36. kolo
07.05.2012 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - Dijon FCO 0:0

Záchranářský souboj mezi Lorientem a Dijonem vítěze nenašel - oba kluby se rozešly smírně bezbrankovou remízou, která vyhovuje spíše Lorientu. Vyhráno však zatím nemá ani jeden.

Dijon měl ideální příležitost vykročit směrem k záchraně - Lorientu se totiž letos vůbec nedaří a z týmu bojujícího o poháry je rázem horko těžko se zachraňující celek. Jenže burgundští se na Stade du Moustoir příliš nepředvedli. Domácí pak sice přerušili sérii výher před vlastním publikem, které v posledních týdnech mohlo kvitovat zlepšenou formu borců v oranžovém a porážky Montpellieru a Marseille, ale díky dalšímu bodu utekli na čtyři body od osmnáctého týmu. Dijon je předposlední.

V prvním poločase to nejvíce zahučelo po gólovce Erica Bauthéace, a šlo o poměrně logické vyústění tlaku Dijonu, který si skutečně nemohl dovolit vyčkávat či hrát na remízu. Jérémie Janot, zapůjčený Lorientu na hostování ze Saint-Étienne, si však s přímým kopem šikovného záložníka poradil.

Domácí odpověděli dalekonosnou ránou Arnauda Le Lana, která však nenadělala Reynetovi přílišné problémy. Klíčový střelec nováčka, Brice Jovial, v následné šanci selhal a přestřelil. Aktivnější hosté pokračovali ve vytváření šancí, ale Janot se ukázal být mužem na správném místě, když po půlhodině hry skvěle vychytal opět Bauthéaca.

Druhá půle nabídla solidní fotbal, avšak šancí bylo málo a efektivita žalostná. Benjamin Corgnet sice obehrál hned čtyři bránící borce, ale poté vypálil tak zbrkle, že Janot ani zasahovat nemusel. Lorient mohl urvat všechny body lobem Alaixyse Romaa, který si narazil s Jouffrem a z 25 metrů zkoušel nachytat Reyneta na hruškách - marně.

A tak vše nakonec rozhodla 81. minuta a největší šance zápasu, kterou neproměnil navrátilec do sestavy Bennard Kumordzi. Corgnet mu předložil lahůdkový pas, ale Kumordzi se v zakončení ukvapil a napálil míč přímo do Janota, který tak dokonale zdeptal hostující tým.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele