36. kolo
07.05.2012 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Lille s Caen nezaváhalo a zůstává ve hře o titul

Povinné tři body získali fotbalisté Lille. Soupeř z Caen, který bojuje o záchranu, jim nekladl větší odpor, a pohodlný výkon domácím stačil na jednoznačné a zasloužené vítězství 3:0. U všeho podstatného byl přitom Eden Hazard, obletovaný všemi světovými kluby, jemuž se sice vstřelit branku nepodařilo, hravě však šance připravoval pro své spoluhráče.

LOSC tak stále nemusí vzdávat možnost získat titul, i když po večerní výhře Montpellieru v Rennes už je šance v mezích teoretických. Na první místo totiž ztrácí dvě kola před koncem pět bodů, reálné je tedy poprat se o druhou příčku s PSG, na které ztrácí stále dva body. Caen je patnácté s tříbodovým náskokem na sestupové pásmo.

To, že jsou Dogy v zápase favoritem, prokazovali již od úvodních minut. Už ve druhé minutě si vytvořili tutovku, u které byla belgická hvězda Hazard a Payet. První jmenovaný nacentroval na svého spoluhráče, ten ovšem následně se svou střelou trefil pouze boční síť. Po dvaceti pěti minutách hry už již domácí skórovali.

Pomohl jim k tomu hvizd hlavního rozhodčího Biena, který za faul gólmana Thébauxe na pronikajícího Hazarda ve vápně nařídil pokutový kop. K němu se postavil De Melo a v jeho zahrání chybu neudělal. O deset minut později si De Melo vzal opět hlavní slovo, podařilo se mu totiž navýšit náskok.

Znovu u toho byl Hazard, jenž z rohového kopu poslal svůj centr přesně na hlavu brazilského útočníka a ten se o pár vteřin později radoval ze druhého gólu zápasu. Lille dominovalo i v poločase druhém, třeba z obrany si vyzkoušel svoje střelecké schopnosti Chedjou, ten ale nemířil přesně a jeho pokus přeletěl břevno.

O pár chvil později se zase zastřeloval Payet, Thébaux ho však skvělým zákrokem vychytal. Domácímu záložníkovi nakonec tohle neproměnění nemuselo vůbec vadit. Právě on v 59. minutě udělal tečku za povedeným výkonem a pečetil ho třetí brankou, jakmile si zpracoval dlouhý pas Hazarda a technickou ránou propálil Thébauxe.

Caen i ve zbývající třicetiminutovce působilo neškodným dojmem, a tak svěřenci kouče Rudiho Garcii mohli vesele útočit dále. Pět minut před koncem mohl zkompletovat hattrick De Melo, k velké smůle ovšem trefil pouze břevno. V závěru mohl ještě zaskórovat Cole, toho však tentokráte zneškodnil Thébaux.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Dr. Admess

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele