8. kolo
02.10.2016 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 2:0

V říjnu se Lyonu zkrátka daří - dlouhodobě. Stejně jako loni, i tentokrát Les Gones v desátém kalendářním měsíci zabrali a z posledních osmi říjnových ligových zápasů mají bilanci 22 bodů (z 24 možných). Tentokrát do odskákalo Saint-Étienne, které v prestižním Derby du Rhone tahalo jasně za kratší konec; nebýt skvělého gólmana Stéphane Ruffiera, byl by konečný rozdíl dost možná vyšší než 2:0.

Výhra, která posunula Lyon na páté místo tabulky, přišla v pravý čas; pod koučem Brunem Génésiem se totiž po prohrách s Lorientem (v lize) a Sevillou (v LM) už povážlivě nakláněna židle. Naopak ASSE nepadlo šestkrát v řadě. Dnes však byl na hřišti jen jeden tým, což se potvrdilo už po třech minutách, kdy domácí Nabil Fékir parádním přímým kopem poprvé prověřil Ruffierovu pozornost.

Na druhé straně se sice po čtvrthodině hry připomněl Vincent Pajot, jinak se ale Les Verts do šancí takřka nedostávali. Netrvalo dlouho a lyonské ochozy se radovaly z první branky: dnes výborný Fékir využil poziční chyby náhradního beka Kévina Monnet-Paqueta a narýsoval přesný pas pro Sergiho Dárdera, který na zadní tyči hlavou otevřel skóre.

Monnet-Paquet mohl napravit svoje zaváhání čtyři minuty po změně stran, jeho technickou ránu ale zastavila Lopesova konstrukce; portugalský gólman pak ještě jednou musel ukázal své umění proti Pajotovi, nejlepšímu hráči hostí. Teprve s blížícím se závěrem pak začala lyonská dominance opravdu sílit. Ruffier si ještě poradil s přízemní dělovkou Tolissa (74') i následnými pokusy Ferriho (76') a Fékira (78'); na Rachida Ghezzala však už byl krátký. Talentovaný křídelník se opřel do míče nějakých dvacet metrů od brány a strojově přesnou ránou uzavřel skóre na konečných 2:0 (88').

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

o-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele