Ligue 1 - souhrn 35. kola

25.04.2014, 22:21, aktualizováno 27.04.2014, 22:54
Komentáře a souhrny
PSG zatím titul slavit nemůže, lídr ligy jen remizoval v Sochaux. V dalším nedělním duelu Lyon roznesl Bastii. Marseille na úvod kola remizovala v Nantes. Monako uspělo na hřišti sestupujícího Ajaccia. Valenciennes prohrálo v Guingampu a jeho šance na záchranu už jsou jen teoretické, Saint-Étienne vyhrálo na půdě Évianu, tři body mají také Montpellier, Nice a Lille...

Lille OSC - Girondins Bordeaux 2:1

27.04.2014 21:00

Góly: 23. Salomon Kalou, 68. Ryan Mendes - 71. Jussiê (pen.)

Lille porazilo Bordeaux a pro udržení třetího místa stačí severofrancouzskému celku ve bývajících třech zápasech jednou vyhrát.

Poprvé se Cédric Carrasso musel předvést při střele Divocka Origiho, ale je pravda, že ta mu žádné potíže nenadělala. Jenže hned ve 23. minutě už lovil balon ze sítě. Florent Balmont z první parádně nacentroval z právé strany do vápna, kde číhal Salomon Kalou a na jeho hlavičku Carrasso nedosáhl - 1:0. Pro útočníka z Pobřeží slonoviny to byla už třináctá trefa v této sezoně.

Domácí byli při chuti, což dali najevo jednak pokusem Idrissy Gueyeho, který však nakonec mířil mimo, a druhak střelou Ryana Mendese, který se předtím pěkně zbavil obránce Lucase Orbána. Mendesovu ránu z dobrých dvaadvaceti metrů pro gólmana nepříjemně tečoval Ludovic Sané, ale Carrasso přesto stihl balon vyrazit na roh.

Ve druhé půli posílal centr do vápna Origi, jenže kulatý předmět místo před bránu mířil přímo do ní. Carrasso si však znovu celou situaci pohlídal. Poté jej trefil z bezprostřední blízkosti Kalou a stejný hráč zase o chvíli později trefil vnější tyč. Na druhé straně se v do té době největší šanci hostujícího celku zkoušel prosadit Nicolas Maurice-Belay, ale jeho hlavička mířila jen do břevna.

A pak se znovu radovali domácí. V 68. minutě si k přímému kopu s cílem protrhnout síť stoupl Simon Kjaer. Balon z jeho kopaček však narazil na rukavice brankáře Bordeaux, jenže ten s tou pumelicí nemohl udělat nic jiného, než ji vyrazit před sebe. Ke škodě svého týmu jen k nohám Ryana Mendese, jenž si už věděl rady - 2:0.

Po sedmdesáti minutách hry mohl začít pomalu doufat v další čisté konto Vincent Enyeama, ovšem když Kjaer stáhl ve vápně Jussi êho, nezbylo rozhodčímu panu Turpinovi nic jiného, než odpískat pokutový kop. K němu si stoupl sám Brazilský útočník a snížil na 2:1. Jenže více toho už Les Girondins nestihli. Naopak mohli být rádi, že neinkasovali ještě třetí gól. Salomon Kalou si však v závěru utkání s penaltou neporadil tak dobře, jako předtím "kolega" na druhé straně hřiště.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - SC Bastia 4:1

27.04.2014 17:00

Góly: 14. Bafétimbi Gomis, 23. Nabil Fekir, 50. Bakary Koné, 64. Alexandre Lacazette - 47. Gianni Bruno

Olympique Lyon zopakoval doma proti Bastii stejný výsledek, jako v rámci osmifinále Evropské ligy s Plzní.

Avšak svěřenci Dušana Uhrina mladšího v tom zápase určitě nezaostávali o tolik, aby odjížděli se čtyřbrankovým přídělem. Ostatně jak ukázala odveta na západě Čech, utkání ve Francii bylo jedno z těch, kdy jednomu týmu vyjde prakticky úplně všechno, na co sáhne. To proti Bastii byl sice výsledek stejný, ale samotný zápas docela jiný, neboť Lyon byl prostě od začátku lepším týmem.

Na levé straně obrané čtyřky celku ze Stade de Gerland předvádí v této sezoně velmi dobré výkony Henri Bedimo. A předvedl se i ve 14. minutě, když obešel Ryada Boudebouze a nacentroval přesně na hlavu Bafétimbiho Gomise, který se nemýlil a zaznamenal svou třináctou branku v sezoně - 1:0. Celkově to byla jeho 101. trefa v Ligue 1.

O deset minut později se Lyonu vyplatil záměr sázet na odchovance. Gomis vystřelil, Landreau vyrazil a Nabil Fekir doběhl - 2:0. Pak se po pěkné zpětné přihrávce Gomise netrefil mezi tři tyče kapitán Gonalons, načež se k přímému kopu překvapivě postavil mladík Fekir a jeho pokus musel brankář Bastie vyrazit nad břevno.

Hosté hrozili z protiútoků a po jednom z nich se mohl prosadit Gianni Bruno, jenže po centru Floriana Raspentina placírkou přestřelil. Dvě minuty po začátku druhé půle však jeho spoluhráči snížili. Anthony Lopes si při zahrávání rohového kopu nepočínal v brance Lyonu zrovna jistě, takže se balon dostal k Francoisi Modestovi, jenž jej ještě poslal lépe postavenému Brunovi, který už měl vcelku snadnou práci - 2:1.

Jenže, o pouhé tři minuty později kopal Fekir od rohového praporku na druhé straně a jím zahrávaná standardní situace znamenala po hlavičce obránce Bakary Koného třetí branku v síti Mickaëla Landreaua - 3:1. A aby toho nebylo málo, o patnáct minut později narazil Fekir Alexandru Lacazettovi, který se v této sezoně trefil v součtu všech soutěží už po dvaadvacáté. Lyon tedy nadále pronásleduje ASSE na čtvrté pozici, zatímco Bastia, pokud se chce dostat do horní poloviny tabulky, se bude muset příště více snažit. Zvláště, když se utká s Lille OSC.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Paris Saint-Germain 1:1

27.04.2014 14:00

Góly: 56. Thiago Silva (vl.) - 24. Edinson Cavani

Hráči PSG sice dali na hřišti Sochaux dva góly, nicméně odvážejí jen bod za remízu 1:1.

Tenhle zápas byl ve Francii poměrně ostře sledovaný. Pochopitelně hlavně z toho důvodu, že pařížský klub by v případě výhry obhájil titul. Domácí ale také potřebovali nutně bodovat, jelikož stále bojují o záchranu. Na Évian teď ztrácejí čtyři body a musejí doufat, že alespoň jednou zaváhá, zatímco oni nikoliv. Může se totiž stát, že o třetím sestupujícím rozhodne až závěrečné kolo, kdy si to tyto dva týmy rozdají ve vzájemném souboji.

Ale zpět k duelu s PSG. To mohlo jít do vedení už ve 20. minutě, kdy Edinson Cavani obral na hraně pokutového území o balon stopera Stophira Sunzua a vyzkoušel pozornost brankáře Pelého, který pokus uruguayského snipera vyrazil na roh. Po jeho rozehrání měli Blancovi svěřenci ke gólu ještě blíže, ale Lucasovu hlavičku nepustil do sítě na brankové čáře stojící Julien Faussurier.

Záhy už se hosté přeci jen prosadili. Thiago Motta poslal Cavanimu parádní balon mezi obránce, jeho spoluhráč jej ukázkově zpracoval a z voleje zamířil přesně - 0:1. Po půlhodině hry mohl přidat pojistku Ezequiel Lavezzi, když jej osamoceného našel svým centrem Brazilec Maxwell. Argentinský záložník ale branku překopl.

Těsně před poločasem našel svou hlavičkou Jordan Ayew ve vápně stojícího spoluhráče Sébastiena Roudeta, který si udělal prostor na střelu, ale výborný Sirigův zákrok udržel pro PSG jednobrankové vedení. V šestapadesáté minutě už se však Les Lionceaux dočkali. Výbornou práci předvedl Ayew, když chytrou patičkou posunul míč spoluhráči Marangemu, jehož centr do vápna tečoval jeden z bránících hráčů tak, že jej italský gólman stačil jen reflexivně vyrazit. Jenže zrovna do míst, kde se pohyboval kapitán Thiago Silva, od něhož se kulatý předmět odrazil za brankovou čáru - 1:1.

Po hodině hry mohlo dojít k otočení skóre, ale Sanjin Prcić mířil po Roudetově přihrávce těsně vedle. Poté zase útočili fotbalisté klubu z hlavního města, ovšem Lucas mířil vedle a tváří v tvář Yohannu Pelému neuspěl ani Marco Verratti, jenž tedy na svou první ligovou trefu v dresu obhájce titulu po předloňském příchodu z Pescary stále čeká.

To Cédric Bakambu se v této sezoně trefil už sedmkrát a k osmému zásahu mu po nebezpečné přihrávce Ayewa podél brankové čáry chyběl v 72. minutě jen malinkatý kousek. Dvě minuty poté to zase zkoušel Cavani, když obešel Cédrika Kantého, jenže pak těsně minul vzdálenější tyč. A protože se později neprosadili ani Javier Pastore na jedné, ani v nastavení Sébastien Corchia na druhé straně, rozešli se oba soupeři smírně.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Stade Reims 1:0

26.04.2014 20:00

Góly: 51. Valentin Eysseric

Nice si díky jediné brance Valentina Eysserica v utkání s Remeší definitivně zajistilo prvoligovou záchranu. Svěřenci Clauda Puela si tak až na šestý pokus připsali na své konto vítězství, zatímco Remeš na tříbodový výsledek čeká už osm kol. Hosté na jihu Francie zkrátka znovu nepředvedli optimální výkon.

Les Aiglons potřebovali získat tři body, aby zbytek sezóny mohli dohrát v klidu. A za tímhle cílem si šli od úvodních minut. V sestavě už Puel mohl počítat s nejlepším střelcem Cvitanichem, který marodil měsíc, a i s ním OGC první půli naprosto dominoval. Chyběla mu v ní pouze kýžená branka.

Nejprve Bauthéacovu střelu ze 14. minuty musel likvidovat Agassa, o pět minut později se domácí záložník marně dožadoval penalty, až ve 23. minutě poslal centr na Cvitaniche, jenž si v dobré pozici vylámal zuby na Agassovi. Ve 35. minutě to Cvitanich zkoušel znovu, tentokráte hlavou, ale zamířil opět jen do brankářových rukavic.

Hostující lodivod Hubert Fournier od minulé porážky se Sochaux zvolil obvyklé rozestavení 4-5-1, ale i přesto se jeho tým v utkání spíše hledal. Gólman Ospina byl v první pětačtyřicetiminutovce ohrožen prakticky jen jednou, to když jediný hrot de Préville po pasu od Fortese mezi tři tyče nezamířil.

Zaslouženého vedení se Nice dočkalo šest minut po obrátce. Po Piedově rohovém kopu si míč na hranici vápna vyhlédl Eysserica, jehož střela z halfvoleje nakonec zaplula za Agassu. Celkově jubilejní 50. start v dresu svého klubu tak oslavil nejlépe, jak mohl. Jeho zásah se totiž stal v konečném účtování vítězný.

Ani tenhle moment hostující celek nevybudil k lepšímu výkonu především v ofenzívě. Právě naopak mohl soupeř ještě ze dvou možností pojistit výhru. V 64. minutě fauloval Mandi těsně za šestnáctkou Bauthéace, ten ovšem z přímého kopu napálil jen zeď. V 76. minutě ještě hlavičkoval Bodmer, ovšem pouze vedle brány.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Lorient 1:1

26.04.2014 20:00

Góly: 73. Paul-Georges Ntep - 17. Alain Traoré

Derby dvou bretaňských celků, které stále nemají jistou záchranu, dopadl spravedlivou remízou 1:1. Ačkoli sestupovému pásmu jsou celkem bezpečně vzdáleny, rozhodně by se oběma hodilo spíše vítězství. Hosté vedli díky brance Alaina Traorého od 17. minuty, za domácí vyrovnal v 73. minutě Paul-Georges N'Tep.

Lorient naposledy absolvoval thrillerové utkání s Montpellierem, které skončilo divokou remízou 4:4, a ofenzivní apetit ho ani o týden později neopustil. Už v 8. minutě pálil nebezpečně Sunu, nakonec ovšem jen vedle. Jen o chvilku později Sunu sklepl míč pro Aliadiéreho, který se taktéž ještě neprosadil.

V 17. minutě však již bývalý hráč Arsenalu nacentroval na nehlídaného Traorého, který míč poslal hlavou za záda gólmana Costila, a zaznamenal vůbec první trefu od prosince loňského roku. Rennes trvalo zhruba půlhodiny, než se mu podařilo ohrozit soupeřovu bránu. Především jeho přechod do útoku byl dosti statický.

Když se však do hry dostal Alessandrini, znamenal pro Les Merlus vždy velké nebezpečí. Třeba jeho přihrávka ze 36. minuty, kterou vybídl ke skórování Grosickiho, snášela opravdu nejvyšší fotbalové parametry. O dvě minuty později spolu oba hráči zakombinovali znovu a zase z toho byla gólová šance.

A zatímco v prvém případě stál mezi třemi tyčemi pozorný gólman Audard, u druhé situace dobře zakročil Lautoa, jenž udržel svému týmu jednogólové vedení až do přestávky. Ve druhém dějství byl blízko brance až v 63. minutě Toivonen, jenž vynechal kvůli zranění minulé klání v St. Étienne, Švéd však zamířil jen mimo.

Toivonen s N'Tepem čtvrthodinu před koncem ještě prověřili připravenost Audarda, až ho nakonec druhý jmenovaný přece jenom překonal. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu Alessandrini našel svého spoluhráče, jenž hlavou zacílil. V závěru ještě zahrozili hostující Bourillon s Monnetem-Paquetem, ani jeden z nich však změnu skóre nezajistil.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Toulouse FC 2:1

26.04.2014 20:00

Góly: 79. Karim Aït-Fana, 83. Rémy Cabella (pen.) - 5. Óscar Trejo

Montpellier splnil, co potřeboval, a díky vítězství 2:1 nad Toulouse si definitivně pojistil záchranu. Dlouho byl ovšem úspěch v nedohlednu, vždyť hosté ještě deset minut před koncem vedli o jednu branku. Závěr utkání jim ovšem vůbec nevyšel a definitivně si zabouchli cestu do evropských pohárů.

Svěřencům Alaina Casanovy vyšel na jedničku s hvězdičkou úvod prvního poločasu. Už v 5. minutě se na pravé straně otevřel prostor pro Ninkova, ten předložil balón do vápna na Treja, jenž střelou do víka zaznamenal svůj vůbec první gól v roce 2014. Hostujícímu stratégovi zkrátka vyšla už na začátku sázka na útočné pojetí hry 3-5-2.

Ačkoli posledních deset utkání těchto dvou celků nenabídlo více jak dvě branky, tahle statistika jako by neodpovídala tomu, jak ofenzivně hrálo Toulouse i nadále. Už v 15. minutě Braithwaite svou tvrdou hlavičkou pořádně vystrašil domácí obranu, která si s touhle situací poradila jen s vypětím všech sil.

Domácí se v první půli dostali do dvou dobrých příležitostí. Stambouli nejprve chytře uvolnil v šestnáctce Nianga, jenže útočník na hostování z AC Milán selhal v koncovce a zamířil jen nad. Francouzsko-senegalský forvard se do přestávky propracoval po centru Cabelly ještě k jednomu zakončení, nicméně v krkolomné pozici střílel opět nepřesně.

I po přestávce TFC držel více míč na kopačkách a bez problémů bránil těsné vedení. V 73. minutě mohl po přihrávce Akpy-Akpra navýšit náskok Braithwaite, avšak ke střelbě se nedostal. Míč ale ještě dokázal dostat na Treja, jehož pokus skončil smolně na brankové konstrukci - pro Toulouse už potřetí během posledních dvou utkání.

Jak dobře takticky sehráli hosté celý zápas, tak mizerně ho bohužel pro ně zakončili. Nejprve Cabella našel na zadní tyči Aït-Fanu, jenž skóroval poprvé od května roku 2012, a jen o chvilku později se prosadil z pokutového kopu Cabella. Veškovač totiž ve vápně fauloval Aït-Fanu a sudí Chapron musel ukázat na bílý puntík.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Valenciennes FC 1:0

26.04.2014 20:00

Góly: 62. Claudio Beauvue

Ve francouzské Ligue 1 se rýsuje druhý sestupující. Po osmi sezónách se Valenciennes asi rozloučí s nejvyšší soutěží, poněvadž utrpělo nejtěsnější možnou porážku v klíčovém souboji na půdě Guingampu. Ten naopak získal důležité vítězství do boje o záchranu, na kterou aktuálně disponuje pětibodovým náskokem.

Claudio Beauvue, to byl muž, jenž v 62. minutě rozhodl o velecenném úspěchu pro EAG. Jeho situace tak vypadá tři kola před koncem velmi dobře, byť má osmnácté Sochaux v neděli ještě zápas s PSG k dobru. Daleko lépe se tak domácím bude dýchat před finále Coupe de France s Rennes, které je čeká už příští týden.

Hostující trenér Ariël Jacobs přišel na sever Francie udržet prvoligovou příslušnost, jenže tenhle cíl je v nedohlednu. Prohraný zápas na bretaňském poloostrově znamená prakticky už jen teoretickou naději na záchranu. Nejenže by hosté museli vše vyhrát, ale ještě musí doufat, že Guingamp s Évianem vše prohrají, a nakonec se udrží díky lepšímu skóre.

Jacobsova družina nepřevedla vyloženě špatný výkon. Nejnebezpečnějším hráčem zápasu byl Waris, který měl hned několik gólových možností, ale buď prostor mezi třemi tyčemi netrefil, nebo ztroskotal na jistě chytajícím Samassovi. Také domácí nepůsobili zakřiknutým dojmem, bylo vidět, že tři body jsou pro ně hlavní prioritou.

Už v první půli se hostující gólman Novaes musel činit proti hlavičce Dialla, po Langilově rohovém kopu těsně před přestávkou vznikl v šestnáctce Valenciennes velký chaos, až byl nakonec Sorbonův pokus zablokován. I na začátku druhé půle se Novaes potil, Diallo ho vystrašil znovu svou hlavou.

Guingamp o své výhře rozhodl zhruba půlhodiny před koncem. Yatabaré, suverénně nejlepší střelec týmu, který byl ale v tomhle střetnutí hodně neviditelný, na centr z rohového kopu od Giresseho nedosáhl, naštěstí to však zvládl Beauvue, jenž uklidil míč do brány u bližší tyčky. A tenhle hřebíček už soupeř ze své rakve ve zbytku utkání nevytáhl.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - AS Saint-Étienne 1:2

26.04.2014 20:00

Góly: 54. Daniel Wass - 7. Benjamin Corgnet, 15. Loïc Perrin

Fotbalisté St. Étienne udělali výrazný krok k zisku příčky, která by mu zajistila příští sezónu účast v Evropské lize. Évian evidentně zaspal začátek utkání, na nějž v konečném účtování fakticky doplatil. V jeho holém boji o přežití mu kromě porážky 1:2 rozhodně nepřispějí ani dvě vyloučení, které se urodily v samotném závěru.

Svěřenci Christopheho Galtiera si v současné chvíli vytvořili sedmibodový náskok na šestou Marseille a k evropským pohárům mu bude ve zbývajících třech kolech stačit jedna výhra. Stále přitom mohou snít také o Lize mistrů, jelikož třetí Lille je jim vzdáleno na rozdíl čtyř bodů. Dogy ovšem mají ještě zápas k dobru.

Domácí nemůžou být s utkáním spokojeni. Už po patnácti minutách prohrávali o dvě branky, za hosty se prosadili Perrin s Corgnetem, a ačkoli Wass dokázal ve druhé půli snížit, na body to Évianu nestačilo. Možná že tou nejhorší zprávou pro trenéra Pascala Dupraze byly červené karty pro Cambona se Sabalym, kteří budou v příštím kole určitě chybět.

Poslední dvě utkání dopadly pro aktuálně sedmnáctý tým tabulky, který má pětibodový náskok na sestupové pásmo, dost mizerně. V Paříži ve středu přišli o cennou remízu v poslední minutě utkání, uteklo jim i nynější střetnutí se St. Étienne a v klíčové fázi sezóny budou postrádat hned dva potrestané hráče.

Hodně zostra nastoupil ASSE na svého soupeře od samotného začátku. Gradel se dokázal prosadit na pravé straně, předložil míč Corgnetovi, jenž v koncovce nezaváhal. A za osm minut to bylo již o dvě branky. Gradel poslal centr do vápna, odkud přes obránce Cambona zavěsil hlavou Perrin.

Co se ÉTG týče, ten v prvním dějství předvedl dost mizerný výkon. Ačkoli divákům zápas trochu pokazilo deštivé počasí pod zamračenými Alpami, ti domácí byli nakonec rádi, že v 54. minutě dotlačil míč za brankovou čáru nadvakrát Wass. Asistenci si u tohoto gólu připsal Barbosa, jenž byl na hřišti teprve dvě minuty.

Až na tento úspěch však domácí opět směrem dopředu nepřevedli zhola nic. Erdinc s Lemoinem naopak na druhé straně mohli náskok navýšit. Na samotný závěr by přitom Pascalova družina nejradši úplně zapomněla. Za ostrý zákrok na Clerca putoval pod sprchy nejprve Sabaly a za ním po druhé žluté kartě odešel rovněž Cambon.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - AS Monaco 1:4

26.04.2014 17:00

Góly: 75. Junior Tallo - 52. Dimitar Berbatov, 74. Dimitar Berbatov, 88. Geoffrey Kondogbia, 90+2. Lucas Ocampos

Monako zvládlo souboj s posledním Ajacciem, pojistilo si druhé místo a zároveň odložilo oslavy titulu PSG, který bude muset v neděli vyhrát v Sochaux, aby o první příčku definitivně nepřišel. Hosté musí děkovat především Dimitaru Berbatovovi, který dvěma góly nasměroval svůj tým k povinnému vítězství.

Co se první půle týče, nepředvedl knížecí klub úplně jistý a povedený výkon. Ve druhém dějství se ale konečně rozstřílel Berbatov, a ačkoli Ajaccio snížilo zásluhou Talla, v závěru Kondogbia s Ocamposem přidali ještě další dva zásahy. Pokud tak Lille neskolí v neděli Bordeaux, o přímý postup Monako do Ligy mistrů nikdo nepřipraví.

Kouč Claudio Ranieri udělal oproti minulém klání s Nice tři změny v základní sestavě, od začátku nastoupili jak Abidal, tak Kondogbia s Riviérem. Zdálo se, že zvolení téhle jedenáctky jako by nebylo úplně tím nejlepším řešením. Prakticky v jediné gólové možnosti prvního poločasu se objevil Berbatov, jehož volej zastavil brankář Ochoa.

Domácí se prakticky celou první pětačtyřicetiminutovku jen bránili, o jedinou vážnější střelu mezi tři tyče se postaral Oliech, jehož ale vychytal pohotově gólman Subašič. V kabině Monaka bylo o přestávku asi živo. Takovým výkonem, jaký předvedli, by soupeře rozhodně neskolili, a tak do další části utkání nastoupili už se vší parádou.

Byť Tallo na úvod minul bránu, ASM následně přebral otěže střetnutí pevně do svých rukou. Centr z rohového kopu od Joaa Moutinha doplachtil přesně k Berbatovovi, který z blízkosti uklidil míč hlavou za brankovou čáru. Navýšit náskok mohl následně James Rodríguez, ztroskotal ovšem na výtečném Ochoaovi.

V 74. minutě se Berbatov prosadil podruhé. Riviére využil nepozornosti soupeřovy obrany, předložil balón parádně na svého spoluhráče do pokutového území, odkud Bulhar chladnokrevně zakončil. Korsičané se však nevzdávali, Lasneho pas nedokázal zachytit Toulalan, čehož využil Tallo, jenž snížil.

Jenže zkušené Monako se tímhle inkasováním rozhodit nenechalo a drama nakonec nepřipustilo. V 88. minutě Berbatov dobře zakombinoval s Joaem Moutinhem, následná přihrávka došla ke Kondogbiovi, který zaznamenal svou první branku v Ligue 1. Ve druhé minutě nastavení pak skóroval ještě Ocampos.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Olympique Marseille 1:1

25.04.2014 20:30

Góly: 64. Serge Gakpé - 30. Florian Thauvin

Marseille v boji o pátou příčku opět ztratila. Na tři body jí jediný gól Floriana Thauvina prostě nestačil, Serge Gakpé totiž ve druhé půli srovnal na konečných 1:1. Zatímco hosté se tak bodově nedokázali dotáhnout na svého největšího konkurenta z Lyonu, domácí zůstali na pro ně pěkném osmém místě.

Oba týmy nastoupily do utkání v rozestavení 4-2-3-1 a v první půli to bylo Nantes, kterým se v takovémto složení více dařilo. V některých pasážích drželi míč na svých kopačkách v 60 procentech případů. OM nejprve pořádně vystrašil Nicolita, který se po pasu od Cissokha dostal do dobré střelecké pozice, na gólmana Mandandu ale nevyzrál.

Ve 21. minutě naopak převzal míč po Dja Djédjém útočník Gakpé, který ho následně vrátil Bedoyovi, ten ovšem bránu pouze přestřelil. Jestliže tak domácí trenér Michel Der Zakarian před utkáním své svěřence varoval, že soupeř daleko více útočí spíše venku, jeho slova se během úvodní třetiny hry nepotvrdila.

Přesto to byl právě klub z azurového pobřeží, který se postaral o změnu skóre. Gignac jen tak posunul balón připravenému Thauvinovi, jenž z voleje usměrnil svou střelu přesně k tyči. Pro hostujícího záložníka, jenž měl v tomhle střetnutí ve spolupráci s Payetem nahradit obvyklou práci zraněného Valbueny, to byla šestá branka v Ligue 1.

Do poločasu Kanárci mohli vyrovnat ze dvou příležitostí. Gakpé však ve 32. minutě ve vyložené pozici ani nevystřelil a Bedoya, jenž svou trefou na podzim zařídil na Stade Vélodrome překvapivé vítězství 1:0, nevyzrál na Mandandu. Nantes si na svůj zásah muselo zkrátka počkat až do druhého dějství.

V 64. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti Gakpé a překonal trochu překvapeného Mandandu. Závěr utkání patřil spíše výběru Josého Aniga. Jenže Ayew z blízkosti napálil jen připravené rukavice brankáře Rioua a Dja Djédjé dvě minuty před koncem neusměrnil svůj pokus tak, jak by si představoval.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain35258276:2083
2.AS Monaco35229459:2875
3.Lille OSC351910640:2167
4.AS Saint-Étienne35179948:3260
5.Olympique Lyon351610953:3958
6.Olympique Marseille3514111047:3753
7.Girondins Bordeaux3512121146:4148
8.FC Nantes351381438:3947
9.Stade Reims3511121241:4745
10.Toulouse FC3511121242:4945
11.FC Lorient3511101445:4943
12.Montpellier HSC35818945:4542
13.OGC Nice351261730:3942
14.SC Bastia351181639:5741
15.Stade Rennes359131341:4140
16.EA Guingamp351081731:4038
17.Évian Thonon Gaillard359111534:5038
18.FC Sochaux358101733:5734
19.Valenciennes FC35782035:5929
20.AC Ajaccio353112134:6720

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (58)

Přidat komentář
Israha

To je kapitán, jak má být. Nenechá tým v mizérii na holičkách a sám se k ní taky přidá...dík za další dva body v řiti, Mandando. Ať už je fakt konec sezony, Anigo se zdekuje, přijde tam skutečný trenér, budou hrát ti, co mají hrát, bude se střídat tak, jak se s ohledem na vývoj zápasu má střídat, a hra bude mít smysl.

A co mě štve nejvíc, že tu EL nakonec vyfoukne Lyon s vyprodaným a dokaličeným kádrem, a příšerným startem do sezony k tomu. Skončit s tím hráčským materiálem, co v Marseille je, pod nima, osobně považuju za ostudu.

Reagovat
smazaný uživatel

S takým kádrom ako máte vy, ste mali preháňať PSG, škoda toho, ale celé vedenie je u vás padlé na hlavu, radšej by som videl na vrchole vás ako katarčanov alebo ropákov.

Reagovat
Israha

Právě. A co mi vadí možná ještě víc je fakt, že tenhle současný skvělý kádr možná nebude nikdy naplno využit, protože při absenci v pohárech není šance všechny ty hráče udržet. Ta sezona je prostě jeden velký neúspěch a jenom nestačím zírat, jak na to kompetentní lidi nejsou schopni reagovat...

Reagovat
smazaný uživatel

poslat nazlobený dopis do Kataru nebo jak bys chtěl reagovat

Reagovat
Israha

Co?

Reagovat
juninho8

no je to skoda....ovela radsej OM v poharoch ako ASSE....a ovela radsej OM na spici ako PSG a AS...a neboj mi to uhrame aj s tym dokalicenym kadrom (ak sa tam ovsem dostaneme )

Reagovat
juninho8

facku mi za to MI

Reagovat
Israha

Já jsem to myslel spíš tak, že ta zranění byla další věc, co hrála ve váš neprospěch, a stejně jste v té tabulce výše a nakonec taky výše asi i skončíte.

Reagovat
juninho8

no jo....tiez tomu tak trochu nechapem preco OM maju take vysledky ako maju....to bude zrejme to ze hraju "bez" coacha

Reagovat
Israha

To je jednoznačně tím, faktor Garde na vaší lavičce dělá strašně moc.

Reagovat
Israha

Ale na trochu pozitivnější notu - Dja Djedjé vypadá jako velmi dobrá koupě. Docela jsem se divil, jak snadno se povedlo posadit Fanniho (loni nejlepšího RB ligy) na lavičku, ale letos je asi opravdu lepší než on. Hlavně oproti němu fakt brání a nenechává po sobě vzadu tolik oken. V poměru kvalita/cena výhodný kauf jak hrom. Jestli udrží formu i příští rok, budou oba kraje obrany perfektně pokryty.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je to jasné, ti hraci totiz hraji bez kouče, ta hra nemá žádný systém, taktiku, základy... Proste se hraje na styl, nejak to tam dejte. + prijde mi ze jsme strasne slaboučci uprostřed pole.. Myslím si ze Bielsa kdyz prijde tak, hrat Cheyrou s romaem nebudou. Potřebujeme kromě ofenzivního zaloznika(jestli Valbič odejde) , i zaloznika pod ním ,který míč podrží a dokáže ho chytře poslat dál. Vedle nej Imbula, v něho hoodne věřím.

Reagovat
Israha

Pokud se nepředělá rozestavení, tak ideál je Romao - Imbula, to letos ze začátku fungovalo perfektně, ten střed byl neskutečně pevný. Cheyroua mám rád, ale základ už by hrát neměl...pořád má tu myšlenku a semtam mu zápas vyjde skvěle (např. včera byl úžasný), ale je tam potřeba hráče, co bude ve hře cítit po celých 90 minut - a to on už není.

Místo Valbueny (pokud nevyjde Cabella) by se možná nemusel nikdo kupovat, je tam Thauvin, co tu pozici zahraje taky. Zrovna Bielsa by srovnal ty jeho úlety a dokázal by z něj vytřískat maximum, takže než utrácet, zkusil bych tam klidně jeho.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě a pak přišlo období, kde mi zůstaval rozum stát, kdy Imbulu ta parodie na funkcionáře fotbalového klubu přestal stavět, a od te doby vetsinou jenom z lavičky kolem 70 minuty. Imbula proste ty záblesky měl, (pro mě narozdíl od Leminy, kde naopak nechápu čím má být výjimečný)

Reagovat
Israha

Imbula byl jeden z nejlepších hráčů týmu, asi nikdo nechápe, proč najednou přestal hrát...myslel jsem, že za tím bude zimní odchod, ale ten se nekonal...nerozumím tomu.

Reagovat
Godwinson

U něj to bylo jasné, dost jsem se divil, že zpočátku nastupoval sporadicky. Trochu jsem se bál případu Imbula.

Na Marseille v další sezóně se opravdu strašně těším. Kouč neznalý hráčů a prostředí, přísný ... ti talentovaní Frantíci s nosánkama nahoru budou muset začít pořádně makat a pokud začnou, tak se budou dít věci :) V létě moc změn neočekávám, ještě pár týdnů zpátky to dle spekulací pomalu vypadalo, že zůstane jen Anigo s Gignacem. A koneckonců, pokud v poslední době Marseille něco funguje, tak práce na trhu.

Reagovat
Israha

Já si zase myslím, že pokud přijdou vhodné nabídky, někteří hráči budou neudržitelní...tak dva, možná tři větší odchody očekávám.

Reagovat
Godwinson

Valbuena, N'Koulou ... maximálně, podle mě. Otázka je, co Thauvin no, toho musí příchod trenéra, který uznává řád a vyžaduje po hráčích nějakou aktivitu, asi děsit :)

Reagovat
Israha

Ti dva a Mandanda. Thauvin podle mě zůstane, nedávno dostal vylepšenou smlouvu a navíc po letošních "výkonech" po něm kdovíjaká poptávka nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě mi prijde Marseille potřebuje presne to co nabízí Bielsa, útočný fotbal velké intenzity, s velkým počtem přihrávek po zemi.

Reagovat
Ferguson6

Metz späť v Ligue 1

Reagovat
Qtipie

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bielsa už měl podepsat na 3 roky s Marseille.

Reagovat
Woods

som rad, ze uvidim Bielsu a dufam, ze aj Van Gaala spat na klubovej urovni

Reagovat
Godwinson

Montpellier vítězí, góly Aït-Fana s Cabellou ... to je jako sen :) Úžasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle klub je jako Hoffenheim, prostě totální překvápko a mám je rád - Klabzubáky amatérský

Reagovat
Godwinson

To ani ne, az na ten vstup do nejvyssi souteze.

Reagovat
Kucka

Reagovat
EAG le grand amour

teď uź tý záchraně fakt věřim

Reagovat
Langi

s tim losem už pravděpodobně neudělají do konce ani bod...naopak tipuju na záchranu Sochaux...sestup Evian nebo EAG

Reagovat
Langi

pohoda výsledkově je to naše letošní jaro parádní...jedinou vadou na kráse jsou ty prasácký zářezy s Monacem a na ASSE

Reagovat
juninho8

ono to nebude vobec vadit ak skoncime pred zelenacmi

Reagovat
Langi

já myslim že to je ještě docela reálný, ale hlavně že ta EL už je skoro doma...škoda že Marseille na ně ztrácí 7 bodů, kdyby ke konci sezony včas zabrali, tak by ASSE, podle mě, měli ještě hodně velký problémy tu EL udržet...ted jen doufám že Rennes ukopou ten pohár a přes léto se vzpamatujou...kádr mají zajímavej

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý tam je akorát M'Bengue a Kana-Biyik. Alessandrini stejně odejde a pak tam už nikdo není, tam, kde jsou je to ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

OT: Everton hledá posilu do útoku, podle anglických médií je dalším hráčem, o kterém Toffees uvažují, Alexandre Lacazette z Lyonu. O 22letého střelce mají zájem i další anglické kluby......a mame to tu....snad to nerozpredame uplne....Maximus,Bafe a Yoann su uz takmer isty....este ak sa k nim prida Laca tak to uz bude nieco....a keby sa tak stalo by som sa necudoval ani Clemovi keby chcel odist

Reagovat
Godwinson

Podle me bude Alex v lete temer neudrzitelny.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud ještě pojede na MS, tak určitě za něj někdo nabídne i sedm mega.

Reagovat
Langi

moc si nedovedu představit že by šel za 10, natož za nějakých 7, když Aulas dokázal odmítnout 18 za Gonalonse

Reagovat
juninho8

najprv sedem a potom ho Aulas aj tak streli za 5

Reagovat
Langi

sem uplně v klidu...místo Gonalonse Mvuemba a Ferri...vedle Greniéra se postaví Bahlouli a na hrot místo Lacazetta N'Jie a hurá na to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dat's the spirit O budoucnost je postaráno a příští sezonu jízda na titul.

Reagovat
juninho8

jedine to prve ako tak obstoji v kratkodobom meritku btw Fekir vcera podla mna perfektny vykon

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme, jak si povede i proti silnějším soupeřům, ale něco v něm je. I ten přímák kopnul parádně

Reagovat
juninho8

to hej....zlava to moze mat pod palcom Clem a zprava on ak sa teda osvedci aj v tazsich zapasoch

Reagovat
Langi

tak jenom za letošek hrozně vylétli minimálně Ferri a Tolisso, takže já zas takový strach nemám...nejhorší na tom bude, že když odejdou všichni jmenovaní, tak už nám do 4-4-2 bude chybět stejný počet hráčů jako do 4-2-3-1...takže bude potřeba se napevno rozhodnout kterej styl začít hrát a podle toho doplnit kádr...někdo přijít musí, ale nečekám žádné terno, mnohem radši bych, kdyby zůstal aspon ten Gomis

Reagovat
juninho8

mohol by....tu bude hrat aspon o tie pohare....ak by isiel niekde do newcastlu alebo jemu podobnemu tak asi tazko....a Tolisso sa za tuto sezonu razom prepracoval na jedneho z mojich najvacsich oblubencov....na tom kraji obrany perfektne brusi tu lajnu....moderny obranca ako ma byt...teraz to prestrelim ale pripomina mi trochu Alabu

Reagovat
Langi

To by byl další typicky francouzskej přestup...jeden z nejlepších ve svym týmu by šel do PL hrát tam o 10. místo...dost hráčů už se zakopalo timhle způsobem, at radši zustane a nevymejšlí.

Jinak Tolisso na to že je původně CM je napravo dobrý . Tu obranu bych takhle docela bral, teď ještě aby neodešel Umtiti...to by bylo pěkně v prdeli

Reagovat
juninho8

tak ono tito mladasi este v podstate nemaju stalu poziciu...v doraste tiez vyskusaju par pozicii ale potom sa uz vacsinou vykrystalizuju....a Tolisso je na tom kraji paradny....no obrana Bedimo,Umtiti,Bisevac,Tolisso vyzera celkom dobre.....trosku ironia ze najlepsi obranca zpred nedavna Bisevac by bol teraz z nich asi najviac zrely na vymenu

Reagovat
smazaný uživatel

Alors que L’Équipe relatait ce dimanche que pas moins de 6 clubs étaient entrés en contacts avec son entourage, Alexandre Lacazette assure vouloir rester à l’OL. Le buteur des Gones l’a clamé cet après-midi sur RMC.

« Oui, je serai à Lyon la saison prochaine. À mon niveau il n’y a aucun doute. » De quoi rassurer l’OL, qui devra sûrement résister à de grosses offres cet été. dúfam

Reagovat
smazaný uživatel

V létě je pryč

Reagovat
smazaný uživatel

tak dúfať môžem nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jediné, co můžeš

Reagovat
Langi

za rok s Gomisem vystřílej titul

Reagovat
Langi

reakce

Reagovat
juninho8

otazka je ktoremu timu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele