36. kolo
06.05.2018 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Metz - Angers SCO 1:2

Mety po dvou rokách sestupují z Ligue 1. Během nedělních utkání 36 kola o tom rozhodly dvě věci. Jednak výhra Lille nad Marseille. A druhak hrubě nezvládnutý závěr utkání s Angers.

Hosté začali na Stade Municipal Saint-Symphorien lépe a už v 15. minutě skóroval po Taitově rohu Karl Toko Ekambi. Jeho trefa však nemohla být uznána pro ofsajd. Tedy se mohl na konci úvodní dvacetiminutovky prosadil domácí Florent Mollet, když Emmanuel Riviére ve vápně přihrával pod sebe, kde jeho spoluhráč zakončoval de facto v sedě - 1:0.

Zanedlouho mohl odpovědět Abdoulaye Bamba. Eiji Kawashima jeho ránu parádně zneškodnil. Hned poté se dostal do zakončení na druhé straně hřiště Riviére, nicméně gól z toho také nebyl. Georgest Mandjeck se pak dostal ve vlastní šestnáctce do kontaktu s Karlem Toko Ekambim. Kamerunský forvard se dožadoval odpískání penaltvy, v čemž mu rozhodčí Thaul nevyhověl.

První poločas tedy zvládli lépe Heintzovi svěřenci. V tom druhém jako první opět zahrozil nejlepší střelec SCO. Na druhé straně mohl rozšířit svou sbírku patnácti branek Nolan Roux, kdyby si pohlídal Dosseviho centr. Po hodině hry se ujal Mollet rozehrávky přímého kopu. Šikovně podstřelil zeď, leč Ludovic Butelle balon za svá záda nepustil.

V 69. minutě se ve výborné šanci ocitnul Vincent Manceau a zřejmě doteď nechápe, jak je možné, že selhal. Moulinův tým si branky schovával až na nastavený čas. Tu první obstaral po Taitově rohu zblízka Mateo Pavlović, jelikož přímo k němu smolně odrazil Kawashima balon, když uklízel do šibenice směřující hlavičku - 1:1.

A že se fotbalový zápas hraje až do konečného hvizdu, ukázali soupeři za dvě minuty Thomas Touré s Flavienem Taitem. První jmenovaný přihrával a ten druhý z nějakých čtrnácti metrů z voleje skóroval tak, že veškeré snahy mrštného japonského brankáře byly marné - 1:2. Les Grenats dohrají sezonu proti Amiens a Bordeaux, na zachráněné Angers čekájí Nantes a Dijon,

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele