MS do 20 let - druhý hrací den

22.06.2013, 18:59, aktualizováno 22.06.2013, 21:59
Komentáře a souhrny
Mistrovství světa dvacetiletých má za sebou druhý den, do akce se dostalo dalších osm celků. Skupinu C otevřela remíza 1:1 mezi Kolumbií a Austrálií, v "déčku" vstoupili do turnaje plným bodovým ziskem hráči Řecka, které zdolalo 2:1 Mexiko. Večer domácí Turci hladce přehráli Salvador a utkání Paraguaye s Mali skončilo dělbou bodů...
Skupina C

Turecko - Salvador 3:0

22.06.2013 20:00

Góly: 9. Salih Uçan, 46. Cenk Şahin, 63. Cenk Şahin

Domácí fanoušci v Trabzonu se bavili, viděli tři góly a i přes ne zrovna přesvědčivý výkon nakonec pohodlné vítězství Turků. Skóre proti Salvadoru otevřel už v osmé minutě Salih Ucan, druhou branku přidal krátce po přestávce Cenk Sahin a stejný hráč po hodině hry také uzavřel střelecký účet zápasu.

Turci poprvé zahrozili už ve třetí minutě, to se ale Yilmaz ještě neprosadil, když z voleje zamířil mimo tři tyče. Stejný hráč pak před odkrytou brankou čekal na míč rozehraný ze standardní situace, ten ale nakonec v poslední chvíli lehce změnil směr a turecký útočník na něj již nedosáhl. Calhanoglu pak Moralese svou přízemní ranou nepřekonal, v osmé minutě už se však další turecká šance ujala. Na pravé straně přesprintoval soupeře a potáhl míč směrem k šestnáctce Sahin, předložil balón pod sebe přímo k noze Saliha Ucana a ten se ve vyložené pozici nemýlil.

Domácí byli jasně lepší a svého soupeře k míči příliš často nepouštěli, sami ale kupili poměrně velké množství zbytečných nepřesností v rozehrávce, a tak další vyložené šance nepřicházely. Za zmínku tedy stojí akorát tak Yilmazova nedůrazná hlavička z velmi obtížné pozice, nebo snad Durmusovo zakončení, které na úspěšný pokus neaspirovalo ani na moment. Po půlhodině hry sice Turkové přidali druhý přesný zásah, ten však přišel z ofsajdu. Obrana Salvadoru pracovala svědomitě, domácí celej ve finální a vlastně i předfinální fázi pořádně tápal.

Co ovšem nevycházelo v prvních pětačtyřiceti minutách, napravilo Turecko hned po pár sekundách druhého dějství. Oba fotbalisté, kteří zařídili domácím brzké vedení, se podepsali také pod druhou trefu, jen tentokrát s obrácenými rolemi. Ucan krásně do uličky nahrál, Cenk Sahin rychlou kličkou obešel vyběhnuvšího Moralese a v poklidu zasunul do prázdné brány. Salvador se snažil odpověděl prostřednictvím Jaira, ten ale přestřelil.

Turkům se herně i nadále příliš nedařilo, dalekonosné pokusy Moralese z klidu v podstatě nevyváděly. Naopak, třikrát v rychlém sledu domácí obraně hráči Salvadoru pořádně zavařili, ani jeden ze závarů ale brankou neskončil, třebaže si o to poměrně nahlas říkal každý z nich. A po hodině hry naopak přidalo Turecko třetí trefu. Tentokrát přihrával Yilmaz, a že svůj pas za obranu načasoval naprosto dokonale, Sahin najednou postupoval ze strany sám na bránu a svým druhým zásahem definitivně rozhodl o vítězi zápasu. Závěr utkání už si domácí v tréninkovém tempu pohlídali, a tak si připsali důležité první tři body.

Více informací k zápasu

Kolumbie - Austrálie 1:1

22.06.2013 17:00

Góly: 78. Jhon Córdoba - 46. Daniel De Silva

Mírné překvapení se dnes zrodilo v obou odpoledních zápasech, Mexičané oproti očekávání nestačili na Řeky, o body ale přišli rovněž Kolumbijci, kteří pouze remizovali s Austrálií. Po bezbrankové první půli udeřil prakticky okamžitě po návratu ze šaten Australan De Silva, Kolumbie pak už stačila pouze srovnat zásluhou Córdoby.

Favorité začali aktivněji a hlavně útočník Quintero byl v úvodu hodně vidět. Ten nejprve přihrál Renteríovi, jenž poprvé vyzkoušel pozornost brankáře Izza, v páté minutě už ale vzal situaci na sebe a bylo z toho pořádné nebezpečí. Muž s desítkou na zádech prošel s míčem u nohy až k pokutovému území soupeře, odkud prudce vypálil, naštěstí pro Australany ale těsně minul. Kolumbijci hráli s lehkostí a elegancí, další nádhernou kombinaci zakončoval Palomeque, pod nohy mu ovšem na poslední chvíli skočil Izzo a situaci zachránil.

A když už to vypadalo, že se Quintero bude moci řítit úplně sám na australského brankáře, z ničeho nic se na správném místě ve správný čas vynořil Dería a největší hvězdu kolumbijského výběru zastavil. V šestnácté minutě o sobě poprvé dali vědět také Australané, když se Brillante procpal mezi dvojici protihráčů a v pádu stačil zakončit, jenže branku netrefil. A hned vzápětí zahrozila Austrálie znovu, po Brillanteho centru a přesném zakončení Paina ale vykopl míč z brankové čáry Aguilar. Krátce před přestávkou na sebe ještě jednou upozornil Quintero, když z úhlu zakroutil míč ze standardní situace na bránu a Izzo měl plné ruce práce, aby ale nakonec dokázal míč vytěsnit nad břevno.

Do druhého dějství vstoupili Australané tím nejlepším možným způsobem a hned po několika sekundách se dostali do vedení. Hoole si našel na pravé straně neposedný balón, geniální uličkou vysunul do šance Dannyho De Silvu a ten se štěstím procpal míč za Bonillova záda. Kolumbijci se snažili, na skvělého Izza však recept hledali marně. Nenašel ho ani Correa, jehož bombu australský gólman vytěsnil na roh, ani Quintero, který neuspěl se svým zakončením k pravé tyči.

Po hodině hry měli navíc Australané obrovskou příležitost zdvojnásobit své vedení, když na De Silvu po nečekaném odrazu míče zívala prakticky odkrytá branka, teprve šestnáctiletý útočník ovšem tentokrát svou situaci nezvládl a zakončil tak slabě, že se Bonilla stihl přemístit a zasáhnout. A když Jihoameričané ubránili tento klíčový moment, vrhli se opět do útoku a nakonec se dočkali zaslouženého vyrovnání. Běžela sedmdesátá osmá minuta, když se po sérii přihrávek dostal v šestnáctce k míči Córdoba, napálil míč k levé tyči a bylo to 1:1. Další šance pak už nepřišly, a tak se Kolumbie rozešla s Austrálií smírně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Turecko11003:03
2.Kolumbie10101:11
 Austrálie10101:11
4.Salvador10010:30
Skupina D

Paraguay - Mali 1:1

22.06.2013 20:00

Góly: 7. Jorge Rojas - 3. Adama Niane

Smírným výsledkem 1:1 skončilo utkání skupiny D, ve kterém si po bodu rozdělily týmy Paraguaye a Mali. Oba góly padly už v samotném úvodu zápasu, Mali se do vedení dostalo už ve třetí minutě, když se prosadil Niane, vedlo ovšem pouhé čtyři minuty, než přesně zamířil Rojas.

Klasické úvodní oťukávání tentokrát příliš času nezabralo a už ve třetí minutě se poprvé měnilo skóre. Mohlo za to doslova hrůzostrašné bránění Paraguayců, kdy nejprve Sanabria nechtěně zpracoval míč Nianemu, kterému když potom balón uskočil, naservírovala šanci jako na zlatém podnose také stoperská dvojice a Niane se už v zakončení nemýlil. Jenže Mali vedlo jen čtyři minuty a Paraguay se tak velmi rychle dostala zpátky do zápasu.

Po levé straně totiž utekl Piris, jeho centr na hranici velkého čtverce si šikovně do pohybu zpracoval Rojas a ve skluzu zakončil přesně k pravé tyči, v tu chvíli bylo srovnáno. Po zajímavém úvodu se však oba týmy dlouho pořádně hledaly, nepřesnosti se střídaly jako na běžícím páse a šance tak k vidění v podstatě nebyly.

Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1, což na začátku druhého dějství jakoby chtěli změnit převážně Paraguayci, ovšem Montenegrova první hlavička byla zblokována a následná dorážka šla vysoko nad. Na druhé straně musel gólman Morel zachránit svůj tým po ráně Keity, která mířila pěkně pod břevno a zřejmě by skončila v síti, nebýt zásahu strážce paraguayské svatyně.

Největší šanci rozhodnout o vítězství Jihoameričanů měl v šestašedesáté minutě González, Berthé však vytasil famózní reflexivní zákrok a nedovolil balónu projít až do sítě. Gómezova hlavička po rohovém kopu pak skončila těsně mimo a stejně se v závěru vedlo také Correovi, a tak další branka už nepadla a Paraguay remizovala s Mali 1:1.

Více informací k zápasu

Mexiko - Řecko 1:2

22.06.2013 17:00

Góly: 40. Jorge Espericueta - 16. Andreas Bouchalakis, 88. Dimitrios Kolovos

První tři body si do tabulky skupiny C připsalo Řecko, které šťastně udolalo Mexiko a zvítězilo 2:1. Řekové vedli od šestnácté minuty, kdy se prosadil Bouchalakis, Mexičané ale převzali taktovku a ještě před poločasem zásluhou Espericuetova přímého kopu srovnali. Ve druhé půli navíc tlačili, gól ale nedali a krátce před koncem je krásným gólem potrestal Kolovos.

Mexický favorit, který byl mimochodem před turnajem znovu pasován do role jednoho z širšího okruhu favoritů (ostatně vítězství na světovém šampionátu sedmnáctiletých z roku 2011 a rovněž loňský olympijský triumf nedávaly odborníkům jinou možnost), začal velice aktivně a od úvodního hvizdu ukazoval, že chce na soupeře vyrukovat s ofenzivním fotbalem. Jako první se dvakrát snažil prosadit záložník Corona, napoprvé ale mířil jen do míst, kde se zrovna vyskytoval připravený řecký brankář Kapino, o malý moment později pro změnu vypálil nad branku.

Stejně se ve dvanácté minutě vedlo také Lunovi, největší šance Mexika ale přišla až o dvě minuty později. Po rohovém kopu se do míče znovu opřel Corona a po teči jednoho z bránících Řeků se Kapino musel vytáhnout s fantastickým reflexem, aby uchránil své čisté konto. Dorážet se ještě snažila dvojice Bueno - Briseňo, ovšem to už Kapinovi pomohli na brankové čáře obránci. A v šestnácté minutě z ničeho nic udeřilo Řecko, kdy po straně potáhl míč Diamantakos, našel v šestnáctce přesně pravou nohu nabíhajícího Bouchalakise a borci v bílém překvapivě vedli.

Mexiko se nepoložilo a i nadále soupeře jasně přehrávalo, Lunovi však zakončení z gólové pozice nevyšlo, Coronův další pokus skončil jen v rukavicích pozorného Kapina a Escobozovi zase vletěl do zdánlivě nebezpečné rány Bougaidis. Zasloužené vyrovnání ale ještě před odchodem do kabin přece jenom přišlo, když se ze standardní situace ze vzdálenosti zhruba pětadvaceti metrů nádherně prosadil Espericueta, druhý nejlepší hráč zmíněného světového mistrovství sedmnáctiletých z před dvou let, které Mexičané na domácí půdě opanovali.

Druhý poločas otevřela jedna z ojedinělých možností Řecka, se kterou si ale Ballas neporadil zcela ideálně, když zamířil zhruba o metr vedle tyče. Dokonce k zákroku pak přinutil Sáncheze Bouchalakis, strážce mexické svatyně ale neměl problém. Poté zase následovaly chvíle Jesúse Manuela Corony, tomu však jakoby chybělo potřebné štěstí v koncovce. V prvním případě totiž po krásném centru Luny zblízka hlavičkoval nad bránu, jen o minutu nato se pak navíc sám krásně uvolnil do střelecké pozice, jeho povedený pokus ale famózně vyrazil Kapino.

Na druhé straně se zase pořádně zapotil Sánchez, jenž měl rovněž pořádné štěstí, když Diamantakos těsně před střelou klopýtl a zakončil slabě. Mexický brankář si poradil i s dorážkou a středoamerický celek mohl opět útočit. Escoboza mířil přesně, ovšem poněkud slabě, a když už měl Corona na hlavě prakticky stoprocentní gól, z metru poslal míč jen do břevna! Mexiko pak mělo ještě jednu obrovskou příležitost, po skvělém pasu Corony pálil Bueno chytře do protipohybu Kapina, ten ale vytasil další neuvěřitelný zákrok, tentokrát nohou, a zachránil svému týmu naděje na vítězství.

A to přišlo. V osmdesáté deváté minutě Lykogiannis sklepl hlavou balón k noze Kolovose, ten se elegantně obtočil kolem kapitána Briseňa a levačkou nádherně zamířil přesně pod břevno, Sánchez byl absolutně bez šance. Mexičané se už na kloudnou odpověď nezmohli, a tak si na úvod turnaje připisují nečekané klopýtnutí, když podlehli Řecku poměrem 1:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Řecko11002:13
2.Paraguay10101:11
 Mali10101:11
4.Mexiko10011:20
Tři hvězdy dne: Stefanos Kapino (Řecko), Paul Izzo (Austrálie), Cenk Sahin (Turecko)

Autor: Michal Hruška

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jakto že jsme se natento turnaj nekvalifikovali?

Reagovat
smazaný uživatel

nepostúpili ste ?

Reagovat
fenixLFC

rosicky bol zraneny?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Jaký ME/MS mělo podle vás nejhezčí logo?

Reagovat
smazaný uživatel

A nejhezčí míč? :)

Reagovat
smazaný uživatel

kvalitná anketka

Reagovat
smazaný uživatel

Jen mě zajímají subjektivní názory..

Reagovat
smazaný uživatel

v pohode neviem ja si na tie logá moc nepotrpím...skôr tie zvučky a video-grafika pred každým zápasom ktoré patria k danému turnaju, to mi utkvie celkom v pamäti

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě logo Brazilie 2014 - totálně brutální ...http://www.znkmaniac0.estranky.cz/img/picture/370/logo-copa-brasil-fifa01-entropy.jpg

A roteiro

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Xaviercreus

Míč určitě kromě starých klasik Roteiro, jediný z těch futuristických míčů co se mi fakt líbil. Dobře se hraje i s europasem:) Z log Korea/Japonsko 2002 a taky EURO 2004 (přitom je míč v srdíčku strašnej kýč,ale celé euro v Portugalsku byl tak silný zážitek,že se mi i to logo prostě líbí)

Reagovat
Cipinho

Míč Adidas Azteca a logo 2014 Brazil

Reagovat
Godwinson

Kolumbie překvapivě. Řecko klasika Ti budou chtít zase daleko, snad to neklapne.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Kolumbia ide v posledných rokoch dosť hore, pomohlo im aj určite to domáce MS"20" pred 2 rokmi....teraz odtiaľ vychádza TOP talent Quintero, dnes vraj hral fantasticky a vidia v ňom budúcnosť medzi TOP hráčmi sveta tak som zvedavý ale aj A-čko išlo dosť hore a hráči ako Falcao či James patria k najdrahším nákupom sveta bez ohľadu na kniežactvo

Reagovat
miky10

Překvapení spíš je, že nevyhráli.

Reagovat
smazaný uživatel

kto vie ako to myslel Godwinson

Reagovat
Godwinson

Jak je psáno, překvapením je jejich ztráta.

Reagovat
ACSeRw!n

HELLAS !

Reagovat
smazaný uživatel

Mexiko - Řecko | World cup U20

Datum zápasu : 22.6. 17:00 | Tip: Řecko DT | Kurz: 2.25 |Vklad: 3 |Sázková kancelář: bet365

Mexiko se má rozhodně o co opírat, vždyť vyhrálo poslední OH a MS U17, které se konalo v jejich domácím prostředí. Tento turnaj se ale bude týkat hráčů ještě o rok starších, než byly hrdinové z domácího šampionátu. 44letý kouč Almaguer až na brankáře Sanchéze povolal hráče z Mexické ligy MX a asi v relativně nejlehčí skupině nemůže mít jiný cíl než postup do další fáze. Já se ale trochu obávám podcenění ostatních týmů, protože Řecko i Paraguay svojí kvalitu mají. U Mali poté nejspíše bude problém s nízkým věkem hráčů, protože mají nejmladší tým na šampionátu, i když je pravdou, že u celků z Afriky jsou fyzické dispozice jiné i v mladším věku. Podle mého je hned Řecko vhodným týmem na to, aby trochu "zmrazilo" prohlášení mexického kouče do tisku ohledně skupiny.

Řekové se do Turecko podívají díky skvělému ME U19, kde skončili druzí za jasným favoritem ze Španělska. Tým Řecka nemá žádné hvězdy, ale zdobí ho velké nasazení a kolektivní hry. Vše pak samozřejmě vychází z kvalitní defenzivy a tým připomíná tradiční řeckou sílu, kterou předvedl například "A" tým na Euru 2004. Mladí Řekové se mohou opět spolehnout na středopolaře Kolovose, Gionniotase nebo brankáře Kapina. Jak jsem již psal, tak skupina je rozhodně hratelná pro všechny týmy a i případný bod proti Mexiku by se evropanům vzhledem k dalším zápasům poměrně hodil. Nevidím důvod, proč by mělo být Mexiko takovým favoritem, navíc když jeho síla na jiných kontinentech nebývá tak velká jako v jejich typických klimatických podmínkách. Podle mého Řecko na úvod neprohraje.

Náš dnešní tip OK, když Řecko svůj zápas zvládlo.

Další tipy na WWW.TIPMATCHBETS.COM

Reagovat
miky10

Jinak koho by to zajímalo, tak všechny zápasy dou živě a zdarma na fifa.com.

Reagovat
smazaný uživatel

vďaka hneď som zapol Turkov ale po polčase idem na šláger v Brazílii samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

určite všetky? teraz tam Chile Egypt nejde, ide Uzbekistan ...proste sú tam 4 články na titulke, a len jeden je LIVE U20 a tam ide live hápas, asi keď idú 2 duely naraz tak len 1 vysielajú na webe, a nedá sa dať na celú obrazovku však?

Reagovat
Godwinson

Já koukám na Chile úplně bez problémů.

Reagovat
smazaný uživatel

a kde si ten zápas otvoril???

Reagovat
Godwinson

Někde je tam sekce video, stačí se proklikat.

Reagovat
db18

dá, já teď zkusil ctrl+plus s tím, že se mi sice nezvětšilo to okno přenosu, ale objevil se mi u toho aspoň ten "panel", kde si můžeš přidat zvuk, nebo to dát na fullscreen

Reagovat
paver

výborně YOUng Socceroos Parádní zápas

Reagovat
Godwinson

Dnes docela váhám, z Anglie bych se strašně rád podíval na tři zajímavé hráče, zajímavější bude ale určitě zápas Uruguaye.

Reagovat
fantomas

Jak tak koukám na soupisku, tak ta anglická u20 bude vůbec celkově o něčem jinym než u21 určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

?? z čoho to ako vydedukuješ? že U20 má menej známych mien ?

Reagovat
fantomas

No že ty jména, kterých může bejt míň, sou opravdu zajímavý na rozdíl od drtivý většiny těch "jednadvacítkových"...tenhle kádr může opravdu bavit, tamten už dopředu nemohl.

Reagovat
smazaný uživatel

anglicka u20 je daleko zaujimavejsi tim a cakam aj vyrazne lepsiu hru, ako ten bordel, co hral Pearce

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

aj mne sa zdá zaujímavejšia U20 z pohľadu skladby tímu, ale tak rozhodne sa na ihrisku...

Reagovat
smazaný uživatel

dnes konecne Uruguay a Anglicko

Reagovat
smazaný uživatel

ono je tam vlastne aj Chile a v nom Henriquez, tak dnes paradicka

Reagovat
Godwinson

Egypt zatím pěkně

Reagovat
db18

Vyvíjí Chile dostatečný tlak na to, aby ještě vyhráli?

Reagovat
Godwinson

Už jsem to vypnul :)

Reagovat
smazaný uživatel

parada Chile Rabello a Bravo

Reagovat
smazaný uživatel

Chile vyborne, je jenom dobre, ze ta banda simulantu z Egypta nema ani bod

Reagovat
smazaný uživatel

pozeráte niekto anglicko?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele