8. kolo
01.10.2016 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SM Caen - Toulouse FC 1:0

Caen připravilo na svém stadionu druhou letošní porážku pro Toulouse. To prokázalo, že udržet si stabilní formu je pro něj něco prakticky nepředstavitelného.

V úvodním dějství se o vzruch před soupeřovou brankou staral v podstatě akorát hostující kapitán Martin Braithwaite. Skóre mohl otevřít už v první minutě, jenomže selhal. Odčinit své zaváhání mohl dvě minuty před vypršením řádné hrací doby první půle, když se ocitnul tváří v tvář Rémymu Vercoutremu. Domácí brankářská jednička se ale přelstít nenechala.

Tým Patrice Garandeho se do první příležitosti větší dostal až v 54. minutě. Yanna Karamoh nenavázal na svou trefu proti Angers, jelikož tentokrát netrefil zařízení. Po hodině hry většině příznivců a příznivkyň na Stade Michel d’Ornano zatrnulo. Braithwaite vyzval ke skórování Švéda Jimmyho Durmaze a ten napálil břevno.

V 64. minutě přišel rozhodující moment střetnutí. Francois Moubandje zpracovával centr Ronnyho Rodelina ve vápně rukou, takže rozhodčí Benoit Bastien ukázal na značku pokutového kopu. K tomu si stoupnul Ivan Santini a nechal vzpomenout na "Panenkovský dloubáček" - 1:0. Šlo o jeho třetí přesnou trefu v sezoně. A také o pátou branku v řadě, kterou Caen vstřelilo proti Toulouse z penalty nebo jiné standardní situace.

Ve zbytku utkání působili hosté dosti bezradně. Naopak domácí mohli výsledek ze svého pohledu ještě poupravit k lepšímu. To by však museli Julien Féret a Pape Sané (hlavička do břevna!) proměnit své příležitosti. Nestalo se, a tak TFC přečká reprezentační pauzu nejhůře na páté příčce, zatímco Caen zůstane v dolní polovině tabulky.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

o-4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele