Ligue 1 - preview 7. kola

26.09.2009, 11:17, aktualizováno 27.09.2009, 09:15
Previews
Bordeaux v sobotu přišlo o první místo, bodový zisk proti Rennes ho ale okamžitě posune zpět před Lyon. Lille se trápí a podobně je na tom i Nice, vzájemný zápas může pro jeden z těchto týmů znamenat odrazový můstek za lepšími časy. Lens se poměrně daří a další body hodlá ukořistit v Le Mans...
AS Nancy-Lorraine - FC Sochaux  (sobota 19:00)
Souboj dvanáctého týmu tabulky se čtrnáctým. Toto střetnutí bude k vidění v Nancy, kam přijede Svěrkošovo Sochaux. Hosté se ale budou muset obejít právě bez českého reprezentanta - Svěrkoš byl v minulém kole proti Valenciennes za hrubý faul v závěru utkání vyloučen.

Ani jeden z celků se na vítězné vlně nenese. Nancy dokázalo z posledních pěti utkání zvítězit pouze jednou. Nestalo se tak v lize, ale v Ligovém poháru, kde si svěřenci Pabla Correy vyšlápli na Monako, které porazili 2:0. V osmifinále tohoto poháru, které je na programu až v lednu příštího roku, narazí Nancy na Toulouse.

Sochaux už tak úspěšné nebylo a s Ligovým pohárem se loučí. Stopku jim vystavili fotbalisté Rennes, kteří zvítězili těsným rozdílem 2:1. Hosté příliš nezáří ani v domácí soutěži, po úvodní výhře v Auxerre přišly dvě porážky. Poté sice Sochaux o body obralo Monako, před 14 dny ale prohrálo v Lille a minulý týden dostalo před domácím publikem výprask 2:5 z dílny Valenciennes.

V dresu domácích se neobjeví zranění Chretien a Ouaddou. Do základní sestavy se po nějaké době znovu probojoval Julien Féret, který v pohárovém utkání podal vynikající výkon.

Hostům bude minimálně tři týdny chybět Stevanovič, kterého vyřadilo poraněné stehno. V zápase se také možná neobjeví Mikari, který kvůli problémům se žaludkem v závěru týdne netrénoval.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Sami, Loties, Macaluso, Lemaitre - Féret, Berenguer, Ca, Brison - Hadji, Alo'o Efoulou
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Faty, Perquis, Bréchet, Jokič - Gavanon, Nogueira, Martin, Dalmat - Privat, Davies
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.00 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valenciennes FC - Olympique Marseille  (sobota 19:00)
Marseille se ve středu v rámci Ligy mistrů střetne s Realem Madrid. Kouč Didier Dechamps si před ligovou generálkou s Valenciennes přeje, aby jeho hráči neměli myšlenky jen na tento zápas. Přiznává, že ve VA bude jeho mužstvo v obzvláště těžké situaci.

Slavný Santiago Bernabéu, v létě megalomanskými nákupy posílený mocný španělský klub, největší hvězdy světového fotbalu. Tohle všechno čeká na Dechampsovy hochy za čtyři dny po ligovém duelu s Valenciennes. Při vší úctě k němu, OM může být opravdu hlavou trochu jinde. "Ale pokud mí hráči mají Real v mysli jen někde tam vzadu, není to znepokojující," věří hostující stratég. "Víme, že naší prioritou je liga."

"Je samozřejmě těžké udržet koncentraci a motivaci, když hrajete proti PSG nebo Realu Madrid. Pro mě je to ovšem motivace navíc - motivovat lépe své hochy," uvedl Dechamps. Hosté poslední dva ligové duely vyhráli. Potěšující je především poslední výhra nad Montpellierem 4:2, ve kterém se konečně ukázala ofenzíva.

Valencinnes však v minulém kole vstřelilo dokonce o branku více než jeho soupeř, když vyhrálo v Sochaux vysoko 5:2. Jenže z Ligového poháru ve středu vypadlo díky prohře s druholigovými Méty."Nemyslím si, že proti nám bude hrát to VA, které se ukázalo proti Métám. Na Marseille se bude chtít vytáhnout," ví Dechamps, jemuž bude chybět Koné. Může mít však radost, že tréninku se již naplno věnují Taiwo i M'Bia a mohou nastoupit.

Na souboj se těší i domácí útočník Mamadou Samassa. Reprezentant Mali je na Stade Nungesser zapůjčen na roční hostování právě z Marseille. "Chci dát do zápasu sto procent," nemá problém hrát proti vlastnímu zaměstnavateli. "Opravdu chci OM porazit, protože potřebujeme body," dodal. Trenér Montanier postrádá pouze zraněného Audela.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
N'Dy Assembé - Ducourtioux, Biševac, Schmitz, Tiéné - Mater, Cohade, Gomis, Sanchez, Audel - Pujol
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Bonnart, Diawara, Heinze, Rool - Cissé - Abriel, Lucho González, Cheyrou - Niang, Brandao
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.25 - 3.30 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Monaco - AS Saint-Étienne  (sobota 19:00)
"Schizofrenní" výkony Monaka pokračují. Mužstvo v průběhu týdne opět nevyhrálo na soupeřově půdě, přitom před vlastním publikem je zatím stoprocentní a navíc doma neobdrželo jediný gól.

Kromě jediného zápasu (minulý týden proti Nice) ztratil knížecí klub v letošní sezóny všechny utkání mimo vlastní svatostánek. Pokud se tedy budou domácí "řídit" podle obvyklého plánu, utkání proti nevýraznému St. Etienne by měli dovést do vítězného konce.

Ani jeden z týmů se přes týden "nenudil", na programu totiž bylo 3. kolo Ligového poháru. V něm lépe dopadlo St. Etienne, které přestřílelo Nice 4:1 a postupuje do osmifinále, kde se potká s Marseille. Monako na cizím hřišti už tak úspěšné nebylo a podlehlo Nancy 0:2.

"To je přesně věc, kterou jsme potřebovali a která nás nastartuje před dalšími zápasy," řekl o pohárovém vítězství kouč hostů Perrin.

Gólman Monaka Ruffier varuje své spoluhráče, aby sobotního soupeře nepodcenili. "Myslím si, že St. Etienne je na v tabulce na místech, kam rozhodně nepatří. Mají silné mužstvo, které patří úplně jinam," řekl strážce knížecí svatyně a pokračoval: "S pátým místem jsme spokojeni, našim cílem je ale před domácím publikem opět zvítězit."

Domácím bude chybět Pino, kterého vyřadilo poraněné koleno. Hosté by měli přijet v kompletní sestavě.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Adriano, Mongongu, Puygrenier, Muratori - Costa, Coutadeur, Alonso, Nené - Park, Gudjohnsen
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Varrault, Tavlaridis, N' Daw, Dabo - Landrin, Fernandes, Matuidi, Payet - Sanogo, Bergessio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.10 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - US Boulogne  (sobota 19:00)
Nováčkovi Ligue 1 z Boulogne by se nemuselo aktuálně dýchat nejlépe. Na pět měsíců je totiž vyřazen kapitán Grégory Thil, jehož zranění kotníku z utkání proti Valencinnes si vyžádá pětiměsíční absenci. Bez tohoto tahouna hosté zajíždí v sedmém kole na půdu nepříjemného Montpellieru.

Thil je možná tou nejklíčovější postavou kouče Laurenta Guyota. Byl to lídr, motor, v podstatě "pan nepostradatelný." Celkem odehrál v Ligue 1 pět zápasů, 399 minut a vstřelil dva góly. Možná i právě proto bez něj neuhrál USBCO lepší výsledek v Ligovém poháru než prohru 0:1 s PSG.

A v Montpellieru nečeká hosty vůbec nic snadného. Ačkoli oba celky loni válčily spolu ve druhé francouzské lize a dobře se tak znají, domácí nedávají příliš znát, že jsou nováčkem nejvyšší soutěže. Z šesti zápasů prohráli jen jednou, a to v minulém kole na půdě Marseille. I HSC se však po prohře 3:4 po prodloužení s Lens loučí s Ligovým pohárem.

Doma získal Montpellier již sedm bodů. "Proti Boulogne je to důležitý zápas, ale ne nejdůležitější," říkal kouč René Girard pro klubové stránky. "Guyot pochází z Nantes a mám ho rád. Ale nechtěl bych být na jeho místě, jelikož vstupuje do jámy lvové. Já jsem totiž velmi ambiciózní," chce uspět. Na utkání bude mít k dispozici prakticky kompletní sestavu, jen Johann Carrasso je dlouhodobě zraněný.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Yanga-Mbiwa, Džodič, Spahič, Collin - Montaňo, Marveaux, Pitau, Tino, Ait Fana - Camara
US Boulogne - pravděpodobná sestava:
Valverde - Borne, Touré, Lachor, Rabuel - Marcq, Adefemi, Ducatel, Agouazzi - Robert, Blayac
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.45 - 5.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Paris Saint-Germain  (sobota 19:00)
Oba celky si v Ligue 1 nevedou vůbec špatně a dokonce se naskládaly po posledním kole vedle sebe. PSG klesl po remíze s Lyonem na šesté místo, zatímco Lorient je po výhře nad Nancy sedmý. Na zápas se obzvláště těší záložník Christophe Jallet, jenž toto léto přestoupil z Lorientu právě do hlavního města.

Jalletovi se v novém angažmá daří, v lize dokázal vsítit už dvě branky. Přesto na Lorient, kde potká zajisté spoustu kamarádů, vzpomíná v dobrém. "Ano, cítil jsem se tam šťastně," zpovídal se pro L'Equipe. "Jsem rád, že se tam můžu znovu podívat. Věřím, že i oni to budou cítit také tak."

Oba týmy postoupily do dalšího kola Ligového poháru. Lorient zdolal v úterý doma Grenoble 1:0, Pařížané si poradili v Boulogne stejným výsledkem. "V Lorientu je jiná atmosféra než v PSG," povídal Jallet, který tam strávil tři roky. "Když jsem odtamtud přišel do PSG, fanoušci pochybovali o mých schopnostech, protože jsem nehrál za velký klub. Není moc čas na to dokázat jim, co umím. Toho tlaku se snažím zbavovat."

Z pěti posledních vzájemných zápasů na Stade du Moustoir nepadly v tomto zápase více než dva góly. Pařížané loni slavili v Lorientu těsnou výhru 1:0. Do sestavy se mu vrací beninský kouzelník Stéphane Sessegnon, avšak obránce Camara s útočníkem Mevlütem Erdingem jsou stále zranění. Domácí postrádají Joffreho a Yasida Mansouriho.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Sosa, Marchal, Koscielny, Morel - Amalfitano, Ducasse, Mvuemba, Diarra - Gameiro, Vahirua
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Coupet - Ceará, Traoré, Sakho, Armand - Giuly, Makelele, Clément, Sessegnon - Luyindula, Hoarau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.00 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AJ Auxerre - Grenoble Foot 38  (sobota 19:00)
Souboj dvou trápících se týmů bude k vidění v Auxerre. Domácí mužstvo, které loňskou sezónu zakončilo na osmém místě, má po šesti kolech na svém kontě pouze pět bodů. Grenoble je na to ještě hůře. Na svém kontě má nulový bodový zisk a krčí se na úplném dně tabulky Ligue 1.

Oběma mužstvům se nevydařil ani zápas Ligového poháru, Auxerre prohrálo na půdě Sedanu 1:3. S pohárem se loučí i Grenoble, které nestačilo na Lorient a podlehlo mu 0:1. Hosté ale věří, že se jim bodová impotence podaří v nejbližší možné době přerušit. "Je důležité si říct, že jsme zatím v lize selhali. Mužstvu příliš "nepomohla" ani prohra v Ligovém poháru. Proti Lorientu jsme udělali pouze jedinou chybu, kterou dokázal soupeř potrestat. Je na čase začít vyhrávat. Věřím, že toto mužstvo to brzy dokáže," nechal se slyšet záložník hostů Jimmy Juan.

Grenoble chybí Tadič, Paillot, Cesar a Ravet. Domácí postrádají Licatu, Berthoda a Querciu.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Coulibaly, Mignot, Grichting - Pedretti, Ndinga, Chafni, Lejenune - Birsa, Jeleń
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Le Crom - Mainfroi, Vitakić, Jemmali - Robin, Romao, Sauget, Feghouli, Batlles - Akrour, Ljuboja
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.10 - 5.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Toulouse FC  (sobota 21:00)
Nesmírně zajímavé utkání se odehraje v sobotu večer v Lyonu, kam přijede Toulouse. Obě mužstva skončila v minulé sezóně v horních patrech tabulky, domácí byli třetí, hosté z Toulouse zaostávali pouze o jednu příčku.

Lyon je nyní na druhém místě tabulky, domácí soutěž navíc kombinuje s Ligou mistrů. V pohárové Evropě se domácím zatím daří, v dosud jediném odehraném utkání proti italské Fiorentině zvítězili brankou Pjaniče 1:0. Na Lyon čeká další zápas v úterý, kdy zajíždí na hřiště maďarského Debrecenu. Odpočívat nebudou ani fotbalisté Toulouse, ti ve čtvrtek v rámci Evropské ligy hostí Bruggy.

Domácím o minulém víkendu skočila šňůra vítězných zápasů, body ztratili v utkání proti PSG. Přesto však Lyon zůstává jedním z mála celků, které v letošní sezóně ještě nepoznaly chuť porážky.

Hosté mají i v letošní sezóně velmi silný tým v čele s ostrostřelcem Gignacem, zatím je ale omezují častá zranění v zadních řadách. "Provizorní" obrana si doposud počínala dobře, ale dosud nestála proti tak silné ofenzivě, jakou se prezentuje Lyon. Mimo hru je hned několik hráčů základní sestavy, dlouhodobé zranění (3 měsíce) vyřadilo Cetta, chybět bude i trojice Fofana, M'Bengue a Ebondo.

"V sobotu očekávám velmi těžký zápas, hosty sice zužují zranění, ale i přesto dokázali odehrát kvalitní utkání v Le Mans nebo proti Partizanu Bělehrad," nechal se slyšet lyonský kouč Puel a dodal: "Přestože se Toulouse v tabulce nepohybuje tak vysoko jako v loňské sezóně, stále znamená pro soupeře velké nebezpečí. Naším cílem je eliminovat jejich útočnou sílu a nedostat gól. To je základ pro zisk tří bodů."

Nepříznivou zprávou pro domácí je absence Lisandra Lopeze, který má poraněné tříslo. Mimo hru je i Michel Bastos, jehož vyřadilo zranění kotníku a také Boumsong. Je pravděpodobné, že ani jeden z fotbalistů nestihne zápas Ligy mistrů. Kouči Puelovi dělá vrásky na čele hlavně neúčast Lopeze, protože místo něj hrající Delgado toho na hřišti zatím moc nepředvedl.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Reveillere, Bodmer, Cris, Cissokho - Toulalan - Delgado, Makoun, Ederson - Gomis
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Pelé - Congre, Capoue, Nounkeu, Tabanou - Braaten, Sissoko, Berson, Machado, Didot - Gignac
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Le Mans UC 72 - RC Lens  (neděle 17:00)
Momentálně se jim příliš nedaří, přesto je na tom nováček z Lens daleko lépe. Nyní uzavírá první desítku klubů Ligue 1, zatímco jeho soupeř - Le Mans - se vznáší těsně nad sestupovými bažinami.

První zápas. A nováček z Lens byl pasován do role jednoho z outsiderů soutěže. Bordeaux totiž RC přestřílelo jasně 4:1. Následující tři zápasy ale tyto předpoklady vcelku jasně vyvrátily. Výhry nad Auxerre a Grenoble, následně i cenná remíza s Rennes. Co na tom, že tým poté prohrál s rozjetým Montpellierem. Před domácím publikem pak vše nahradil remízou s Lille, tu navíc pro hosty zachránil až v poslední minutě nastavení Adil Rami. Ve středu se navíc Racing pomstil jednomu ze svých přemožitelů. V domácím poháru vyřadil po penaltách jiného nováčka - Montpellier.

"Výhra nad Montpellierem byla nejlepší přípravou na Le Mans. Rádi bychom dosáhli stejného výsledku, už ale v základní hrací době," připomněl přestřelku 4:3 trenér hostů Jean-Guy Wallemme. "Musíme se na zápas plně soustředit, je pro nás opravdu důležitý. Nejdůležitější v celém týdnu."

Naopak Le Mans bude asi stejně jako v minulé sezoně bojovat o udržení až do posledního kola. V uplynulém ročníku 16. klub tabulky totiž ani letos nepřekonává očekávání a zatím se pohybuje okolo sestupových vod. Po prvním kole ale vypadalo vše nadějně. Tým se nevzdal a na domácím stadionu proti favorizovanému Lyonu vydřel remízu 2:2. Následovalo ale hořké probuzení - prohra 1:3 s Paris Saint-Germain.

Vše se napravilo následující ligovou výhrou nad Nancy. Helstadův druhý gól sezony znamenal vítězství 2:1. Poté ale následovala černá série, která stále pokračuje. Tři porážky, žádný bod, jeden vstřelený gól. To znamenala utkání proti Lorientu, Marseille a Toulouse. Ti všichni totiž červeno-oranžové okradli o tři body. Tým jde tak alespoň dál v Ligovém poháru, když porazil druholigové Nimes jasně 3:0.

"V pohárovém utkání jsme dali šanci hned několika hráčům, kteří obyčejně nenastupovali. Nakonec se ale ukázali hráči, kteří nastupují pravidelně - Lamah dal gól, Le Tallec na jeden přihrál. Jsem s výsledkem velice spokojený," mnul si ruce po zápase trenér Paulo Duarte. "Bylo pro nás důležité, že jsme vyhráli. Protože pouze výhra vám dodává sebevědomí. Byl jsem také spokojený s Gederem a Joaem Paulem. Sice obvykle nenastupovali, ale proti Nimes prokázali kvalitu. Oba by měli v nadcházejících týdnech dostávat více příležitostí. Gólman Makaridze na sebe svým čtením hry a zákroky také pořádně upozornil, jeho čas ale teprve přijde," vyzdvihoval po zápase své nováčky.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Ovono - Corchia, Paulo, Cerdan, Baal - Loriot - Goulon, Thomas - Le Tallec, Lamah - Maïga
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Ramos, Chelle, Yahia, Demont - Hermach - Kovacevic, Sow - Boukari, Maoulida - Jemaa
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.95 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - OGC Nice  (neděle 17:00)
Dva týmy, které měly bojovat o evropské poháry. Po šesti odehraných kolech to ale vypadá spíše na boj o záchranu. Dnes domácí Lille je na patnácté příčce, Nice je na tom ještě o něco hůř - je předposlední.

Lille se vůbec nepovedl vstup do nové sezony. Z úvodních čtyř zápasů nevyhrálo ani jednou, připsalo si navíc pouze bod za remízu 1:1 s Toulouse. Následoval záblesk naděje v podobě výhry nad Sochaux, jediný gól utkání vstřelil Frau. V Evropské lize dokonce francouzský celek překvapil favorita z Valencie, když doma remizoval zásluhou gólu z 86. minuty 1:1. Poté ale přišlo vystřízlivění. Domácí fanoušci očekávali proti nováčkovi z Lens jasnou výhru, nakonec se ale body opět mezi dva celky pouze dělily.

Největší problém má pak tým Rudiho Garcii se střílením branek. V šesti zápasech nastřílel pouze čtyři branky, v jediném zápase nevstřelil víc než jednu branku.

Nice na tom ale není o nic lépe. Popravdě řečeno, není na tom vůbec lépe. Je až na devatenáctém místě. Na předposledním místě. Na místě, kde ho snad žádný ze znalců Ligue 1 netipoval. Přesto úvod sezony vypadal docela pozitivně. Výhra 2:0 nad Saint-Etienne a cenná remíza proti silnému Rennes. Poté ale jako by tým přestal hrát. Nebo spíše přestal dávat góly. Ve čtyřech následujících utkáních vstřelil pouze jednu branku a nepřipsal si ani bod. O nic lepší to ale není ani s defenzivou. Šest zápasů = třináct inkasovaných branek. Vůbec nejvyšší číslo celé soutěže.

Celý tým měl poté spasit pohárový zápas proti Saint-Etienne. Jedinému soupeři, kterého Nice v nové sezoně porazilo. Přišla ale studená sprcha, ne-li ledová. Domácí totiž nadělili OGC hned čtyři branky a mezi nejlepších šestnáct postoupili po výsledku 4:1 zaslouženě oni. "Nejdůležitější je, abychom do Lille přijeli se silnou obrannou čtveřicí. Pokud se tak stane, můžeme snad konečně uhrát dobrý výsledek. Pokud ne, tak nemáme jedinou šanci na úspěch," nebyl optimistický trenér hostů Didier Olle-Nicolle, který teprve v létě nahradil Frédérica Antonettiho.

Podobného názoru je i Florent Balmont, jenž přišel do Lille teprve před měsícem právě z Nice. "Během přestupového okna odešlo z Nice několik obránců. Pochopitelně to muselo narušit systém a rovnováhu klubu. Musí si na sebe ještě zvyknout. Znám Nice a vím, že budou bojovat. Ale naší povinností jsou tři body," shrnul osmadvacetiletý záložník situaci bývalého klubu.

Domácím ale bude chybět hned pětice hráčů. Dlouhodobě zraněný je brankář Mickael Landreau, ještě měsíc bude chybět záložník Chedjou, stejně jako útočník Túlio De Melo. Otazníky se vznášejí i nad startem Nicolase Plestana, dvouzápasový distanc si začne odpočítávat záložník Cabaye. Hosté se budou muset obejít bez Chaoukiho Ben Saady a Mahamane Traoreho. Nejistý je také start Mamadoua Bagayoka. Naopak by se mohl vrátit gólman David Ospina i jeho spoluhráč Olivier Echouafni.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Butelle - Debuchy, Rami, Plestan, Béria - Balmont, Mavuba - Gervinho, Hazard, Obraniak - Vittek
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Diakite, Apam, Mabiala, Cid - Fae, Helleybuck - Poté, Echouafni, Bamogo - Remy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.30 - 5.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Stade Rennes  (neděle 21:00)
Bitva dvou dosud neporažených týmů zakončí 7. kolo nejvyšší francouzské soutěže. Na půdu úřadujícího mistra z Bordeaux totiž přijedou fotbalisté Rennes.

Domácí zatím ztratili pouze dva body za bezbrankovou remízu s Marseille, ostatní zápasy dovedli do vítězného konce. Cennou remízu si na své konto také připsali na půdě Juventusu Turín v rámci utkání základní skupiny Ligy mistrů.

Fotbalisté Rennes začali novou sezónu v remízovém stylu, z posledních třech utkání už ale vyšli jako vítězové. Poslední výhru si svěřenci kouče Antonettiho na své konto připsali v utkání Ligového poháru, ve kterém díky výhře 2:1 vyřadili Sochaux.

Stadion domácích lze označit za nedobytnou tvrz, posledním ligovým týmem, který ho vyloupil, byl v listopadu roku 2007 Lyon. Od té doby se nenašlo žádné mužstvo, které by na Stade Chaban-Delmas zvítězilo.

V dobrém světle se začíná ukazovat i letní posila Michael Ciani, který za 4 milióny eur přišel z Lorientu. 25letý obránce vynechal první dva zápasy Ligue 1 kvůli zranění, poté však na hřišti nechyběl ani minutu, a to včetně zápasu proti Juventusu v Lize mistrů. "Cítím se velmi dobře a myslím si, že jsem se od příchodu do Bordeaux zlepšil. Cítím se lépe fyzicky i psychicky. Velice nám k tomu pomohla i velmi kvalitní příprava před sezónou, která byla v Bordeaux na špičkové úrovni," řekl Ciani do francouzských novin.

Pomalu se začíná "vyjasňovat" i příběh Marouane Chamakha, který celou letošní sezónu pravděpodobně dohraje v dresu francouzského mistra z Bordeaux. O marockého útočníka byl velký zájem v létě, a o odchodu se mluví a bude mluvit i nadále, prezident Bordeaux Jean-Louis Triaud však vyloučil, že by hráče uvolnil v zimě. "Nechystáme se ho nechat v lednu odejít. Pro nás je to důležitý hráč a pomáhá všem okolo," vzkázal Triaud. Bordeaux v nové sezoně ještě neprohrálo, vede Ligue 1 a základní skupinu Ligy mistrů začalo remízou v Turíně s Juventusem. Chamakh má na postavení svého týmu nemalý podíl, v šesti ligových zápasech dal tři góly.

Yoann Gourcuff má od lékařů neordinovány dva dny naprostého volna. Záložník domácích si během čtvrtečního tréninku lehce natáhl stehenní sval. Otázkou zůstává, zdali Bordeaux "zariskuje" a Gourcuffa pošle na hřiště už v neděli nebo jej bude šetřit na důležitý duel Ligy mistrů. V něm úřadující mistr Francie bude ve středu hostit Maccabi Haifa. Otazník visí i nad startem Wendela, který je nemocný. Hosté postrádají potrestaného Manganeho a zraněného Hanssona.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Chalmé, Planus, Ciani, Trémoulinas - Plašil, Diarra, Gourcuff, Wendel - Gouffran, Chamakh
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Fanni, Mangane, Aubey, Bocanegra - Bangoura, M'Vila, Leroy, Lemoine, Marveaux - Gyan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.20 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux651014:316
2.Olympique Lyon642011:414
3.Olympique Marseille642010:414
4.Stade Rennes633012:412
5.AS Monaco64028:612
6.Paris Saint-Germain632111:711
 Montpellier HSC632111:711
8.FC Lorient63128:710
9.Toulouse FC62226:48
10.RC Lens62228:98
11.US Boulogne62224:78
12.AS Nancy-Lorraine621310:97
13.Valenciennes FC621310:107
14.FC Sochaux62046:116
15.Lille OSC61234:85
16.AJ Auxerre61233:75
17.Le Mans UC 7261146:114
18.AS Saint-Étienne61143:84
19.OGC Nice61144:134
20.Grenoble Foot 3860062:120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že mi zase uteče zápas Lyonu, nicméně i přes velkou marodku snad zápas s nevyzpytatelným Toulouse zvládneme.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli nebude hrát Pjanič, tak bych řekl, že budete zase prohrávat a po jeho příchodu vyrovnáte.. Takže remízka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on asi hrát bude, protože v pravděpodobných sestavách sice napsaný není, jenže tam Tom Lavický napsal sestavu pouze 10 hráčů z Lyonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ten 11. nebude rozhodčí .. Ještě je dost možný, že bude hrát Ederson na AM a na křídle "il capitano"

Reagovat
božský John

Il capitano....možná tak capitano des merdeux..

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by měl být rozhodčí 11., když může být 12.? Jinak s Dědkem II nestraš.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele