Ligue 1 - souhrn 7. kola

26.09.2009, 20:58, aktualizováno 27.09.2009, 23:02
Komentáře a souhrny
Bordeaux gólem Wendela porazilo Rennes a je v čele. Le Mans Lens nastřílelo Lens tři góly a připsalo si tři body. Totéž se nepovedlo Lille, které doma remízovalo s Nice 1:1. Marseille prohrála ve Valenciennes čehož využil Lyon, když porazil Toulouse. Na OM se navíc dotáhl Montpellier, který v souboji nováčků vyhrál nad Boulogne. PSG veze jenom bod z Lorientu, Auxerre porazilo Grenoble a Saint-Etienne vykradlo Monaco...

AS Nancy-Lorraine - FC Sochaux 2:1

26.09.2009 19:00

Góly: 3. Youssouf Hadji (pen.), 39. Youssouf Hadji - 82. Marvin Martin

Nancy prolomilo černou sérii a po čtyř zápasech bez výhry se konečně raduje ze zisku tří bodů. Naopak Svěrkošovo Sochaux prohrálo již potřetí v řadě a kleslo na 16. příčku.

Začátek soutěže byl z jejich pohledu obdivuhodný. Dva zápasy, dvě výhry. Nakonec to ale tak slavné nebylo. Z dalších čtyř zápasů totiž vyválčili pouze bod a klesali tabulkou. Řeč je o AS Nancy, které ale dnes po dlouhé době naplno bodovalo. Naproti tomu Václav Svěrkoš jako by se v dresu Sochaux zadrhl - i to možná znamená již třetí porážku v novém ročníku v řadě.

Úvod utkání patřil jasně domácím. Již ve třetí minutě zapískal rozhodčí penaltu - k té se postavil Youssouf Hadji, který bez větších problémů proměnil. Stejný hráč se poté trefil i ze hry, to bylo šest minut před koncem první půle. Za hosty už dokázal pouze snížil Marvin Martin, mladý záložník Sochaux.

Youssouf Hadji byl pro obranu hostů velikým nebezpečím již od úvodních minut. Byl to právě on, kdo se po dvou minutách hry prosmýkl pokutovým územím Sochaux a.. Spadl na zem po zákroku Damiena Perquise. Rozhodčí zapískal penaltu, ke které se postavil sám postižený. Zkušeně poslal brankáře na druhou stranu a radoval se tak z brzkého vedení.

První šance hostů přišla přibližně po půl hodině hry. Stephane Dalmat napřáhl zpoza pokutového území. Následně ale pouze viděl, že s jeho nepříliš razantní střelou neměl problém brankář Bracigliano. O šest minut později to mohlo již být 2:0. Djamel Bakar ale namísto střely volil přihrávku na obsazeného Issiara Diu a z veliké šance tak nebylo nic.

O tři minuty později ale opravdu na dvoubrankový rozdíl zvýšil Hadji. Celou šanci táhl dlouho Lemaitre, ten poté přihrál lépe postavenému Maročanovi, který tvrdou ranou rozvlnil síť za gólmanem Richertem i podruhé. Po změně stran šli hosté do veliké ofenzivy. Charlie Davies v 57. minutě již překonal kličkou Bracigliana, jistě se již viděl jako jeden ze střelců. Nakonec mu ale míč těsně před nápřahem uloupil obránce Joel Sami.

Svěřenci Francise Gillota se snižujícímu gólu přiblížili opět o pár minut později. Benjamin Gavanon pořádnou ranou ale branku domácího celku pouze přestřelil. Podobně na druhé straně skončil i Alo'o Efoulou, jenž nedokázal pořádně namířit. Nakonec se ale hosté přeci jen dočkali. Devět minut před koncem řádné hrací doby se z úhlu prosadil Marvin Martin. Veliký podíl měl ale na brance Nicolas Maurice-Belay.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Olympique Marseille 3:2

26.09.2009 19:00

Góly: 21. Milan Biševac, 28. David Ducourtioux, 83. Rafael - 13. Fernando Morientes, 22. Mamadou Niang

Dlouhá série je u konce. Osm zápasů v lize Marseille nepoznalo svého přemožitele, dnes se jím ale překvapivě stalo Valenciennes. To navázalo na výhru se Sochaux a v domácím prostředí přestřílelo Marseille 3:2.

VA se sice vůbec nepovedl úvod sezony, nyní ale opět začíná šlapat jako pod bývalým trenérem Komboaréem. Z posledních čtyř zápasů ani jednou neprohrálo, ztratilo navíc pouze jednou - za remízu s Boulogne. Ještě lepší sérii držela Marseille. Ta v domácí lize neprohrála již osm zápasů v řadě. Poslední dva přitom vyhrála. Dnes ale po dlouhé době opět ztratila všechny body. Veliká šance se tak naskýtá Bordeaux a Lyonu, kteří si před svým rivalem mohou vytvořit solidní náskok.

Skóre otevřel již po 13 minutách hry Fernando Morientes, který se překvapivě objevil již v základní sestavě Olympiquu. Domácí ale mnoho času na gól nepotřebovali, již ve 21. minutě srovnal na 1:1 Biševac. Ani ne 60 sekund a bylo to opět lépe pro Marseille. Rozdílový gól obstaral kanonýr Mamadou Niang. Ale ani tento stav netrval příliš dlouho - ve 28. minutě vyrovnal David Ducourtioux. Na konečných 3:2 z pohledu domácích upravil hrdina dnešního utkání - Brazilec Rafael Schmitz.

Atraktivní první půli začali lépe hosté v bílých dresech. Kombinace Morientese a Lucha vyvrcholila přihrávkou na osamoceného Mamadou Nianga. Ten byl ale zastaven mladým brankářem Guyem Ndy Assembem. Netrvalo ale dlouho a talentovaný gólman musel míč ze své sítě lovit poprvé. Lucho se skvěle uvolnil na levé straně, vyslal před sebou nabíhajícího Brandaa. Brazilec poté přízemním centrem překvapil obranu domácích, která nedokázala zareagovat na Fernanda Morientese. Ten již pouze nastavil nohu do přihrávky a mohl slavit první gól za svůj nový klub - 0:1.

Neuběhlo ani sedm minut a oba týmy byly opět na stejné úrovni. Rafael si skvěle naskočil na rohový kop, o nic horší ale nebyl ani v bráně Steve Mandanda. Míč se ale od něho odrazil tak nešťastně, že Miloš Biševac měl již práci jednoduchou - 1:1. Podobný gól ale padl pouze o minutu později na straně hostů. Morientes donutil Assembého k zákroku, jenž balon se objevil pouze před dobíhajícím Niangem, který poslal svůj tým opět do vedení - tentokrát 1:2.

Skvělá první půle ale pokračovala. Johann Audel, který na levé straně dělal obráncům soupeře veliké problémy, dokázal nacentrovat na Ducourtiouxe, který hlavou podruhé rozjásal příznivce Valenciennes. Stav byl opět vyrovnaný - 2:2.

Ve druhé půli to již taková jízda nebyla. Marseille většinou držela míč, ale do žádných větších příležitostí se nehrnula. Za zmínku stojí snad pouze střely Nianga a Lucha z uctivé vzdálenosti, obě ale doplachtily vysoko nad branku. Na druhé straně opět zahrozil aktivní Audel. Byli to ale stále spíše hosté, kteří měli blíže k rozhodující trefě. Brandao se vymotal z obležení několika obránců, ocitl se sám před brankářem. Nepochopitelně ale poté zklamal a míč poslal vedle.

Sedm minut před koncem ale přišel pro hosty šok. Cohade zahrál přímý kop, na něj si naskočil Rafael a bylo to 3:2. Brankář Mandanda byl proti hlavičce i tentokrát bezmocný.

Více informací k zápasu

AS Monaco - AS Saint-Étienne 1:2

26.09.2009 19:00

Góly: 56. Sébastien Puygrenier - 3. Boubacar Sanogo, 90+2. Gonzalo Bergessio

Saint-Etienne překvapivě porazilo Monako. V poslední minutě se trefil Gonzalo Bergessio, který rozhodl o výsledku 2:1.

Monako bylo v dnešním zápase jasným favoritem. Však za sebou mělo dvě vítězství v řadě. Nejdříve si překvapivě snadno poradilo s PSG, následně přejelo i další ambiciózní tým - Nice. Dnes ale opět potvrdilo, že jeho výkony jsou jako na houpačce. Výhru si proti němu totiž připsal outsider ze Saint-Etienne, který stále nenašel tu nejoptimálnější formu. Díky dnešnímu zisku tří bodů se navíc posunul ze sestupové osmnácté příčky na patnáctou.

Již ve třetí minutě začal psát účet zápasu Boubacar Sanogo. Pro toho to byl vůbec první zásah po jeho přestupu z Werderu Brémy. Domácí se ale nevzdali a v 56. minutě vyrovnal na průběžných 1:1 obránce Puygrenier. Saint-Etienne ale nakonec opět spasil Gonzalo Bergessio, který se v posledních týdnech probouzí ze svého letního spánku. V poslední minutě nastavení rozhodl o výhře svého týmu, se dvěma góly je navíc nejlepším střelcem ASSE.

Netrvalo to příliš dlouho a domácí fanoušci již mohli být skleslí. Ve třetí minutě se před pokutovým územím objevil trestuhodně nehlídaný Boubacar Sanogo, který svou tvrdou ranou provětral síť Ruffierovy branky. Svou první trefou v lize tak poslal svůj tým do vedení 1:0. Hosté poté mohli děkovat pouze brankáři Janotovi, že skóre je stále příznivější pro ně. Neneho přímý kop totiž pořádně zavanul gólovým aroma.

V 17. minutě to byl opět přímý kop a šance. Tentokrát ale na druhé straně. Dobře rozehraná standardka padla na hlavu Sanoga, který ale gólový rej nepřipustil. Střela skončila pouze na břevně. Stejně na tom byl i Park Chu-Young. I on totiž napálil těsně před koncem prvního poločasu brankovou konstrukci.

Saint-Etienne se i po změně stran snažilo navýšit svůj náskok. Landrin svou tečovanou střelou ale vážné problémy nenadělal. Po 55. minutách ale bylo skóre vyrovnáno. Puygrenier naskočil na centr Neneho z přímého kopu a prakticky nedal brankáři Janotovi šanci. Nakonec ale zápas skončil přeci jen výhrou jednoho z celků. Těmi šťastnějšími byli tentokrát hosté. Bergessio tečovanou hlavičkou rozhodl o výhře Les Verts.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - US Boulogne 1:0

26.09.2009 19:00

Góly: 78. Nenad Džodić

Největší překvapení dosavadní sezóny a zároveň nováček Ligue 1 Montpellier se na vítězství nad dalším novicem z Boulogne tentokráte pořádně natrápil, tři body mu ovšem nakonec zaslouženě spadly do klína. Domácí výběr se totiž trefil deset minut před závěrečným hvizdem, k tomu se posunul na třetí dělenou příčku a může se prát o velmi cenné umístění na konci tohoto ročníku. Hosté nevyhráli již počtvrté za sebou a navíc podruhé v řadě prohráli.

Proto klesli až na čtrnácté místo a jejich velmi dobrý začátek začíná vycházet do ztracena, ještěže vůbec byl, jinak by na tom byli hodně špatně. Domácí nováček poprvé ohrozil soupeřovu branku po 18 minutách hry, kdy Victor Hugo Montano našel Jorise Marveauxe, jeho divoká rána však mířila nad. O čtyři minuty později to zkusil z přímého volného kopu Alberto Costa, ani on ovšem mezi tři tyče nezamířil.

Costa se mohl radovat o chvíli později, jeho rohový kop hlavou zasáhl obránce Guillaume Borne a nebýt pohotového zákroku brankáře Mathieu Valverdeho, byla by do statistik zapsaná vlastní trefa. Costovy rohy byly nebezpečné v celém průběhu střetnutí, po jednom z nich se do vzduchu pověsil Marveaux, ovšem skóre neotevřel. Po změně stran nebyl tolik k vidění útočný fotbal, z nudy diváky vytrhl pouze Belhanda, jemuž nahrával Karim Ait-Fana, gólman Valverde i tentokráte skvěle vyrazil.

Gólový moment se urodil v 79. minutě a pro Boulogne bylo příliš pozdě, aby něco se stavem udělalo. Rozhodl nebezpečný Costův roh a varovný prst, který Costa dával po celý deul, tak Boulogne neregistrovalo. Valverde totiž vytáhl jeho balón jen na Dzodiče, který uklidil do odkryté klece - 1:0. V závěru si vypracovali možnosti ještě Belhanda s Costou, výsledek se už ale neměnil.

V příštím kole bude Montpellier potvrzovat dobrou formu na půdě Grenoble, Boulogne přivítá na svém stánku pohárového účastníka Lille.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Paris Saint-Germain 1:1

26.09.2009 19:00

Góly: 40. Arnold Mvuemba - 45. Guillaume Hoarau

PSG potřetí v sezóně pouze remizovala a nyní to bylo celkem zbytečně na půdě Lorientu, který je osmý. Paříž zůstala v tabulce šestá s 12 korálky, čelo tabulky ji proto odskočilo již na 5 bodů. Přitom mohlo být ještě hůř, domácí šli do vedení, hosté dokázali srovnat až v nastaveném čase úvodního dějství.

Paříž začala od začátku velmi zostra a už v 8. minutě se mohlo měnit skóre, rána Ludovica Giulyho ale byla včas zablokována a následný přízemní pokus Stephana Sessegnona musel zlikvidovat brankář Fabien Audard. Na druhé straně o tři minuty později skvěle zafungovala spolupráce Morgan Amalfitano - Sigamara Diarra, druhý jmenovaný ale při zakončení zazmatkoval a divoce pálil vedle tyče.

PSG se dostalo do tempa po čtvrt hodině hry, Marcos Ceara uvolnil Hoaraua, ten mezi tři tyče nezamířil. Proto přišel pět minut před přestávkou na druhé straně trest. Marama Vahirua skvěle zakombinoval s Kevinem Gameirem a ze značky pokutového kopu pálil rozhodně Arnold Mvuemba, jehož pokus zapadl přesně k tyči. Když to vypadlo, že do kabin půjde spokojeněji domácí výběr, gól do šatny vsítil Hoarau, jenž využil povedeného centru Giulyho.

Hosté měli následně hned první možnost druhé půle, Peguy Luyindula s Hoarauem udělali prostor Giulymu, jenž orazítkoval krásnou ranou tyč. Hrdinou utkání se mohl stát v 73. minutě střídající Christophe Jallet, po několika minutách strávených na hřišti ovšem prověřil pouze pozorného Audarda. Na druhé straně to hned poté zkoušeli Amalfitano s Gameirem, branka z toho nebyla, a když v samém závěru nevyzrál na Audarda Luyindula a Guilyho pumelice byla zastavena obráncem Jeremy Morelem, výsledek se již neměnil.

V příštím kole přivítá Paris před vlastními fanoušky Nancy, Lorient se bude pokoušet o navázání na úspěch v Toulouse.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Grenoble Foot 38 2:0

26.09.2009 19:00

Góly: 64. Benoît Pedretti, 84. Cédric Hengbart

Hrůza. Tak by se zatím dal charakterizovat nový ročník v Grenoblu. A mizérie pokračovala i v sedmém kole, na nováčka z loňského roku si vyšláplo rozjíždějící se Auxerre.

Auxerre bylo v úvodu ligy zvyklé snad pouze na ztrátu bodů a žádné branky. Nyní je ale vše jinak. Modří neprohráli již čtyři utkání v řadě a v tabulce vystoupali již na třinácté místo. V posledních čtyřech zápasech navíc vstřelili na svůj poměr neuvěřitelných pět branek. Naopak zklamaní musí být v Grenoblu. Cíl do nové sezony, tedy záchrana, by se totiž měl plnit jinak. Sedm odehraných kol, nula bodů, dva vstřelené góly. To je prozatím vizitka bílo-modrých.

Vše ale ovlivnila již 21. minuta. To byli vyloučeni hned dva hráči - po jednom z každého klubu. Za domácí se pakoval Ireneusz Jeleń, hosté se museli obejít bez Davida Jemmaliho. Hru v deseti očividně lépe praktikovali domácí. Vstřelili hned dvě branky - první přišla z kopačky Benoita Pedrettiho v 64. minutě; ta druhá o dvacet minut později. Připsal si ji Hengbart.

Přesto byli v úvodu utkání aktivnější hosté. Nepříjemná rána Laurenta Courtoise sice pořádně vystrašila gólmana Sorina, zákrok ale nakonec tak složitý nebyl. Po dvaceti minutách šly oba celky do zápasu prakticky znovu - vyloučen byl totiž Jeleń, který neunesl faul Jemmaliho. Hráč Grenoblu byl ale pro jistotu poslán pod sprchy také.

Gól si pak málem opět připsal Niculae, který nedávno protrhl dlouhou střeleckou smůlu. Jeho pěkné sólo ale nakonec zastavil Ronan Le Cron, a tak z toho opět nic nebylo. Vypadalo to, že oba celky navážou na své poslední střelecky neúspěšné dny. V 63. minutě ale gól z ničeho přišel na straně Auxerre. Pedretti využil zaváhání domácí obrany a tvrdou přízemní střelou otevřel skóre zápasu.

Grenoble inkasovaná branka nabudila. Sofiane Feghouli z přímého kopu pořádně protáhl Ospinu v bráně AJA, gól ale nepadl. Nakonec to tak byli opět domácí, kteří se radovali z druhé branky utkání. Niculae sice trefil ještě tyč, dobíhající Hengbart ale problémy s umístěním míče neměl - 2:0.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Toulouse FC 2:1

26.09.2009 21:00

Góly: 52. Yannis Tafer, 71. Bafétimbi Gomis - 8. Moussa Sissoko

Lyon využil zaváhání Marseille a díky vítězství 2:1 nad fotbalisty Toulouse se minimálně do nedělního večera dostal do čela nejvyšší francouzské soutěže.

Hosté se sice už v osmé minutě zásluhou Sissoka ujali vedení, ale Lyon v druhé půli skóroval hned dvakrát - mezi úspěšné střelce se zapsal Tafer a Gomis.

Vstup do utkání měli daleko lepší hosté, kterým patřily úvodní minuty střetnutí. Už v osmé minutě předvedl nádhernou fotbalovou akci Sissoko. 20letý záložník se postupně zbavil dvou obránců a přesnou střelou k tyči poslal Toulouse do vedení. O deset minut později mohlo Toulouse vést už o dvě branky. Gignac si na hranici šestnáctky zpracoval vysoký míč a obtočil se kolem domácí obrany. Překonal i gólmana Llorise, avšak střela z jeho kopačky mířila jen o pár milimetrů vedle pravé tyče. Lyon se poprvé na dostřel branky hostů dostal v 26. minutě, ale Makounova střela z hranice šestnáctky neměla potřebnou přesnost. Po půlhodině hry zahrozil domácí Pjanič, ale jeho pokus z 30 metrů jen těsně minul branku Toulouse. Pár minut před poločasovým hvizdem mohl Sissoko podruhé v zápase skórovat. Centrovaný balón netrefil nikdo v pokutovém území a dostal se na zadní tyč až k Sissokovi, ten byl zřejmě překvapen a z vyložené pozice netrefil hlavou prázdnou branku.

Lyonu se vydařilo střídání, mladíček Tafer byl na hřišti sedm minut a hned se zapsal mezi střelce. Cissokho poslal z rohu hřiště přízemní centr do pokutového území, Tafer předskočil domácího obránce a střelou do šibenice nedal gólmanovi Toulouse šanci - 1:1. 18letý útočník se gólově prosadil po 44 minutách v nejvyšší francouzské soutěži.

Dvacet minut před koncem přišel rozhodující moment utkání. Lyon zahrával rohový kop, míč se po skrumáži dostal k Pjaničovi, který jej poslal na branku Toulouse. Těsně před gólmanem hostů lehce tečoval balón hlavou Gomis a rozjásal domácí diváky. Tři body tak katapultovaly Lyon minimálně do neděle do čela Ligue 1.

Více informací k zápasu

Le Mans FC - RC Lens 3:0

27.09.2009 17:00

Góly: 14. Frédéric Thomas, 30. Frédéric Thomas, 62. Anthony Le Tallec

Le Mans si po třech prohrách v řadě připsalo tentokráte tři body díky snadné výhře 3:0 nad nováčkem ligy Lens. Hosté nehráli v zápase jen druhé housle, ale možná až třetí, a soupeř se mu tak mohl díky povedenému výkonu a výsledku přiblížit na rozdíl jednoho bodu.

Domácí se dostali do vedení už po čtvrthodině hry. Corchia poslal centr na hranici vápna, kde ho hrudí sklepl Helstad, a z halfvoleje zamířil za záda chorvatského brankáře Runjeho, který si v zápase pořádně zachytal, přesnou střelou Thomas. O tři minuty později to mohlo být již 2:0, tentokráte však Runje proti Helstadovi zasáhl velmi dobře.

Stejně však musel po půlhodině hry lovit míč ze své sítě. Thomas se napřáhl z dobrých třiceti metrů a táhlá kroucená rána zapadla přesně k levé tyči. Le Mans pokračovalo v tlaku i nadále, do poločasu byli v dobrých šancích postupně Maiga, Lloriot i Helstad, avšak všichni ztroskotali na Runjem.

Třetí trefu přidali domácí v 62. minutě. Chelle našel obloučkem ve vápně Le Talleca, jenž hlavou zamířil přesně pod břevno. V posledních minutách ještě předvedl hezký kousek Roland Lamah. Celkem snadno si proklestil cestičku skrz obranu Lens, obešel kolem čtyř protihráčů, ovšem ve skórování čtvrtého gólu Le Mans zabránilo břevno.

Více informací k zápasu

Lille OSC - OGC Nice 1:1

27.09.2009 17:00

Góly: 89. Pierre-Alain Frau - 61. Loïc Rémy

Tři remízy v řadě. To je dosavadní vizitka Lille. Svou sérii dnes prodloužilo proti trápícímu se Nice, to ale dlouho vedlo. V poslední minutě ale domácí celek zachránil od ostudy Pierre-Alain Frau.

Čtyři prohry v řadě kázali Nice bodovat. Vždyť takto ambiciózní tým se nesmí pohybovat na sestupových příčkách! I přes získaný bod ale OGC nevyhrálo již šest zápasů v řadě. Naopak u Lille to dlouho vypadalo na vzrůstající formu. Výhra nad Sochaux, remíza s Valencií. Nakonec ale remíza také s RC Lens a dnes i s tápajícím Nice.

Góly začaly padat až po změně stran. A byli to hosté, kteří si jako první mohli zakřičet gól. Nebo vlastně but, jak je to správně francouzsky. Autorem první branky zápasu se stal již třígólový Loïc Rémy. Na jeho gól ale stihlo Lille odpovědět, byť až v 89. minutě. Důležitou trefu si připsal Frau.

Lille si bylo vědomo špatné série svého soupeře a snažilo se o rychlý nápor. V úvodní šanci zápasu se objevil Adil Rami. Jeho hlavička po přímém kopu Ludovica Obraniaka ale letěla nad branku. Rami byl ještě blíže skórování po 37 minutách hry. Opět si naběhl na centr Obraniaka, tentokrát ale mířil přesněji. Přesto to nestačilo, jeho střela se pouze odrazila od břevna.

Problémy nadělala gólmanu Ospinovi i střela Debuchyho. Ten si šikovně míč zatáhl za pokutové území a zpoza bránící hráče vystřelil. Brankář Nice jeho ránu s problémy vytáhl na roh. Hosté si na svou první šanci museli počkat do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky. Rémy ale se svou hlavičkou mohl naložit daleko lépe, nakonec z toho byl totiž pouze odkop od branky.

Útočník OGC se ale nakonec přeci jen zlepšil. V 60. minutě sebral ztracený balón, proběhl před pokutové území a ranou k pravé tyči otevřel skóre utkání - 0:1. Lille se tlačilo do útoku ještě vehementněji. Gervinhův povedený pokus ale se štěstí zlikvidoval nohou Ospina. Nakonec se ale domácí dočkali zaslouženého vyrovnání, ačkoli až těsně před koncem zápasu. Gervinho našel uličku až k nohám Fraua, který z 18 metrů napálil míč do sítě. Zápas tak skončil 1:1.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Stade Rennes 1:0

27.09.2009 21:00

Góly: 23. Wendel

Souboj dvou neporažených celků znamenal ukončení jedné série. Bordeaux nezaváhalo s Rennes, když na domácím stadionu vyhrálo těsně 1:0. Tým Frédérica Antonettiho tak vůbec poprvé v sezoně prohrál.

Girondins byli v utkání sice favoritem, žádný jednoduchý soupeř je ale nečekal. Rennes pod novým koučem Antonettim ještě neprohrálo a pohybovalo se na slušném pátém místě. Svou skvělou sérii chtělo vylepšit i proti obhájci titulu. Ten ale navázal na předchozí dvě vítězství a vyhrál i potřetí v řadě. V tabulce je tak první, o dva body před Olympiquem Lyon.

Jedinou branku atraktivního utkání vstřelil již v prvním poločase záložník domácího týmu - Wendel. Hosté sice měli několik šancí na vyrovnání, Girondins si ale své nepříliš přesvědčivé vedení udrželi až do konce utkání a připsali si tak další tři body.

V úvodní šanci zápasu se po dvou minutách objevil domácí Yoan Gouffran. Jeho rána zpoza pokutového území se ale vznesla až nad Douchezovu branku. V začátku utkání se ani jednomu týmu nedařilo převzít iniciativu. Za hosty se ve vyložené šanci objevil nejlepší střelec týmu Asamoah Gyan. Poté, co se elegantně zbavil obránce, ale osamocený nevyzrál na gólmana Carrassa. Jeho pokus mířil trestuhodně mimo.

Bordeaux mělo pomalý start, raketový vzestup ale týmu dodala situace z 23. minuty. Wendel si naskočil na centr z levé strany a rybičkou dopravil poprvé a naposled míč do branky - 1:0. Hosté se z inkasované branky nevzpamatovali a Girondins natrvalo převzali iniciativu zápasu. Domácí mohli svůj náskok navýšit ve 35. minutě. Yoann Gourcuff vynikající přihrávkou připravil prostor pro Marouane Chamakha. Ten ale s nabídnutou šancí nenaložil vůbec dobře - jeho tvrdá rána skončila v kotli hostů. Tedy za brankou.

Rennes očekávalo konec první půle, jejich hra ztrácela náboj i překvapivé přihrávky či narážečky. Ani ve druhé půli to ale nebylo o moc slavnější. Po hodině hry sice Jires Kembo-Ekoko skvěle unikl po levé straně, ale domácí obránci si s jeho následným centrem hravě poradili. O pár minut později ukázali Girondins svému soupeři, jak se zakončuje. Chamakh ale z vápna o pár centimetrů minul branku.

O dalších pár minut později se mohl z druhého gólu utkání radovat Wendel. Ten zahrával přímý kop. Jeho dělovku ale brilantním zákrokem zlikvidoval brankář Douchez, který tak stále držel naději na bodový zisk. Za hosty se v útoku snažil snad pouze Gyan s Kembo-Ekokem. Zbytek týmu působil odevzdaně a hráče Bordeaux již ani nenapadal. Náhradník Grégory Sertić měl na kopačkách další gól, ale spíše se ukopl a Bordeaux tak vedlo stále pouze o jeden gól.

Ke konci zápasu se Rennes přeci jen donutilo k náporu. Snad k jediné vážnější šanci se ale dostal Asamoah Gyan. Ten si skvěle naběhl na dlouhý nákop jednoho z obránců, překonal těsnou domácí defenzivu, následně ale poslal míč těsně nad branku. Girondins tak již svůj těsný náskok ubránili a nadále kralují tabulce Ligue 1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux761015:319
2.Olympique Lyon752013:517
3.Olympique Marseille742112:714
 Montpellier HSC742112:714
5.Stade Rennes733112:512
6.Paris Saint-Germain733112:812
7.AS Monaco74039:812
8.FC Lorient73229:811
9.AS Nancy-Lorraine731312:1010
10.Valenciennes FC731313:1210
11.Toulouse FC72237:68
12.AJ Auxerre72235:78
13.RC Lens72238:128
14.US Boulogne72234:88
15.Le Mans UC 7272149:117
16.AS Saint-Étienne72145:97
17.Lille OSC71335:96
18.FC Sochaux72057:136
19.OGC Nice71245:145
20.Grenoble Foot 3870072:140

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

marseille teda..

Reagovat
smazaný uživatel

toulouse pojdme!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Výborne Lyon Žeby začal Puel staviať viac aj na Taferovi, nehneval by som sa, hlavne pokiaľ si dá Lisandro odpočinok.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. Cris je kapitán ?

Reagovat
smazaný uživatel

Zneistel som, fakt som na to dnes kašľal a úprimne neviem, ale pokiaľ ma pamäť neklame, tak Govou ak je na ihrisku

Reagovat
smazaný uživatel

Diky...

Reagovat
smazaný uživatel

bylo by to dobry i pro lyon. krome lisandra a gomise tam vlastne nemaj zadnyho lepsiho utocnika. tafer by se mohl rozehravat a jednou by mohl byt nevym benzemou..

Reagovat
smazaný uživatel

Valenciennes

Reagovat
smazaný uživatel

az neuveritelny.. ale marseille byla lepsi, doplatila na produktivitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám to Valenciennes tak rád. Doma hraje vždycky parádně.

Reagovat
smazaný uživatel

aspon neni zalezly v obrane. pet golu je nadherny. jenom skoda toho sochaux, zase se nejak zadrhavaj..

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím mají lepší bilanci venku než doma..

Reagovat
smazaný uživatel

to mě taky zaráží...

Reagovat
božský John

Děffky...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sajty

"Lyon zahrával rohový kop, míč se po skrumáži dostal až ke Gomisovi, který prudkou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. " Tak tohle asi popisuje jiny zapas.Mic se Gomisovi jen otrel o hlavu,to bych zrovna prudkou ranou nenazyval

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, zápas jsem sice neviděl (zase ), ale zvládli jsme to, navíc se premiérově prosadil talentovaný Tafer. Gomis klasika, výborný nákup.

Valenciennes taky pěkně, parádní výsledek, který se Lyonu navíc dobře hodí. :)

Reagovat
smazaný uživatel

ten kombouare zacina byt zapomenut..

Reagovat
smazaný uživatel

Nahradit Le Guena není lehká věc, přesvědčil se o tom Lyon a přesvědčí se o tom i PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

kombouare je sice smypatak, ale mladej a nezkusenej. tak uvidime..

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mi ale přijde zajímavé, že v předních týmech Ligue 1 se sází na relativně mladé trenéry, např. Deschamps 41 let, Kombouaré 45, Puel 48, Blanc 43, Antonetti 48, Casanova 47 ... :)

Reagovat
smazaný uživatel

tak by to chtelo fergieho..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

z Kombouarého jsem při jmenování nebyl zrovna odvařenej, ale bylo to hlavně proto, že jsem ho sotva znal, navíc na něj šly solidní reference, takže doufám, že jen potřebuje čas..., remíza s Lorientem nicméně není dobrá vizitka. letos bych rád zavítal do první čtyřky...

Reagovat
smazaný uživatel

prvni ctyrka do parize patri! ale kombouare se musi sehrat, puelovi to taky chvili trvalo..

Reagovat
smazaný uživatel

Jako nechci machrovat, jo.. Ale kdo to říkal?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: PSG se zranil Makélélé

Claude Makélélé včera pro zranění nedohrál utkání mezi Paris Saint-Germain a Lorientem. Zkušený defenzivní záložník doplatil na tvrdý souboj s Laurentem Koscielnym, PSG však délku jeho absence zatím neohlásilo.

Nechci, aby to vypadalo, že někomu přeju zranění.. A už vůbec ne Makelelovi.. Ale jsem rád, že si konečně zahraje Chantome Myslím, že ačkoliv je Maka možná lepší hráč, tak pro PSG to bude jenom dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Chantome si ty minuty zaslouží no..., měl by jich časem dostávat čím dál tím víc, páč tam ten talent je..., do budoucna snad vytvoří tuhej střed zálohy s Clémentem.

Reagovat
smazaný uživatel

To by určitě měl.. Tohle mu jenom prospěje, protože mít střed Clement-Chantome-Sessegnon S tím by měli přehrávat kdekoho.

Reagovat
smazaný uživatel

to by meli, ale az za par roku..

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš? Clementovi je 26 a Sessegnonovi 25.. Klidně si můžou vzít pod křídla i takovýho mladíka jako je Chantome..

Reagovat
smazaný uživatel

vidis, ja si dycky myslela, ze sou starsi.. nejak mi tak pripadali..

Reagovat
smazaný uživatel

To já spíš, že jsou mladší teda

Reagovat
smazaný uživatel

no vidis.. to sem se prepsala, myslela sem, ze sou mladsi samozrejme..

Reagovat
smazaný uživatel

Makelelho stejně musí jednou někdou nahradit... Jestli odkope tuhle sezónu, pak to bude určo jeho poslední...

Reagovat
smazaný uživatel

Keď hral ešte Gourcuff v AC, netušil som ,že ten hráč ma takú techniku... Krása

Reagovat
domingo

Pedretti Hengbart aneb jak jsem psal po zápase s ASSE, tihle dva mi zatím dělají největší radost Jinak je dobře, že je Jeleń zpátky, i když zatím to je docela slabota (nebo červená :)), je vidět, že ten tým najednou hraje úplně jinak a dokonce i takové pařezy jako Niculae s Lejeunem najednou dávají góly. Podle mě to není náhoda, minimálně v kabině to musí vypadat úplně jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vypadá, že Bordeaux budeme muset zastavit až my.

Reagovat
didosh

Marseille

Reagovat
Slejdy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele