36. kolo
06.05.2018 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SM Caen - AS Monaco 1:2

Oba celky si v posledních týdnech nepotykaly s nejlepší formou, avšak do tohoto vzájemného střetnutí lépe vstoupili domácí. Hlavička Daniela Da Silvy pořádně protáhla Danijela Subašiće, jenž musel čapnout i volej Jessyho Demingueta. Úvodní desetiminutovku uzavřel Joao Moutinho pozdravem Vercoutremu.

Hned poté vymyslel Rony Lopes parádní balon pro Youriho Tielemanse, jenž napálil pouze tyč, od níž se kulatý předmět odrazil k Syllovi, od něhož se pro změnu odrazil za brankovou čáru - 0:1. Dalším, kdo z monacké skvadry trefil síť, byl ve dvacáté minutě Andrea Raggi. Potíž byla jenom v tom, že šlo o tu boční.

Ve 31. minutě přihrával Julien Féret na kolegu Ronnyho Rodelina, který si určitě mohl počínat v zakončení lépe. Třeba jako Ivan Santini, který nedlouho před odchodem do šaten na nártu zpracoval centr od Vincenta Bessata, aby balon z voleje poslal nechytatelně do brány - 1:1. Tato parádní trefa byla už jeho jedenáctou v ročníku, tudíž nepřekvapí, že se jedná o nejlepšího šutéra Garandeho výběru.

Ve 46. minutě pálil Rodelin nad a Caen vypadalo hodně při chuti. O chvíli později však museli borci hájící jeho barvy děkovat Vercoutremu, že si před Ronym Lopesem po rychle rozehrané standardní situaci pohlídal bližší tyč. V 68. minutě přišel na hrací plochu Jordi Mboula, další z talentovaných nadějí monacké akademie.

O deset minut později se hnal sám na branku, což se nelíbilo Romainu Genevoisovi, který jej jakožto poslední instance před Vercoutrem stáhnul na zem a vyfasoval červenou kartu. Domácím tak rozhodně vůbec nepomohl. Naopak Jardimova skvadra vycítila příležitost, kterou zužitkovala až v nastaveném čase.

Po centrovaném míči obrana přesvědčivě neodvrátila. Další vysoký centr do vápna vyrazil gólman pouze k osmnáctiletému Syllovi, jenž okamžitě střílel do odkryté klece - 1:2. Po spoluhráči Pietrovi Pellegrim a Moise Keanovi z Hellasu Verona se stal v této sezoně třetím nejmladším hráčem, který dokázal dát v jednom utkání dvě branky. Dokonale tak nahradil Radamela Falcaa a Stevana Jovetiće.

Caen prohrálo podevatenácté a proti Nice a PSG bude mít ještě hodně práce. Nicméně se musí dodat, že Lille, Racing Strasbourg, Toulouse a Troyes se nacházejí ve větších nesnázích. Monaco by po kláních s ASSE a Troyes rádo uhájilo druhou příčku, avšak Olympique Lyon se tváří být v mnohem lepší formě. Vždyť z posledních osmi duelů vydoloval stejný počet vítězství. Navíc Marseille ze třetí pozice rovněž nepříjemně dotírá.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele