5. kolo
11.09.2010 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Manganeho trefa z nastevení zařídila Rennes výhru nad Sochaux

Rennes získalo své třetí vítězství v sezóně a dostalo se bod za vedoucí Toulouse, které naopak doma selhalo se St. Étienne. Výhra 2:1 nad Sochaux se ale nerodila vůbec snadno. Domácí Theophile-Catherine sice skóroval hned zkraje utkání, do poločasu ale Sochaux dokázalo odpovědět. Nicméně remízu si nakonec neveze, v 90+3. minutě dokázal skórovat Mangane.

Už ve čtvrté minutě padla první branka utkání, Theophile-Catherine hlavou usměrnil z malého vápna rohový kop do sítě. O minutu později to mohlo být již o dvě branky, avšak střelu Ekoka stačil zlikvidovat gólman Dreyer. Na druhé straně pálil tvrdě po zemi Ideye a Martin hezky zahrál přímý kop, proti byl ovšem svými dvěma dobrými zákroky brankář Douchez.

Ve 37. minutě už ovšem ani domácí gólman nezabránil čím dál více se blížící brance, Boudebouz ze standardky našel hlavu Perquise a ten zacílil za brankovou čáru. Rennes remízu nechtělo, na jeho hře to bylo ve druhém dějství očividně vidět. Sochaux naopak bod stačil, v podstatě se po přestávce jen dokázalo bránit.

Netradiční střelec Kana-Biyik pořádným způsobem prověřil Dreyera, ten si proti jeho šanci vypomohl fantastickým zákrokem, který vytáhl kouzelnicky z klobouku. Mangane pak z voleje ještě protentokrát trefil břevno. Pět minut před koncem na druhé straně zasahoval Douchez proti přímému kopu Boudebouze a na řadu přišlo nastavení.

A v něm se udála klíčová situace utkání, která rozhodla o třech bodech pro domácí. Jestliže Mangane ve druhé půli stačil napálit horní brankovou konstrukci, ve třetí minutě nastavení už se mu střelecky zadařilo. Brahimi zahrál volný kop na vzdálenější tyč, kde operoval renneský bek a poslední možnou šanci utkání proměnil nakonec v gól.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele