Ligue 1 - souhrn 8. kola

30.09.2016, 22:42, aktualizováno 02.10.2016, 22:40
Komentáře a souhrny
Nice zvládlo souboj s Lorientem a je stále na čele tabulky, Lyon si zase poradil se Saint-Étienne. Marseille o výhru v Angers přišla ve třetí minutě nastavení. Monako si pohrálo v Métách. Ani Ningův hattrick nestačil Montpellieru k vítězství. Lille, Caen i Nantes slaví výhry 1:0. Edinson Cavani je při chuti a přesvědčilo se o tom Bordeaux, střelec PSG rozhodl o výhře 2:0.

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 2:0

02.10.2016 20:45

Góly: 41. Sergi Darder, 88. Rachid Ghezzal

V říjnu se Lyonu zkrátka daří - dlouhodobě. Stejně jako loni, i tentokrát Les Gones v desátém kalendářním měsíci zabrali a z posledních osmi říjnových ligových zápasů mají bilanci 22 bodů (z 24 možných). Tentokrát do odskákalo Saint-Étienne, které v prestižním Derby du Rhone tahalo jasně za kratší konec; nebýt skvělého gólmana Stéphane Ruffiera, byl by konečný rozdíl dost možná vyšší než 2:0.

Výhra, která posunula Lyon na páté místo tabulky, přišla v pravý čas; pod koučem Brunem Génésiem se totiž po prohrách s Lorientem (v lize) a Sevillou (v LM) už povážlivě nakláněna židle. Naopak ASSE nepadlo šestkrát v řadě. Dnes však byl na hřišti jen jeden tým, což se potvrdilo už po třech minutách, kdy domácí Nabil Fékir parádním přímým kopem poprvé prověřil Ruffierovu pozornost.

Na druhé straně se sice po čtvrthodině hry připomněl Vincent Pajot, jinak se ale Les Verts do šancí takřka nedostávali. Netrvalo dlouho a lyonské ochozy se radovaly z první branky: dnes výborný Fékir využil poziční chyby náhradního beka Kévina Monnet-Paqueta a narýsoval přesný pas pro Sergiho Dárdera, který na zadní tyči hlavou otevřel skóre.

Monnet-Paquet mohl napravit svoje zaváhání čtyři minuty po změně stran, jeho technickou ránu ale zastavila Lopesova konstrukce; portugalský gólman pak ještě jednou musel ukázal své umění proti Pajotovi, nejlepšímu hráči hostí. Teprve s blížícím se závěrem pak začala lyonská dominance opravdu sílit. Ruffier si ještě poradil s přízemní dělovkou Tolissa (74') i následnými pokusy Ferriho (76') a Fékira (78'); na Rachida Ghezzala však už byl krátký. Talentovaný křídelník se opřel do míče nějakých dvacet metrů od brány a strojově přesnou ránou uzavřel skóre na konečných 2:0 (88').

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Lorient 2:1

02.10.2016 17:00

Góly: 11. Ricardo Pereira, 86. Mario Balotelli - 61. Benjamin Moukandjo

Balotelliho francouzská mise zatím klape jako na drátkách. I když - jak se to vezme. Kouč Nice Lucien Favre si nejspíš bude muset zvyknout, že italského střelce bude mít k dispozici jen občas; můžou za to nejen zranění, ale i jeho chatrná disciplína. Dnes se Balotelli ukázal hned dvakrát; nejprve čtyři minuty před koncem parádně vystřelil výhru nad Lorientem, poté ještě stihl inkasovat dvě žluté karty a nechat se vyloučit. I přes tuto červenou tečku se však Les Aiglons mohou radovat - v lize neprohráli už podesáté v řadě a nadále drží čelo tabulky.

Lorient vyhrál dva z posledních tří zápasů, včetně nečekaného triumfu v Lyonu - ten zařídil svým skvělým výkonem Jimmy Cabot, a tentýž hráč předvedl ukázkový výkon i dnes na Riviéře. Už v deváté minutě se mu podařilo obelstít Dalberta s Malangem Sarrem, naneštěstí pro hostující fanoušky však jeho střela skončila v náručí gólmana Yoana Cardinaleho.

Na první pohled šlo možná o rutinní zákrok; krátce nato se však ukázalo, že i takto jednoznačné situace mohou skončit průšvihem. Benjamin Lecomte, lorientský brankář a kapitán a také zřejmě nejlepší hráč Les Merlus za poslední dva roky, si totiž vybral vzácný okamžik zaváhání. V jedenácté minutě pustil z rukavic jednoduchou střelu Ricarda Pereiry, což mělo za následek první branku zápasu - 1:0.

Cabot mohl vyrovnat o šest minut později, hrubou chybu Sarra ale nepotrestal; na druhé straně Arnold Mvuemba těsně netrefil z povedeného přímého kopu. To už se psala druhá půle. Po změně stran začal být vidět i Balotelli - v 51. minutě hlavičkoval na zadní tyči těsně vedle. O čtyři minuty později pak přišel úder z druhé strany; Benjamin Moukandjo si naběhl na výborný pas Mohameda Mary a chladnokrevně zakončil.

Vyrovnávací branka vyhodila Nice z rytmu; sám Mara mohl dokonce otočit skóre, s přispěním šťastné Seriho teče však jeho rána trefila pouze tyč. A potom už přišla Balotelliho chvíle. Po skvělé kombinaci Eysserice s Cyprienem se někdejší italský reprezentant dostal do dobré pozice, postoupil k brance a ránou do vinglu stanovil konečné skóre. Potom si tedy sundal na oslavu dres, což bylo oceněno žlutou kartou, načež po ostrém střetu s Moreirou v nastaveném čase inkasoval druhou žlutou a poroučel se ze hřiště. Svůj úkol ale splnil - Nice bere potenciálně velmi cenné tři body.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Olympique Marseille 1:1

02.10.2016 15:00

Góly: 90+2. Pierrick Capelle - 64. Florian Thauvin

V Marseille dnes měli historický důvod slavit - Olympique totiž odehrálo svůj 2368. zápas v Ligue 1, čímž vyrovnalo absolutní rekord nyní druholigového Sochaux. Škoda jen, že to nedokázalo potvrdit na hřišti. Upachtěná remíza 1:1 v Angers, kdy navíc Les Phocéens přišli o tři body doslova v poslední možné vteřině, vyvolává další vrásky na čele kouče Francka Passiho. Nepomohl ani gól Floriana Thauvina; spíše to vypadá, že v přístavním městě budou letos opět rádi za střed tabulky.

Hosté dnes výhru opravdu potřebovali, a ještě po 90 minutách hry to vypadalo, že půjde vše podle plánu; Thauvinova rána z 64. minuty jim zajišťovala těsné vedení. Jenže potom se prosadil Pierrick Capelle a výsledkem je stav, kdy má Angers i po osmém kole více bodů než jeho mnohem slavnější soupeř - konkrétně deset, zatímco marseilleští fanoušci se musí spokojit s osmi.

Už ve druhé minutě přitom nebezpečně pálil z 20 metrů Bouna Sarr; gólman Denis Petrić jeho ránu pouze vyrazil ke kopačkám Bafého Gomise, který byl naštěstí pro domácí v ofsajdu. Jinak nepříliš zajímavé první dějství ozvláštnila už jen střela Karla Toka Ekambiho, který přelstil dva hostující obránce, následně ale ztroskotal na pozorném Yohannovi Pelém.

Vyrovnaný, bojovný fotbal se hrál i po změně stran. Angers mohlo jít do vedení v 53. minutě, opět se ale blýskl Pelé, který zneškodnil pokus Vincenta Monceaua; kapitán Scoïstes Cheick N'Doye pak z dorážky smolně trefil tyč. A tak se místo toho měnilo skóre na druhé straně - Dóriův dlouhý pas srazil domácí bek Yoann Andreu nešťastně přímo k Thauvinovi, který si srovnal míč a levačkou - s drobnou, ale důležitou tečí Romaina Thomase - propálil bezmocného Petriće.

Marseille má nicméně letos problémy udržet vedení, což se potvrdilo i tentokrát. Vyrovnáno mohlo být už v 72. minutě, to ale ještě Capelle selhal; jeho chvíle slávy přišla až později, v nastaveném čase. Poslední zoufalý pas do vápna se od bránícího Dórii odrazil přímo k Capellemu, který už zblízka neměl problém vyrovnat.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Nancy-Lorraine 1:0

01.10.2016 20:00

Góly: 75. Éder (pen.)

Bylo to opravdu hodně vydřené vítězství, které přerušilo pořádně mizernou sérii fotbalistů Lille v měsíci září. Ve čtyřech utkáních totiž nezískali v tomto období ani bod a ocitli se na samotném dně tabulky. Bylo možná štěstí, že na Stade Pierre-Mauroy nepřijel nijak ostřílený protivník. Vždyť Nancy se před tímto soubojem nacházelo na příčce předposlední.

Souboj aktuálně dvou nejhorších týmů tabulky nabídl hodně opatrný a také nervózní fotbal, kterému vlastně chyběla potřebná prvoligová kvalita i nějaký větší výčet šancí. LOSC nakonec potvrdil, že na ASNL se mu dlouhodobě daří, a svou bilanci vylepšil na pouhé dvě porážky z posledních 21 utkání. O domácím vítězství rozhodla proměněná penalta Édera ze 75. minuty.

Do jakési první pološance se dostali v 16. minutě hosté. Michaël Chrétien poslal excelentní pas směrem dopředu, na něj si naběhl Maurice Dalé, a protože byl pod tlakem vracejícího se obránce Baši, nedokázal zakončit tak, aby výrazněji ohrozil gólmana Enyeamu. Dogy se snažily útočit a vytvářet si nějaké příležitosti, jejich počínání ovšem bylo značně neefektivní.

Vlastně až dvacet minut před koncem musel poprvé ukázat své schopnosti hostující brankář Guy N'Dy Assembé, to když jednoruč zlikvidoval Bauthéacovu střelu z úhlu na brankové čáře. O pár chvil později přišel na řadu klíčový moment tohoto střetnutí. Michaël Chrétien v pokutovém území sejmul Corchiu a sudí Desiage nařídil pokutový kop.

Éder si jako exekutor počínal velmi sebevědomě a míč usměrnil přesně k tyči, navíc do protipohybu Guye N'Dy Assembého, který jednoduše neměl možnost inkasování zabránit. Pojistit tři body mohl ještě devět minut před koncem Sankharé, který těžil z dobré práce Édera, ovšem v zakončení nakonec nebyl tolika úspěšný.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Montpellier HSC 3:3

01.10.2016 20:00

Góly: 39. Geoffrey Jourdren (vl.), 81. Anthony Vanden Borre (vl.), 90. Yohann Rivière - 18. Casimir Ninga, 25. Casimir Ninga, 58. Casimir Ninga

Hodně výživný zápas byl k vidění na Stade Gaston Gérard v Dijonu. Domácí v něm nakonec vydřeli ve Francii málokdy vídanou remízu 3:3.

Rodrigue Casimir Nigga Ninga vsítil před tímto zápasem v roce 2016 jenom jeden jediný gól. Málokoho by tedy napadlo, že by to měl být právě tenhle čadský fotbalista, díky komu bude Montpellier po šesti zápasech mohutně sahat po vítězství. S první trefou přispěchal už v 18. minutě. Jérome Roussillon jej našel zcela neobsazeného, takže měl Ninga dost času zamířit přesně do rohu brány - 0:1.

O sedm minut později Ninga úřadoval znovu. Předběhnul Cédrika Varraulta a poradil si i s ostatními stínujícími obránci a brankářem Reynetem - 0:2. Ve 39. minutě si ale vybral slabší chvilku Geoffrey Jourdren. Loïs Diony zatím podává velmi dobré výkony. Stihnul dvě asistence a dva góly. Tentokrát přihrával z brankové čáry a gólman MHSC si srazil balon do vlastní sítě - 1:2.

Těsně před vypršením hodiny hry zaseknul Ninga na hraně pokutového území do středu hřiště a pravačkou zvýšil na 3:1 z pohledu la Paillade. V tuto chvíli patrně málokdo věřil, že by Dijon mohl s nepříznivým stavem ještě něco udělat. Trenér alespoň poslal v 67. minutě do hry dvaatřicetiletého útočníka Yohanna Riviéra.

Opravdu frustrující závěr pro Montpellier, který zůstane u spodku tabulky. Skoro to vypadá, že by bylo lepší, kdyby musel skóre otáčet. Protože v tomto ročníku Ligue 1 z osmi zápasů šel hned sedmkrát do vedení, ale do vítězného konce duel dotáhnul pouze jednou, a to v prvním kole proti Angers SCO. Leda by si dokázal Rodrigue Ninga udržet takovouto formu.

Více informací k zápasu

FC Nantes - SC Bastia 1:0

01.10.2016 20:00

Góly: 18. Mariusz Stępiński

FC Nantes se proti Bastii dočkalo druhé letošní výhry. Pochopitelně to bylo jenom 1:0, neboť celek Reného Girarda více branek v jednom utkání zatím v této sezoně vstřelit nedokázal. A za osmatřicet zápasů té minulé se mu to povedlo všehovšudy devětkrát. A to byl na lavičce Michel Der Zakarian, současný lodivod druholigové Remeše.

V úvodu zápasu se musel činit především domácí gólman Rémy Riou. Už v 5. minutě jeho směrem pálil Sadio Diallo, a poté to dvakrát zkoušel Thievy Bifouma, přičemž podruhé muž v rukavicích uspěl v duelu jeden na jednoho. Pak začali hrát Les Canaris a hned z první větší příležitosti se dokázali gólově prosadit.

Běžela 18. minuta, když Emiliano Sala šikovnou patičkou našel svého polského kamaráda Mariusze Stepińskiho a Thomas Vincensini se mohl ohlédnout - 1:0. I další šance patřila klubu ze Stade de la Beaujoire. Leo Dubois byl ale vychytán, stejně jako Lucas Lima o dvě minuty později, když střílel z přímého kopu.

Pak měli domácí štěstí, že trenérem Ciccolinim vychvalovaný svěřenec Allan Saint-Maximin zamířil jenom do tyče. Poté se naprosto přesně opakovala historie s dalším Limovým přímým kopem. Po přestávce mohl vyrovnat střídající Lenny Nangis, nicméně opravdu zůstalo jen u toho ‚mohl‘. V 69. minutě si naběhnul na Haritův centr střelec gólu Stepiński, jenže tentokrát se balon mezi třemi tyčemi neusadil.

Nedlouho poté pálil po zemi Bifouma a Rémy Riou čaroval. V 78. minutě přišel na plac Yacine Bammou a hned v následující šedesátisekundovce střílel jen těsně mimo. O sedm minut později už to bylo lepší, ale zase Vincensini byl proti. Pak už následoval závěrečný hvizd rozhodčího Varely, po němž si někteří hráči FC evidentně oddechli, přestože měli tentokrát prakticky po celou dobu více ze hry.

Více informací k zápasu

SM Caen - Toulouse FC 1:0

01.10.2016 20:00

Góly: 64. Ivan Santini (pen.)

Caen připravilo na svém stadionu druhou letošní porážku pro Toulouse. To prokázalo, že udržet si stabilní formu je pro něj něco prakticky nepředstavitelného.

V úvodním dějství se o vzruch před soupeřovou brankou staral v podstatě akorát hostující kapitán Martin Braithwaite. Skóre mohl otevřít už v první minutě, jenomže selhal. Odčinit své zaváhání mohl dvě minuty před vypršením řádné hrací doby první půle, když se ocitnul tváří v tvář Rémymu Vercoutremu. Domácí brankářská jednička se ale přelstít nenechala.

Tým Patrice Garandeho se do první příležitosti větší dostal až v 54. minutě. Yanna Karamoh nenavázal na svou trefu proti Angers, jelikož tentokrát netrefil zařízení. Po hodině hry většině příznivců a příznivkyň na Stade Michel d’Ornano zatrnulo. Braithwaite vyzval ke skórování Švéda Jimmyho Durmaze a ten napálil břevno.

V 64. minutě přišel rozhodující moment střetnutí. Francois Moubandje zpracovával centr Ronnyho Rodelina ve vápně rukou, takže rozhodčí Benoit Bastien ukázal na značku pokutového kopu. K tomu si stoupnul Ivan Santini a nechal vzpomenout na "Panenkovský dloubáček" - 1:0. Šlo o jeho třetí přesnou trefu v sezoně. A také o pátou branku v řadě, kterou Caen vstřelilo proti Toulouse z penalty nebo jiné standardní situace.

Ve zbytku utkání působili hosté dosti bezradně. Naopak domácí mohli výsledek ze svého pohledu ještě poupravit k lepšímu. To by však museli Julien Féret a Pape Sané (hlavička do břevna!) proměnit své příležitosti. Nestalo se, a tak TFC přečká reprezentační pauzu nejhůře na páté příčce, zatímco Caen zůstane v dolní polovině tabulky.

Více informací k zápasu

FC Metz - AS Monaco 0:7

01.10.2016 20:00

Góly: 7. Thomas Lemar, 23. Valère Germain, 39. Bernardo Silva, 68. Fabinho (pen.), 72. Guido Carrillo, 83. Guido Carrillo, 89. Gabriel Boschilia

Krutý debakl utrpěl nováček ligy z Mét, a to navíc ještě před domácími fanoušky. Monako bylo jednoznačně nad jeho síly, přitom v tabulce oba celky dělily před vzájemným soubojem pouhé tři body. Klub z Azurového pobřeží rozhodl o svém hladkém vítězství prakticky už v první půli, v té druhé ovšem svůj gólostroj nezastavil a přidal na své konto ještě další čtyři zásahy.

Uběhlo jen sedm minut na časomíře a už se ASM dočkal své první vstřelené branky. Brankář Didillon společně s obráncem Falettem zazmatkovali ve vlastním pokutovém území, čehož ihned využil dobře postavený Lemar, jenž míč umístil pohodlně do poloprázdné branky. Pro hostujícího záložníka to byla v této sezóně třetí trefa ve francouzské nejvyšší soutěži.

O pár chvil později Lemar rozehrával slušně přímý volný kop, do kýženého prostoru mezi třemi tyčemi ovšem nezamířil. Ve 23. minutě už hosté přidali druhý zásah, když na hranici pokutového území předvedli výbornou kombinaci, Joao Moutinho přistrčil míč Germainovi, jenž parádním pokusem k tyči překonal marně se natahujícího Didillona.

Šest minut před přestávkou se na střeleckou listinu zapsal též Bernardo Silva, kterému balón v šestnáctce chytře přenechal Guido Carrillo a Portugalec bez problémů překonal Didillona. Zkraje druhého dějství sice musel Subašič zasahovat proti Doukourého zakončení, jinak však měli hosté průběžný stav plně pod kontrolou.

Po hodině hry Méty dohrávaly o deseti hráčích, neboť Doukourého ostrý zákrok na N'Dorama vyhodnotil rozhodčí Buquet jako surovou hru, takže následovala červená karta. Velmi záhy Monako využilo tuhle přesilovku. V 68. minutě Cohade srazil ve vápně Germaina a nařízený pokutový kop proměnil bez nějakého většího zdržování Fabinho.

Pověstného bůra zasadil svému soupeři Guido Carrillo v 72. minutě. Z pravé strany ho svým centrem našel Bernardo Silva, snadnou kličkou se pak Argentinec zbavil obránce Biševace a Didillon následně zase na střelu nedosáhl. V 83. minutě Guido Carrillo ve skluzu zařídil šestý monacký gól, minutu před koncem se prosadil ještě Boschilia, a to velmi drzým obloučkem.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux 2:0

01.10.2016 17:00

Góly: 3. Edinson Cavani, 31. Edinson Cavani

Edinson Cavani se díky dvěma vstřeleným brankám v utkání proti Bordeaux posunul do čela tabulky střelců Ligue 1. Uruguayec v minulých čtyřech ligových kolech skóroval celkově už pošesté, odehrál v nich 304 minut, takže v průměru vstřelil jeden gól za 43 minut. PSG jinak potvrdil, že na tohoto soupeře jednoduše umí, a z posledních čtrnácti utkání s ním padl jen jednou jedinkrát.

Domácí vstoupili do tohoto souboje velmi dobře. Na levé straně založili moc pěkný útok, Ángel Di María z levé strany našel na bližší tyčce nehlídaného Edinsona Cavaniho, který hlavou snadno překonal brankáře Carrassa. Les Girondins i přes tenhle nepříznivý výsledek hráli i nadále spíše zezadu, svého soka ničím neohrožovali a vesměs jen čekali, co znovu vymyslí.

Navýšit náskok mohl svým pokus z voleje Meunier, ovšem tentokráte si Carrasso mezi třemi tyčemi poradil. Po půlhodině hry již Pařížané navýšili vedení. Lucas Moura na levé straně patičkou předal míč Kurzawovi, který se zřejmě nacházel v lehkém ofsajdu, pařížský obránce poté přihrál ještě lépe postavenému Edinsonovi Cavanimu, jenž další patičkou zamířil do sítě.

Do přestávky ještě svou ostrou levačkou zahrozil sám Kurzawa, nicméně skóre se po jeho šanci neměnilo, a na druhé straně FCGB poprvé výrazněji vystrčil růžky zásluhou Malcoma, na bližší tyčce ho ovšem dokázal vychytat gólman Aréola. Ve druhém dějství tempo hry opadlo, PSG už na hřišti tolik nedominoval, na jeho protivníka to ovšem bohatě stačilo.

Po přestávce mužstvo kouče Unaie Emeryho pohodlný náskok pouze hlídalo. Při chuti byl stále Edinson Cavani, jenž zkoušel Carrassa opět překonat patičkou, avšak tentokráte na hostujícího muže v rukavicích v 54. minutě nevyzrál, a hattrick tak nezkompletoval. Pět minut před koncem Aréola zasahoval proti střídajícímu Labordemu, jinak Bordeaux vepředu nevymyslelo zhola nic.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - EA Guingamp 1:0

30.09.2016 20:45

Góly: 90+3. Adama Diakhaby

Souboj dvou aktuálně nejlepších bretaňských celků zvládlo lépe Rennes, které uštědřilo Guingampu krutou ránu v podobě rozhodující branky ze třetí minuty nastavení druhé půle. O tu se postaral mladý útočník Adama Diakhaby, jenž na hřiště přišel až v 79. minutě. Hosté se tak kvůli této porážce dostali v tabulce za svého protivníka, zatímco domácí stoupli na sedmou pozici.

Guingampský brankář Karl-Johan Johnsson, dle portálu ligue1.com muž utkání, se mohl mezi třemi tyčemi roztrhat, aby svému týmu zařídil alespoň bod. Po přestávce chytil dokonce penaltu, jenže ani jeho heroický výkon k úspěchu nevedl. Rennes, které se v minulé sezóně před vlastními fanoušky spíše trápilo, už počtvrté v řadě vyhrálo a drží v Roazhon Parku stoprocentní bilanci.

Ani jedno z družstev nevstupovalo do vzájemného souboje v úplně nejlepším rozpoložení, v posledních třech kolech získala shodně jen tři body. Nejprve se činil Costil, jenž zlikvidoval střelu Déauxe v 7. minutě, o pár chvil později Briand využil podklouznutí obránce Pedra Mendese, i s jeho pokusem si však domácí gólman poradil.

SRFC se poprvé výrazněji osmělil ve 33. minutě, nicméně Sio nedodal své hlavičce takovou razanci, aby nebezpečněji ohrozil Johnssona, takže do kabin se šlo za bezbrankového stavu. V 64. minutě se EAG musel vypořádat s dost nepříjemnou záležitostí. Mustapha Diallo zatáhl v šestnáctce za dres N'Tepa, sudí Rainville mu ukázal druhou žlutou kartu a následně červenou a nařídil pokutový kop.

Johnsson však mezi třemi tyčemi zazářil a exekutora Grosického skvěle vychytal. V deseti se už hosté snažili bránit alespoň průběžnou remízu. V 79. minutě Déaux odvrátil nebezpečný centr Grosického a v tu chvíli vlétl na hřiště Diakhaby. Rennes podniklo rychlý brejk, Pedro Henrique vybídl svým centrem z levé strany volného spoluhráče a ten se na zadní tyči v koncovce nezmýlil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice862014:520
2.AS Monaco861122:919
3.Paris Saint-Germain851217:616
4.Toulouse FC842211:614
5.Olympique Lyon841315:913
6.Girondins Bordeaux841311:1013
7.Stade Rennes84139:1013
8.FC Metz84139:1513
9.AS Saint-Étienne833210:812
10.EA Guingamp83239:811
11.SC Bastia83146:610
12.Angers SCO83148:910
13.SM Caen83147:1410
14.Olympique Marseille823310:109
15.Dijon FCO822411:138
16.FC Nantes82244:88
17.Montpellier HSC81439:157
18.Lille OSC82158:147
19.FC Lorient82065:136
20.AS Nancy-Lorraine81253:105

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gunigamp začal sezónu dobre a potom 3 červené v 4 zápasoch, ktoré im vždy prehrali zápas..

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to ale bol vždy taký tvrdší mančaft nie? či?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne, ale nejde o to či tvrdší alebo netvrdší skôr v kuse nejaký hráč skratuje, oslabí celý tým a potom kvoli tomu prehrajú

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcem aby to vyznelo nejako moc rasisticky, ale na to sú hráči tmavej pleti (černoši, latinci a pod.) náchylný...

Reagovat
smazaný uživatel

No, ti nejznámější "prasáci" jsou většinou tmavé pleti... třeba Barton, Gravesen, Tøfting, Gascoigne, Materazzi a spousty a spousty dalších...

Reagovat
smazaný uživatel

A nesmieme zabudnúť na Blboteliho...

Reagovat
smazaný uživatel

Strasna doba ve ktery se zije. Ta politicka korektnost je takova nechutnost, jeste se onlouvej za to, ze si myslis, ze cernosi hrajou jako prasata...

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo sa chytáš za hlavu? Veď napíš s čím nesúhlasíš

Reagovat
domingo

ty vole

Reagovat
Pyroman

Co to tam ten Guingamp včera spáchal, oni v derby drží v deseti lidech cennou venkovní remízu a dostanou v nastavení gól z protiútoku(!!!). Mít za tohohle stavu při odkopu soupeřova brankáře obrannou linii vysunutou pomalu někde na půlce, to je slušný fail.

Reagovat
Israha

Fotbal PSG tím odchodem Ibry strašně ztratil na variabilitě a momentu překvapení. Furt tam sice je tak velká hráčská kvalita, aby s tím vcelku snadno vyhráli ligu a i něco udělali v LM, ale oproti minulým letům je to strašne strojové, nekreativní. Střeďák dá balon do kraje, tam se individuálně/kombinačně uvolní hráč a letí centr na Cavaniho. Jedině Lucas to občas zkouší sólovýma akcema, jinak je to víceméně o tom, jestli to tam bude Edinsonovi padat, nebo bude spalovat. Dnešnímu Bordeaux by Ibrovo PSG dalo minimálně čtyřku, když jsem tak koukal na ten cedník, co tam měli místo obrany...

Reagovat
.13

Tak to som aj ocakaval, ked tam teraz miesto genia je kladivo. Nuz, mali sme sa na to lepsie pripravit asi. Chcel by som tam par zapasov vidiet Hatema, ako by mu to sadlo. Aj Angelov mi pride trochu znechuteny z toho "menej kreativneho stylu".

Nam by snad najviac pomohol Griezmann, ale to je sen.

Ta predstava utoku: Angel, Griezmann, Lucas. Bohvie ako to je realne, ale bola by to radost pozerat

Reagovat
Israha

Di María bude podle mě víc znechucený hraním na křídle a menší mírou herní volnosti. Jinak on taky je spíš jezdič než myslitel, byť kopací techniku má dokonalou. Bych řekl, že nejkreativnější hráč u vás je aktuálně Pastore.

Griez osobně asi nemá moc důvodů přestupovat, ale nějaké větší sumě by vedení Atlética nejspíš neodolalo. I tak ho ale vidím spíš v Anglii, pokud by měl odejít...

Reagovat
.13

S tym Pastorem a Angelom asi mas pravdu. Mne sa DiMaria lubil ked hral v tej stredovej trojke, aj v Reale tam mal tusim jeho najlepsiu sezonu.

Griezmann dufam bud ostane u Atletov, alebo ho skusime ulovit my. Francuz, mlady a svetova hviezda. Myslim, ze mu mame co ponuknut, aj ked Atleti momentalne su pred nami, to by sa vsak s prichodom takeho hraca mohlo otocit v nas prospech.

Mohol by tu byt kral podobne ako Ibra. Urcite mi to pride rozumnejsie ako hadzat 190 za Neymara.

Reagovat
Virtuos

Monako rezmetalo "Mety" ako nic

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier

Reagovat
Israha

Potřetí v sezoně ztracené vedení . Z devíti bodů je jeden...Passi vůbec nezvládá zvýšit soustředěnost v obranné hře, což je dost smutné vzhledem k tomu, že vždy se rozhodne jednogólový náskok bránit namísto navyšování.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille musí urýchlene zohnať trénera,ktorí hráčov naučí držať vedenie/remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

Máriooo pooojď vystřílej Nice titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá žlutá v nastavení. Klasik.

Reagovat
Spasitel

Mario je proste jedinečný prajem mu nech pomôže Nice k titulu

Reagovat
juninho8

Tak dnes to mohlo byt kludne 5:1 a nikto by nic nemohol povedat....2-krat si mohli chalosi prihrat do prazdnej ale aj Fekir aj Tolisso na to maju asi velke ego...Tousartove 2 nadejne hlavicky po rohoch...konecne chytil jednu sancu navyse aj Lopes....inak paradny vykon....mne sa velmi pacil hlavne Mamanna...vzadu to cistil chirurgicky presne

Reagovat
Israha

ASSE nehrálo tak špatně, aby si zasloužili takový klepec. Snad bych řekl, že do takové cca 60. minuty byli i nebezpečnější...pak začali hrát víc vabank, nezvládli to a vy jste je začali vzadu čím dál víc nachytávat. Vyrovnané derby, které rozhodla větší individuální kvalita Lyonu.

Reagovat
juninho8

Ja som to skor bral z pozicie vylozenych sanci....nejaka extra prevaha a tlak tam neboli....to mas pravdu....keby tam bol sasa tak myslim ze by sme mozno videli viac golov....

Reagovat
Israha

A kdyby se nezranili Hamouma s Beričem . Já si ani nemyslím, že jste ty šance řešili špatně...on je prostě Ruffier špičkový brankář.

Reagovat
juninho8

Hlavne hamouma si myslim ze chybal...no a co sa tyka ruffiera tak ma fakt holt smolu ze chyta v ere Llorisa a Mandandu....v lige je isto medzi top 3

Reagovat
Israha

Berič je pro letošní ASSE důležitější než labilní Hamouma. Jeho hra zády k bráně otevírá krajní prostory a druhou vlnu, a on je v ní ohromně kvalitní. Soderlund tam nesklepl, nerozdal a neposunul nic, i když to evidentně dělat měl. Hamouma zdánlivě chyběl, protože místo něho přišel všekazící Tannane, jehož mizérie bila do očí

Já si třeba ani nemyslím, že by Ruffier byl výrazně horší než ti dva. Jen holt neodehrál žádné pořádné zápasy v popředí zájmu, aby se o něm vědělo, tím pádem nemá tak velké jméno.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už Passi nemůže přežít, prostě nemůže...

Reagovat
raduinho

A víte vy pane redaktore co jsou to ty Pasy?

Reagovat
Langi

Lyon zabral v pravou chvili...ted se od toho odrazit

Reagovat
juninho8

o tyzden nam nehrozi talianske zazracne dieta...teda aspon myslim (z tychto stopiek vo francuzskej lige som vedla) ale aj tak ocakvam nejaku tu remku

Reagovat
juninho8

o 2 tyzdne*

Reagovat
Pyroman

ale hrozí, tu druhou žlutou mu pravděpodobně zruší

Reagovat
juninho8

No jo...uz som to cital aj ja....tak bola asi nezasluzena no....

Reagovat
Realita

Ten Balotelli je vážně bezmozek

Reagovat
BílíAndelDrcKo

to bolo prísne vylučenie aj ked za uplne sprostosti, nemám ho rád ale prišlo mi to tak ze keby ma trochu citu pre hru tak ho nemusel dat von

Reagovat
Milan.B

jemu to niekedy daju zato ze je to balotelli

Reagovat
Realita

tak každý ví, že za svlečení dresu je žlutá, pak se může stát maličkost a máš redku.. Svlékání dresů je absolutně zbytečná karta

Reagovat
BílíAndelDrcKo

tak to áno tá nebola o čom. Ale po takejto prvej zltej mu dat taku druhu za nič s vedomím ze uz jednu mal.... podla mna zasa voči nemu kruté. Som si istý ze mnoho iných hráčov by červenu za to nedostalo.

Reagovat
.13

Tu druhu zltu som absolutne nepochopil, vsak tam nebol ziaden kontakt, zle na seba kukli a vylucil ho. Dost prisna

A po tom gole co dal by som dal dole dres aj ja asi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele