8. kolo
02.10.2016 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - FC Lorient 2:1

Balotelliho francouzská mise zatím klape jako na drátkách. I když - jak se to vezme. Kouč Nice Lucien Favre si nejspíš bude muset zvyknout, že italského střelce bude mít k dispozici jen občas; můžou za to nejen zranění, ale i jeho chatrná disciplína. Dnes se Balotelli ukázal hned dvakrát; nejprve čtyři minuty před koncem parádně vystřelil výhru nad Lorientem, poté ještě stihl inkasovat dvě žluté karty a nechat se vyloučit. I přes tuto červenou tečku se však Les Aiglons mohou radovat - v lize neprohráli už podesáté v řadě a nadále drží čelo tabulky.

Lorient vyhrál dva z posledních tří zápasů, včetně nečekaného triumfu v Lyonu - ten zařídil svým skvělým výkonem Jimmy Cabot, a tentýž hráč předvedl ukázkový výkon i dnes na Riviéře. Už v deváté minutě se mu podařilo obelstít Dalberta s Malangem Sarrem, naneštěstí pro hostující fanoušky však jeho střela skončila v náručí gólmana Yoana Cardinaleho.

Na první pohled šlo možná o rutinní zákrok; krátce nato se však ukázalo, že i takto jednoznačné situace mohou skončit průšvihem. Benjamin Lecomte, lorientský brankář a kapitán a také zřejmě nejlepší hráč Les Merlus za poslední dva roky, si totiž vybral vzácný okamžik zaváhání. V jedenácté minutě pustil z rukavic jednoduchou střelu Ricarda Pereiry, což mělo za následek první branku zápasu - 1:0.

Cabot mohl vyrovnat o šest minut později, hrubou chybu Sarra ale nepotrestal; na druhé straně Arnold Mvuemba těsně netrefil z povedeného přímého kopu. To už se psala druhá půle. Po změně stran začal být vidět i Balotelli - v 51. minutě hlavičkoval na zadní tyči těsně vedle. O čtyři minuty později pak přišel úder z druhé strany; Benjamin Moukandjo si naběhl na výborný pas Mohameda Mary a chladnokrevně zakončil.

Vyrovnávací branka vyhodila Nice z rytmu; sám Mara mohl dokonce otočit skóre, s přispěním šťastné Seriho teče však jeho rána trefila pouze tyč. A potom už přišla Balotelliho chvíle. Po skvělé kombinaci Eysserice s Cyprienem se někdejší italský reprezentant dostal do dobré pozice, postoupil k brance a ránou do vinglu stanovil konečné skóre. Potom si tedy sundal na oslavu dres, což bylo oceněno žlutou kartou, načež po ostrém střetu s Moreirou v nastaveném čase inkasoval druhou žlutou a poroučel se ze hřiště. Svůj úkol ale splnil - Nice bere potenciálně velmi cenné tři body.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V 5. zápase doma přivíta Nice doma dle kurzu nejslabšího soupeře- dosud Neprohráli. Naopak Lorient zajíždí ve 4. zápase venku dle kurzu k papírově nejsilnějšímu soupeři . Dosud Nevyhráli. Kurz 1,8 je značně přemrštěný, dal bych max 1,5. Další možností je , že zde book čeká překvápko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele