Ligue 1 - souhrn 36. kola

06.05.2012, 18:58, aktualizováno 07.05.2012, 22:52
Komentáře a souhrny
Montpellier vyhrál v Rennes a stále má tříbodový náskok před PSG, které uspělo ve Valenciennes. Lille si definitivně pojistilo třetí místo výhrou nad Caen, Lyon ztratil s Brestem, Bordeaux veze tři body z Auxerre. V Saint-Étienne, Lorientu a Toulouse dnes diváci branku neviděli...

Stade Rennes - Montpellier HSC 0:2

07.05.2012 21:00

Góly: 26. Souleymane Camara, 52. Benoît Costil (vl.)

Zpátky v čele se po výhře 2:0 v zápase s nevyzpytatelným a vždy nepříjemným Rennes, navíc na severu Francie, kde se nikomu nehraje dobře, se ocitl Montpellier. Tomu možná klíčové tři body v sezóně zařídila trefa Camary a pomohla mu rovněž vlastní branka brankáře Costila. Rennes i přes porážku zůstalo páté.

Hosté zvládli jednu z těžkých tří zkoušek v závěru sezóny na jedničku a stále mají tříbodový náskok na druhé PSG. Touhle výhrou si možná také definitivně pojistili Ligu mistrů. I kdyby titul nezískali, na třetí Lille, se kterým se střetnou v příštím kole, činí náskok už pět bodů. V posledním kole pak zavítají na půdu zachraňujícího se Auxerre.

Montpellier potřeboval nutně zvítězit a pro tři body si šel už od samotného začátku. Nejprve se ve stoprocentní možnosti objevil Giroud, jemuž asistoval dnes skvěle hrající Camara, nejlepší střelec francouzské ligy však svůj lob nasměroval jen nad bránu. Na druhé straně ale rovněž Rennes velkým způsobem zahrozilo.

Pitroipa si opět svým klamavým pohybem vytvořil pozici pro střelbu, překonal i gólmana Jourdrena, jenže k jeho smůle napálil pouze břevno. Ve 26. minutě měl naopak Camara na rozdíl od Pitroipy již přesnou mušku a poslal hosty do důležitého jednobrankového vedení. Girardovu mužstvu určitě pomohl vstřelený gól také psychicky.

Boyemu se ve skrumáži nepodařilo odkopnout míč tak, jak by si představoval, zastavil se o Cabellu, a po něm do branky uklidil míč z krkolomné pozice Camara. Šest minut po přestávce přitom MHSC navýšil vedení. Nešťastníkem tohoto okamžiku byl pro Rennes brankář Costil, který nasměroval míč do vlastní sítě.

Předcházela tomu akce Bedima, jenž hezky uvolnil Cabellu, a jeho parádní střela sice nebyla úplně přesná, jelikož zamířila jen do tyčky, od ní se však balón odrazil do Costilových zad a za brankovou čáru. SRFC rozhodně nic nevzdalo a pokusilo se o zvrat nepříznivého výsledku, jenže nemělo prostě tolik štěstí v koncovce.

O pumelici se nejprve postaral Pitroipa z levé strany, výtečně však v bráně zasáhl Jourdren. O pár chvil později renneský křídelník zahrozil ještě jednou, jenže ani v tomhle případě z blízkosti hostujícího gólmana nepřekonal. Montpellier už pak v závěru držel pohodlný náskok, který Rennes smazat i přes větší držení míče již nedokázalo.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Girondins Bordeaux 2:4

07.05.2012 19:00

Góly: 67. Olivier Kapo, 80. Olivier Kapo - 1. Yoan Gouffran, 5. Yoan Gouffran, 9. Lamine Sané, 47. Jaroslav Plašil

Veškerá práce, kterou Auxerre vykonalo od nástupu Jean-Guye Wallemmeho, bude nakonec dost možná pohřbena úvodními 10 minutami proti Bordeaux. Dostat v takovém zápase za takovou chvíli před vlastními fanoušky tři góly je zkrátka neodpustitelné.

Strůjcem vítězství Bordelais, kteří ještě stále bojují o Evropskou ligu, byl autor dvou gólů Yoan Gouffran - stačilo mu k tomu pět minut. Vedení pojišťoval v deváté minutě Sané, a ve druhé půli se prosadil i Jaroslav Plašil. Auxerre už pouze stihlo zregulovat skóre brankami Traorého a Kapa.

Před zápasem přitom vše hrálo do karet Auxerrois - poslední dvě kola tým vybojoval dvě výhry, dokonce se skóre 6:0, a publikum na Abbé-Deschamps mělo ještě v živé paměti čtyřbrankovou demolici Brestu. Tento výsledek však společně s výhrou Sochaux znamenal opětovný pád tradičního klubu na dno tabulky, dva body za záchranářskou hranici. A jelikož poslední dva zápasy odehrají bílomodří v Marseille a na závěr s Montpellierem, je velmi pravděpodobné, že ještě čerstvé vzpomínky na duely s Realem Madrid a AC Milán vystřídají boje s Clermontem či Tours.

Jasný tón dnešnímu zápasu udaly už úvodní vteřiny, když se po zbytečné ztrátě Georgese Mandjecka balonu zmocnil Ludovic Obraniak a vyzval ke skórování Gouffrana, který z rohu pokutového území levačkou propálil Sorina poprvé - 0:1.

A domácí se ještě ani nestihli oklepat, a Gouffran úřadoval znovu. Tentokrát byl asistentem Jussie, a agilní útočník přehrál bránícího Bolyho a vypálil střelu, na kterou si Sorin sice sáhl, ale vytlačit ji nedokázal - 0:2.

Druhou asistenci zaznamenal Ludovic Obraniak v deváté minutě, když z rohu přesně nacentroval na Ludovica Saného, který perfektní hlavičkou definitivně pohřbil naděje Auxerre na zázrak - 0:3.

A mohlo být ještě hůře - kdo ví, jak by zápas nakonec vypadal, kdyby Gouffran po pouhých 15 minutách zkompletoval svůj hattrick. Jeho střela z dobrých pětadvaceti metrů se však odrazila od tyče. Jenže Auxerre se ani po příšerném začátku nedokázalo dostat do tempa, a zbytek první půle proběhl bez dalších šancí.

Obraniak dva, Jussie dva - role asistentů dnes byly jasné. Bordeaux vlétlo do druhé půle stejně jako do první a už ve 47. minutě nebohého soupeře definitivně dorazil Plašil, který přízemní střelou ideálně využil Jussieho průniku - 0:4.

Až poté se ke slovu dostalo i Auxerre, které dokázalo skórovat hned z první výraznější akce - bylo však už příliš pozdě. Pátý gól zápasu mělo na svědomí trio Oliech, Traoré, Kapo, kdy si keňský šutér vyzkoušel roli nahrávače, Kapo hlavičkujícího a Traoré dorážejícího - 67. minuta a 1:4.

A právě Alain Traoré, který po vydařené sezoně dost možná posílí některý z věhlasnějších klubu, měl prsty i v poslední, šesté brance utkání. V závěru zápasu si naběhl z levého křídla a odcentroval na Kapa, který v rohu pokutového území zpracoval míč na prsa a jeho pravačka vyslala na Carrassa skvělý volej - 2:4. Pro nějaký závěrečný tlak však už bylo příliš pozdě.

Více informací k zápasu

Lille OSC - SM Caen 3:0

07.05.2012 19:00

Góly: 26. Túlio de Melo (pen.), 35. Túlio de Melo, 60. Dimitri Payet

Povinné tři body získali fotbalisté Lille. Soupeř z Caen, který bojuje o záchranu, jim nekladl větší odpor, a pohodlný výkon domácím stačil na jednoznačné a zasloužené vítězství 3:0. U všeho podstatného byl přitom Eden Hazard, obletovaný všemi světovými kluby, jemuž se sice vstřelit branku nepodařilo, hravě však šance připravoval pro své spoluhráče.

LOSC tak stále nemusí vzdávat možnost získat titul, i když po večerní výhře Montpellieru v Rennes už je šance v mezích teoretických. Na první místo totiž ztrácí dvě kola před koncem pět bodů, reálné je tedy poprat se o druhou příčku s PSG, na které ztrácí stále dva body. Caen je patnácté s tříbodovým náskokem na sestupové pásmo.

To, že jsou Dogy v zápase favoritem, prokazovali již od úvodních minut. Už ve druhé minutě si vytvořili tutovku, u které byla belgická hvězda Hazard a Payet. První jmenovaný nacentroval na svého spoluhráče, ten ovšem následně se svou střelou trefil pouze boční síť. Po dvaceti pěti minutách hry už již domácí skórovali.

Pomohl jim k tomu hvizd hlavního rozhodčího Biena, který za faul gólmana Thébauxe na pronikajícího Hazarda ve vápně nařídil pokutový kop. K němu se postavil De Melo a v jeho zahrání chybu neudělal. O deset minut později si De Melo vzal opět hlavní slovo, podařilo se mu totiž navýšit náskok.

Znovu u toho byl Hazard, jenž z rohového kopu poslal svůj centr přesně na hlavu brazilského útočníka a ten se o pár vteřin později radoval ze druhého gólu zápasu. Lille dominovalo i v poločase druhém, třeba z obrany si vyzkoušel svoje střelecké schopnosti Chedjou, ten ale nemířil přesně a jeho pokus přeletěl břevno.

O pár chvil později se zase zastřeloval Payet, Thébaux ho však skvělým zákrokem vychytal. Domácímu záložníkovi nakonec tohle neproměnění nemuselo vůbec vadit. Právě on v 59. minutě udělal tečku za povedeným výkonem a pečetil ho třetí brankou, jakmile si zpracoval dlouhý pas Hazarda a technickou ránou propálil Thébauxe.

Caen i ve zbývající třicetiminutovce působilo neškodným dojmem, a tak svěřenci kouče Rudiho Garcii mohli vesele útočit dále. Pět minut před koncem mohl zkompletovat hattrick De Melo, k velké smůle ovšem trefil pouze břevno. V závěru mohl ještě zaskórovat Cole, toho však tentokráte zneškodnil Thébaux.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Dijon FCO 0:0

07.05.2012 19:00

Góly: -

Záchranářský souboj mezi Lorientem a Dijonem vítěze nenašel - oba kluby se rozešly smírně bezbrankovou remízou, která vyhovuje spíše Lorientu. Vyhráno však zatím nemá ani jeden.

Dijon měl ideální příležitost vykročit směrem k záchraně - Lorientu se totiž letos vůbec nedaří a z týmu bojujícího o poháry je rázem horko těžko se zachraňující celek. Jenže burgundští se na Stade du Moustoir příliš nepředvedli. Domácí pak sice přerušili sérii výher před vlastním publikem, které v posledních týdnech mohlo kvitovat zlepšenou formu borců v oranžovém a porážky Montpellieru a Marseille, ale díky dalšímu bodu utekli na čtyři body od osmnáctého týmu. Dijon je předposlední.

V prvním poločase to nejvíce zahučelo po gólovce Erica Bauthéace, a šlo o poměrně logické vyústění tlaku Dijonu, který si skutečně nemohl dovolit vyčkávat či hrát na remízu. Jérémie Janot, zapůjčený Lorientu na hostování ze Saint-Étienne, si však s přímým kopem šikovného záložníka poradil.

Domácí odpověděli dalekonosnou ránou Arnauda Le Lana, která však nenadělala Reynetovi přílišné problémy. Klíčový střelec nováčka, Brice Jovial, v následné šanci selhal a přestřelil. Aktivnější hosté pokračovali ve vytváření šancí, ale Janot se ukázal být mužem na správném místě, když po půlhodině hry skvěle vychytal opět Bauthéaca.

Druhá půle nabídla solidní fotbal, avšak šancí bylo málo a efektivita žalostná. Benjamin Corgnet sice obehrál hned čtyři bránící borce, ale poté vypálil tak zbrkle, že Janot ani zasahovat nemusel. Lorient mohl urvat všechny body lobem Alaixyse Romaa, který si narazil s Jouffrem a z 25 metrů zkoušel nachytat Reyneta na hruškách - marně.

A tak vše nakonec rozhodla 81. minuta a největší šance zápasu, kterou neproměnil navrátilec do sestavy Bennard Kumordzi. Corgnet mu předložil lahůdkový pas, ale Kumordzi se v zakončení ukvapil a napálil míč přímo do Janota, který tak dokonale zdeptal hostující tým.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 0:0

07.05.2012 19:00

Góly: -

Spravedlivou dělbou bodů skončil souboj mezi St. Étienne a Marseille. Les Verts nepředvedli výkon, kterým by ukázali, že mermomocí usilují o Evropskou ligu, a stejně malátné Marseille nedokázali vsítit během devadesáti minut branku. ASSE je šesté, OM ve středu tabulky na desátém místě.

Situace mezi pátou a osmou příčkou je po tomto kole neuvěřitelně nabitá. Čtvrtý Lyon už je přece jenom vzdálen na rozdíl tří bodů, navíc má zápas k dobru. K usilujícím celkům o evropské poháry se však vetřel další vlčák - a to Bordeaux, které se díky posledním famózním výkonům posunulo na sedmou pozici. St. Étienne má na něj už jen náskok dvou korálků.

První třicetiminutovka ukázala, že bezbranková remíza se vlastně už předem dala čekat. Oba týmy nehrály nijak útočný fotbal, ten naopak spíše nudil. Oba brankáři si mohli dát mezi tyčemi pořádný oddych, jelikož neřešili žádné složité situace. Snad jen Aubameyang trochu zahrozil ve 28. minutě, po sólu ovšem selhal v koncovce.

Na druhé straně se do příležitosti cpal Rémy, včas ho ale zastavil Alonso. Hrůzný první poločas skončil a přece jenom přišel na řadu o něco lepší druhý. Nejprve zahrozili domácí, když Alonso zakombinoval s Aubameyangem a druhý jmenovaný zase nepřekonal gólmana Mandandu, jenž ho vychytal.

Poté mohl skórovat J. Ayew, nicméně mířil jenom mimo, dále se chtěl prosadit aktivní Alonso, ale ani on na Mandandu nevyzrál. Blízko gólu byl i Rémy, který si naběhl na patičku Amalfitana, trefil však následně pouze boční síť. Poslední možnost změnit bezgólový stav měl Aubameyang, jenže znovu nenašel přesnou mušku.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - AS Nancy-Lorraine 1:0

07.05.2012 19:00

Góly: 86. Sébastien Roudet

Dlouho to vypadalo na nudnou a nic neřešící remízu 0:0, ale Roudetova úspěšná střela ze závěru utkání nakonec pořádně zdramatizovala boj o udržení. Nancy poslední dobou viditelně dochází dech, ale už teď je jasné, že na jinak vynikajícím jaru to nic nezmění; Sochaux se pak po dlouhatánské době vyšplhalo ze sestupového pásma.

Stade Bonal si zhluboka oddechl v 85. minutě - to totiž šikovný záložník vtrhl do vápna a povedeným lobem přes vybíhajícího Assembého urval pro Lionceaux teprve osmou výhru sezony. Sochaux je tak momentálně tabulkově zachráněné - sestupovali by Brest, Dijon a Auxerre. Závěr ligy chystá ještě pořádný thriller.

Do první šance zápasu se dostali Chardons, ale domácí zachránila branková konstrukce. Richert ještě napoprvé Bakara vychytal, ale rána z Karabouého dorážky už se opřela pouze do tyče. V závěru jinak nudného poločasu na sebe ještě upozornil Moukandjo, který v 35. minutě přestřelil. Sochaux se v první půli předvedlo pouze střelou Privata po Boudebouzově nahrávce, ale tam šlo spíše o střelu propagační a Assembé s ní neměl žádné problémy.

V kabině však jako by si domácí uvědomili, co je vlastně v sázce, a ve druhé půli už na hřišti dominovali. Střela Jeromeho Roussillona ze 40 metrů ještě žádný velký vzruch nepřinesla, ale Peybernesovu hlavičku z 53. minuty už musel Assembé likvidovat.

Dlouho to vypadalo, že Assembé bude hrdinou zápasu, který svému týmu zajistí zisk bodu - kamerunský gólman si totiž poradil jak s dalekonosnou ránou Bakambua, tak i s pokusem Thierryho Doubaie. Stupňující tlak však nakonec Sochaux životně důležité body přinesl - Roudet využil hrubky Bakaye Traorého ve středu pole (avizovaná letní posila AC Milán rozehrála přímo na nohu domácího záložníka) a na cestě k bráně se rozhodl vyzkoušet Assembého chytrým lobem, který zaplul za záda nešťastného brankáře - 1:0.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - OGC Nice 0:0

07.05.2012 19:00

Góly: -

Nuda, nuda, šeď, šeď. Přesně takové pocity asi mají diváci na Stade Municipal, kteří už třetí rok v řadě chodí podporovat tým, který pokaždé v dubnu suverénně vyklidí pohárové pozice. Nice se pro zisk důležitého bodu ani nemuselo příliš snažit.

Po bezbrankové remíze tak Aiglons utekli sestupovým příčkám o další bod, což se v závěru ještě bude hodit. Hosté mohli dokonce i vyhrát, v první půli nastřelili břevno - to samé se potom stalo na druhé straně, kde zvonila pro změnu tyč. Ani jeden z celků však kýžený gól vstřelit nedokázal.

Nice má tak tříbodový náskok na osmnácté místo, zatímco Toulouse se propadlo na osmé a ve zbytku sezony už mu o nic nepůjde.

I přes tradičně příšernou jarní formu byli domácí favoritem - výhru nutně potřebovali, chtěli-li zachovat naděje na pohárovou Evropu, a Nice i přes záchranářské boje předchozí dvě utkání prohrálo. Dnes však začalo lépe a Ahamada se musel činit proti Lucianu Monzónovi. Poté už přišla ke slovu zmiňovaná situace - Kafoumba Coulibaly, autor nejhezčího gólu loňské sezony, si něco podobného málem zopakoval, ale jeho skvělý volej zastavila branková konstrukce.

To se nakonec ukázalo jako klíčové, protože Tefece se po úvodním tlaku oklepali a zápas začali kontrolovat. Dalekonosný projektil Aymena Abdennoura ještě Ospinu příliš nevzrušil, ale Adrian Regattin už hostující fanoušky vystrašil pořádně - i on však trefil pouze konstrukci.

Ospina si potom zachytal dvakrát proti Dévauxovi, ale souvislý tlak stále nepřicházel. Naopak na druhé straně se k nebezpečné hlavičce dostal Franck Dja Djédjé a Ahamada musel potvrzovat, proč že je letos možná nejlepším gólmanem ve Francii.

Větší vzrušení přinesl závěr zápasu, kdy mohly oba celky ještě urvat výhru - nejprve Esmael Goncalves uvolnil Lloyda Paluna do samostatného nájezdu, jenže to by proti němu nesměl stát úžasný Ahamada. Na straně druhé se ke slovu dostal Ben Yedder, který přiťukl Rivieremu uprostřed pokutového území, ale bývalý talent Saint-Étienne místo potvrzení střelecké pověsti jen dokonal toulouskou marnost slaboučkou střelou.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Paris Saint-Germain 3:4

06.05.2012 21:15

Góly: 8. Vincent Aboubakar, 11. Rémi Gomis, 80. Renaud Cohade - 15. Nenê, 40. Maxwell, 45. Blaise Matuidi, 58. Jérémy Ménez

Krásnou a dramatickou bitvu se šťastným koncem pro PSG viděli diváci ve Valenciennes. Tam padlo hned sedm branek, o které se postaralo sedm různých hráčů. Hosté se díky divokému vítězství 4:3 dostali průběžně do čela tabulky, Montpellier má však zítra zápas k dobru. VAFC zůstává v klidném středu tabulky na dvanáctém místě.

Pařížané přitom měli bídný start do utkání. Po brankách Aboubakara a Gomise prohrávali už po jedenácti minutách hry o dva góly. Důležitým momentem však byla rychlá snižující trefa Neneho, po které ještě ke konci prvního poločasu přidali další branky Maxwell s Matuidim. Ve druhém dějství oba týmy skórovaly ještě jednou.

Domácí nastoupili zostra a už v 8. minutě vedli. Mater poslal dlouhý pas na nabíhajícího Aboubakara, jehož následnou střelu ještě lehce tečoval Alex, a míč poté zamířil za Siriguova záda. O tři minuty později se prosadil také Gomis. Danic nacentroval na Aboubakara, který na Sirigua ještě nevyzrál, právě Gomis s dorážkou už ale ano.

PSG vrátil do zápasu o pár chvil později Nene. Hrubici v obraně udělal Mater, jenž nepochopitelně nabil protihráčům do nohy, Ménez následně uvolnil brazilského spoluhráče a ten snížil. VAFC mohlo podruhé inkasovat po Ménezově střele z přímého kopu, jenže brankář Penneteau vytasil mezi třemi tyčemi skvělý zákrok.

Hrůzostrašných pět minut pak prožili domácí pět minut před koncem. Nejprve vyrovnával Maxwell, který dostal mistrnou přihrávku od Neneho a pak dělovkou nedal Penneteauovi žádnou šanci. A další gól do šatny zařídil Matuidi, jemuž tentokráte ukázkově nahrál Pastore a pařížský záložník pak v koncovce nezaváhal.

Zvrátit tenhle stav mohl na začátku druhého dějství Kadir. Valencienneský záložník unikl po levé straně, byl sám před Siriguem, toho ovšem už nepřekonal. A naopak na druhé straně se dokázal trefit v 58. minutě Ménez. Nene byl zase u toho, když si jeho přesná přihrávka vyhlédla jeho spoluhráče, jenž neměl problém zacílit.

O pět minut později mohlo být pro Valenciennes hodně zle, Penneteau si však s dalším pokusem Méneze poradil. Deset minut před koncem ještě naburcoval svůj tým Cohade, jehož technická střela zapadla za váhajícího Sirigua, nicméně dále už se síť nezavlnila. V závěru ještě svoje šance neproměnili Gameiro a na druhé straně znovu aktivní Cohade.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - AC Ajaccio 2:1

06.05.2012 17:00

Góly: 15. Cédric Barbosa, 54. Daniel Wass - 14. Benjamin André

I když Évian Thonon Gaillard po sezóně bude určitě na některé z příček ve středu tabulky, nemá ani v závěru sezóny s nikým slitování. Body zadarmo nenechal naposledy Montpellieru a neudělal to ani tentokráte proti zachraňujícímu se Ajacciu. To bude mít s vyhnutím se sestupovému pásmu pořádně těžké, příště totiž hraje s Lyonem a v posledním kole v Toulouse.

Domácí potvrzovali dobrou formu už na začátku střetnutí. Gólman Ochoa musel likvidovat M'Madiho pumelici z dálky, i Barbosa si pořádně vyskakoval, nicméně mexického muže v rukavicích napálil do ramene. A bylo to překvapivě právě Ajaccio, kdo načal účet. Ve 14. minutě André zachoval klidnou hlavu v koncovce a krásně přeloboval brankáře Andersona.

Jenže vedení hostům nevydrželo ani jednu minutu. Saad nebyl moc důrazný, čehož u bližší tyčky využil Barbosa, jenž z blízkosti vyrovnal. Hezkou první dvacetiminutovku zakončil Wass, jehož šanci musel polapit Ochoa. Ve zbývajících minutách se však neodehrálo za boha nic zajímavého, a tak za zmínku stojí už jen poločas druhý.

V 53. minutě přitom zařídil domácím tři body Wass. Ten se postavil k přímému kopu a zahrál ho mistrně! Jeho střela zapadla přesně do šibenice, kde Ochoa nemohl dělat nic. Výstavní kousek! Znovu se zkoušel překonat Ochou rovněž M'Madi, s jeho pokusem si ale hostující brankář poradil a vyrazil ho do zámezí.

Záložník afrických Komor zakončil povedený výkon v zápase další akcí, vyslal ho do ní Kahlenberg, jenže ani v tomto případě Ochou nepřekonal. Ajaccio ve druhé pětačtyřicetiminutovce hrálo zkrátka druhé housle a nezmohlo se na jediný nápad, jak utkání alespoň zremizovat. V poslední minutě utkání se pak frustrovaný Medjani nechal zbytečně vyloučit.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Brestois 1:1

06.05.2012 17:00

Góly: 37. Yoann Gourcuff - 75. Grégory Lorenzi

Potřetí v řadě skončilo remízou 1:1 utkání Lyonu s Brestem. Získaný bod je ziskem pro hosty, kteří hrají o záchranu, Olympique odmítl možnost pojistit si čtvrtou příčku.

Domácí začali podle očekávání aktivně a brankář Elana měl co dělat, aby vyrazil bombu, kterou jeho směrem vyslal Lacazette. Hostující brankář dlouho znamenal neřešitelný problém pro střelce Lyonu, po centru Gourcuffa vychytal Gomise a ve třicáté minutě zkazil radost témuž hráči znovu, tentokráte Gomis nepochodil se svým zakončením z několika metrů.

Brest působil hodně nenápadně a do útoku se vydával jen zřídka, ve 35. minutě ho ale od vedení dělily jen centimetry - Grougiho rána orazítkovala tyč.

Lyon tuto šanci přežil a o chvíli později sám udeřil. Ve 37. minutě pronikl po levé straně Dabo a poslal do šestnáctky centr, který doručil do sítě přesnou hlavičkou Gourcuff - 1:0.

Ještě před koncem prvního poločasu mohl zvýšit na 2:0 Lisandro, Elana ale předvedl další z vynikajících zákroků a udržel svůj tým v kontaktu.

Obrázek hry se neměnil ani po změně stran, Olympique si vypracovával šance, jeho střelci je ovšem neproměňovali. Po přihrávce Lacazetta pálil mimo Gomis, Lacazette následně měl sám obrovskou šanci. To postupoval sám na Elanu, jenomže skórovat nedokázal ani v tuto chvíli.

A tak přišel trest, v 75. minutě poslal míč do pokutového území Ba a Lorenzi srovnal na nakonec konečných 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC36237665:3376
2.Paris Saint-Germain362110570:4073
3.Lille OSC362011568:3771
4.Olympique Lyon351861157:4560
5.Stade Rennes361691148:4157
6.AS Saint-Étienne361691145:3957
7.Girondins Bordeaux361413949:3955
8.Toulouse FC3615101136:3155
9.Évian Thonon Gaillard3513101252:5049
10.Olympique Marseille3611121342:4045
11.AS Nancy-Lorraine3610121434:4242
12.Valenciennes FC361171837:4840
13.FC Lorient369121534:4639
14.OGC Nice369111634:4238
15.SM Caen369111637:5338
16.AC Ajaccio368131537:6037
17.FC Sochaux36991836:5936
18.Stade Brestois366171329:3835
19.Dijon FCO36981937:5735
20.AJ Auxerre367131645:5234

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (82)

Přidat komentář
Liquid

konec nadějí Quevilly na postup do EL

Reagovat
Darren Fletcher

a naco by tam sli

Reagovat
Liquid

bylo by to hodně pikantní, třetiligový "poloprofesionální" klub v evropských pohárech a to ještě možná můžou spadnout do 4.ligy....když druholigový Lausanne vyřadilo Lokomotiv Moskva, třeba by něco zpatlal i Quevilly

Reagovat
smazaný uživatel

no pockaj, ale ked lyon skonci stvrty, tak ide do europskej ligy tak ci tak a druhe miesto do EL je z pohara, ktory sice vyhral lyon ale queville by tam isiel namiesto neho. ci sa mylim ? inac lyon hra o tyzden v eviane a ti su v inom laufe momentalne !

Reagovat
Liquid

5.tým ligy půjde do EL

Reagovat
Godwinson

Yoann

Ten Brest se každopádně drží, jak hovno košile, Auxerre musí vyhrát.

Reagovat
Liquid

Sázet každý kolo na remízu Brestu tisícovku, tak nakonec vyděláš.

Reagovat
smazaný uživatel

bys vydelal a hodne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

ty vole...ještě že sem to neviděl

Reagovat
Langi

no panáčkové, tak Evropská liga už je tutová...tak ji zkuste za rok aspon vyhrát kurva

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečnost. Raději se soustředit na ligu a nechat EL zahrát béčko.

Reagovat
smazaný uživatel

no, abyste se pristi rok do poharu vubec koukli..

Reagovat
Langi

hmm Lille style, nevím jesi si to myslel vážně, ale s tím na mě nechod...takovej přístup od nich fakt vidět nechci

Reagovat
smazaný uživatel

Lille ale navíc nemá, než EL, Lyon ano

Reagovat
Langi

to sice jo, ale musíme brát co je ...tým, kterej má takový jméno jako Lyon, navíc zvyklej hrát stabilně systém středa-neděle, přece neodsune EL na vedlejší kolej...když se podivám na ty týmy co tam hrajou tak, pokud budeme chtít a neodsereme to, tak ji prostě můžem vyhrát...a takovýmu úspěchu by se nic nevyrovnalo

Reagovat
smazaný uživatel

no vyhrát ji samozřejmě můžeme, ale taky můžeme vypadnout v osmifinále s nějakým APOELem zase. Jako pokusil bych se dojít co nejdál, ale nějak se nepřetěžoval, přece jenom je účast v LM důležitější.

Reagovat
Langi

je to jasný no...ale to že sme vypadli s APOELEM byl důsledek ty mizérie mezi únorem a březnem...tam sme vypadli z LM a definitivně ztratili kontakt se špičkou...za celý roky co sme hráli LM sme snad nikdy nevypadli s takovejma žebrákama...za rok to bude jiný, myslim že i hráči a vedení ucejtěj v ty EL šanci na ten triumf

Reagovat
juninho8

co sme to zase porobili no LM bola uz asi aj tak zahatana....dufam ze tu EL nebudu vypustat....ked uz sme neuhrali LM tak by nieco mohli skusit v tej EL....a ten umtiti v zaklade ma uz normalne sere

Reagovat
Langi

Umtiti je fakt tragéd...měl v ty rezervě ještě chvíli zustat, s nim na stoperu nemůžeme hrát maximálně tak první 2 kola Coupe de France

Reagovat
juninho8

aj to sa budem proti Quevilly bat ked tam bude on

Reagovat
Godwinson

Neuvěřitelné. Koukám na relive na Nova Sportu, Valenciennes si tam s těmi tragédy dělají, co chtějí. Ještě díky teleti Kadirovi, který je třetím stoperem PSG nevedou výrazněji ... kouknu na livesport a ono už je otočeno, směšný.

Reagovat
smazaný uživatel

VA

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra. Montpelier musí stejně vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Francii není vůbec nic jisté.

Reagovat
smazaný uživatel

V'annes si to neskutečně prosralo. Neví někdo co se tam potom dělo? Jsem viděl jenom začátek, kde PSG nevědělo kde jim hlava stojí a pak tohle

Reagovat
.13

zaciatok tragicky, nevedli kde mim hlava stala, ale potom sa nekrestansky zdvihlo a aj velmi pekne goly dali, v druhom polcase ich mohli asi aj nejakymi 3brejkmi dorazit ale gameiro a menez boli proti za stavu 4:2

a potom to zdramatizoval Cohade takym exportnym priamakom, ze anketa Gol mesiaca ma vitaza

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
onze

MERCI PARIS SG ! ! !

Reagovat
Godwinson

Z toho se mi zvedá kufr.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No nic no, Montpellier v Rennes nevyhraje a je to všechno v kelu. Přitom tak krásně to měli rozjeté a teď přijde nadvláda ropy o rok dříve. Je to škoda, kdyby aspoň zase vládl nějaký sympatický tým, jako třeba Lyon, ale tahle doba temna se mi vůbec nelíbí.

Reagovat
Godwinson

Tak uvidíme, neházejme flintu do žita :) Třeba tam ten bod udělají, i když, no ... uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Bod nic neřeší, bo pak přijede rozjeté Lille a tam to může dopadnout všelijak. I když viděli jsme, že i ropa může ještě zaváhat (snad), takže snad ještě není všem dnům konec

Reagovat
Godwinson

Když to nezvládlo Valenciennes, Lorientu nevěřím ani trochu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba Rennes já věřím zase, ti by mohli potrápit

Reagovat
smazaný uživatel

Lille prvni a PSG druhy, to by byl ideal

Reagovat
.13

Merci PSG

aj ked po tom zaciatku som doma kusal sedacku pomaly

dneska az an par momentov Pastore, Menez aj Nene hrali podla mna velmi pekne a konecne ukazuju, ze ked nehraju sami na seba(hl. Nene a Menez), tak je radost na to kukat

krasa, my ten titul snad este ukopeme

Reagovat
fenixLFC

reku, keby date za pastoreho tak o polovicu menej, o kolko menej ludi by vas neznasalo

Reagovat
.13

mam vies kde kolko ludi nas nema rado, ja len dufam, ze Javier si konecne zvyka na fyzickejsiu L1 a bude v tom pokracovat

a k tej sume, 40 je mega vela to je pravda, myslim, ze aj za 25by ho pustili

Reagovat
fenixLFC

ja mam nahodou PSG rad uz par rokov, aj ked lille este radsej asi....ale ked sa odrata ta obrovska suma, tak mas celkom rozumne nakupy a kto by proti tomu pindal, tak by asi len zavidel

Reagovat
domingo

Koncime asi..

Reagovat
smazaný uživatel

Co to bylo za úvod? Na takový zápas mají být 100% koncentrováni a ne prohrávat v 10. minutě 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 body jsou nic.

Reagovat
domingo

Ale pred nama je 6 tymu a z toho minimalne 3 musi brutalne ztratit.. po te vyhre Sochaux uz tomu davam tak 5%..

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, teď jsem kouknul na rozpis zápasů a AJA to má fakt nejhorší. Ale věřím, AJA by prostě nemělo spadnout, něco jako WHU loni v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre nikdy nesestoupilo ne?

Reagovat
domingo

Jj.

Reagovat
smazaný uživatel

Lille i Bordeaux parada! Lille titul a Bordeaux EL a maximalni spokojenost

Reagovat
Kenneth

Tohle si už PSG pohlídá. Takhle to nezvládnout.

Reagovat
Langi

PSG musí v první řadě porazit Rennes, pak můžeš říct že si to pohlídaj...Rennes bojuje s dalšíma 3 týmama o EL, to rozhodně jednoduchej zápas nebude, ikdyž se může zdát že Montpellier má horší los

Reagovat
domingo

Vsechno je uplne na picu..

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre to hodně porsalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď mě napadá. Montpellier, Juventus, City, Dortmund a možná trochu i ten Real.

To by dost možná tipoval málokdo před sezonou.

Reagovat
Langi

já bych netipoval ani ten Real

Reagovat
smazaný uživatel

City a Real a Dortmund jsem tipoval, ale netipoval bych Montp. Liberec, Juve

Reagovat
Kenneth

Sparta nebo Plzen.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ve Francii to muze byt taky PSG a Lille, ale celkove jde o boj o titul, nikdo by ty tymy na boj o titul netipoval

Reagovat
Mihi

Pekne Cabella

Reagovat
Godwinson

Cabella je génius, prodat Belhandu, prodat!

Reagovat
smazaný uživatel

Si nečekal, že vyhrajete?

Reagovat
Godwinson

Moc ne, Montpellier venku není žádná sláva a Rennes jde také o hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tím líp, teď byste mohli doma porazit Lille a plichta s Auxerre a zajistit jim záchranu a vám titul. Sem zvědavej co budě dělat Remi.

Reagovat
Godwinson

Sobecky doufám, že Sochaux si nějakým způsobem poradí s Caen a Ajaccio klepne doma Lyon a Auxerre půjde do posledního kola už s jistotou sestupu. Ale ne, samozřejmě jim záchranu přeju. Každopádně v neděli to bude zápas jara, jsem na to strašně zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad budu mít možnost to sledovat, na Nova Sportu to asi nebude co ? Zase hledat nějaký slušný stream.

Reagovat
Godwinson

Řekl bych, že bude. Otázka je, jestli to nebude relive, což je už trochu otravnější, ale pořád lepší než nic. Tedy, bude, oni se hrají všechny zápasy od 21h, takže záleží na nich, jaký vyberou a vzhledem k tomu, že je to Nova Sport ... ale ne, je to absolutní šlágr, věřím jim.

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard nekopal penaltu?

Reagovat
Godwinson

Neuvěřitelné se stalo skutečností, fantastické. Cabella je naprosto úžasný a jsem strašně rád, že jsem se v něm před sezónou nemýlil. A v následujícím kole souboj o všechno na Mossonu ...

Reagovat
Langi

a ty ses tak bál ...takhle kdyby uměli venku vyhrávat ti naši blbouni

Reagovat
smazaný uživatel

Évian a Montpellier ale s Auxerre to vypadá špatně, takovej tradiční a sympatickej klub nemůže spadnout do L2

Reagovat
smazaný uživatel

Montpelier

Reagovat
domingo

Co tam ten Costil delal, proboha? Vlastni gol brankare jsem jeste snad nevidel, to si do te brany musel fakt donest..

Reagovat
Mihi

Mal smolu. Cabella vystrelil z diaľky do tyče a odtiaľ do chrbta (alebo do ruky?) a do brány.

Reagovat
Arbiter

Zvlastni, ja jsem vlastnich golu brankare videl pomerne dost...

Reagovat
domingo

Fakt? Ja asi taky teda, ale nevybavuju si to.. hlavne ze si golman tecuje strelu do brany (sahne si) je fakt naprosto bezny, a jako vlastni goly se nepocitaji ani strasne kiksy, kdy si to ti golmani srazi do site de facto sami.. tak me zajimalo, proc zrovna ted..

Reagovat
smazaný uživatel

za tohle nemohl... ale oba goly byl celkem nahody ale přeju ji mto

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten Stambouli skvělý

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Maritazzi

Co rozhoduje v případě rovnosti bodů?

Reagovat
.13

skore

Reagovat
božský John

MHSC-LOSC ....na ten zápas se neskutečně těšim...jak to je v případě rovnosti bodů ?

Reagovat
smazaný uživatel

Wikipedia: Rules for classification: 1) points; 2) goal difference; 3) number of goals scored.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele