4. kolo
27.08.2011 19:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

AJ Auxerre - AC Ajaccio 4:1

Auxerre se ve čtvrtém kole konečně dočkalo první výhry, když čtyřmi góly před vlastními fanoušky smetlo neškodné Ajaccio a natáhlo tak svoji sérii bez prohry na tři zápasy. Hosté naopak zůstávají přikováni u dna tabulky a úvod do sezony v jejich podání má k ideálu hodně daleko..

Fournierův tým byl po celé utkání jednoznačně lepším celkem a vítězství si připsal zaslouženě. A opět u toho byl Alain Traoré, který nejenže doposud vsítil branku v každém zápase, ale s celkovým počtem pěti zásahů se osamostatnil na čele tabulky střelců a opět tak ukázal obrovskou důležitost pro svůj tým.

Do první vážnější situace se bílomodří dostali už po osmi minutách hry, kdy aktivní Oliech protáhl brankáře hostí Ochou, ale skóre se neměnilo. Ofenziva Auxerre, poháněná skvělým Traorém v záloze, zaměstnávala obranu Korsičanů takřka permanentně, ale často narážela na nepřesnou finální přihrávku a dávala tak Ajacciu šanci vyrážet do brejků, které se však nezkonsolidovanému soupeři vůbec nedařily.

Po půlhodině hry se do nebezpečné pozice dostala nová akvizice domácích, Edouard Cissé; hlavičku defenzivního záložníka odvracel Poulard. Krátce na to se však už fanoušci na Abbé-Deschamps mohli radovat: Oliech vybojoval míč a pádil na bránu, kde jeho slabou střelu odvrátil před vlastním brankářem opět Poulard, naneštěstí pro Ajaccio se však k odraženému míči dostal z druhé vlny nabíhající Chafni a dorážkou pod víko nedal ležícímu Ochoovi šanci - 1:0.

A byl to právě Dennis Oliech, kdo na hrotu útoku zaměstnával soupeře nejvíce. Keňský forvard si připsal další příležitost po přestávce; střelu z 53. minuty ale zablokoval výtečně Ochoa a skóre se tak stále neměnilo. O chvíli později jeho střelu zablokoval Leyti N'Diaye.

Auxerre přestřílelo svého protivníka drtivým poměrem 22:4, ale ukazatel skóre hlásal ošemetné jednobrankové vedení až do 75. minuty, kdy se ke slovu poprvé dostal Traoré, jehož levačka tak začíná být regulérním postrachem francouzských trávníků. Záložník z Burkiny Faso se nerozpakoval napřáhnout rovnou z přímého kopu a vymést pavučinu Ochoovy brány - 2:0.

A když o pouhých pět minut později Traorého levačka po Chafniho individuální akci zaúřadovala podruhé, bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto - 3:0.

Ajaccio se alespoň částečně do zápasu vrátilo v 83. minutě, kdy střídající Ilan obehráním gólmana Sorina úspěšně završil jeden z mála povedených brejků hostí a z vůbec první vážnější příležitosti vykřesal jiskřičku naděje - 3:1. Jenže v pohodě hrající Auxerre už žádné drama rozhodně nechtělo připustit.

A to se ukázalo ještě jednou v samém závěru. Krátce po uplynutí zběsilé desetiminutovky, v níž padly tři góly, se ze hřiště odporoučel unavený Oliech a nahradil ho čerstvý Le Tallec, který minulou sezonu příliš nepřesvědčil a ani letos to zatím z jeho strany nevypadalo na nějaký průlom. Dnes se mu však povedlo výborně se připomenout, když v nastavení zpracoval Dudkův centr a Ochoa poprvé v celém utkání kapituloval z hlavičky - 4:1.

V burgundském klubu tak panuje notně vylepšená nálada, zatímco na Korsice mají hodně o čem přemýšlet. S výkonem, jaký předvedli červenobílí proti svým (předzápasovým) tabulkovým sousedům, to totiž můžou mít s avizovanou záchranou ještě hodně těžké.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remizka 1:1 :-)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele