Ligue 1 - souhrn 31. kola

11.04.2009, 20:59, aktualizováno 12.04.2009, 22:53
Komentáře a souhrny
Lyon jenom remizoval s Monakem a přišel o první místo. Na tom je nyní Marseille, třetí pak je Bordeaux. Venku vyhrálo Caen, jenž si veze všechny tři body ze záchranářského duelu v Le Havru. Lille si doma rozdělilo body s PSG.

OGC Nice - FC Lorient 2:0

11.04.2009 19:00

Góly: 58. Loïc Rémy, 60. Loïc Rémy

OGC Nice se po téměř dvou měsících znovu mohlo radovat z výhry. Největší podíl na ní měl mladý útočník Loïc Rémy, který rozhodl zápas s Lorientem oběma brankami.

Nice se tak dočkalo teprve své třetí výhry z posledních deseti zápasů, z výhry se neradovalo již po šest kol. Díky zisku tří bodů navýšilo svůj náskok na sobotního soupeře na šest bodů, na evropské poháry mu ale stále schází nedosažitelných 12 bodů. Lorient nenavázal na své předešlé výkony, kdy dokázal porazit St. Etienne a Grenoble.

Gólman hostů se zapotil již v osmé minutě, když musel vyrážet nebezpečný Helleybuckův rohový kop. Překvapivá střela se totiž stáčela do horního rohu branky a brankář Lorientu musel zakročit. Přesto byli hosté v první půli lepším týmem a ve 28. minutě se mohli ujmout vedení. Vahirua zahrál přímý kop, obránce Cedric Kante ale nedokázal míč odvrátit mimo pokutové území a omylem přihrál Gameirovi. Ten byl ale z nabídnuté příležitosti sám překvapen a jeho hlavičku tak ještě dokázal s problémy vyrazit Ospina.

I další přímý kop Vahiruy znamenal pro Ospinu nebezpečí. Tentokrát se jednalo o přímou střelu a brankář Nice se musel po střele pořádně natahovat. Strážce domácí klece dokázal své kvality i chvíli před poločasem. To dovedl zabránit ve skórování Rafiku Saifimu a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Nice, a především pak Ospina, přežili první půli a v té druhé se mohli radovat z odplaty. V 57. minutě se totiž dokázal prosadit talentovaný útočník Rémy. Ten obešel několik obránců Lorientu a následně si poradil i s Audardem v brance - 1:0. Střelec se mohl radovat i o dvě minuty později. Několikrát si narazil s Adeilsonem, čímž se dostal okolo dvou obránců, a podruhé dokázal překonat gólmana Audarda. Poslal tak svým druhým gólem svůj tým do bezpečného vedení 2:0.

Gameiro se pokusil s výsledkem něco udělat, jeho střela ale měla opačnou faleš a skončila mimo branku. Na druhé straně své šance nevyužil Rémy, který se nadvakrát pokoušel překonat Audarda. Poslední vážná šance přišla v posledních okamžicích zápasu, Amalfitanovu střelu ale dokázal opět skvěle vyrazit Ospina, který si připsal další čisté konto.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - SM Caen 1:2

11.04.2009 19:00

Góly: 42. Amadou Alassane - 20. Steve Savidan, 87. Reynald Lemaître

Caen se dočkalo své první výhry po téměř pěti měsících. Tři minuty před koncem ji zařídil sváteční střelec Lemaitre. Díky plnému zisku bodů se přístavní celek dostal mimo sestupové pásmo, naopak Le Havre je stále beznadějně poslední.

Le Havre tak nenavázal na povedený výkon z minulého týdne, kdy si dokázal odvézt tři body ze hřiště knížecího Monaka. Naopak opět prohrál - tentokrát ale důležitý záchranářský souboj s Caen a na nesestupové příčky tak nyní ztrácí deset bodů. Naopak hosté se posunuli mimo sestupové území, kam spadlo Nantes. Na to mají ale pouhý bod k dobru.

Caen se dočkalo naděje na přerušení své patnáctizápasové série bez výhry v páté minutě. Slibně se rozvíjející šance ale nakonec skončila u nepovedeného voleje Savidana, se kterým si dokázal poradit gólman Revault. Steve Savidan se ale dočkal gólu o čtvrt hodiny později, konkrétně v 19. minutě. Yatabaré rozjel rychlý útok po křídle, před pokutovým územím si vybral právě francouzského střelce, který tvrdou ranou z první napálil míč do sítě - 0:1.

Na druhé straně se musel činit i gólman Caen Vincent Plante, který dokázal zneškodnit přímý kop Stephana Nora. Brankář hostí už ale nemohl dělat nic se střelou Amadoua Alassaneho z 41. minuty. Kanonýr domácích si přihrál s Hassanem Allou a pravačkou poslal míč do sítě. Těsně před poločasem tak srovnal na 1:1. Gólman domácích poté odmítl rychlou odpověď Caen, když dokázal zneškodnit velkou šanci Fahida Ben Khalfallaha z poloviny pokutového území.

Fahid Ben Khalfallah byl vidět i krátce po začátku druhé půle. Díky jeho povedené přihrávce se do šance dostal Nivet, ten ale nezamířil přesně a jeho střela se tak odrazila pouze od břevna branky Le Havru. Své šance následně nevyužili ani hráči domácích. Proti Plantemu se neprosadil Noro a poté ani Dieueze. Gól ale přišel až v 87. minutě a radovali se z něho hosté. Na rohový kop Eluchanse si nejlépe naskočil Lemaitre, který svým prvním gólem v sezoně rozhodl o první výhře svého týmu v roce 2009. Lesage se ještě v závěru snažil skóre vyrovnat, jeho přímý kop ale brankáře neohrozil a Caen se mohlo radovat z výhry.

Více informací k zápasu

Le Mans UC 72 - FC Sochaux 2:0

11.04.2009 19:00

Góly: 36. Roland Lamah, 87. Modibo Maïga

Le Mans dokázalo porazit Sochaux 2:0 a výrazně tak zvýšilo své naděje na udržení se v Ligue 1. Naopak Sochaux má na sestupové pásmo k dobru pouze dva body.

Le Mans rozhodně nevítalo Sochaux jako favorit. V posledních čtrnácti zápasech vyhrálo pouze dvakrát a z černého koně soutěže se stal kandidát na sestup. Díky dnešní výhře ale ukončili čtyřzápasovou sérii bez výhry a posunuli se na třinácté místo - s pěti body náskoku na sestupující Nantes. Naopak Sochaux se momentálně nedaří mimo svůj stadion, venku prohrálo již potřetí v řadě a nadále zůstává těsně nad sestupovým pásmem.

Přestože se domácím v posledních zápasech nedařilo, v první půli byli lepším týmem. Již ve druhé minutě se musel mít na pozoru gólman hostů Richert, který si musel poradit s hlavičkou Lamaha. Do další šance se o pár minut později prodral Lamahův parťák z útoku Maiga. Ten využil nepřesného odkopu Pitaua a mířil sám na brankáře. Richert si ale i podruhé poradil a nedovolil tak domácím v rychlém získání náskoku.

Dalším, kdo vyzkoušel Richertovu pozornost, byl Darry Herold Goulon, ten z 18 metrů ale napálil pouze břevno branky hostů. Domácí se ale gólu nakonec dočkali. V 35. minutě se jeho autorem stal Roland Lamah, který za Richertova záda dorazil Gervinhovu střelu - 1:0. Domácí se nadále drali do útoku a Gervinho se málem dočkal druhého gólu. Jeho střelu z dvaceti metrů ale Richert zachránil na brankové čáře. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0, ačkoliv si domácí vypracovali mnohem více gólových příležitostí.

Hosté si na svou první vyloženější šanci museli počkat až do 60. minuty. To Ryad Boudebouz dlouhým pasem uvolnil Erdinga, který běžel sám na brankáře. Střela tureckého mladíka ale v brance neskončila, pohotově totiž zakročil gólman domácích Pelé. Poté se musel činit Richert, Maigova hlavička mu nadělala velké potíže, nakonec si s ní ale poradil. Na druhé straně se předvedl i Pelé, který se musel vytáhnout proti učebnicové střele z kopačky Isabeye. Zápas definitivně rozhodl tři minuty před koncem Modibo Maiga, který využil dalšího závažného zaváhání v obraně Sochaux. Po individuální chybě Mikariho se dostal před Richerta, kterému ale tentokrát chybělo štěstí a míč tak skončil za jeho zády podruhé - 2:0.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Nantes 1:0

11.04.2009 19:00

Góly: 53. André-Pierre Gignac

Toulouse se i nadále může stát mistrem letošního ročníku francouzské ligy. S Nantes nemělo vůbec lehkou práci, ale jistota v podobě kanonýra Andrého-Pierra Gignaca zařídila domácím všechny body za těsnou výhru 1:0. Hosté se tak po dlouhé době ocitli díky třetí prohře v řadě v sestupovém pásmu.

První poločas nenabídl příliš líbivý fotbal, ovšem Nantes se mohlo ze dvou dobrých šancí ujmout vedení. N'Daw našel ze standardky spoluhráče Vainqueura, jehož volej letěl jen těsně vedle. O 11 minut později si záložník Mareval všiml špatného postavení gólmana Carrassa, který stál mimo tři tyče. Jeho pokus mířil do prázdné sítě, nicméně Carrasso svou chybu napravil a rychlou reakcí zažehnal velké nebezpečí.

Prakticky až ve druhém dějství začalo Toulouse naplňovat roli favorita. Ještě předtím, čtyři minuty před přestávkou, po rohovém kopu Braatena hlavičkoval mimo Mathieu. Avšak v 52. minutě už skóre otevřel Gignac. Vše začalo u Didota, ten nahrál na Braatena, se kterým do ofenzívy vystartoval Gignac. Jakmile dostal přihrávku, zamířil přesně k bližší tyči. Byla to pro něj již 19. branka v sezóně.

Poté bylo utkání v režii Toulouse. Mathieu se snažil Didotův přímý kop usměrnit do branky, proti byl však gólman Alonzo. Měl však obrovské štěstí, že se střela odrazila od jeho hrudi do břevna a následně zamířila do bezpečných vod. Pak se musel ještě co ohánět proti pokusu Mansareho.

V poslední minutě utkání měl možnost na vyrovnání Abdoun. Carrasso ale předvedl rozhodující zákrok, a tak se na třech bodech pro domácí nic nezměnilo. Nantes nehraje špatný fotbal, ale pokud nezačne vítězit, sestup je pro něj stále reálný. Z výhry se naposledy radovalo 31. ledna, od té doby z devíti zápasů vytěžilo jen čtyři body.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Valenciennes FC 2:0

11.04.2009 19:00

Góly: 90+1. Damian Macaluso, 90+3. Youssouf Hadji (pen.)

Až "minutu po dvanácté" se domácí Nancy dočkalo dvou branek, které znamenaly zisk tří bodů. V 91. minutě se trefil Macaluso, o dvě minuty později pečetil vítězství z pokutového kopu Hadji.

Zápas začal obrovskou šancí domácí výběru. Po dlouhém nákopu se míč dostal na kopačky Hadjiho, ten se dostal již mimo střelecký úhel, ale poradil si mazácky. Patou přihrál míč nabíhajícímu Diovi, který trefil břevno branky Valenciennes. O osm minut se v malém pokutovém území zjevil znovu Hadji, centr si dokonce na prsou zpracoval, ale jeho střelu gólman hostů fantastickým způsobem vyrazil. Poté přišla jediná vážná šance hostů za první poločas. Na rohový kop si nejvýše naskočil Audel a jeho prudkou hlavičku musel až na brankové čáře likvidovat domácí obránce Chretien.

Ve 48. minutě Nancy trefilo opět břevno, obránce Valenciennes Mater chtěl poslal "malou domů" svému gólmanovi, jeho záměr ale vystihl aktivní Hajdi a vybíhajícího brankáře se snažil přelobovat, jeho pokus však zastavila branková konstrukce. Deset minut před koncem utkání tvrdě vypálil domácí Dia, ale jeho pokus dokázal gólman hostů Penneteau vyškrábnout na roh.

Rozuzlení zápasu přinesla až 91. minuta, kdy domácí zahrávali přímý kop. Ten nedokázal brankář Valenciennes udržet ve svých rukavicích a balón pouze vyrazil před sebe do míst, kde stál Macaluso a ten v pádu dokázal míč hlavou poslat do sítě. O dvě minuty později ještě zahrál rukou v pokutovém území Traoré a kopala se penalta. Míč si na penaltový puntík postavil Hadji, který "vršovickým dloubákem" korunoval svůj skvělý výkon v dnešním zápase.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Girondins Bordeaux 0:2

11.04.2009 19:00

Góly: 34. Fernando, 80. Wendel

Bordeaux se alespoň do neděle vyhouplo do vedení Ligue 1. Absence zraněného nejlepšího střelce Ligue 1 Fernanda Cavenaghiho svěřencům Laurenta Blanca vůbec nevadí. Úvodní branku v Auxerre obstaral navrátilec do sestavy, záložník Fernando, konečnou výhru 2:0 pečetil deset minut před koncem Wendel.

Hosté se tak stali po Marseille teprve druhým celkem, který po zimní přestávce dokázal na Stade l'Abbé-Deschamps získat všechny body. Bordeaux zůstává stále pevným uchazečem o titul. I když to opravdu vlivem několika zranění nemá tým lehké, zvládl poslední čtyři zápasy na jedničku. Nejenže získal všech možných 12 bodů, ale inkasoval pouze jednu branku.

Wendel měl první šanci utkání, když jeho střelu z přímého kopu vyrazil s vypětím všech sil gólman Olivier Sorin. Na druhé straně předvedli dobrou kombinaci domácí. Pedretti si zahrál na pravé straně vápna s Kahlenbergem a následnou střelu dánského rodáka musel likvidovat gólman Ramé.

Ve 32. minutě měl první trefu utkání na kopačce auxerrský forvard Jeleň, jenž se dostal z míčem na hranici vápna, ovšem pálil mimo. O chvilku později se již třepotala síť k nelibě domácích fandů. Wendelův rohový kop poslal z malého vápna hlavou ke vzdálenější tyči Fernando a míč se s hodně velkou dávkou štěstí dokutálel za brankovou čáru.

Po poločase mohlo být vyrovnáno, to by však slovinský záložník Birsa nesměl po centru ze standardky od Pedrettiho napálit jen břevno. Pak to zkoušel Jeleň, naštěstí pro hosty zkrotil neposedný míč na druhý pokus gólman Ramé. V 77. minutě zahrozil znovu z přímého kopu hostující Wendel, o tři minuty později dospěly jeho snahy o skórování k reálnému cíli, když Gourcuffův odražený centr poslal nekompromisně za záda Sorina.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AS Saint-Étienne 1:0

11.04.2009 21:00

Góly: 49. Romain Danzé

Pěkný zápas s několika dobrými šancemi skončilo ve prospěch domácí mužstva Stade Rennes. Jedinou trefu proti dobře hrajícímu týmu sestupem ohroženého St. Étienne zařídil v 50. minutě hlavou Romain Danze. Velkým problémem hostů tak stále zůstává střílení branek. Z posledních čtyřech utkání dali pouze jednu.

Ze začátku působilo živějším dojmem St. Étienne. A v 19. minutě varovalo nicotné Rennes nastřelené břevno, které orazítkoval pravačkou z voleje Dabo. Domácí se přece jenom probrali a brankář Janot musel být ostražitý proti přízemnímu pokusu Sowa. Na druhé straně se Douchez vytáhl proti střele Ilana. Ve 33. minutě namazal domácí Danze spoluhráčovi Leroyovi, jenže jeho pokus zamířil vedle. Šance střídaly jedna druhou. Hostující Mirallas zahrozil a Douchez musel jeho ránu vyrazit, záložník Rennes Olivier Thomert jen těsně minul.

Pět minut po přestávce udeřili domácí. Sow našel po úniku po levé straně u vzdálenější tyče centrem Danzeho, který hlavičku usměrnil do protipohybu gólmana Janota. St. Étienne se mocně snažilo o vyrovnání, jenže proti byl zase Douchez. Stopku vystavil včas Machadovi i Mirallasovi. Nakonec mohlo Rennes ještě zvýšit svůj náskok, ale Danzeho lob nakonec se štěstím zlikvidoval gólman Janot. Lacombeho hoši si upevnili svou sedmou přičku, zatímco soupeř zůstává v sestupovém pásmu na předposlední.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Grenoble Foot 38 4:1

12.04.2009 17:00

Góly: 52. Taye Taïwo (pen.), 56. Hilton, 65. Taye Taïwo, 89. Brandão - 90. Laurent Courtois

V zápase mezi Marseille a Grenoblem padlo hned pět branek. Všechny ale přišly až ve druhém poločase - domácí nakonec hosty přestříleli jasně 4:1.

Svěřenci Erica Geretse si tak alespoň trochu naklonili své fanoušky, kteří museli přihlížet prohře svého týmu v Poháru UEFA - Marseille podlehla Doněcku 0:2. Jednalo se o druhou pohárovou porážku v řadě, předtím totiž francouzský celek v odvetě nestačil na Ajax a rozhodl o svém postupu až v nastavení. Naproti tomu Grenoble prohrál již potřetí v řadě a v tabulce zůstává na čtrnácté příčce - s pěti body náskoku na sestupující Nantes.

Atraktivní zápas přinesl branky až ve druhé půli. Po sedmi minutách se dokázal prosadit z penalty Taye Taiwo, náskok navýšil do 60. minuty Vitorino Hilton. Druhým gólem v zápase zvýšil již na rozdíl tří branek mladý obránce Taiwo. Svůj čtvrtý gól za Marseille si těsně před koncem připsal Brandao, poslední slovo ale měli hosté - v nastaveném čase snížil Laurent Courtois.

První půle góly ani žádné vážnější šance nepřinesla. Přesto o sobě více dávala najevo Marseille, která se několikrát dostala do nadějných střeleckých pozic. Grenoble ale hlavně zezačátku rozhodně nebyl horším týmem, domácí ale postupem času získávali na hřišti převahu.

Druhý poločas začal v jiném tempu než ten předcházející. Již po sedmi minutách nařídil rozhodčí pokutový kop za faul Batllese na pronikajícího Mathieua Valbuenu. K míči se postavil levý obránce Taye Taiwo. Gólman Wimbee sice dokázal odhadnout směr střely, nedokázal ale míči zabránit v cestě do sítě - 1:0.

Již o šest minut později to bylo 2:0. Svůj vůbec první gól za Marseille si připsal další skórující obránce Vitorino Hilton. Jednatřicetiletý bek si naběhl na centr Valbueny z přímého kopu a překonal bezmocného Wimbeeho. V 59. minutě tedy zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

V 64. minutě pak bylo definitivně rozhodnuto. Ke standardní situaci se postavil střelec prvního gólu Taiwo a dělovkou z dvaceti metrů napálil míč přesně do horního rohu branky. Wimbee byl opět bez šance a Taiwo mohl slavit jeden ze svých nejkrásnějších gólů v kariéře. Během 12 minut dokázali marseillští nasázet tři branky a rozhodnout tak zápas.

Grenoble se ale nevzdával a velkou šanci neproměnil Pierre Boya. Ten z hranice pokutového území vystrašil gólmana Mandandu, ten ale nakonec dokázal střelu krýt. Na druhé straně musel být pozorný i Wimbee. Wiltord byl blízko zvýšení na 4:0, když střelou z první mířil mezi tři tyče branky Grenoblu.

Domácí se ale nakonec čtvrtého gólu přesto dočkali - zasadil se o něho brazilský útočník Brandao. Toho v pokutovém území přesnou přihrávkou našel Ben Arfa a Brazilec slabou střelou z malého vápna prostřelil přihlížejícího Wimbeeho - 4:0.

Hosté se nakonec dočkali čestného úspěchu. Ve čtvrté minutě nastavení pokazil Mandandovi radost z čistého konta Laurent Courtois. Na jasnou výhru Marseille již ale inkasovaný gól neměl vliv a Eric Gerets se mohl radovat z posunu do čela tabulky - alespoň do zápasu Lyonu.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Paris Saint-Germain 0:0

12.04.2009 18:45

Góly: -

Očekávaný souboj pátého a šestého celku skončil bezbrankovou remízou. Zatímco PSG si prakticky po celý zápas nedokázalo vytvořit nic, čím by ohrozilo Malickiho branku, soupeř z Lille především v první půli mohl vést o několik branek. Jenže když mu nevyšel ani závěrečný nápor, rozešly se oba týmy smírně.

Naprosto dva rozdílné poločasy byly k vidění na Stadium Lille-Metropole, kde se sešla návštěva 18 000 diváků, jenž domácí stánek vyprodala. První poločas byl senzační, útoky, kterých mělo rozhodně více Lille, střídaly jeden druhý. Druhá půle ovšem zapadla do šedivého průměru a až na poslední desetiminutovku se jinak konalo nudné klání.

Pařížané mohou děkovat gólmanovi Landreauovi, zřejmě nejlepšímu hráči na hřišti. Byl pořád v jednom kole, přesto ani jednou nevypadl z koncentrace. A jistými zákroky výraznou měrou přispěl k získanému bodu, který má pro hosty cenu zlata. Průběh utkání totiž jasně naznačoval, že výhra měla zůstat v Lille.

Domácí Dogy začaly famózně. Ve 13. minutě možná nechtěně ohrozil Landreaua Hazard. Jeho centr zleva do vápna najednou zamířil jen těsně kolem tyče. O chvilku později vyslal z přímého kopu přímou střelu Michel Bastos a hostující brankář jí jen tak tak zkrotil. Na druhé straně se o skórování pokoušel kanonýr Hoarau, ovšem s jeho hlavičkou Malicki příliš práce neměl.

Ve 25. minutě se dostal do rychlého brejku Hazard, nalil Balmontovi, jenže pokus zamířil jen o centimetry mimo. Pařížská obrana vůbec nestíhala a se štěstím se bránila dalším nájezdům. Že bylo PSG směrem dopředu naprosto neškodné, dokázal pravý bek Ceará. Ten sice chtěl mrštit dlouhý aut do vápna, místo toho však pobavil diváky a zesměšnil se, protože ho hodil jen za pomezní čáru. V závěru půle dotíral na Landreaua slovenský forvard Vittek, avšak pod nohy se mu včas vřítil jeho protihráč mezi třemi tyčemi.

Kdo čekal hezký fotbal i po přestávce, musel si nechat zajít chuť. Přesná muška tentokráte oběma celkům moc nešla, obě defenzívy, hlavně ta hostující, dost své hradby zpevnily. Až od 80. minuty se snažilo strhnout vítězství na svou stranu Lille. Hazardovi volej nejprve nevyšla, o něco nebezpečnější byl se svým pokusem Bastos, ale nejblíže ke gólu měl poté střídající Frau. Landreau ovšem proti jeho pumelici z blízkosti, do které máchl na poslední chvíli levačkou, zasáhl výtečně.

Obě mužstva na pátém a šestém místě mají stejný počet bodů jako čtvrté Toulouse. Díky této remíze je rozdíl mezi první trojkou na čele, kde je Marseille, Bordeaux a Lyon, a tou druhou pod ní, tříbodový.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Monaco 2:2

12.04.2009 21:00

Góly: 65. Cris, 81. Frédéric Piquionne - 34. Jerko Leko, 66. Juan Pablo Pino

Nejpřekvapivější výsledek 31. kola nejvyšší francouzské soutěže se zrodil v neděli v Lyonu. Domácí výběr pouze remizoval s Monakem 2:2 a je sesazen z prvního místa tabulky, kde se vyšplhala Marseille.

První poločas byl svázán taktickým výkonem obou mužstev a příliš fotbalové krásy nenabídl. Více ze hry ale měl knížecí klub, který ve 34. minutě šel zásluhou Leka do vedení. Park zatáhl míč po levé straně a v šestnáctce našel nikým neobsazeného Leka, který přesnou střelou k tyči zařídil poločasové skóre 0:1.

Lyon vyrovnal po hodině hry, kdy Cris využil chyby gólmana hostů Ruffiera, který chtěl Juninhův centrovaný balon vyrazit, ale gólmana hostů "předběhl" právě Cris a hlavou usměrnil míč do prázdné branky. Odpověď hostů byla téměř blesková a netrvala ani dvě minuty. Gosso našel přesnou přihrávkou za obranu Pina, který udělal kličku i strážci svatyně Llorisovi a zakončoval do prázdné branky.

Domácí se vyrovnání dočkali devět minut před koncem zápasu. Po centru a následné skrumáži se v pokutovém území hostů dostal míč až k Piquionnemu, který byl sice zády k brance, ale Piquionne situaci vyřešil bravurně, když vystřihl elegantní nůžky a vyrovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille311710452:2761
2.Olympique Lyon31179543:2460
3.Girondins Bordeaux31178650:2959
4.Toulouse FC311511538:2156
5.Lille OSC311511543:2956
6.Paris Saint-Germain31175943:3356
7.Stade Rennes311215433:2251
8.OGC Nice311281136:3344
9.FC Lorient319111137:3638
10.AS Monaco319101236:3837
11.AJ Auxerre311071425:3137
12.Valenciennes FC318121128:3136
13.Le Mans UC 7231981436:4435
14.Grenoble Foot 38318111221:3335
15.AS Nancy-Lorraine31891429:3933
16.FC Sochaux317111333:4032
17.SM Caen316131234:3931
18.FC Nantes31791526:4330
19.AS Saint-Étienne31851827:4729
20.Le Havre AC31632225:5621

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (101)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nádhera Že by Lyon neměl 3 body s Monakem se ani náhodou nedá moc počítat, ale dá se očekávat, že bude ztrácet v dalších těžkých zápasech. Možná se to bude zdát divný, ale jako hlavní dva adepty na vítězství v Ligue1 vidím právě Bordeaux a Marseille. PSG se mi zdá dost bez formy a doléhá na ní těžký program..

Reagovat
$dolar$

Bordeaux - tituuuuuuuul !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

meh

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, že Bordeaux s Marseille si to rozdají o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Přčestože je Ligue1 letos vyrovnanější než v minulých sezónách, myslím si, že titul udělá zase Lyon, protože má nejzkušenější mužstvo, které umí zabrat, když je to zapotřebí!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mi to tak příjde, ale rád bych se mýlil. Přál bych to PSG, ale ti musí zabrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele do dneěka jsem si to myslel taky, ale koukni na los, který Lyon má-

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain

Valenciennes FC - Olympique Lyon

Olympique Lyon - FC Nantes

Olympique Marseille - Olympique Lyon

Olympique Lyon - SM Caen

Toulouse FC - Olympique Lyon

Má jednoznačně nejtěžší los ze všech týmů namočených v boji o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to má - ale napsal jsem, že má nejzkušenější mužstvo, které umí zabrat v pravý čas - pro ně je jedině dobře, že teď hrají přímo s konkurenty o titul - když vyhrají nad Bordeaux a PSG, titul bude zase na dosah...

Reagovat
smazaný uživatel

Když s nimi vyhraje, jenže to není moc pravděpodobný, když vezmeš v potaz současnou formu Lyonu i ostatních, kromě PSG..

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, ale pokud si dobře vzpomínám, tak i v loňské sezóně měl Lyon celkem poroblémy a Bordeaux ho dost prohánělo - pár kol před koncem ligy ale došlo na vzájemný souboj, který vyhrál Lyon a udělal tak klíčový krok k zisku sedmého titulu v řadě, letos je ta situace podobná, jenom je těch konkurentů "trochu" víc...

Reagovat
smazaný uživatel

"trochu" Ligue1 je dost našláplá a Lyon není v kdovíjaké formě, aby to mohlo dotáhnout do konce.. To co bylo minulý rok by se mohlo vzít jako taková ta první "vlaštovka"

Reagovat
smazaný uživatel

První vlaštovka jaro nedělá - Lyon vyhraje Ligue1 aspoň patnáctkrát v řadě, uvidíš!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Ak si nedokázal Lyon urobiť potrebný náskok teraz. V zostávajúcej sezóne to už nedokáže.

Reagovat
smazaný uživatel

bla bla bla

Reagovat
One-Real

Nice nice

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Ako to vidíte s udržaním ? Zvládne to Nantes ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nantes zachránit, Sochaux ven!

Reagovat
smazaný uživatel

To vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě to Nantes zvládne. Má dobrý tým, jen potřebuje vyhrávat.

Reagovat
božský John

Může mi někdo vysvětlit proč každej kdo není až tak zainteresovanej v L1 fandí PSG(M11,GATTUSO,teďkon koukám že i spanhel..)?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi máme sympatický tým a hezký zkrácený název - PSG, který se dobře vyslovuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesměle se k nim přidám

Reagovat
smazaný uživatel

Nic velkého za tím nehledej, prostě jim vděčím zato, že vybrousili Ronaldinha pro Barcu.

Reagovat
smazaný uživatel

kancik fandí Marseille a snaží se sledovat Valenciennes

Reagovat
Xavi8

jednoznacne Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Marseille zasloužená výhra, dominantní výkon od nějaké dvacáté minuty, Grenoble měl hodně málo šancí. Taiwo, to je fakt tank jak má být a jeho perda, to je něco, při tom třetím gólu měl gólman štěstí, že ho netrefil, jinak by asi přišla na řadu nosítka... Snad večer Lyon vyhraje, teď si nemůže dovolit žádnou ztrátu navíc.

Reagovat
smazaný uživatel

AKO MOZE TAKY SKVELY KLUB AKO JE LYON TAK NIZKO PADNUT DEBILI JEDINY KTO TAM HRA FUTBAL JE JUNINHO A EDERSON .. TO JE VSETKO

Reagovat
smazaný uživatel

Keita je momentálně asi největší tragéd v týmech z vrchu tabulky, není schopný zpracovat už vůbec nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Lyon je skvělý klub, ale jak vidíš, lyonnais8, ve Francii se mu začíná tvrdě konkurovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady vůbec nejde o zvětšující či změnšující se konkurenci, hráči si nejsou schopní dát jedinou rozumnou nahrávku, to už je problém někde jinde, když s takřka stejným kádrem v kombinaci loni takový problém nebyl..

Reagovat
smazaný uživatel

Já si nemyslím, že Lyon tak oproti loňské sezóně zaostává. Můj názor je, že prvních sedm týmů s Lyonem nyní dokáže držet krok, protože se zlepšily. To, že Lyon občas zaváhá, se stane. Je pravda, že hra trochu upadla. Ale neříkej mi, že kolem Bordeaux nebo Marseille je humbuk jen protože se Lyon zhoršil...

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám, že podobné výkony jako proti Auxerre nebo dnes proti Monacu byli dřív nemysitelné a body si vozily ze Stade Gerland takřka pouze ty špičkové týmy zvrchu. Letos se na Stade Gerland téměř vůbec nevyhrává a jestli to je proto, že se Marseille nebo Bordeaux zlepšili, tak prosím..

Reagovat
smazaný uživatel

Pošli už toho Keitu do prdele, sakra...

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně. Hezky Crisi.

Reagovat
smazaný uživatel

Co?

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Piquionne parádní nůžky,nazdar...

Reagovat
$dolar$

Grrrrrrrrrrrrrrr

Reagovat
$dolar$

Reagovat
$dolar$

Reagovat
$dolar$

Zive vidim fanousky Lyonu jak se minutu raduji z vyrovnani

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to ještě jelo pozadu, takže jsem se radoval a najednou se to přetočilo s míčem v síti.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

TAK TO JE NAOZAJ V RITY :D

Reagovat
smazaný uživatel

TO BOL GOL PIQUINTE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní gól Piquionne

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec tu ligu ještě vyhraje Gignac

Reagovat
Arne

OM je před Lyonem, safraaa.

Reagovat
smazaný uživatel

Po dnešku zcela zaslouženě.

Reagovat
božský John

No Arne....že fandíš těm lupičům a podrazákům...

Reagovat
Arne

Měl jsem rád Lyon kolem roku 04, 05... Teď už mě to taky štve, že to furt vyhrávaji, titul přeju Bordeaux nebo PSG, jen ne Marseille. Lyonu fandím vždy už jen v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

lupičům?

Reagovat
božský John

No...co Lyoňák to lupič a podvodník

Reagovat
$dolar$

Juchu Lyon uz neni prvni

Reagovat
smazaný uživatel

OM

Reagovat
božský John

Jéžiš já to nedomyslel....teď když OM vede ligu,tak nám bude fandit takovejch takyfanoušků že se z toho všichni po*erem

Reagovat
smazaný uživatel

a máš to

Reagovat
Arne

Njn, všechno má své plusy a mínusy... Já jsem paradox, když je OM první, tak já vycházím proti nim zbrojit.

Reagovat
smazaný uživatel

Sympaťák každým coulem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, konečně je někde na čele, ty neustálý kecy, že by už měl vyhrát někdo jiný mě tu nebaví.

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda, neskutešná ostuda. Tak takovéto výkony, kterými se hlavně na domácím hřišti prezentujeme, nejsou zdaleka hodné titulu, dokonce nejsou ani na poháry, ale pouze s prominutím na přesdržku. Kombinace vázne, je naprosto tragická a na půlce soupeře pravidelně Lyon končí v oblasti kolem vápna, kdy někdo z křídla nahraje soupeřovu obránci. Hlavně KEJTA, to je tak komediální hráč, že se mi ani nechce věřit, že v Lille to býval nejlepší křídelní hráč, kterého Ligue 1 mohla nabídnout. Prostě tomu nerozumim. Nicméně nemůžu to svést jen na něj, to bych mu křivdil, špatná byla komplet celá záloha a ani Ederson to moc nevytrhl, i když opět byl asi nejlepší. Nicméně i tak dneska víc pohnojil než co se mu povedlo. Benzema špatýný, Källström taky, Makoun kazil a opět žlutá za kecy..Juninho se po hřišti pouze plouží, jelikož už má svojre dávno odehráno a to je docela ostuda, že se ho přesto Puel bojí posadit. Piquionne taky komická postava, sice dá krásný gól nůžkami, ale vedle toho také při svých dispozicích netrefí hlavou bránu pomalu z metru. Obrana fádní, nechat si dát gól půl minuty po vyrovnávací brance mluví za vše. A sám Lloris těžko něco zmůže. No, po dnešku si již nedělám iluze, že bysme mohli uhrát titul, pouze doufám, že ještě uhrajeme LM a po sezóně Puel odstraní hráče, kteří pouze parazitují a nic týmu nedávají. O nutnosti rozšířit kádr netřeba mluvit, odchody Rémyho a Ben Arfy se nyní projevují v plné síle a pokud se prodá i Paillot, pěkně mě to vytočí! Teď nás čeká dost slušná prověrka, jak na tom jsme, jelikož jedeme do Bordeaux a poté si domů pozveme PSG, jenom doufám, že se nebude konat opět další blamáž.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si že sa končí panovanie Lyonu....o dva tri roky sa Lyon prepadne do priemeru francúzskej ligy a do desiatich rokov bude pre nich prioritou nie boje o titul, ale boje o záchranu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme si zapřeháněli. I když otázka je, kdo jednou nahradí Aulase, no..

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak Frankie_Yeah, v horizonte desiatich rokov Lyon bude bojovať o záchranu v Ligue 1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to zase nie. 7 rokov je 7 rokov, je vidieť že vedia čo robia, a ako to robia. Jedna neúspešná sezóna to nemôže pokaziť.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslím že táto sezóna bez titulu ich položí

Reagovat
smazaný uživatel

a proč bez titulu, vždyť je to stále otevřené

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon to najskôr psychicky nezvládne

Reagovat
smazaný uživatel

a proč by to jako nemohl zvládnout? má plno zkušeností....

Reagovat
smazaný uživatel

niečo by proste hovorí že to nezvládnu..ja to vidím na boj medzi Marseille, Bordeaux a PSG..ale myslím že Marseille hneď odpadne, takže buď Bordeaux alebo PSG...

Reagovat
smazaný uživatel

věc názoru, já stále věřím Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, máme sa na čo tešiť...

Reagovat
božský John

Při tom losu jakej maj ostatní konkurenti a jakou má ztrátu PSG bych právě řek že OM neodpadne...

Reagovat
smazaný uživatel

Plno zkušeností má ten tým, ale dost hráčů zákl. sestavy hraje o titul poprvé.

Reagovat
smazaný uživatel

Zasáváš tak trochu podivný názor, schnilý banáne, to si jako fakt myslíš, že tým, který jednou nevyhraje titul se automaticky rozloží? Nebo očekáváš, že ti hráči, co tam jsou, odejdou, protože se jednou nevyhrál titul? Mě tohle připadá přetažené za vlasy, i sám Puel má prozatím jistotu,, že zůstane a nevidím na tom nic divného, protože ani sám Aulas si nemůže myslet, že již Ligue 1 nepozná jiného vítěze. Jinak Lyon už nehrál o záchranu několik posledních let, Aulas vybudoval z Lyonu dlouhodobou prací špičkový klub, který už je naprosto soběstačbý, takže mi připadá jako nesmysl, že teď najednou bác a šlo by to do kopru. Toho bych se bál jedině, kdyby přišel Křetínský, to je odborník na rozložení týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

*Zastáváš

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by měl Aulas odcházet?

Reagovat
smazaný uživatel

Právě proto je komentář zhnilého banánu absolutně mimo mísu. Aulas ten tým nebudoval desítky let proto, aby se mu jedním rokem zase rozebral na úroveň týmů ze spodu tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak náš milý zhnilý banán to podle mě myslel tak, že se může stát po pádu té hegemonie Lyonu velký úpadek, což se opravdu klidně může stát.. Aulas je ale kouzelník, Lyon se pod ním stal jedním z nejúspěšnějších ekonomických subjektů vůbec..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale pro mě je prostě blbost, aby se najednou Lyon rozpadl z důvodu, že jednou nevyhrál titul. To je asi stejný, jako kdyby se v první půlce 90. letech rozpadlo AC, když s Capellem dali ligový hattrick ještě posilněný Ligou Mistrů a příští rok už nic nevyhráli. Taky se jim ten tým nerozsypal, ale za rok ten titul vyhráli znovu..

Reagovat
smazaný uživatel

No taky je dost příkladů kde pak tým dlouho ligu nevyhrál, že? Stejně jako Liverpool, Ajax, Dorttmund.. Ale taky tomu nevěřím..

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde o nevyhrání ligy,ale o boje o záchranu..To mi přijde jako nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak to je snad jasný, s tímhle kádrem to je dost utopie i když tam bude hrát Piquionne s Keitou Koukám, že dal pěknej gól, to se chtěl vytáhnout asi zrovna proti Monaku a pak to bude zase ta stejná písnička co to byla předtím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem řekl, ten pěkný gól byl docela o ničem, když chvíli před tím netrefil hlavou bránu z metru..Doufám, že po sezóně jak Kejta, tak Piquionne odejdou.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, jsem zvědavej na nákupy, když se nepodaří vyhrát ligu.. To bych celkem i počítal s tím, že odejde Benzema a přestaví se skoro celá obrana..

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Clerc,Paillot,Boumsong,Reveillere(Grosso) - Toulalan(Bodmer)-Makoun,Ederson(Pjanic) - Mounier,Rémy,Ben Arfa

Takhle nějak to mohlo příští sezónu vypadat, ale místo toho jsme kvalitu rozprodali, aniž by přišla adekvátní náhrada, takže to chce solidní posily. Novou obranu vůbec, jen vyštípat Crise a místo něj Paillota, který hraje výborně. Pokud odejde Benzema, tak jednoznačně zaklepat v Paříži a nabídnout balík za Hoaraua, lepšího hráče na post středního útočníka v Ligue 1 neseženem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba místo Grossa, který nehraje nic moc je tady třeba Taye Taiwo, i když z Marseille ho nebudou chtít prodávat konkurenci Myslíš, že Paillot je z Grenoblu už dost vycvičený, aby byl přímo druhý stoper? To by podle mě byl lepší Sakho.. Hoarau je asi jednoznačná volba, Gignac by nebyl špatnej, ale ještě tu sezonu musí potvrdit. Reveillera by taky šlo nahradit, nebo alespoň ten post vyztužit někým stejně kvalitním, tam by se asi nejjlíp hodil Chalmé

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Grossa když ne Reveillére můj oblíbenec Jokic a pomalu zabudovat Kolodzieczaka (doteď nevim, jak se ten chlapík píše ). Taiwo nepřijde ani za nic, v Marseille to má rád a Lyon není krok o tolik výš, když už někam půjde, tak do lepší ligy. Paillot nemá o nic míň zkušeností než Sakho, který letos navíc moc nehraje, kdyby se koupil Sakho, tak by se akorát zabil další kvalitní talent, podobně jako Rémy a Ben (!). Gignaca nechci, nehodí se mi k nám do koncepce. U Chalmého těžko soudit, no, podle mě by měl napravo hrát napevno Clerc, to je kvalitnější player, reprezentant.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to, že nemá víc zkušeností? Sakho už ligu hraje vcelku dlouho, akorát, že má tu smůlu, že když hraje, tak se prohraje, nebo neudělá dobrej výsledek (čím to asi bude? ).. Chalmé je výbornej bek, podobně jako třeba Apam, akorát ještě techničtější..

Reagovat
smazaný uživatel

na Sakha mi nesahej . ten kluk je skvělej, akorát má smůlu, že je vlevo nesestřelitelnej Armand a na stoperu sehraní Traoré s Camarou. buď si bude muset ještě počkat na šanci, nebo risknout přestup..., ale kvality má nepopiratelný (aspoň co jsem viděl).

Reagovat
smazaný uživatel

Však ano, proto si myslím, že by byl pro Lyon dobrá posila..

Reagovat
smazaný uživatel

tam by se mi nelíbil . nejlepší by bylo procpat se do základu v PSG a pak přestoupit do Itálie

Reagovat
smazaný uživatel

Mám takový pocit, že k tomu, aby dostal víc příležitostí by potřeboval přestoupit, a to jako velká posila, aby s ním měl pak trenér víc trpělivosti..

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak pro zajímavost, tak Paillot je letos snad nejvíc produktivním obráncem, co se týče času stráveného na hřišti bezkonkurečně. K tomu hraje také dozadu fakt kvalitně, i včera proti Marseille se mi docela líbil, nemyslím si, že by Sakho byl o tolik lepší, navíc bych byl rád, kdyby dostal pořádnou šanci, když je odchovanec.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Chalmému ani tvému oblíbenci Apamovi nic nemám, nicméně pořád si myslím, že Clerc je o něco výše. Navíc je mu jen 25, je v nejlepších letech a aby mu někdo z těchto dvou borců kryl záda by byla škoda.

K tomu jsme tu také zapomněli na jednu důležitou věc, v Lyonu je totiž také John Mensah, který umí zahrát snad úplně všude v obraně. (jelikož při těch našich zraněních snad letos úplně všude hrál) A to dost kvalitně, mně se dost líbil, když hrál, akorát je věčná škoda, že zatím má dost problém se zraněními.

Reagovat
vlastik

pracky pryc od Hoaraua

Reagovat
smazaný uživatel

OM slape skvele na titul, od zacatku ligy muj favorit a oblibeny tym. Snad to dotahnou k vysnenemu cili.

Reagovat
smazaný uživatel

počkat, počkat, tak to radši ještě 3x Lyon, než jednou OM . ne, ne..., docela by mě zajímalo, jak by na případném titulu stavěli. PSG se to začíná pomalu vzdalovat, ale hlavně šlo o to, udělat LM, při nejhorším zkrátka poháry..., takže snad ještě zabojujou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele