8. kolo
30.09.2016 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - EA Guingamp 1:0

Souboj dvou aktuálně nejlepších bretaňských celků zvládlo lépe Rennes, které uštědřilo Guingampu krutou ránu v podobě rozhodující branky ze třetí minuty nastavení druhé půle. O tu se postaral mladý útočník Adama Diakhaby, jenž na hřiště přišel až v 79. minutě. Hosté se tak kvůli této porážce dostali v tabulce za svého protivníka, zatímco domácí stoupli na sedmou pozici.

Guingampský brankář Karl-Johan Johnsson, dle portálu ligue1.com muž utkání, se mohl mezi třemi tyčemi roztrhat, aby svému týmu zařídil alespoň bod. Po přestávce chytil dokonce penaltu, jenže ani jeho heroický výkon k úspěchu nevedl. Rennes, které se v minulé sezóně před vlastními fanoušky spíše trápilo, už počtvrté v řadě vyhrálo a drží v Roazhon Parku stoprocentní bilanci.

Ani jedno z družstev nevstupovalo do vzájemného souboje v úplně nejlepším rozpoložení, v posledních třech kolech získala shodně jen tři body. Nejprve se činil Costil, jenž zlikvidoval střelu Déauxe v 7. minutě, o pár chvil později Briand využil podklouznutí obránce Pedra Mendese, i s jeho pokusem si však domácí gólman poradil.

SRFC se poprvé výrazněji osmělil ve 33. minutě, nicméně Sio nedodal své hlavičce takovou razanci, aby nebezpečněji ohrozil Johnssona, takže do kabin se šlo za bezbrankového stavu. V 64. minutě se EAG musel vypořádat s dost nepříjemnou záležitostí. Mustapha Diallo zatáhl v šestnáctce za dres N'Tepa, sudí Rainville mu ukázal druhou žlutou kartu a následně červenou a nařídil pokutový kop.

Johnsson však mezi třemi tyčemi zazářil a exekutora Grosického skvěle vychytal. V deseti se už hosté snažili bránit alespoň průběžnou remízu. V 79. minutě Déaux odvrátil nebezpečný centr Grosického a v tu chvíli vlétl na hřiště Diakhaby. Rennes podniklo rychlý brejk, Pedro Henrique vybídl svým centrem z levé strany volného spoluhráče a ten se na zadní tyči v koncovce nezmýlil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

o-2

Reagovat
Eve95

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele