7. kolo
26.09.2009 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Nancy po dlouhé době znovu vyhrálo, odneslo to Sochaux 1:2

Nancy prolomilo černou sérii a po čtyř zápasech bez výhry se konečně raduje ze zisku tří bodů. Naopak Svěrkošovo Sochaux prohrálo již potřetí v řadě a kleslo na 16. příčku.

Začátek soutěže byl z jejich pohledu obdivuhodný. Dva zápasy, dvě výhry. Nakonec to ale tak slavné nebylo. Z dalších čtyř zápasů totiž vyválčili pouze bod a klesali tabulkou. Řeč je o AS Nancy, které ale dnes po dlouhé době naplno bodovalo. Naproti tomu Václav Svěrkoš jako by se v dresu Sochaux zadrhl - i to možná znamená již třetí porážku v novém ročníku v řadě.

Úvod utkání patřil jasně domácím. Již ve třetí minutě zapískal rozhodčí penaltu - k té se postavil Youssouf Hadji, který bez větších problémů proměnil. Stejný hráč se poté trefil i ze hry, to bylo šest minut před koncem první půle. Za hosty už dokázal pouze snížil Marvin Martin, mladý záložník Sochaux.

Youssouf Hadji byl pro obranu hostů velikým nebezpečím již od úvodních minut. Byl to právě on, kdo se po dvou minutách hry prosmýkl pokutovým územím Sochaux a.. Spadl na zem po zákroku Damiena Perquise. Rozhodčí zapískal penaltu, ke které se postavil sám postižený. Zkušeně poslal brankáře na druhou stranu a radoval se tak z brzkého vedení.

První šance hostů přišla přibližně po půl hodině hry. Stephane Dalmat napřáhl zpoza pokutového území. Následně ale pouze viděl, že s jeho nepříliš razantní střelou neměl problém brankář Bracigliano. O šest minut později to mohlo již být 2:0. Djamel Bakar ale namísto střely volil přihrávku na obsazeného Issiara Diu a z veliké šance tak nebylo nic.

O tři minuty později ale opravdu na dvoubrankový rozdíl zvýšil Hadji. Celou šanci táhl dlouho Lemaitre, ten poté přihrál lépe postavenému Maročanovi, který tvrdou ranou rozvlnil síť za gólmanem Richertem i podruhé. Po změně stran šli hosté do veliké ofenzivy. Charlie Davies v 57. minutě již překonal kličkou Bracigliana, jistě se již viděl jako jeden ze střelců. Nakonec mu ale míč těsně před nápřahem uloupil obránce Joel Sami.

Svěřenci Francise Gillota se snižujícímu gólu přiblížili opět o pár minut později. Benjamin Gavanon pořádnou ranou ale branku domácího celku pouze přestřelil. Podobně na druhé straně skončil i Alo'o Efoulou, jenž nedokázal pořádně namířit. Nakonec se ale hosté přeci jen dočkali. Devět minut před koncem řádné hrací doby se z úhlu prosadil Marvin Martin. Veliký podíl měl ale na brance Nicolas Maurice-Belay.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele