4. kolo
28.08.2011 17:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Sochaux - AS Saint-Étienne 2:1

Jestliže Christophe Galtier před utkáním v Montbéliardu varoval, že domácí Sochaux i přes špatné předchozí výsledky určitě neprodá kůži lacino, samotný zápas jeho předpoklady více než potvrdil - Les Lionceaux včas utnuli nepříznivě se vyvíjející spirálu neúspěchů a porazili ASSE 2:1.

Hrdinou zápasu se stal Ryad Boudebouz, který vstřelil obě branky vítězů a přichystal tak zeleným první porážku v probíhajícím ročníku. Po potupném domácím výprasku s Metalistem Charkov v předkole Evropské ligy tak v Bazdarevićově týmu zavládla opět o něco lepší nálada. Samotné utkání přitom nebylo až tak jednostranné; Sochaux sice svého soka přestřílelo, ale jinak se hrál spíše vyrovnaný zápas, který zásadní měrou ovlivnilo vyloučení obránce hostí Paulaa.

Sochaux bylo na koni od samého začátku utkání. Už ve druhé minutě se do zakončení dostal domácí útočník Privat a jen pohotový zákrok zatím výborného brankáře Ruffiera zachránil Galtierův tým od inkasování. O pouhé čtyři minuty později se však už žlutomodří mohli radovat; spolehlivý stoper Marchal si vybral slabší chvilku, když se nechal obelstít agilním Boudebouzem a alžírský záložník přízemní střelou překonal Ruffiera poprvé - 1:0.

Saint-Étienne více drželo míč, ale do šancí se dostávali i nadále domácí. Ve 23. minutě předvedli pěknou kombinaci Maïga, Boudebouz a Mikari, ale Mikariho střela byla příliš slabá a nenadělala gólmanovi hostí vážnější potíže.

A tak ASSE trestalo - Aubameyang se dostal k odraženému míči a předvedl parádní volej, který zapadl do růžku branky domácího kapitána Richerta. 35. minuta a srovnáno - 1:1.

Nicméně Sochaux získalo svoji výhodu zpět ještě před přestávkou. Pronikající Corchia byl v souboji předsezonních posil ve vápně nedovoleně zastaven Lemoinem a Boudebouz nařízenou penaltu zkušeně proměnil, když poslal Ruffiera na špatnou stranu - 2:1.

I po přestávce držel hosty zejména výkon brankáře Ruffiera; ASSE i přes relativní kontrolu nad středem hřiště vypadalo dopředu značně bezradné, zatímco Sochaux nadále zaměstnávalo holohlavého gólmana. Jeho zákrok proti Martinovu přímému kopu po zhruba hodině hry byl excelentní.

Akcie Les Verts notně poklesly v 66. minutě. Paulao zezadu fauloval Maïgu a jediným logickým vyústěním bylo poslat portugalského obránce předčasně do sprch. Maïga byl obecně jednou z největších postav zápasu, což se ukázalo šest minut po "červené" situaci, kdy výtečně uvolnil Martina, jehož střelu však Ruffier opět zblokoval a stále tak držel naděje svého týmu na zvrat.

Ale ASSE jako by se společně s nuceným oslabením vzdalo předem. V celém zbytku zápasu si prakticky nedokázalo vytvořit nebezpečnou situaci, a když už se do ní dostalo, zastavila je píšťalka sudího - Saadiho volej byl doprovázen hraním rukou. Sochaux tak příznivý výsledek nakonec bez větších potíží uhlídalo.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
paver

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra domacich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele