MS do 20 let - první čtvrtfinálový den

06.07.2013, 19:02, aktualizováno 06.07.2013, 22:31
Komentáře a souhrny
Mládežnické mistrovství světa vstoupilo do čtvrtfinále. Úvodní zápas dopadl podle očekávání, Francouzi nedali Uzbekistánu sebemenší naději na úspěch a čtyřmi brankami se posunuli do bojů o medaile. Druhý dnešní duel byl o poznání napínavější a Uruguayci postoupili přes Španěly až po prodloužení...

Francie - Uzbekistán 4:0

06.07.2013 17:00

Góly: 31. Yaya Sanogo, 35. Paul Pogba (pen.), 43. Florian Thauvin (pen.), 64. Kurt Zouma

Na jednoznačnou záležitost se proměnil první čtvrtfinálový duel mezi Francií a Uzbekistánem, který s favoritem od první minuty nedokázal udržet krok a nakonec si odnesl potupný čtyřbrankový debakl.

Ani mimořádně aktivní vstup do utkání nebyl Uzbekům nic platný a od začátku bylo jasné, kdo bude diktovat tempo hry. Reprezentace galského kohouta měla premiérovou možnost již ve třetí minutě, ovšem Sanogo na Amanova recept nenašel! Záhy oslovil čerstvou posilu Arsenalu kapitán Pogba, ale Sanogo nedůrazným zakončením na strážce uzbecké svatyně nevyzrál.

Převaha hráčů s modrými dresy byla doslova drtivá. Do třetice přišla šance po rohovém kopu, na který se nejvýše vyšrouboval Umtiti, ani jemu se však na Amanova vyzrát nepovedlo! Jednu střelu za druhou si připisoval mimořádně aktivní Sanogo, ale dostat mičudu do vymezeného prostoru se mu nedařilo. Asijská družina byla kompletně rozmístěná před vlastním pokutovým územím, avšak nebylo to "hostům" dvakrát moc platné. První nebezpečná situace na opačném konci hřiště přišla až ve 21. minutě, kdy pouze doprostřed branky střílel Sabirchodžajev.

Nedáš - dostaneš. Přesně to se snažil naplnit Veretout, ale ve vyložené šanci trefil pouze boční síť uzbecké svatyně! Po půlhodině hry už se však domácí strana dočkala zaslouženého ovoce: Bahebeck svým centrem na hranici penalty oslovil Sanoga, pro kterého už nebylo problémem zasunout kulatý nesmysl do sítě - 1:0! Za pár minut navíc Bahebecka v šestnáctce nedovoleně zastavil Šamšitdinov a sudí Ricci ukázal na pokutový kop! Pogba bezpečně zvýšil na 2:0.

Uzbekistán už by se tou dobou nejraději viděl alespoň na přestávce, ovšem zajímavému dění prvních čtyřiceti pěti minut ještě nebyl zdaleka konec. Dvě minuty před odchodem do kabin zahrál rukou ve vápně Turapov a na světě byla další penalta pro Francii! Tentokráte si vzal míč Thauvin, Amanov sice vystihl jeho úmysl, ale balón už zastavit nedokázal - 3:0. Vzápětí ještě neproměnil další šanci Sanogo!

Také po obrátce se začalo ve stejném duchu. Na druhé straně to zkusil Turapov, vybojoval ale pouze rohový kop. Prakticky z protiútoku se prohnal po levé straně uzbecké defenzivy Bahebeck, jenž svým centrem před brankou našel Sanoga, ten však tváří v tvář proti strážci branky Uzbekistánu trestuhodně neuspěl a tři tyče vůbec nenašel! Neúspěšně pálil i Umtiti.

Další zajímavou střeleckou pozici si vypracoval agilní Thauvin, avšak z úhlu se mu na Amanova vyzrát nepovedlo! Přetížená obranná hráz Uzbeků však dlouho odolávat nedokázala. Psala se šedesátá čtvrtá minuta, když si na skvěle zahraný rohový kop z produkce Thauvina naběhl na přední tyči Zouma a neméně povedenou hlavičkou upravil na 4:0! Ještě hůře bylo pro hosty o chvíli později, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Šamšitdinov, jenž už kvůli zranění stejně nemohl dále pokračovat ve hře a Uzbekistán už měl tou dobou vypotřebovaná všechny střídání.

Zbývající dvacetiminutovka už se víceméně dohrávala z povinnosti. Přesto měl po Sanogově chytrém pasu dobrou možnost střídající Bosetti, ovšem z bezprostřední blízkosti na Amanova nevyzrál! Ten samý hráč pak nezužitkoval ani další dvě dobré možnosti. Neuspěl ani Thauvin.

Více informací k zápasu

Uruguay - Španělsko 1:0e

06.07.2013 20:00

Góly: 103. Felipe Avenatti

Největší favorit na titul z mistrovství světa dvacetiletých jede domů, do semifinále po dramatickém utkání postupuje Uruguay. V devadesáti minutách branka nepadla, rozhodnutí přišlo až v prodloužení, kde udeřil Avenatti.

Začalo se poměrně opatrně a s velkou spoustou nepřesností na obou stranách, úvodní zakončení si vzal na starost Suso, jenže branku netrefil. Na druhé straně zase López hledal centrem hlavu Paíse, ten ovšem rovněž nezamířil přesně. V patnácté minutě už byla k vidění první opravdu vážná situace před brankou Sotrese, když Rodríguez skvěle našel v šestnáctce De Arrascaetu, který těsně minul.

O chvíli později byla k vidění opravdu výjimečná situace, když Deulofeu zakrouzil míč z rohového kopu přímo do brány a De Amores se musel pořádně natahovat, aby ho vytáhl alespoň na břevno a udržel tak své čisté konto. V sedmadvacáté minutě parádně zakombinovali Bernat právě s Deulofeem, ten nakonec v gólové pozici zakončoval, jenže rána mu nesedla a balón skončil mimo tři tyče.

Španělé byli o něco málo nebezpečnější, další výborný centr do vápna vybízel ke skórování Manquilla, ten však nedokázal usměrnit míč mimo dosah De Amorese. Závěr prvního poločasu už opět patřil reprezentantům Pyrenejského poloostrova, uruguayský gólman si ale dokázal poradit i s jedovatou ránou v podání Susa.

Ani po návratu ze šaten se obraz hry v podstatě nezměnil, Španělé byli i nadále lepším družstvem, Torresova nádherná individuální akce však skončila opět jen v rukavicích připraveného De Amorese a Campaňův pokus z vyložené pozice zamířil těsně mimo. Uruguay se připomněla v pětěpadesáté minutě, kdy ale Sotres neměl problém se střelou Lópeze.

Deulofeova hlavička pak skončila nad brankou, stejně se jen o tři minuty později vedlo, a to v mnohem větší příležitosti, i Uruguayci Rodríguezovi. Závěr normální hrací doby nabídl slušné příležitosti, Jesé tu svou jedinou dnešní ovšem neproměnil a De Arrascaetovi střela z hranice šestnáctky nevyšla. Úplně poslední moment úvodní devadesátiminutovky mohl přinést rozhodnutí, když dlouhý aut Rodrígueze tečoval hlavou Rolán, Sotres však brilantním zákrokem vyškrábl míč zpod břevna a poslal zápas do prodloužení.

Do toho už pro zranění nenastoupil, při svém zákroku totiž narazil hlavou do tyče a musel střídat. A jeho náhradník Yaňéz už po třinácti minutách inkasoval. Od rohového praporku ideálně nacentroval De Arrascaeta, u bližší tyče nejvýše vyskočil Avenatti a otevřel střelecký účet utkání.

Srovnat mohl ve sto desáté minutě Puerto, v obrovské gólové možnosti ovšem selhal a minul. Další radost si mohli užít Uruguayci, hned čtyři po sobě jdoucí pokusy o zakončení ovšem zblokoval buď gólman Yaňéz, nebo v pravou chvíli na správném místě se vyskytující obránci. Španělé se pak už k přímému ohrožení De Amoresoyv svatyně nedostali, a tak si semifinále světového šampionátu dvacetiletých zahraje po lépe zvládnutém prodloužení Uruguay.

Více informací k zápasu
Tři hvězdy dne: Yaya Sanogo, Paul Pogba, Florian Thauvin (všichni Francie)

Autor: Jiří Vojík, Michal Hruška

Komentáře (90)

Přidat komentář
M11

Reagovat
smazaný uživatel

jak hrál Kondogbia?

Reagovat
jv

Nebyl moc vidět, proto byl taky poměrně brzo vystřídán. Pogba ho (zase) zastínil.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím si že, podle těchto turnajů se to těžko hodnotí, protože hráči se skvělou technikou jasně vynikají mezi svými ročníky... kdežto opravdová kvalita se ukáže později v důležitých zápasech kde hráči nějak neoslňují svojí technikou, musí si odvést svoje a až pak se posouvají v tom co si dovolit a co ne, někteří mladí hráči válí už odmala a vždycky jsou na hřišti nejlepší, potom pro ně přechod do "velkého" fotbalu může být těžký, protože jim to jednoduše nikdo nežere...a u středních záložníku tohle platí dvakrát... hroťák může zkoušet co chce, protože za ním stojí celá řada, která ho podpoří ale když to podělá středový hráč, celý tým musí valit pěkně zpátky a tohle prohrává zápasy..

Reagovat
smazaný uživatel

Moc vykřičníků na mě.

Reagovat
jv

Nemůžu za to, že Francie měla jednu tutovku za druhou. (navíc to rozhodně není tak strašný, jak to vyznělo...)

Reagovat
smazaný uživatel

Yaya

Herne nič moc, ale 4 góly sú 4 góly a to je to hlavné, čo u nás bude na hrote potrebovať. Som zvedavý, či zostane v áčku už tento rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc nevěřím, že se ihned prosadí a bude dávat goly jako na běžícím páse. Rád bych se ale mýlil

Reagovat
jv

Tak není to zase úplná hitparáda, ale ani herně rozhodně nezaostává, docela si s míčem rozumí, to ukázal už několikrát (mj. dneska při tom obloučku na Bosettiho těsně před koncem). AFC by mu měl sedět.

Reagovat
Godwinson

Dnes herně tedy zaostával strašně, vůbec se mně nelíbil. V minulých utkáních to bylo něco jiného. Ale jinak souhlas.

Reagovat
jv

Tak to bylo z velký části způsobené tím, že toho opravdu strašně moc spálil, ale jinak nebyl herně tak špatný, jak se tady o něm většina vyjadřuje (to platí pro celý turnaj), zbytečně se z něho dělá "dřevák".

Reagovat
Godwinson

Teď to bereš za celé prozatimní MS? Protože s tím souhlas, špatné měl úvodní utkání a to dnešní, v zápasech mezi byl buď velmi dobrý nebo skvělý.

Reagovat
jv

Jojo, neviděl jsem akorát právě ten první zápas proti Ghaně.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem ty Uzbeky přecenil . Ale ta Francie je opravdu nadupaná. Těším se na Sanoga. a Wenger by měl koupit Pogbu..

Reagovat
smazaný uživatel

keď už niekoho odtiaľ, tak Kondogbiu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba je Vieira. Kondogbia předvádí lepší výkony, ale Pogba už ledacos předvedl v Turíně.. tak chci asi oba :)

Reagovat
Godwinson

Dnes to byla velká pohoda, Francie to vzala od začátku hodně zvolna. Nejlepší asi Thauvin, mohlo mu tam toho spadnout více.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je skvelý, celkom škoda, že vtedy nevyšiel ten prestup k nám, ideálny typ hráča na krídlo pre Wengera.

Reagovat
jv

Ten stejně dlouho v Lille nevydrží, řekl bych.

Reagovat
Godwinson

Asi ne, ale těžko říci. Dnes jsem si ho docela přirovnával ke Kakutovi, byť jsou to docela odlišné případy. Fandím mu.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

inak nechapem wengera ... kazdy rok taha s francuzskej ligy X mladych hracov a ked uz niaky na to ma ako Kondogbia tak toho totalne ignoruje

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň vidíš, že to tahání z Francie už dlouho dlouho není pravda..

Reagovat
smazaný uživatel

že ich teda naťahal za posledné roky...

Reagovat
Ferguson6

možno to bude tým, že tam Kondogbia nehrá

Reagovat
jv

Ještě před rokem hrál za Lens druhou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

francuz ako francuz stoji 6 m e stoji

Reagovat
smazaný uživatel

Fetak Dusan is that you?

Reagovat
Godwinson

Tak a Uruguay, pojďme

Reagovat
Kenneth

Evropská Afrika..

Reagovat
smazaný uživatel

spanielska taktika vysebci sa ako len vies ... ale celkom im to ide

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a semifinale uz na ct4

Reagovat
smazaný uživatel

určite? bol by som rád, pozerám na nemeckom eurosporte a po nemecky toho moc nerozumiem

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz jsem bezel na trenazeru davali čtyřku a někdy ve stredu myslim, že to bylo

Reagovat
smazaný uživatel

super, snáď áno

Reagovat
smazaný uživatel

Ve stredu po TdF

Reagovat
fantomas

Sanogo furt nepřesvědčil, Miky?

Reagovat
miky10

Dneska sem to neviděl, nevím.

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Suso Zidane kukas ?

Reagovat
Godwinson

No ten španělský Walcott je tedy docela vtipný, byť na druhou stranu je alespoň aktivní, když už nic jiného. Ale Torres supr, individuálně vynikající.

Reagovat
Ed_Hazard

Deulofeu?

Reagovat
Godwinson

Jj

Reagovat
JozkokozleJ

Zaujimalo by ma, ci Spanieli nejak zacali pracovat s mladezou, resp. v com tkvie ta zmena? Pred 10 rokmi a skor medzi dospelymi na viac, nez na stvrtfinale nemali narok a teraz nielen, ze tam je bozska generacia okolo Xaviho a spol., ale co mladeznicky vyber, to kopa talentov.

Reagovat
smazaný uživatel

nemaju peniaze tazke sa tam nikdy nemoze stat to co v PL ... vidis ake je dobre ze su neni peniaze ???

Reagovat
smazaný uživatel

zmenili prácu s mladežou. To isté spravili Nemci. Len Angličania si idú stále svoje. Ak niečo nezmenia tak sa Angličania nikdy nezlepšia...

Reagovat
db18

Reagovat
Ed_Hazard

Yáñez teraz sa ukáž

Reagovat
Darren Fletcher

uru

Reagovat
smazaný uživatel

Uzbekistan obháji titul,majú to dobre načaté

Reagovat
Robbie

Petrák hraje za Uruguay

Reagovat
bruchy

Uruguay

Reagovat
smazaný uživatel

tam maju kkt ! ten trener je hrozny amater prial som mu to uz na U21 a teraz na U20 to je pekne ... ziadny system vsetci sebcia ... ten tim je talentovanejsi ako U21 a oni takto sebcia a to kazdy Denis , Deulofeu , Jese , Oliver , suso dokoncal aj Saul si to rad potiahne SEBCI !!! ... alcacer to je skoda komentovat

Reagovat
Dominator

Ten trener je hrozny

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay

Reagovat
Godwinson

Tak alespoň konec hypu, mám radost. Zejména Laxalt s Varelou úžasné výkony. S ním to Manchester za ten 1 mil. (?) vyhrál.

Reagovat
smazaný uživatel

vazne az taky dobry dnes?

Reagovat
Darren Fletcher

perfecto

Reagovat
smazaný uživatel

Zas nepreháňajte. Radšej šiel do troch hráčov ako odcentroval alebo prihral lepšie postavenému hráčovi.. A to ako tam 2x padol pred 16tkou bolo tiež nasmiech. Ale inak odohral dobrý zápas. .

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Laxalt je ten jak přestoupil za 2 miliony do Interu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay hral ako vymeneni v zapase s Nigeriou absolutne nic nehrali no dnes klobuk dole pred ich vykonom

Reagovat
smazaný uživatel

kazdy tam ma sebavedomie ako CR a Messi a takto to vypada

Reagovat
smazaný uživatel

tímový duch nikde....

Reagovat
miky10

Uruguay

Reagovat
papanegra

Urugwaj

Reagovat
czech_mira

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší možná lekce pro kluky španělský. Kdyby hráli jako tým, neměli by problém s postupem.

Reagovat
F.Torres

To by si měl dát za rámeček Deulofeu, neskutečnej sólista a palič.

Reagovat
JM

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Taky doufám že dá, jinak ať se připraví na kariéru, kde bude střídat Almérii za Mallorku a pak, když se zadaří, tak vyjde i vysněná Barcelona...... ale Espanyol.

Reagovat
smazaný uživatel

ale v tomto veku sa to este da tolerovat no, oni sa vyhraju ti hraci, nejde len o Spanielsko, taky Quintero v tom bol neskutocny, ked hrali s Koreou.

Reagovat
smazaný uživatel

ozil bol vraj v pociatkoch neskutocny solista

Reagovat
Maresma

Jak hrál Suso?

Reagovat
tomasinho

Mně se docela líbil.

Reagovat
smazaný uživatel

dalsi sebec pali s 30 + metrov a plus chodi do 4 hracov ...

Reagovat
smazaný uživatel

URUGUAY !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Varela

Reagovat
mickey mouse

Tak snad to teď vyhraje kdokoliv jiný než Francie.

Reagovat
Pinturicchio

Pogbaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

výbornej už dlouho. A když je vůdce, tak je fakt TOP. Což v repre pravidelně

Reagovat
smazaný uživatel

ale som rad ze spanielsko ma taku buducnost U20 je viac talentovanejsia ako U21

Reagovat
Le Gunner

Individuálně možná.

Reagovat
miky10

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Irak v semifinále, neskutočné historicky úspech asi pre futbal v Iraku......

Reagovat
jv

To bezpochyby.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele