35. kolo
26.04.2014 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Stade Reims 1:0

Nice si díky jediné brance Valentina Eysserica v utkání s Remeší definitivně zajistilo prvoligovou záchranu. Svěřenci Clauda Puela si tak až na šestý pokus připsali na své konto vítězství, zatímco Remeš na tříbodový výsledek čeká už osm kol. Hosté na jihu Francie zkrátka znovu nepředvedli optimální výkon.

Les Aiglons potřebovali získat tři body, aby zbytek sezóny mohli dohrát v klidu. A za tímhle cílem si šli od úvodních minut. V sestavě už Puel mohl počítat s nejlepším střelcem Cvitanichem, který marodil měsíc, a i s ním OGC první půli naprosto dominoval. Chyběla mu v ní pouze kýžená branka.

Nejprve Bauthéacovu střelu ze 14. minuty musel likvidovat Agassa, o pět minut později se domácí záložník marně dožadoval penalty, až ve 23. minutě poslal centr na Cvitaniche, jenž si v dobré pozici vylámal zuby na Agassovi. Ve 35. minutě to Cvitanich zkoušel znovu, tentokráte hlavou, ale zamířil opět jen do brankářových rukavic.

Hostující lodivod Hubert Fournier od minulé porážky se Sochaux zvolil obvyklé rozestavení 4-5-1, ale i přesto se jeho tým v utkání spíše hledal. Gólman Ospina byl v první pětačtyřicetiminutovce ohrožen prakticky jen jednou, to když jediný hrot de Préville po pasu od Fortese mezi tři tyče nezamířil.

Zaslouženého vedení se Nice dočkalo šest minut po obrátce. Po Piedově rohovém kopu si míč na hranici vápna vyhlédl Eysserica, jehož střela z halfvoleje nakonec zaplula za Agassu. Celkově jubilejní 50. start v dresu svého klubu tak oslavil nejlépe, jak mohl. Jeho zásah se totiž stal v konečném účtování vítězný.

Ani tenhle moment hostující celek nevybudil k lepšímu výkonu především v ofenzívě. Právě naopak mohl soupeř ještě ze dvou možností pojistit výhru. V 64. minutě fauloval Mandi těsně za šestnáctkou Bauthéace, ten ovšem z přímého kopu napálil jen zeď. V 76. minutě ještě hlavičkoval Bodmer, ovšem pouze vedle brány.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele