36. kolo
07.05.2012 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Montpellier vyhrál v Rennes a dvě kola před koncem je pořád první

Zpátky v čele se po výhře 2:0 v zápase s nevyzpytatelným a vždy nepříjemným Rennes, navíc na severu Francie, kde se nikomu nehraje dobře, se ocitl Montpellier. Tomu možná klíčové tři body v sezóně zařídila trefa Camary a pomohla mu rovněž vlastní branka brankáře Costila. Rennes i přes porážku zůstalo páté.

Hosté zvládli jednu z těžkých tří zkoušek v závěru sezóny na jedničku a stále mají tříbodový náskok na druhé PSG. Touhle výhrou si možná také definitivně pojistili Ligu mistrů. I kdyby titul nezískali, na třetí Lille, se kterým se střetnou v příštím kole, činí náskok už pět bodů. V posledním kole pak zavítají na půdu zachraňujícího se Auxerre.

Montpellier potřeboval nutně zvítězit a pro tři body si šel už od samotného začátku. Nejprve se ve stoprocentní možnosti objevil Giroud, jemuž asistoval dnes skvěle hrající Camara, nejlepší střelec francouzské ligy však svůj lob nasměroval jen nad bránu. Na druhé straně ale rovněž Rennes velkým způsobem zahrozilo.

Pitroipa si opět svým klamavým pohybem vytvořil pozici pro střelbu, překonal i gólmana Jourdrena, jenže k jeho smůle napálil pouze břevno. Ve 26. minutě měl naopak Camara na rozdíl od Pitroipy již přesnou mušku a poslal hosty do důležitého jednobrankového vedení. Girardovu mužstvu určitě pomohl vstřelený gól také psychicky.

Boyemu se ve skrumáži nepodařilo odkopnout míč tak, jak by si představoval, zastavil se o Cabellu, a po něm do branky uklidil míč z krkolomné pozice Camara. Šest minut po přestávce přitom MHSC navýšil vedení. Nešťastníkem tohoto okamžiku byl pro Rennes brankář Costil, který nasměroval míč do vlastní sítě.

Předcházela tomu akce Bedima, jenž hezky uvolnil Cabellu, a jeho parádní střela sice nebyla úplně přesná, jelikož zamířila jen do tyčky, od ní se však balón odrazil do Costilových zad a za brankovou čáru. SRFC rozhodně nic nevzdalo a pokusilo se o zvrat nepříznivého výsledku, jenže nemělo prostě tolik štěstí v koncovce.

O pumelici se nejprve postaral Pitroipa z levé strany, výtečně však v bráně zasáhl Jourdren. O pár chvil později renneský křídelník zahrozil ještě jednou, jenže ani v tomhle případě z blízkosti hostujícího gólmana nepřekonal. Montpellier už pak v závěru držel pohodlný náskok, který Rennes smazat i přes větší držení míče již nedokázalo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele