Ligue 1 - souhrn 34. kola

26.04.2013, 22:31, aktualizováno 28.04.2013, 22:59
Komentáře a souhrny
Vedoucí Paříž i v devíti lidech udržela výhru v Evianu, Marseille porazila Lorient a zvýšila na druhém místě náskok na Lyon, který remizoval se St. Etienne. Lille v přestřelce jen remizovalo se Sochaux a po výhře nad Troyes se na něj dotáhlo Nice. Rennes vyhrálo 2:0 v Brestu a Ajaccio otočilo duel s Montpellierem.

Évian Thonon Gaillard - Paris Saint-Germain 0:1

28.04.2013 21:00

Góly: 50. Javier Pastore

Prakticky už jen jedno jediné vítězství dělí fotbalisty PSG od ligového titulu. Pokud v příštím kole porazí v Parku princů Valenciennes, podobně jako nyní Évian díky jediné brance Javiera Pastoreho z 50. minuty, bude vlastně rozhodnuto. ÉTG navzdory prohře zůstává nad sestupovým pásmem, pouze však díky lepšímu skóre.

Aktuálně dělí druhou Marseille a PSG již devět bodů. V Ligue 1 nerozhodují výsledky vzájemných zápasů, ale výše skóre. I v tomhle případě je na tom suverénně lépe pařížský klub. Ten má pozitivní rozdíl mezi inkasovaným a vstřelenými brankami na čísle čtyřicet jedna, zatímco Olympique pouze na čísle šest.

Jakkoli tedy PSG ve zbývajících čtyřech kolech vyhraje, bude mít o prvenství téměř jasno. A slovíčko "téměř" značí 99,9% šanci na vítězství. Stále totiž rozhoduje faktor skóre, a pokud se mezi Marseille a PSG bude držet devítibodový odstup i tři kola před koncem, je teoretická možnost, že by se OM mohl před svého soupeře dostat.

Je trochu k vzteku, že Pařížané trofej možná neoslaví v Parku princů s vlastními fanoušky hned po utkání s Valenciennes. Přitom Olympique by musel dohnat ztrátu desítek vstřelených gólů navíc. Pokud však za týden vyhraje stejně jako PSG, cenná trofej se podle pravidel Ligue 1 zkrátka zvednout nad hlavy nebude moci.

Utkání mezi Évianem a PSG bylo v režii hostů. Nejprve zahrozil v 5. minutě Ibrahimovic, o jehož startu se hodně spekulovalo, jelikož v pátek netrénoval, jeho dělovka z voleje z třiceti pěti metrů pořádně provětrala rukavice gólmana Laquaita. Poté Ibrahimovic zakončoval po stadnardce u vzdálenější tyčky, zase jen do Laquaita.

Ani z následného rohového kopu se Ibrahimovic po Lavezziho rozehrání neprosadil. Na gól si museli hosté počkat do 50. minuty. Pastore převzal přihrávku zprava a z rozběhu napálil míč přímo z první přesně k tyčce. V 62. minutě Verratti trefil břevno, Ibrahimovic dorážel, jenže z blízkosti úplně sám trestuhodně přestřelil.

V 81. minutě byl vyloučený Verratti po druhé žluté kartě, v nastavení pak šel pod sprchy Beckham, který ostře šlápl na Adnaneho a sudí Thual vytáhl červenou kartu. ÉTG však krátkou přesilovku ve svůj prospěch nezužitkoval. V závěru se navíc mezi sebou málem poprali hráči, karetní tresty už po hromadné potyčce ale nepadly.

Více informací k zápasu

OGC Nice - ES Troyes 3:1

28.04.2013 17:00

Góly: 34. Renato Civelli, 45. Darío Cvitanich, 77. Luigi Bruins - 21. Mohamed Yattara

Nice dokázalo otočit skóre utkání proti poslednímu Troyes a vyvinulo ještě větší tlak na třetí Lyon, jenž se stále může těšit z pozice zajišťující účast v Lize mistrů.

Hosté se sice ve 20. minutě dokázali ujmout vedení díky trefě Mohameda Yattary, nicméně domácí odpověděli ještě v průběhu prvního poločasu. Nejprve srovnával Renato Civelli, váhy vítězství na stranu Nice převrátil na konci úvodního dějství Dario Cvitanich. V druhém poločase vítězství pojistil Luigi Bruins.

Třetí vítězství svěřenců Clauda Puela z posledních čtyř ligových zápasů znamená posun již na šestou pozici tabulky. Nice má na svém kontě momentálně stejný počet bodů jako páté Lille, od pohárových příček ho dělí jediný bod. Naproti tomu Troyes zůstává na posledním místě a na nesestupové pozice ztrácí čtyři kola před koncem těžko dostižitelných šest bodů.

Přestože domácí od úvodu utkání průběhu hry dominovali, nakonec to byli oni, kteří ve dvacáté minutě hry inkasovali po standardní situaci. Benjamin Nivet si na vzdálenější tyči vybral Yattaru, jenž centr svého spoluhráče z rohového kopu proměnil dokonalou hlavičkou v úvodní branku utkání - 0:1.

Nice mohla na překvapivou trefu svého soupeře záhy zareagovat. Nicméně Dario Cvitanich jen o pár centimetrů nedosáhl na dobrý centr Timotheeho Kolodziejczaka. Na vyrovnání jsme tak museli čekat až do 34. minuty. Gólman Yohann Thuram nedokázal zlikvidovat volej Kevina Diaze, míč dolétl pouze k nohám dobíhajícího Civelliho, jenž z nějakých šesti metrů rozvlnil síť soupeře - 1:1.

Ještě před poločasovým hvizdem sudího se Nice dostalo do vedení proti Troyes. Po rychlém protiútoku proběhl po levé lajně Didier Digard, jenž svou přihrávkou oslovil Daria Cvitaniche. Argentinský kanonýr se zbavil dotírajícího Jeremieho Brecheta a hlavičkou poslal svůj celek do vedení 2:1.

Troyes se dostalo v druhém poločase do dobré příležitosti. To když si Bahebeck několikrát narazil s Faussurierem a připravil tak palnou pozici pro Floriana Camuse. Jeho ránu však dokázal spolehlivě lapit brankář Joris Delle. O několik minut později se jako zázrakem snesl balon na kopačky zcela neobsazeného Niveta, jenž však sám před brankou nepochopitelně minul.

Přestože Cvitanich nedokázal proměnit svůj nájezd na brankáře, třetí branky se tým z Azurového pobřeží přesto dočkal. Gregoira Puel vyzval deset minut před koncem k ráně Bruinse a nizozemský hráč bez problémů umístil míč zkraje vápna do sítě - 3:1.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 1:1

28.04.2013 14:00

Góly: 55. Yoann Gourcuff - 29. Kurt Zouma

Skvělou podívanou si pro fanoušky přichystali odvěcí rivalové z Lyonu a Saint-Étienne, kteří se nakonec po bouřlivém průběhu rozešli spravedlivou remízou 1:1.

Přestože v tak prestižním zápase, jakým je Derby du Rhone, jdou papírové předpoklady stranou, Les Verts zejména v prvním poločase plně reflektovali svoji aktuální výbornou formu. Už samotný fakt, že na Stade Gerland vedli a nakonec alespoň letošní neporazitelnost, ukázal, že tradiční slabina Galtierova týmu - totiž zpackané závěry jinak dobře rozehraných sezon - jako by letos byla ta tam. Boj o Ligu mistrů slibuje být ještě hodně zajímavý.

Kabinu Lyonu už před zápasem zastihla velká rána, když se dlouhodobě zranila letos velmi dobře chytající jednička Rémy Vercoutre; mezi třemi tyčemi ho musel nahradit teprve dvaadvacetiletý odchovanec Anthony Lopes, a šanci předvést své umění dostal už po pěti minutách hry, kdy reflexivně vyrážel ránu Aubameyanga. Šanci připravil centrující Brandao, a právě spolupráce obou útočných hvězd Stéphanois byla dnes - ostatně jak je tomu letos zvykem - důležitým prvkem hry hostů; naneštěstí pro fanoušky v zelených barvách však zahozená úvodní šance jen předznamenala další účinkování gabonského kanonýra.

Lyon se v první půli podle očekávání zkoušel prosadit kombinační hrou, avšak zmateně a nejistě působící obrana poskytovala živnou půdu k nebezpečným brejkům z druhé strany; poprvé toho mohli Les Gones litovat v okamžiku, kdy Cohade po dobré prováhal šanci na finální přihrávku. Platonický tlak domácích došel prvního vyústění až téměř po půlhodině hry, avšak Lisandrova tvrdá hlavička po Grénierově centru pouze nechala vyniknout Ruffierův pověstný reflex.

ASSE jako by si uvědomilo, jak velkou šanci právě dokázalo přežít, a odpovědělo nejlepším možným způsobem - nejlepší asistent ligy Yohan Mollo se ve 29. minutě postavil k rohovému kopu a na bližší tyči našel mladého stopera Kurta Zoumu, který hlavou poslal míč k nehlídané zadní tyči. Gólový úspěch oslavili fanoušci v hostujícím sektoru po svém, a rozhodčí musel dokonce na chvíli přerušit hru - odpálená světlice v ochozech však nakonec průběh zápasu dále nenarušila.

Krátce po vstřelení úvodní branky podruhé selhal Aubameyang, který úplně sám mířil z otočky na vzdálenější tyč, leč minul; lyonští se pokusili odpovědět přesnou distribucí míče do vápna, kde číhal osamocený Briand, ale míč prakticky vůbec netrefil. Hektický fotbal nahoru-dolů vyústil po dalších dvou minutách v Aubameyangovo uvolnění Guilavoguie, jenže ani on - ačkoliv jinak byl na své pozici defenzivního štítu vynikající a zejména díky němu ovládalo ASSE střed pole - Lopesovu bránu netrefil.

Vypadalo to, že ASSE by zahozených šancí v první půli mohlo litovat; hned první minuty po změně stran se však nesly ve stejném duchu, a Aubameyang brzy spálil svoji už třetí gólovku, když i tentokrát minul ze své pozice na pravém křídle vzdálenější tyč Lopesovy brány. Zdá se, že Gaboncovo nikterak neskrývané přání nastupovat na hrotu útoku není úplně neopodstatněné..

Lyon však dokonale zmrazil rozjetého soupeře v 54. minutě, když zničehonic vyrovnal - a jestliže do té doby působila nervózním dojmem spíše domácí obrana, tentokrát povážlivě zaspala defenziva hostů. Gourcuff byl sice v šestnáctce tísněný hned dvěma strážci, přesto však dokázal zpracovat a levačkou vypálit přes padajícího Zoumu mimo Ruffierův dosah.

Následujících 20 minut pak jakoby oba soupeři rezignovali na bránění výsledku, a na hřišti to začalo skutečně vřít - jak po fotbalové, tak po emocionální stránce. Aubameyang nejprve využil své fyzické síly k odstavení Umtitiho a vyzval volného Brandaa, který svoji hlavičku opřel mimo tři tyče; pět minut nato to zahučelo na obou stranách, nejprve obrana ASSE odclonila míč mířící do sítě, poté Zouma pálil hlavou centimetry nad Lopesovo břevno.

20 minut před koncem oba trenéři vystřídali, a dali tak jasně najevo, jaké jsou jejich ambice pro zbytek zápasu - zatímco domácí Rémi Garde stáhnul Malbranquea s Briandem a vyslal na hřiště Lacazetteho a Gomise, hostující Christophe Galtier místo hrota Brandaa nasadil středního záložníka Bodmera. I přes toto zřetelné gesto to však byli Stéphanois, konkrétně (opět) Aubameyang, kdo si připsal další šanci - tentokrát sice pálil po zemi mezi tři tyče, ale Lopes dobře vyběhl a míč schoval pod nohy.

Když v 78. minutě prolétl nebezpečný Grénierův roh šestnáctkou bez povšimnutí, hra se uklidnila a zdálo se, že oba týmy už pouze v poklidu dohrají, smířeni s remízou 1:1. Lyon opět tlačil, jenže obrana ASSE byla pozorná, klidná a domácí k ničemu nepouštěla..

..v nastaveném čase se však uklidňující se tep fanoušků dočkal další šokové terapie. Nejprve svoji finální šanci zápasu zazdil po centru Clerca nešťastný Aubameyang, a krátce poté pak poprvé zaúřadovalo důležité rozhodnutí sudího Duhamela - Aubameyang (kdo jiný?) nastřelil ve vápně ruku jednoho z obránců. Taková byla alespoň interpretace stěžujících si borců v zeleném. Možná kdyby se více soustředili na hru, nepustili by Lyon do ještě jedné obrovské šance doslova v poslední vteřině zápasu - Ruffier se po rohovém kopu vytáhl perfektním zákrokem a vyrazil míč nad břevno.

Konečný výsledek tak ponechal rozdíl mezi oběma kluby na dvou bodech - Lyon je třetí a ztrácí čtyři korálky na Marseille, Saint-Étienne se vrátilo na čtvrté místo o jediný bod nad Lille.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Toulouse FC 0:0

27.04.2013 20:00

Góly: -

Souboj dvou týmů ze středu tabulky skončil vcelku očekávanou remízou - ani Bastia, ani Toulouse se nedokázaly brankově prosadit a rozdělily si po bodu.

Bylo znát, že ani jeden ze soupeřů se nemá kam hnát - záchranu už mají víceméně v kapse, pohárové příčky jsou nedostižně daleko, a tak se všech dvaadvacet borců na trávníku poměrně šetřilo. Bezbrankový výsledek alespoň posloužil oběma k ukončení sérií proher, která u Toulouse činila tři zápasy, u Bastie dva.

Les Violets byli v první pětačtyřicetiminutovce lepším týmem a Wissam Ben Yedder se málem prosadil hned ze začátku, nebýt obětavého zákroku Juliena Palmieriho. Následovaly pokusy Etienneho Didota a Adriena Regattina, které mířily oba mimo; ani herní převaha tak nebyla Casanovovým svěřencům nic platná.

Po obrátce se poměr sil obrátil a navrch měli domácí Korsičané, kteří se konečně probrali a začali trápit hostující obranu. První střelu na branku zaznamenal nováček v 63. minutě prostřednictvím Floriana Thauvina, který převzal míč od Anthony Modesteho, ale narazil na pozorného Ahamadu.

Na druhé straně se vyznamenal Landreau, když vyrazil Rothenův přímý kop. Finálová šance zápasu přišla vniveč dvě minuty před koncem řádné hrací doby, kdy Ahamada poměrně rutinním zákrokem zlikvidoval další přímák Wahbi Khazriho těsně zpoza vápna.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Stade Rennes 0:2

27.04.2013 20:00

Góly: 28. Abdoulaye Doucouré, 37. Victor Montaño

Seznam sestupujících se začíná stávat stále jasnějším a zřetelnějším. Brest prohrál i bretaňské derby s Rennes, zaznamenal již už sedmý neúspěch v řadě a k záchraně mu čtyři kola před koncem chybí už pět bodů. Hosté naopak vyhráli po dvou a půl měsících strádání a drží si i nadále desátou příčku.

Situace domácích začíná být hodně kritická. A moc dobře to věděl na úvod i aktivní Grougi, jenž nejprve poslal hezký centr na Tourého, ten ale z voleje zamířil jen nad břevno. Dlouho se hrála hodně uspávací a nezáživná hra, diváky v Brestu nakonec dokázal probudit ve 28. minutě Abdoulaye Doucouré.

Pro tohohle mladíka byl tento zápas mimochodem premiérou v dresu SRFC. Vyšla mu nakonec náramně, jelikož po Pitroipově přihrávce skončil jeho přízemní pokus přesně u tyčky. Na druhé straně se po pěkném pasu Grougiho snažil usměrnit míč za záda Costila dorážející Martial, v koncovce ovšem nebyl úspěšný.

Ve 37. minutě naopak hosté navýšili náskok. Féret uvolnil moc hezky Montaňa, který se ocitl sám před gólmanem Thébauxem a nezaváhal. I po přestávce bylo Rennes o něco aktivnějším týmem. Doucouré ihned ukázal, že by mohl být v budoucnu platným hráčem, a po Pitroipově pobídce znovu pořádně zatopil Thébauxovi.

Brest měl velkou možnost na korigování v 54. minutě. Grougi opět vymyslel finální nahrávku, jenže Ba v zakončení naprosto selhal. Další asistence Grougiho mohl využít Lesoimier, ani on však na Costila nevyzrál. O minutu později mohl Lesoimier znovu skórovat, rovněž Coulibaly se pak z dorážky netrefil.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - AS Nancy-Lorraine 0:0

27.04.2013 20:00

Góly: -

Určitě cenný bod si odvezli fotbalisté zachraňujícího Nancy z půdy vždy nepříjemného Valenciennes. Je pravda, že domácí byli o něco lepším týmem, v koncovce se však častokrát mýlili a nebo nevyzráli na brankáře Gregoriniho. Hosté tak díky bezbrankové remíze drží jednobodový odstup od sestupového pásma.

V 8. minutě zahrozil nejprve ASNL. Moukandjo převzal pas od Zitteho, poté vystřelil na Penneteaua, nicméně ten si s touhle šancí poradil. O čtyři minuty později musel poprvé zasahovat Gregorini, který vyrazil střelu Meliksona na rohový kop. Izraelský záložník přitom dostal parádní přihrávku od Danica.

V závěru první půle se Melikson ocitl ještě v jedné dobré střelecké pozici, nicméně po Nguettově pobídce mu ve skórování zamezil skvěle obránce Puygrenier. Přece jenom se ještě do poločasu mohlo měnit skóre, Nancy málem uspělo s Karabouém, který po centru Bakara z voleje napálil jen fantastického Penneteaua.

Po přestávce se na úvod ukázal Gomis, jeho pokus mu však celkem v pohodě polapil Gregorini. Také Sankharé zkusil své střelecké umění, zamířil ovšem jen vedle. Největší možnost měl VAFC v 65. minutě. Sankharé parádně vyslal Nguetteho, který se řítil sám na Gregoriniho, v koncovce pak ale domácí forvard selhal.

Závěr utkání patřil jasně domácím. Ti mohli strnout tři body na svou stranu třeba díky Danicově ráně ze 68. minuty, nebo té od Meliksona, nicméně Gregorini si s oběma dvěma nakonec dokázal poradit. V 84. minutě pálil parádně z dálky netradiční střelec Rose, jeho rána ovšem skončila těsně vedle.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Stade Reims 0:0

27.04.2013 20:00

Góly: -

Remeš vybojovala důležitý bod v Bordeaux a vzdálila se tak od sestupové zóny; domácím naopak nezbývá než naplnit evropské naděje prostřednictvím Coupe de France.

Nutno říci, že nováček si bod plně zasloužil - co se šancí týče, byl lepším týmem, a nebýt zákroku na poslední chvíli proti střele Floyda Ayitého, mohl si odvézt i výhru. I remíza však navýšila náskok Fournierových svěřenců na osmnáctou příčku na čtyři body.

Bordelais už mají prakticky jasno v tom, že sezonu zakončí ve středu tabulky, a na jejich projevu to bylo vidět - na rozdíl od aktivních hostů, kteří nutně potřebovali body, působili Gillotovi hráči zejména v první půli pasivním dojmem. Už po osmi minutách pálil na bránu Franck Signorino, ale Cédric Carrasso si s jeho střelou dobře poradil.

Následovala přízemní rána Christophera Glombarda, která se po půlhodině hry otřela o tyč; celý brejk rozehrával brankář Agassa, který si všiml špatného postavení hráčů v soupeřově pokutovém území. Když však neuspěl ani Henrique, který sice překonal Carrassa, ale pálil těsně mimo, nedošla útočná snaha hostů v prvním poločase gólového naplnění.

Bordeaux vůbec poprvé zahrozilo až osm minut po přestávce, avšak Bellion trestuhodně minul - akce začala u André Biyoga Poka, který se probil dopředu a uvolnil mladého forvarda, jenž však tváří v tvář Agassovi ke zklamání tribun netrefil. Na druhé straně neuspěli Anthony Weber ani znovu Ayité.

Tožský útočník byl možná nejaktivnějším mužem na hřišti; jeho další intervence po Devauxově pasu vyústila v ránu z první, kterou na brankové čáře zblokoval Marc Planus. Finální šanci zápasu pak zaznamenal bordeauxský Henri Saivet, který nepříjemně protáhl Agassu, leč bez výsledku.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Montpellier HSC 2:1

27.04.2013 20:00

Góly: 82. Andy Delort (pen.), 90+1. Dennis Oliech - 56. Anthony Mounier

Velký krok k záchraně udělalo korsické Ajaccio, které porazilo strádajícího šampiona z Montpellieru, a na sestupové pásmo má aktuálně náskok čtyř bodů. HSCM se naopak stále více vzdaluje možnost urvat evropské poháry. Hosté přitom díky Mounierovi až do 82. minuty vedli 1:0, pak se ale dokázali prosadit Delort s Oliechem.

Můžeme říci, že si Montpellier utkání prohrál sám. O celém jeho průběhu vlastně rozhodla až druhá půle, ve které se odehrálo vše podstatné. Ajaccio přitom bylo už v té první přece jenom vedení o něco blíže, ani v jedné ze tří slibných příležitostí se však gólově neprosadilo. Hodně úzko bylo domácím ve 47. minutě.

Diawara totiž ve vápně srazil pronikajícího Camaru, za což byla nejen nařízena penalta, také byl korsický stoper nucen po červené kartě odejít do šaten. K zahrání pokutového kopu se postavil Belhanda, tomu ovšem nevyšel záměr přelobovat brankáře Ochou, který tak na brankové čáře v pohodě chytil míč do rukavic.

O sedm minut později se již hosté přece jenom dokázali proti oslabenému soupeři gólově prosadit. Bedimo od středové čáry sprintoval podél levé lajny, předal míč ke druhé tyčce, kam si nabíhal Mounier, a ten sám před Ochoou nezaváhal. Ještě deset minut před koncem se zkrátka pro hosty vyvíjelo vše dobře.

Také na druhé straně se však červenalo a rovněž se kopal pokutový kop. El Kaoutari zezadu drcl do Delorteho, za což byl vyloučený, a sám faulovaný pal penaltu proměnil. V nastavení se nakonec ještě dokázal prosadit Oliech, jenž po centru Delorteho hlavou z blízkosti zařídil svému týmu důležité tři body.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Marseille 0:1

27.04.2013 17:00

Góly: 25. Mathieu Valbuena

Marseille stále živí naděje na zisk ligového titulu, především si však po nejtěsnějším možném vítězství v Lorientu pojistila druhé místo zaručující přímou účast v Lize mistrů. O jediný zásah hostí se postaral v prvním poločase Mathieu Valbuena, domácí naopak skórovat nedokázali a v boji o evropské příčky opět ztratili.

Do utkání lépe vstoupil OM. Valbuena měl střelecký apetit už na samotném začátku, jeho technický pokus ze 7. minuty však dokázal zlikvidovat gólman Audard. Na druhé straně skvěle zakombinovali Barthelmé s Aliadiérem, připravili střeleckou pozici pro Bacu, nicméně i marseillský brankář Mandanda dobře a včas zasáhl.

Oba muži v rukavicích byli jinak stále ve velké pohotovosti, Audard se třeba musel pořádně zapotit při možnosti Gignace, jenž pálil zpoza vápna. Nakonec se Olympique dočkal vedení ve 25. minutě. Audard sice stačil ránu A. Ayewa vyrazit pryč, nemohl ovšem stačit na pohotovou dorážku Valbueny do prázdné branky.

Les Merlus mohli vyrovnat ještě před přestávkou. Aliadiére poslal centr do vápna, kde se snažil odvrátit míč do bezpečí stoper Fanni. Zamířil ale nešťastně do své svatyně, přičemž o vteřinu později musel děkovat Mandandovi, který brilantním zákrokem celou situaci nakonec vyřešil ve prospěch Olympiqueu.

Druhé dějství již nebylo tak kvalitní jako to první. Na první loženku si diváci museli počkat do 72. minuty, kdy Mandanda polapil střelu z voleje od Barthelmého. Jen o minutku později to zkoušel Barthelmé po přihrávce Jouffreho znovu, smolně však trefil břevno. Poslední šanci na vstřelení branky měl Autret, i s ním si ovšem Mandanda věděl rady.

V závěru utkání ještě musel zasahovat sudí Benoit Milot. Audard s A. Ayewem měli na konci utkání potyčku, za což byli oba nakonec vyloučeni, a v závěru sezóny tak oslabí zbytečně svůj tým kvůli disciplinárním testům.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Sochaux 3:3

26.04.2013 20:30

Góly: 26. Salomon Kalou, 45. Salomon Kalou, 48. Marko Baša - 79. Cédric Kanté, 84. Vincent Nogueira, 87. Vincent Nogueira

Tak tohle je pořádné překvapení! Na novém stadionu v Lille vypadalo dlouho vše zcela jasně - domácí ještě čtvrt hodiny před koncem vedli 3:0, svého soupeře jasně přehrávali, měli více střel a držení míče celých 70%, jenže Sochaux se dokázalo zázračně zvednout a srovnat na 3:3.

Jako první se osudu vzepjal obránce Cédric Kanté, na nějž následně dvěma brankami navázal Vincent Nogueira, a společnými silami tak vymazali náskok, jejž zařídil dvougólový Salomou Kalou, kterého doplnil Marko Baša. I přes tento úspěch však montbéliardský klub zůstane i nadále v sestupové zóně, jelikož vyhrál pouze jednou z posledních devíti pokusů; Lille naopak promeškalo šanci bodově se dotáhnout na třetí Lyon.

Není překvapením, že ve skvělé formě hrající Lille převzalo otěže utkání hned od začátku, a pod taktovkou opět vynikajícího Dimitri Payeta mohlo skórovat už po pár minutách - rozhodčí však odmítl posoudit zákrok na Kaloua jako penaltový. Právě Payet s Kalouem byli nejnebezpečnějšími muži na hřišti, a když druhý jmenovaný ve 25. minutě otevřel skóre, měli už za sebou několik slibných šancí. Úvodní branka padla po kombinaci s Ronny Rodelinem, který vybídl bývalého forvarda Chelsea přesnou přihrávkou a tomu pak stačilo zdálky pouze přesně zacílit za záda Simona Pouplina.

Dogám následně nebyla uznána další branka pro ofsajd, a Marvin Martin trefil z přímého kopu břevno; do střelecké listiny se tak zapsal až znovu Kalou, a to těsně před přestávkou. U zrodu akce byl opět nebezpečný Rodelin, jehož centr sice obránce Carlao odvrátil, ale pouze k nohám úspěšného střelce, který se otočil a zkušeně zavěsil do vinglu Pouplinovy brány.

Krátce po pauze to vypadalo, že je rozhodnuto - další Rodelinova odvrácená střela totiž padla do cesty Bašovi, který měl jednoduchý úkol uklidit míč hlavou do sítě, a bylo to už 3:0. Až za tohoto stavu se poprvé probralo i Sochaux a gólman Elana musel vytěsňovat Siovu střelu; Bakambu pak po souboji s Bonnartem vyrovnal bilanci sporných penaltových (ne)rozhodnutí.

Sochaux začalo s blížícím se závěrem skutečně tlačit, a vyplatilo se to - Kanté se po rozehrání přímého kopu uvolnil od svého strážce a chytře prostrčil míč za Elanu. Kontaktní gól Les Lionceaux ještě více nabudil, a když Elana hrubě neodhadl Nogueirův přímý kop a nechal ho propadnout za svá záda, začalo být domácím pořádné horko.

Vyrovnání se pak událo po další téměř identické situaci - opět za to mohl Nogueirův přímák a nejistý Elana, který podruhé neodhadl směr míče a dovolil tak soupeři vybruslit ze zdánlivě bezvýchodné situace s přijatelným výsledkem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain34227561:2073
2.Olympique Marseille34197838:3264
3.Olympique Lyon34179855:3660
4.AS Saint-Étienne341513656:2858
5.Lille OSC341512753:3557
6.OGC Nice34169951:4157
7.FC Lorient3413111053:5250
8.Montpellier HSC341461451:4548
9.Girondins Bordeaux341115835:3048
10.Stade Rennes341361546:4945
11.Toulouse FC3410121240:4242
12.Valenciennes FC3410111342:4841
13.SC Bastia341171644:6240
14.Stade Reims349111431:3838
15.AC Ajaccio349131237:4638
16.AS Nancy-Lorraine348111533:4935
17.Évian Thonon Gaillard348101639:5034
18.FC Sochaux348101637:5534
19.Stade Brestois34852129:5329
20.ES Troyes345131639:5928
Bodové odečty
AC Ajaccio-2za výtržnosti fanoušků v utkání s Lyonem v sezóně 2011/2012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (94)

Přidat komentář
Marv

Ztratit takhle doma v poslední čtvrthodince vedení 3:0.. za to si Lille opravdu LM nezaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen za to

Reagovat
smazaný uživatel

Toto ma zaujalo , Branky: 26. Salomon Kalou, 45. Salomon Kalou, 48. Marko Baša - 79. Cédric Kanté, 84. Vincent Nogueira, 87. Vincent Nogueira najdite tam chybu

Reagovat
smazaný uživatel

Salomon Kalou dal dva goly....

Reagovat
REPLIKATOR

Chyba je že projeli vedení 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Kalou se nějak rozstřílel

Reagovat
Langi

krásný výsledek

Reagovat
Langi

jinak o tom Gameirovi se hovoří celkem hlasitě...ikdyž osobně si nedovedu představit jak by si konkuroval s Gomisem...

Reagovat
smazaný uživatel

ono se říká, že by se mohl podívat i do OM

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba si konkurovat nebudou Pokud teda bude o Gomise v létě někde zájem.

Reagovat
Langi

ted už těžko...měl dobrej podzim, ale na jaře je zase dřevěnej jako obvykle...navíc já nechci aby odešel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Sochaux se musí udržet. Paráda, jak dokážou brát body favoritům aktivním a gólovým fotbalem.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille je neskutěčný

Reagovat
Israha

Gólové kolo...

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille, to je moc, jsem si před zápasem říkal, že dneska u jim ta štíhlá výhra nevyjde.... a vono zase vyšla :D

Reagovat
smazaný uživatel

opět majstrštyk Baupa

Reagovat
Langi

poslední dobou uhaluzili dost zápasů...já tipuju že nakonec skončej druhý před náma hlavně abysme my byli aspon třetí

Reagovat
smazaný uživatel

já nečekal zázraky po minulé sezoně, ale tohle mě prostě dostalo neuvěřitelné, co ten člověk dokáže

Reagovat
Israha

Z posledních sedmi zápasů 15 bodů a skóre 4:0...to už není haluz, to je betonářská taktika

Reagovat
Langi

já bych se rád někdy dočkal takové obrany v Lyonu...byla by to po těch letech příjemná změna

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal ‘open talks with Lyon over summer Maxime Gonalons transfer’ :)

Reagovat
Langi

tak hlavně at pořádně zaplatěj kdyžtak

Reagovat
Godwinson

Opět vedle

Reagovat
smazaný uživatel

Co tim chce basnik rict?

Reagovat
Godwinson

S volbou hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, ze Capoue by byl lepsi volba... V Gonalonsovi vidi asi do budoucna nahradu za Artetu.

Herne mi prijdou oba podobni

Reagovat
Rarášek

Kéžby

Reagovat
Godwinson

Četl jsem, že Marseille jde po Mangovi ...

Reagovat
smazaný uživatel

???

Reagovat
smazaný uživatel

Že by náhrada za N'Koloua?

Reagovat
Israha

Z Lorientu do Marseille se poslední dobou chodí nějak často, koukám...ale nejsem proti, Manga může být dobrá posila, pokud N'Koulou odejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska opravdu skvělý zápas Lyon - ASSE

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, ale remíza spíš uškodí zelenáčům, než nám. Máme vše ve svých rukách, tudíž můžeme v klidu ztrácet body v Nancy...při "formě" Marseille to druhé místo bude fakt úspěch, ale ta LM je už hodně blízko.

Reagovat
Langi

nevěřim že ještě poskočíme před Marseille...a vubec bych netvrdil že LM je blízko...2 body od ASSE a 3 body od rozjetýho Lille je hovno...

Reagovat
smazaný uživatel

vy máte ještě PSG před sebou, nebo se mýlím?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemýlíš, ale hlavně máme před sebou Nancy

Reagovat
smazaný uživatel

jsou teď v docela dobré formě no ..

Reagovat
Langi

no jako jesi to v Nancy nebude za 3 body tak se fakt můžem jit klouzat

Reagovat
smazaný uživatel

rysuje se dalsi sezona bez LM ...

Reagovat
Langi

taky se bojim...chtěl bych mit kristofykův optimismus

Reagovat
smazaný uživatel

ono hlavne nejake nancy, spis bych resil, ze hrajeme s psg a v nice, to muze byt klidne 0 bodu a ani nemrknem

Reagovat
Langi

no právě...v Nice to nebude žádná sranda...s PSG doufám aspon bod uděláme

Reagovat
domingo

Na Nice koukam ted a ti jeste odpadnou, ani doma proti Troyes moc netusi

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna dali gol

Reagovat
domingo

Coz nic nemeni na tom, ze hrajou na hovno

Reagovat
smazaný uživatel

a zaroven vedou

Reagovat
smazaný uživatel

no, já být váma se taky bojím PSG, v Nice se dá vyhrát ... Nancy je snad povinnost, na to se shodneme

Reagovat
Langi

Nancy musí bejt za 3 body...stejně jako poslední kolo Rennes...jinak to nejde

Reagovat
domingo

Proc se bojite Nice vic nez Nancy?

Aiglons jsou tym co hraje fotbal, da se s nima hrat otevrene, navic ta fazona uz je opustila a nemaji zkusenosti s bojem o vrch tabulky.. Nancy jsou oproti tomu extremne namotivovani, fyzicky strasne silni bojovnici, kteri patri k 3 tymum s top formou v lize, o zachranu hrajou kazdej rok a brat body favoritum nemeli snad od doby, co k nim prisel Correa, coz bylo nekdy ve stredoveku. Kor pro tym jako Lyon (!!) je hrat na Marcel Picot mnohem vetsi nejistota nez na Municipal du Ray..

Reagovat
domingo

*nemeli problem

Reagovat
smazaný uživatel

protoze puel zna lyon lip nez kdokoliv jiny? jestli je neco claudova silna stranka, je to taktika, vubec bych se nedivil, kdyby mnohem min zkuseneho gardeho prechytracil

Reagovat
domingo

To je samozrejme hodne vyrazny faktor, jenze vsechny ostatni proste mluvi jinak. Dalsi otazkou je, jak ti dvacatnici tu taktiku dokazou plnit, protoze letosni Nice je fakt kombinaci nadseni a velkyho talentu, dej jim vedeni 1:0 proti Lyonu a vsadim se, ze znervozni a neubrani to, protoze jeste nevi, jak se to dela.

Reagovat
Godwinson

Francie má do budoucna na stopera dva neuvěřitelně talentovaný borce ... to se jen tak nevidí. Škoda jen Maupayova kolena, to by byl podobný případ ... snad s tím nebude mít dlouhodobější problémy.

Reagovat
domingo

Pochvalte mi report!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Chválím ti report

Reagovat
Godwinson

Koukám Fofana už na lavičce. Škoda, že má na svém postu protekční dítě :)

Reagovat
smazaný uživatel

hodně remíz v tomhle kole ...

Reagovat
Godwinson

Domingo

Reagovat
smazaný uživatel

je docela sranda že druhé Marseille má na konte menej gólov ako posledné Troyes

Reagovat
Godwinson

Dalšího anglického nápadníka má Nicolas N'Koulou, po Arsenalu se o obránce Marseille začal zajímat Newcastle, kde by mohl nahradit Fabricia Colocciniho.

Reagovat
smazaný uživatel

21 M€

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

15 maximálně

Reagovat
Langi

jesi ta cena zůstane tak tři palce nahoru pro Marseille...protože takovou hodnotu, při dnešních cenách a ve Francii, nemá ani omylem

Reagovat
Israha

Kopytnatce Taylora ať si ale nechají v Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

Joey aspoň bude mít kamaráda.

Reagovat
Israha

Zatím jsem nečetl, že by měl zůstat do příštího roku...

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem viděl, tak nehrál špatně.

Reagovat
Israha

Jo, výkony měl velmi solidní, ale zatím jsem nikde neviděl informaci o tom, že by se jeho hostování změnilo v trvalý přestup. Osobně bych byl rád, kdyby zůstal...

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, ten Pastore Když má den, tak zkazí neuvěřitelné množství míčů.

Reagovat
fenixLFC

godwinson, domingo, viem ze suhrn sa pise az po sezone aale co by ste mi mohli povedat o nancy? Maju an to dotiahnut to do konca tu zachranu popripade ci maju na to na rok hrat aspon v tom strede tabulky? formu maju vynikajucu(az na ten vybuch v pohari)... alebo je to typicke zachranarske muzstvo(francuzsky wigan)? budu treba nakupy alebo maju moznost tazit z akademie?

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně zbytečná červená pro Verrattiho že já na to psg vůbec koukám, akorát jsem si zkazil chuť po lyon-asse.

Reagovat
Langi

twl Bechkam...co udělal?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

za toto cervena ??? ...

Reagovat
Langi

tak šel do toho jako idiot...z pohledu rozhodčího to vypadalo jako když mu tu nohu chce přelomit vejpůl...na jednu stranu se nedivim

Reagovat
smazaný uživatel

ano ale chcel si aj pokrit loptu a ani ho nezasiahol ... na toto sa pgs odvola

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal by se měl už přejmenovat na balet , to nebylo ani na žlutou.

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužená.

Reagovat
REPLIKATOR

Jasná redka. Trestá se i pokus, ten hráč měl štěstí, že ze souboje uhnul.

Reagovat
M0rb1D4S

Tým, který dá ve 34 zápasech 38 branek se drží na druhém místě tabulky? To je unikát..

Reagovat
Radin

Pastore je zvláštní hráč..Co si zatím myslíte o angažmá Beckhama v PSG?Bohužel to fakt vypadá na prodej dresů a celkem fraška,ta červená po pár minutách na hřišti tomu fakt nepřidala..

Reagovat
.13

ked nastupil zle nehral, napr. proti OM sa mi hrozne lubil. A v nohach to este stale ma, kondicku straca, ale Matuidi to odbeha. Nevidim v tom problem (mozno len mensi prieston na ihrisku pre Chantomeho), urcite ho tam vidim radsej ako Mottu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to má být. Kvalitní obrana je základ a po vstřeleném golu hlavně neinkasovat. Za to Marseille tleskám.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to má být. Kvalitní obrana je základ a po vstřeleném golu hlavně neinkasovat. Za to Marseille tleskám.

Reagovat
Israha

https://www.youtube.com/watch?v=E16CdOgDKq4 Audard je debil . Ale dobrá reakce Sougoua, nebýt jeho, mohlo být hůř . Akorát nechápu, co udělal André, že dostal rudou taky...

Reagovat
smazaný uživatel

no čítal som na fr. portaloch ze sa tym bude zaoberať komisia LFP vo štvrtok na nejakom zasadnutí a možno bude aj Valbuena potrestaný

Reagovat
smazaný uživatel

svině ... chtějí nás obrat o nejlepší hráče ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele