Ligue 1 - preview 34. kola

26.04.2013, 09:31, aktualizováno 28.04.2013, 08:40
Previews
Šlágr tohoto kola hodně napoví o tom, kdo si v příští sezóně zahraje Ligu mistrů - k derby na hřiště třetího Lyonu totiž zajíždí čtvrté Saint-Étienne. Poslední Troyes se bude snažit rozdmýchat naději na záchranu v Nice, vedoucí PSG hodlá udělat další krok k titulu na půdě Évianu...
Olympique Lyon - AS Saint-Étienne  (neděle 14:00)
Dnešní Derby du Rhone bude mít vskutku pikantní přístup - může totiž sehrát zásadní roli v tom, kdo z obou nerozlučných konkurentů dostane na podzim šanci představit se v Lize mistrů..

Saint-Étienne už má Evropu zajištěnou díky triumfu v Coupe de la Ligue, ale nejprestižnější soutěží by hrdý klub určitě nepohrdnul; poslední kvalifikační místo momentálně obsazuje právě Lyon, a na Stade Gerland tak půjde o přímý souboj o třetí příčku.

Domácí kouč Rémi Garde síce chová k historickému soupeři velkou úctu, ale zároveň zdůrazňuje, že následující zápas ještě není zcela rozhodující: "Šampionát nebude po tomto víkendu končit. Les Verts hrají velmi dobře, jde o hodně silný tým a nás čeká těžký zápas. Chceme ale zvítězit, stejně jako oni."

"Situace obou klubů v tabulce slibuje ještě větší drama," dobře ví kouč, pod jehož vedením Lyon promeškal šanci na Ligu mistrů už loni. "Současná situace je skvělá pro diváky i ligu jako takovou. Není to jen tak klasické derby, podobný zápas je vždy nesmírně důležitý," dodává.

Lyon zareagoval na tři po sobě jdoucí porážky nejlepším možným způsobem - dvěma výhrami, a Garde nezastírá, že tento obrat pro něj znamená důležitou změnu v hodnocení celé sezony: "Musím najít správnou metodu, rovnováhu a rozpoložení mezi hráči. Mým úkolem je vždy dělat ta nejlepší rozhodnutí, která povedou k vítězství."

Stéphanois zůstávají v roce 2013 stále neporaženi; na triumf v Coupe de la Ligue navázali ve středu v zápase s Ajacciem, a pokud triumfují i letos, přeskočí svého arcirivala v tabulce na třetím místě. Remíza by naopak udržela rozdíl mezi oběma celky na dvoubodové hranici.

I přes tyto okolnosti však kouč Christophe Galtier odmítá přílišná očekávání, což také sdělil novinářům: "Nyní leží tlak na těch, kteří jsou za námi, zatímco nám to šlape perfektně. Zlepšujeme se sezonu od sezony."
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Dabo, Biševac, Lovren, Umtiti - Gonalons, Malbranque - Lisandro, Grénier, Briand - Gomis
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Clerc, Zouma, Perrin, Ghoulam - Lemoine, Guilavogui - Aubameyang, Cohade, Mollo - Brandao
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.25 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
OGC Nice - ES Troyes  (neděle 17:00)
Chce-li Nice do pohárů, musí dnes doma bezpodmínečně pokořit poslední Troyes; hosté naopak čelí podobnému imperativu vzhledem k nepravděpodobné záchraně..

Jean-Marc Furlan, kouč nováčka, nikterak nepřeceňuje ani důležitou středeční výhru na půdě Rennes - ESTAC zůstávají stále na dně tabulky a budou potřebovat hodně tvrdé práce, chtějí-li se udržet. Triumf v Bretani byl vůbec prvním venkovním zápasem za tři body v sezoně a znamenal stáhnutí manka na sedmnáctou příčku na šest bodů..

..což je nicméně stále hodně, a Furlan to dobře ví. "Pokud vyhrajeme všechny své zbývající zápasy, zachráníme se," pragmatizuje. "Problémem je, že se nám to dosud v této sezoně nedařilo. Podle zkušeností tak mohu říci, že to bude těžký úkol, šest bodů je hodně. Nesmíme však dovolit, aby nás tabulkové postavení, ať už je jakékoliv, příliš svazovalo a strhovalo od práce. Tento klub a tým nyní musí pracovat velmi tvrdě."

Nice se naopak letos daří, ačkoliv poslední dobou se nevyhnulo několika zaškobrtnutím; momentálně jsou svěřenci Claude Puela šestí, s reálnou šancí na místo v Evropské lize. Díky faktu, že v současnosti čtvrté Saint-Étienne už má Evropu díky triumfu v Coupe de la Ligue jistou, dostává celek z Azurového pobřeží jedinečnou šanci - stačí "nějak" předběhnout Lille..

Bilance Les Aiglons v posledních šesti zápasech je vyrovnaná - tři výhry, tři porážky. Fanoušci na Stade Municipal du Ray tak nemají úplně jasno v tom, co od zbývajících pěti duelů vlastně očekávat; Puel se však soustředí na to, aby se jeho hráči mohli 25. května ohlédnout za sebe a uznat, že udělali to nejlepší, co bylo v jejich silách.

"Díky naší pozici si můžeme dovolit být ambiciózní," neskrývá Puel, který už dříve potvrdil, že by do Evropy s podceňovaným týmem rád. "Myslím, že je důležité držet budoucnost ve svých rukách. Musíme hrát na plný plyn, nepolevovat a neuhýbat z vytyčené cesty."
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Évian Thonon Gaillard - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Nejenže si Pařížané nechtějí zbytečně zkomplikovat cestu za mistrovským titulem, který nezískali od roku 1994, zároveň mají proti Évianu také o jednu motivaci navíc. Právě on je totiž vyřadil ze čtvrtfinále Coupe de France a znemožnil mu cestu za touto trofejí. Domácí v závěru sezóny hájí prvoligovou čest.

Protože Marseille uspěla naplno na půdě Lorientu, pořád může ještě zabojovat o první místo. Byť je její šance na minimu, šestibodová ztráta se dá teoreticky ještě ve zbývajících čtyřech kolech stáhnout. PSG má vše nastaveno jasně - bez ohledu na výsledky OM, pokud dvakrát zvítězí, svůj hlavní cíl bude mít splněný.

Vlastně však oslavy můžou vypuknout již následující kolo. Je pravda, že za týden by zároveň musel Olympique doma zaváhat s Bastií, aby se to povedlo. Přesto je tahle možnost pro hosty určitě lákavá a zajímavá. Aby však mohli napsat tenhle scénář, je potřeba naplno bodovat i na půdě Évianu, sedmnáctého celku tabulky.

"Nedělní utkání je velmi důležité," ví obránce Grégory van der Wiel. "Uděláme samozřejmě všechno pro to, abychom zvítězili a přiblížili se k titulu. Je jasné, že tam také chceme odčinit náš nepovedený výkon, jaký jsme předvedli ve čtvrtfinále poháru. To je pro náš tým další extra motivací."

ÉTG může hrát do karet absence jeho soupeře. Nejlepší střelec Ligue 1 a švédská hvězda Zlatan Ibrahimovič, jemuž chybí tři trefy, aby zaokrouhlil své číslo na třicítku, totiž zřejmě nenastoupí do základní sestavy. V pátek netrénoval s prvním mužstvem, podle informací laboruje s nemocí.

Svěřenci Pascala Dupraze naposledy nezvládli jedno z ostrých utkání s přímým konkurentem v boji o záchranu, Nancy venku podlehli 1:3. Jen malý krůček je dělí od sestupového pásma. "Víme, jak to proti PSG bude těžké. Důležité bude odehrát dobrý zápas. Naučili jsme se tvrdě bojovat," uvedl évianský lodivod.

Dupraz si nedělá těžkou hlavu z toho, jakému protivníkovi bude čelit. "Kdybych se spoléhal na ligovou tabulku, řekl bych, že nebudeme mít šanci. Připravíme se na utkání tak jako v Coupe de France a budeme věřit v kvality týmu," dodával. "Nemůžeme však vzít za své, že PSG porazíme i tentokrát. Hrajeme s ním nyní úplně jinou soutěž."
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Lorient - Olympique Marseille  (sobota 17:00)
Marseille stále ještě živí teoretickou šanci na titul, dnes mu však v cestě stojí velká překážka - Lorient v posledních týdnech hraje dobře a kouč Gourcuff připustil, že Les Merlus se stále nevzdali naděje na Evropu.

Olympique poslední dobou vyniká zejména famózní defenzivou - kapitán Steve Mandanda nedostal v lize gól už déle než devět hodin. A vzhledem k tomu, že Lorient má před domácími fanoušky vůbec nejproduktivnější útok v zemi, půjde tentokrát o skutečný test možností.

Devítibodová ztráta Les Phocéens na první místo je pět kol před koncem sice stáhnutelná, ale z kabiny se ozývají jasné signály - soustředíme se na udržení druhé příčky a přímého postupu do Ligy mistrů. "Nebudu vám lhát, chceme skončit druzí. Pro mě jako fotbalistu a soutěživého člověka, který Ligu mistrů nikdy nehrál, by šlo o splněný sen," připouští záložník Foued Kadir, avšak dodává: "Nic však není úplně jednoduché. Poslední dobou jsme vyhrávali pouze o gól, dokonce i proti Brestu, který se nachází v sestupové zóně. Hrát proti týmům, které bojují o Evropu nebo o udržení, je vždy složité."

"V první řadě je to otázka motivace a vůle," pokračuje kreativní Alžířan v odkazu na fakt, že Marseille drží šňůru 560 minut bez inkasované branky. "Když vcházíme na hřiště, máme v hlavách jedinou věc: udržet čisté konto. Víme totiž, že sami si pár šancí dokážeme vypracovat vždy. Všichni mají tento přístup, útočníci i obránci - skórovat proti nám je nyní velmi, velmi těžké."

Jestli však má někdo tuto defenzivu skutečně prověřit, je to právě Lorient, jehož domácí průměr činí úctyhodných 3,4 vstřelených branek na zápas. Jedním z klíčových faktorů je probuzení Jérémie Aliadiéreho, bývalého velkého talentu, který letos doslova explodoval a s 15 brankami drží třetí místo v tabulce střelců za hvězdami Ibrahimovicem a Aubameyangem.

A Aliadiéreho fazona pochopitelně neunikla velkoklubům - konkrétně právě Marseille, o jehož zájmu se v poslední době začalo spekulovat. "OM je velký klub, jeden z největších ve Francii. Je vždy hezké slyšet, že se o vás někdo takový zajímá," kvituje sám střelec. "Pochopitelně mi to lichotí, ale probírat to budeme až na konci sezony. Stále je před námi ještě pět zápasů v lize a semifinále Coupe de France, takže by bylo poněkud hloupé v tuto chvíli přemýšlet o odchodu."

Kouč Christian Gourcuff se bude muset s dnešním úkolem vypořádat bez početného seznamu marodů - nejnověji na něm přibyl Mathieu Coutadeur, který se tak přiřadil k Lucasi Marequeovi, Arnaudu Le Lanovi, Tony Katouanovi, Ryanu Masonovi, Alainu Traorému, Julienu Querciovi a Wesley Lautoovi.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Gassama, Bourillon, Manga, Baca - Monnet-Paquet, Jouffre, Lemina, Barthelme - Corgnet, Aliadiére
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Fanni, Nkoulou, Mendes, Morel - Romao, Cheyrou - Amalfitano, Valbuena, A. Ayew - Gignac
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Bastia - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Především dobře organizovaná defenziva by měla dnes Bastii pomoci k bodovému zisku. Nováček soutěže se dnes utká s Toulouse.

Svěřenci Frédérica Hantze z posledních dvou ligových střetnutí nedokázali vyválčit jediný bod, když nejprve prohráli v Lorientu 1:4 a následně nedokázali ubránit své nadějné vedení proti Lille. Dogy v posledních pěti minutách hry vstřelili dvě branky a radovali se z vítězství 2:1.

Korsický celek je momentálně na třináctém místě tabulky a na sestupové pozice má pět kol před koncem soutěže náskok pouhých šesti bodů. Stoper Sylvain Marchal tak vyzval nejen své spoluhráče z obrany, aby defenzivní činnost v posledních kolech sezony rozhodně nepodceňovali.

"Je jasné, že pokud dostanete branku, jsou za tím obvykle chyby vašeho mužstva. Proti Lille jsme na ně doplatili. Od začátku sezony velice tvrdě pracujeme na to, abychom se v nejvyšší soutěži udrželi. A nyní uděláme vše pro to, abychom vše zúročili již proti Toulouse," vykládal Marchal.

"Musíme být více agresivnější, jít více po balonu. Nesmíme dostávat tolik branek. Snad se nám to podaří omezit již dnes. Když dostáváme málo branek, odvedeme logicky pokaždé daleko lepší výkon, už jen proto, že nejsme pod takovým tlakem," zapřemýšlel obránce domácího družstva.

Trenéra Hantze mrzela především ztráta bodů z minulého kola, kdy Lille až v samém závěru překlopilo váhu vítězství na svou stranu. "Příčina byla jasná, celý tým byl prostě a jasně již velice unavený. To je samozřejmě velice nepříjemné. Ale myslím si, že děláme přeci jen určité pokroky."

I Toulouse vstupuje do tohoto zápasu s porážkou v zádech. Fialoví v posledním ligovém zápase prohrálo s Lorientem v poměru 0:1 a v tabulce jim tak pět kol před koncem patří jedenáctá pozice. Na osmnácté Sochaux mají momentálně náskok osmi bodů.

"Je těžké prohrát takový zápas. V prvním poločase jsme byli průměrní, nedokázali jsme se dostat do optimálního tempa. Bohužel jsme udělali defenzivní chybu, která nás stála body. Musíme se z toho poučit a nadále tvrdě pracovat. Musíme se podívat na týmy za námi, stále nám k jistotě chybí jeden nebo dva body. Stále můžeme získat mnoho bodů, čekají nás i těžká utkání. Dokud nebudeme mít dostatečný počet bodů, nemůžeme hrát moc otevřeně," přiznal manažer Alain Casanova.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Brestois - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Souboj dvou týmů s mizernou formou uvidí diváci v Brestu, kam přijíždí Rennes. Hostům sice pád do středu tabulky může po pohárových ambicích přijít nepříjemný, ale domácí jsou na tom ještě mnohem hůře a musí hodně zabrat, chtějí-li udržet prvoligový status i pro příští rok..

Frédéric Antonetti, který už potvrdil, že Rennes po sezoně opustí, věří, že právě bretaňským derby se jeho tým může odrazit k lepšímu finále a trochu tak napravit zpackaný dojem z letošního ročníku. Les Rouge et Noir sesbírali v posledních devíti zápasech pouhé dva body a momentálně s sebou táhnou šňůru pěti porážek, což znamená průběžné desáté místo; ve finále Coupe de la Ligue pak zůstal ambiciózní celek na štítě Saint-Étienne.

Vše nasvědčuje tomu, že se v Rennes budou v létě dít velké změny; Antonetti však nevidí důvod k tomu, aby se věci nezačaly obracet k lepšímu ještě v závěru sezony. "Je to součást této práce. Občas zažíváte opravdu špatné časy, toto je však poprvé, co ta krize trvá takhle dlouho," přiznává.

"Musíme nalézt formu, co nejdříve to jen bude možné. Tato situace je katastrofická a my se z ní musíme dostat," dodává kouč týmu, který minulý víkend klesl na pomyslné dno domácí porážkou s posledním Troyes. "Jsem i nadále přesvědčen o tom, že Rennes čekají velmi dobré časy; toto je pouze ukázkou toho, že se do podobné krize může dostat každý."

Hosté mají navíc potíže v obraně - k zraněnému Johnu Boyemu (tříslo) se přidal i kolega Onyekachi Apam, kterého na hřiště nepustí poraněný sval.

Situace Brestu je ještě hrozivější - předposlední místo a pětibodová ztráta na záchranu slibují pořádně hektický závěr sezony. Svěřenci Corentina Martinse se pachtí od porážky k porážce, ale Antonetti i přesto upozorňuje, že není na místě brát je na lehkou váhu, a to zvláště v případě, že se jedná o derby.

"Brest je v komplikované situaci, potřebují nutně získat body," ví holohlavý stratég. "Bude to těžký zápas, a pro nás jako rivala ještě o něco těžší. Musíme se především sebrat psychicky."
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valenciennes FC - AS Nancy-Lorraine  (sobota 20:00)
Nancy minulý víkend konečně vyšplhalo ze sestupové zóny, jejich současná skvělá forma však dostane těžkou prověrku ve Valenciennes a kouč Patrick Gabriel varoval hráče, aby si nemysleli, že nyní mohou polevit.

13 bodů - přesně tolik získali Les Chardons z posledních pěti zápasů, což znamená, že vítěznou sérii jim zkazila jediná remíza. Nikdo v Ligue 1 na tom není v tomto ohledu lépe, avšak Gabriel si je dobře vědom toho, že těžký úkol stále není zdaleka u konce. Osmnácté Sochaux je totiž vzdáleno jediný bod.

"Dnes jsme se poprvé po dlouhé době dokázali vynořit z pásma ponoru, ale celkově jsme ještě nic nedokázali," prohlásil kouč po minulé výhře nad Évianem. "Nemůžeme si oddechnout, protože všichni jsou si vědomí toho, co je v sázce. Boj o záchranu bude napjatý až do konce, očekávám, že nebude jasno před posledním zápasem v Brestu."

"Zápas ve Valenciennes je důležitý, ale ne více či méně než ostatní zbývající utkání," přemítá dále lodivod, který převzal tým v polovině sezony po odstoupivším Jeanu Fernandezovi. "Každý víkend slýcháme, že tento duel bude stěžejní, ale není to pravda - po jeho skončení bude stále ve hře 12 bodů."

A úplný klid nemohou mít ani Les Athéniens - jejich náskok na Nancy činí pouze šest bodů, a kdyby Sanchezovi svěřenci netriumfovali minulý víkend v Remeši, bude to s jejich prvoligovou příslušností také povážlivě nahnuté. Aktuálně je normandský klub na dvanáctém místě.

"Matematicky vyjádřeno ještě zachráněni nejsme," ví stoper Lindsay Rose. "Máme 40 bodů, což je dobrý výsledek, ale abychom mohli být klidní, musíme vyhrát ještě další zápas. Triumf v Remeši byl pozitivní pro naši morálku, ale snažíme se stále přemýšlet dopředu."
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - Stade Reims  (sobota 20:00)
Fotbalisté Remeše sice mají v závěru mírný náskok na záchranu a ve vyrovnané konkurenci je každý bod navíc velkým plusem, avšak pět kol před koncem nemusí prozatímní tříbodový náskok na osmnácté Sochaux stačit. Remeš je zatím čtrnáctá a vše má ve svých rukách. Nyní zavítá na půdu Bordeaux, které se nachází v horní polovině tabulky na deváté příčce s pětibodovým odstupem na desáté Rennes. Na pohárovou Evropu ztrácí už deset bodů.

Bordeaux sice ještě může ve zbývajících pěti kolech vylepšit svou pozici, ovšem rozhodně nemá tak velkou motivaci jako jeho soupeř. Soustředit se bude spíše na Francouzský pohár, kde po výhře ve čtvrtfinále nad Lens je z postupující čtyřky jedním z největších aspirantů na zisk trofeje a právě z této soutěže může proklouznout do Evropské ligy. Hostům se v lize v poslední době dařilo, po čtyřech utkáních bez prohry nestačili až minule na Valenciennes.

Oba soupeři se letos utkali jednou na začátku prosince v 16. kole a Stade uhrálo s favorizovaným Girondins cennou remízu 0:0. Domácí záložník Abdou Traore doufá, že jeho tým ještě postoupí do pohárů díky ligovému pořadí. "Rozhodně to nesmíme vzdávat, stále šance existuje. Nemůžeme se totiž spoléhat jen na národní pohár, to je velká loterie. Zbývající tři soupeři mají svou kvalitu, všichni totiž hrají nejvyšší soutěž," řekl přesvědčivě.

Traore následně dodává, že jeho tým už nesmí ztrácet. "Podle mého je stále ve hře pátá či šestá pozice, museli bychom ale ve všech zbývajících pěti utkáních zvítězit." Asistent trenéra hostů Olivier Guegan dobře ví, že hráči Remeše musí odvést maximum. "Pokud chceme bodovat, tak musíme být naprosto disciplinovaní a zvolit správnou strategii. Rozhodně nesmíme naší hru příliš otevřít, chceme jí založit na tvrdé a týmové práci," uvedl bojovně Guegan.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Ajaccio - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Reného Girarda čekají poslední týdny na lavičce Montpellieru. Trenér, pod nímž MHSC získalo historicky první titul, se po sezoně s mužstvem rozloučí.

Přestože se vedení Montpellieru již dříve rozhodlo neprodloužit svému stávajícímu kouči v létě končící kontrakt, jméno nového kouče bylo oznámeno až nyní. Od nové sezony převezme mužstvo kouč Jean Fernandez, jenž se proslavil především díky postupu do Ligy mistrů s nyní již druholigovým Auxerre.

Girard však i přes všechny spekulace v posledních měsících, týdnech a dnech doufá, že jeho mužstvo zůstane soustředěné až do samého konce ročníku. "Vedení to takhle rozhodlo. Takže to není můj problém, nýbrž jejich," sdělil Girard k tomu, zda může Montpellier dohrát konec ligy v plné koncentraci.

"Samozřejmě se budu snažit, aby vše nakonec vyšlo co nejlépe. Jestli jsou toto ideální podmínky? Když napíšete článek a víte, že bude další den vyměněn, znamená to, že jste kvalitní papír? Nejsem si jistý," přišel se zajímavou úvahou René Girard, jenž chce již od nové sezony nastoupit do nové funkce.

"Myslím, že jsem v dobré kondici. Stále chci dokázat veliké věci, chci pokračovat. Moje mise nekončí v Montpellieru. Musím pouze otočit list a čekat na novou výzvu. Fotbal není to, čím jsem teď. Fotbal je tím, čím jsem poslední čtyři roky žil," zamyslel se nakonec ještě brzy odstupující manažer hostujícího výběru.

Devětapadesátiletý kouč má před sebou posledních pět zápasů na lavičce Montpellieru, vše začne právě dnešním kláním proti Ajacciu. Zatímco hosté prakticky již nemají o co hrát - na pohárové příčky ztrácí momentálně již devět bodů - domácí Korsičany ještě čeká tvrdý souboj o udržení.

L’ours v posledních pět zápasech nedokázali ani jednou zvítězit a od sestupových pozic je momentálně dělí pouze dva body. A Albert Emon, kouč domácího výběru, se obává, že by zvýšená očekávání mohla mít neblahý účinek na jeho hráče, kteří naposledy padli v Saint-Étienne 2:4.

"Loni jsme zahájili sezonu s tím, že jsme věděli, že celá sezona, tedy od prvního až do osmatřicátého zápasu, bude velice náročná. Letos se očekává, že se v lize udržíme. Ale abychom se v lize udrželi, musíme se vždy koukat pouze před sebe, na následující utkání. Nesmíme mít pocit, že jsme pro záchranu již udělali dostatek," myslí si Emon.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - FC Sochaux  (pátek 20:30)
Mohutným závěrem sezóny se Lille probývá na stále lepší a lepší pozice. Dogy by se rády chtěly zúčastnit příštího ročníku Ligy mistrů, k čemuž ale potřebují urvat minimálně třetí příčku. Tu nyní drží Lyon, na který ztrácejí tři body. Sochaux je osmnácté a bude v závěrečných kolech horlivě bojovat o záchranu.

Popředí tabulky je hodně našlapané, vůbec se ještě nedá spekulovat o tom, jaká bude situace po posledním třicátém osmém kole (tedy s největší pravděpodobností je rozhodnuto o titulu). LOSC má přitom jediný cíl - kvalifikovat se alespoň do předkola Ligy mistrů. "Tým má vůli, dá do toho všechno," uvedl záložník Marvin Martin.

Domácí mají aktuálně skvělou formu, z posledních deseti utkání jen jednou remizovali a jednou prohráli, vše ostatní vyhráli. "Kvalifikovat se do Ligy mistrů by byla skvělá věc," pokračoval Martin, který ještě loni oblékal dres právě svého soupeře. "Bylo to před chvilkou, mám tam spoustu přátel."

Sochaux strádá především doma, což se mu šeredně nevyplácí. Čtyřikrát v řadě už před vlastními fanoušky naplno neuspělo, z čehož vyplývá aktuální sestupová pozice. "S Ryadem Boudebouzem jsem často v kontaktu. Včera jsme s ním po telefonu mluvil znovu a ujistil mě, že si k nám jede pro výhru," přiznával Martin.

A lilleský útočník tahle slova nebere na lehkou váhu. "Není to jenom nějaká propaganda, je to opravdový cíl. Musíme to respektovat a brát vážně," zakončoval Martin. "Když se podíváte na sezónu Sochaux, vidíme, že je úspěšné proti týmům z popředí. Jen se setkávají s více problémy s týmy kolem něho."

Hosté naposledy remizovali s Bordeaux 2:2, předtím venku podlehli Nice 0:3. Ze současného postavení v sestupovém pásmu rozhodně radost mít nemůžou, ale nemusí zatím přehnaně panikařit. FSCM bude bez zraněného Butina, Roudeta, Boumala a Dupluse, Contout s Crosem začínají s tréninkem. Vrací se naopak Corchia.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain33217560:2070
2.Olympique Marseille33187837:3261
3.Olympique Lyon33178854:3559
4.AS Saint-Étienne331512655:2757
5.Lille OSC331511750:3256
6.OGC Nice33159948:4054
7.FC Lorient331311953:5150
8.Montpellier HSC331461350:4348
9.Girondins Bordeaux331114835:3047
10.Stade Rennes331261544:4942
11.Toulouse FC3310111240:4241
12.Valenciennes FC3310101342:4840
13.SC Bastia331161644:6239
14.Stade Reims339101431:3837
15.AC Ajaccio338131235:4535
16.Évian Thonon Gaillard338101539:4934
17.AS Nancy-Lorraine338101533:4934
18.FC Sochaux33891634:5233
19.Stade Brestois33852029:5129
20.ES Troyes335131538:5628
Bodové odečty
AC Ajaccio-2za výtržnosti fanoušků v utkání s Lyonem v sezóně 2011/2012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (82)

Přidat komentář
Langi

dneska Sošó musí

Reagovat
Israha

Reagovat
honziss

Evidentně nemusí. :)

Reagovat
Godwinson

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

honziss přišel si v pravý čas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Istres Ještě Nimes ... Caen se na to třetí místo prokousat musí.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to Lille proboha vyvádí tam

Reagovat
honziss

Ach jo, to bude zas voda na mlýn té místní sebrance fandící francouzskému koeficientu...

Reagovat
Langi

nejde ani tak o to, ikdyž uznávám že já se do Lille vždycky rád trefím...ale je zajímavé že ty se tu objevíš vždycky, když je Lille na koni...a to najednou fandíš o stošest...ale na podzim tě tu moc slyšet nebylo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

jinak poháry si samozřejmě nezaslouží...to je bez debat...EL je pod úroveň takového velkoklubu a v LM jim každý nakope

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nezklameš nikdy

Reagovat
.13

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Lille je mi krutě líto, takový kolaps , to snad není pravda

Reagovat
Langi

Le groupe contre l'ASSE :

Benzia – Bisevac – Briand – Dabo – Ferri – Fofana – Gomis – Gonalons – Gourcuff – Grenier – Koné.B – Lacazette – Lisandro – Lopes – Lovren – Malbranque – Martial – Mvuemba – Umtiti – Vercoutre.

Reagovat
Langi

twl Vercoutre si na tréninku zranil koleno...a je dost možný, že sezona pro něj skončila

Reagovat
Langi

rozsah zranění zatím asi není znám, každopádně zejtra chytá Lopes

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu Lopes když chytal, tak nechytal špatně. Ale je to obrovská ztráta.

Reagovat
Langi

proti židům chytal dobře...ale tohle pro něj bude teprv ta pravá premiéra a rovnou v jednom z klíčovejch zápasů jara...trochu se bojim

Reagovat
smazaný uživatel

¨Tak on se zranil i Gorgelin, takže Lopes jednička a Frick dvojka

Reagovat
Langi

no tak to už je spíš taková kosmetická změna...jesi Gorgelin nebo Frick

Reagovat
Israha

Tak, udržet a z brejku tam pro jistotu fouknout druhý. André dneska výborný, obrana Lorientu mu těžce nestíhá...v druhé půlce víc zapojit pravou stranu a tři body budou v pohodě doma.

Reagovat
Langi

Marseille a fouknout druhý?

Reagovat
Israha

To bylo přání, ne predikce

Reagovat
smazaný uživatel

12. vítezství 0:1 (1:0) paráda

Reagovat
Trand

Liga mistrů - výsledky

Lorient - Marseille 0:1 (25. Valbuena).

Reagovat
Israha

Dobré tři body, ale serou mě zranění Fanniho a Gignaca...doufám, že to nebude nic vážného.

Reagovat
smazaný uživatel

byl jsem na pivku, popiš mi ten zápas prosím

Reagovat
Israha

Do gólu OM lepší (i když tam měl Lorient jednu obršanci), pak dominoval až do konce Lorient, ale vyprodukovali jenom jednu tyč a jednu +- nebezpečnou střelu ze střední vzdálenosti. Baupova klasika, dal se gól a pak se zodpovědně bránilo. Nejlepší na hřišti Ayew starší za OM a Barthelme za Lorient.

Reagovat
smazaný uživatel

Andre dostal červenou ne? Po skončení zápasu ...

Reagovat
Israha

Viz níže, minutu před koncem mi klekl stream, tak jsem to neviděl.

Reagovat
Israha

Hm, tak chválu na Ayewa beru zpět, blbec si nechal dát po zápase červenou .

Reagovat
smazaný uživatel

stihl jsem jen Gignaca na nosítkách a potyčku po konci zápasu ...

Reagovat
vlastik

Mě z těch antikristů jebne, asi začnu sázet

Reagovat
Israha

Hm, Fanni na 10 dní out...to bude sranda s Abdallahem napravo, pokud bude hrát stejně špatně, jak dneska. Cheyrou taky zraněný, aspoň že ten Gignac má být do tří dnů zpátky v tréninku.

Reagovat
Langi

to ASSE musíme bezpodmínečně přejet...první trojka už takhle musí skončit, jinak nevim

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

jinak Lopes prodloužil už i smlouvu, která by mu v červnu skončila

Reagovat
Langi

dělají si už ze mě prdel? DigiSport dneska vysílá tu holomajznu z Evianu, ale že je dneska derby je moc netankuje...že já sem do toho programu koukal, zas sem se akorát vytočil

Reagovat
domingo

To derby je taky v pekne stupidni termin

Reagovat
Langi

já to nedokážu pochopit, že šlágr kola daj od 14, aby PSG mohlo zase hrát ve 21

Reagovat
smazaný uživatel

je to koupené

Reagovat
Langi

letos to je tak ale pořád...PSG nehrálo letos od 14 snad nikdy...navíc nám ještě na dnešek přihrajou Duhamela

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že to neuvidím, protože sám mám zápas tak mi pak poreferujete, jak se dneska dařilo

Reagovat
juninho8

no ja tak nejak podobne....mozno prvych 20 minut si pozriem...fukneme im 3 goly a pojdem spokojne na zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon : Lopes - Dabo, Kone, Umtiti, Fofana - Gonalons, Malbranque, Grenier -Gourcuff, Lopez,

Lloris na tribúne, dúfam že prinesie šťastie

Reagovat
Langi

zas Fofana RB...moc nechápu proč nehraje Biševac s Lovrenem, když už na soupisce jsou

Reagovat
smazaný uživatel

víťazná zostava sa nemení

Reagovat
Langi

a nedávaj tu vůbec nikde v tv? ani slováci?

Reagovat
smazaný uživatel

no lavičku máme nabitú nie nikde..len net...ale ja to aj tak neuvidím.. pretože idem na zápas..

Reagovat
Langi

no já si na to čas udělám

Reagovat
juninho8

na tu obranu sa bude zase radost kukat teraz som vyssie pisal ze uvidim tiez asi tak prvych 20 minut....ale to uz bude 3:0 cize pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/401807_10151549339513972_1476090600_n.jpg

Chybí tam Briand...a Gourcuff se přeučí na křídlo a tím pádem se vyřeší všechny nedostatky v sestavě

Reagovat
Langi

jo no...Fofana už bude hrát jenom RB, až pude Anthony do důchodu a jeto

Reagovat
juninho8

ten Briand to ma co na hlave? aspon takto zaujal no

Reagovat
Langi

tohle mělo bejt taky za žlutou pro Cohadeho...Duhamel zas píská svuj standard

Reagovat
domingo

Guilavogui je strasne dobrej.

Reagovat
Langi

piči Ruffier taková šance

Reagovat
domingo

Ruffier

Reagovat
domingo

Kazdopadne neverim tomu, ze Lyon udrzi nulu, hrajou vzadu dost zmatene..

Reagovat
domingo

NO vida.

Reagovat
Langi

no přijde mi že vepředu taky

Reagovat
smazaný uživatel

no ten Ruffier nás dnes asi pochová

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

hmm

Reagovat
smazaný uživatel

nedas dostaneš

Reagovat
smazaný uživatel

už lietajú delobuchy zo sektoru do sektoru

Reagovat
domingo

Vsadim se, ze Galtier v te bundicce i spi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

To je proste Lisandro, Gonalons a 9 borcu, co tam nejak behaji a snazi se byt k necemu uzitecni.. ASSE pusobi mnohem tymovejsim, sebevedomejsim dojmem, jsou nebezpecnejsi, drzi kontrolu nad stredem hriste.. historie rika, ze po puli odpadnou a Lyon vyuzije svoje zkusenosti, ale dneska bych si tim vubec nebyl jistej. Guilavogui MOTM zatim.

Reagovat
Pipo123

Ten Zouma docela borec na svoj vek, to hraje pravidelne tak dobre ?

Reagovat
domingo

Jj, on je budouci hvezda. Uz loni hral dobre, letos je to skala, na tom hristi pusobi jak tricetiletej mazak, ubrani skoro jakoukoliv situaci..

Reagovat
Langi

začínám se dost bát

Reagovat
domingo

Duhamel je dobrej, jak se porad usmiva, i kdyz na nej hulaka o hlavu vyssi Zouma

Skvelej fotbal zatim.

Reagovat
smazaný uživatel

Grenier fakt bídnej dneska..

Reagovat
smazaný uživatel

tak co teda OL ASSE? povídejte, přehánějte

Reagovat
domingo

Cvitanich (respektive pocet jeho golu) je nejlepsi ukazka toho, jak genialni potencial ma Nice v zaloze.. ten clovek regulerne zakopava o mic a na gol spotrebuje 4 jasny lozenky..

Reagovat
Langi

co sem měl možnost vidět, tak Cvitanich je strašné poleno...Gomis je oproti němu ostrostřelec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele