakom..

Reagovat
smazaný uživatel

tak ČT Sport je voľný kanál v celej ČR, neplatený, a s veľkým pokrytím aj na SR, v Skylinku tiež v základnom balíčku a za Slovak Sport si musím priplácať dosť veľké peniaze....a čo sa týka domáceho športu tak SLovak Sport ani desatinu nedáva toho čo ČT Sport...viem 1tka Slovak Sportu už bude voľná a dostupná aj v DVB-T.....inak súhlas Merčiak je TOP, ale ja v ČT Sport je dosť odborníkov, niektorých nemusím ani ja, ale prejav majú všetci na úrovni, aj spolukomentátori....žiadne koktanie ako Lešický a pod.

Reagovat
smazaný uživatel

od Bosáka je tam inak viacero lepších komentátorov, Bosák sa už dal na golf a tam mu to sedí viac....

Reagovat
smazaný uživatel

Bosák je furt stejný, jen už tam je dlouho a lidi si na něj "zvykli"...

Reagovat
jv

...hlavně už fotbal skoro nedělá.

Reagovat
Shevchenko

Před ním je kde kdo.

Reagovat
patas92

ČT Sport jako takový má velkou úroveň, nedivil bych se, kdyby hokejová redakce byla vůbec nejlepší v Evropě (pokud teda ve studiu nesedí Nyklová s Richterem ). Fotbal je tam ale tragický.

Reagovat
jv

Fotbal nejvíc brzdí Čapek...

Reagovat
smazaný uživatel

já fandím Iráku. jsou to sympaťáci

Reagovat
smazaný uživatel

Ten 1. gól byl super, co?

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak co..

Reagovat
smazaný uživatel

Ali

Reagovat
smazaný uživatel

borec veľmi

Reagovat
bruchy

snad toho golmana Iráku netrefí do hlavy

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Miguel19

Dobrý začátky

Reagovat
bruchy

tfuj to jsou nervy

Reagovat
smazaný uživatel

Jared Leto chytá

Reagovat
smazaný uživatel

Vlasta a jeho velezkušeně :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Iraku

Reagovat
smazaný uživatel

pre Adnana a Irackého brankára do Premier League ! ....Okej tak minimálne Championship

Reagovat
kubys

Že bych o třetí místo naložil neprohru Iráku...

Reagovat
FC Porto FC
Reagovat
smazaný uživatel

Brankář zaspal .

Reagovat
smazaný uživatel

no ale odfajčil ho kvalitne

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, když jsem to viděl, vzpomněl jsem si na Mihajloviče,ale nevím proč. Asi dal podobný .

Reagovat
FC Porto FC

nojo ale tref se tam tak

Reagovat
smazaný uživatel

Já určitě ne. Jsem nebyl v bráně jenom tak pro pr*el, to mělo to své důvody

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Trapper

Reagovat
mastakillah

V prodloužení to vynahradil. Chytil obrovskou šanci, ze které kdyby padl gól tak je rozhodnuto

Reagovat
smazaný uživatel

slabota

Reagovat
smazaný uživatel

hmn tak francouzi maj výbornou nastupující generaci. Ta obrana a střední záložníci, to je bomba.

Reagovat
jv

Kraje nejsou o nic horší, celkově to mají hodně vyvážený.

Reagovat
smazaný uživatel

"Jsou dva způsoby zahrávání penalt. Počkat si do poslední chvíle, kam jde brankář a nebo si vybrat stranu bez ohledu na to, kam brankář půjde." Ten Vlášek je prostě... na takového génia ani není slovo

Reagovat
jv

To si ho ještě někdo pochvaluje.

Reagovat
smazaný uživatel

neříkám, že pochvaluju. ale stokrát lepší než kopřivka Čapek. aspoň dle mýho gusta..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele