7. kolo
26.09.2009 19:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Valenciennes překvapivě přestřílelo Marseille 3:2

Dlouhá série je u konce. Osm zápasů v lize Marseille nepoznalo svého přemožitele, dnes se jím ale překvapivě stalo Valenciennes. To navázalo na výhru se Sochaux a v domácím prostředí přestřílelo Marseille 3:2.

VA se sice vůbec nepovedl úvod sezony, nyní ale opět začíná šlapat jako pod bývalým trenérem Komboaréem. Z posledních čtyř zápasů ani jednou neprohrálo, ztratilo navíc pouze jednou - za remízu s Boulogne. Ještě lepší sérii držela Marseille. Ta v domácí lize neprohrála již osm zápasů v řadě. Poslední dva přitom vyhrála. Dnes ale po dlouhé době opět ztratila všechny body. Veliká šance se tak naskýtá Bordeaux a Lyonu, kteří si před svým rivalem mohou vytvořit solidní náskok.

Skóre otevřel již po 13 minutách hry Fernando Morientes, který se překvapivě objevil již v základní sestavě Olympiquu. Domácí ale mnoho času na gól nepotřebovali, již ve 21. minutě srovnal na 1:1 Biševac. Ani ne 60 sekund a bylo to opět lépe pro Marseille. Rozdílový gól obstaral kanonýr Mamadou Niang. Ale ani tento stav netrval příliš dlouho - ve 28. minutě vyrovnal David Ducourtioux. Na konečných 3:2 z pohledu domácích upravil hrdina dnešního utkání - Brazilec Rafael Schmitz.

Atraktivní první půli začali lépe hosté v bílých dresech. Kombinace Morientese a Lucha vyvrcholila přihrávkou na osamoceného Mamadou Nianga. Ten byl ale zastaven mladým brankářem Guyem Ndy Assembem. Netrvalo ale dlouho a talentovaný gólman musel míč ze své sítě lovit poprvé. Lucho se skvěle uvolnil na levé straně, vyslal před sebou nabíhajícího Brandaa. Brazilec poté přízemním centrem překvapil obranu domácích, která nedokázala zareagovat na Fernanda Morientese. Ten již pouze nastavil nohu do přihrávky a mohl slavit první gól za svůj nový klub - 0:1.

Neuběhlo ani sedm minut a oba týmy byly opět na stejné úrovni. Rafael si skvěle naskočil na rohový kop, o nic horší ale nebyl ani v bráně Steve Mandanda. Míč se ale od něho odrazil tak nešťastně, že Miloš Biševac měl již práci jednoduchou - 1:1. Podobný gól ale padl pouze o minutu později na straně hostů. Morientes donutil Assembého k zákroku, jenž balon se objevil pouze před dobíhajícím Niangem, který poslal svůj tým opět do vedení - tentokrát 1:2.

Skvělá první půle ale pokračovala. Johann Audel, který na levé straně dělal obráncům soupeře veliké problémy, dokázal nacentrovat na Ducourtiouxe, který hlavou podruhé rozjásal příznivce Valenciennes. Stav byl opět vyrovnaný - 2:2.

Ve druhé půli to již taková jízda nebyla. Marseille většinou držela míč, ale do žádných větších příležitostí se nehrnula. Za zmínku stojí snad pouze střely Nianga a Lucha z uctivé vzdálenosti, obě ale doplachtily vysoko nad branku. Na druhé straně opět zahrozil aktivní Audel. Byli to ale stále spíše hosté, kteří měli blíže k rozhodující trefě. Brandao se vymotal z obležení několika obránců, ocitl se sám před brankářem. Nepochopitelně ale poté zklamal a míč poslal vedle.

Sedm minut před koncem ale přišel pro hosty šok. Cohade zahrál přímý kop, na něj si naskočil Rafael a bylo to 3:2. Brankář Mandanda byl proti hlavičce i tentokrát bezmocný.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele