Ligue 1 - souhrn 4. kola

27.08.2011, 20:58, aktualizováno 28.08.2011, 22:57
Komentáře a souhrny
Lille zvládlo šlágr kola a připsalo si cennou výhru nad Marseille, která nadále zůstává bez vítězství. Lyon vyhrál nad prvním Montpellierem a posunul se na druhou příčku tabulky. Auxerre porazilo Ajaccio a připisuje si první výhru v sezoně, stejně je na tom Bordeaux po triumfu ve Valenciennes. V neděli PSG uspělo díky gólům v poslední minutě, tři body berou i Sochaux a Rennes.

Lille OSC - Olympique Marseille 3:2

28.08.2011 21:00

Góly: 15. Moussa Sow, 66. Aurélien Chedjou, 75. Moussa Sow (pen.) - 56. Mathieu Valbuena, 62. Mathieu Valbuena

Šlágr kola mezi obhájcem titulu z Lille a vicemistrem loňského ročníku Ligue 1 z Marseille vyzněl lépe pro domácí borce. Na úvodní trefu ostrostřelce Sowa dokázal ve druhém dějství odpovědět dvakrát Valbuena, nicméně góly Chedjoua a druhé branky Sowa z penalty rozhodly o konečném vítězství 3:2 pro Dogy.

Stejně jako před měsícem ve Francouzském superpoháru šlo i v ligovém klání mezi Lille o měsíc později o velmi pohledný fotbal. I když padlo o čtyři branky méně, oba týmy ukázaly, že ve Francii patří k tomu nejlepšímu, co kopaná může nabídnout. Domácí tentokráte svému soupeři červencovou porážku vrátili.

OM se tak po čtyřech kolech se třemi body na kontě a zatím bez jediné výhry krčí na šestnácté příčce. Do utkání hosté nevstoupili špatně, Cheyrouova rána byla se štěstím zablokována mimo, přitom gólman Landreau by na ní určitě nedosáhl, kdyby směřovala do jeho svatyně.

Ihned na to už brankáře Lille prověřil svou střelou A. Ayew, jenže ani tahle šance protentokrát brankou neskončila. Až v 15. minutě unikl po levé straně domácí Béria, svou přihrávkou našel Sowa, jenž do ní lehce drknul a míč už se třepotal v síti za zády gólmana Mandandy. Marseille ovšem po přestávce zabrala.

Rémy zprvu napálil tyčku, v 57. minutě se však Valbuenovi s pomocí teče Chedjoua už skórovat podařilo a bylo vyrovnáno. Nebezpečně poté vypálil z přímého kopu Cheyrou, Landreau byl ale mezi třemi tyčemi proti, v 62. minutě se ovšem zase jen těžko oháněl vůči Valbuenovi, který mohl slavit podruhé.

O čtyři minuty později se ale naopak Lille podařilo srovnat stav. Payet předal míč Chedjouovi, jenž našel přesně skulinku mezi nohama Mandandy. V 75. minutě pak zasadil poslední hřebíček do rakve Marseille znovu Sow. Ten si hravě poradil s rozehráním pokutového kopu, Fanni totiž předtím ve vápně nešetrně fauloval pronikajícího Hazarda.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - SM Caen 3:2

28.08.2011 17:00

Góly: 5. Razak Boukari, 41. Jirès Kembo-Ekoko, 45. Kader Mangane - 58. Thomas Heurtaux, 61. Frédéric Bulot

Rennes za sebou nechalo minulý čtyřbrankový příděl od Montpellieru a v tomto kole si připsalo druhé letošní vítězství, když před vlastními fanoušky porazilo Caen 3:2.

Rennes tak zastavilo pomalu se zhoršující statistiky. Po výhře nad Dijon totiž přišly hned dvě ztráty v řadě: nejdříve remíza s Paris SG a pak prohra v Montpellieru. Druhá výhra tak znamená posun tohoto celku na šesté místo. Naopak Caen po překvapivě skvělém vstupu do sezony začíná klopýtat, když po těsné bitvě s Lille nakonec loňský nováček prohrál i podruhé v řadě a patří mu devátá pozice.

Domácí vstoupili do utkání jak nejlépe mohli. Již po pěti minutách se ze vstřelené branky mohl radovat Razak Boukari. K tomu míč velice přívětivě doputoval po zblokovaném přímém kopu Juliena Féreta, na francouzském útočníkovi s togskými kořeny tak bylo pouze míč doklepnout do odkryté branky - 1:0.

Jejich vedení ale nemělo trvat dlouho, v 11. minutě totiž dostali hosté výhodu pokutového kopu. Viníkem byl Kembo-Ekoko, který v pokutovém území stáhl unikajícího Alexandreho Raineaua. K míči se překvapivě postavil mladičký M’Baye Niang a jeho nevýrazně kopnutá střela ale skončila na pohotovém brankáři Costilovi.

Caen se ale nadále hnalo za vyrovnáním. A opět u toho byl talentovaný Niang a Raineau. Po přihrávce druhého jmenovaného se do míče opřel mladý Francouz, jeho volej ale skončil pouze na jednom z obránců. Z následujícího rohového kopu se k zakončení dostal Frédéric Bulot, nicméně toho vychytal zase Costil.

Hosté nakonec za své nevyužité šance byli potrestáni a čtyři minuty před koncem poločasu podruhé inkasovali. Jonathan Pitroipa proběhl přes polovinu hřiště, namířil si to přímo na brankáře Thébauxe a následnou křižnou přihrávkou vyzval ke snadnému skórování Kemba-Ekoka, který tak alespoň vylepšil svůj penaltový zákrok - 2:0.

A Caen se muselo pořádně divit, když ještě v 45. minutě inkasovalo třetí branku. Autorem se tentokrát stal Kader Mangane, jenž míč parádně napálil z voleje po standardní situaci Juliena Féreta. Thébaux ani nyní neměl šanci - 3:0.

Caen tak odcházelo do kabin za nepříznivého stavu 0:3, zkraje druhého dějství ale málem inkasovalo potřetí a téměř si tak zadělalo na pořádný debakl. Jonathan Pitroipa ale svou střelou zpoza pokutového území pouze pohladil tyčku.

Hosté se ale nakonec přeci jen dočkali branky, a to zhruba po hodině hry. Romain Hamouma se prohnal po pravé straně hřiště a nacentroval na střídajícího Kandiu Traorého. Na jeho hlavičku ještě stihl zareagovat brankář Costil, na dorážku dotírajícího Heurtauxe už byl ale i on krátký - 3:1.

A o tři minuty se hostům dokonce podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Na dlouhý nákop Traorého si naběhl Frédéric Bulot a letní posila z Monaka se nemýlila - 3:2. Rennes si ale své vedení již pohlídalo a nakonec si připsalo cenné tři body.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - AS Saint-Étienne 2:1

28.08.2011 17:00

Góly: 6. Ryad Boudebouz, 42. Ryad Boudebouz (pen.) - 35. Pierre-Emerick Aubameyang

Jestliže Christophe Galtier před utkáním v Montbéliardu varoval, že domácí Sochaux i přes špatné předchozí výsledky určitě neprodá kůži lacino, samotný zápas jeho předpoklady více než potvrdil - Les Lionceaux včas utnuli nepříznivě se vyvíjející spirálu neúspěchů a porazili ASSE 2:1.

Hrdinou zápasu se stal Ryad Boudebouz, který vstřelil obě branky vítězů a přichystal tak zeleným první porážku v probíhajícím ročníku. Po potupném domácím výprasku s Metalistem Charkov v předkole Evropské ligy tak v Bazdarevićově týmu zavládla opět o něco lepší nálada. Samotné utkání přitom nebylo až tak jednostranné; Sochaux sice svého soka přestřílelo, ale jinak se hrál spíše vyrovnaný zápas, který zásadní měrou ovlivnilo vyloučení obránce hostí Paulaa.

Sochaux bylo na koni od samého začátku utkání. Už ve druhé minutě se do zakončení dostal domácí útočník Privat a jen pohotový zákrok zatím výborného brankáře Ruffiera zachránil Galtierův tým od inkasování. O pouhé čtyři minuty později se však už žlutomodří mohli radovat; spolehlivý stoper Marchal si vybral slabší chvilku, když se nechal obelstít agilním Boudebouzem a alžírský záložník přízemní střelou překonal Ruffiera poprvé - 1:0.

Saint-Étienne více drželo míč, ale do šancí se dostávali i nadále domácí. Ve 23. minutě předvedli pěknou kombinaci Maïga, Boudebouz a Mikari, ale Mikariho střela byla příliš slabá a nenadělala gólmanovi hostí vážnější potíže.

A tak ASSE trestalo - Aubameyang se dostal k odraženému míči a předvedl parádní volej, který zapadl do růžku branky domácího kapitána Richerta. 35. minuta a srovnáno - 1:1.

Nicméně Sochaux získalo svoji výhodu zpět ještě před přestávkou. Pronikající Corchia byl v souboji předsezonních posil ve vápně nedovoleně zastaven Lemoinem a Boudebouz nařízenou penaltu zkušeně proměnil, když poslal Ruffiera na špatnou stranu - 2:1.

I po přestávce držel hosty zejména výkon brankáře Ruffiera; ASSE i přes relativní kontrolu nad středem hřiště vypadalo dopředu značně bezradné, zatímco Sochaux nadále zaměstnávalo holohlavého gólmana. Jeho zákrok proti Martinovu přímému kopu po zhruba hodině hry byl excelentní.

Akcie Les Verts notně poklesly v 66. minutě. Paulao zezadu fauloval Maïgu a jediným logickým vyústěním bylo poslat portugalského obránce předčasně do sprch. Maïga byl obecně jednou z největších postav zápasu, což se ukázalo šest minut po "červené" situaci, kdy výtečně uvolnil Martina, jehož střelu však Ruffier opět zblokoval a stále tak držel naděje svého týmu na zvrat.

Ale ASSE jako by se společně s nuceným oslabením vzdalo předem. V celém zbytku zápasu si prakticky nedokázalo vytvořit nebezpečnou situaci, a když už se do ní dostalo, zastavila je píšťalka sudího - Saadiho volej byl doprovázen hraním rukou. Sochaux tak příznivý výsledek nakonec bez větších potíží uhlídalo.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Paris Saint-Germain 1:3

28.08.2011 17:00

Góly: 39. Étienne Capoue - 56. Kévin Gameiro, 90. Mevlüt Erdinç, 90+3. Jérémy Ménez

Dlouho to vypadalo, že Paris SG v lize znovu klopýtne. Ještě v devadesáté minutě byl stav na stadionu v Toulouse nerozhodný 1:1, hosté z hlavního města Francie ale v poslední minutě dokázali svému soupeři vstřelit dvě branky a v lize vyhráli podruhé v řadě.

Svěřenci Antoina Kombouarého tak vyhráli již čtyřikrát v řadě, v lize našli přemožitele zatím pouze jednou. Druhé vítězství v řadě znamená raketový vzestup tabulkou - a to z třináctého místa až na to třetí. Naopak Toulouse letos prohrálo poprvé a na výhru tak čeká již druhé utkání za sebou. Fialoví ale nadále zůstávají na třetím, děleném místě právě s PSG.

Domácí načali utkání poměrně aktivně a dokonce si připsali první vážnější příležitost. Rána z levačky Paula Machada se kroutila nebezpečně do horního růžku branky, gólman Salvatore Sirigu ale svůj tým zachránil pohotovým zákrokem. Ve 24. minutě byl velice blízko skórování Jérémy Ménez, letní posila hostujícího celku pořádně napálila balon, ten se postupně odrazil od obou tyček, aby nakonec skončil v zámezí.

Z první branky se ale nakonec jako první radovali domácí borci. Na rohový kop Francka Tabanoua si naskočil nejlépe Etienne Capoue, který svou hlavou usměrnil míč do branky, mimo dosah brankáře Sirigua - 1:0.

A Toulouse bylo blízko ještě navýšení náskoku. K nebezpečnému zakončení se dostal tentokrát Tabanou, jeho přízemní střela ale nakonec skončila v Siriguových rukavicích. Paris SG vstoupilo do druhého poločasu úplně vyměněné a brankář Toulouse Ali Ahamada musel likvidovat pokusy Ceary a Meneze.

Nejlépe se ale zakončení vyvedlo v 56. minutě Gameirovi. Nový muž v v pařížském celku si naběhl na přesný pas Javiera Pastoreho a nenápadným postrčením usměrnil balon do branky - 1:1.

A hosté byli jasně lepším celkem. O čtyři minuty zabránilo Nenému ve skórování břevno. Paris SG se ale nakonec vzchopilo tehdy, když už to vypadalo, že zápas skončí smírem. Na další přesný pas Pastoreho si tentokrát naběhl střídající Mevlüt Erdinc, který svou tvrdou ranou pravačkou rozjásal v poslední minutě hlavní město Francie - 1:2.

Hosté se nakonec radovali z ještě jedné branky. A znovu u toho byl aktivní Pastore s Erdincem. Tito dva hráči si několikrát vyměnili míč, až nakonec zakončoval Menez, který volejem z bezprostřední blízkosti nedal Ahamadovi šanci - 1:3.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Montpellier HSC 2:1

27.08.2011 21:00

Góly: 49. Miralem Pjanić, 83. Jérémy Pied - 90. Henri Bedimo

Lyon Montpellier ve vzájemném zápase nepřehrál, ale přesto si připisuje nesmírně důležité vítězství, kterým tak alespoň částečně odčinil nečekané ztráty s Ajacciem a Brestem. Girardovi svěřenci naopak vůbec poprvé v letošní sezoně poznali hořkost porážky a jejich náskok na dnešního soka se ztenčil na pouhý jeden bod.

Mužem zápasu byl jednoznačně Hugo Lloris. Mrštný brankář Les Gones se vyznamenal zejména proti ráně Girouda ze 13. minuty. Lyon kontroval hlavičkou Koného, která se jen těsně nevešla mezi Pionnierovy tyče. Montpellier hrozil zejména po ose Bedimo-Giroud, ale ani ve 13. minutě se jejich spolupráce nedočkala gólové tečky. Giroud v průběhu první půle vyzkoušel Llorise ještě několikrát, ale reprezentační brankář byl zkrátka neprůstřelný.

Na druhé straně zahrozil Bafétimbi Gomis, ale i Pionnier ukázal, že není doposud nejlépe hodnoceným brankářem soutěže bezdůvodně. Stabilní náhradník momentálně zraněného Jourdrena vyrazil volej bývalého útočníka ASSE, a když se mezi tři tyče nevešly nebezpečné pokusy aktivního Girouda a Utaky, zůstalo poločasové skóre bez branek.

Do druhé půle poslal trenér Garde Pjaniće místo Brianda a to se záhy ukázalo jako ideální tah. Už ve 49. minutě totiž Gomis vybídl Bastose, jehož centr z pravého křídla uklidil srbský talent do Pionnierovy sítě parádním volejem - 1:0.

Montpellier mohl následně vyrovnat, ale proti Utakově ráně se opět vytáhl fantastický Lloris a Giroudova dorážka mířila nad. A lyonský brankář přiváděl soupeře k šílenství dál: v 68. minutě vytáhl Belhandovu střelu na tyč a držel tak svému týmu i nadále nejtěsnější vedení.

Akcie Montpellieru definitivně spadly v 82. minutě, kdy do té doby dobře hrající Belhanda vystartoval na Pjaniće a verdikt sudího byl jasný - talentovaný záložník musel předčasně do sprch. A byl to právě Pjanić, lyonský hrdina zápasu č.2, kdo vytrestal oslabeného soupeře prakticky hned z první přesilovkové akce - jeho pobídkou ke skórování nepohrdl další střídající muž Pied, který propálil Pionniera z prostředku pokutového území - 2:0.

Frustrovaní hosté se už následně zmohli pouze na snížení v nastaveném čase a opět po ose Bedimo-Giroud, jen tentokrát v opačném gardu: útočník nahrával a levý bek konečně propálil strážce domácí svatyně - 2:1. Na další zvrat v utkání však už bylo příliš pozdě a Montpellier se tak vrací domů s nepořízenou. Garde naopak ani ve čtvrtém zápase neprohrál, a připočítáme-li úspěšný postup do Ligy mistrů přes Kazaň, zůstává Lyon v této sezoně zatím stále nepokořen.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - AC Ajaccio 4:1

27.08.2011 19:00

Góly: 34. Kamel Chafni, 75. Alain Traoré, 80. Alain Traoré, 90. Anthony Le Tallec - 83. Ilan

Auxerre se ve čtvrtém kole konečně dočkalo první výhry, když čtyřmi góly před vlastními fanoušky smetlo neškodné Ajaccio a natáhlo tak svoji sérii bez prohry na tři zápasy. Hosté naopak zůstávají přikováni u dna tabulky a úvod do sezony v jejich podání má k ideálu hodně daleko..

Fournierův tým byl po celé utkání jednoznačně lepším celkem a vítězství si připsal zaslouženě. A opět u toho byl Alain Traoré, který nejenže doposud vsítil branku v každém zápase, ale s celkovým počtem pěti zásahů se osamostatnil na čele tabulky střelců a opět tak ukázal obrovskou důležitost pro svůj tým.

Do první vážnější situace se bílomodří dostali už po osmi minutách hry, kdy aktivní Oliech protáhl brankáře hostí Ochou, ale skóre se neměnilo. Ofenziva Auxerre, poháněná skvělým Traorém v záloze, zaměstnávala obranu Korsičanů takřka permanentně, ale často narážela na nepřesnou finální přihrávku a dávala tak Ajacciu šanci vyrážet do brejků, které se však nezkonsolidovanému soupeři vůbec nedařily.

Po půlhodině hry se do nebezpečné pozice dostala nová akvizice domácích, Edouard Cissé; hlavičku defenzivního záložníka odvracel Poulard. Krátce na to se však už fanoušci na Abbé-Deschamps mohli radovat: Oliech vybojoval míč a pádil na bránu, kde jeho slabou střelu odvrátil před vlastním brankářem opět Poulard, naneštěstí pro Ajaccio se však k odraženému míči dostal z druhé vlny nabíhající Chafni a dorážkou pod víko nedal ležícímu Ochoovi šanci - 1:0.

A byl to právě Dennis Oliech, kdo na hrotu útoku zaměstnával soupeře nejvíce. Keňský forvard si připsal další příležitost po přestávce; střelu z 53. minuty ale zablokoval výtečně Ochoa a skóre se tak stále neměnilo. O chvíli později jeho střelu zablokoval Leyti N'Diaye.

Auxerre přestřílelo svého protivníka drtivým poměrem 22:4, ale ukazatel skóre hlásal ošemetné jednobrankové vedení až do 75. minuty, kdy se ke slovu poprvé dostal Traoré, jehož levačka tak začíná být regulérním postrachem francouzských trávníků. Záložník z Burkiny Faso se nerozpakoval napřáhnout rovnou z přímého kopu a vymést pavučinu Ochoovy brány - 2:0.

A když o pouhých pět minut později Traorého levačka po Chafniho individuální akci zaúřadovala podruhé, bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto - 3:0.

Ajaccio se alespoň částečně do zápasu vrátilo v 83. minutě, kdy střídající Ilan obehráním gólmana Sorina úspěšně završil jeden z mála povedených brejků hostí a z vůbec první vážnější příležitosti vykřesal jiskřičku naděje - 3:1. Jenže v pohodě hrající Auxerre už žádné drama rozhodně nechtělo připustit.

A to se ukázalo ještě jednou v samém závěru. Krátce po uplynutí zběsilé desetiminutovky, v níž padly tři góly, se ze hřiště odporoučel unavený Oliech a nahradil ho čerstvý Le Tallec, který minulou sezonu příliš nepřesvědčil a ani letos to zatím z jeho strany nevypadalo na nějaký průlom. Dnes se mu však povedlo výborně se připomenout, když v nastavení zpracoval Dudkův centr a Ochoa poprvé v celém utkání kapituloval z hlavičky - 4:1.

V burgundském klubu tak panuje notně vylepšená nálada, zatímco na Korsice mají hodně o čem přemýšlet. S výkonem, jaký předvedli červenobílí proti svým (předzápasovým) tabulkovým sousedům, to totiž můžou mít s avizovanou záchranou ještě hodně těžké.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Dijon FCO 0:1

27.08.2011 19:00

Góly: 68. Brice Jovial

V souboji nováčků se možná trochu překvapivě radoval hostující Dijon, který tak připravil Évianu první ligovou porážku od letošního března, zatímco sám se po minulé výhře nad Lorientem škrábe nahoru tabulkou. Spasitelem dijonských v nové sezoně je zatím útočník Brice Jovial, který už zaznamenal tři góly, z toho dva vítězné..

Jako první se však ke střele dostali domácí; Sagbova propagační rána po deseti minutách hry však nenadělala Reynetovi příliš práce. Hosté se poprvé osmělili až ve 20. minutě, kdy poprvé zaúřadoval Sankharé, ale Bauthéac jeho nadějnou přihrávku v gól neproměnil a ani on sám se vzápětí nedostal k přímému ohrožení branky. Bauthéacův zlikvidovaný pokus byl zároveň poslední prověrkou pro brankáře v prvním poločase, jelikož zbývajících 25 minut strávily oba celky převážně bojem o střed pole a největší vzrušení přineslo několik zblokovaných střeleckých pokusů na obou stranách.

Trochu pohybu do utkání vnesla až 55. minuta, kdy se krátce po sobě dostaly do slušných pozic hráči obou týmů; nejblíže gólu měl Thil, který přehlavičkoval bránu skutečně jen o kousek. I nadále se však utkání vyvíjelo jako typicky remízové, což byl také nejpravděpodobnější výsledek před jeho začátkem.

Rozhodující krok pro své vítězství udělal Dijon v 57. minutě, kdy se trenér Carteron rozhodl oživit hru mužstva nasazením čerstvých Joviala a Mehdiho Corgnauda. A právě tihle dva se postarali o první a také poslední přesný zásah celého střetnutí - Corgnaud nacentroval do malého vápna a Jovial propálil Andersena - 0:1.

Évian byl nakonec v celém utkání mírně lepším týmem, měl míč déle na svých kopačkách a připsal si i více střeleckých pokusů, ale do skutečné gólové situace se už nedostal a v důležitém utkání tak nakonec ztratil všechny body. Důležitém proto, že právě dvěma zápasy s dalšími nováčky končí příjemný začáteční los ÉTG; v utkáních s Bordeaux, PSG a Marseille už určitě taková šance získat body nenastane.

Více informací k zápasu

FC Lorient - AS Nancy-Lorraine 2:1

27.08.2011 19:00

Góly: 78. Arnold Mvuemba, 90. Yann Jouffre - 10. Djamel Bakar

Nancy je po další porážce z půdy Lorientu na předposledním místě. Po úvodní remíze s Lille, která vypadala hodně nadějně, v následujících třech kolech vždy padlo a start do nové sezóny nyní určitě nemůže hodnotit pozitivně. Lorient, jemuž tohle vítězství zařídil šťastný gól z 90. minuty, je naopak se sedmi body na pěkném pátém místě.

Lépe do utkání vstoupili hosté, lorientský strážce branky Audard si již v 8. minutě musel poradit se střelou Diakitého. Za dvě minuty však lovil míč ze své sítě. Karabouého přihrávka si vyhlédla Bakara, ten srovnal nafouklou kouli na pravačku a zamířil technickou ránou přesně ke vzdálenější tyči.

Jako by tahle branka probrala Lorient ze zimního spánku. Ve 23. minutě se měl gólman Grégorini co ohánět proti voleji Monnet-Pacqueta, Autret následně trefil z dobré pozice jen boční síť. Grégorini poté lapil po půlhodiny hry i další střelu Monnet-Pacqueta, je nutno podotknout, že mu výborně nacentroval Aliadiere.

Les Merlus přenesli tlak z první půle i do druhého dějství. V 55. minutě držel ASNL nad vodou zase Grégorini, jenž nadvakrát likvidoval obrovskou tutovku, do které se probil Autret. Hostující celek přece jenom kapituloval v 78. minutě. Mvuemba neměl žádné slitování a svůj pokus z přímého kopu zakroutil hezky k tyči.

Hodně smolně pro Nancy, na druhou stranu šťastně pro Lorient padla třetí branka utkání. Střídající Jouffre dobře a úspěšně podnikal na pravé straně, vyměnil si míč s Monnet-Pacquetem a snažil se usměrnit míč do brány. Střela se ale otřela právě o Monnet-Pacqueta, od něhož zapadla za smutného Grégoriniho.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Stade Brestois 0:0

27.08.2011 19:00

Góly: -

Možný důležitý souboj dvou celků mezi Nice a Brestem, kteří letos chtějí za každou cenu udržet svůj flek v Ligue 1, skončil zřejmě spravedlivou bezbrankovou remízou. Díky alespoň jednomu bodu domácí odskočili ze sestupového pásma, byť na něj ze sedmnácté příčky koukají dost zblízka. SB29 již počtvrté ze čtyř kol remizoval.

Do první vážnější šance se probíjel domácí Mounier, jeho následnou ránu ovšem zablokovala včas brestská defenzíva. Poté se probíjel směrem k brance na druhé straně Lesoimier, jemuž krásně vyšla spolupráce s Ben Basatem, nicméně i v tomto případě jeho pokus dokázala včas zastavit, aby nenatropil žádnou škodu, domácí obrana.

Minutu na to se zase do gólové možnosti dostal aktivní Ben Basat, tentokráte už proti jeho střele zasahoval domácí brankář Ospina. Jeho protikolega Ospina se zase musel těsně před přestávkou činit proti hlavičce Pentecoteho, kterého svým centrem hezky vybídl Meriem. I druhý poločas byl z obou stran hodně vyrovnaný.

Ačkoli na ukazateli skóre svítil po utkání nerozhodný stav 0:0, přece jenom diváci jednu branku viděli. Clerc přihrál do vápna Abrielovi, míč však velkou rychlostí směřoval po zemi do zámezí. Přesto se Abrielovi ještě podařilo ze skluzu odcentrovat, ve vápně pak číhal Pentecote, jenž hlavou zavěsil.

Jenže asistent rozhodčího byl proti, podle jeho názoru již balón překročil pomezní čáru. Z opakovaných záběrů je situace hodně nepřehledná, přesto se zřejmě přece jenom musí dát za pravdu sudímu s praporkem v ruce. Brest pak zahrozil Rouxem, proti němuž musel zasáhnout Ospina, ani Ben Basat se svou volejí neuspěl.

V 65. minutě se Ben Basat dostal do role zakladače útočných akcí, předal balón svému spoluhráči Poyetovi, Ospina však i v této situaci zasáhl velice pohotově. A když si i Elana poradil s následnými šancemi Moulounguiho s Abrielem, musely se oba týmy rozejít smírně a rozdělit si každý po jednom bodu.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Girondins Bordeaux 1:2

27.08.2011 19:00

Góly: 27. Mathieu Dossevi - 80. Abdou Traoré, 90. Anthony Modeste

Hodně, hodně špatný start do sezóny prožívají fotbalisté Valenciennes. Po prohře 1:2 s Bordeaux jsou totiž na posledním místě. Přitom tenhle zápas nemělo VA špatné rozehrané, bohužel však trefy náhradníků soupeře rozhodly o jeho neúspěchu. Během čtyř zápasů mají navíc domácí na svém kontě jen dva vstřelené góly.

Vlastně až do 27. minuty se nic podstatného neudálo. Až tehdy domácí Danic výbornou technickou přihrávkou našel přesně na vteřinu ve vápně nabíhajícího Dosseviho, který ihned z první zaslal balón do sítě. Jak krásný a jednoduchý může být fotbal! O pět minut později mohl skórovat Pujol, kdyby se mu ovšem aspoň podařilo drknout do Dosseviho pasu.

Les Girondins soupeře pořádně zatlačili před přestávkou, v bráně však stál pozorný a vždy připravený gólman Penneteau. Lapil jak nebezpečný pokus českého štírka Plašila, tak i ten od Maurice-Belaye, jemuž daroval míč svou chybou Gouffran. Ještě předtím pálil jen těsně vedle Gouffran.

Po obrátce si však naopak musel zachytat bordeauxský muž v rukavicích jménem Cedric Carrasso. Bravurně zasáhl proti přízemní a hodně jedovaté střele Pujola, kterému vybojoval pozici svou pílí Danic, po této akci se ovšem hra z ničeho nic přesunula na druhou stranu, kde zase Pennetau chytal prudkou hlavičku Ben Khalfallaha.

Další možnost, jak mohlo VA pojistit dobrý výsledek, měl v 72. minutě z rychlého protiútoku znovu Dossevi, avšak se svou šancí, do které ho dostal parádní centr Danics, naložil prachbídně, pálil totiž vedle. Nakonec se svěřencům trenéra Sáncheze tohle neproměňování v posledních deseti minutách šeredně vymstilo.

Bordeaux se podařilo srovnat v 80. minutě. Po standardce Trémoulinase se dostal k balónu volný Gouffran, jehož stačil Penneteau ještě vychytat. Na další ránu A. Traorého už však neměl nárok. Ve druhé minutě nastavení pak zařídil hostům tři body Modeste, i když se domácí hodně čertili, že před tím sudí Piccirillo neodpískal jeden z nebezpečných zákroků.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC43019:39
2.Olympique Lyon42207:48
3.Paris Saint-Germain42116:47
 Toulouse FC42116:47
5.Stade Rennes42119:87
6.FC Sochaux42117:67
7.Lille OSC42116:57
8.AS Saint-Étienne42114:37
9.FC Lorient42114:47
10.SM Caen42026:66
11.Dijon FCO42024:76
12.AJ Auxerre41218:75
13.Girondins Bordeaux41215:55
14.Évian Thonon Gaillard41214:45
15.Stade Brestois40403:34
16.Olympique Marseille40316:73
17.OGC Nice40222:52
18.AC Ajaccio40223:82
19.AS Nancy-Lorraine40133:61
20.Valenciennes FC40132:51

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (114)

Přidat komentář
Woods

Trosku od temy - Jelen je bez anganzma??

Reagovat
domingo

Nj

Reagovat
smazaný uživatel

AJA super.

Reagovat
domingo

Fournier to zatim zvlada fakt nad ocekavani.

Reagovat
Godwinson

Málo platné, o toho Dja Djedjého měl Montpellier usilovat usilovněji :)

Reagovat
Godwinson

Lloris zázračně, v souboji s Giroudem 2:0 ...

Reagovat
smazaný uživatel

Bakar

Reagovat
domingo

Proc zrovna on?

Reagovat
Godwinson

Z výsledků jsem zklamanej, Valenciennes se dlouho vyvíjelo skvělo, pak takováhle zbytečnost. Évian pak ještě horší, příští zápas už snad bude stoperská dvojice vypadat jinak, z toho losu, který měli na začátku sezóny měli vytěžit tedy rozhodně více bodů, než mají.

Reagovat
Godwinson

Hm, domácí už svůj bič z hovna upletli.

Reagovat
Godwinson

A je to v řiti, kripl simulantskej a červená je na světě ... a gól - hotovo.

Reagovat
Godwinson

Montpellier měl dnes brát minimálně jeden bod, spíše všechny tři, ale to je L1 :) Na druhou stranu, Lyon měl v těch předchozích zápasech smůlu, tak se asi karma vyrovnala.

Vypadával mi sopcast, ale z toho, co jsem viděl se mi výkon poměrně líbil. Montpellier by měl určitě kalkulovat s nějakým posílením, hrát s křídly Dernis, Utaka je opravdu útrpné. Oni jsou na trhu ale jak praštění, takže jednu dobrou posilu následně řádně vykompenzují, takže letos už toho asi nic nebude.

Belhandova červená se mi nezdála, ale ohnat se neměl ani málo, ani středně. Podělal to, bude výrazně chybět. Los je ale v dalších kolech poměrně příznivej, takže ... CABELLA! :))

Reagovat
smazaný uživatel

takže simulantský kripl, nebo blb Belhanda...?

Reagovat
Godwinson

Řekl bych půl na půl, z mého pohledu kripl, ale předpokládám, že ten jeden pohled, co mi nabídli byl zrovna ten nepříliš průkazný.

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý poločas jsem neviděl, může mi někdo přiblížit jak to vypadalo? A zaslechl jsem něco o zranění Lisandra, je to pravda? Protože pokud ano, jsme v háji.

Reagovat
smazaný uživatel

Má něco s kotníkem, odnášeli ho na nosítkách... Rémi říkal, že se zatím nic moc neví o vážnosti a vůbec o tom, co s tím má, ale jinde jsem četl, že to vypadá vážně...

O průběhu ti toho bohužel moc neřeknu, jelikož jsem se k tomu dostal asi na poslední dvě minuty...

Reagovat
smazaný uživatel

Stejný prakticky jak ten poločas první. Montpellier tlačil, ale Lloris dovedl Girouda k šílenství. Ale krásná nahrávka Bastose na Pjanice a 1:0. Pak pokud se nemýlím, tak po rohu dal Giroud tyčku, když se vyvlíkl Konemu. Potom krásně prošel Belhanda a parádně vypálil pod horní tyč, ale Lloris s vypětím všech sil vytlačil na horní tyčku. Gól na 2:0 a vyloučení Belhandy ale zbrzdilo převahu hostů a až v závěru snížil Bedimo. V nastavení ještě po rohu nebezpečně hlavičkoval ve vápně volný Hilton, ale Lloris ukázal extratřídu a nadvakrát chytil prudkou hlavu.

Reagovat
juninho8

tak to potom mal Lyon sakra stastie a mal zrejme hlavne Huga ....a ta bastosova prihravka bola fakt super....a zase raz to tu napisem....chcem vidavat Pjanica v zaklade

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse

Reagovat
Godwinson

Takhle jsem si nějak před sezónou představoval konečnou tabulku ... ,))

PSG potěšilo ...

Reagovat
Godwinson

Lisandrova absence může trvat až 2 měsíce.

Reagovat
domingo

No to jsem na ne zvedavej teda.

Reagovat
smazaný uživatel

hezky ses na tu naší sázku vysral....

Reagovat
domingo

Ajo, vidis

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je teda skvělý

Reagovat
domingo

Super, ale tuhle vyhru nam vychytal Hugo, priste uz takovy stesti mit nebudeme.. Pjanice chci videt priste v zakladu Predstavoval bych si to asi takhle..

SuperHugo - Rev, Kone, Lovren, Cissokho - Gonalons, Kallstrom, Pjanic - Pied, Gomis, Bastos

Bez Lisandra to ale bude hodne tezky, on je hrac, ktery dela v lize nejvetsi rozdil.. pokud se potvrdi ty 2 mesice, tak jsme slusne v haji.. podepsat Jelene nebo nevim..

Reagovat
Pipo123

čo to kurva je? ty si začal fandiť Lyonu ? alebo to tam je Frankie

Reagovat
domingo

On ti to vysvetli :)

Reagovat
smazaný uživatel

nene, konečně dostal rozum

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

zeby bez lisandra opat to lyonske rozostavenie z minulych sezon 4-3-3?...Remi to teraz uz skor daval tak nejak 4-1-3-2....ale bez lisandra neviem neviem....mozno by to chcelo nejakeho utocnika na hostovacku

Reagovat
domingo

Hraje, respektive snazi se hrat jakysi 4-2-2-2 a docela mu to funguje, vymyslel to dobre Hodne hracu takhle vynikne vic nez ve 4-3-3. Ale bez Lichy je to asi jasny navrat k tomu puvodnimu rozestaveni.

Reagovat
juninho8

tak to hej....vedla bafiho nema kto hrat typickeho utocnika...jedine tak mladici ako napr. lacazette...ale to je ako keby si hodil male dieta do dvojmetrovej vody a ze plavaj...aj ked co to uz ma odohrate...ale tak blizi sa aj LM

Reagovat
domingo

Jinak velka pochvala Nice za vyreseni toho utoku, Dja Djedje - Pentecote - Mounier vypada vyborne, konecne maji nejakyho poradnyho utocnika..

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

Mam podobny pocity Nemam ty haluzaky vubec rad, ale na Pentecoteho v zakladu se moc tesim, protoze on na to ma. Kdyby si misto toho guinejskyho (nebo odkud je) drevaka nechali Ljuboju, tak by jim ten utok mohla zavidet pulka ligy.

Reagovat
Godwinson

Velká pravda. Ale ten můj smajl tedy mířil především na to, že o Dja Djedjého po konci sezóny jevil slušný zájem Montpellier, no .. co si budeme povídat :))

Reagovat
domingo

Ja myslel, ze to byl Brice..

Reagovat
Godwinson

No Teď jsi mě znejistil, ale myslim, že to byl Franck .... ty kraje obrany jsou přeci jen menším problémem než ty kraje ofenzivní.

Reagovat
domingo

Ale nebyly, dokud nedosel Bedimo, a ten dosel az nekdy tesne pred startem ligy, ne? Ony tyhle zajmy jsou obcas desny bordel, staci aby se nekdo zajimal o nejakeho Koneho, Cisseho, Traoreho, Dja Djedjeho a nevis :))

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse

Reagovat
onze

PSG

Reagovat
Langi

OT: tak nabídka 10 mil. za N'Dingu podána, třeba nám už Bourgoin konečně dostane rozum...jinak nechápu co se to děje s Cissokhem...sotva skončila ta komedie s Bastosem a teď začne on...k smíchu je jak cena tak i jeho ambice, z TOP francouzského klubu, kde může hrát každou sezonu o titul a pravidelně evropské poháry přestoupí do (pod)průměrného týmu PL? Ještě nepochopitelnější než přestup Falcaa od Atletica

Reagovat
juninho8

a ide sa to teda ukuchtit?...ak ma hrat tak ako bastos v casoch ked chcel odist tak radsej nech ide....kolodz dostane sancu

Reagovat
Langi

to sice jo...ale Bastos to vloni flákal a trucoval, Aly mi vždcky přišel že hrál dost dobře na kraji...proto mě tolik překvapilo, že sám chce odejít

Reagovat
juninho8

no on hral a stale aj hra dost dobre na tom kraji...podporuje ofenzivu a vzadu je skvely....len ide o to ci este chce hrat za lyon...ak hej tak nevidim problem odmietnut tu chabu ponuku newcastlu a aly hra dalej za nas

Reagovat
Langi

no Newcastle prý původně nabídl 7 mil., za což by si měli dát rovnou facku...i těch 10 co požaduje Lacombe je proklatě málo...nechápu tuhle Aulasovu přestupovou politiku, když máme o někoho zájem, tak se nás každý snaží snaží natáhnout jak to jen jde (viz. Bourgoin) a naopak když prodáváme tak to vypadá jako dražba "kdo dá nejmíň vyhrává"

Reagovat
domingo

Mne obcas pripada, ze vsechny francouzsky kluby jsou namoceny v nejakym nechutnym financnim skandalu a zbytek Evropy to vi a vydira, protoze tohle uz neni mozny

Reagovat
Langi

no je to až neuvěřitelný když pak vidíš že za podobně kvalitní hráče v PL nebo PD lítají nabídky 2x vyšší...bože můj vždyť je to prašivej Newcastle...Aly vzpamatuj se

Reagovat
domingo

Tak ja ho docela i chapu, jde do lepsi ligy za hromadou Francouzu, akorat plan vaseho vedeni je jakysi podivny..

Reagovat
Langi

že jde za lepší ligou se dá pochopit třeba u toho Falcaa, kterej jde do podobně kvalitního celku...ale srovnávat Lyon a Newcastle a přestupovat jen proto že si zahraje v lize proti kvalitnějším celkům, bez nějaký větší šance na trofej...nevím no jinak nevím co chce Aulas timhle výprodejem za hubičku dokázat...pochopim že ten stadion sežere peníze a že následujících několik sezón to bude s penězma na posily horší, ale proč prodává opory za takovýhle ceny

Reagovat
juninho8

keby nehraval tak ho este pochopim ale on hra v kazdom zapase...prestupom by prisiel o LM...sice PL je PL ale tak Lyon a Newcastle....pre mna jasna volba

Reagovat
Langi

byla doba kdy si ti nejlepší z ostatních klubů L1 přáli přestoupit do Lyonu, Marseille, atd...teď každý kdo může tak z Francie utíká

Reagovat
juninho8

francuzske kluby nemozu konkurovat tym z PL alebo PD po financnej stranke....snad len PSG...taky toulalan si myslim ze dostane asi viac ako v lyone

Reagovat
Langi

to je pravda...finančně by si asi polepšil i ten Cissokho

Reagovat
juninho8

aspon vieme ze hraci v ligue 1 su oddani klubom a nehraju pre peniaze

Reagovat
Langi

tohle sem si myslel hlavně o Jeremym

Reagovat
juninho8

vynimka potvrdzuje pravidlo....inac zase sa mi po vcerajsom zapase naskytla otazka preco Pjanic nehrava v zakalde?....ja to uz proste nepochopim

Reagovat
Langi

ten Pjanič už jde na triko Gardemu...nevím proč to nezkusí dát Gonalonse, Kallstroma a Pjaniče za sebou a na křídla Bastose a Brianda, navíc teď když se zranil Lisandro máme jednoho útočníka...

Reagovat
juninho8

ved prave snad teraz aspon uz bude hrat....ale bude to tazke bez Lichu

Reagovat
Godwinson

Nejhorší by na tom bylo, že Koloděj by tu šanci asi nedostal ... peníze by se investovaly do někoho jiného. Tedy nejhorší, pokud by to bylo do Trémoulinase, tak se to takhle stavět nedá :))

Reagovat
Langi

sám nevěříš tomu že sme schopný podepsat Tremoulinase (nebo někoho stejně kvalitního) do 31.8. podívej se jak dlouho podepisujeme N'Dingu

Reagovat
Godwinson

Já tomu věřím. Bordeaux je na tom hůře jak Lyon, nemají peníze, nemají kvalitní kádr, nemají potenciál jít nahoru. Jediné co mají je špičkovej kouč, ale ač bych mu to přál, nevěřim, že s tím Gillot udělá zázraky.

Pokud by tedy Cissokho za těch 8-9 mil. odešel a tahle částka se poslala do Bordeaux, řekl bych, že je hotovo. Samozřejmě tam hraje to, zdali si Newcastle nevybere nakonec Pieterse z PSV.

Reagovat
domingo

Spis talentovany kouc, do uplne ligove spicky bych ho zatim neradil, tohle je docela dobra "zkouska odvahy".. jestli s timhle tymem udela pohary nebo o ne aspon bude uspesne bojovat, tak uz to bude jina

Reagovat
Godwinson

Jj, tak je to lépe řečeno. :) Jsem na něj a Fourniera extrémně zvědavej, oběma začátek poměrně vyšel.

Reagovat
domingo

Nejlepsi na Fournierovi je, ze on fakt hraje utocne, to jsem si neumel moc predstavit. Videt Berthoda u souperova vapna je fakt neco ztezi uveritelnyho, na druhou stranu opravdu vysel jenom ten zapas s Ajacciem a ti hrali jak tym z Nationalu..

Reagovat
smazaný uživatel

Co je Alain Traoré za post?

Reagovat
domingo

Levy stredni nebo ofenzivni zaloznik.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

No podle toho co řekl Pietersův agent je pravděpodobnější varianta on než Cissoko.

Reagovat
Godwinson

Souhlas, taky si myslim, že to bude on. Aulas má holt smůlu, na prodeji hráčů už asi nevydělá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Cissoko by byl pro ně lepší Pieters bude podle mě v EPL hořet dozadu jako papír.

Reagovat
Godwinson

To nedokážu posoudit, Pieterse jsem v životě neviděl hrát. Ale je to škoda ... na druhou stranu, Lyonu se člověk nemůže divit, důvody chápu tak na půl, ale za jejich hráče nabízí každý tým poloviční částky, což je nechutnost ... když už se to dělá i u Lyonu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho viděl jak za repre tak občas v PSV a mám z něj tenhle pocit,ale je pravda,že Lyon sleduju eště míň,ale z toho jak ho tady popisujete +,že hráči z L1 se dokáží nejlépe adaptovat na EPL si myslím,že Cissoko by byl přeci jen o chlup lepší,ale tohle záleží jen na Alanovi.

Reagovat
Godwinson

Jj, uvidíme, bude to velmi zajímavých pár dní :)

Reagovat
juninho8

to je asi pravda ale zase na druhej strane je to aulas to nikdy nevies ci niekoho kupi...ja inac este cakam nejaku tu velku rybu minutu pred uzavierkou prestupoveho obdobia ako to bolo s gourcuffom

Reagovat
Langi

když nedopadne N'Dinga tak přijde M'Vila...dál ještě Sissoko a na poslední chvíli prý ještě plánuje podepsat Martina

Reagovat
juninho8

potom vypnem fifu managera a pojdem spat

Reagovat
Langi

všechny je mam ve Fifě koupený a to se hraje jedna báseň...asi Aulasovi pošlu screen moji soupisky

Reagovat
juninho8

ja mam asi piatu sezonu na manazerovi za lyon a to uz je total ina zostava aulas by mal raz za cas prist na eurofotbal.cz a poradit sa ohladom prestupov

Reagovat
Godwinson

Nad tím jsem taky přemýšlel v souvislosti s Montpellierem.

Reagovat
smazaný uživatel

Na maily ti už nereagujou?

Reagovat
Godwinson

Vůbec. Ať klidně nereagujou, ale kdyby je alespoň četli, tak už je Montpellier v LM a stabilizovaný na čele L1.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci tady zase něco psát jak co hraju, ale záloha M'Vila Moussa Gourcuff a v útoku Benzema s Lisandrem...nad tím by Aulas ještě mohl popřemýšlet

Reagovat
domingo

No jo, taky bych bral Cisseho zpatky..

Reagovat
Godwinson

Je poznat, že mu slíbili lepší smlouvu ...

Reagovat
domingo

Marseille uz zase klasicky vstup do sezony

Reagovat
Langi

letos by jim to mohlo vydržet...pro nás lepší se prát o titul s PSG než s Marseille a Lille

Reagovat
domingo

Blbost, po 10. kole uz budou zase na spicce. Ale delaji to dobre, aspon to bude zajimavejsi :)

Reagovat
Langi

ještě v polovině května se bude bojovat o titul...jako vesměs každej rok

Reagovat
smazaný uživatel

My měli loni lepší

Reagovat
božský John

jo no....akorát sme prohráli až ve 4. kole...docela rekord...

Reagovat
smazaný uživatel

Sow ač kopyto goly dává

Reagovat
domingo

No dneska zacal :)

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten jeho odchod do Gala to není už aktuální?

Reagovat
domingo

Co ja vim, jeho chtela pulka Evropy, ted uz ho Lille tezko pusti.. maji malo utocniku.

Reagovat
smazaný uživatel

A De Melo nehraje proč? Zraněný?

Reagovat
domingo

Pro dnesni zapas mel byt v poradku, ale nemuzou hrat uplne vsichni, Tulio je klasicky hrotak a tu pozici ma v Lille predplacenou Sow..

Reagovat
domingo

100. pro Auxerre

Reagovat
Godwinson

Kacíř.

Reagovat
smazaný uživatel

O co se vsadili s Frankiem?

Reagovat
Godwinson

To ti nepovim, tady je poměrně těžké už všelijaké sázky sledovat. Vedu v patrnost pouze ty výstřední (většinou mají stejného jmenovatele - martyho)

Reagovat
domingo

a 105. pro Lyon, nejlepsi klub na svete Je treba obnovit zaslou slavu!

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

100. pro uzdravení Aït-Fany

Reagovat
Godwinson

PSG dneska moc pěkná sestava :)

Kombouaré by ale mohl alespoň zkusit dejme tomu ... 3-4-1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Opäť tá krásna - vyrovnaná - Ligue 1 hneď od počiatku.

Allez PSG!

Reagovat
smazaný uživatel

Až na ten Olympique Marseille...

Reagovat
.13

Krasa PSG

Pastier hral nadherne, len skoda ze mu to tam nepadalo. Aj Menez s Gameirom sa mi velmi lubia a neplati to len o tomto zapase, mam z nich velku radost

v kazdom priprade Erdincovi za to vyslobodenie

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux výhra venku zrovna proti VA

Reagovat
smazaný uživatel

Jakou má vlastně pozici Mičola a Lička v Brestu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele