Ligue 1 - souhrn 36. kola

04.05.2018, 22:40, aktualizováno 06.05.2018, 23:01
Komentáře a souhrny
Monaco veze body z Caen a drží se o bod za druhým Lyonem, jenž si pro změnu poradil s Troyes. Ve hře o Ligu mistrů zůstává i Marseille, která zdolala Nice. Dijon zdolal Guingamp, zatímco Méty v závěru ztratily utkání s Angers. Tři body zapisují rovněž Montpellier, Stade Rennea a především Lille, které se tím vyhouplo mimo sestupovou zónu. Saint-Étienne nestačilo na Bordeaux. PSG v páteční předehrávce překvapivě remizovalo s Amiens...

Olympique Marseille - OGC Nice 2:1

06.05.2018 21:05

Góly: 13. Valère Germain, 72. Dimitri Payet - 5. Mario Balotelli

Bitvu o Azurové pobřeží zvládla lépe Marseille a stále se tak drží v kontaktu s Ligou mistrů. Letošní finalista Evropské ligy se dostal po brance Balotelliho brzy do potíží, ale výsledek nakonec dokázal otočit. Obě branky měl na svědomí Payet, první připravil Germainovi, druhou vsítil čtvrthodinu před koncem sám.

Derby de la Mediterranée přilákalo do ochozů stadionu Vélodrome velké množství diváků a ti nemuseli na první branku čekat dlouho. Nice svého soupeře dokonale zaskočila už v páté minutě a Mario Balotelli zajistil hostům vedení. Italský útočník se ve vápně prosmýkl mezi třemi bránícími hráči a tvrdou střelou k tyči nedal Mandandovi šanci.

Nice se však dlouho z vedení neradovalo. Marseille okamžitě zařadila větší rychlost a Thauvin ještě z vyložené pozice Beníteze nepřekonal, ale ve 13.minutě už se l'OM radovalo. Dimitri Payet opět prokázal fantastické držení balónu, zamotal obráncům hlavu a předložil gólovou nabídku Valérimu Germainovi, který srovnal na 1:1. Domácí byli nadále při chuti a jen obětavý zákrok Danteho zabránil další pohromě po nebezpečné střele Amaviho.

Marseille měla více ze hry, ale začátek druhého poločasu patřil podobně jako v první půli Orlům. Balotelliho nepříjemnou ránu tentokrát Mandanda zneškodnil. Mandanda měl co dělat i po teči Kamary, kdy balón užuž směřoval za jeho záda, brankář Marseille nakonec dokázal zasáhnout a udržet nerozhodný stav.

Remíza 1:1 byla pro domácí málo, ale druhý poločas byl z jejich stranu nemasný neslaný. Nice výborně bránilo, přesto se Olympique dostal do vedení. Prakticky z první vážnější šance ve druhém poločase, kterou si dokázal vytvořit udeřil. N'Jie udržel ve vápně balón a dobře jej přihrál volnému Payetovi, který zblízka v pohodě zakončil. Na tahu tak bylo Nice, které mělo zhruba čtvrthodinu aby s výsledkem něco udělalo. Marseille si už vedení vzít nenechala a na čtvrtém místě je stále v kontaktu s Ligou mistrů.

Více informací k zápasu

SM Caen - AS Monaco 1:2

06.05.2018 17:00

Góly: 40. Ivan Santini - 12. Moussa Sylla, 90+1. Moussa Sylla

Oba celky si v posledních týdnech nepotykaly s nejlepší formou, avšak do tohoto vzájemného střetnutí lépe vstoupili domácí. Hlavička Daniela Da Silvy pořádně protáhla Danijela Subašiće, jenž musel čapnout i volej Jessyho Demingueta. Úvodní desetiminutovku uzavřel Joao Moutinho pozdravem Vercoutremu.

Hned poté vymyslel Rony Lopes parádní balon pro Youriho Tielemanse, jenž napálil pouze tyč, od níž se kulatý předmět odrazil k Syllovi, od něhož se pro změnu odrazil za brankovou čáru - 0:1. Dalším, kdo z monacké skvadry trefil síť, byl ve dvacáté minutě Andrea Raggi. Potíž byla jenom v tom, že šlo o tu boční.

Ve 31. minutě přihrával Julien Féret na kolegu Ronnyho Rodelina, který si určitě mohl počínat v zakončení lépe. Třeba jako Ivan Santini, který nedlouho před odchodem do šaten na nártu zpracoval centr od Vincenta Bessata, aby balon z voleje poslal nechytatelně do brány - 1:1. Tato parádní trefa byla už jeho jedenáctou v ročníku, tudíž nepřekvapí, že se jedná o nejlepšího šutéra Garandeho výběru.

Ve 46. minutě pálil Rodelin nad a Caen vypadalo hodně při chuti. O chvíli později však museli borci hájící jeho barvy děkovat Vercoutremu, že si před Ronym Lopesem po rychle rozehrané standardní situaci pohlídal bližší tyč. V 68. minutě přišel na hrací plochu Jordi Mboula, další z talentovaných nadějí monacké akademie.

O deset minut později se hnal sám na branku, což se nelíbilo Romainu Genevoisovi, který jej jakožto poslední instance před Vercoutrem stáhnul na zem a vyfasoval červenou kartu. Domácím tak rozhodně vůbec nepomohl. Naopak Jardimova skvadra vycítila příležitost, kterou zužitkovala až v nastaveném čase.

Po centrovaném míči obrana přesvědčivě neodvrátila. Další vysoký centr do vápna vyrazil gólman pouze k osmnáctiletému Syllovi, jenž okamžitě střílel do odkryté klece - 1:2. Po spoluhráči Pietrovi Pellegrim a Moise Keanovi z Hellasu Verona se stal v této sezoně třetím nejmladším hráčem, který dokázal dát v jednom utkání dvě branky. Dokonale tak nahradil Radamela Falcaa a Stevana Jovetiće.

Caen prohrálo podevatenácté a proti Nice a PSG bude mít ještě hodně práce. Nicméně se musí dodat, že Lille, Racing Strasbourg, Toulouse a Troyes se nacházejí ve větších nesnázích. Monaco by po kláních s ASSE a Troyes rádo uhájilo druhou příčku, avšak Olympique Lyon se tváří být v mnohem lepší formě. Vždyť z posledních osmi duelů vydoloval stejný počet vítězství. Navíc Marseille ze třetí pozice rovněž nepříjemně dotírá.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - EA Guingamp 3:1

06.05.2018 17:00

Góly: 34. Chang-hoon Kwon, 65. Cédric Yambéré, 90+1. Naïm Sliti - 57. Félix Eboa Eboa

Dijon vsítil tři góly a dokázal proto vyzrát na Guingamp. Mezi oběma kluby zůstává jednobodový rozdíl a zároveň platí, že oba mají šanci dohrát sezonu v horní polovině tabulky.

Trenér domácích Olivier Dall’Oglio věděl, že jeho tým na prvoligové úrovni Guingamp dosud neporazil. A zároveň si byl vědom, že při obou předchozích setkáních inkasovali jeho svěřenci čtyři branky. Současně mu ale muselo být jasné, že Dijon může tuto sezonu pod jeho vedením považovat za povedenou. Takže proč ji nekorunovat výhrou nad bretaňským klubem?

K velice dobrým výkonům se rozehrál Korejec Kwon Chang-Hoon. V 6. minutě jeho trefa platit pro ofsajd nemohla, nicméně v minutě čtyřiatřicáté už se mohl radovat. Spoluhráč sice stál za defenzivní linií, nicméně on sám si tentokrát lajnu pohlídal a po Rosierově pobídce běželi na Karl-Johana Johnssona hned dva. Individuální řešení se ukázalo býti správným - 1:0.

Třiadvacetiletý rodák ze Soulu, jenž by neměl chybět na letním mistrovství světa v Rusku, sehrál významou roli i při akci ze čtyřiapadesáté minuty, která jen o kousek neskončila gólem. Místo toho se konalo vyrovnání. Clément Grénier rozehrával přímý kop - takový zkrácený roh - rovnou na hlavu vysokého Félixe Eboy Eboy, pro něhož šlo o první branku v Ligue 1 - 1:1.

Jenomže nerozhodný stav nevydržel ani deset minutek. Naïm Sliti centroval od rohového praporku. Míč pak po odrazu zůstal zcela osamocen, takže pro Cédrika Yambérého nebyl problém jej doklepnout do brány - 2:1. Tunisan Sliti mohl přidat nedlouho před koncem další hřebíček, avšak nakonec si musel počkat až do nastavení.

V něm si pro sebe na hranici velkého čtverce vybojoval zpět ztracený balon, aby nadvakrát překonal vyběhnuvšího gólmana - 3:1. Ve zbývajících dvou kolech se Dijon setká se sestupem pořád ohroženým Lille a následně změří síly s Angers SCO. Na Kombouarého skvadru čekají Olympique Marseille a Toulouse FC, které rovněž nemá Ligue 1 jistou.

Více informací k zápasu

FC Metz - Angers SCO 1:2

06.05.2018 17:00

Góly: 20. Florent Mollet - 90+1. Mateo Pavlović, 90+3. Flavien Tait

Mety po dvou rokách sestupují z Ligue 1. Během nedělních utkání 36 kola o tom rozhodly dvě věci. Jednak výhra Lille nad Marseille. A druhak hrubě nezvládnutý závěr utkání s Angers.

Hosté začali na Stade Municipal Saint-Symphorien lépe a už v 15. minutě skóroval po Taitově rohu Karl Toko Ekambi. Jeho trefa však nemohla být uznána pro ofsajd. Tedy se mohl na konci úvodní dvacetiminutovky prosadil domácí Florent Mollet, když Emmanuel Riviére ve vápně přihrával pod sebe, kde jeho spoluhráč zakončoval de facto v sedě - 1:0.

Zanedlouho mohl odpovědět Abdoulaye Bamba. Eiji Kawashima jeho ránu parádně zneškodnil. Hned poté se dostal do zakončení na druhé straně hřiště Riviére, nicméně gól z toho také nebyl. Georgest Mandjeck se pak dostal ve vlastní šestnáctce do kontaktu s Karlem Toko Ekambim. Kamerunský forvard se dožadoval odpískání penaltvy, v čemž mu rozhodčí Thaul nevyhověl.

První poločas tedy zvládli lépe Heintzovi svěřenci. V tom druhém jako první opět zahrozil nejlepší střelec SCO. Na druhé straně mohl rozšířit svou sbírku patnácti branek Nolan Roux, kdyby si pohlídal Dosseviho centr. Po hodině hry se ujal Mollet rozehrávky přímého kopu. Šikovně podstřelil zeď, leč Ludovic Butelle balon za svá záda nepustil.

V 69. minutě se ve výborné šanci ocitnul Vincent Manceau a zřejmě doteď nechápe, jak je možné, že selhal. Moulinův tým si branky schovával až na nastavený čas. Tu první obstaral po Taitově rohu zblízka Mateo Pavlović, jelikož přímo k němu smolně odrazil Kawashima balon, když uklízel do šibenice směřující hlavičku - 1:1.

A že se fotbalový zápas hraje až do konečného hvizdu, ukázali soupeři za dvě minuty Thomas Touré s Flavienem Taitem. První jmenovaný přihrával a ten druhý z nějakých čtrnácti metrů z voleje skóroval tak, že veškeré snahy mrštného japonského brankáře byly marné - 1:2. Les Grenats dohrají sezonu proti Amiens a Bordeaux, na zachráněné Angers čekájí Nantes a Dijon,

Více informací k zápasu

FC Nantes - Montpellier HSC 0:2

06.05.2018 17:00

Góly: 51. Keagan Dolly, 64. Isaac Mbenza

Krize Nantes pokračuje, takže Ranieriho výběr může být rád, že v první polovině sezony nastřádal dost bodů na to, aby se vyhnul bojům o udržení. Na druhou stranu Montpellier zůstává ve hře o Evropskou ligu. I proto, že sezonu zakončí zápasem se Stade Rennes.

Že obrana Les Canaris opravdu spolehlivě nefunguje, se připomenulo už v 11. minutě. Keagan Dolly poslal z přímého kopu ideální míč na hlavu Ellyese Skhiriho, jenž nepochopitelně minul odkrytou svatyni. Préjuce Nakoulma neprožívá pod italským koučem tak povedené časy, jako za dob Sergia Conceicaa, což se potvrdilo smolným zraněním, kvůli kterému musel být už po patnácti minutách nahrazen Kalifou Coulibalym.

Emiliano Sala se vrátil po karetním trestu, aby na Stade de la Beaujoire prožil vcelku bídné odpoledne. Nejprve se ocitnul ve vynikající příležitosti, ale jaksi si nevšimnul, že Benjamin Lecomte nezůstal stát na brankové čáře, nýbrž vyrazil proti argentinskému útočníkovi. Situace s těmito dvěma aktéry v hlavní roli se opakovala o čtyři minutky později. Gólman MHSC byl opět úspěšnější a dokonce si pohlídal, aby Adrien Thomasson nemohl dorážet.

Ve 42. minutě rozehrávali Kanárci rohový kop a rozhodčí pan Schneider viděl faul. Sala měl tedy naprosto jedinečnou příležitost vsítit svůj třináctý zásah v sezoně. Jenomže "pětku" zazdil tak nevídaným způsobem, že by mu byla malá i ragbyová branka. Poločas zakončil střelou vedle Rodrigue Casimir Ninga.

Lepší vstup do druhého dějství si hosté ani nemohli přát. Keagan Dolly si prostě doběhnul do vápna, aby šikovným obloučkem naprosto vyšachoval Cipriana Tatarusana - 0:1. Za dvanáct minut to bylo pro la Paillade ještě veselejší, protože Isaac Mbenza při svém prvním kontaktu s balonem zvýšil na konečných 2:0 pro svůj klub.

Převzal míč od Nicolase Cozzy a z nějakých třiadvaceti metrů pálil pravačkou přesně k tyči. Rumunský gólman si sice na letící předmět sáhl, ale to bylo asi tak vše, co s ním mohl dělat. V 77. minutě se ujal rozehrávky přímého kopu Lucas Lima a Lecomteho pořádně protáhnul. Salomon Sambia pak ještě orazítkoval tyčku.

FC Nantes znovu nepřesvědčilo ani herně, ani výsledkově. V podstatě předvádí stejné výkony, jako když byl u kormidla René Girard. Je to spíše hra na náhodu, než že by se jednalo o nějaké poctivě nacvičené věci. Uvidíme, s čím na soupeře vyrukuje ve zbývajících mačích proti Angers a Racingu Strasbourg. Michel Der Zakarian tedy zažil povedený návrat na stadion bretaňského celku. Se svým současným zaměstnavatelem se kromě Rennes utká také s Troyes.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Racing Strasbourg 2:1

06.05.2018 17:00

Góly: 14. Benjamin Bourigeaud (pen.), 59. Adrien Hunou - 66. Dimitri Liénard

Rennes využilo zaváhání ASSE a poskočilo zpět na pátou příčku. Boj o Evropskou ligu však bude ještě hodně vyrovnaný. To samé platí i o vyhnutí se sestupové zóně, jelikož kandidátů zůstává v podstatě hned pět.

Ve 14. minutě fauloval Bakary Koné pronikajícího Ismaïlu Sarra a kopala se penalta. Benjamin Bourigeaud si jistě musel oddychnout, že Alexandre Oukidja skákal na opačnou stranu, protože jinak by s největší pravděpodobností jeho slabý přízemní pokus lapil - 1:0. Sarr mohl o chvíli později sám navýšit skóre, ale nestalo se.

Hosté se následně začali pouštět do čím dál větších akcí. A když už to vypadalo na nebezpečné zakončení, vložil se do hry Romain Danzé. Hned dvakrát skvěle zasáhl, takže první střelu mezi tři tyče zaznamenali Laureyho svěřenci - jmenovitě Stéphane Bahoken - až dvě minuty před koncem úvodního dějství.

Těsně před odchodem do šaten ještě spálil dobrou příležitost Mehdi Zeffane, jenž povětšinou přeci jen plní na hřišti jiné úkoly. Benjamin André jako první po změně stran střílel mezi tři tyče, kde stál pozorný Oukidja. V devětapadesáté minutě si při dlouhém nákopu pohlídal ofsajdovou pozici Adrien Hunou. Hostující jednička měla k balonu blíže, nicméně místo odkopu nabídla protihráči jedinečou příležitost, kterou nepohrdl.

I když se rozhodně nejednalo o jednoduchý kop, neboť čtyřiadvacetiletý záložník musel střílet z voleje a ještě k tomu vnější stranou pravé kopačky - 2:0. Pohodlnější vedení ovšem Lamouchiho týmu vydrželo jenom sedm minut. Pak z levé strany centroval Benjamin Corgnet a Dimitri Liénard ukázkovou rybičkou překonal Tomáše Koubka - 2:1.

Racing si prostřednictvím Jean-Eudese Aholoua a Corgneta vytvořil do konce utkání další dvě dobré šance, které však zůstaly nevyužity. A protože Mexerova hlavička mířila v závěrečné desetiminutovce mimo, skončilo toto klání nejtěsnějším možným rozdílem. Les Rouges et Noirs mají před sebou dva obtížné zápasy s PSG a Montpellierem. Strasbourg dohrává proti Lyonu a FC Nantes.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Lille OSC 2:3

06.05.2018 17:00

Góly: 9. Corentin Jean, 44. Christopher Jullien - 6. Nicolas Pépé, 80. Yves Bissouma, 83. Nicolas Pépé

Lille dokázalo uspět ve veledůležitém záchranářském duelu na půdě Toulouse a dvě kola před koncem se vyhouplo mimo sestupové pozice, kam naopak padá domácí celek. Na stadionu Municipal padlo celkem pět branek, tu rozhodující vstřelil sedm minut před koncem Pépé.

Oba celky bojují o přežití a jejich vzájemná konfrontace mohla dvě kola před koncem pořádně zamíchat kartami. Jakkoliv šlo o důležité utkání, žádná opatrnost se nenosila a jak Toulouse, tak i Lille do zápasu doslova vlétli.

Na první branku se čekalo pouhých pět minut. Malcuit přihrával před branku a Nicolas Pépé elegantně patičkou překonal domácího brankáře. Tento stav dlouho bez odpovědi nezůstal. Za další čtyři minuty rozehrál Delort rohový kop a Corentin Jean na zadní tyči dopravil propadlý balón do sítě! O několik minut později neproměnil velkou šanci Araújo a Le téfécé těsně před koncem prvního poločasu strhlo vedení na svojí stranu. Nákop do pokutového území sklepl Sankharé pro Christophera Julliena, který dal na 2:1.

Lille potřebovalo zabrat a do druhého poločasu vstoupilo aktivněji. Do dobré příležitosti se dostal Bissouma a Lafont vyrazil nad břevno. V 67.minutě se opět zaskvěl brankář Lafont, nejprve vychytal Nicolase Pépého a poté vytáhl na rohový kop i ránu Thiaga Mendese.

Čas se pro LOSC krátil, ovšem přišla závěrečná desetiminutovka a všechno nakonec bylo jinak. Z volného přímého kopu z úctyhodné vzdálenosti napřáhl Yves Bissouma a Lafont tentokrát plachtil vzduchem marně. Vyrovnání pokropilo hosty živou vodou a Toulouse bylo pod tlakem. Jen o tři minuty po vyrovnávací brance Lille dokonale otočilo vývoj zápasu ve svůj prospěch. Araújo vyslal do šance Nicolase Pépého, ten udělal kličku a střelou do prázdné branky zakončil.

Le téfécé vrhlo veškeré síly do útoku a Lille mohlo z brejku trestat. Lafont však držel naděje domácích nad vodou. V nastavení ale uviděl červenou kartu Moubandje a naděje domácích definitivně pohasly.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - ES Troyes 3:0

06.05.2018 16:30

Góly: 28. Bertrand Traoré, 35. Bertrand Traoré, 88. Maxwel Cornet

V dostizích o Ligu mistrů znovu uspěl Lyon a nadále drží druhé místo. S Troyes neměl příliš potíží a základy svého vítězství položil už v prvním poločase dvěma brankami Traorého. Po změně stran pak završil konečný výsledek 3:0 Cornet.

Ligue 1 finišuje a s ním i boje o Ligu mistrů a pokud chce Lyon udržet druhou příčku, musí ve zbývajících kolech vyhrávat. Proti Troyes byl jasným favoritem a tuto roli naplňoval už v prvním poločase. Pro Troyes znamená porážka pokles na předposlední místo a výrazné snížení svých šancí na záchranu.

Lyon svojí převahu poprvé využil po osmadvaceti minutách, kdy přetažený centr zasáhl Aouar a Bertrand Traoré tečí načal střelecký účet utkání. První branka dodala Les Gones patřičné uklidnění a na branku Troyes se vzápětí řítil další útok, který však Traoré nedotáhl do zdárného konce. Vadit mu to nemuselo, protože si vše vynahradil ve 35. minutě, po centru Mendyho přesně hlavičkoval a Lyon vedl už 2:0. Troyes v prvním poločase nic nepředvedlo, v závěru sice zvýšilo snahu, ale ta k ničemu nevedla. Naopak, ještě do šaten mohl přidat třetí branku Depay, ale po přehození Zelaznyho netrefil branku.

Olympique měl zápas pevně pod svojí kontrolou a svůj pohodlný náskok po změně stran bez problémů hlídal. Troyes nepomohlo ani střídání, Lyon byl zkrátka ve všem lepší. Další Depayovu ránu vyrazil Zelazny a na druhé straně si konečně připsal zákrok Gorgelin, který měl potíže s přímákem Azamouma.

Definitivní tečku za zápasem udělal v poslední minutě zápasu Maxwel Cornet, který dostal přihrávku do běhu a z úhlu překonal Zelaznyho. Lyon si po výhře 3:0 pojistil druhé místo, zatímco Troyes padá na předposlední místo a ve zbytku soutěže bude mít co dělat, aby se zachránilo.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux 1:3

06.05.2018 15:00

Góly: 28. Rémy Cabella (pen.) - 30. Younousse Sankharé, 36. Jules Koundé, 90+4. Malcom

Saint-Étienne utrpělo nepříjemnou domácí porážku od Bordeaux, což znamená, že evropské poháry se zase o něco vzdálily. Hráče Girodins nerozhodila ani první inkasovaná branka, o kterou se z penalty postaral Cabella. Bordeaux nejenže rychle odpovědělo, ale ještě do poločasu strhlo vedení na svojí stranu.

Opatrný začátek zápasu žádné velké šance nenabídl. Zejména pro Les Verts mělo utkání velkou důležitost, protože stále existuje možnost jak se probojovat do evropských pohárů z páté příčky. První zajímavý moemnt přišel až téměř po půlhodině hry, kdy ve vápně hostí došlo ke kontaktu Pabla s Beričem a sudí odpískal ve prospěch Saint-Étienne pokutový kop! Rémy Cabella ho bezpečně proměnil a domácí prakticky zničehonic vedli 1:0. Ne na dlouho. Po Subotičově nadýchaném centru se hlavou prosadil Sankharé, takže o dvě minuty později bylo skóre opět nerozhodné.

Ale ani stav 1:1 dlouho nevydržel. Pro Saint-Étienne přišla další pohroma, když se po zmatcích ve vápně nejlépe zorientoval Jules Koundé! Ještě v prvním poločase se na trávníku objevil i český záložník Jaroslav Plašil, který nahradil zraněného Sankharého.

Les Verts marně hledali ve druhém poločase recept na pozornou obranu Bordeaux. Hosté střežili jednobrankový náskok jako oko v hlavě a domácí do ničeho nepouštěli. Až v poslední minutě zápasu se Zelení dostali do tlaku a výsledkem bylo nejprve břevno a po ruce Costila dokonce pokutový kop! Rémy Cabella ale nabídnutou šanci nevyužil, trefil stranu kam skákal Costil a odmítl tak srovnání. Neproměněná penalta vyšla domácí draho, v nastavení přidal definitivní pojistku Malcom, jehož nevýraznou střelu nedokázal Ruffier nijak zkrotit.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Paris Saint-Germain 2:2

04.05.2018 20:45

Góly: 48. Moussa Konaté, 80. Moussa Konaté - 26. Edinson Cavani, 64. Christopher Nkunku

PSG remizovalo s Amiens, což znamená, že ani tentokrát nedosáhne na stovku bodů. Svěřenci Christopha Pélissiera si naopak definitivně zajistili Ligue 1 i pro příští sezonu.

V minulém kole neprohráli v Monaku a hodně si věřili na mistra ligy, jak se mohl Alphonse Aréola přesvědčit už v úvodní minutě, když se musel předvést proti Quentinu Cornettovi. Pařížský celek čeká už v úterý finále Coupe de France, kdy bude soupeřem třetiligový Les Herbiers VF. Po té první šanci však na Stade de la Licorne přezvali iniciativu.

Vyplatilo se to v šestadvacáté minutě, když Javier Pastore svou šikovnou uličkou našel ve vápně Edinsona Cavaniho, který udělal Gurtnerovi kličku a v poklidu pravačkou zacílil do branky, díky čemuž zaznamenal svůj osmadvacátý gól v probíhajícím ročníku - 0:1. Už o dvě minuty později se mohl prosadit sám asistent, avšak Bakaye Dibassy stál přesně tam, kde měl.

Osmělil se i dvacetiletý Christopher Nkunku. Jeho tvrdou ránu ale brankář Amiens zneškodnil. A stejně si počínal ve 42. minutě, kdy předvedli šikovnou narážečku Thomas Meunier s Ángelem Di Maríou. První půle tedy vyšla lépe Emeryho týmu, což se ovšem k překvapení mnohých mělo v té druhé změnit.

Moussa Konaté testoval Aréolu okamžitě po změně stran. Napoprvé to ještě nevyšlo, avšak po Mondoncuitově pobídce za obranu (nikoliv nepodobné té od Pastoreho) se už prosadil přízemní střelou na vzdálenější tyčku - 1:1. Záhy mohl odpovědět Giovani Lo Ceslo. Régise Gurtnera sice překonal, brankovou konstrukci nikoliv.

Další trefa přišla na pořad večera až v 64. minutě. Thiago Motta posunul na mimo šestnáctku stojícího Nkunkua, jehož technická střela z kroku zapadla přesně k tyči - 1:2. Skvělý zásah, který ovšem výhru hostujícímu týmu nepřinesl. V 77. minutě mohl přitom skórovat Pastore, jenž tváří v tvář muži v rukavicích neuspěl.

Za několik okamžiků tedy Konaté sebral balon, aby prostřelil jak Presnela Kimpembeho, tak Alphonse Aréolu - 2:2. Pro senegalského útočníka to byla už dvanáctá branka v sezoně. Chvíli po něm se k nebezpečnému voleji dostal Cavani. Dibassy ale opět celou situaci vyřešil. Amiens ještě čekají duely s Metami a Marseille, PSG se střetne s Rennes a Caen.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain362952108:2792
2.Olympique Lyon36229582:3875
3.AS Monaco36228681:4574
4.Olympique Marseille362110575:4373
5.Stade Rennes361591247:4354
6.AS Saint-Étienne3614101242:4952
7.OGC Nice361491347:4851
8.Montpellier HSC361116934:3149
9.Girondins Bordeaux361471545:4649
10.FC Nantes3612101433:4146
11.EA Guingamp3612101444:5446
12.Dijon FCO361291552:7045
13.Amiens SC361191634:4042
14.Angers SCO369141341:4841
15.SM Caen361071926:4837
16.Lille OSC36981939:6135
17.Racing Strasbourg368111741:6435
18.Toulouse FC368101834:4934
19.ES Troyes36952231:5532
20.FC Metz36682234:7026

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
Artaxerxes

Dneska vyprodáno, postup, oslavy na hřišti, skvělý

Reagovat
smazaný uživatel

Emeryho sestava a motivace hráčů

Reagovat
Langi

Lyonska jizda...tohle se musi dotahnout ...posledni 2 vitezstvi

Reagovat
Langi

Sakra...ty posledni minuty...Caen, Toulouse ...vsechno spatne...Toulouse touhle odevzdavkou zachranilo debilni Lille a jeste budou radi, kdyz nepujdou do baraze...a Monaco melo ztratit sakra

Reagovat
jany kozak

Reagovat
YNWA__MSN

homoooooooooši

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska dobrý zápas. Nice poměrně zklamalo, ta běhavá záloha na papíře s tím že měli narozdíl od nás celý týden volno nás měla přejet. Ale Cyprian, Seri slabý, Plea taky nicmoc.

Payet je prostě TOP hráč světových kvalit. Kamara spíš jenom posouval balony a stínoval. Líbil se mi Sertic, o kterým si pořád myslím že schopnostma je po Ramim (a Gustavovi) náš nejlepší stoper, kdyby se víc vyhral.

Několikáty zápas za sebou se mi nelíbil Ocampos, který sám nikdy nic nevymyslí, proto je potřeba koupit kvalitní levé křídlo do základu.(Brahimi by byl sen, spokojený by jsem byl i s Boufalem) On super pomáhá obraně (což někdy v zápasech bylo klíčové) a je poměrně bojovnej a dobrej do vápna, ale jinak prostě na základ jako útočný hráč nemá, protože on se maximálně s ostatními veze. Sám není schopen vymyslet a udělat nic. Dobrý hráč na lavičku do určitých druhů zápasů.

Reagovat
Israha

Ocampos by podle mě klidně mohl hrávat falešnou devítku, a byl by tam platnější, než Germain. Na křídelní hru je technicky slabší a málo kreativní, ale ten důraz a bojovnost ve vápně by takto uplatnil. Cenný hráč, nesmysl se ho zbavovat.

Reagovat
Ferguson6

To vážne Metz dojebal takýmto spôsobom?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
Langi

Na pět zápasů disciplinární komise Francouzského fotbalového svazu (FFF) po odvolání navýšila trest Anthonyho Lopese. Brankář Lyonu pyká za potyčku s Adilem Ramim z březnového utkání s Marseille (3:2).

to je taky banda trotlu...snad to Gorgelin ustoji...ted o vikendu tam mel par tezkejch zakroku a na to ze poradne nechyta, tak to nebylo marny

Reagovat
juninho8

No túto sezónu to už bolo fakt jedno ci 3 alebo 5. Len by ma zaujímalo na základe čoho to navýšili na tých 5 zápasov. To sa ho v Monaku alebo Marseille až tak boja že ho nechcú ani v 2 zápasoch novej sezóny?

Reagovat
smazaný uživatel

Na základě čeho??? protože měl stejnej trest jako Rami, ktery vedl potyčku akorát slovně, ale Lopes. (a ne poprve kariere) udeřil do obličeje člena myslím realizačního týmu z OM. Takže trest plně zaslouženej a klidně by mohl být ještě větší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele