35. kolo
27.04.2014 14:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Sochaux - Paris Saint-Germain 1:1

Hráči PSG sice dali na hřišti Sochaux dva góly, nicméně odvážejí jen bod za remízu 1:1.

Tenhle zápas byl ve Francii poměrně ostře sledovaný. Pochopitelně hlavně z toho důvodu, že pařížský klub by v případě výhry obhájil titul. Domácí ale také potřebovali nutně bodovat, jelikož stále bojují o záchranu. Na Évian teď ztrácejí čtyři body a musejí doufat, že alespoň jednou zaváhá, zatímco oni nikoliv. Může se totiž stát, že o třetím sestupujícím rozhodne až závěrečné kolo, kdy si to tyto dva týmy rozdají ve vzájemném souboji.

Ale zpět k duelu s PSG. To mohlo jít do vedení už ve 20. minutě, kdy Edinson Cavani obral na hraně pokutového území o balon stopera Stophira Sunzua a vyzkoušel pozornost brankáře Pelého, který pokus uruguayského snipera vyrazil na roh. Po jeho rozehrání měli Blancovi svěřenci ke gólu ještě blíže, ale Lucasovu hlavičku nepustil do sítě na brankové čáře stojící Julien Faussurier.

Záhy už se hosté přeci jen prosadili. Thiago Motta poslal Cavanimu parádní balon mezi obránce, jeho spoluhráč jej ukázkově zpracoval a z voleje zamířil přesně - 0:1. Po půlhodině hry mohl přidat pojistku Ezequiel Lavezzi, když jej osamoceného našel svým centrem Brazilec Maxwell. Argentinský záložník ale branku překopl.

Těsně před poločasem našel svou hlavičkou Jordan Ayew ve vápně stojícího spoluhráče Sébastiena Roudeta, který si udělal prostor na střelu, ale výborný Sirigův zákrok udržel pro PSG jednobrankové vedení. V šestapadesáté minutě už se však Les Lionceaux dočkali. Výbornou práci předvedl Ayew, když chytrou patičkou posunul míč spoluhráči Marangemu, jehož centr do vápna tečoval jeden z bránících hráčů tak, že jej italský gólman stačil jen reflexivně vyrazit. Jenže zrovna do míst, kde se pohyboval kapitán Thiago Silva, od něhož se kulatý předmět odrazil za brankovou čáru - 1:1.

Po hodině hry mohlo dojít k otočení skóre, ale Sanjin Prcić mířil po Roudetově přihrávce těsně vedle. Poté zase útočili fotbalisté klubu z hlavního města, ovšem Lucas mířil vedle a tváří v tvář Yohannu Pelému neuspěl ani Marco Verratti, jenž tedy na svou první ligovou trefu v dresu obhájce titulu po předloňském příchodu z Pescary stále čeká.

To Cédric Bakambu se v této sezoně trefil už sedmkrát a k osmému zásahu mu po nebezpečné přihrávce Ayewa podél brankové čáry chyběl v 72. minutě jen malinkatý kousek. Dvě minuty poté to zase zkoušel Cavani, když obešel Cédrika Kantého, jenže pak těsně minul vzdálenější tyč. A protože se později neprosadili ani Javier Pastore na jedné, ani v nastavení Sébastien Corchia na druhé straně, rozešli se oba soupeři smírně.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele