Ligue 1 - preview 35. kola

25.04.2014, 08:44, aktualizováno 27.04.2014, 09:02
Previews
Paris Saint-Germain chystá mistrovské oslavy, v případě výhry v Sochaux může lídr tabulky slavit už dnes. Lille si chce proti Bordeaux pojistit třetí příčku, v podobné situaci je v utkání s Bastií i Lyon, který se snaží zvýšit svůj náskok na pátém místě před Marseille.
FC Sochaux - Paris Saint-Germain  (neděle 14:00)
Pokud PSG porazí Sochaux, může slavit obhajobu mistrovského titulu!

Je to tak. I kdyby mužstvo z hlavního města Francie prohrálo následující tři ligové duely, které ještě zbývá do závěru sezony odehrát, stejně by zůstalo o bod před Monakem, které už má svůj zápas pětatřicátého kola (výhra 4:1 na hřišti jasně posledního Ajaccia) za sebou. Blancovy svěřence však čeká FC Sochaux - klub, který ještě o záchranu bojuje.

Les Lionceaux se v závěru sezony nadechují k mohutnému náporu, protože se jim daří vcelku pravidelně sbírat tolik potřebné body. Na první nesestupovou pozici, nyní okupovanou Évianem, ztrácí pět bodů, takže nemůže být pochyb o tom, že budou kousat i proti lídrovi tabulky. "Sice bych byl radši, kdybychom se s PSG v těch zbývajících utkáních nestřetli, ale i s nimi holt musí každý hrát dvakrát," prohlásil Renard.

"Nicméně teď je to na nás, abychom z toho zápasu vyválčili nějaké body. Neustále musíme mít na paměti, že se nacházíme na osmnácté, tedy sestupové pozici. Musíme prostě předvést to nejlepší, co dovedeme. Na jednu stranu je to vlastně docela dobré, když se nacházíte v tabulce právě na takovém místě. Musíte být totiž silní především mentálně, což my právě teď jsme," dodal někdejší kouč Zambie další odhodlaná slova.

To Laurent Blanc řeší věci absolutně odlišné. Je si vědom toho, že titul je opravdu blízko. Vždyť i v případě nezdaru na Stade Auguste Bonal mají jeho hráči všechny trumfy stále ve svých rukou. Jednu trofej už navíc oslavili - minulý týden přehráli ve finále Coupe de la Ligue Olympique Lyon. V týdnu pak těsně zdolali Évian - největšího konkurenta Sochaux a jedno ze dvou mužstev, které je v tomto ročníku dokázalo porazit (tím druhým je Lyon).

"Musíme podávat lepší výkony nebo si cestu za titulem ještě zbytečně zkomplikujeme. A je na hráčích i členech realizačního týmu, aby o tom přemýšleli," řekl Blanc. PSG má nejlepší útok i obranu - v počtu inkasovaných branek (19) je na tom dokonce už lépe, než donedávna takřka neprostupná defenziva Lille, kterou mimochodem prověří za dva týdny.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.00 - 4.33 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - SC Bastia  (neděle 17:00)
Olympique Lyon chce stále do pohárové Evropy.

Cestu si však mírně zkomplikoval středeční remízou s Toulouse FC. V následujících zápasech se kromě Bastie utká ještě s Marseille, Lorientem a Nice, což není úplně nejsnadnější los. Největší protivníci v boji o nejlepší finální umístění jsou na tom z tohoto pohledu o něco lépe. Čtvrté ASSE, regionální rival, navíc už tento víkend vyhrálo, takže má nyní pětibodový náskok.

"Rozlosování zbývajících zápasů znám u všech týmů velmi dobře, ale co mě zajímá nejvíce, je samozřejmě to naše. Nemůžeme totiž spoléhat na klopýtnutí soupeřů. Musíme se soustředit jen na nás samotné. Bastia už splnila svůj cíl, a sice setrvat v Ligue 1, takže sem určitě přijedou v uvolněné náladě. A protože pořád mají silnou ofenzivu, nebude to snadný zápas," prohlásil na tiskové konferenci Remi Garde.

Ano, na Korsice se bude nejvyšší soutěž hrát i v příští sezoně, ovšem v té aktuální nadále zbývají některým klubům ještě čtyři kola. Bastia patří mezi ně, přičemž trenér Frederic Hantz je hodlá využít k umístění v horní polovině tabulky. "Na začátku minulého zápasu s Ajacciem (nakonec výhra 2:1) jsme byli dost pod tlakem, ale ten vyrovnávací gól nás posadil do sedla. Navíc nás skvěle podporovali naši příznivci, kterým se budeme chtít odvěčit co nejlepším umístěním," prozradil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - Girondins Bordeaux  (neděle 21:00)
V rámci pětatřicátého kola letošního ročníku francouzské Ligue 1 přivítá na svém hřišti třetí Lille OSC sedmé Girondins Bordeaux.

V prvním vzájemném utkání na Stade Chaban-Delmas zvítězil domácí tým jen těsným rozdílem. Obrana v čele s vynikajícím Vincentem Enyeamou byla totiž tehdy v podstatě neprostupnou zdí. Klub Davida Rozehnala se nyní po některých nevyrovnaných výkonech vrací zřejmě zpět do starých kolejí, jelikož ani proti Valenciennes, ani proti Marseille nigérijský brankář neinkasoval.

Rio Mavuba, bývalý hráč Les Girondins, přesto pase po pomstě: "Z naší strany to nebyl zrovna povedený zápas. Teď si ale rozhodně budeme chtít upevnit třetí místo, abychom udělali radost našim příznivcům. Ale pozor, na Bordeaux mám jen dobré vzpomínky - vyhrál jsem první trofej, poprvé jsem nastoupil v Ligue 1, a poprvé se dostal i do národního týmu Francie."

LOSC, Mavubův nynější zaměstnavatel, má tedy nakročeno do předkola Ligy mistrů, ovšem i ten někdejší ještě není zcela bez šance na evropské poháry. Zvláště, když si Bordeaux výrazně vylepšilo jak sebevědomí, tak skóre, vítězstvím 5:1 nad Guingampem v minulém kole, které obecně bylo na branky nezvykle bohaté.

"Lille má vynikající tým a určitě bude chtít vyhrát. Myslím, že obě mužstva budou hrát otevřeně a že to bude dobrý zápas. My vlastně nemáme, co ztratit, takže budeme prostě hrát naši hru a snažit se jim znepříjemňovat tu jejich. Navíc je skvělé, že se nám teď vyhýbají zranění a všichni chtějí hrát. A pochopitelně i vyhrávat, přičemž pro vítězství v zápase s Lille jsme ochotní udělat cokoliv," nechal se slyšet útočník Henri Saivet. Na Stade Pierre-Mauroy to tedy zřejmě skutečně bude zajímavá podívaná.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Ajaccio - AS Monaco  (sobota 17:00)
Ajacciu už o nic nejde, sestup do druhé ligy je v jejich případě zpečetěn a proti Monacu tak svěřenci Christiana Bracconiho budou hrát pouze o čest. Naopak knížecí klub by rád definitivně potvrdil druhou příčku a postup do Ligy mistrů.

Na první pohled to vypadá jako jasná záležitost, monacký kouč Claudio Ranieri však svůj tým varoval, že za žádnou cenu nesmí polevit v koncentraci. Náskok na třetí Lille momentálně činí pohodlných osm bodů, pokud by se tento stav podařilo i nadále udržet, mohou se Monačtí de facto začít připravovat na milionářskou soutěž.

Ajaccio však může být nebezpečným protivníkem - jednak hraje doma, a jednak už vyloženě nemá co ztratit. Jeho osud byl stvrzen minulý víkend, stylově při prohře v korsickém derby s Bastií, a proti AS už tedy může hodit starosti za hlavu a fotbalem se pouze bavit. A není pochyb o tom, že se Ostrované pokusí překazit favoritovi čtvrtou ligovou výhru v řadě..

"PSG už má titul prakticky v kapse, Lille na nás ztrácí osm bodů. V těchto podmínkách je těžké zajistit potřebnou motivaci," uznává Ranieri. "Pro nás je ale nejdůležitější, abychom druhou příčku už nepustili. Možná nám k tomu budou stačit už tři body z Ajaccia, nevím. Rozhodně nás nečeká nic jednoduchého, soupeř bude hrát bez tlaku a my musíme k zápasu přistoupit se vší vážností," dodal.

Že na Korsice panuje i přes sestup relativní klid, potvrdila i slova Christiana Bracconiho, který poděkoval svým hráčům za bojovného ducha a za výkony v průběhu celé sezony. "Nikdy jsme se nevzdali předem, a za to musím hráčům vzdát hold," citovaly trenérova slova oficiální stránky klubu. "Je to škoda, protože kdybychom takto hráli od začátku, nebyli bychom v této pozici. Teď je naším cílem získat co nejvíce bodů ke zbývajících zápasech a dohrát sezonu se ctí," dodal kouč, jehož ACA nevyhrálo už čtyři zápasy v řadě.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 4.20 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
OGC Nice - Stade Reims  (sobota 20:00)
Že by se Nice v samém závěru sezony ještě zapletlo do záchranářských bojů? Svěřenci Claudeho Puela nevyhráli už pět utkání v řadě a dnes proti nevyzpytatelné Remeši by se jim body opravdu hodily, zvlášť vzhledem k tomu, že hrají doma.

Naposledy předvedli Les Aiglons slušný výkon v derby s Monakem, prohráli však 0:1 a na sestupovou trojku už mají čtyři kola před koncem pouze šestibodový náskok. Sám Puel přitom trvá na tom, že hráči jsou i nadále v naprostém klidu a dobře si uvědomují, co musí udělat, aby krizi zažehnali.

"Necítíme se pod zvláštním tlakem," zahání zkušený kouč obavy. "Můj tým ví, že abychom získávali body, musíme tvrdě pracovat. Neschováváme se před zodpovědností a víme, že tenhle zápas bude pro nás hodně důležitý, svůj osud však máme ve svých rukou. Jsme tu, abychom bojovali až do samého konce," dodává.

Dobrou zprávou je rychlý progres u důležitého obránce Nemanji Pejcinoviće, který je mimo hru od únorové operace třísel, leč momentálně to vypadá, že by mohl stihnout ještě závěr sezony. Rychle se uzdravuje také záložník Mahamane Traoré, který však dnešní duel s největší pravděpodobností nestihne (realističtěji vypadá jeho návrat za týden v klíčovém duelu se Sochaux).

Jestliže Nice se momentálně potýká se špatnou formou, Remeš je na tom ještě hůře - tým, který v úvodu jara bojoval o pohárové příčky, čeká na výhru už od 1. března a propadl se mezitím do klidného středu tabulky. Aktuálně jsou svěřenci Huberta Fourniera osmí a mohou dohrát sezonu zcela bez stresů a starostí.

To však neznamená, že by Fournier dovoloval svým hráčům polevit. "Nice prožívá hodně těžký rok, vzhledem k tomu, že loni skončilo čtvrté," uvedl. "Jejich výsledky nejsou zrovna oslnivé, to se ale může kdykoliv změnit, takže se musíme mít na pozoru. Nemůžeme takový tým soudit jen podle letošní tabulkové situace," zvedá respektovaný kouč varovný prst.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.25 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - FC Lorient  (sobota 20:00)
Prestižní bretaňské derby sice na rozdíl od předchozích sezon nemá příchuť boje o poháry, to však neznamená, že by k němu fotbalisté Rennes a Lorientu přistupovali s lehkostí. Zejména domácí Rennes potřebuje bodovat, což si uvědomuje i křídelník Paul-Georges Ntep.

Les Rouge et Noir jsou sice třináctí, mají však pouze šestibodový náskok na sestupové pozice. Za čtrnáct dní je navíc čeká finále Coupe de la Ligue, mohou tedy sezonu zakončit ziskem cenné trofeje, a Ntep proto volá po absolutní koncentraci. "Víme, že pohárové finále je jen jeden zápas. Pro nás je nejdůležitější uspět v Ligue 1, a tam naše situace momentálně není dobrá," uvědomuje si jednadvacetiletý rychlík.

"Věci by se mohly rychle zvrhnout v náš neprospěch. Stále musíme bojovat o každý bod, protože konkurence má stejný cíl," vypichuje Ntep. "Nyní je potřeba stoprocentně se soustředit na zápas s Lorientem, nesmíme si dovolit polevit. Navíc je to derby, takže očekávání budou vysoká."

Kamerunský rodák, který si udělal jméno v Auxerre, teprve minulý týden oslavil návrat na hřiště po vleklém zranění, a jeho cílem je pomoci Rennes zakončit sezonu na úspěšné vlně. "Nekladu si vždy absolutní cíle. Nejprve se musím naučit, jak to na nejvyšší úrovni vlastně chodí. Každý zápas se učím něco nového," dodává mládežnický reprezentant Francie.

Pokud by Rennes v derby uspělo, může svého konkurenta v tabulce přeskočit; jednoduché to však nebude. Lorient totiž před týdnem oslavil velký návrat v domácím duelu s Montpellierem, kde ještě pět minut před koncem prohrával 1:4, nakonec si však odnesl bod za divokou remízu 4:4. Hrdinou byl, jako už letos tradičně, kamerunský šutér Vincent Aboubakar.

A záložník Les Merlus Cheick Doukouré věří, že se jeho týmu podaří předvést v závěru ligy dobré výkony. "Musíme hrát lépe, abychom se umístili co možná nejvýše," odhaluje plány pro závěrečná kola. "Víme, že máme šanci. Zatím to byla z naší strany průměrná sezona, s dobrými i špatnými momenty. Nyní potřebujeme především najít konsistenci ve výkonech. Derby je ohromně prestižní záležitostí, chceme samozřejmě vyhrát," zakončuje borec z Pobřeží Slonoviny.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.30 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Může Toulouse ještě zaútočit na poháry? Uvadající naději by udržela při životě pouze výhra na půdě Montpellieru, jeho hvězda Rémy Cabella však trvá na tom, že se předloňský mistr svého konkurenta nebojí.

Pět minut dělilo Les Pailladins od famózního triumfu 4:1 na půdě nevyzpytatelného Lorientu; fakt, že domácí nakonec dokázali zápas zvrátit a vybojovat remízu 4:4, atmosféře v montpellierské kabině určitě příliš nepřidal. Cabella, který v onom zápase vsítil dvě branky, se však za minulým týdnem neohlíží a místo toho se těší na podporu domácích fanoušků.

Zápas s Toulouse je totiž vlastně malým lokálním derby, a pokud by hosté na Municipalu bodovali, přehoupli by se přes symbolickou hranici 40 bodů, která je považována za jistotu záchrany. "Tohle může být ten zápas, který nám zajistí prvoligovou příslušnost na další rok," potvrdil Cabella. "Bylo by skvělé, kdyby se nám něco takového podařilo na vlastním stadionu."

"Ze zápasu s Lorientem si můžeme odnést hodně dobrých i špatných věcí. Teď je však zapotřebí hledět dopředu a udělat vše pro to, abychom vyhráli v Toulouse a mohli dýchat o něco klidněji," pokračuje ofenzivní záložník, o jehož služby se podle všeho strhne v létě pořádná mela. "Náš soupeř umí hrát velice dobrý fotbal, a to i ve venkovních zápasech. My se ale nebojíme," dodává.

Svěřenci Alaina Casanovy už reálně o nic nehrají, o čemž nejspíše rozhodla bezbranková remíza s Lyonem. Už podruhé v řadě se tak Toulouse nepodařilo skórovat. "Byl to kvalitní zápas s frustrujícím výsledkem," citoval Casanovu deník L'Equipe. "Naším plánem bylo podat dobrý výkon, a měli jsme spoustu šancí na výhru. Je ostuda, že jsme nedokázali vstřelit branku. Naším plánem pro příští sezonu je zapracovat právě na zakončení, protože to nás letos mnohokrát zradilo," plánoval charismatický taktik.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.30 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - Valenciennes FC  (sobota 20:00)
Pověstný duel o šest bodů sehrají Guingamp s Valenciennes - v sázce není o nic méně než zachování prvoligové příslušnosti pro příští sezonu. Pro hostující Va'nnes jde navíc o dost možná poslední šanci, jak tohoto cíle ještě dosáhnout.

Dlouho to vypadalo, že se Guingamp ve své nováčkovské sezoně bez problémů zachrání, konec sezony však svěřenci Jocelyna Gourvennece vyloženě nezvládají - prohráli už pětkrát v řadě, a pokud by padli i dnes na Roudourou, mohou se propadnout až do sestupové trojky. Valenciennes je aktuálně předposlední.

Je tedy nad slunce jasnější, že oba týmy udělají vše pro to, aby pokud možno zvítězily; remíza nic moc neřeší ani pro jednoho. "Toto je můj čtvrtý rok v této práci a každou sezonu o něco hrajeme," prohlásil na tiskové konferenci Gourvennec, jehož svěřenci museli před týdnem vytrpět ostudný debakl s Bordeaux. "Čím více se blížíme ke konci jara, tím důležitější zápasy nás čekají. Na to jsme ale zvyklí, tak to prostě chodí."

"Teď budeme hrát na domácím stadionu, takže musíme získat všechny body," pokračoval trenér, jehož způsob vedení podceňovaného klubu mu letos vynesl spoustu uznání v celé Francii. "Nemáme zrovna ideální formu, to se ale zlomí. Myslím, že tenhle tým potřebuje být trochu pod tlakem. Nejlepší výkony podáváme, jsme-li zatlačeni do kouta, a to se děje právě teď," zakončil.

Valenciennes je na tom ještě mnohem hůře - aby se zachránilo, musí naprosto bezpodmínečně vyhrát všechny čtyři zbývající duely. Po Guingampu přitom svěřence Ariela Jacobse čekají Bordeaux, Monaco a Toulouse. Ve fotbale se sice občas dějí zázraky, podobný scénář je však drtivě nepravděpodobný - Les Athéniens mají žalostnou formu, nevyhráli už pětkrát v řadě a naposledy padli doma s Nantes tenisovým skóre 2:6.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Évian Thonon Gaillard - AS Saint-Étienne  (sobota 20:00)
Jednu z posledních šancí zaútočit na Ligu mistrů má Saint-Étienne, které se představí na půdě Évianu; ten naopak může udělat důležitý krok k záchraně. Favorita v Annecy rozhodně nečeká nic jednoduchého, Évian před týdnem málem vybojovat bod na půdě PSG.

Až trefa Blaise Matuidiho z 89. minuty připravila savojský tým o bezbrankovou remízu, která by v tuhém boji o setrvání znamenala obrovskou vzpruhu. Takto mají svěřenci Pascala Dupraze "pouze" pětibodový náskok na sestupovou trojku, jejich aktuální dobrá forma však slibuje potenciálně klidný závěr sezony.

"Bez ohledu na výsledek vládne v týmu pozitivní nálada," vracel se k zápasu v hlavním městě záložník Cédric Cambon. "Naším cílem bylo neutrhnout si v Parku princů ostudu, a to se nám povedlo bezezbytku - ačkoliv inkasovat v samém závěru utkání je pochopitelně frustrující. Hráli jsme dobře a jsme se svým výkonem spokojeni," pochvaloval si.

"Nyní je však čas jít dál," pokračuje Cambon. "Dobře si uvědomujeme, jak důležitý zápas nás čeká. Tady se může rozhodovat o záchraně, a právě tyto výzvy máme vyloženě rádi." Spolehlivý středopolař také vyzdvihl kvality dnešního soupeře: "Saint-Étienne je dobrý tým, atletický, technický a rychlým přechodem do útoku. My ale víme, co musíme udělat, abychom získali dobrý výsledek."

Jestli však něco Les Verts nejde, jsou to závěry sezon - letos mělo jedinečnou šanci urvat kýženou třetí příčku, dokonce porazilo arcirivala z Lyonu na jeho půdě (ještě loni platilo, že bez ohledu na další výsledky Lyon rhonská derby pravidelně opanuje), jenže potom přišel úpadek formy a série tří remíz v řadě (proti Rennes, Remeši a Nice). Momentálně to tak vypadá, že spíše než snění o Lize mistrů bude tradiční klub zaměstnávat udržení stávající čtvrté příčky.

Levý bek Benoit Trémoulinas je přesvědčen o tom, že se ASSE může v Évianu odrazit k vítěznému závěru sezony, předpokládá však těžký boj. "Nepochybujeme o tom, že máme na výhru, věříme si," uvedla bývalá opora Bordeaux. "Náš trenér analyzoval zápasy soupeře a určitě nám řekne, na co se zaměřit. Évian je ale nepředvídatelným týmem, doma hraje dobře a je schopný prakticky čehokoliv. Očekáváme tuhý zápas proti stoprocentně motivovanému protivníkovi," zakončil Trémoulinas.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.20 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Nantes - Olympique Marseille  (pátek 20:30)
Evropské poháry z toho nakonec nebudou, přesto však nováček z Nantes zakončí sezonu úspěšně - pokud se tedy zachrání. Domácí výhra nad Marseille by to definitivně potvrdila. Naopak hosté se snaží udržet krok s první pětkou..

Přestože na jaře to v táboře svěřenců Michela Der Zakariana často vázlo, výhry nad ohroženými Guingampem a Valenciennes vrátily do kabiny Les Canaris tolik potřebný klid. Zejména poslední výlet do Valenciennes, který skončil drtivou výhrou 6:2, dopadl přímo skvěle. Záložník Jordan Veretout střízlivě vyzývá k tomu, že hlavní je nyní zajistit si prvoligovou účast i pro následující ročník.

"Měli jsme za úkol vyhrát dva zápasy, a ten úkol se nám podařilo splnit," pochvaloval si Veretout. "Cítíme se dobře a záchrana vypadá jako jistá věc. Zatím však není matematicky hotovo, k tomu stále potřebujeme udělat dobrý výsledek s Marseille. Chceme skončit co nejlépe, naším cílem je první polovina tabulky," popisuje mladý středopolař. "To by znamenalo přímo skvělou sezonu."

Marseille je šesté, díky výhře PSG v Coupe de la Ligue (a tudíž posunutí pohárové hranice ze čtvrté příčky na pátou) však má stále do Evropy velice blízko. Jeho konkurenty jsou momentálně dva rivalové od Rhony, Saint-Étienne s Lyonem; druhý jmenovaný v tuto chvíli drží poslední "evropskou" příčku. V Nantes navíc může kouč José Anigo počítat také s uzdraveným levým bekem Jérémy Morelem; jiný ex-lorientský borec, Mario Lemina, však bude chybět, stejně jako hvězda týmu Mathieu Valbuena.

Anigo, kterého by podle zákulisních spekulací v létě mohl nahradit sám Marcelo Bielsa, tedy bude muset ve středu pole improvizovat, Veretout však i přesto varuje před sílou Olympique. "Bojují o evropskou pohárovou vstupenku. Naším cílem je samozřejmě odehrát dobrý zápas a posunout se v tabulce, nebude to však jednoduché," dodává talentovaný záložník.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.10 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain34257275:1982
2.AS Monaco34219455:2772
3.Lille OSC341810638:2064
4.AS Saint-Étienne34169946:3157
5.Olympique Lyon341510949:3855
6.Olympique Marseille3414101046:3652
7.Girondins Bordeaux3412121045:3948
8.FC Nantes341371437:3846
9.Stade Reims3411121141:4645
10.Toulouse FC3411121141:4745
11.FC Lorient341191444:4842
12.SC Bastia341181538:5341
13.Stade Rennes349121340:4039
14.Montpellier HSC34718943:4439
15.OGC Nice341161729:3939
16.Évian Thonon Gaillard349111433:4838
17.EA Guingamp34981730:4035
18.FC Sochaux34891732:5633
19.Valenciennes FC34781935:5829
20.AC Ajaccio343112033:6320

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (69)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vite nekdo jak je na tom Brazilie pred MS? Pulka ty jejixh sestavy co hrala pripravny zapasy mi prijde z formy....Jak to vypada s Kaka a Ronaldinhem, maj sanci na nominaci?

Reagovat
juninho8

ja som niekde pocul ze miesto v time sa ujde len jednemu z nich...neviem co je na tom pravdy

Reagovat
Shevchenko

Všude to napiš ty mentále

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Cohade dostal dodatočný trest za faul na Gourcuffa (asi 1 zapas), čo z toho ked Gourcuff je dokonca sezóny mimo...

A k tomu ešte Baky, Brandao a Guilavougi tiež po jednom zápase za potýčku v tuneli...

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille by dneska mohla zaváhat, i když Anigo nasadil tvrdý trénink a Nantes to nebude mít lehké.

https://pbs.twimg.com/media/Bl_aHA1IEAArh88.jpg:large

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je podľa mňa iba individuálny tréning Thauvina, zober loptu a bež a nikomu ju nedaj veď tak sa aj charakterizuje na ihrisku...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Proč furt OM hraje v pátek, kdy chodím do hospody, a nemám tak možnost ty zápasy sledovat?

Reagovat
Langi

OT: Fofana letos dohrál

Reagovat
Langi
Reagovat
juninho8

no to dufam....snad sa chyti...

Reagovat
Langi

tak ještě jedno OT: v případě odchodu Gomise by Aulas chtěl Ben Yeddera z Toulouse

tak ste mě zas navnadili a zase z toho beztak hovno bude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

no to uz mozno chcem aby aj ten Gomis nerokoval o tej zmluve

Reagovat
Langi

Radsi pomalu...tomu Ben Yedderovi zatim neverim ani ja, a to uz je co rict...nakonec prijde Aliadiere a budem mit po prdeli

Reagovat
juninho8

no kym nenastane situacia kedy budeme za Aliadiera vdacny tak je dobre

Reagovat
Israha

Hlavně na co Ben Yeddera, když máte typově úplně stejné a podle mě kvalitnějšího Lacazetta. Pokud Gomis odejde, chce to nahradit ho zase nějakým podobným kladivem.

Reagovat
Israha

Spíš by se vám hodil Aboubakar nebo někdo takový...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

To by byla velká paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Bendtner

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

No co, je to dobrý vtip.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale beze srandy, přesně někdo takový by se k nám hodil. Já bych ho všemi deseti bral, ale to by musel jenom hrát fotbal, to všechno kolem je trochu jinačí káva

Reagovat
Godwinson

Hodil? Drahý a líný zmrd. To ideální pro Lyon, no :) Ve Francii je asi dvanáct do Lyonu se více hodících hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

"Já bych ho všemi deseti bral, ale to by musel jenom hrát fotbal, to všechno kolem je trochu jinačí káva"

Reagovat
Godwinson

No jo, ale to je jako napsat, bral bych Balotelliho, kdyby naplno využil ten talent, co dostal do vínku a choval se normálně

Reagovat
smazaný uživatel

No a proč bych to nemohl napsat?

Reagovat
Godwinson

Tak můžeš, proč ne, ale myslel jsem, že se tu bavíme zcela vážně a ty si z toho děláš šoufky

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem zcela vážně napsal, že by se mi Bendtner líbil, ale stejně je moc drahý a je to blb. Po sportovní stránce by ovšem byl platný jako náhrada za Gomise třeba.

Reagovat
Langi

...někdo takový ano, ale zrovna Bendtner určitě ne...pro mě je to absolutně nególový hráč a nekopa, kterej potřebuje 10 střel, aby vubec trefil bránu...navíc se nikdy neprosadil ani na hostovačkách v daleko horších klubech než je Lyon...jesi je Gomis dřevák, tak Bendtner je dřeváků král

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec tomu nerozumíte

Reagovat
juninho8

to mas ako so mnou...ja by som tam najradsej mal Torresa len to je absolutne mimo....uz len koli peniazom

Reagovat
smazaný uživatel

dáme na hrot Sarra a bude vybavené

Reagovat
Langi

No kdyz sem v lete chtel Lacinu tak ses smal...a ted bys bral tohohle kolohnata

Reagovat
smazaný uživatel

Prý kolohnáta...no úplně ideální by bylo, kdyby Gomis nakonec zůstal, ale moc tomu nedávám, snad teda Aulas splaší nějaké kladivo do vápna a nebude to chtít hrát jenom s Briandem, Lacazettem a Benziou

Reagovat
smazaný uživatel

ved Briandovi tiež končí zmluva

Reagovat
smazaný uživatel

Tak N'Jie místo něj...

Reagovat
Langi

No ja v to, ze zustane, docela doufam...navic naposledy mluvil docela i rozumne protoze lepsi nahradu stejne neprivedeme

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mluvit si může jak chce, ale dokud nebude vyfocený s propiskou, Aulasem a smlouvou, tak s tím moc nepočítám.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na to, jak jsem ho vyhazoval, tak bych si teď fakt přál, aby zůstal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vyhadzovali sme ho všetci, a bolo by to v pohode, lebo sme mohli dostať zaň 10-12 ME, tak by boli peniaze a náhrada by zháňala ľahšie ako teraz keď odíde zdarma

Reagovat
Langi

Ja ne...ja ho chtel vzdycky

Reagovat
Israha

To je zas klasický Thauvin. Celý poločas hraje úplné hovno a pak mu vyjde jedna akce a dá z toho gól . Nic, udržte, přidat druhý a urvat tři body, ztráta je nepřípustná.

Reagovat
smazaný uživatel

Gakpe

Reagovat
Langi

Pekne v nedeli to musi byt za 3 body jinak uz nevim

Reagovat
smazaný uživatel

Lidičky omlouvám se za spam, ale daruju 75% slevovy kupon na FM 2014. Má-li někdo zájem pište

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes Evian musí zabrať

Reagovat
Langi

tam to smrdí zase remízou...ASSE bude rádo, když tu EL udrží

Reagovat
smazaný uživatel

pozerám asi 10 minút na Evian, no tak tí ale majú deravú obranu, už mohli inkasovať asi 3-krát, dúfam že to nejak uhaluzia a oberú zelenáčov o body...

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
vlastik

Reagovat
smazaný uživatel

ŠAMPIÓNI

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis

Reagovat
juninho8

ja som to zapol az teraz po 2 goloch stavim sa ze sa uz nic nestane

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle vypadá na docela sranda zápas na obou stranách, já bych ještě neházel flintu do žita

Reagovat
juninho8

nakoniec hej....tolkoto sanci z nasej strany a tak otvorene kraje obrany na oboch stranach som nevidel uz dlho

Reagovat
smazaný uživatel

To říkám

Reagovat
juninho8

drama je na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Gooooool...někdo určitě, jen nevím kdo

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak Koné

Reagovat
juninho8

nabehol tam ako tank....konecne nieco dobre spravil

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Saša

Reagovat
juninho8

to uz sa hadam neda pokazit

Reagovat
juninho8

takto koneho pozname chyba a premastene clenky

Reagovat
smazaný uživatel

Koné the bonebreaker

Reagovat
juninho8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele