Ligue 1 - preview 36. kola

04.05.2018, 08:27, aktualizováno 06.05.2018, 08:51
Previews
Francouzská liga má dnes na programu hned devět utkání a Lyon bude doma proti Troyes hájit druhou příčku před Marseille, která hostí Nice. AS Monaco cestuje do Caen a hodlá zastavit propad z posledních týdnů. Vedle Ligy mistrů jsou na programu i důležité zápasy v boji o záchranu...
AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux  (neděle 15:00)
Pátou příčku drží tři kola před koncem Saint-Étienne a stále tak může doufat v postup do evropských pohárů. Les Verts si však musejí hlídat záda, zezadu dotírají Rennes a Nice a bez šancí ještě není ani Montpellier, Bordeuax, Nantes nebo Guingamp. Právě Girodins bude soupeřem zelených, kteří už dlouhých třináct zápasů nenašli přemožitele.

Saint-Étienne na začátku sezony a nyní je jeden velký rozdíl. Díky dlouhé, třináctizápasové sérii neporazitelnosti se Les Verts vyhoupli už na páté místo, které za jistých okolností stále může znamenat start v Evropské lize.

Vynikající formu budou domácí znovu potvrzovat proti Bordeaux, se kterým mají nevyřízené účty. První zápas na půdě Bordeux totiž jasně ovládli Girodins 3:0, ale jak už bylo řečeno, tehdy Saint-Étienne ani trochu nepřipomínali tým, který už drží třináctizápasovou šňůru neporazitelnosti.

Les Verts své soupeře nijak zvlášť nedrtí, výhry jsou to těsné, ale o to cennější. Také v minulém kole vyhráli pouze jednobrankovým rozdílem. Zápas na hřišti Montpellieru rozhodl jedinou brankou Romain Hamouma.

Bordeaux je páté příčce vzdálené šest bodů, takže jeho pozice je o poznání horší. Vzhledem k posledním třem kolům, které zbývá odehrát je matematika jasná, Bordeaux musí na stadionu Geoffroye-Guicharda vyhrát, jinak bude po nadějích. Ani hosté nemají špatnou formu. Z posledních čtyř kol brali devět bodů a nestačili jen na Paris Saint Germain, kterému podlehli 0:1. Před týdnem Bordeaux porazilo Dijon bez problému 3:1.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Silva, Subotič, Perrin, Debuchy - M'Vila, Selnaes - Monnet-Paquet, Cabella, Hamouma - Bamba
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Sabaly, Koundé, Pablo, Poundjé - Lerager, Plašil, Sankharé - Malcom, Braithwaite, Kamano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.56 - 4.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - ES Troyes  (neděle 16:30)
Olympique Lyon bude hájit druhou příčku proti Troyes, které je v nezáviděníhodné situaci. Hosté potřebují v Lyonu uspět, tři kola před koncem soutěže jim totiž stále patří osmnáctá příčka, která znamená baráž a navíc devatenácté Lille má stejný počet bodů.

Oba celky tak budou mít o motivaci postaráno. Lyon usiluje o přímou účast v Lize mistrů a tu si zajistí pouze druhým místem, případná třetí příčka znamená náročnou kvalifikaci. Olympique má v Ligue 1 fantastickou formu, sedmkrát v řadě zvítězil a velkým favoritem bude i proti Troyes. Hosté na půdě Lyonu nikdy nezvítězili a v prvním zápase doma dokonce utrpěli pětigólový debakl.

Lyon si v minulém kole poradil s Nantes, když se o dvě branky podělili Memphis Depay a Bertrand Traoré. Ofenzíva je největší zbraní týmu trenéra Génésia a Traoré se bude muset opravdu dobře připravit.

Vyhrát v Lyonu bude pro Troyes těžkým oříškem, zvláště když týmu se zrovna dvakrát nedaří. Troyes sice v minulém kole zvítězilo a stále se drží ve hře o záchranu, ale na tři body čekalo dlouhých deset kol. Nutno ale podotknout, že výhra 3:1 proti Caen byla naprosto zasloužená.

Hosty ještě v závěru čekají duely na hřišti Montpellieru a doma s Monakem, los tedy Troyes zrovna nepřeje a i proto by byl jakýkoliv bod z Lyonu zlatým.

Lyonu bude chybět Anthony Lopes, takže se mezi tyče postaví náhradní brankář Gorgelin, jinak žádné další ztráty Bruno Génésio řešit nemusí. Na druhé straně nenastoupí zraněný Tristan Dingome a otazník visí nad startem Deplagneho a Darbiona.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Gorgelin - Mendy, Morel, Marcelo, Rafael - Aouart, Tousart, N'Dombele - Fékir - Depay, Traoré
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Zelazny - Cordoval, Giraudon, Herelle, Traoré - Walter, Azamoum - Grandsir, Nivet, Pelé - Niane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 9.17 - 17.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - AS Monaco  (neděle 17:00)
Caen se pořád musí mít na pozoru, protože stále nemá zajištěnou účast v Ligue 1. Soupeřem bude Monaco, na které padla výsledková krize, kvůli které přepustilo druhou příčku Lyonu.

V součtu s finále Coupe de la Ligue prohrál Jardimův tým z posledních šesti duelů třikrát, přičemž patnáct inkasovaných branek rozhodně není dobrou vizitkou. Naposledy se zrodila domácí bezbranková remíza s Amiens, což znamená, že boj o Ligu mistrů bude ještě hodně zajímavý, neboť Olympique Marseille také neskládá zbraně.

"Ta situace začíná být docela vážná, ale stále je ve hře ještě devět bodů. To, že už nejsme na druhém místě, není úplně podstatné. Nejdůležitější je, že jsme dnes hráli aktivně a do vápna soupeře poslali dvaatřicet centrů. Bohužel se nedařila koncovka a nepřipsali jsme si jediný pokus přímo na branku. Uhráli jsme sedmnáct duelů bez porážky a Lyon s Marseille si taky prošly složitějším obdobím. A pokud budeme po příštím kole čtvrtí, stále to nic nemění. V těch zbývajících dvou budeme dále bojovat," řekl Leonardo Jardim.

Zároveň byl dotázán na formu Radamela Falcaa: "Měl skvělý start do sezony, ale teď už ve třech utkáních neskóroval. Věřím, že nám v těch třech zápasech opět pomůže a minimálně ty dvě trefy ještě přidá," prohlásil trenér s narážkou na to, že kolumbijský šutér doposud nasbíral osmnáct tref. Podle nejnovějších informací z tábora knížecího klubu však proti Caen pro zranění nenastoupí.

Spolu s ním budou chybět také Adama Traoré, Diego Benaglio, Djibril Sidibé, Keita, Rachid Ghezzal, Stevan Jovetić a vykartovaná trojice Fabinho, Jemerson a Adama Diakhaby. V základní sestavě se tedy s velkou pravděpodobností objeví Kévin N’Doram, Youri Tielemans a dvaadvacetileté brazilské křídlo Boschilia, které si před střetnutím s Amiens nezahrálo celých patnáct měsíců!

Rudi Garcia, trenér OM, v jednom rozhovoru důrazně připomněl, že Monaco v posledních týdnech často ztrácí body, čímž na něj vyvinul možná ještě větší tlak. Patrice Garande tedy tuší, že jeho svadra rozhodně nebude na Stade Michel d’Ornano bez šance na bodový zisk, třebaže v minulém kole přišla vcelku nečekaná porážka na hřišti Troyes.

"Jsem hodně zklamaný. Začali jsme skvěle, už ve čtvrté minutě přišel náš první gól, ale ten nám paradoxně spíše uškodil. V posledních týdnech jsme pracovali na tom, abychom zlepšili věci, které nám nešli. Na trénincích jsem měl dobrý pocit, nicméně dnes jako bychom je všechny zapomněli. Pořád máme před sebou tři utkání a nic není ztraceno," nechal se slyšet Patrice Garande.

Chybět mu bude akorát Adama Mbengue. Usadit Ronnyho Rodelina na lavičku náhradníků se v minulém kole nevyplatilo, proto by tentokrát měl nastoupit v základu. Po zranění se vrací Christian Kouakou a hlavně Ivan Santini, jenž obstaral deset z celkových pětadvaceti branek svého celku. Se svými spoluhráči rozhodně bude muset podat prvotřídní výkon.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.11 - 3.44 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Dijon FCO - EA Guingamp  (neděle 17:00)
Dijonští sice prohráli poslední dva zápasy, ale Ligue 1 už mají stejně jistou. Guingamp po výrazně zlepšených výkonech v posledních pěti utkáních může klidně ještě dosáhnout na pohárovou příčku. Ačkoliv ta šance není veliká.

Skromný bretaňský celek však v minulosti už dokázal několikrát překvapit. V letech 2009 a 2014 dokonce i se svým skromným rozpočtem opanoval Coupe de France. V minulém kole dokonale zaskočil PSG, ale nakonec se musel spokojit pouze s remízou. I ta však může přilít energii pro zbývající duely.

"Uhrát bod v Parku princů je dobré. V této sezoně se to před námi v sedmnácti kláních nikomu jinému nepovedlo. Jsem pyšný na své hráče, že do tohoto zápasu dali všechno. V prvním poločase jsme osmnáctkrát vystřelili na bránu, aktivně jsme napadali jejich rozehrávku a nenechali jsme je hrát jejich hru. V kabině panovaly frustrace a zklamání. Nicméně mě těší, že jsme dostali pod tlak tým, který se honí za rekordy," pochvaloval si Antoine Kombouaré.

Jeho kádru se v této fázi sezony vyhýbají zranění. Mimo zůstávají pouze Abdoul Camara a Lucas Deaux. Marcus Coco si odpykal jednozápasový trest, avšak vzhledem k výkonu proti PSG zřejmě kouč nebude chtít dělat v sestavě jakékoli změny. Franck Tabanou tedy s velkou pravděpodobností zase začne na lavičce náhradníků.

Dijon už od srpna zažil několik povedenějších období. Po ujištění, že o Ligue 1 už nepřijdou, jakoby se trochu vytratila bojovnost a sezona se dohrávala už jen z povinnosti. Osm inkasovaných branek z posledních dvou zápasů dokládá, že pro příští ročník bude třeba pořádně zapracovat na defenzivě. Rozhodně se očekává příchod minimálně jednoho zkušeného borce.

"Byl to jeden z těch duelů, ve kterých není k vidění moc střel mezi tři tyče. Po taktické stránce jsme předvedli dobrý výkon. Hráli jsme s balonem, ale udělali jsme technické chyby, které nás stály úvodní gól. Svým svěřencům prakticky nemám, co vytknout. Pořád jsme ve hře o horní polovinu tabulky, nicméně s tolika zraněnými to nebude snadné," řekl Olivier Dall’Oglio po porážce 1:3 od Les Girondins.

Mehdi Abeid, Florent Balmont, Wesley Said, Xeka, Wesley Lautoa, Frederic Sammaritano - nikdo z nich na trávník Stade Gaston Gérard nevyběhne. Alespoň, že útočník Júlio Tavares se dal dohromady a bude moci nastoupit, protože s jedenácti brankami zůstává nejlepším střelcem týmu, jehož formace by se měla po nezdaru s Bordeaux vrátit k osvědčenějšímu systému 4-2-3-1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.56 - 2.72
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Metz - Angers SCO  (neděle 17:00)
Mety mají před sebou tři utkání, a pokud všechny vyhrají, klidně by navzdory všem předpokladům mohli nejvyšší soutěž udržet i pro příští sezonu. Angers by naopak po deváté výhře mohlo slavit udržení.

Z posledních čtyř duelů svěřenci kouče Moulina hned třikrát remizovali, nicméně bod ze zápasu proti Marseille se určitě počítá. "Ještě nejsme zachránění, ale k záchraně máme velice blízko. Tenhle bod proti Marseille má samozřejmě velkou hodnotu, zvláště když jsme nezačali dobře. Zvedli jsme se až po nějakých třiceti minutách. Začali jsme si vytvářet šance a myslím, že bychom si nakonec bývali zasloužili i vyhrát," hodnotil padesátiletý trenér.

Žádný z jeho svěřenců neřeší dlouhodobější zranění. Menší otazník visí akorát nad pěticí ve složení Billy Ketkeophomphone, Jeff Reine-Adélaïde, Baptiste Guillaume, Angelo Fulgini a Romain Thomas, který v minulém klání usedl alespoň na lavičku, nicméně v týdnu neabsolvoval všechny tréninky. Do hry se vracejí Pierrick Capelle a Yoann Andreu. Podstatné je, že zranění ani karty netrápí Thomase Manganiho a Karla Toko Ekambiho.

Frédéric Hantz oproti tomu nebude mít k dispozici hned osm hráčů. Chybí Jallow, Didillon, Jouffre, Roux, Milićević, vykartovaný Fallou Diagne a Poblete s Assou-Ekottem. Emmanuela Riviéra tedy bude kromě dvojice Dossevi-Mollet podporovat také Ibrahima Niané. Připraveni zastat post stopera budou znovu Iván Balliu a Matthieu Udol.

Minulé kolo přineslo nesmírně důležitý boj mezi Metami a Lille, který Les Grenats nezvládli. "Tahle porážka může hrát v konečném zúčtování velice podstatnou úlohu," je si vědom kouč Hantz. "Prakticky od začátku sezony, kdykoliv jsme měli šanci se vyhrabat ze sestupové zóny, tak jsme ji propásli. Tým jako by v těch klíčových zápasech nedokázal udržet koncentraci. Ještě nás čekají tři partie a motivace udržet Ligue 1 je, jak věřím, veliká." Mety už v uplynulých měsících dokázaly, že dokážou předvést bojovný výkon. A právě takový budou potřebovat nejen proti Angers, ale i proti Amiens a Bordeaux.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.45 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Nantes - Montpellier HSC  (neděle 17:00)
Nantes si po sérii průšvihů zřejmě definitivně zavřelo cestu do pohárové Evropy, a kdo ví, jak to po sezoně bude s koučem Ranierim. Montpellier prohrál tři duely v řadě, díky čemuž zřejmě taky může na Evropskou ligu zapomenout.

Emotivní návrat zažije trenér Michel Der Zakarian, jenž u Les Canaris strávil podstatnou část svého fotbalového života. Nyní však vede MHSC a hodlá opět prokázat, že není náhoda, že obrana jeho týmu zůstává druhou nejlepší v Ligue 1. Ostatně i dvě z těch tří porážek skončily tím nejtěsnějším možným rozdílem.

"Co se týče týmového pojetí a odhodlání, tak nemám nikomu co vytknout. Jenomže od začátku sezony se nám nedaří zvládat závěrečnou třetinu utkání. V tomto duelu se od nás navíc odvrátilo štěstí. Není to dobrá situace, protože AS Saint-Étienne má teď před námi šestibodový náskok," nechal se slyšet Der Zakarian, jehož výběr čeká vedle Nantes také Troyes a konkurent z Rennes.

Nastoupit proti Kanárkům nebude moct akorát Ruben Aguilar. Jérome Roussillon by v případě potřeby mohl odehrát alespoň nějakou porci minut. Trenér, jenž patrně upřednostní variantu s pětičlennou záložní řadou, si hodně slibuje od návratu Juniora Sambii, který by měl v útoku vydatněji podporovat Giovanniho Sia.

Na druhé straně se musí italský stratég vypořádat s absencí Jorise Kayembeho a Reného Krhina. Nejistý bude start Diega Carlose, Andreie Girotta a Alexandra Kačanikliće. Po karetním trestu se vrací Emiliano Sala, s dvanácti brankami nejlepší střelec týmu, ačkoliv o svých skutečných kvalitách stále nepřesvědčil.

Proti Lyonu se po sedmiměsíční pauze vrátil Khalifa Coulibaly, leč porážce 0:2 po trefách Memphise a Bertranda Traorého nezabránil. Na stoperu vedle Nicolase Palloise asi zase dostane příležitost Koffi Djidji. Vzhledem k tomu, jakými výkony se oba celky v tomto ročníku prezentují, se dá očekávat, že tuto partii by mohla rozhodnout jedna jediná trefa.

"Lyon začal dobře. Vytvořili si několik nebezpečných šancí. Pak jsme udělali chybu ve středu pole, díky čemuž jsme jim umožnili jít do protiútoku, ze kterého jsme inkasovali. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila, jenže se to opět neobešlo bez zbytečné chyby, kvůli níž jsme dostali druhý gól. Chci Lyonu pogratulovat a myslím, že si zaslouží ukončit sezonu na druhé příčce. My se teď soustředíme jenom na utkání s Montpellierem," prohlásil Claudio Ranieri v dobré víře s tím, že se podaří navázat na výhry z posledních čtyř vzájemných střetnutí.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.32 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - Racing Strasbourg  (neděle 17:00)
Stade Rennes po čtyřzápasovém půstu konečně zabralo a porazilo Toulouse. Šance na pohárové umístění je tedy stále veliká. Racing Strasbourg má ovšem na sestup jen tříbodový náskok, takže nedá nic zadarmo.

"První poločas byl z naší strany velmi povedený a zasloužili jsme si vedení. V tom druhém se Nice zvedlo a dělalo nám problémy. Bod proti tomuto soupeři se samozřejmě počítá, nicméně nějak se nemůžu zbavit dojmu, že za svůj přístup jsme si zasloužili vyhrát," prohlásil Thierry Laurey po utkání, ve kterém na gól Idrisse Saadiho odpověděl proměněnou penaltou Mario Balotelli.

Racing zvítězil zatím pouze osmkrát. Hůře na tom jsou jenom poslední Mety. Proti Rennes nebude moci nastoupit Martin Terrier. A celou porci minut neuhrají patrně ani Joia Nuno Da Costa a Kenny Lala. Dá se očekávat, že v útoku dostane na úkor Jérémyho Blayaca opět přednost Stéphane Bahoken, jenž zajistil výhru při listopadovém vzájemném utkání.

Je otázka, jestli to dopomůže k prvnímu venkovnímu vítězství od 8 prosince, kdy se podařilo vcelku jednoduše uhrát tři body na stadionu Matmut Atlantique v Bordeaux. Faktem zůstává, že domácí Roazhon Park nebyl pro Les Rouges et Noirs v tomto ročníku vždycky výhodou. V minulém kole to naštěstí pro klub Tomáše Koubka neplatilo.

"Pořád máme šanci na pohárovou Evropu, nicméně ty výsledky jsou na můj vkus někdy až příliš upracované. Byly tam pasáže, ve kterých nás soupeř jednoznačně přehrával a v závěru utkání jsme dost panikařili. O tu výhru jsem se obával, avšak hráčům jsem stejně pogratuloval. Doufám, že ve zbývajících střetnutích už to z naší strany bude klidnější," hodnotil Sabri Lamouchi po výhře 2:1 nad Toulouse.

Nutno dodat, že situace před týdnem značně zkomplikovalo vyloučení Jamese Léa-Silikiho, kvůli kterému dohrávali domácí dvacet minut o deseti. Jednadvacetiletý záložník tak bude jediným borcem, který nebude moci proti Strasbourgu nastoupit. V základní sestavě by se měl objevit i Mehdi Zeffane, přičemž by klidně mohlo dojít ke změně rozestavení na 4-3-3. Kdepak, hosty rozhodně nečeká nic snadného.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.79 - 4.81
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Toulouse FC - Lille OSC  (neděle 17:00)
Na stadionu Municipal v Toulouse půjde do tuhého. V rámci 36. kola se v přímém záchranářském duelu utkají domácí Le Téfécé s Lille, přičemž jednomu patří sedmnáctá příčka, druhému devatenáctá.

Půjde o ryze záchranářský duel, který může hodně napovědět, kdo v Ligue 1 setrvá a kdo nikoliv. A jaká je forma obou aktérů? Toulouse před nedávnem přerušilo dlouhou sérii bez vítězství, ovšem na tři body proti Angers už dvě kola nenavázalo. Na hřišti Caen sice bralo remízu 0:0, ale v Rennes se to i přes brzké vedení nepovedlo. Domácí mají vše ve svých rukách, k dobru si hýčkají dvoubodový náskok, který pochopitelně tři kola před koncem Ligue 1 ještě nic neznamená.

Lillé je v těžší pozici, na půdě Toulouse potřebuje bodovat, jinak se šance na záchranu rapidně sníží. Severofrancouzský celek se udržel ve hře o záchranu v minulém kole, kdy si připsal povinné vítězství nad posledními Méty. Šlo ale o jedinou výhru za posledních dvanáct kol.

Toulouse i Lille patří ke stálicím Ligue 1 a spolu se utkali nesčetněkrát. Naposledy slavilo vítězství Lille, které doma vyhrálo 1:0.

Toulouse nastoupí bez zraněného Boisgarda i potrestaného Sanoga. Prakticky stejně je na tom Lille, které do důležitého záchranářského duelu nenasadí zraněné duo Kouame, Dabila.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Lafont - Moubandje, Jullien, Diop, Amian - Imbula, Cahuzac, Sangaré - Gradel, Delort, Mubele
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Malcuit, Ié, Soumaoro, Mendyl - Bissouma, Mendes, Maia - Pepe, Mothiba, Araujo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.32 - 3.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - OGC Nice  (neděle 21:05)
Boj o Ligu mistrů ve francouzské Ligue 1 vrcholí a jedním z uchazečů je i čerstvý finalista Evropské ligy Olympique Marseille. Jihofrancouzskému celku patří až čtvrtá příčka s minimální ztrátou na Monako a Lyon, takže ve večerním Derby de la Mediterranée nesmí zaváhat. Nice nehodlá na půdě velkého rivala nic odevzdat a rovněž on chce boj o francouzskou riviéru ovládnout.

Derby de la Mediterranée má ve Francii velký zvuk. Souboje Marseille s Nice patří k tomu nejlepšímu co může Ligue 1 nabídnout a vyprodaný Stade Vélodrome už je natěšený na velkou bitvu, ve které půjde zejména domácím o hodně.

Marseille je v boji o Ligu mistrů až čtvrtá, ale na třetí Monako ztrácí jen bod, na druhý Lyon pak body dva. Pro Olympique samozřejmě existuje ještě jedna cesta, jak se dostat do Ligy mistrů a sice skrze Evropskou ligu, kde jí čeká finále proti Atlétiku Madrid.

Les Phocéens v minulém kole ztratili dva body na půdě Angers a to je může v konečném zúčtování velmi mrzet. Zvláště, když Olympique dlouho v zápase vedl a domácí srovnali až jedenáct minut před koncem.

I Orli mají o motivaci postaráno, stále totiž mohou obsadit konečnou pátou příčku, která je za jistých okolností může katapultovat do evropských pohárů, ztráta činí jen jeden bod. Forma Nice je poměrně nevyzpytatelná. Orli sice pět zápasů nenašli přemožitele, na druhou stranu hned třikrát remizovali. Bod na hřišti Marseille by ale pro ně byl úspěchem.

Fanoušci si v posledních letech zvykli, že v derby o Azurové pobřeží padá celkem dost branek. První duel hraný na hřišti Nice skončil divokou výhrou Marseille 4:2 a branky padaly i v té předchozí sezoně.

Olympique bude určitě postrádat potrestaného Ramiho a nad dalšími hráči se vznášejí otazníky, jedná se o Mandandu, Sakaie, Kamaru a útočníka Mitroglou. Nice bude na Stade Vélodrome takřka v kompletním složení s výjimkou zraněného Jalleta.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pelé - Amavi, Gustavo, Rolando, Sarr - Anguissa, López - N'Jie, Sanson, Thauvin - Germain
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Souquet, Dante, Sarr, Marchand - Lees-Melou, Cyprien, Serri - Saint-Maximin, Balotelli, Plea
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.88 - 4.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amiens SC - Paris Saint-Germain  (pátek 20:45)
V zápase domácího Amiens s PSG už o nic nepůjde. Les Licornes sice mohou vylepšit své stávající postavení, ale pro ně samotné je důležitější, že záchrana je již dávno v kapse. Pro mistrovskou Paříž je to zase generálka na finále Coupe de France.

Cíl zachránit se je pro Amiens dávno splněn, takže si domácí fotbalisté mohou užívat závěr sezony. Pro jejich fanoušky je v 36. kole nachystán velký dárek, na stadion Licorne totiž zavítá novopečený mistr Paris Saint-Germain.

Domácí si v závěru sezony nevedou vůbec špatně. Za deset kol prohráli jen dvakrát, čtyřikrát pak naplno bodovali a stejný mají i počet nerozhodných výsledků. Amiens především zvládlo klíčové zápasy s celky, které jsou namočeny do bojů o přežití. V minulé kole pak remizovalo v Monaku 0:0, což bylo velké překvapení.

PSG bude i přes jistotu mistrovského titulu a šetření opor obrovským favoritem a případný neúspěch by byl velkým překvapením. Už jen vzájemná bilance, byť není nikterak bohatá, hovoří jasně ve prospěch PSG, které vyhrálo všechny duely. Jen v letošní sezoně se spolu utkaly dvakrát, na půdě Ligue 1 i Coupe de la Ligue a pokaždé skončilo utkání výhrou PSG 2:0.

Paříž se už jako jistý mistr v minulém kole pořádně zapotila. V Parku Princů senzačně prohrávala s Guingampem už o dva zásahy, ale nakonec díky dvěma brankám Edinsona Cavaniho dovedla zápas do remízového konce. Pro PSG to byla letos první bodová ztráta na domácí půdě!

Amiens se musí obejít bez Gakpého i Dibassyho, oba mají zdravotní potíže, zatímco Prince si odpykává disciplinární trest. Paříž vyběhne na trávníku Licorne bez největší hvězdy Neymara a trenér Emery dost možná pošetří i další hráče jako Di Maríu, Rabiota nebo Draxlera.
Amiens SC - pravděpodobná sestava:
Gurtner - Avelar, Adénon, Bodmer, Hajjam - Manconduit, Zungu - Manzala, Kakuta, Fofana - Konaté
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Areola - Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Celso, Motta, Pastore - Mbappé, Cavani, Nkunku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.10 - 6.86 - 1.27
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain352942106:2591
2.Olympique Lyon35219579:3872
3.AS Monaco35218679:4471
4.Olympique Marseille352010573:4270
5.AS Saint-Étienne3514101141:4652
6.Stade Rennes351491245:4251
7.OGC Nice351491246:4651
8.Montpellier HSC351016932:3146
9.Girondins Bordeaux351371542:4546
10.FC Nantes3512101333:3946
11.EA Guingamp3512101343:5146
12.Dijon FCO351191549:6942
13.Amiens SC351181632:3841
14.Angers SCO358141339:4738
15.SM Caen351071825:4637
16.Racing Strasbourg358111640:6235
17.Toulouse FC358101732:4634
18.ES Troyes35952131:5232
19.Lille OSC35881936:5932
20.FC Metz35682133:6826

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tým Nice je strašně silnej a rychlej. Podle mě nás plně přejedou.

Reagovat
Israha

Ale ani všichni dohromady nemají tak božskou herní inteligenci jako Payet .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele