35. kolo
29.04.2018 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - EA Guingamp 2:2

PSG doma poprvé v této sezoně nevyhrálo. Proti Guingampu prohrávalo už o dva góly, nicméně probuzený Edinson Cavani nakonec zařídil alespoň remízu. To znamená, že pokud chce jistý mistr dosáhnout na stovku bodů, musí bezpodmínečně vyhrát všechny tři zbývající zápasy.

Ligová neporazitelnost v Parku princů však byla zachována a platí už od března 2016, kdy pařížský stánek vyloupilo Monaco díky trefám Vágnera Lova a Fabinha. O dva roky a jeden měsíc později se jako první dostal do dobré příležitosti Jimmy Briand, jehož hlavičku musel zkrotit gólman Alphonse Aréola.

To se psala teprve 14. minuta a další šance na sebe nenechala dlouho čekat. Už za nějakých 60 sekund pálil na opačné straně hřiště Giovani Lo Celso a chyběly opravdu jenom centimetry. V minutě dvaadvacáté měli hosté ke gólu velice blízko. Markus Thuram se prosmýknul kolem Daniho Alvese, aby servíroval pro Ludovika Blase, jenž posunul dále na lépe postaveného Nicolase Benezeta, jemuž zkazil radost na brankové čáře úřadující Thiago Silva.

Po úvodní půl hodině to zkoušel Étienne Didot, jehož střelu tečoval Thuram a společně s ostatními sledoval, kterak se zastavuje o tyč. Do vedení šli Kombouarého svěřenci až v poslední minutě řádné hrací doby úvodního dějství. A byla to nádherná trefa! Nepovedený Grénierův roh z pravé strany poněkud ležérně odklízel z vápna Edinson Cavani.

Zhruba čtyři metry za jeho hranicí se proti balonu rozeběhnul Ludovic Blas, aby jej mohl halfvolejem napálit tak, že se odrazil od břevna do brány. Vskutku nádherná trefa, jaké nejsou k vidění každý den! Guingampským přinesla vedení, o které mohli přijít ve čtyřiapadesáté minutě, kdyby ale Mbappého zásah nebyl odvolán pro ofsajd. A tak, když čtvrt hodiny poté obral Grénier o míč Lo Celsa, mohli rozehrát hosté akci, během které vrátil Benezet Clémentu Grénierovi, který ještě nezištně posunul doleva na Jimmyho Brianda. A ten šikovně procedil míč pod Aréolou - 0:2.

Šťastný střelec však svůj jubilejní desátý zářez v sezoně neoslavoval dlouho, jelikož už za sedm minutek sejmul na hraně vlastního pokutového území pronikajícího Lo Celsa a kopala se "pětka", kterou uruguayský kanonýr ve službách PSG zcela bezpečně proměnil - 1:2. A nedlouho poté Lo Celso vyzval Pastoreho, jenž posunul na rovněž střídajícího Thomase Meuniera, který z první centroval do vápna.

Guingampu naprosto selhal ofsajd systém, tudíž stálo šest Emeryho svěřenců v okolí jediného obránce. Edinson Cavani vyřešil celou situaci přesnou hlavičkou, díky čemuž zaznamenal svůj gól číslo 115. Více jich za PSG nenestřádal ani Zlatan Ibrahimović. Není divu, že zrovna rodák z města Salto vede tabulku střelců se sedmadvaceti trefami. K tomu vymyslel velmi slušných osm asistencí.

Další bude moci přidat ve zbývajících třech kláních, ve kterých jeho tým narazí na Amiens, Rennes a Caen. A samozřejmě také ve finále Coupe de France, kde bude překvapivým vyzývatelem třetiligový celek Les Herbiers VF. Guingamp může dohrávat naprosto v klidu, přičemž proti Dijonu, Marseille a Toulouse bude mít šanci vylepšit celkovou desátou příčku z minulé sezony.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele