36. kolo
04.05.2018 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Amiens SC - Paris Saint-Germain 2:2

PSG remizovalo s Amiens, což znamená, že ani tentokrát nedosáhne na stovku bodů. Svěřenci Christopha Pélissiera si naopak definitivně zajistili Ligue 1 i pro příští sezonu.

V minulém kole neprohráli v Monaku a hodně si věřili na mistra ligy, jak se mohl Alphonse Aréola přesvědčit už v úvodní minutě, když se musel předvést proti Quentinu Cornettovi. Pařížský celek čeká už v úterý finále Coupe de France, kdy bude soupeřem třetiligový Les Herbiers VF. Po té první šanci však na Stade de la Licorne přezvali iniciativu.

Vyplatilo se to v šestadvacáté minutě, když Javier Pastore svou šikovnou uličkou našel ve vápně Edinsona Cavaniho, který udělal Gurtnerovi kličku a v poklidu pravačkou zacílil do branky, díky čemuž zaznamenal svůj osmadvacátý gól v probíhajícím ročníku - 0:1. Už o dvě minuty později se mohl prosadit sám asistent, avšak Bakaye Dibassy stál přesně tam, kde měl.

Osmělil se i dvacetiletý Christopher Nkunku. Jeho tvrdou ránu ale brankář Amiens zneškodnil. A stejně si počínal ve 42. minutě, kdy předvedli šikovnou narážečku Thomas Meunier s Ángelem Di Maríou. První půle tedy vyšla lépe Emeryho týmu, což se ovšem k překvapení mnohých mělo v té druhé změnit.

Moussa Konaté testoval Aréolu okamžitě po změně stran. Napoprvé to ještě nevyšlo, avšak po Mondoncuitově pobídce za obranu (nikoliv nepodobné té od Pastoreho) se už prosadil přízemní střelou na vzdálenější tyčku - 1:1. Záhy mohl odpovědět Giovani Lo Ceslo. Régise Gurtnera sice překonal, brankovou konstrukci nikoliv.

Další trefa přišla na pořad večera až v 64. minutě. Thiago Motta posunul na mimo šestnáctku stojícího Nkunkua, jehož technická střela z kroku zapadla přesně k tyči - 1:2. Skvělý zásah, který ovšem výhru hostujícímu týmu nepřinesl. V 77. minutě mohl přitom skórovat Pastore, jenž tváří v tvář muži v rukavicích neuspěl.

Za několik okamžiků tedy Konaté sebral balon, aby prostřelil jak Presnela Kimpembeho, tak Alphonse Aréolu - 2:2. Pro senegalského útočníka to byla už dvanáctá branka v sezoně. Chvíli po něm se k nebezpečnému voleji dostal Cavani. Dibassy ale opět celou situaci vyřešil. Amiens ještě čekají duely s Metami a Marseille, PSG se střetne s Rennes a Caen.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele