Ligue 1 - souhrn 35. kola

27.04.2018, 22:39, aktualizováno 29.04.2018, 22:58
Komentáře a souhrny
Rennes dokázalo porazit doma Toulouse, přestože závěr dohrávalo pouze o deseti. Marseille remizovala na půdě Angers. Už v sobotu AS Monaco jenom remizovalo s Amiens a přišlo o druhé místo, kam se posunul Lyon. Dobrou formu potvrdilo Saint-Étienne, PSG v závěru zachránilo alespoň remízu s Guingampem...

Paris Saint-Germain - EA Guingamp 2:2

29.04.2018 21:00

Góly: 75. Edinson Cavani (pen.), 82. Edinson Cavani - 45. Ludovic Blas, 68. Jimmy Briand

PSG doma poprvé v této sezoně nevyhrálo. Proti Guingampu prohrávalo už o dva góly, nicméně probuzený Edinson Cavani nakonec zařídil alespoň remízu. To znamená, že pokud chce jistý mistr dosáhnout na stovku bodů, musí bezpodmínečně vyhrát všechny tři zbývající zápasy.

Ligová neporazitelnost v Parku princů však byla zachována a platí už od března 2016, kdy pařížský stánek vyloupilo Monaco díky trefám Vágnera Lova a Fabinha. O dva roky a jeden měsíc později se jako první dostal do dobré příležitosti Jimmy Briand, jehož hlavičku musel zkrotit gólman Alphonse Aréola.

To se psala teprve 14. minuta a další šance na sebe nenechala dlouho čekat. Už za nějakých 60 sekund pálil na opačné straně hřiště Giovani Lo Celso a chyběly opravdu jenom centimetry. V minutě dvaadvacáté měli hosté ke gólu velice blízko. Markus Thuram se prosmýknul kolem Daniho Alvese, aby servíroval pro Ludovika Blase, jenž posunul dále na lépe postaveného Nicolase Benezeta, jemuž zkazil radost na brankové čáře úřadující Thiago Silva.

Po úvodní půl hodině to zkoušel Étienne Didot, jehož střelu tečoval Thuram a společně s ostatními sledoval, kterak se zastavuje o tyč. Do vedení šli Kombouarého svěřenci až v poslední minutě řádné hrací doby úvodního dějství. A byla to nádherná trefa! Nepovedený Grénierův roh z pravé strany poněkud ležérně odklízel z vápna Edinson Cavani.

Zhruba čtyři metry za jeho hranicí se proti balonu rozeběhnul Ludovic Blas, aby jej mohl halfvolejem napálit tak, že se odrazil od břevna do brány. Vskutku nádherná trefa, jaké nejsou k vidění každý den! Guingampským přinesla vedení, o které mohli přijít ve čtyřiapadesáté minutě, kdyby ale Mbappého zásah nebyl odvolán pro ofsajd. A tak, když čtvrt hodiny poté obral Grénier o míč Lo Celsa, mohli rozehrát hosté akci, během které vrátil Benezet Clémentu Grénierovi, který ještě nezištně posunul doleva na Jimmyho Brianda. A ten šikovně procedil míč pod Aréolou - 0:2.

Šťastný střelec však svůj jubilejní desátý zářez v sezoně neoslavoval dlouho, jelikož už za sedm minutek sejmul na hraně vlastního pokutového území pronikajícího Lo Celsa a kopala se "pětka", kterou uruguayský kanonýr ve službách PSG zcela bezpečně proměnil - 1:2. A nedlouho poté Lo Celso vyzval Pastoreho, jenž posunul na rovněž střídajícího Thomase Meuniera, který z první centroval do vápna.

Guingampu naprosto selhal ofsajd systém, tudíž stálo šest Emeryho svěřenců v okolí jediného obránce. Edinson Cavani vyřešil celou situaci přesnou hlavičkou, díky čemuž zaznamenal svůj gól číslo 115. Více jich za PSG nenestřádal ani Zlatan Ibrahimović. Není divu, že zrovna rodák z města Salto vede tabulku střelců se sedmadvaceti trefami. K tomu vymyslel velmi slušných osm asistencí.

Další bude moci přidat ve zbývajících třech kláních, ve kterých jeho tým narazí na Amiens, Rennes a Caen. A samozřejmě také ve finále Coupe de France, kde bude překvapivým vyzývatelem třetiligový celek Les Herbiers VF. Guingamp může dohrávat naprosto v klidu, přičemž proti Dijonu, Marseille a Toulouse bude mít šanci vylepšit celkovou desátou příčku z minulé sezony.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Olympique Marseille 1:1

29.04.2018 17:00

Góly: 79. Ismaël Traoré - 3. Florian Thauvin (pen.)

Olympique Marseille sice proti Angers brzy vedl, nicméně nakonec jenom remizoval. To znamená, že v pětatřicátém kole se před Monaco posunul akorát Lyon. SCO naopak schází malý krůček k udržení prvoligové příslušnosti.

Rudi Garcia poslal na hřiště skoro nejsilnější možnou sestavu, přestože ve čtvrtek zajíždí OM do Salzburgu k odvetnému semifinále Evropské ligy. Na lavičce zůstali akorát Dimitri Payet a Kostas Mitroglou. Podstatné ovšem bylo, že na hrací ploše byli Valére Germain a Florian Thauvin. Prvního jmenovaného totiž ve vlastním vápně fauloval Abdoulaye Bamba, a ten druhý hned poté proměnil penaltu, i když Ludovic Butelle uhodnul směr jeho střely - 0:1.

To se psala teprve třetí minuta, načež převzali domácí iniciativu a Flavien Tait pořádně prubnul Pelého pozornost. Duel těchto dvou hráčů se opakoval i nedlouho před závěrem úvodního dějství a znovu z něj vyšel vítězně brankář ve službách OM. Mezitím ještě stihnul na druhé straně z přímého kopu těsně minout Bouna Sarr.

Ve dvaapadesáté minutě obehrál Thauvin protihráče Santamaríu, nicméně Ludovic Butelle stál přesně tam, kde stát měl. V 65. minutě se ocitnul v dobré pozici Lucas Ocampos. A potom se začali hnát dopředu domácí. Thomas Mangani povětšinou raději přihrává, což se potvrdilo v devětašedesáté minutě, když netrefil odkrytou klec.

Následně pořádně zaměstnal svým volejem Prince Oniangué gólmana OM. Yohann Pelé tedy udržel neprůstřelnost až do následující situace. Tait z levé strany centroval do vápna, byl to takový zkrácený roh, až na zadní tyče, kde nejvýše vyskočil Ismaël Traoré a koníčkem zařídil svému týmu vyrovnání - 1:1.

Angers tedy opět na celek z přístavního města nevyzrálo. Tři body naposledy uhrálo 28. srpna 1979. Avšak vzhledem k tomu, kde se v tabulce nachází, bude Stéphane Moulin rád i za bod. Ve zbytku sezony budou soupeřem jeho výběru ještě Mety, Nantes a Dijon. Marseille se porve o druhou příčku v utkáních proti Nice, Guingampu a Amiens.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Toulouse FC 2:1

29.04.2018 15:00

Góly: 39. James Léa Siliki, 47. Benjamin Bourigeaud - 18. Joris Gnagnon (vl.)

Proti Toulouse to nebyl snadný zápas, ale Rennes ho nakonec zvládlo, díky čemuž mu bude po pětatřiceti kolech patřit šestá příčka. TFC oproti tomu zůstává stále těsně nad propastí.

Hodně výrazným způsobem se do děje tohoto utkání zapsal James Léa-Siliki. Ale o tom později. V 9. minutě započali domácí první slušnou akci. Wahbi Khazri však v dobré pozici Bourigeaudův centr nezpracoval. V 18. minutě se do vápna soupeře dostal Yaya Sanogo a jeho přihrávku srazil Joris Gnagnon tak smolně, že lobem přeletěla brankáře a zapadla do brány - 0:1.

Hodně zvláštní moment ovšem Les Rouges et Noirs nepoložil a ještě do konce úvodního dějství se podařilo vyrovnat. Dlouhý balon Ramiho Bensebainiho z hloubi pole z první posunul Khazri na druhou tyč, kde už pro Léa-Silikiho byla jednoduchá dorážka - 1:1. V závěru úvodního poločasu dokonce neměli svěřenci Sabriho Lamouchiho daleko k tomu, aby šli do vedení. S tvrdou Bensebainiho ranou si Alban Lafont zkušeně poradil.

Dvě minuty po změně stran stál Siliki na levé straně hřiště, odkud poslal milimetrově přesnou přihrávku napříč pokutovým územím. Benjamin Bourigeaud už byl sice trochu z úhlu, nicméně přesto dopravil kulatý předmět na místo určení - 2:1. Chvíli po rozehrávce inkasoval asistent u této trefy žlutou kartu.

A o dvacet minut později, konkrétně to bylo v minutě sedmdesáté, zasáhnul ve vzdušném souboji loktem do obličeje Maxe Gradela, tudíž musel po druhé kartě ze hřiště. Potvrdilo se, že v zápasech TFC se v plném počtu na obou stranách nedohrává zase až tak často. V závěrečné desetiminutovce musel ještě proti Gradelovi předvést výborný zákrok Tomáš Koubek.

Stade Rennes už ale tři body uhájilo, díky čemuž si připisuje čtrnáctou výhru v sezoně a za pátým ASSE zaostává pouze o jediný bod. Smazat se ho pokusí za týden v dalším duelu hraném v Roazhon Parku. Protivníkem bude Racing Strasbourg. Naopak Toulouse čeká mimořádně náročný střet s Lille, který by mohl ledacos napovědět.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Dijon FCO 3:1

28.04.2018 20:00

Góly: 25. Younousse Sankharé, 72. François Kamano (pen.), 80. Valentin Rosier (vl.) - 54. Naïm Sliti (pen.)

Hráči Bordeaux potvrdili úlohu mírného favorita proti sousedovi v tabulce z Dijonu a v domácím prostředí ho dokázali přehrát po výsledku 3:1. Potvrdili tak dobrou formu z poslední doby a znovu se přiblížili k evropským pohárům. Momentálně jsou devátí se šestačtyřiceti body a na šesté Rennes mají manko čtyř bodů. FCO má i přes porážku zajištěnou záchranu, v Ligue 1 mu patří dvanáctá příčka s dvaačtyřiceti body.

Do první větší šance se probojoval Girondins po čtvrthodině hry, kdy z hranice šestnáctky vypálil Francois Kamano a bližší konstrukci minul zhruba o půl metru. Domácí se dočkali vedení ve 25. minutě, kdy další ránu Kamana tentokráte z dvaadvaceti metrů vyrazil brankář Reynet před sebe a dorážející Younousse Sankharé pak bez problémů zamířil z deseti metrů doprostřed branky. Po půl hodině hry mohlo Bordeaux dokonce vést o dva góly.

V tváří tvář proti Reynetovi stanul zcela osamocený Laborde, ale trefil jen nohu hostujícího strážce. Zhruba deset minut před přestávkou naopak mohli hosté srovnat, jenomže po ráně Naïma Slitiho fantasticky zasáhl gólman Costil. Ve 43. minutě obdržel kolmici za obranu po nádherné kombinaci korejský ofenzivní záložník Hoon Kwon, jeho přízemní bombu z dvaceti metrů vyrazil nad sebe připravený Costil.

Hosté přeci jen srovnali krok devět minut po změně stran. Za podražení Sankharého byl nařízen pokutový kop, ke kterému se odhodlal Sliti a Costila poslal na opačnou stranu - 1:1. Za necelých dvacet minut si domácí vzali zpět ztracený náskok. Jasného podražení se tentokráte dopustil Djilobodji a rozhodčí Hamel podruhé v utkání ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Kamano a umístěnou ranou nedal Reynetovi žádnou šanci na úspěch.

Domácí se definitivně uklidnili v 80. minutě, kdy jejich výhru pojistil Valentin Rosier. Záložník Dijonu stál v nesprávnou chvíli na nesprávném místě, po rohovém kopu Poundjého boxoval Ryenet pouze do jeho zad a míč se nešťastně odrazil do sítě. V domácím dresu nastoupil od začátku bývalý český reprezentant Jaroslav Plašil a byl střídán v 66. minutě. Bordeaux v příštím kole zavítá na půdu Saint-Étienne, FCO narazí na konkurenční Guingamp.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Metz 3:1

28.04.2018 20:00

Góly: 13. Luiz Araújo, 45. Nicolas Pépé, 77. Yves Bissouma - 49. Nolan Roux

Nicolas Pépé zažil na Stade Pierre-Mauroy velice povedený večer, díky čemuž jeho tým zabrat a nadále má šanci na setrvání v Ligue 1. Mety to ve zbývávajících třech utkáních budou mít ještě složitější.

Na úvodní trefu se nečekalo nijak dlouho. V závěru otevírací patnáctiminutovky si se spoluhráčem narazil Pépé, aby mohl vyslat do šance Luize Arauja, jenž si udělal prostor a po zemi překonal Eijiho Kawashimu - 1:0. Hráči už pomalu byli na odchodu do šaten, když v tom najednou udeřili domácí podruhé.

Akteří si protentokrát role vyměnili. Araujo přiťuknul na hranici šestnáctky pro Pépého, jenž zpracováním vyřadil ze hry obránce soupeře a následně prakticky z kroku překonal brankáře, který si sice na balon sáhnul, nicméně více dělat nemohl - 2:0. Nadějný poločasový stav se začal otřásat už čtyři minutky po změně stran.

Dossevi dal pobídku pod sebe na nabíhajícího Nolana Rouxe, který se z první prosadil přesnou střelou pravačkou na vzdálenější tyč - 2:1. Skóroval tak proti svému bývalému zaměstnavateli, přičemž šlo o jeho patnáctou trefu v sezoně. Ani jedna z nich přitom nepadla ze značky pokutového kopu. V tom se liší od všech devíti fotbalistů, kteří nastřádali v celkovém součtu více branek.

Jenomže Lille žádné drama nedopustilo. V 77. minutě si Pépé vybral Yvese Bissoumu, jenž mohl sám před bránou nahrávat ještě jak Anwaru El Ghazimu, tak Lebovi Mothibovi. Nakonec se rozhodl pro individuální řešení. Kawashima napoprvé jeho úmysl ještě zlikvidoval, nicméně následná dorážka už byla zcela mimo jeho dosah - 3:1.

Mety zatím inkasovali 68 gólů a to mají před sebou ještě zápasy s Angers, Amiens a Girondins Bordeaux. Předposlední Lille má horší skóre než osmnácté Troyes a už příští duel proti Toulouse bude hodně vyhrocený. Proti Dijonu a ASSE to ale taky určitě nebude žádná procházka. Avšak klub ze severu Francie má nepochybně na to, aby nejvyšší soutěž udržel.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Amiens SC 0:0

28.04.2018 20:00

Góly: -

Ještě před měsícem by snad nikdo nevěřil tomu, že by mohlo Monaco přijít o druhou příčku. Výprask 1:7 od PSG však jakoby dost vydatně nalomil sebevědomí hráčů, kteří i přes účast Falcaa, Fabinha a Ronyho Lopese nedokázali pokořit obranu Amiens, které po vcelku nečekané remíze může slavit setrvání v Ligue 1.

Oba celky mířily mezi tři tyče pouze v jednom jediném případě. V prvním poločase byl hodně aktivní domácí dvaadvacetiletý brazilský záložník Boschilia, leč ani jeden z jeho tří pokusů za Gurtnerovými zády neskončil. Kolumbijský šutér Radamel Falcao stihnul za celých devadesát minut vyprodukovat jednu nepřesnou ránu.

Rony Lopes byl během absence El Tigreho hlavním tahounem týmu, když se dokázal prosadit v osmi po sobě jdoucích zápasech. Tady však na gólmana Amiens nevyzrál. Chvíli potom mohlo Monaco inkasovat, kdyby Danijel Subašić nevyrazil příležitost Gaëla Kakuty alespoň na tyčku. Šestadvacetiletý útočník, který ve skromném francouzském klubu hostuje z Hebei China Fortune, tedy sedmou branku nepřidal, nicméně i tak už zaznamenal své prvoligové maximum.

Tři minuty před vypršením řádné hrací doby se konečně cílil někdo z knížecího klubu mezi tři tyče. Konkrétně se jednalo o Almamy Tourého, jehož hlavičku musel z brankové čáry uklízet Thomas Monconduit. V samotném závěru utkání Adama Diakhaby skluzem podrazil Prince Désira Gougana, pro což neměl pochopení rozhodčí Lesage a oba borce vyloučil.

Skvadra Christophe Pélissier může proti PSG, Metám i Marseille hrát už zcela uvolněně, i když se samozřejmě bude muset mít na pozoru, aby neinkasovala nějaký nepříjemný debakl. AS Monaco na Stade Louis II nevstřelilo branku poprvé od 30. srpna 2015, když prohrálo 0:3 s tehdejším obhájcem titulu. Série čítala úctyhodných čtyřiapadesát zápasů.

Jelikož Olympique Lyon díky zásahům Depaye a Bertranda Traorého vyzrál na Nantes, posunul se na druhou příčku tabulky. A pokud ve výborné formě hrající a o finále Evropské ligy více než reálně usilující Olympique Marseille přehraje Angers, vypadne Jardimův celek mimo pozice zaručující Ligu mistrů. Alespoň že náskok je už takový, že o čtvrtou příčku přijít nemůže. Avšak před sebou má střetnutí s Caen, ASSE a Troyes, ze kterého by při zaváhání konkurence určitě šlo vydolovat dostačující počet bodů.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - OGC Nice 1:1

28.04.2018 20:00

Góly: 21. Idriss Saadi - 59. Mario Balotelli (pen.)

Hráči Štrasburku sahali po důležitých třech bodech v boji o holé přežití s favorizovaným Nice, ovšem těsný náskok z úvodního poločasu udržet nedokázali a nakonec získali bod po výsledku 1:1. I tak není remíza rozhodně k zahození, neboť se Racing posunul na šestnáctou pozici s pětatřiceti body a na osmnáctou barážovou příčku Troyes má náskok tří bodů. OGC je sedmý s jednapadesáti body o bod za pátým Saint-Étienne.

Po úvodní opatrné dvacetiminutovce se z ničeho nic dostal do vedení Štrasburk. Na pravém křídle předvedl rychlé nohy Bahoken a svým následným centrem vybídl ke skórování nabíhajícího Idrisse Saadiho, jenž v pádu dopravil míč hlavou k zadní tyči kolem zkoprnělého gólmana Beníteze. Od tohoto momentu se Racing spíše soustředil na defenzivní práci a svého sobotního rivala k ničemu nepustil až do konce úvodního dějství.

Po přestávce zvýšili hosté svou aktivitu a srovnat mohli ve 49. minutě. Melou rychle pálil z vyložené pozice, jenomže brankář Oukidja předvedl výtečný zákrok a nadvakrát zkrotil neposedný balón. Klíčový okamžik nastal po necelé hodině hry, kdy ve vlastní šestnáctce hodně nešikovně fauloval předchozí hrdina Bahoken a rozhodčí Delerue nařídil pokutový kop. K němu se postavil známý italský rebel Mario Balotelli.

Sedmadvacetiletý reprezentační útočník zaznamenal svou patnáctou ligovou trefu v probíhajícím ročníku Ligue 1, když poslal Oukidju na opačnou stranu a svůj přízemní pokus chladnokrevně umístil k pravé konstrukci. V dalším průběhu bylo na obou soupeřích znát, že ani jeden nechce udělat chybu a po vyložených možnostech se tak slehla zem. V té poslední z 90. minuty se zjevil právě Balotelli.

Tříbodový zisk na stranu svého celku tentokráte nepřevrhl, jeho střelu mířící do levého horního rohu dokázal brilantním způsobem vyškrábnout na rohový kop Oukidja. Štrasburk se v příštím kole pokusí udělat rozhodující krok k obhájení prvoligové licence na půdě skvěle hrajícího Rennes. Nice zavítá do Marseille a s průběžně čtvrtým výběrem nejvyšší soutěže ho čeká vskutku tvrdý oříšek.

Více informací k zápasu

ES Troyes - SM Caen 3:1

28.04.2018 20:00

Góly: 7. Rémy Vercoutre (vl.), 27. Benjamin Nivet, 84. Hyun-jun Suk - 4. Ivan Santini

Troyes zápas s Caen zvládlo a oživilo svoje šance na konečnou záchranu. Domácí přitom nevstoupili do zápasu vůbec dobře a po 180 sekundách už prohrávali po zakončení Santiniho. Pak ale přišel velký zvrat, hosté si první branku vsítili sami a Nivet se Sukem dokonali obrat.

Pro Troyes to byl zápas pravdy. Domácí nic jiného, než tři body nebrali a proto první branka na Stade de l'Aube už ve třetí minutě působila na fanoušky jako studená sprcha. Guilbert poslal na hlavu Ivana Santiniho naprosto přesný centr a druhý jmenovaný hlavou zajistil Caen vedení. Z něho se hosté z Normandie dlouho neradovali. Nejprve Niane orazítkoval tyč a posléze ho z přímáku napodobil Pelé, s tím rozdílem, že balón se od brankové konstrukce odrazil do brankáře a následně do sítě.

Rychle srovnání domácí nabudilo a ti pak byli o něco lepším týmem. Ve 26. minutě rozehrál rohový kop opět Pelé a Benjamin Nivet na přední tyči dostal balón za Vercoutrova záda. Troyes otočilo vývoj zápasu a nadále ho bylo plné hřiště. Niane mohl zvýšit, ale svůj samostatný únik neproměnil. Poločas ale klidně mohl skončit smírem. Těsně před jeho závěrem nebezpečně vypálil Santini, Herelle pokus ještě tečoval a Zelazny jen shlédl, jak balón končí těsně vedle.

Caen nebylo ve druhém poločase schopno cokoliv vymyslet a Troyes kompaktní týmovou hrou drželo výsledek. Obrovskou vlnu euforie pak na Stade de l'Aube odstartoval čtyři minuty před koncem Suk Hjun-Čun, který si seběhl mezi dva obránce, nabral zrychlení a přesnou ranou definitivně pojistil tři body.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Nantes 2:0

28.04.2018 17:00

Góly: 39. Memphis Depay, 68. Bertrand Traoré

Lyon doma uspěl proti Nantes a v tabulce se i díky zaváhání Monaka dostal už na druhou příčku, která zajišťuje přímou účast v základních skupinách Ligy mistrů. Olympique navíc výhrou 2:0 vylepšil klubový rekord co do počtu vstřelených branek v jedné sezoně a ten pochopitelně ještě může nadále zlepšovat.

Důležité jsou každopádně tři body, které Les Gones proti Nantes nutně potřebovali. Lyon se totiž o Ligu mistrů přetahuje nejen s Monakem, ale také s Marseille.

Olympique byl v zápase jednoznačně lepším týmem a za třemi body vykročil od úvodního hvizdu, jinými slovy převahu měl od první minuty zápasu. Nantes vyrukovalo s defenzivní taktikou, která tentokráte pod Ranieriho taktovkou úspěch neslavila. Už po čtvrthodině hry spálil Lyon obrovskou šanci, když zblízka neuspěl s nůžkami Traoré a hned vzápětí orazítkoval břevno před prázdnou brankou Depay. Naprosto trestuhodně zahozená šance. Lyon to ale nepoložilo a jeho nápor vytrvával.

Domácí se nakonec zaslouženě dočkali ve 41. minutě, kdy vzal zodpovědnost na sebe Memphis Depay a povedenou ranou zpoza vápna překonal rumunského brankáře Tatarusanua. Od této chvíle mělo Nantes problém, protože prohrávalo a především nebylo schopno jakkoliv domácí celek zaskočit, či aspoň chvílemi přehrávat. Lyon v pohodě kontroloval hru a v 69. minutě se dočkal druhé branky. Uvnitř vápna se dostal k balónu Bertrand Traoré a střelou k tyči stvrdil vítězství Lyonu.

Ve zbytku zápasu se už nic zásadního neudálo. Lyon předvedl zodpovědný výkon, Ranieriho svěřence do žádné velké příležitosti nepustil a díky výhře 2:0 se posunul už na druhé místo za vedoucí PSG.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Saint-Étienne 0:1

27.04.2018 20:45

Góly: 10. Romain Hamouma

Sice zase jenom o gól, ale i těsná výhra se počítá za tři body. Z posledních třinácti utkání ASSE vyhrálo osm a pětkrát remizovalo. Díky tomu má k Evropské lize opět o něco blíže. Naopak Montpellieru se po třetí porážce za sebou vzdaluje.

Hodně emotivní záležitost představoval tento duel pro Jean-Louise Gasseta, jenž teď vede Les Verts, ale v minulosti zachránil MHSC mezi elitou a dodnes ho nazývá "svým klubem", což pochopitelně ocenil i někdejší prezident Louis Nicollin, jemuž se před tímto zápasem dostalo pocty za to, co pro celek od Středozemního moře během svého období ve funkci vykonal.

Součástí la Paillade byl i Rémy Cabella. V současnosti ovšem své domácí mače hraje na Stade Geoffroy-Guichard. V 10. minutě si nejprve narazil s Robertem Berićem, díky čemuž se dostal do vápna, kde následně naservíroval před prázdnou bránu Romainu Hamoumovi, který se v probíhajícím ročníku prosadil podruhé, přičemž tu první trefu zaznamenal už v srpnu proti Caen - 0:1.

V závěru úvodního dějství měli Der Zakarianovi svěřenci jedinečnou příležitost na vyrovnání. Nicolas Cozza byl podle rozhodčího pana Léonarda faulován Kévinem Théophile-Catherinem a kopala se penalta. Giovanni Sio ji však kopnul naprosto mizerně, takže nebyl pro Stéphana Ruffiera problém ji lapit. Z posledních jedenácti pokutových kopů neprošly za jeho záda hned čtyři, což je vynikající bilance.

Po hodině hry se přihnal před Lecomteho aktivní Rémy Cabella. Asi by býval udělal lépe, kdyby ještě přihrál Jonathanu Bambovi, protože takhle gólman jeho pokus zneškodnil. Hned poté se musel činit Ruffier, když si poradil s jedovatou ranou střídajícího Keagana Dollyho. AS Saint-Étienne se dopředu už nehnalo a víceméně pouze bránilo těsný náskok.

Ve čtyřiaosmdesáté minutě se to mohlo hrubě nevyplatit. Ellyes Skhiri střílel z nějakých osmnácti metrů, přičemž jeho pokus byl cestou výrazně tečovaný. Naštěstí se od tyče odrazil do bezpečí. Montpellierští si na konto připsali celkem úctyhodných čtyřiadvacet střel, nicméně žádná z nich se tentokrát gólovou nestala.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain352942106:2591
2.Olympique Lyon35219579:3872
3.AS Monaco35218679:4471
4.Olympique Marseille352010573:4270
5.AS Saint-Étienne3514101141:4652
6.Stade Rennes351491245:4251
7.OGC Nice351491246:4651
8.Montpellier HSC351016932:3146
9.Girondins Bordeaux351371542:4546
10.FC Nantes3512101333:3946
11.EA Guingamp3512101343:5146
12.Dijon FCO351191549:6942
13.Amiens SC351181632:3841
14.Angers SCO358141339:4738
15.SM Caen351071825:4637
16.Racing Strasbourg358111640:6235
17.Toulouse FC358101732:4634
18.ES Troyes35952131:5232
19.Lille OSC35881936:5932
20.FC Metz35682133:6826

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
lampard8

Tak ASSE v lize bez prohry 13 zápasů.. šílená forma. Za druhou polovinu ligy si tu EL zaslouží

Reagovat
Pyroman

Ty poháry z toho nakonec fakt budou. Gasset je král, i když výkony mají ke konci sezóny už dost sestupnou tendenci, v podstatě teď ty tři venkovní výhry v řadě zařídil hlavně Ruffier. Po tom podzimu je ale 50+ bodů zázrak.

Reagovat
smazaný uživatel

jaký poháry máte na mysli pánové to ta 5 příčka snad EL zajištuje, myslím že ne

Reagovat
Israha

A dokonce i šestá, protože PSG má v kapse oba domácí poháry. Takže myslím, že ano.

Reagovat
Kuchta

Reagovat
smazaný uživatel

Trapas

Reagovat
jakubbosak

Reagovat
Langi

Monaco

Reagovat
Langi

A Lille ma asi jistou minimalne baraz pokud nevyhraje v Toulouse

Reagovat
Seydou Doumbia

Troyes asi těch bodů už moc neudělá za to Lille má solidní šanci...bohužel hlavně at se udrží Toulouse...příští kolo bude klíčové

Reagovat
lampard8

stejně je to šílený. Jak takovej tým jako Lille či Toulouse s takovým kádrem, minimálně na průměr ligy, hraje o záchranu

Reagovat
Langi

Je no...ostuda to je tak jako tak...Lille porazi maximalne doma Dijon a pujdou do baraze...Toulouse bude 17...Troyes uz to asi neuhaluzi s tim losem

Reagovat
Israha

Tohle šetření se na EL se může vymstít. Přes Salzburg už se asi postoupí, ale neumím si představit, v kterém vesmíru by porazili ve finále Atlético...a v té lize teď máme nejhorší výchozí pozici .

Reagovat
Gedofrey

Los máme asi nejtěžší, Lyon už dost možná neztratí. Ta cesta v lize vede jedině přes Monaco, to by snad mohlo ztratit s ASSE.

Reagovat
Langi

Ja vam v te EL proste verim...pokud predvedete neco podobneho jako s Lipskem tak nevyrovnane Atletico muzete porazit

Reagovat
smazaný uživatel

Mitroglou zraněný na 2 týdny. takže budeme hrát bez útočníka

Reagovat
Langi

Ou...je to sice chaba naplast ale Njie by na hrotu taky mohl prekvapit

Reagovat
Elliasson

Na to, že tu neměl moc dobré reference.

Reagovat
Israha

V jejich prospěch hraje pohárová zkušenost, kvalita kádru, trenérská osobnost...všechno . To je takticky neuvěřitelně vyzrálý tým, který vždy hraje, co potřebuje...to Garcia překonat nejspíš nezvládne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako nechci znít nejak srabsky. A budu fandit logicky a verit v zazrak, ale jako... proste Ne, ja ani na 5% neverim že je možnost to dát. Kdyby to byl jeste jiny zapas, ale je to finále. My nejsme underdogs jenom, to jsou spíš uplně jiný světy.

Reagovat
smazaný uživatel

super smrduté sardinky jen bod za plichtu 1-1

Reagovat
Seydou Doumbia

ztráta OM i ASM...vše jde podle plánu

Reagovat
Kucka

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ani PSG nevyhrálo...krásný to víkend

Reagovat
lampard8

k čemu tam jsou ti rozhodčí? jasnej faul na Lo Celsa, to ano, ale mimo vápno. Takže žádná penalta, ale od francouzských rozhodčích žádné překvapení. To video to chce co nejrychleji, každej tejden nějaká hrubka. Btw klobouk dolu před Guingampem, zaslouženej bod.

Reagovat
mastakillah

Snad už si Lyon to druhý místo pohlídá

Reagovat
smazaný uživatel

Inak v pripade ze to daju cele v EL Atleti. Tak 3. v Ligue 1 ide priamo do skupiny.

Reagovat
Langi

Coz by bylo pekne zadostiucineni kdyztak i pro Marseille to Monaco musi zustat 4.

Reagovat
Elliasson

Monako a čtvrté?

Reagovat
Langi

V poslednim kole jedou do ASSE, ktere bude hajit EL...pokud Marseille a Lyon zbyvajici zapasy vyhraji, tak je realna sance, ze Monaco bude skutecne 4.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele