35. kolo
28.04.2018 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Racing Strasbourg - OGC Nice 1:1

Hráči Štrasburku sahali po důležitých třech bodech v boji o holé přežití s favorizovaným Nice, ovšem těsný náskok z úvodního poločasu udržet nedokázali a nakonec získali bod po výsledku 1:1. I tak není remíza rozhodně k zahození, neboť se Racing posunul na šestnáctou pozici s pětatřiceti body a na osmnáctou barážovou příčku Troyes má náskok tří bodů. OGC je sedmý s jednapadesáti body o bod za pátým Saint-Étienne.

Po úvodní opatrné dvacetiminutovce se z ničeho nic dostal do vedení Štrasburk. Na pravém křídle předvedl rychlé nohy Bahoken a svým následným centrem vybídl ke skórování nabíhajícího Idrisse Saadiho, jenž v pádu dopravil míč hlavou k zadní tyči kolem zkoprnělého gólmana Beníteze. Od tohoto momentu se Racing spíše soustředil na defenzivní práci a svého sobotního rivala k ničemu nepustil až do konce úvodního dějství.

Po přestávce zvýšili hosté svou aktivitu a srovnat mohli ve 49. minutě. Melou rychle pálil z vyložené pozice, jenomže brankář Oukidja předvedl výtečný zákrok a nadvakrát zkrotil neposedný balón. Klíčový okamžik nastal po necelé hodině hry, kdy ve vlastní šestnáctce hodně nešikovně fauloval předchozí hrdina Bahoken a rozhodčí Delerue nařídil pokutový kop. K němu se postavil známý italský rebel Mario Balotelli.

Sedmadvacetiletý reprezentační útočník zaznamenal svou patnáctou ligovou trefu v probíhajícím ročníku Ligue 1, když poslal Oukidju na opačnou stranu a svůj přízemní pokus chladnokrevně umístil k pravé konstrukci. V dalším průběhu bylo na obou soupeřích znát, že ani jeden nechce udělat chybu a po vyložených možnostech se tak slehla zem. V té poslední z 90. minuty se zjevil právě Balotelli.

Tříbodový zisk na stranu svého celku tentokráte nepřevrhl, jeho střelu mířící do levého horního rohu dokázal brilantním způsobem vyškrábnout na rohový kop Oukidja. Štrasburk se v příštím kole pokusí udělat rozhodující krok k obhájení prvoligové licence na půdě skvěle hrajícího Rennes. Nice zavítá do Marseille a s průběžně čtvrtým výběrem nejvyšší soutěže ho čeká vskutku tvrdý oříšek.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com. ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele