Ligue 1 - souhrn 5. kola

11.09.2010, 20:59, aktualizováno 12.09.2010, 22:54
Komentáře a souhrny
Bordeaux neobstálo v Nice a domů si veze porážku 1:2, Marseille doma remizovala s Monakem. Toulouse letos poprvé nevyhrálo, tři body z jeho hřiště veze St. Etienne. Lyon uhrál s Valenciennes jenom remízu 1:1, stejným výsledkem skončil i duel Auxerre s Caen. Rennes si poradilo se Sochaux, PSG dalo čtyři branky Arles, Lille veze body z Lens...

Olympique Marseille - AS Monaco 2:2

12.09.2010 21:00

Góly: 42. Mathieu Valbuena, 81. Adriano Pereira (vl.) - 15. Daniel Niculae, 79. Chu-Young Park

Obhájce titulu z Marseille zůstává po pěti kolech pouze jedna výhra na kontě. Doma nedokázala porazit Monako, které v utkání dvakrát vedlo a bod domácí zachraňovali díky vlastní brance hostujícího Adriana. A to OM hrál prakticky v nejsilnější možné sestavě. Vrátil se do ní stoper M'Bia a od začátku si poprvé zahrála také nová posila z Toulouse útočník Gignac.

Hosté vstřelili první branku utkání v 15. minutě. Aubameyang se za vápnem pokusil vypálit, nicméně střelu mu zablokoval jeden z marseillských obránců. Ke smůle domácích se však balón odrazil na levou stranu k Niculaemu, jenž těžkou střelu levačkou zvládl a podél Mandandy skóroval.

Opravdu mnohokrát měl nabito Valbuena, po jehož ranách se sice Ruffier tolik nezapotil, avšak zaměstnán domácím záložníkem byl minimálně čtyřikrát. Ve velké příležitosti se pak ocitl Cheyrou, kterého našel ve vápně zprava centrem Lucho González, francouzská záložník nikým moc neobtěžován ale hlavičkoval těsně nad bránu.

Ve 42. minutě bylo vyrovnáno a gólu se dočkal zaslouženě velmi aktivní Valbuena. Standardka Lucha Gonzaleze přes jedno sklepnutí doputovala na pravou stranu vápna, kam se v plné rychlosti rozeběhl Valbuena a z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě. Zároveň se trefil parádně přesně do šibenice. Nádherná branka!

OM bylo ve druhé půli o něco lepším týmem. Reflexivní zákroky Ruffiera prověřil svým střeleckým pokusem Cheyrou, Aubameyang z protiútoku napálil jen boční síť. V 79. minutě se však Monako dostalo podruhé do vedení. Aubameyang založil brejk, přihrál do středu hřiště a zároveň do běhu Parkovi, ten si poradil s M'Biou a pod Mandandou procpal míč až za brankovou čáru.

Za pár chvil ale bylo zase srovnáno a tenhle konečný výsledek se během zbývajících deseti minut nezměnil. Oním smutným mužem na trávníku se stal pro Monako Pereira Da Silva Adriano. Gignac z první nahrál Valbuenovi, který nalevo hledal úplně volného Brandaa, do přihrávky se sice včas vložil Adriano, jenže balón usměrnil přímo do vlastní sítě.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Girondins Bordeaux 2:1

12.09.2010 17:00

Góly: 35. Éric Mouloungui, 90. Habib Bamogo - 90. Anthony Modeste (pen.)

Předloňský šampión Francie z Bordeaux jako by navázal na mizerné výsledky z konce minulé sezóny. Po prohře 1:2 v Nice se v tabulce ocitá v sestupovém pásmu na osmnáctém místě. Přitom na úvodní gól Bamoga hosté nedokázali dobrou hodinu skoro vůbec odpovědět alespoň nějakou gólovkou. Domácí se naopak vyhoupli na čtvrtý plac.

Jaroslav Plašil vyzkoušel štěstí z dálky, jeho přízemní střela ovšem letěla jen mimo. Nice rychle zareagovalo protiútokem, Mounierův centr z volného kopu chtěl usměrnit do sítě Pejčinovič, avšak hlavičkoval vedle. Mounier pak ještě nabil Sablému, který zkoušel překonat gólmana Carrassa střelou ke vzdálenější tyči, ten ale fantasticky zakročil.

Mounier si ve 35. minutě počínal velice chytře. Bleskově rozehrál ve středu hřiště po jednom z faulů a nacentroval na Moulounguiho, ten si ve vápně z běhu zasekl balón tak, že obránce Chalmé před ním jenom spadnul, Mouloungui si poté nastavil parádně ke střele a dělovkou vymetl pavouky v levém horním rohu Carrasovy brány.

Těsně po přestávce zmařil obrovskou příležitost Plašil, jemuž parádně přihrál Gouffran, český záložník však střílel jen mimo. A to bylo také dlouho ze strany hostů jediné vážnější ohrožení brankáře Ospiny. Nice se do ofenzívy rovněž nijak moc netlačilo, ale v pohodě se favoritům z Les Girondins bránilo.

Jussie si chtěl vymodlit penaltu, když ho ve vápně srazil Civelli, píšťalka hlavního sudího Castra zůstala nečinná. Plašil nacentroval na hlavu Cianiho, Ospina ho ale pohotovým zákrokem vychytal. Brankář OGC si ještě poradil se střelou Jussieho. A jakmile vsítil na 2:0 Bamogo, bylo vlastně rozhodnuto, kde zůstanou tři body.

Digard ze skluzu za vápnem přihrál nalevo Bamogovi, jenž z první technicky obstřelil Carrassa. V nastavení se kopala také velmi přísná penalta za přímo nastřelenou ruku Civelliho a pokutový kop s přehledem proměnil Modeste. Jak však míč přešel brankovou čáru, Castro hvízdl a rychle ukončil zápas tak, že Bordeaux ani nemělo šanci výsledek jakkoli otočit.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - FC Lorient 0:0

12.09.2010 17:00

Góly: -

Bretaňské derby mezi Brestem a Lorientem skončilo nezáživnou bezbrankovou remízou. O trochu více ze hry měl nováček ligy, že by však soupeře dostal pod nějaký větší tlak, to se říci rozhodně nedá. Hosté měli tak dvě solidní možnosti ke skórování, na druhé straně patřil mezi nejaktivnější muže na hřišti Roux společně s Čechem Tomášem Mičolou, ale ani oni na konečném výsledku nic nezměnili.

Domácí měli dobrou šanci ve 24. minutě zásluhou Rouxe a českého záložníka Mičoly, jenže rychlý protiútok neskončil ani střelou mezi tři tyče. Spolupráce Rouxe i Mičoly vyšla i o tři minuty později a exbaníkovec hezky pálil z voleje, ovšem pouze do stojícího obránce Bourillona.

Roux poté viděl hostujícího brankáře vyběhnutého z brankové čáry, takže se Audarda logicky snažil přelobovat, avšak jeho oblouček neměl potřebné parametry k tomu, aby z toho byl gól, a lorientský strážce branky si bez větších problémů poradil.

Po hodině hry Audard polapil hlavičku aktivního Rouxe, Mičola pak nastřelil pouze boční síť. Až v 74. minutě zahrozili také Les Merlus, avšak pokus Mvuemby z přímého kopu letěl jen nad bránu. Deset minut před koncem Roux přešel po levé straně přes Sosu, dokázal ve vápně centrem najít střídajícího Grougiho, jehož hlavičku zlikvidoval Audard.

Takovou poslední pološanci utkání měli v 86. minutě hosté. Amalfitanovo rozehrání standardky vybídlo Diarru ke střele levačkou, míč ovšem mířil vysoko, takže se domácí brankář Elana ani nemusel snažit. Oba celky se alespoň odpoutaly z poslední pětice celků ze spodku tabulky, Brest je čtrnáctý, Lorient o příčku výše.

Více informací k zápasu

RC Lens - Lille OSC 1:4

11.09.2010 21:00

Góly: 61. Razak Boukari - 23. Gervinho, 79. Pierre-Alain Frau, 81. Pierre-Alain Frau, 87. Gervinho

Po čtyřzápasové šňůře remíz se fotbalistům Lille konečně podařilo naplno bodovat. O to cennější jsou tři body, když se dokáže vyhrát v derby. A konečný výsledek 4:1 pro hosty rázně naznačuje, že Lens bylo v zápase jasně horším týmem. Popravdě řečeno, nebylo. Druhý poločas hrál o devíti, což už je sama o sobě krutá zkouška, a poslední tři branky padly až v poslední desetiminutovce.

Dalo by se ovšem říci, že domácí si utkání pokazili sami. Hlavní rozhodčí udělil Roudetovi a Jemaaovi dvě úplně zbytečné červené karty a ti dva oslabili své mužstvo do velice choulostivého počtu. Určitě se Lens nezapře bojovnost, vždyť i bez dvou hráčů se mu podařilo srovnat na 1:1. Na druhou stranu pak byla jen otázka času, kdy se ofenzivní mašina z Lille rozjede na plné obrátky.

Lille se ujalo vedení ve 22. minutě. Cabaye našel ve volném prostoru Gervinha a ten sám před gólmanem Runjem nezaváhal. Dalším milníkem první půle pak byla doba o dvacet minut později, kdy se z ruky hlavního rozhodčího Tonyho Chaprona červenalo. Domácí Roudet zřejmě řekl několik nevybíravých slov směrem k muži v modrém rozhodcovském dresu poté, co mu odpískal hraní rukou, a ten bez milosti poslal protestujícího hráče do kabin.

A ještě hůře bylo Lens těsně po přestávce. Jemaa započal slovní přestřelku a druhá žlutá karta mu předurčila odchod za spoluhráčem Roudetem. Tohle vypadalo pro domácí hodně zle. V devíti prohrávat o branku zajisté nebylo vůbec nic jednoduchého. Avšak Racing Club i ve velkém oslabení bojoval.

Už třeba i Maoulida hodně ohrozil hostujícího brankáře Landreaua, nakonec se však Lens dočkalo překvapivé branky v 61. minutě. Na rychle rozehraný rohový kop si na vzdálenější tyči naskočil nejvýše hlavou Boukari a rázem bylo srovnáno. Tohle byl pro Dogy z Lille určitě velký šok, aby mu soupeř i v devíti vsítil gól.

Skoro dvacet minut se dokázali domácí bránit ofenzivním nájezdům. Až v 79. minutě nakonec velmi smolně kapitulovali. Runje sice dokázal dělovku Cabayeho zkrotit, co to dalo, jenže k odraženému balónu se dostal Frau, který v pádu a s pomocí tyče doslova a dopísmene dotlačil míč za brankovou čáru.

Tohle inkasování poslalo domácí do kolen, za dvě minuty totiž obdrželi i třetí branku. Obraniak hlavičku do sítě neusměrnil, ale s dorážkou včas přispěchal Frau, jenž vstřelil svou druhou branku v zápase. Poslední tečku udělal za výsledkem Gervinho, který hlavou překonal Runjeho po centru od Debuchyho.

Dodejme, že debut v novém dresu Lille si odbyl český obránce David Rozhenal, který odehrál celý zápas. V sestavě nastoupil na pozici stopera hned vedle francouzského reprezentanta Adila Ramiho a nevedl si na začátek vůbec špatně.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Sochaux 2:1

11.09.2010 19:00

Góly: 5. Kévin Théophile-Catherine, 90. Kader Mangane - 37. Damien Perquis

Rennes získalo své třetí vítězství v sezóně a dostalo se bod za vedoucí Toulouse, které naopak doma selhalo se St. Étienne. Výhra 2:1 nad Sochaux se ale nerodila vůbec snadno. Domácí Theophile-Catherine sice skóroval hned zkraje utkání, do poločasu ale Sochaux dokázalo odpovědět. Nicméně remízu si nakonec neveze, v 90+3. minutě dokázal skórovat Mangane.

Už ve čtvrté minutě padla první branka utkání, Theophile-Catherine hlavou usměrnil z malého vápna rohový kop do sítě. O minutu později to mohlo být již o dvě branky, avšak střelu Ekoka stačil zlikvidovat gólman Dreyer. Na druhé straně pálil tvrdě po zemi Ideye a Martin hezky zahrál přímý kop, proti byl ovšem svými dvěma dobrými zákroky brankář Douchez.

Ve 37. minutě už ovšem ani domácí gólman nezabránil čím dál více se blížící brance, Boudebouz ze standardky našel hlavu Perquise a ten zacílil za brankovou čáru. Rennes remízu nechtělo, na jeho hře to bylo ve druhém dějství očividně vidět. Sochaux naopak bod stačil, v podstatě se po přestávce jen dokázalo bránit.

Netradiční střelec Kana-Biyik pořádným způsobem prověřil Dreyera, ten si proti jeho šanci vypomohl fantastickým zákrokem, který vytáhl kouzelnicky z klobouku. Mangane pak z voleje ještě protentokrát trefil břevno. Pět minut před koncem na druhé straně zasahoval Douchez proti přímému kopu Boudebouze a na řadu přišlo nastavení.

A v něm se udála klíčová situace utkání, která rozhodla o třech bodech pro domácí. Jestliže Mangane ve druhé půli stačil napálit horní brankovou konstrukci, ve třetí minutě nastavení už se mu střelecky zadařilo. Brahimi zahrál volný kop na vzdálenější tyč, kde operoval renneský bek a poslední možnou šanci utkání proměnil nakonec v gól.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Saint-Étienne 0:1

11.09.2010 19:00

Góly: 34. Laurent Batlles

Vedoucí celek tabulky z Toulouse přišel o svou stoprocentní bilanci. Doma totiž nestačil na St. Étienne, které veze tři body díky trefě Laurenta Batllese. Ten mimochodem skóroval proti svému bývalému klubu, ve kterém působil celkem tři sezóny. Hosté se dostali svém sokovi v tabulce na dostřel, jsou třetí dva body za Toulouse.

Přitom Toulouse vstoupilo do utkání o hodně aktivněji než v té době bránící Les Verts. A gólman Janot musel být opravdu hodně ve střehu. Nejprve likvidoval šanci Machada z osmé minuty, o čtyři minuty později s bravurou vyrazil přízemní střelu z přímého kopu od Didota do bezpečných vod.

V podstatě z jedné jediné větší možnosti se naopak podařilo skórovat soupeři. Ve 33. minutě zužitkoval pas Ebonda záložník Batlles a na jeho hlavičku už domácí brankář Valverde nedosáhl. Nedej bože pro FCT, aby se poté ještě trefil Ebondo, který parádně napřáhl a jehož rána tak tak skončila jen nad bránou.

I ve druhém dějství bylo Toulouse lepším týmem. Jenže vyrovnání se nakonec nedočkali, byť si gólovek nevytvořili málo. Nutno dodat, že St. Étienne u dvou z nich pomohla branková konstrukce. Takže těsně jednobrankové vítězství udrželo vlastně s pomocí velkého štěstí.

Volej střídajícího Sissoka, kterého milimetrovým centrem našel Didot, skončila vedle, nabito měl také Machado, a ačkoli si Janot s jeho ránou neporadil, stejně balón skončil jen na břevně. V poslední příležitosti byl Sissoko, jenž znovu pálil z voleje, ale ani tentokráte neskóroval. Břevno zkrátka bylo proti.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - AC Arles-Avignon 4:0

11.09.2010 19:00

Góly: 19. Guillaume Hoarau, 29. Mamadou Sakho, 49. Nenê, 56. Nenê

I popáté odešel Arles-Avignon poražený. V Paříži ovšem utrpěl dosud nejvyšší porážku v sezóně. Lvi neměli na soupeře od první do poslední minuty utkání, ten si vlastně s bezmocným posledním celkem tabulky hrál jako s hračkou. Čtyři branky, které zařídil Hoarau, Sakho a dvakrát Nene, včetně několika dalších gólovek, jsou toho důkazem.

Nováček ligy si v Parku princů ani neškrtl. Domácí měli hru od samotného začátku pod svou kontrolou a před gólem z 18. minuty se ocitli v dobrých možnostech Chantome a Hoarau. Nakonec v oné brankové situaci skóroval Hoarau. Jallet uvolnil na levé straně Neneho, jeho centr sklepl netradičně Giuly a vytáhlý pařížský čahoun zakončil parádně z voleje.

Hoarau byl při chuti i nadále, o dvě minuty později ho vychytal až hostující gólman Planté. Ve 29. minutě však podruhé lovil míč ze své sítě. Neneho centr z rohového kopu našel na vzdálenější tyčce Sakha, jenž zařídil do přestávky PSG pohodlné dvoubrankové vedení.

Druhá půle už patřila pouze Nenemu. Ve 49. minutě se dočkal zasloužené odměny za aktivitu v první půli a z přímého kopu překonal Plantého potřetí. Ten při jeho střele zůstal na brankové čáře jen nehybně a jako přibitý k zemi stát, ani se nesnažil gólu zamezit. V 56. minutě domácí přidali konečnou čtvrtou branku.

Kombinace Hoaraua a Melvüta Erdinca vyústila ve vytvoření pozice pro Neneho, jenž se parádně trefil po zemi za záda Plantého. A že Giuly, Hoarau nebo Kežman ve zbývajícím čase své příležitosti neproměnili? Radost ze tří bodů a i z tak vysokého vítězství jim to určitě v žádném případě nepokazilo.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Nancy-Lorraine 1:2

11.09.2010 19:00

Góly: 50. Marco Estrada - 6. Djamel Bakar, 34. Bakaye Traoré

Fotbalisté Nancy doma již dvakrát prohráli, venku však sbírají body velmi snadno. Na hřišti Montpellieru vyhráli 2:1, ačkoli se ve druhé půli bez vyloučeného Samiho urputně bránili. Zatímco doma je ASNL vůbec nejhorším celkem, venku je naopak nejlepším. Montpellier utrpěl první porážku v sezóně a klesl v tabulce na čtvrté místo.

Sotva se stačili hosté oklepat, už museli v první minutě zastavovat soupeře v nebezpečném podnikání. Kabze se velmi lehce dostal ke střele z voleje, kterou musel fantastickým zákrokem likvidovat brankář Bracigliano. Ovšem o čtyři minuty později musel lovit míč ze sítě Montpellier.

André Luiz nacentroval ze strany na Féreta, který ještě prodloužil na N'Guema. Jeho pokus byl sice zablokován, avšak míč doputoval k Bakarovi, který ho dorazil za záda domácího strážce branky Jourdrena. Ve 29. minutě se aktivní Bakar protlačil do další šance, s ničím se nepáral a rychle vystřelil levačkou, měl však smůlu, že balón skončil na tyči.

A ve 34. minutě se lepší Nancy dostalo do dvougólového vedení. Féret zleva našel Traorého, kterému už stačilo jen dobře zpracovat, s míčem se otočit a zamířit do sítě. I těsně po přestávce opět Traoré zahrozil, Jourdren byl ale silně proti a v počínání mu rychle a razantně zamezil.

Naděje vysvitla pro domácí ve 49. minutě. Hostující Sami totiž po druhé žluté kartě, kterou dostal za faul na Kabzeho, putoval předčasně pod sprchy a z dobré pozice se následně dokázal trefit z přímého kopu Estrada. Levačkou zkrátka zakroutil tak, že Bracigliano mezi třemi tyčemi neměl skoro žádnou šanci chytit.

Poté se HSC mohutně hnal za vyrovnáním. Střelu střídajícího Ait-Fany polapil Bracigliano, ani Kabze si svým pokusem na gólmana Nancy nepřišel. Estrada nastřelil tyčku, v jeho další šanci si zase poradil Bracigliano, Bocaly pouze přestřelil. Frustrovaný domácí kouč René Girard měl následně z lavičky velmi mluvící náladu, a tak ho rozhodčí Gautier poslal na tribunu.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Valenciennes FC 1:1

11.09.2010 19:00

Góly: 27. Jérémy Pied - 69. Gaëtan Bong

Mladík Jérémy Pied dostal první šanci v základní sestavě Lyonu a ve 26. minutě díky jeho brance vedli domácí 1:0, Valenciennes ovšem zásluhou Bonga ve druhé půli vyrovnalo a výsledek 1:1 zůstal až do závěrečného hvizdu rozhodčího Couého. Bong přitom nemusel vůbec nastoupit, spekulovalo se, zda-li lehce zraněný zasáhne do hry.

Nejprve našel hostující Pujol volného Ducourtiouxe, jenž vyzkoušel štěstí z první, jenže míč nakonec přeletěl břevno. Lyon se ujal vedení ve 26. minutě. Ačkoli byl Lisandro López silně obtěžovaný hostující obranou, dokázal centrem najít Pieda, jenž hlavou překonal brankáře Penneteaua.

VA ovšem branka nijak nepoložila, neohroženě se hnalo za rychlý vyrovnáním. Na zteč vyrazil Montanier, z přímého kopu prověřil rukavice gólmana Llorise záložník Mater, avšak ani jedna tato šance gólem neskončila. Bong pak vyslal přihrávkou Danica, jehož střelecký pokus stačil polapit znovu Lloris.

Jestliže mělo Valenciennes ve zbytku první půle více ze hry, tak Lyon zase lépe vstoupil do druhé půle. Gourcuff se snažil levačkou překonat Penneteaua, ten však stačil vyrazit do zámezí. Avšak na druhé straně se hostům podařilo srovnat. Bong se vyšponoval nejvýše do vzduchu a centr z rohového kopu změnil směrem do brány hlavou za Llorise.

Z rychlého protiútoku následně mohl skórovat Gomis, kterého hezky uvolnil Gourcuff, po přihrávce Pieda také zkoušel střílet Míchel Bastos, ale ani jedna tato příležitost gólovou tečku neměla. Valenciennes dokázalo ubránit remízu, kterou si určitě hodně cení. OL naopak zažívá na úvod sezóny výsledkovou mizérii, v tabulce je až na třinácté pozici.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - SM Caen 1:1

11.09.2010 19:00

Góly: 19. Benoît Pedretti - 90. Youseff El Arabi

Účastník Ligy mistrů z Auxerre ani na pátý pokus nedokázal zvítězit, dál pokračuje v získávání špatných výsledků a zůstává v sestupovém pásmu na osmnáctém placu. Doma přivítal nováčka ligy z Caen, nad kterým vedl od 19. minuty díky brance Pedrettiho. Ve druhé minutě nastavení ale zařídil hostům bod El Arabi.

Domácí soupeři jasně dokazovali, že rychlou branku chtějí vstřelit za každou cenu. V 10. minutě vyslal Oliech spoluhráče Le Talleca do výborné pozice, brankář Thébaux si ovšem tentokráte dokázal poradit. O pár chvil později byl ve dvou šancích hostující El Arabi, nejprve střílel vedle a pak musel na zem gólman Sorin, jenž si připsal úspěšný zákrok.

V 19. minutě už Auxerre skórovalo. Pedretti si jako zkušený mazák poradil společně s Contoutem s rychlým protiútokem dva na jednoho a z vápna překonal bezmocného Thébauxe. Le Tallec následně pěkně hlavičkoval po centru Pedrettiho, Thébaux ovšem pomocí reflexivní reakce vyrazil.

Pět minut před přestávkou se ještě hostujícího muže v rukavicích snažil překonat lobem Oliech, ten ovšem nekapituloval, nenechal se překvapit a míč uklidil do bezpečí.

Cean dobře vědělo, že pokud chce získat z tohoto utkání nějaké ty body, musí se také vydat směrem dopředu. Nabab tak zkusil vypálit, jenže byl zablokován domácí obranou. Čtvrthodinu před koncem Seube střílel nebezpečně mimo bránu a Nababův původní centr, který se stal ve vzduchu vlastně střelou, málem skončil za zády Sorina.

Auxerre dostalo úder za svou nepříliš velkou aktivitu ve druhém dějství ve druhé minutě nastavení. A že to pro něj byla zajisté velká rána. Cean dokázalo srovnat na konečných 1:1 díky El Arabimu, jenž v gól proměnil pěkný centr spoluhráče Hamoumy. Hosté tak uhráli další skvělý výsledek proti favoritovi, předtím třeba skolili venku Marseille a porazili i doma Lyon.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Toulouse FC54018:312
2.Stade Rennes53207:211
3.AS Saint-Étienne53118:610
4.OGC Nice52306:49
5.Montpellier HSC52213:28
6.SM Caen52216:68
7.Paris Saint-Germain52129:67
8.Lille OSC51406:37
9.AS Monaco51406:47
10.FC Sochaux52128:77
11.AS Nancy-Lorraine52125:87
12.Valenciennes FC51315:56
13.Olympique Marseille51228:85
14.FC Lorient51225:65
15.Stade Brestois51223:45
16.Olympique Lyon51224:65
17.AJ Auxerre50415:74
 Girondins Bordeaux51135:74
19.RC Lens51136:114
20.AC Arles-Avignon50052:100

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (58)

Přidat komentář
Godwinson

Hrůza Montpellieru, ještě s takovejma lemrama. Ani po prakticky celém poločasu odehraném v přesilovce, velká škoda. Navíc je fakt, že René tou sestavou dokáže nadzvednout ..

Navíc Rennes zase uhaluzilo výhru v závěru zápasu, bídný

Reagovat
smazaný uživatel

Jedou na poháry

Reagovat
Godwinson

Je to možný, byť s takovou obranou brzy dojedou. Ale nic to nemění na tom, že začínaj haluzit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon mě opět sklamal

Reagovat
Kily

Lyon, Schalke, Benfika, Hapoel, až na Izraelce jsou všichni ve druhé polovině svých ligových tabulek, to bude zajímavá skupina

Reagovat
smazaný uživatel

Dnesni zapas me po delsi dobe nezklamal herne, Puel dokazal konecne vytvorit dobrou zakladni jedenactku, bohuzel hraci se mu odvdecili hrozivou koncovkou, vice byli zamestnani spise divaci na tribunach nez golman Penneteau.. Claude prekvapil i dobrymi stridanimi. Pied me velice prijemne prekvapil, Gourcuff ukazal, ze muze byt nova hvezda Lyonu.. Briand me zase zklamal. A Gonalons je taky pripad, k cemu je, ze hraje cely zapas relativne dobre, kdyz pri rohu propadne v klicovem souboji, z ktereho padne gol, Valenciennes jinak nemelo v podstate zadnou kloudnou akci.. Obrana po delsi dobe ok, hlavne Kolodziejczak hraje na svuj vek moc dobre.

Nezbyva nez doufat, ze vysledky konecne prijdou.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Trošku mě mrzí hra Lyonu

Reagovat
onze

PARIS SG

Reagovat
domingo

Pěkný Derby du Nord, to Lens nakonec vážně sestoupí

Reagovat
domingo

Roux přišel k rozhovoru v oranžovočerným tričku

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux to si delate srandu?

Reagovat
smazaný uživatel

Štípněte mě OGC Kurňa zatím mi dělají kluci jen radost :) kdo nás porazí ?

Reagovat
domingo

Sochaux za týden ne, takže Rennes...

Reagovat
smazaný uživatel

Ani Rennes A to jsem myslel že bez remyho to nepujde :)

Reagovat
smazaný uživatel

Plašil,Rozehnal,Lička hrál celý zápas 77 miinut hrál Mičola a 13 minut svěrkoš

Reagovat
domingo

Mičola hrál dobře, pro klub jako Brestois slušný křídlo.

Lička na CM není zrovna ideální řešení, dneska tam odvedl míň práce než Ewolo, když ho srovnám s Romaem (tentýž post) na druhé straně, byl hrozně nevýraznej. Nejlíp mu to šlo, když bylo Brestois v tlaku a mohl tak hrát víc vepředu.

Reagovat
Godwinson

Jak jsem řekl, tak se stalo, Bordeaux ztratilo. Nj, ale ten Lorient je zklámání ...

Reagovat
Godwinson

Ale ten Tigana je marnej ...

Reagovat
domingo

V Lorientu si oddechujou ještě teď, hráli jak ponocný, ten novej systém je úplně pitomej.

Reagovat
Godwinson

Jj, četl jsem to pod preview, neměli si tam natahat dopředu tolik hráčů.

Ale Brest spadne, doufám, věřim

Reagovat
domingo

Co proti nim máš? Mně jsou právě sympatičtí...

A jo, Kitambala je sice kvalitní hráč, ale úplně to tam rozboural

Reagovat
Godwinson

Tak rozboural. Rozbourali si to sami, pořád může hrát 4-3-3 a Amalfitano nemusí trapčit na kraji.

Mně ne, nemám je rád, šetřim si to na Gaillard.

Reagovat
domingo

Rozboural, protože teď tam jsou dva hroty, z nichž jeden je docela pompézní posila a jeden největší hvězda, takže Gourcuff nemá koule ani jednoho posadit, kór když v prvním společným zápase porazili Lyon. Je to trochu kudla do zad Jouffremu, no, podle mě i Gourcuff sám už skládal ofenzívu bez Gameira a teď moc neví, co dělat.

Reagovat
Godwinson

Jj, taky mě to napadlo. Na druhou stranu určitě věděl jak je ten přestup reálnej, zda-li se jedná, atd. Je to divný. Tak můžou hrát oba, pak ale bude sedět Diarra, což by byla škoda

Napravo je tam Monnet-Paquét a Youffre a bude tam hrát Amalfitano, no, vypadá to srandovně.

Reagovat
Godwinson

Jj, taky mě to napadlo. Na druhou stranu určitě věděl jak je ten přestup reálnej, zda-li se jedná, atd. Je to divný. Tak můžou hrát oba, pak ale bude sedět Diarra, což by byla škoda

Napravo je tam Monnet-Paquét a Youffre a bude tam hrát Amalfitano, no, vypadá to srandovně.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

Celý je to blbě, takhle se zabíjí všichni kromě stoperů a Mvuemby s Romaem. Příště dát nalevo Le Lana, Amalfitana normálně na AM, Diarra nalevo, KMP napravo a v průběhu hry Kitambala s Jouffrem na plac.

Reagovat
Godwinson

Jj, takhle by to bylo slušný. Ještě jsem samozřejmě zapoměl variantu, kterou jsme si tu už psali Gameiro- Kitambala- Diarra , ale to už je moc utopie. Spíš to budou asi takhle kurvit dál

Reagovat
domingo

Nereálný, na pravým křídle máš taky posilu

Spíš to chtělo sehnat nějaký beky, no.

Reagovat
Godwinson

Tak ta je na hostování, ta může vysedávát

Jj, třeba v zimě za pořádný prachy střelí Gameira, konečně se všichni do útoku vejdou a koupí Corchiu.

Reagovat
domingo

Ne že bych ho neměl rád, ale chtělo by to někoho jako Hengbart, prostě někoho, kdo víc brání než útočí Sosa s Morelem jsou zlo, to jsou prostě napůl křídla. Na druhou stranu je třeba říct, že stoperská dvojice se rychle sehrála a teď funguje perfektně, Manga to zase dirigoval skvěle, hromada vypíchnutých míčů, skvělej přehled na hřišti... kromě jedné části, kdy ho Mičola párkrát hezky vyvětral, to fungovalo fakt spolehlivě.

Reagovat
smazaný uživatel

Bourillon uz Ti nevadi?

Reagovat
Godwinson

Tak Manga je skvělej, o něm nešlo pochybovat. I když doufám, že k němu časem půjde Koné.

Jj, to by bylo lepší, i když ... Corchia by se mi tam líbil a ten pryč půjde určitě, z těch možností je to ta lepší.

Tenhle víkend je všechno špatně ... Marseille prohrává

Reagovat
domingo

Kolik jsi vsadil? :) Ten zápas může skončit jakkoliv, Gignac to tam zatím pěkně větrá, tomu tam něco spadne... i když teď je zraněnej, tak uvidíme...

Já bych Koného nechal jako náhradu, přece jenom stopeři se sehrávaj a nesahal bych do toho, funguje to a dvakrát za sebou udrželi nulu, což je na Lorient heroický výkon.

Pro Frankieho: nevadí, zaznamenává progres. Ten začátek byl hrůza, teď už se do toho dostává.

Reagovat
Godwinson

Jj, tak to je recht, když už se sehráli Koné je koukám stejně na půl rok mimo, škoda. Kolik jsem vsadil? Už ani nevim, ale tenhle víkend je prokletej. Ani jistoty jako National a Ligue 2 nevychází, vsadim na tragédy z Grenoblu, vyhrajou.

Reagovat
Godwinson

.. proti tragédům z Grenoblu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo bude odvolany drive, Puel, nebo Tigana?

Reagovat
domingo

A nemůžou hrát oba, protože Lorient nemá žádný krajní záložníky

Reagovat
fantomas

Grr, Valbuena. Ale pěkná rána, jen co je pravda.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

Trefil to luxusně Zatím je to dobrej fotbal.

Reagovat
fantomas

Ruffier doteď velká opora. L'OM si to vyrovnání asi zasloužilo no.

Reagovat
smazaný uživatel

Valbuena se dostává do excelentní formy

Reagovat
domingo

Hraje dobře, no. Ale s těma gólama to má jak Quagliarella, trefí se jednou za uherskej rok a pokaždé je to nádhera, ale co z toho... velcí kanonýři to tam dotlačí klidně prdelí a se zlámanýma rukama. Ale jako kreativní křídlo hraje fakt hezky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Brandao už střílí kolenem

Reagovat
fantomas

Achjo, Monaco totálně odpadá.

Reagovat
domingo

Puygrenier to tam strašně drží, ale stejně si myslím, že jim tam ještě něco padne.

Reagovat
fantomas

Jak po flámu teď hrajou, u každýho nerozhodnýho míče je první soupeř, v obraně otevíraj jedno okno za druhym, z brejků Monaco neni nebezpečný ani zdaleka. To fakt nevidim dobře.

Reagovat
fantomas

No dobře, tak teď jednou.

Reagovat
domingo

Oni mají stejnej problém jak Rennes, slabý (nebo spíš nezkušený) beky. Když na ně pak vlítne tým s kvalitní a propracovanou útočnou hrou, jako Marseille třeba, tak vůbec neví.

Reagovat
smazaný uživatel

Brandao

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle musel udělat schválně

Reagovat
domingo

To je nejneuvěřitelnější hráč na světě

Jinak Gignac byl solidně napruženej, to bych do něj nikdy neřek, takovej slušňák... :)

Reagovat
kubys

Niculae téměř vyrovnal loňskou bilanci v AJA.

Reagovat
domingo

Copak loňskou. Kariérní

Reagovat
domingo

Jinak z Pereiry se pomalu, ale jistě stává francouzský Carragher. Nejen že hraje hovno, ale ještě si dává vlastňáky... to je panečku bek Frankie, ne, Monako fakt nepotřebuje posílit na RB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele