35. kolo
26.04.2014 20:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - AS Saint-Étienne 1:2

Fotbalisté St. Étienne udělali výrazný krok k zisku příčky, která by mu zajistila příští sezónu účast v Evropské lize. Évian evidentně zaspal začátek utkání, na nějž v konečném účtování fakticky doplatil. V jeho holém boji o přežití mu kromě porážky 1:2 rozhodně nepřispějí ani dvě vyloučení, které se urodily v samotném závěru.

Svěřenci Christopheho Galtiera si v současné chvíli vytvořili sedmibodový náskok na šestou Marseille a k evropským pohárům mu bude ve zbývajících třech kolech stačit jedna výhra. Stále přitom mohou snít také o Lize mistrů, jelikož třetí Lille je jim vzdáleno na rozdíl čtyř bodů. Dogy ovšem mají ještě zápas k dobru.

Domácí nemůžou být s utkáním spokojeni. Už po patnácti minutách prohrávali o dvě branky, za hosty se prosadili Perrin s Corgnetem, a ačkoli Wass dokázal ve druhé půli snížit, na body to Évianu nestačilo. Možná že tou nejhorší zprávou pro trenéra Pascala Dupraze byly červené karty pro Cambona se Sabalym, kteří budou v příštím kole určitě chybět.

Poslední dvě utkání dopadly pro aktuálně sedmnáctý tým tabulky, který má pětibodový náskok na sestupové pásmo, dost mizerně. V Paříži ve středu přišli o cennou remízu v poslední minutě utkání, uteklo jim i nynější střetnutí se St. Étienne a v klíčové fázi sezóny budou postrádat hned dva potrestané hráče.

Hodně zostra nastoupil ASSE na svého soupeře od samotného začátku. Gradel se dokázal prosadit na pravé straně, předložil míč Corgnetovi, jenž v koncovce nezaváhal. A za osm minut to bylo již o dvě branky. Gradel poslal centr do vápna, odkud přes obránce Cambona zavěsil hlavou Perrin.

Co se ÉTG týče, ten v prvním dějství předvedl dost mizerný výkon. Ačkoli divákům zápas trochu pokazilo deštivé počasí pod zamračenými Alpami, ti domácí byli nakonec rádi, že v 54. minutě dotlačil míč za brankovou čáru nadvakrát Wass. Asistenci si u tohoto gólu připsal Barbosa, jenž byl na hřišti teprve dvě minuty.

Až na tento úspěch však domácí opět směrem dopředu nepřevedli zhola nic. Erdinc s Lemoinem naopak na druhé straně mohli náskok navýšit. Na samotný závěr by přitom Pascalova družina nejradši úplně zapomněla. Za ostrý zákrok na Clerca putoval pod sprchy nejprve Sabaly a za ním po druhé žluté kartě odešel rovněž Cambon.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Už musíme naplno bodovat! 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele